ילדים שמתנהגים בסנוביות לאחרים ..אנונימית בהו"ל

שיהיו בריאים המתבגרים שלי.

בן ובת... לא נחמדים למי שלא נראה להם טוב בעין

זה חנון זאתי מוזרה זה ככה זאת ככה.

כבר 2 אימהות התקשרו אלי לגבי הבת שלי שהיא ועוד כמה בנות חבורה שלא אומרת שלום ולא נעימה לבת שלהן.

והבן שלי בכלל. כל מי שלא אוהב כדורגל וקצת "חנון אשכנזי" להגדרתו הוא ממש קר ולא נעים אליו

2 הגדולים שלי יצאו בלי עין הרע עם ביטחון. בחיים לא העברתי להם תחושה של עליונות והתנשאות מעל אנשים. הפוך אני מכבדת ונעימה לכל בן אדם טובה ורחמנית. אני גם המון מדברת איתם על זה מילדות. ובכל זאת הם פשוט מתנשאים מעל אחרים וחושבים את עצמם. הגדולה שלי אומרת על עצמה שהיא מושלמת ויפה... האמת אני בהלם מההתנהגות הזאת. לא מבינה מאיפה זה הגיע?! נכון אתם בגיל ההתבגרות... ובטח זה יתאזן ובמקרה הטוב יעבור. אבל חינכתי אותם עד היום לערכים אחרים. מאיפה זה בא? הגאווה וההתנשאות והעליונות הזאת מעל אחרים??

השלישית שלי גם מהמקובלות (נקרא לזה ככה) והיא גם היתה נוראית לבנות "חנוניות" לטענתה מהכיתה. אבל ההבדל שהיע מאוד רגישה ושעשיתי לה שיחה רצינית על זה וסיפרתי לה מה ההשלכות על לעשות חרמות ולהתייחס בבריונות לחלשות היא לקחה לתשומת ליבה וחזרה מבית ספר יום אחד ואמרה לי שהיא כבר לא משתתפת בחרמות האלה וביחס רע לשונה. היא גם מצד שני לא התחברה איתם אבל גם לא רעה אליהם אז לפחות יש התקדמות. אם אמשיך עם שאר ילדי. אז יש עוד אחד בבית ספר שגם הוא מדבר על חנונים ועל מקובלים ולא מוכן להתקרב לחנונים. אני באמת לא מבינה מה זה הקטע הזה... אני די אובדת עיצות. אנחנו משפחה תורנית. אין טלויזיה בבית. הם לא חשופים לתכנים או משהו בעייתי אחר. ערוץ מאיר זה מה שאנחנו מרשים להם לראות.

קיצר אשמח לתובנות... ממש קשה לי לשמוע שככה הם מתנהגים ואין לי מושג (אחרי שניסיתי) להוציא אותם מההתנהגות הזאת כלפי הסביבה

אממהמקורית

לא ברור לי מה הקטע עם אמא שמתקשרת ואומרת שהבת שלך לא אומרת לה שלום

זה מאוד יפה לחנך ל- שלום לכולם, אבל תכלס ממש לא מחייב

את זה שהיא לא נעימה אפשר לנסות לפתור בשיח ולנסות לוודא שהיא לא משפיעה על בנות אחרות, ומפסיקה להתנהג לא יפה (את זה צריך לעצור, תלוי אבל מה זה לא נעימה. היא לא חייבת להיות חברה של אף אחת) אבל לגופו של עניין -  היא לא חייבת להגיד שלום למי שהיא לא רוצה. אם זה מפריע לאותה בת היתי מנסה לדבר איתה על זה מתוך מקום של חסד וצדקה, אבל מבחינתי זו ממש מידת חסידות ולא מחייב ולא מעיד על זה שהבת שלך לא בסדר בהכרח. 

וגם עם הבן אפשרלדבר. לנסות להגמיש אותו קצת מחשבתית לזה שלא כולם חייבים להיות כמוהו כדי להיות מגניבים וזו לא סיבה להסתכל בעין עקומה

אבל תכלס - הם נשמעים לי ממש נורמלים לגילם

ועוד על זה - ילדים ובני נוער ובכלל אנשים הם בעלי בחירה. את מתווה דרך בבית, מדברת, מנסה להנחיל ערכים, אבל תכלס - זה שלהם. לא מעיד עלייך ואני מקווה שלא תפעלי מתוך מקום של לקחת את זה אישית כאילו זה כשלון הורי שלך ותפעלי מתוך לחץ או תרגישי פחות טובה. ילדים הם ילדים. הם מרוכזים בעולם שלהם. הם צריכים שידברו איתם הרבה. הם צריכים להתנסות ולטעות. הם צריכים שיתפללו עליהם.. ככה זה בעולם. 

