אולי יש פה אלוהם אנשיםשלומדים למדו ויכולים לעזור..
האם לימודי עבודה סוציאלית הם בהכרח לאנשים שרוצים לטפל? כלומר לא כל כך מעניין אותי לטפל אחד על אחד (אפילו קצת מלחיץ אותי..)
האאם זה תואר ששוה להשקיע בשבילו אם עניים הטיפול לא ככ מושך אותי?
אולי יש פה אלוהם אנשיםשלומדים למדו ויכולים לעזור..
האם לימודי עבודה סוציאלית הם בהכרח לאנשים שרוצים לטפל? כלומר לא כל כך מעניין אותי לטפל אחד על אחד (אפילו קצת מלחיץ אותי..)
האאם זה תואר ששוה להשקיע בשבילו אם עניים הטיפול לא ככ מושך אותי?
יש איך להגדיר את התפקיד שלהם?
מה בתכלס מתאים לאנשים שלמדו עוס לעסוק בו?
עו"סים קהליתיים חסרים מאוד וגם צעירים חסרי נסיון מאיישים את העמדות הללו.
כל מרכז רווחה עירוני יש עו"סית קהילתית.
משל למה הדבר דומה?
לא חסרה לי מנקה בבית, כלומר אני לא מספיק רוצה את זה. לכן אני לא מוכן לשלם על זה הרבה, ובהתאם - אף אחת לא רוצה לנקות את ביתי...
אם ממש ארגיש בחסרונה של מנקה, אציע תשלום גבוה ואז אצליח לשכור את שירותיה של אחת כזאת.
אם חסר לי רופא משפחה שמקבל ליד הבית שלי בשעה 2 בלילה, זה לא משפיע על כלום.
לעומת זאת אם קופת החולים שלי תרגיש שזה חסר, היא תדאג שזה יקרה. כל עוד היא לא תרגיש שזה חסר אז אין ''מחסור''.
לא, כי הרצון שלי לקבל שירות הוא לא המדד למחסור.
אם קופת החולים תשתכנע שזה חשוב ובכל זאת לא תצליח למצוא אדם מתאים, אז נוכל להגיד שיש מחסור.
מה מטרת מקצוע העבודה הסוציאלית? לעסוק בטיפול בשכבות החלשות באוכלוסייה - קשישים, עניים, מתמודדי נפש, צרכים מיוחדים, חולים וכולי.
לאותם שכבות באוכלוסייה אין כסף לממן עובדים סוציאליים.
אז איך משלמים את הקצת כסף שהעובדים הסוציאליים מקבלים?
פשוט מאוד - המדינה משקיעה כספים בגורמי הרווחה הממלכתיים וגם מתקצבת עמתות חיצוניות שעומדות בסטדנטים מסויים ונותנות מענה לאוכלוסייה נזקקת.
לכן זה מקצוע שהמניע של המדינה להשקיע בו הוא לא כלכלי אלא ערכי. המדינה מחליטה להשקיע כסף בשכבות החלשות בגלל שערכים סוציאליים ולא בגלל שזה משתלם לה כלכלית.
באמת במדינה שהיא קפיטליסטית לגמרי, לא יהיו עובדים סוציאליים.
זה מה שנקרא "מדיניות רווחה" על רגל אחת
לצערנו, לא מעריכים כנראה מספיק את העבודה החשבוה של העובדים הסוציאליים ולכן לא משלמים להם בהתאם.
אם תרצה להעמיק או להרחיב בנושא -
לא הבנתי מה החידוש בתגובה שלך, ואיך זה סותר את מה שכתבתי...
אשמח אם תמקד את התשובה תוך התייחסות למה שכתבתי.
שלא צריך יותר עו"סים מבחינת הציבור או שלמעמד הגבוה לא אכפת מהמעד הנמוך במדינה בה הוא חי ולכן הוא לא מרגיש חוסר?
המדינה היא המעסיקה, והיא לא רוצה להגדיל את מספר העובדים הסוציאליים (על אף הטענה שלך שזאת מדינת רווחה), כך שאין מחסור.
איך אני יודע שהיא לא רוצה להגדיל? כשהשכר נמוך ומשרות לא נתפסות, והמעסיק לא מגדיל את השכר בשביל לעודד עובדים לאייש את הצשרות, זה אומר שהמעסיק לא באמת רוצה עוד עובדים.
לפרסם מכרז באתר העירייה זה בחינם, ולכן זה לא מעיד על רצון אמיתי.
כמו שכתבתי בדוגמה עם המנקה - אם אני אפרסם שאני מחפש מנקה לביתי תמורת 30 שקלים לשעה, אף אחת לא תבוא. זה אומר שיש מחסור במנקות? לא, זה אומר שאני לא מספיק רוצה וזה לא מספיק חשוב לי.
צריך להתבייש בזה.
וברור שהיא לא תרצה להגדיל - כי זה לא מכניס לה כסף, וזה רק מוציא
וכן, יש הרבה תקנים לא מאויישים ויש הרבה עומס על העו"סים בגלל זה.
''וברור שהיא לא תרצה להגדיל - כי זה לא מכניס לה כסף, וזה רק מוציא'' - המדינה מוציאה מיליארדים על כבישים. על קווי אוטובוס נידחים עם 0 נוסעים בקיבוצים עזובים. על רופאים מעולים בבתי החולים הממשלתיים ועוד ועוד.
כל אלה - הוצאות.
בכלל, כל המיסים שלנו הולכים על הוצאות... אז לטעון שהמדינה לא רוצה כי זאת הוצאה?
