מה קשור אלול? של @טהרה גרם לי להסתכל על הטקסט הזה שוב התלבטי עם לשלוח אותו כתגובה או בנפרד,
בסוף החלטתי שבגלל שהמשמעות לא זהה ואף סותרת אשלח בנפרד.
בכל מקרה @טהרה תודה שהזכרת לי וגרמת לי להסתכל על הדברים שכתבתי לפני חצי שנה.
נכתב בתאריך י"ד שבט 24/1/24:
(לאחר האסון של הנדסה שבו מתו 21 לוחמים מלבדם נהרגו עוד 3 באירועים אחרים באותו יום)
"אמת כי אתה הוא יוצרם
אוי יו-יוי יו-יוי
ואתה יודע יצרם
כי הם בשר ודם
אמת כי אתה הוא יוצרם"
מכל המנגינות והשירים בעולם לתפילות של ימים נוראים אני מתחבר הכי הרבה בימים טרופים אלו,
אני שוכב פה במיטה אחרי מות 24 לוחמים ב-24 שעות ולא מצליח להירדם ובראש מתנגנת התפילה הזאת שוב שוב בקולו של הראש ישיבה מהתיכון, אני שומע את הלחן והמילים וחושב לעצמי שתמיד הבנתי אותם הפוך תמיד חשבתי שההסבר הוא שהאדם יצור פשוט ובעל יצר הרע, תחילתו בבור תחתיות וסופו בבור תחתיות ובין לבין הוא משתדל לא להיות חסר תועלת לחלוטין אבל זה מה שניתן לצפות ממנו כי הוא בשר ודם ואתה הקב"ה בתור יוצרם אמור להתחשב.
ובלילה הזה מכל הלילות, ליל גשם הנצור לבכיות אני מגיע לתובנה חדשה "ואתה יודע יצרם" תלוי באדם:
זכה מדובר ביצר הטוב, הנאצל המשליך עצמו למען הכלל,
לא זכה מדובר ביצר הרע השפל המשליך אחריותו בפני הכלל,
לפעמים מדובר בשני אנשים שונים לפעמים אותו אדם אך בזמנים שונים יש אנשים שיצרם (הטוב או הרע) מובילם בתקיפות גבוהה ויש בתקיפות נמוכה.
בשורה התחתונה התפילה לא מדברת רק על אלו שמובלים על ידי יצרם הרע ועל כך שצריך לתת להם פתח לתשובה,
תפילה זו היא שיר הלל ופליאה ששרים המלאכים לכבוד אותם אלו שעלו בסערה השמימה בעודם שמים עצמם בסכנה על מנת להגן ולשמור ולנקום בשם כלל ישראל.
יהי זכר הנופלים ברוך.