תודה לך... בקשר לבתאנונימית בהו"ל
הן קבוצה מאוד קטנה בישוב שלנו בנות אותן גילאיים. והן לא נעימות לילדות שלא ניראות להן בעין. זו כבר אמא שניה שמדברת איתי. הן לא חייבות להיות חברות אבל גם לא להתעלם או לא לשתף בכלל. משהו בדינמיקה שלהן מתנשא קצת. הבת שלי גם מדברת על אחרות בהתנשאות. לכן מאוד קשה לי. "זאתי בלונדינית מעצבנת" "זאתי ילדה חופרת" היא מאוד ביקורתית. לכן רציתי לברר אם זה נורמלי, זה נראה לי קצת קיצוני. 
אפשר לעבוד על דיבור מתנשאהמקורית

על ידי פיתוח גמישות מחשבתית ושיח

את לא יכולה להכריח אותה להגיד שלום ולהתייחס לאף אחת 

חוץ מהשיחות שקיבלתעדינה אבל בשטח

אני חושבת שזה תואם גיל .. אני לא יועצת חינוכית כמובן אבל יש לי ילדים מתבגרים, וגם אני מחנכת לקבלת האחר, אהבה של כולם, ואני לגמרי כזאת והם רואים את זה .. אבל, הם חיים בחברה, ולצערנו החברה שלנו, לדעתי בכל שכבות וסוגי האוכלוסיה, עדיין מעריצה חזקים , עדיין מלאה סטיגמות, ובגיל ההתבגרות, ברצון הזה להיות שייך , מוביל ומקובל, זה פשוט תופס.. רוב הילדים לא רוצים להיות בצד, ולא להיות בצד זה אומר להיות חלק מהמגניבים, מהיפים, מהלא פראיירים,

בקיצור לא רואה את ההתנהגות של הילדים שלך חריגה, יש לי ילדים שגם מתבטאים ככה מידי פעם והם ילדים סופר טובים, וכל פעם שאני שומעת הערה כזאת , אני מיישרת. וכן גם לי יש ילדה שחושבת שהיא מהממת. תבדילי בין זה לבין לפגוע בחברה, או לא להגיד לה שלום. לחשוב שאת מהממת זה מצוין (זה כמובן לא הופך את כל השאר ללא ולכן אין בעיה) לא להגיד שלום לכל אחד, לא יפה אבל לא נורא , ולפגוע , מה שלא צינת שהיא עושה, זה לא בסדר.. אבל את לא שם כרגע

את הפירות של החינוך שלך את תראי לדעתי כשהם יגדלו עוד קצת, זה לא הולך לשומקום..

אפשר הערה על השלוםמומו100

את צודקת שלא צריך להגיד שלום לכל אחד

אבל זה נשמע כאילו הילדה השניה אמרה לה שלום והיא לא הגיבה חזרה

כתור אחת שהייתה אומרת שלום לבנות בכיתה ומקבלת התעלמות, עד שבסוף למדתי לא לטרוח להתייחס אליהן בכלל מלכתחילה גם כשסתם עוברות אחת על פני השניה ברחוב, וואלה זה לא נעים

היא עדיין לא חייבת בעינייהמקורית

זה מעשה לא יפה

אבל אם נגיד פעם אחת הילדה השנייה אמרה שלום ולא התייחסו אליה - היא צריכה להבין שלא מעונינים להיות בקשר איתה. זה גם הבנה בסיסית של קשרים בינאישיים. לא כולם חייבים לדבר ולהיות חברים עם כולם

נכון, זה לא הכי חברותי בעולם

אבל זה עדיף בעיניי מאשר לכפות את עצמה על אחרות 

ואני הייתי ילדה מוחרמת שנים. זה לא זר לי

ובכל זאת, אם אמא שלי הייתה מעודדת אותי להגיד שלום לילדות שלא מתייחסות אליי זה היה עושה לי המון עוול