לא, המדינה לא רוצה כי זה פשוט לא חשוב לה, לעומת דברים אחרים שכן חשובים לה.
הקשיש הזה שעכשיו ב"ה בזכות העו"ס מקבל מה שהוא צריך לשארית חייו - לא מכניס כסף.
הכביש - מכניס לך כסף, כי אנשים יגיעו יותר מהר לעבודה שלהם, יעבדו יותר, השוק יותר בפריון.
קווי אוטובס - יש כאלה שאולי לא משתלמים, אבל החברות הממשלתיות באמת לא ידועות בניצול משאבים נכון, כי אין שם מישהו ישירות שהוא מרוויח יותר בגלל זה, בניגוד לחברה פרטית שבא היא יודעת שיכנס לה יותר כסף לכיס על ידי ניצול משאבים מיטבי.
נכון, השכבות החלשות לא מעניינות את המדינה ולכן הן לא משקיעות בה. למה שיעניינו אותה השכבות החלשות? אותם אנשים יכולים לתת משהו בחזרה? יש להם כוח פוליטי? לא
גם קצבאות ילדים לא מחזירות את ההשקעה,
גם קצבת נכים (שרק מעודדת נכים לא לעבוד) לא מחזירה את עצמה, גם קצבאות אברכים.
הסיבה היא לא מה מחזיר ומה לא, מה משתלם ומה לא. הסיבה היא שיש דברים שחשובים למדינה ויש כאלה שלא.
אין הכי נמי, באמת המדינה משקיעה כסף בקצבאות מאותה סיבה בדיוק שהיא משקיעה את המעט כסף שהיא משקיעה בעובדים סוציאליים. וגם הקצבאות לא גדולות מי יודע מה, כי כלכלית לא משתלם להשקיע בהם. אי אפשר להפקיר את האזרחים החלשים ולמדינה יש אג'נדה חברתית כלשהי אז היא משקיעה כספים בזה. זה מספיק? לא.
ושוב, נכון, כנראה למדינה לא אכפת מספיק מהנזקקים..
ברור שיש נכים שלא יכולים לעבוד.
כמו כן, ברור שיש נכים שהיו עובדים אם האפשרות השנייה הייתה לגווע ברעב, אבל בגלל שיש להם קצבה אז הם לא רואים צורך בזה.
אתה חושב שביטוח לאומי בודקים אחד אחד אם הוא יכול לעבוד או לא? ברור שלא. למשל עיוור זכאי אוטומטית ל-100% קצבת נכות. מישהו בדק אחד אחד עם כל העיוורים האם הם מסוגלים לעבוד?
זאת גם הדעה הרשמית של הביטוח הלאומי, ולכן הביטוח הלאומי התעקש לשנות את החוק כך שנכים יוכלו לצאת לעבוד בלי שהקצבה תיעלם להם, כי הם הבינו שאם זה או קצבה או עבודה - הרבה אנשים שיכולים לעבוד יעדיפו לקבל קצבה.
לכן היום החוק קובע שאפשר לקבל גם שכר וגם קצבת נכות, אך משכר מסוים הקצבה הולכת ופוחתת עד שהיא נעלמת כליל.
זה א''ב של תמריצים.
להרחבה חפש בגוגל ''חוק לרון'', או כנס לכאן:
(ראיתי שערכת, אתייחס מחר בלי נדר)
ותאמין לי שממש לא פשוט לעבור את הועדה הזו, יש לי שכן שעבר כמה ועדות ויש הרבה אנשים שרוצים פנסיה מוקדמת והועדות האלה לא נחמדות בכלל.
קודם כל אתה מתבלבל בין אחוזי נכות ואחוזי אבדן כח עבודה וכאן מצביע על חוסר הבנתך בתחום.
לגבי הכלכלנים שציינת, היה נחמד אם היית מגבה את דבריך בקישורים.
הקצבה מתחילה להעלם אם המשכורת ברוטו היא 5 או 6 אלף, חוק לרון.
חוק לרון כמה שאני יודע מאוד שנוי במחלוקת, ואני לא יודע מה פירוש שזו עמדת הביטוח הלאומי, מה המילים האלה אומרות?
בודקים מי עומד בתנאים שנקבעו בחוקים ובתקנות.
אתה עיוור? מזל טוב, אתה זכאי ל-100% קצבת נכות.
כן כן, גם אם אתה עיוור בעל פרופסורה בהיסטוריה וניסיון עשיר בהוראת היסטוריה באוניברסיטה.
לכתוב לי שיש לי חוסר הבנה בתחום ש... לצערי אני מבין בו לא מעט, מניסיון, זה מעליב.
לא כתבתי על אחוזי נכות אלא על קצבת נכות. עיוור זכאי ל-100% קצבה, בדיוק כמו שכתבתי.
דרגת אי כושר של עיוורים, גם אם הם למעשה מועסקים כבר שנים רבות, לעולם תהיה מספיק גבוהה בשביל שהם יקבלו את הקצבה (הם לא יקבלו אותה רק אם הם בפועל יעבדו וירוויחו מספיק).
''עמדת ביטוח לאומי'' - הוא זה שדחף לחוקק את חוק לרון.
''כל הכלכלנים'' - העובדה שקצבה פוגעת בתמריץ לעבוד היא א''ב של כלכלה. יש שיגידו שזה מחיר ראוי בשביל לעזור לחלשים (סוציאליזם), יש שיגידו שבסוף זה פוגע בהם (קפיטליזם), אבל אין אף אחד שטוען שקצבה לא מפחיתה את התמריץ לצאת לעבוד (במיוחד כשהעבודה תגרום לך לאבד את הקצבה).
