"הדרך היחידה להשמיד את הטבעת היא להשליכה אל הר הגזירה שבמורדור" אמר אלרונד.
"אך איך נגיע לשם?" שאל פרודו.
"אין אפשרות מעבר דרך השער השחור, אמר גנדלף, "וגם קירית אונגול נחשב סיכוי קלוש למעבר. לא, רק אדם טיפש יוליך את הטבעת במורד האנדויין דרומה. שומה עלינו להכנס למורדור ממקום שאין הרים - ממזרח. עלינו לחצות את יעראופל בדרך היער הראשית ולשוט עם סירות בנהר השוטף עד ימת ר'ון. משם נמשיך דרומה עד גבולה המזרחי של מורדור".
"ישנן סכנות רבות בדרך, אך זו היא האפשרות הכי טובה" אמר אלרונד "ואני אבחר לך פרודו, אנשים שילכו איתך בדרך. בורומיר וארגורן הולכים למינס טירית אז לא יוכלו להתלוות אליכם. לגולס יוצא לדרך עכשיו כדי שעלפי יעראפל יביאו לכם סירות במקום בו דרך היער מגיעה לנהר השוטף. לכן אצרף לך 8 אנשים, את סם מרי ופיפין אשר ילכו בשם בני האדם, את גנדלף, את גלורפינדל בשם העלפים, ואת גימלי וגלוין בשם הגמדים. גלוין ילך אתכם רק עד הנהר השוטף ומשם יצא צפונה לאבור, אך גימלי ימשיך אתכם. בשם היצורים חסרי הסיווג ילך יארוון בן אדר, הקרוי בלשונכם טום בומבדיל". טום הגיע לריבנדל בחשכת הלילה "שלום רעי העליזים" אמר לפרודו וחבריו.
וכך יצאה החבורה לדרך עם ביל הסוס. הם עברו במעבר ההרים וישנו במערב בה האורקים חטפו את תורין וחבורתו "כאן הכתי ארבעה אורקים" אמר גנדלף. "מוזר שאיני רואה את ענקי האבן" אמר פרודו. "זאת משום שזו אגדה שבילבו המציא, הם לא קיימים" אמר גנדלף. הם המשיכו וחצו את האנדוין ליד הקירצוק.
"אנו רוצים לקבל אספקה מגימבאורן בן באורן, אך לא נכעיס אותו, לכן נגיע אליו בהדרגה" אמר גנדלף.
גנדלף ופרודו באו ראשונים "שלום לך, גרימבאורן" אמר גנדלף. "שלום, גנדלף, הרבה זמן לא ראיתי אותך, ומי זה?"
"זה פרודו האחיין של בילבו בגינס" אמר גנדלף. "היטב סיפר לי אבי על בילבו, ברוך הבא" אמר גרימבאורן בעזפנות מסויימת, שכן לא אהב אורחים.
"מה הביא אתכם לכאן?" שאל.
"ובכן" פתח גנדלף "פרודו יצא הארץ הזוטונים הקרויה הפלך יחד עם משרתו", "ומה קרה לו? נעלם או מת?" שאל גרימבאורן. "לא, הנה הוא בא" סם הגיח בריצה וקד מלוא קומתו "סמוויז בן המפסט לשירותך". "המשך" אמר גרימבאורן. "פרודו עבר בברי וגילה שארבעת סוסוניו נעלמו. "ארבעה סוסונים?" שאל גרימבאורן "מה הייתם, קרקס נודד?". "למעשה הנה מגיעים שני ההוביטים האחרים, מרי ופיפין". מרי ופיפין הגיעו מתנשמים "המשך כבר" אמר גרימבאורן. "כשיצאו מברי הצטרף אליהם הפסען" אמר גנדלף. "בטח הוא גם יגיע לכאן" אמר גרימבאורן. "למעשה, הוא לא הצטרף לחבורתינו, ובמקומו הגיע טום בומבדיל". טום הופיע בפתח הבית "שלום אחייני!" אמר. למעשה טום וביאורן היו אחים, וביאורן הוא גם עתיק מכל, חסר אב. גנדלף המשיך "פרשים שחורים רדפו אחרי פרודו במעברת הנהר, ואחדים מחבריו לדרך הדליקו אש ליד הנהר. "אתה קורה לארבעה 'אחדים'?" . "למעשה גם גלורפינדל היה איתנו, הנה הוא. בין כך וביך כך הגענו לריבנדל, ואלונד מינה חבורה של תשעה שתצא בשליחות סודית" באותו רגע הופיעו גימלי וגלוין "גימלי לשירותך" אמר "וגם גלוין". גימבאורן צחק "הלא אתה גלוין שבגיע לביתו של אבי עם תורין המהולל? ומכיוון שאני יודע שאלרונד יודע לספור, אני יודע שכל החבורה כאן". הם התיישוב על שולחנו לסעוד, ובומבדיל הרגיש כמו בבית.