יפה שהיא מדברת על זה עם האמא של הילדה שלא נענית ורוצה להיות חברה שלה. וברור שכדאי לנסות למצוא גשר בין שתיהן. אבל להכריח אי אפשר. צריך לדבר בנועם, לנסות להסביר איזו הרגשה זה גורם. זה נכון. לא מחיב שזה יעבוד, זה הכל

לא נשמע שעודדו את החברה להגיד שלוםמקרמה

אלא את הבת של אנונימית להחזיר שלום

יש הבדל

אם אומרים לך שלום

מחזירים שלום נימוסי

לא מייבשים מישהו

בעיני זה בן אדם לחברו בסיסי

לא צריך עכשיו להפוך לחברים טובים ולהתחיל לשחק ביחד... רק להגיד שלום בחזרה, זה לא דורש באמת הרבה

(אין דבר יותר שובר לב מלראות את הילד ניגש בגינה לחבר מהגן, אומר שלום, מה שלומך? וזוכה להתעלמות)

אם האמא של החברה התקשרה, משמע היא מצפההמקורית

שקריאות השלום של הבת שלה ייענו

ושוב, זה לגיטימי

ולגיטימי והגיוני ומחייב המציאות לדבר עם הבת שמתעלמת ולנסות למצוא גשר. אבל אי אפשר לחייב אותה. ובתחושה שלי, הפותחת מרגישה חוסר אונים מההתנהגות של הבת שלה וזה הגיוני. באמת התנהגות לא מצטיינת. אבל מצד שני, היא באמת לא חייבת להיות חברה של אף אחת. ואנחנו לא יודעות אם הבת שמתלוננת רק רוצה שלום או יותר מזה. צריך לרדת לפרטים הקטנים כדי להבין. 

ובכל זאת, אני רק אומרת שאי אפשר להכריח אותה לכלום. 

זו המציאות 

נעים או לא נעים, ככה זה

ומסכיהמ עם הסוף. כאמור, חוויתי בעצמי. 

ולכן צריך לנהל שיח. לדבר על הפגיעה. להסביר. וגם לעבוד בצורה עקיפה - פיתוח גמישות מחשבתית

להכריח אי אפשר כמעט כלוםיעל מהדרום

לק"י

אבל בכללי נשמע שהילדים צריכים לשנות גישה כלפי החברים.

לא יודעת איך עושים את זה, חוץ מלדבר ולהסביר ולקוות שיתבגרו ויבינו יותר.

בדיוק מה שאמרתי, אי אפשר להכריח. כדאי לדברהמקורית
אני מסכימה עם זה שאי אפשר להכריחמקרמה

אבל גם לא לתת לזה לגיטמציה

או לקבל את זה בשלוות נפש.

אנחנו מאופינים בדור ששם את האני במרכז

וזה הרבה פעמים מתבטא ב

"אני לא חייב"

"לא מתאים לי"

וצריך להיזהר עם זה - כי בסוף נגדל פה סוציומטים

כל מילהדיאן ד.

אי אפשר להכריח אבל ממש לא לקבל בשלוות נפש.

לא כתבתי לקבל בשלוות נפש, זה את כתבת שארתי וזה לאהמקורית

נכון 

כתבתי שצריך לנסות למגר את הענין

כי את כתבת את זהאן אליוט

כתבת:

אבל לגופו של עניין -  היא לא חייבת להגיד שלום למי שהיא לא רוצה. אם זה מפריע לאותה בת היתי מנסה לדבר איתה על זה מתוך מקום של חסד וצדקה, אבל מבחינתי זו ממש מידת חסידות ולא מחייב ולא מעיד על זה שהבת שלך לא בסדר בהכרח.

וזה נשמע שלענות שלום, או לא להכיר בהמצאות חברה מהכיתה לידך זה בחירה אישית ולגיטימית.

וזה לא - זה נימוס בסיסי. גם אם אי אפשר אולי להכריח

נכון. לגופו של עניין, בסוף - יש מצב שכל הדיבוריםהמקורית

לא יעזרו

והיא באמת לא חייבת להגיד שלום לאף אחד

זו דעתי

זה לא אומר שלא כדאי לנסות לגשר, ואת זה גם כן כתבתי. וזה לא אומר שלא צריך לנסות לפתור את זה. זו מחויבות של ההורה.

אבל שלדעתי בסוף - היא לא חייבת. ויש מצב שהיא גם לאתעשה את זה, אז כדאי שיהיה במודעות 

זה שאי אפשר להכריח אותה זה לא אומר שהיא לא חייבתדיאן ד.