זה לא אמור להעליב אותך, זה פשוט עובדה, אני לא מבין באינסטלציה, זה לא מעליב, זו עובדה, זה פשוט לא תחום שהתעסקתי בו ולכן אם אגיב בו יש לי סיכויים גדולים לטעות.
אני לא מאמין שיש לך ניסיון בו אם אתה מתבלבל בין אחוזי נכות לאחוזי אובדן כושר וחושב שהקצבה נקבעת על פי אחוזי נכות, זה א. ב.
עורך דין בלי רגליים לא מקבל 100 אחוז אובדן כושר, בדיוק בגלל מקרה שאמרת יש קשר, זה למה הועדות קיימות, נראה שאתה מכיר פרופסור עיוור ועליו אתה בונה את התאוריה שלך אבל זה מקרה חריג, בדיוק בדיוק בדיוק בדיוק בגלל מקרים כאלה המדינה חילקה בין אחוזי נכות ואחוזי אבדן כושר, מצאת בדיוק את הנקודה, אשריך.
ולגבי הניסיון, אני מכיר עשרות נכים שנקבעה להם 100 אחוז אובדן כושר לצמיתות,חלקם הקטנטן עובד באמת והרוב המוחלט לא יכולים, אבל בעבור האחוז הקטנטן הזה אתה כותב משפט כמו "קצבאות נכות רק מעודדת נכים לא לעבוד"? אתה רק מפגין את חוסר ההבנה שלך, שכוייח, אתה מכיר פרופסור עיוור עם 100 אחוז אובדן כושר לצמיתות, אתה חושב שאתה בעל ניסיון? אתה מכיר את אוכלוסיית הנכים באופן כללי? הקצבה מספקת מינימום מחיה לאוכלוסיה הכי מוחלשת בחברה שלא בחרה להיות מוחלשת (בניגוד לאברכים) ואתה כמו קלגס אכזר בא עם תיאוריה מופרכת שאם היו מונעים מנכים את הקצבה הם היו עובדים, תיאוריה מופרכת שלא הגה אף כלכלן אבל אתה החלטת שזה א.ב. של כלכלה כי זה פועל באוכלוסיה הכללית ומניף את דגל ה"ניסיון" שלך כי אתה מכיר פרופסור עיוור.
סלח לי, אני לא חושב שאתה מכיר את אוכלוסית הנכים כמוני, מקווה שלא תעלב אבל המשפט שכתבת בסוגריים היה אמור להעליב את אוכלוסיית הנכים באופן כללי, בפרט אם אתה מתהדר בנוצות לא לך של בעל ניסיון.
אתה אומר שזה כ''כ נדיר ומוזר שיש אדם שקיבל קצבה ובכל זאת הוא יכול לעבוד? עובדה שאחרי חוק לרון הרבה נכים שקיבלו קיצבה התחילו לעבוד.
אתה חושב שאני קלגס אכזר בגלל שאני כותב דברים שאין עליהם בכלל ויכוח, ומכניס לי לפה דברים שכלל לא אמרתי (כתבתי במפורש שברור שיש נכים שבאמת לא יכולים לעבוד, ובשום מקום לא כתבתי שצריך להפסיק את חלוקת הקצבה הזאת. אלא שגם מי שתומך בה, מודה שאחד המחירים שלה הוא עידוד אי יציאה לעבודה של אנשים שדווקא כן היו יכולים לעבוד).
אני פורש מתת הדיון הזה, לא אוהב שמכנים אותי קלגס אכזר. לא כך אמורים לנהל דיון.
בקרית יובל עוד מעט תהיה רכבת קלה ולכן מחירי הדירות שלידה יעלו פלאים.
ברור שאם העיר חריש לא היתה מחוברת לכביש 6 מחירי הדירות היו בה יותר זולים.
כביש זה אחת מן תשתית בסיסית מפתחת מקום מגורים/תעשייה. לכביש יש ערך כלכלי מובהק.
בכל מקרה אתה נתפס לדוגמה ולא לעיקר...
ותשתית למגורים או למקום תעשייה היא דבר בעל ערך כלכלי מובהק.
גם כביש שמוביל רק לשלומי, הישוב הצפוני בארץ, הוא מאפשר לתושבי שלומי לצאת לעבודה. זה לא בעל ערך כלכלי?
אתה צודק לפעמים זה לא נטו כלכלי, אבל זה לא אומר שאין כאן שיקול כלכלי שהוא נלקח בחשבון.
ובכלל לא ברור לי מה זה משנה לעצם הדיון.
מה שמניע את מקצוע העבודה הסוציאלית זה לא הצד הכלכלי שבו אלא הצד הערכי החברתי.
וכן, חלק מזה הוא שהוא לא מחזיר את ההשקעה הכלכלית זה מקשה על המדינה להשקיע בו, כי היא לא תקבל החזר. לעומת זאת, בדברים אחרים היא כן תקבל החזר. בכבישים היא מקבלת החזר, בוודאי. בניית כביש משפיעה על הכלכלה באיזור באופן ישיר.
התוספת שלי לזה, ולדעתי היא מתבקשת, היא שזה אומר שאין מחסור בעובדים סוציאליים כי לא יכול להיות מחסור במקצוע שבו ממילא המעסיק לא רוצה להעסיק אותך. זאת סתירה פנימית.
פחות מעניין אותי.
מעניין אותי מה המחסור של האזרחים, של השכבות החלשות.
בהקשר הזה, מדינה היא אמצעי, לא מעבר.
