היה חזק מאוד חזרתי באורות יש לילות שהדברים פשוט מסתדרים זה אחד מהלילות האלה היה לילה קדוש תודה אבאל'ה.
עכשיו רק צריך לקחת את זה ולהמשיך הלאה ככה.
יהיה טוב והעיקר להיות בשמחה.
אשריכם ישראל
ומה פתאום אנו לא יכולעם לדמיין שלא נשאף לאושר/מוסר, אם זה סךהכל תוםעה פסיכולוגית אפוסטריורית ותו לא?
תהייה מעניינת שעלתה לי הלילה.
האם כמו שיש אינסוף מספרים בין הספרה 0 ל1 כך יש אינסוף גוונים בין שחור ללבן?
הרי תמיד אפשר להוסיף לשחור כמות קטנה יותר ויותר של לבן, מצד שני זה סקאלה מאוד ברורה עם התחלה אמצע וסוף וכאשר שמים פס צבע שמתחיל בשחור ונגמר בלבן לכאורה רואים את כל הגוונים אז זה לא יכול להיות אינסופי.
שוטו
ימח שם עראפת0.1 0.01 0.001 0.0001 0.00001 וכן הלאה
0.2 0.02 0.002 0.0002 וכן הלאה
(גם בלי קשר ליכולת המוגבלת שלנו להבדיל בין צבעים), כי בסופו של דבר זה משהו םיזי (פליטת פוטונים) ולא משהו מופשט כמו מספרים.
וכל פעם להוסיף לחתיכה שחורה זהה חתיכה קטנה יותר ויותר של לבן עד אינסוף
צריך להתסכל רק מהמרחק הנכון...
אולי פעם אחת תכתוב את איך שאמורים להגות את השם של הניק שלך עם ניקוד או באנגלית?
עד היום אין לי מושג איך לקרוא את זה
אין לי שם, שמותי משתנים לפי הפעולות שאני עושה
שעליו תלויים ענבים
תודה!
או נגיד את אומר תאותו למישהואחר איך זה יוצא?
Ka'le'mibar
או קעלי
ידעתי שאני לא קוראת את זה נכון אבל גם ככה מעולם לא יצא לי להגות את זה בקול
זה O
האמת ש ע זה סגול. צירה זה י כי צירה ביידיש כמו בהגיה אשכנזית זה איי עם יוד כמו זייכר
אני משער שאמורים לקרוא אתזה כמו באידיש
ככה: kalabrimbor (או kalabrmber)
אבל בהחלט היה כדאי שההית ממציא לעצמך כינוי, שיקל עלינו... קעלי, קלי', כליה, קללה, קליות... משהו בסגנון...
אם אני זוכר נכון...
אם אני זוכר נכון...
וקנגרואים? וציפורי דודו?
מי אתם אנשים שב11:30 בבוקר יושבים וכותבים הודעות בלתי נגמרות על אלוקים של סבתא, כאילו אין עבודה, תעסוקה, חיים.
(תהייה של אדם מן השורה שנקלע לכאן)
מזל שהAi מכין את השיעור ולא אני 
אתה מורה?
ושיש להם AI שצריך רק לפקח עליו.
ומתכנתכם. ואתם שטו"לים תקראו, מבלי פורומינו
משהאחרונהאבל אין כמו שריטות ליליות
לא יודע מה הבאתם הנה את הימים
"למעשה, הבהמה המכונה בפי דוברי העברית המודרנית "חמור", אינה זו המכונה בספרות התלמודית באותו שם. הבחנה זו נובעת מהשוואת המקורות התלמודיים המצויים בידינו העוסקים בחמור:
במסכת ברכות (ל"ג, א) מסופר: "ת"ר: מעשה במקום אחד שהיה ערוד, והיה מזיק את הבריות. באו והודיעו לו לר' חנינא בן דוסא. אמר להם: הראו לי את חורו. הראוהו את חורו. נתן עקבו על פי החור, יצא ונשכו, ומת אותו ערוד. נטלו על כתפו והביאו לבית המדרש, אמר להם: ראו, בני, אין ערוד ממית, אלא החטא ממית. באותה שעה אמרו: אוי לו לאדם שפגע בו ערוד, ואוי לו לערוד שפגע בו ר' חנינא בן דוסא". ומאידך, בדף ט' ע"ב מובאת פסיקתו של ר"ע בנוגע לתחילת הזמן בו ניתן לקרוא את ק"ש של שחרית: "משיכיר בין חמור לערוד". נמצינו למדים, כי ישנו דמיון חיצוני מובהק בין הבהמה המכונה "ערוד" לזו המכונה "חמור". שמא יאמר הקורא המלומד, אולי ה"חמור" הוא זה המכונה בפינו "חמור", ואילו ה"ערוד" הוא זה שדומה לחמור; והעובדה שסופר לנו על ערוד שנושך וממית, אינה קשה כלל, שכבר שנינו (ספרי שכא): "וכבר אמרו מעשה היה, שהרחלים נושכים וממיתים"?-יש לדחות הבנה זו משתי פנים: ראשית, ההקשר שבו סופר המעשה על ר"ח בן דוסא והערוד; שכן ההקשר הוא המשנה העוסקת במתפלל שהיה נחש כרוך על עקבו. שנית, שכן רש"י מפרש על אתר: ערוד - מן הנחש והצב בא, שנזקקין זה עם זה ויוצא משניהם ערוד. א"כ, לפי כל המובא לעיל, ברור כי הבהמה המכונה בספרות חז"ל "חמור" אינה אלא סוג של זוחל שלו דמיון מובהק לבן כלאיים של נחש וצב". (הגיונות אל עצמי, עמ' 4563)
מרנין!
