איזה יופי שהגעתם לשלב בקשר שהיא מרגישה בנוח לשתף אותך במשהו שמפריע לה.
אתם כבר מצליחים ליצור רמה מסוימת של קרבה ואינטמיות.
נגיד שאני ממש רוצה שתקנה לי מתנה מסוימת. אני יכולה להמתין לתאריך שבו נותנים מתנות (לדוגמה, יומולדת, חג), ולתת לך לנחש מה בדיוק אני רוצה.
לעומת זאת אני יכולה לבוא אליך עכשיו, ולהגיד לך באופן מפורש מה הייתי שמחה לקבל במתנה.
כבן זוג, איזה משתי האופציות הנ"ל היית מעדיף?
האם זה שאני (המקבלת) מגדירה מראש מהי המתנה, מפחיתה מהערך שלה? האם אתה (כנותן) מרגיש שכפו עליך לתת את המתנה?
כלומר,
כשהיא מגדירה לך מה הציפיות שלה, בעיני זה עוזר לבנות את הקשר. היא נותנת לך הכוונה, איך אפשר להשתפר, אתה לא צריך לנחש איפה אתה לא בסדר.
נכון לשאול האם אפשרי לעמוד בציפיות שלה, במסגרת זמן סבירה.
בתור הצד השני בקשר, הייתי רוצה לשמוע ממך הבהרה שזה לא נובע מחוסר אכפתיות, חוסר רצון וכו'. לדעתי חשוב להגיד בצורה מפורשת -
את חשובה לי, את מעניינת אותי - אבל אני עדיין לא יודע לדבר בשפה שאת מבקשת. זה אולי לא מתבטא מספיק בשאלות, אבל זה נמצא אצלי בראש\בלב.
אני משתדל לשתף ברגשות ודברים עמוקים - ובשבילי מדובר במשהו לא פשוט ורגיל, ואני מבין למה אצלך זה נקלט כמעט מידי.
אני מוכן להתאמץ, מוכן ללמוד, ובטוח שככל שההיכרות שלנו תעמיק, אצליח יותר - ובמיוחד אם תהיי מוכנה לעזור לי להגיע לשם.
אתה שואל האם זה אפשרי?
אני לא חושבת שאפשרי לעבור לקיצוניות שנייה בקלות כזאת (ומי אמר שאתה רוצה בכלל להגיע לשם?).
אני חושבת שזוגיות דורשת מאיתנו להגיע למקומות שכנראה לא היינו בהם לפני זה בחיינו, וצריך לפתח את המקום הזוגי, לאפשר לאחר להיכנס למרחב האישי שלנו, ולהפך.
עצם הכניסה הזאת מלווה בציפיות ובאכזבות. לדוגמה, אם אתה הולך ללמוד בפנימייה, יהיו איתך אנשים אחרים בחדר, ותצטרכו ללמוד להתנהל יחד. יהיו דברים שאחרים יעשו ולא ימצאו חן בעיניך, ולהפך. לכולנו יש ציפיות שלא יתממשו, יש דברים שנתאכזב מהם - וכנ"ל גם לצד השני.
אני כן חושבת שיש כאן בהחלט מרחב זוגי שאפשר, כדאי וצריך לבנות יחד. מרחב שבו אתה לומד מה חשוב לה בקשר ומוצא דרך לעשות את זה (נניח, אם היא נמצאת בתקופת מבחנים - אפשר לשים תזכורת בטלפון - לאחל בהצלחה, להתעניין איך היה). מרחב שבו היא לומדת מה חשוב לך בקשר, ואיך גם אתה יכול להרגיש בנוח. ליצור מרחב שמכבד את האחר, שבו שנינו חפצים להיטיב.
במילים אחרות, היא אומרת לך - לי יהיה יותר נוח בקשר אם תעשה כך וכך. אתה אומר לה, אני אשתדל יותר לעשות כך וכך, אבל זה לא מקום שטבעי ונוח לי להיות בו, ואני מבין שהוא חשוב לך וחשוב לקשר, ולכן אני עושה צעדים בכיוון.
אז כן, לדעתי זה אפשרי - אני לא אומרת שאתה צריך להפוך להיות משהו שאתה לא רוצה להיות - ובטח שלא בשביל להתאים את עצמך לתבנית מסוימת שיש בראש לך - אלא, אני חושבת שאתה צריך לשאול את עצמך - מהי זוגיות מבחינתך? באיזה מידה היית רוצה את השיתוף\התעניינות\רגשות לו היית עומד כרגע עוד שנה מול אשתך? איך מגיעים לנקודה כזאת שבה מרגישים בנוח לשתף רגשות דברים עמוקים (כשיש, לא לחרטט אם אין מה להגיד...)?
וכמובן, אם היא מוכנה לתת לך את הזמן לעשות את הצעדים, זה גם מעיד דברים נוספים על הקשר..
בהצלחה!