היא לא יישות שאני מכבד את הרצונות או את החוסרים שלה.
לאזרחים חסרים עובדים סוציאליים. גם בכמות וגם באיכות.
ככל שמשהו חשוב לנו יותר כך נדרוש שישקיעו בו.
אל תנתק בין המדינה לאזרחים, זה היינו הך.
לא נכנס לשאלה אם נכון להשקיע יותר בתחום הרווחה, פשוט מעיר את האמירה העקרונית הבסיסית.
מדינה זה מנגנון. אזרחים הם אנשים.
המנגון נועד לטובת האנשים.
יש אנשים שמפעילים את המנגנון הזה - נבחרי ציבור ופקידים. הם עדיין לא כל אזרחי המדינה שהמדינה נועדה לשרת אותם.
כנראה שאנחנו מתעדפים דברים אחרים.
מתי הצבעת למפלגה על סמך משהו שיעשו בעולם הרווחה?
כמה מתוכנו בדקנו בכלל מה ההצעה של המפלגה לה נצביע ביחס לתחום הזה?
ממילא, כנראה שזה לא למעלה בסולם העדיפויות שלנו, אם יש בעיה, האשמים הם לא נבחרי הציבור אלא אנחנו שבחרנו אחרת.
המדינה זה לא האזרחים. המדינה זה מנגנון שמשקף *במידה מסויימת* את רצון הבוחר.
אין סוג אחד של ממשל דמוקרטי שבו רצון הבוחר הוא אחד לאחד הוא מה שהמדינה עושה.
חשוב לשים לב לזה.
וזה מה שאמרתי בכך "המדינה והאזרחים זה לא היינו הך".
וזה היה בהקשר לדיון הנוכחי שעכשיו טיפה חרגנו ממנו.
ההקשר - פשוט אני.. טען שאין מחסור בעובדים סוציאלים כי המדינה לא מרגישה שחסר לה, ועניתי לו - לא אכפת לי מהחוסר של המדינה, אכפת לי מהחוסר של אזרחיה. ואז אתה אומר לי המדינה זה אזרחים. יש בזה צדק מסויים, אבל צדק מאוד מעוות. בישראל לפי שיטת הבחירות שלנו הכנסת מאוד חלשה והממשלה מאוד חזקה, כך שהרבה שהצביעו שמאל כלכלי לצורך העניין, קולם כמעט ולא נשמע במקבלי ההחלטות.
לא כתבתי שזה לא מקצוע חשוב.
לא כתבתי שזו לא עבודת קודש.
לא סתם לא כתבתי את הדברים האלה. לא כתבתי אותם כי אני לא חושב כך.
הבעיה היחידה שלי עם המקצוע הזה, זה שהמדינה לא מתקצבת אותו. אני בכלל בצד שלך.
אני חושב שבגלל השכר המעליב שלא מספיק לכלום, אנשים צריכים לחשוב 7 פעמים לפני שהם לומדים את זה. יש דרכים אחרות לתרום ויש מקצועות אחרים עם ציונות וערכים.
לגבי עניין הביקוש - ביקוש נקבע לפי המעסיק. אם אנשים מאוד רוצים שיהיו להם מהנדסי תוכנה אבל הם לא מתכוונים להעסיק מהנדסי תוכנה ולא מתכוונים לשלם להם, אז זה לא נקרא שיש ביקוש למהנדסי תוכנה. זה לא ויכוח ערכי ולא קשור לימין או שמאל כלכלי, אלא עובדה פשוטה. ביקוש נקבע על ידי המעסיקים, לא על ידי הלקוחות.
לפעמים הביקוש מהלקוחות מוביל לביקוש מהמעסיקים, אז זה לא שאין שום קשר בין הדברים. אבל הקשר לא ישיר ואם המעסיק מתעלם מדרישת הלקוחות אז דרישת הלקוחות לא שווה כלום ולא משפיעה על השכר ולא משפיעה על הביקוש ולא משפיעה על מספר האנשים שיוכלו למצוא בזה עבודה.
וזה לא היה הדיון.
הדיון היה סביב השאלה "האם יש מחסור בעובדים סוציאליים" ואתה הגדרת את המחסור ביחס למוסדות המדינה ואני הגדרתי ביחס לאזרחים.
המדינה היא האזרחים? לא מדוייק בכלל לענ"ד.
האזרחים לא מעסיקים את העוסים, לכן זה שהם מאוד רוצים שיהיו עוד - לא אומר שיש ביקוש.
תאר לך למשל מצב שבו אין אף משרה פנויה בתחום הזה.
המדינה מחליטה שזה סבבה שכל עוס יטפל ב-150 תיקים, ולכן לא נדרשים עוד אנשים לתפקיד הזה.
מי שעובד בזה היום - עובד. מי שלא - לא יעבוד בזה בעתיד.
גם אז תגיד שיש ביקוש, בגלל שהאזרחים רוצים עוד?
זה הרי יהיה מגוחך להגיד שיש ביקוש, בשעה שאין אפילו מודעת דרושים אחת.
לא כי המדינה יותר חשובה מהאזרחים, אלא פשוט כי היא זאת שמעסיקה את העוסים. אם היא לא רוצה להעסיק עוד, והאזרחים לא מתכוונים לשלם מכיסם הפרטי בשביל להעסיק עוד, אז אין ביקוש. נקודה. זה שהאזרחים רוצים אבל לא מוכנים לשלם מכיסם הפרטי - לא יוצר ביקוש.