יש ערוד- חמור הבר,
ויש ערווד (על משקל עקרב) - מה שמסביר רש"י במעשה של רבי חנינא.
כמו רב שאשאת ולא שעשעת
בפרסית קוראים לו "שאפור"
זה פינאטס
דווקא העריכה של ישע את הודעותי שעשע אותי. מה רע שקצת מעניין בפורום?
אני אידיאליסט חסוד מדי 
ברוך הבא לעיר החטאים וההוללות נינוועגאס!
לא נטמאת 
פספסתי את כל האקשן, החריבו לי את השרשור
אז אני לא יודעת מה קעלי כתב, ובדרך כלל אני בכלל לא עוקבת אחרי הוויכוחים העקרים האלה, אבל אני מסכימה שהעריכות האלה לא לגיטימיות.
לדעתי אין סיבה לערוך הודעות גם אם מישהו יכתוב שטויות חסרות ביסוס או שקרים מוחלטים (כל עוד זה לא פגיעה באחרים).
גם אם מישהו יכתוב שמונוסדיום גלוטמט זה רעל או שחיסונים גורמים לאוטיזם בעיני זה לא סיבה לערוך, אלא לכתוב תגובה חוצבת להבות או להתעלם. ולדעתי זה צריך להיות הסטנדט המקובל.
הפורום צריך להיות פתוח לאנשים להביע את הדעה שלהם בחופשיות, בלי קשר לנכונות שבלתי אפשר לקבוע סטנדרט אחיד לזה. ותמיד לאחרים יש את האפשרות לחלוק ולקרוא את מגוון הדעות בפורום.
קשה שלא להזדהות עם השאלות והביקורת שאתה מעלה כאן על המיינסטרים הדתי והתביעה שלך לאמת ויושר. באמת מעניין לי מאוד בפורום כשאתה משתף את הדעות והחוויות שלך. אישית לא נעים לי כשאתה יורד לגופו של ניק במקום לגופם של דברים, לא אישית העריכות האלה היו לא במקום.
אתה ניק מוערך שמעשיר את הפורום במילותיו. אני מצטערת מאוד אם נגרמה לך אי נעימות מהעריכות של ההודעות שלך. אני בטוחה שהדעות שלך היו לגיטימיות להשמע כאן גם אם הן לא מוסכמות על כולם.
תתמודדו
רק עכשיו לא שמתי לב. אבל מסכים אם מה שאנימה כתבה על השבח עליך.
גם אני מזדהה עם עצם הלבטים שלך, (לא עם תכנם) ועצם הביקורת שלך על הזרמים הדתיים והחתירה ליושרה בכל מחיר נוגעת ללב.
פשוט זה לא מתבטא אצלי כי אני ישר מגיע לביקורת על הביקורת 🙂
אולי ממש ממש מעט ובטאקט
לא בשתלטנות אמתית
אני הראשון שירדתי לגופו של ניק וקראתי לישע וונצפן.
כמובן אילוהיה לי צל קטן של ספק שיעלב זאת לא הייתי מכנה זאת. והוא באמת לא נעלב
זה לא דיון לגיטימי
זה כמו לתת לכהניסט להיות שר בממשלה
הכל עריך
קעלעברימבאראחרת
לא רק שניקים אחרים עברו לפה, נניח ולא היו באים (מחשיב את עצמי עם החדשים) - הישנים עזבו בלי קשר להצטרפות החדשים
אוהבים אותך 💁🏻♂️
אנימההמקום ימלא לך חסרונך
רואים שאת בת !!
אבל הנה היום מצאתי את עצמי חוזרת לכאן שוב
או הר המור ממרכז
אם למה שקלעברימבאר קורא וונצפן (יואב שורק ושות') גם לך יש התנגדות, איפה המחלוקת פה?
עם אבנים לוהטות ממדורה, מתובל בכוסברה, שעורת בר ופול חד גרגירי
אולי
בפרהיסטוריה
צולנט הוא מאכל פרהיסטורי שאכלו אבותינו כששמרו שבת ואכל האדם הראשון שה' למדו להקיש אבנים לאש
רק כמובן נעלי אסולו וכף עץ של איקאה