כמו שילדים בגיל הזה אי אפשר להכריח אותם לשמור שבת אבל הם כן חייבים לשמור שבת.

באותה מידה, אי אפשר להכריח אותה להתייחס יפה לחברה אבל היא כן חייבת לכבד את החברה ולא לזלזל בה.

אף אחת לא אמרה שהיא צריכה להיות החברה הכי טובה של מישהי שלא מוצאת חן בעיניה

היא לא צריכה להזמין אותה אליה וללמוד איתה למבחנים.

היא כן צריכה לא להתעלם ממנה, לא לקרוא לה בשמות גנאי וכן הלאה

ונכון, אי אפשר להכריח אותה, בכלל בחינוך אי אפשר להכריח...

אני באופן אישיהמקורית

אם הייתי נתקלת בהתנגדות של הבת שלי להתנהל מול בת מסוימת (גם אמירת שלום)  - לא הייתי מכריחה או פועלת על מכבש לחצים מולה בעניין

כן מדברת על זה אבל מכבדת את הרצון שלה או יותר נכון את חוסר הרצון 

הצקות/חרם וכו - זה התייחסות אחרת

זו דעתי 

אז פה אני לא הייתי מכבדת את זהאן אליוט

ואל תשכחי את עניין הסחף. בייחוד במקום קטן עם קצת ילדים, כשילדה שהיא מנהיגה חברתית מתעלמת מבנות מסויימות, זה גורר גם ילדות אחרות להתנהג ככה.

אז אולי זה לא חרם רשמי, אבל בתכלס כן, וככה זה מתחיל

אין לך מה לא לכבד. ממילא את לא יכולה להכריח הריהמקורית

לדבר על זה ולנסות - כבר אמרתי שצריך

האמת שהותשתי

תבינו מה שבא לכן 

לכבד משמע לתת לגיטימציהאן אליוט
שזו בחירה אפשרית גם אם לא רצויה מבחינתך.

אז גם אם אי אפשר להכריח, לא חייבים להסכים עם זה ולקבל את זה

בדיוקאן אליוט
סליחה, לא התכוונתי שישתמע שזה מה שכתבתמקרמה

רק חידדתי כתוספת

שגם צריך לשדר שזו התנהגות לא יפה ולהיזהר לתת לה לגיטימציה

בדיוקYaelL
הגדרת יפה את מה שניסיתי להגיד.
ואם זה יישוב קטן עם מעט ילדים בכל שכבהפאף

אז זה ממש פוגע כשקבוצת בנות מתעלמת ממך, זה לא שיש יותר מדיי אופציות, אז נכון שלא חייב להיות חברה שלה, אבל לא לומר שלום בעיניי זה כן יותר משמעותי ביישוב...

אין לי עדיין ילדים בגיל הזה, אבל אני כן חושבת שמשמעותי לעורר שיח בנושא.... אם היא אוהבת ספרים אז אולי לתת לה לקרוא ספרים לא חינוכיים, אבל שכן יש בהם נגיעה לנושא... כמו ספרים של אסתר שטרייט וורצל

לא כתבתי שלא. לא יודעת למה מוציאים דברים שליהמקורית

מהקשרם

אני לא חושבת שהשלום זה הענייןYaelL
מה שאני הבנתי בין השורות, ממה שהפותחת כתבה ומעצם זה שאמהות מתקשרות להתלונן, הוא שכנראה הילדה מתייחסת לא יפה לבנות אחרות. ברור שהיא לא חייבת להגיד שלום, אבל כן להתנהג בדרך ארץ ולא הייתי מוכנה שהילדה שלי תתנהג ככה בהתנשאות או התעלמות מופגנת כלפי בנות אחרות. לא מסכימה עם האמירה שהבת השניה צריכה להבין שלא מעוניינים בקשר איתה. היא כנראה מבינה שהבת שלא מתייחסת אליה יפה לא ממש מחבבת אותה, עדיין אפשר להתנהג בנימוס בסיסי ולא לנרמל את ההתנהגות הלא יפה.
לא מסכימה אתךאן אליוט

ובתור אמא לילדה מהצד השני, שמתעלמים ממנה, או מתלחששים עליה וכדומה.