אז עכשיו בוא ניקח את זה צעד אחד קדימה:
כן יש מודעות דרושים, כן יש ביקוש, אבל אף אחד לא מאייש את המשרות האלה בגלל השכר הנמוך.
אז אני טוען שזה בדיוק כמו לא לפרסם מודעות דרושים בכלל. הרי אם באמת היו רוצים לאייש את כל המשרות, היו פשוט מעלים את השכר. למה לא חסר מנכ"ל לבית החולים איכילוב? כי המדינה מוכנה לשלם על זה 100 אלף ש"ח בחודש, ולכן יש הרבה אנשים שרוצים את התפקיד הזה. כי אם אף אחד לא יבוא תמורת המחיר הזה, המדינה תציע עוד יותר כסף כי היא לא מוכנה שבית החולים הזה יהיה בלי מנכ"ל - יהא המחיר אשר יהא.
בדיוק כמו בדוגמה הראשונה שנתתי: אם אני מאוד רוצה שתהיה לי מנקה בבית אבל אני מפרסם מודעה שבה אני מציע 30 שח לניקיון הבית, אז אני לא באמת רוצה. הרי ברור שאף אחת לא תבוא במחיר הזה. מי שבאמת רוצה - משלם מה שצריך בשביל לקבל את זה. יוצא מכאן שפרסום המודעה לכשעצמו כלל לא מוכיח שיש ביקוש אמיתי.
ואני מכבד את זה לגמרי.
בנוסף לכך יש עוד היבטים ערכיים שהם לא רק כלכליים.
בעצם, הם בוחרים אלו קווים אדומים ניתן לחצות ואלו אסור מבחינת בוחריהם כי קואליציות גורמות לכך שצריך לוותר על חלק.
אין הרבה שהצביעו לשמאל כלכלי:
יש את כחול לבן,
עבודה,
(עוצמה יהודית?),
שס,
יהדות התורה,
המפלגות הערביות
שהאמירה הכלכלית שלהן היא שמאל כלכלי.
מגיע סך הכל ל40 מנדטים מתוך 120.
הרוב טוענים שהם ימין כלכלי,
חלק יותר בפועל מאחרים.
המדינה והאזרחים הם לא היינו הך.
לא התייהמרתי לחלוק על מה שאתה אומר.
אבל גם אחרי כל מה שאמרת - זה לא בדיוק אותו דבר. מה נעשה.
כל הדיון פה נסוב סביב הטענה של פשוט אני.. שהיא "מחסור בעו"סים זה ביחס לדרישות שהמדינה מציבה", בעיני זה קשור למחסור ביחס אזרחים, ועדיין המדינה והזרחים זה לא היינו הך ויש פער משמעותי.
יש פער מובנה.
אזרחים הם לא (בהכרח) פוליטיקאים ולכן הם מסתכלים על דבר ממיליון זויות.
דמוקרטיה היא צורת שלטון חלשה עם המון חורים (שזאת האופציה הכי פחות גרועה), לכן היא תמיד באופן מובנה תפספס את רצון העם.
חוץ מזה - העובדים הסוציאלים דואגים לאנשים החלשים, אותם אנשים בלי כוח פוליטי. אולי בבחירות יש להם הזדמנות לבחור, אבל גם אז, הם יהיו הראשונים שהפוליטיקאים יזרקו את האחריות מהם.
בכל אופן, הדיון ביני לבין פשוט אני.. היה ביחס להגדרת חוסר. אכן, מאוד סביר שיש פה חוסר ערכי.
אף אחד לא מקים מדינה בשביל לעזור לחלשים, בשביל זה יש עמותות. גם אם בפועל המדינה עושה את זה, זה לא אומר שזאת הסיבה המרכזית או סיבה בכלל לזה שאזרחים מקימים מדינה.
הקמת מדינה אמורה לענות על צרכים אחרים, כמו ביטחון ומשפט, וכמובן לתת ביטוי לשאיפות פוליטיות/לאומיות/דתיות בחלק מהמקרים, כמו בישראל.
בכל אופן, גם הטיעון שלך וגם התשובה שלי הם דיון בפני עצמו שלא ממש קשור לנושא כאן.
מנגנון היצע וביקוש לא יודע מה זה סוציאליזם ומה זה קפיטליזם, הוא יודע רק דבר אחד - ביקוש של עובדים מודדים לפי מי שמעסיק אותם, לא לפי הלקוחות שלהם.
אם אני לקוח של רמי לוי ואני חצי שעה מחפש עובד שיעזור לי למצוא פסטה, זה לא אומר שיש בשוק מחסור בעובדים. זה אומר שלרמי לוי לא מספיק חשוב שיהיו עוד עובדים בסניף.
רק אם המעסיק עצמו לא מצליח למצוא עובדים אז יש כאן מחסור.
והשכבות החלשות הם בכללם.
ובגלל שהקשר של האזרחים למדינה הוא לא רק מאאינטרס כלכלי, המדינה נמצאת בעמדה שיש לה מונופול על השירותים הציבורים. אין פה שום שוק תחרותי. ומה קורה שאין שוק תחרותי? קל מאוד להזניח את השירות לצרכן.
אתה מציג תפיסה קפטיליסטית שאני בהחלט מכבד אותה, אבל המקצוע עבודה סוציאלית מבוסס על תפיסה סוציאלית, ואיפשהו רוב המדינות הסוציאל דמוקרטיות משקיעות בו, מי יותר, מי פחות.
חשוב לשנות את זה?
אם כן, אז כדאי לדרוש זאת מנבחרי הציבור.
