עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך א' באלול תשפ"ד 17:10
אם הציונות הדתית הם אוכלי מוות, אז החרדים הם נזגול : 9 לבושי שחורים מכוסי ראש רצים ברחובות בנסיון לצרף למניינם גלוי ראש מתולתל שיער שלא כל כך מעוניין להצטרף למניין. (הכל בצחוק כמובן).
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך א' באלול תשפ"ד 17:10
אם הציונות הדתית הם אוכלי מוות, אז החרדים הם נזגול : 9 לבושי שחורים מכוסי ראש רצים ברחובות בנסיון לצרף למניינם גלוי ראש מתולתל שיער שלא כל כך מעוניין להצטרף למניין. (הכל בצחוק כמובן).
(הכוונה לרבי שלהם, כמובן.)
ואישה יכולה להרוג אותם
"הוא בא לכיווני ושאל 'האם ראית עשירי למניין? אנחנו תשעה ומחפשים עשירי' " 'הסתלק מכאן!' אמרתי לו 'כולנו התפללנו מנחה! אתה יכול לנסות בהוביטון אולי, או בשטיבלך הדרקון הירוק!' "
""מתנת יום ההולדת שששלי! היא באה אלי ביום ההולדת שששלי, חמדתי." כך אמר לעצמו תמיד. אך מי יודע כיצד הגיעה מתנה זו לידי גולום בימים העתיקים, כשספרי תורה שכאלה עדיין התגלגלו בעולם?"
"... השלישי היה גבוה מן השאר. זקנו ארוך ומבהיק, ושטריימל לו על ראשו. ידו האחת מחזקת סידור... פרודו הפיל עצמו לארץ ושמע עצמו קורא בקול: אני לא יהודי!
"יהי שם ה' מבורך מעתה ועד עולם"
פרודו ראה את התשעה מתקרבים אליו. פרודו חצה את הנהר והביט בהם מעברו השני, "כבר התפללתי מנחה" צעק פרודו. "בואה אלינו, עשירי! למנחה ניקחך!" צעקו. הגבוה מבניהם, האדמו"ר המלך-המשיח של אנגמר זצוק"ל, התקרב אל פרודו, לפתע הוא שלף כיפה והניח אותה על פרודו.
"כנראה הוא רוצה לעבור לפני התיבה. אין מצב שזה יקרה". גנדלף התייצב מולו ואמר "עבור לא תעבור!"
"אך לא מיד, ברשותך, האדון!" ביקש בילבו. "כבר פנה היום, ואני מרגיש צורך לחזק את נפשי במשהו!"
"לא קראתי בשמך," נתחייך אלרונד, "אך עתה, הנני ואקרא. עלה! אשרי יושבי ביתך..."
ועצם צלילו כובש לבבות.
...
הדממה היתה כבדה ומעיקה.
ג'ימלי התימני הוא שהפר אותה פתאום. "דברי החזן הזה הפוכים על פיהם,"' רטן, וידו איזה בחזית סידורו. "בלשון אשכנז עזרה פירושה חורבן, והצלה פירושה קטל, זה ברור. אך אני לא באנו הנה לתחנון."
..
אין תאריך עדיין..
מאחורי הטבעות: "תחזית שלי ללא ביסוס, 26/9/2026"
כי אם לא אין סיכוי שאני מציץ
בתחנה המרכזית תקראו ל @כקדם😅
לפני שתהיה אפשרות לחנינה?
נתניהו הגיש לנשיא הרצוג בקשת חנינה
(חוץ מזה שעל תיקי אלפים נותנים בכלל חנינה? הרי הם ילדי ארו?)
הקטע בסילמריליון, שגורלים האומלל מסגיר את ברהיר וחבורתו לסאורון
ממש ממש מזכיר את סיפור יהודה איש קריות
עלפים
או
אלפים
לא סובל "בני לילית"
תרגום כושל
-Denethor Goes Mad From Lead Poisoning
First, a brief history lesson. The tomato was introduced to Europe in the early 1500's when the Spanish conquistadors brought it back from Mesoamerica. Because tomatoes are so acidic, when they were placed upon European pewter plates or cooked in pewter pots, the acidity would cause a greater amount of the lead in the pewter to leach into the food. The resulting increase of lead poisoning lead to the tomato being blamed for causing sickness and death.
In The Return of the King, as Pippin sings for Denethor as he feasts, he is explicitly shown eating tomatoes from a pewter platter. He is also shown drinking from a pewter cup.
I believe this was very intentional by Peter Jackson to subtly imply that lead poisoning was contributing to Denethor's unbalanced mental state.
על הסרט..