קודם כל, לענות שלום כשמישהו אומר לך, זה נימוס בסיסי. גם להכיר במציאותו של מכר כשעוברים לידו, ולא להתייחס אליו כאילו הוא אוויר.

מסכימה שאין מה להכריח להיות חברה של מישהי. אבל התנהגות נעימה ונחמדה גם אם לא חברית זה כן.

בתור חנונית בעצמיצועקת לך

כואב לי לקרוא את מה שכתבת, הלוואי יהיו עוד אמהות מעורבות כמוך.

אולי תנסי לדבר איתם על אחדות עם ישראל, שכולנו גוף אחד וכשלאחד כואב אז גם לשני. דברים שיוצאים מהלב נכנסים ללב.

וואי כל הכבוד לך שאת שמה לב וחושבת מה לעשותדיאן ד.

אני חושבת שזה שהם מדברים על אחרים זה לא יפה, אבל יותר קשה לשלוט בזה.

אבל זה שהם סוג של מחרימים ילדים אחרים זה ממש חמור.

חשבתי אולי אם את או בעלך עברתם פעם סיטואציה חברתית כזאת לא נעימה בילדות אולי לספר להם ולשתף כמה זה כואב.

אולי לקנות ספר שמספר על חרם חברתי.

באיזו שהיא דרך לגעת בהם שיבינו עד כמה זה חמור.

עוד דרך להגיד להם שזה שהם מקובלים וחברתיים זה מתנה מהקב"ה שהם צריכים לחשוב למה הם קיבלו אותה

ואיך הם משתמשים בה בדרך נכונה.

וגם להתפלל על זה, ואפילו להגיד להם שאת מתפללת על זה שיבינו כמה זה חמור וכואב לך.

וממש ממש לא להתעלם. אם הורים מתקשרים אלייך סימן שזה לא בקטנה בכלל.

(אולי גם הצוות בבית ספר יכול לעזור?)

לנסות לאמן אותם להרגיש מה השני מרגישצהוב

והם יכולים לחשוב ולדבר בבית מה שהם רוצים על החברים שלהם אבל אסור לצער אותם.

אני גם עם בת בגיל דומה-המלצות לפודקסט??מחכה עד מאוד
אני פשוט כל הזמן שואלת את הילדים ומכוונת אותםצהוב

לענות איך השני מרגיש ומנסה לעזור להם להרחיב עוד ועוד איך הזולת מרגיש.

אני מדברת עם הילדים בהרחבה על איך מורה מרגישה כשמפריעים לה. בכל הזדמנות אני מרחיבה בעניין

אין לי פודקאסט שאני מכירה.

מעלה כיוון, לא מניסיוןשיפור

למדתי בפסיכולוגיה חינוכית שהרבה יוצר קל להגביר התנהגות רצויה מאשר להפחית התנהגות לא רצויה.

אז אולי יכול לעזור שתחפשי איפה הם כן מתנהגים יפה לאחר, מתייחסים בנעימות גם למישהו חלש בחברה ולחזק אותם על ההתנהגות הזאת.

אולי לדבר על איך אפשר להשתמש בזה שהם במעמד חברתי גבוה כדי לעשות טוב ולעודד אותם לחשוב למי הם יכולים לעזור/ להזמין למפגש חברים וזה יהיה מאוד משמעותי ומשמח עבורו.

ילדים מנהיגים עם ביטחון עצמיאמאשוני

אי אפשר לסרס להם את התכונה הזאת.

לכן במקביל להסבר ולשיחות ולהקניית ערכים,

כדאי לתפעל את הכוחות שלהם.

תרימו פרויקטים יחד.

אפשר "לאמץ" ילד (עדיף קטן מהם)

עם סיפור חיים מורכב ולבנות תוכנית חונכות משפחתית.

או ילד על צרכים מיוחדים

או הפנינג חד פעמי לילדי משפחות מגוייסים

או כל דבר שילהיב אותם מצד הפרויקט עצמו ולא מצד הערכים שעומדים מאחוריו,

את הערכים הם כבר יספגו לבד.

אני אומרת לא מחנכים לחמלה/ השפעה/ מנהיגות. עושים את זה.

עוד נקודה להתייחס אליה- כתבת שאת הפוכה מהם. מכבדת, נעימה לכל אדם.

לפעמים הילדים מרגישים צורך להיות קונטרה להורים שלהם. תבדקי אם בנוסף לכך שאת נעימה לכל אדם, את דואגת לאינטרסים של הילדים שלך לפני הדאגה לאחרים.