לא הבנתי למה מה שאמרתי הוא קפיטליזם, אמרתי שאנחנו בוחרים במה המדינה תשקיע
אז הגיוני שלא תבין למה מה שאמרת הוא קפיטליזם
ארץ השוקולדהאבחנה חשובה כי הפותחת שוקלת לעסוק בכך ולכן חשוב להכיר עד כמה זה אופציה.
לא מכיר עו"ס פרטני או קהילתי שמחפש עבודה ולא מוצא.
כמה משרות כאלה יש?
והאם זה כובל אותם לאזור מסוים?
לא בהכרח סותר את הבחירה, רק כדאי להכיר, הייטק למשל יגרום לכך שעדיף לגור בגוש דן.
יש הרבה, לא כובל למקום ספציפי.
אם כן, הגעת למקום הנכון.
מה עדיף - לסבול בעבודה 80% מהיום ולהנות עם הכסף הרב שקיבלת ב20% מהזמן שנותר לך בחיים שבא לך רק לישון בו?
בבית הספר אהבתי כל מיני שיעורים, אחר הצהריים אהבתי חוגים שונים, הצלחתי להתחבר לסוגים שונים של ישיבות, היו לי התנדבויות בנושאים אלה ואחרים... ב''ה עולמי מספיק רחב בשביל שאוכל ליהנות במגוון רחב של מקצועות, ולמצוא עניין בתחומים שונים שאין ביניהם קשר.
אני ממש לא חושב שאני חריג בזה. אני חושב שרוב האנשים מסוגלים לעבוד במספר מקצועות וליהנות מהם.
עם שכר של עוס אתה אולי תיהנה בעבודה, אבל בלי בת זוג שמרוויחה לפחות כפול ממך, כל גביע קוטג' שתקנה יצטרך להיות ספור ומדוד. משכנתא או שכירות, חשמל, מעונות, חוגים לילדים, ישיבות או אולפנות - אלה הוצאות בסיסיות ולא תענוגות, ושכר של עוס פשוט לא יכול לכסות את ההוצאות האלה.
קודם כל, אני לא מכחיש. מי שמרוויח פחות ואין לו במקרה ירושה מהסבתא - הוא יחייה בצורת חיים יותר מצומצמת.
אבל זה בעיקר תלוי בהתנהלות הכלכלית שלו. אם יש לו התנהלות כלכלית חכמה והוא גר באיזור הפריפריה ואין לו פנטזיות על טיסות לחו"ל ויותר מדי בילויים - הוא בהחלט יכול לחיות חיים סבירים.
אם את לא רוצה לטפל, מה את כן רוצה לעשות?
לפי זה שווה לבחור מקצוע לימודי.
את שואלת שאלה טובה על הלימודים, אבל לא מבין למה דווקא עבודה סוציאלית לפי מה שאת מתארת.
אלא אם כן אתה עושה הכשרה של עו"ס קהילתי.
בפועל, צריך מיומנויות טיפוליות בתור עו"ס בתפקידים השונים שיש בשוק, אך לצד זתא רוב התפקוד של העו"ס מתרכז סביב יכולות ניהוליות כאלו ואחרות. לדוגמא מתאם טיפול (קייס מנג'ר) מקבל כמה לקוחות ולכל לקוח יש בעיות שונות, קודם כל צריך לאבחן את הבעיות ולמצוא דרכי טיפול שונים ע"י עוד גורמים מקצועיים. התפקיד הוא מאוד כלבוייניק בסוף
הכסף? התהילה?
רוב האנשים דווקא מתקשים עם שמות אבל את הפרצוף זוכרים
מעניין
שמות אתה זוכר?
בעיקר אם אני רואה אותם כתובים.
אבל יש הרבה שמות שאני פשוט לא טורח להכניס למאגר.
פרצופים לעומת זאת, כשאני מנסה להיזכר בהם, כמעט כולם מיטשטשים לי
ויש פרצופים שראיתי המון ואף ניסיתי בכל־כוחי לחרוט אותם בזיכרוני ואני פשוט לא מצליח להיזכר בהם
(לזהות כשאני רואה אותם, אין לי בעיה)
או משחקים משפחתיים אשמח לשיתוף!
חג שמח!🌸🌸🌸
הראשון יפה...
אליאס לפסח (מילים ומושגים בנושא פסח) היה לי משהו כמו 105 מילים אז כל מילה היתה בקלף בפני עצמה
באמת היה מוצלח ועם רמות קושי שונות... בשמחה תאמצו את הרעיון
הייתי משתפת אם היה לי קובץ מוכן אבל עשיתי ידנית בסוף
האמת שהסתבכתי ממש עם לעצב לוח משחק בקנבה או בAI כי אין לי pro אז בסוף הכנתי ידנית.. אם למישהו יש כלי שטוב בזה, שאפשר להכין מהר ובקלות אני אשמח לשמוע😊
או הקניה הכי גדולה.
האם יצא לכם להתייעץ רפואית עם AI?
האם הAI השפיע על הקשר הזוגי או המשפחתי שלכם?
אני חושב שאצלי הכל קרה😅
אין משהו גדול שה (AI (Gemini תרם לי באופן בולט במיוחד.
כמעט ולא משתמשת. כלומר, ברמה של בסהכ בכל חיי לדעתי פחות מעשרים פעמים.
קניה? אממ... נראה לי שהתייעצנו על מחשב פעם, לא זוכרת אם בסוף קנינו משהו שהופיע בהמלצות, יש מצב שכן. רפואית? לא. לא התייעצתי על נושאים זוגיים או משפחתיים, אלא אם כן בקשת המלצה למתנה נחשבת (לא עזר בשום דבר שלא חשבתי עליו לפני כן בעצמי)
אחרי שמבינים את הראש שלו, אפשר לפרק איתו דברים בצורה מטורפת..
