הוצאתי את זה מהאתר "כיפה" מפורום בני עקיבא!!!-
מחנה סיירים- זוועה!!
בס"ד ובהשתדלותינו
שלום לכולם!
קוראים לי יונתן סניף ת"א מרכז ואני מדריך שבט נצח. הייתי במחנה שנערך לפני שבוע ויצאתי סחוט, תשוש, עייף ורצוץ מהמחנה.
קודם כל מילה טובה:
המחנה לא היה כל כך מתוקתק ומסודר ולפעמים לא היו המים ואף אחד לא יכול להגיד לי לא. אבל איך אפשר תוך חודש לארגן מחנה שמנה 2000 חניכים??
אני מכיר את נדביה רכז המחנה והוא יודע לנהל דברים. (אני עבדתי תחתיו שנה שעברה). פשוט לא היה אפשר להוציא את המחנה טוב יותר ממה שהוא היה.
זהו סיימתי את הדבר הטוב שהיה לי להגיד.
עכשיו אני קורא לכולם להיות איתי באותה דעה ולצעוק אל האנשים הנכונים:"תפרידו את מחנה סיירים!!!!".
מחנה סיירים הוא פשוט דוגמא לפריצות של בני הנוער הדתיים כיום. הם מרגישים שהם יכולים לפרוק עול כי במחנה יש אוירה משוחררת בלי דאגות בשבילם (לא כמו למדריכים) ואין להם אף אחד שיעיר להם. אם תמרו שזאת אשמת המדריכים טעות בידכם. איך כמה עשרות נמדריכים יכולים להשתלט על מחנה של 2000 איש?? בהכנה למחנה דיברתי על זה (רובע ג´ כבוד!), והעלתי את השאלה הזאת. אמרו לי שהכל תלוי במדריכים איך הם יעשו את המחנה. אני אומר עכשיו שעברתי את המחנה: טעות זה לא נכון! עצם קיום העירוב הזה בין הבנים לבנות זה הגורם העיקרי לפריצות הזאת!
תאמרו שהמצב משתפר (מאהל בנים בנות ומרכזי) אני אגיד צודקים, אבל לא בקצב שאנחנו רוצים שזה ישתפר.
תאמרו שחניכים לא יצאו אם יהיה נפרד אני אגיד האם אנחנו באמת רוצים חניכים שהדבר שבגללו הם יצאו למחנה זה בנות? אני לא רוצה אותם.
תאמרו שנוכל לשנות אותם אני אגיד לא במחנה! יש במחנה יותר מידי פיתויים שאפילו אם תצליח לגרור אותו לבית מדרש שנמצא במחנה תוך שעות הוא יחזור לסורו. אני מאמין בהשפעה של לימוד אבל היא מזערית לעומת השפעה של לחץ חברתי שלילי.
כל מי שמסכים ומי שלא מסכים מוזמן לשלוח הודעות לאימייל שלי liling6@walla.co.il אני אשמח לדון איתו.
בברכת חברים יונתן לילינג שבט לביא סניף ת"א מרכז