אני לא אומרת שזה המצב, רק מציעה לבחון על מנת לשלול או לתקן.

בהצלחה!

הקשר לנושאאמאשוני

שמתוך חמלה פנימית שתתפתח אלם בעקבות הפרויקט,

הרגישות כלפי האחר באשר הוא אחר תגדל,

ומכאן גם לגבי החברה בכל מקום שהם יהיו.

וואו, איזו שאלה טובהריבוזום

כל הכבוד לך שאת חושבת ומנסה לנתב את הדרך פה. אין לי מתבגרים ואני לא מתיימרת להבין בזה, זו נראית לי שאלה מורכבת. ובטח גם קשה להתקל בהתנהגות שאת כל כך מתנגדת לה ולא מבינה מהיכן היא הגיעה, אצל הילדים שלך - היקרים והאהובים! מאחלת לך הצלחה בהתמודדות הזו ושהם עוד ירוו אותך הרבה נחת מכל הבחינות!

אני רק אספר על דברים שאני זוכרת על עצמי. בסה"כ הייתי "ילדה טובה", התייחסתי יפה גם לחברות הפחות מקובלות, גם הלכתי די הרבה לבקר חברה שלא באמת נהניתי אתה כדי להיות "בסדר" וכזה. אבל אני זוכרת גם כמה התנהגויות / אמירות מאוד לא נעימות שלי נקודתית, שבדיעבד אני מסתכלת עליהן ולא מבינה מה עבר עליי, איפה היו הראש והלב שלי?

מה שאני מנסה לומר: יש אסימונים שצריכים ליפול או בשלות כלשהיא שצריך להגיע אליה ולא כל הילדים מגיעים אליה גם בגיל 15-16-17. כדי להפנים באופן עמוק שיש משמעות למעשים וליחס ולדיבור שלנו כלפי אחרים, שהם משפיעים עליהם ויכולים באמת לפגוע. אם מישהו היה שם לי מראה ספציפית באותן אנקדוטות ומסביר לי, רגע, שימי לב! יש לך אחריות, ויש למעשים שלנו השלכות, והשפעה על אחרים. אני מנחשת שזה היה מחולל אצלי משהו, והייתי בוחרת אחרת.

אז אולי למצוא את הדרך לשם... לספר על ילד שמקבל יחס כזה וכזה, לשאול מה הם חושבים שעובר עליו, איך הוא מרגיש, לכתוב סיפור, או לבקש מהם לכתוב סיפור. לשחק משחק תפקידים? לא יודעת מה יעבוד עם הילדים שלך, אבל שיפול האסימון, שתהיה מודעות לאחריות הבסיסית שיש לכל אחד על השפעת ההתנהגות שלו על הסביבה (לא שהם צריכים להיות חברים טובים, אבל לא להתעלם ולא להתנשא.)

מוסיפה נקודה למחשבה שעלתה לי, לא יודעת אם יש בהריבוזום

אמת, אבל את כאמא תוכלי לדעת.

הנקודה של עליונות, התנשאות, וכמו שאת אומרת על הבת שלך שהיא אומרת שהיא "מושלמת ויפה", אולי שווה להסתכל פנימה, מאיזה צורך זה מגיע? מאיפה הילדים שואבים את תחושת הערך שלהם? אולי יש שם צורך שלא מתמלא נכון? זה מתחבר לי למה ש @אמאשוני הציעה, מזווית קצת אחרת. אולי חסרה משמעות אמיתית בחיים שלהם וזה מתבטא כך? ואז אפשר לעבוד אולי בשני מישורים: הגברת הערך העצמי הלא תלוי - במישור של היחס מההורים: מחמאות לא ריקות ולא כאלה שקשורות לתכונות (יפה, חכמה,...) אלא מחמאות שקשורות למעשים, למאמץ (וואו, למדת ממש קשה למבחן הזה! התאמנת המון למופע...), אהבה וייקור שלהם עצמם ללא תנאי או קישור לשום תכונה,

ובמישור של הפעילות שלהם: גם פשוט להגביר עשיה בעלת ערך כמו התנדבות.

מציעה כיוון קצת אחר-אגוז16

בעיני עיקר הבעיה של חרמות והתייחסות לא יפה היא מצד מי שמתייחס לא יפה. ז"א מי שצריך לרחם עליו זה זה שמתנהג לא יפה לחברים.