עזר לי להתנקות פיזית (לדוג' להבין למה יש לי שיעול יבש מציק כבר כמה שנים טובות, מה ששני רופאים לא הבינו), להתנקות רגשית יחסית במהירות מכל מיני דברים לא פשוטים וחסימות (מגניב שתוך כדי ה"טיפול" אני יכול לשאול אותו למה אני מרגיש אפיפות במוח והוא מסביר לי איך זה קשור..), לפרק דברים שאני רוצה להבין עד לבסיס של הבסיס, להוריד לקרקע תובנות רוחניות ולהפנים אותן, לדייק חידושים, לתפוס יותר טוב רעיונות מדעיים, גם לדעת איך שרים יותר גבוה ויותר יפה בלי פיתוח קול ובלי הרבה עבודה.
וזה כמובן מעבר להרבה דברים טכניים כמו להבין מה הבעיה עם מצב השינה במחשב ועם מכונת הכביסה וכדו'.
ומצחיק שכל זה בחינם ובמינימום זמן..
מנתחת עם גיפיטי הרבה נושאים/ סיטואציות/ התלבטויות/ תחושות
רוב הפעמים הניתוח וההמלצות טובים ומועילים
והזמינות כמובן מיידית
מה שהופך את הכלי הזה למועיל מאד ועם השפעה משמעותית על טיב החיים
למשל כמה משטחים בגודל XYZ אני צריך בשביל X קרטונים בגדלים משתנים
או כדי ללמוד על כל־מיני פונקציות אזוטריות באקסל
וגם עזר לי מאוד בלימוד שפות
חוץ מזה אני אוהב לנתח איתו שירים וסיפורים (ביקורת ספרות זה תחביב שלי)
ניסיתי כמה פעמים לנתח איתו רגשות ומחשבות אבל לא הגעתי לתובנות מעניינות במיוחד
אני משתמש בו לכל כך הרבה דברים. הן בעבודה, והן בעולם הרגשי.
אם כן אשמח לעזרה בפרטי
תודה מראש!
בעודי מחכה בתור בסופר
ילד ישמעאלי קטן טרוריסט חמוד אחז בציצית שלי ושיחק איתה
כה אמר ה' צ־באות בימים ההמה אשר יחזיקו עשרה אנשים מכל לשנות הגוים והחזיקו בכנף איש יהודי לאמר נלכה עמכם כי שמענו א־להים עמכם
טוב אז אמנם לא 70*10*4
אבל לפחות חלק קטן

אנימהאשמח לשמוע מכם הכוונות יתרונות וחסרונות בהחזקת רכב לבחור בן 21 עם עבודה קטנה שמכניסה 3-4 אלף בחודש. בעיקר מהצד הכספי והנפשי.
חיסרון: יכניס אותך לחובות
אני לא יודע איזה רכב אתה מתכנן לקנות והאמת אני גם לא כזה מעודכן בטווחים אבל אם אינני טועה רכבים חדשים הם בערך 70K צפונה יכול להיות יותר, משומשים במצב טוב 25K+ (זול), וכמובן אפשר לקנות גם גרוטאות שמתפרקות תוך כמה חודשים בפחות מזה.
כאמור אני לא בקי במחירים אז אני מצטט מזיכרון מעורפל ומגוגל אבל זה מאוד משתנה למטה זה הערכה גסה מינימום
זה אומר שתצטרך לעבוד בערך שנה או שנתיים רק כדי לקנות את הרכב במזומן. אם במימון אז מתווסף הרבה.
תוסיף דלק לפי הנסיעות (דלק כזה זול) אם אתה נוסע הלוך ושוב לעבודה ולעוד כל־מיני מקומות אני מניח שנע בין 1000₪-2000₪
תוסיף טסט שנתי 150₪~ בהנחה והכל תקין
תוסיף אגרת רישוי סביבות ה־1000₪ בשנה
תוסיף טיפול לרכב 500₪~ פר טיפול
תוסיף ביטוח חובה יקר פיצוצים לנהג צעיר (כמה אלפי ש"ח בשנה) לא כולל ביטוח מקיף (מניח שאם זה רכב זול אז גם לא יבטחו אותו)
כמובן בהנחה וזה רכב משומש זול יש סיכוי גדול יותר שיהיה צורך בהחלפת צמיגים / רכיבים / כיו"ב כל הדברים האלה יקרים פיצוצים. אם נגיד הלך לך המנוע ואתה רוצה לתקן ואין לך כסף בינתיים אתה מושבת וממשיך לשלם על הרכב.
או לחילופין אתה יכול לשלם חופשי חודשי ארצי שנתי 3780₪ ואם יש לך הנחות אז אפילו חצי מזה + הבוס שלך אמור לממן לך את זה
ואתה יכול לטחון את כל הארץ הלוך ושוב כמה שתרצה ולישון תוך־כדי נסיעה.
אני לא עומד להכניס אותי לחובות. אם אני קונה זה רק בתנאי שיש לי את היכולת להחזיק אותו לבד. יש בהחלט רכבים זולים יותר מהמחיר שכתבת שהם בסדר גמור לשימוש שלי, אבל אתה צודק מבחינת ההוצאות.
למה אתה מתכוון שהיתרון הוא שופוני?
מניח שיש יותר זול מזה
האם וואו? זה איני יודע
ואם לא וואו אז צריך לקחת בחשבון שצריך להחליף א' ב' ג' ד' ה' ו'
ובשלב מסוים הרכב "מתעייף" ואין מה לעשות כל־כך חוץ מלהחליף
לעניות דעתי ביחס למשכורת שאתה מדבר עליה (בהנחה שאין לך שום הוצאות אחרות) זה נתח ענקי שנותן יתרון מועט מאוד על־פני תחבורה ציבורית ומוניות
זה לא בהכרח יכניס אותך לחובות אבל בשלב מסוים קלטתי שהרבה אנשים מסביבי מרוויחים כמוני או יותר (לרוב יותר) אבל המצב הכלכלי שלהם גרוע משמעותית ובסוף ה־פקטור תמיד היה הרכב
לגבי שופוני גם אין הכוונה כפשוטו כן יש לזה קצת יתרונות של ניידות אבל מעשית היתרון הוא זניח זה יותר פסיכולוגי
מעשית צריך לעמוד בפקקים, לחפש חנייה, לפעמים יש דו"חות (קורה לטובים ביותר), יש סיכוי נמוך אבל קורה לכולם בשלב מסוים להיתקע באמצע הדרך וגרר ובלגן
צא וחשב כמה יעלה לך להחליף את כל הנסיעות המיוחדות במוניות
נניח נסיעות רגילות כמו עבודה וחזור / נסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית
אבל כל־מיני דברים של להסיע בחורה / לסחוב רהיטים / סתם לנסוע בעיר מונית יכולה לסגור את הפינה בקלות
נניח 10 נסיעות במונית בחודש 300₪-400₪ וכמה כבר בן־אדם יכול לנסוע במונית
אם אתה גר בפריפריה קיצונית (נניח לא יודע, איזה כפר ערבי נידח בצפון) יכול להיות שיש בזה משהו אבל גם אז איני יודע
אם אתה מרגיש ששוה לך להוציא על זה בסביבות 2000 ש"ח, זה תלוי ברמת חיים שאליה אתה מתרגל...
זמן זה פרמטר חשוב בחיים
בדיוק כמו שאנחנו מחזיקים מכונת כביסה. מייבש ומדיח.
גם רכב זה על אותו בסיס
שילוב של נוחות+חיסכון זמן
על מכונת כביסה מייבש ומדיח אתה לא עושה טסט, דלק, ביטוחים, חניונים, מוסכים, אחזקה, ריביות, לא דומה ולא קרוב.
בירושלים ובמרכז ובערים חרדיות לרוב עדיף לחיות בלי רכב, ביו"ש לרוב אין לך ברירה.
אבל זה על אותו משקל.
אומנם מחיר גבוה יותר, אבל זה כסף תמורת נוחות + זמן
ובאמת יש כאלה ששמים בחצר כזה
לי אישית אין חצר, אז אין לי את הדילמה הזאת
ויש סבירות גבוהה שאם היתה לי חצר הייתי שם שם בריכת אינטקס
אם השכר של מיודענו הוא נניח 50₪/שעה
וההוצאה על רכב זה נניח 2000₪ בחודש
אז הרכב צריך לחסוך לו 40 שעות בחודש מינימום כדי שזה ישתלם.
או משהו כזה.
לכן זה שיקול של עלות תועלת
במקרה שלו לדעתי זה לא כדאי
אבל יש כאלה שזה שווה להם
(ושווה זה לאו דווקא רק חיסכון כספי. כי רכב לא מביא בדרך כלל חיסכון כספי)
תמצא הרבה יותר חרדים מקרית ספר בלי רכב כי הם התרגלו לרמת חיים אחרת, ואין להם שום סיבה להוציא עוד הרבה כסף בשביל זה (וגם בשביל חופשה בחו"ל נגיד), כמובן זה כלול בנוחות ובזמן כדלעיל.
השאלה האם אתה חושב שזה מוצדק
יתרונות: נוחות
חסרונות: עלות
זה בגדול
עוד לפני שהרכב נסע מטר, כבר ירד לך סכום
תוסיף עלות שנתית של טסט
אתה כנראה תקנה רכב ישן אז מוסך
וכמובן דלק
אנחנו מחזיקים רכב, אבל אל תטעה- זה יקר מאוד.
ומוסיפה לגבי הביטוח- סביר שאין לך "היעדר תביעות" (אלא אם ההורים רשמו אותך בביטוח שלהם, או בחלק מהחברות מאפשרים לקבל היעדר תביעות על סמך ההורים אם היית נוהג ברכבם דרך קבע)
מה זה הדבר הזוועה הזה. אין לילה, ושבת נמתחת כ'כ...
לא מבינה למה בכלל עוברים לשעון קיץ
חוזרים מהעבודה יש זמן להסתובב בחוץ בשמש
מלא זמן להכנות שבת ומנוחה לפני
ים זמן לשיעורי תורה בשבת
ולעייפים סוף זמן ק"ש זז שעה קדימה
ואני מצליח להחזיק בלי שעון קיץ. כלומר, החיים שלי מתנהלים לפי שעון חורף כמו שהיו עד עכשיו. מגיע לעבודה בסביבות 9-9:30 במקום 8-8:30
אין מסגרות להעיר אליהן ילדים אז למי אכפת.
רק התפילה ב9 קצת מציק בשבת (באחרונה לא קמתי).
רק חבל שהמזג אוויר לא מבין את הרמז
בס"ד
אין מילים! לא מה שאנחנו חושבים. משהו אחר לחלוטין:
איך להכניע את אירן. אליהו יוסיאן בראיון בערוץ טוב. מאתמול.