בסופו של דבר ברור שהצד השני יכול להיפגע ולא חסרים סיפורים אבל גם לא לשכוח שמצד המידות הצד הפוגע נמצא במקום הרבה יותר בעייתי. הייתי דואגת קודם כל לילדים שלי מהבחינה המוסרית.

אם את שופטת את ההתנהגות של הילדים שלך ורואה שיש דברים לתקן לא הייתי מוותרת על אמירות ודיבור חינוכי בנושא. כמו למשל- חשיבות שמירת הלשון למשל ועוד כהנה וכהנה דברים

אבל קודם כל שיהיה לך ברור מה בדיוק הצער שהם גורמים ומה ההסתכלות שלך לגבי זה, לא בגלל שזה לא נעים או שאת אוהבת שכולם ישחקו ביחד כי כמו שכבר כתבו כאן אין שום מצווה כזאת. ילדים יכולים להתחבר לכל מני חברים ולא חייבים להתחבר למי שלא מוצא חן בעיניהם כמו שאנחנו המבוגרים מתחברים למי שיותר מוצא חן בעינינו ויש כאלה גם שלא.

בקיצור מציעה שתדייקי לעצמך מה בדיוק מפריע לך בלי קשר לחוסר נעימות מהאימהות שיצרו איתך קשר ועל זה תדברי עם הילדים שלך כדי ליצור להם הבנת עולם טובה יותר בשבילם, לפי האמונות שלכם בבית.

בהצלחה

מי שמבסס הערכה עצמית ע"י פסילת הזולתשוקולד פרה.

הוא בעצם נורא מפוחד.

מה יקרה אם היא תאבד את היופי שלה? 

בעצם, עם כל כמה שהיא חושבת שהיא וואו, ההתבססות שלה הם על דברים שיכולים להשתנות.
מי שמעליב אחרים כביכול "מבטח" את עצמו שלא יהיה סיכוי שיעליבו אותו. אבל זה לא נכון באמת, או לא נכון תמיד.

אני מאוד מאמינה שגלגל חוזר בעולם.

מי שמחשיב את עצמו גבוה גבוה- בסוף הוא נאלץ להבין שהוא אנושי כמו כולם. 

אבל אלו לא דברים שמתאימים לגיל טיפש עשרה. אלו תובנות שמקבלים עם השנים.

גם בגיל הטיפש עשרה יש מעט מאוד מסוגלות להיות בנעלי השני. כל אחד מסתכל בזכוכית מגדלת על האני שלו.

אני את האמת שהייתי כועסת אם ילדיי היו מדברים ככה.

מה פירוש שאת חושבת שאת יותר ממישהו?
את לא יותר מאף אחד אחר.
את מה שאת, ומה שקיבלת זה במתנה.
ואני לא מסכימה שידברו לידי מילים פוגעניות על אחרים. 
ואני מתביישת שככה את מדברת. בפירוש מתביישת.

הייתי כאילו עושה לה תמרור עצור אדום כדי שתבין שאין לזה מקום

אני בדיוק עושה כמו שכתבתאנונימית בהו"ל

אני מראה לה את הזעזוע שלי.

מספרת לה על ילדות מהעבר שהתייחסו אליהן ככה ומה היו ההשלכות.

אחת הבנות ממש לקחה לתשומת ליבה והגדולה לא לצערי. היא חיה בבועה שלה. מעניין אותה בעיקר בגדים שוקולדים בילויים...

גם אם היא עוזרת לי היא רוצה לדעת מה יצא לה מה ומה תרוויח. אולי קצת כסף שאצ'פר אותה? אולי אתן לה את המעדן שלי? כל מיני עניינים כאלה. לכן אני קצת מודאגת. שום משהו ערכי אכפתי דאגה לאחר. אני כל כך מתפללת שזה הגיל וזה יעבור. היא מאוד פתוחה איתי. היא מספרת לי הרבה על המורות שלה (כמה הן מעצבנות וכו') היא לא חוסכת במילות גנאי עליהן ואני תמיד עוצרת אותה ואומרת לה שזה נורא שככה מדברת על המורןת שלה. ואני לא מוכנה לשמוע מלים כאלה. היא מספרת על חברות.. על מה היה בכיתה וכו'. היא לא מנותקת ממני. פשוט כל השיחות מאוד חיצוניות על בגדים על לקג'ל על מה ההיא קנתה מה יש להוא. אם האמא של ההיא בהיריון.. היא בעיקר מרכלת איתי. אני כמובן עוצרת ואומרת שלא מתאים איפה שלא. אבל חוץ מזה אין שם עולם ערכי. גם הגדול אצלי לרוב ככה אבל יש הבדל ביניהם. הוא כן רגיש אלי ולאבא שלו. ואכפת לו, נגיד אם מציקים לאחים שלו או אחיות שלו ישר מגן עליהם וכו' וכואב לו. היא בתחושה שלי לא מרגישה או מסתירה רגשות ... במלים אחרות היא סופר קשוחה.....

מקווה שהצלחתי להעביר מה שרציתי...

מקווה שאצליח ליצור אצלה אמפטיה לאנשים שונים ממנה.. 

אני אגיד לך משהו- לפעמים רק בנישואים נופל האסימוןשוקולד פרה.

כי נישואין הם בראש ובראשונה שיתוף של רגש. יכולת להיות שם בשביל הזולת. יכולת להיות פגיע. יכולת להכיל רגשות.

לכאורה, אם היא תלך במסלול שבו היא הולכת עכשיו, היא תחפש מישהו "מושלם" לבנות משפחה "מושלמת".

ואז... אין יכולת להכיל ריבים. או יכולת אפסית להגיד סליחה. אין חשיפה של חולשה. אין שותפות.

ואז זה ממשיך גם לילדים...

הילדים ה"מושלמים".

את יודעת הרי מה קורה במשפחות שבהם הכל מושלם כזה. בד"כ יש שם ריקבון שמתבטא במצוקות נפשיות של הילדים.

היא אולי רוצה רק את הצד היפה של החיים.

היא בזה לכל מה שלא יפה, לא באופנה, לא אין, לא וואו. הדברים המכוערים הם רק אצל הזולת. רק בו יש פגמים. 

בד"כ הם אנשים שמאוד חדי עין לפגמים ורואים ישר את פגמי הזולת. 

אבל החיים ייאלצו אותה לעבור מסע. להכיר בפגמים שלה.

יהיה לה יותר קל אם כבר עכשיו היא תסתכל יותר פנימה ופחות החוצה,

אבל את יכולה להיות בטוחה שהמצג הזה שאת רואה עכשיו, הוא לא ישרוד לאורך זמן. פשוט, כי אין לו אחיזה בשום דבר אמיתי.

אולי שווה להגיד לה כבר מעכשיו שלכל בן אדם יש צדדים יותר יפים ופחות יפים.

בכל בן אדם יש פגמים. גם בה.

והתפקיד שלנו זה לשאת את הפגמים האלה, להסתכל עליהם, ולתקן אותם.

ממש להגיד לה שזה הבסיס של הבסיס של החיים.

יש לי מקרה דומה בביתזמינה

גם ילדה שחסומה לשיחות כאלו

אני בעיקר מנסה לבנות קשר טוב (עם הצבת גבולות במיוחד בנושאים האלו)

אני הבנתי שהילדה נסגרה ולכן גם השיח הזה לא מצליח לחדור אותה

לשבת איתה עם כמה שיותר זמני איכות ולהביא את היחסים בינינו לקשר טוב

היא כנראה מאוד זקוקה לזה ומשהו בחיים גרם לה לחסימה (לא יודעת עדיין מה..)

זה כואב ממש! במיוחד כשמגיעים אלי סיפורים על מה היא עושה/מדברת אל חברות

ומצפים לפתרון מיידי, ולצערי כרגע אני לא רואה איך אני משפיעה עליה מהיום למחר

אבל אני מבינה שככל שאהיה לחוצה על זה זה יגדל 

אני מנסה לטפטף על הדרך בשיחות קטנות בבית (ולפעמים מדברת בכלל עם אחרים אבל כשהיא באזור שתשמע) על כתבה על חרם, או בשולחן שבת מקריאה איזה מאמר קצר מעלון שבת, סיפור אישי או סיפור אחר שנתקלתי בו וכאלה

ולהחזיק באמונה שיש שם הרבה טוב זה מעטפת שמגינה עליה ולכן זה ככה

כמו שכתבו פה לפני מגיע הגיל שהיא תבין את זה (וכבר נכתבו פה שרשורים על בנות שפגעו ועם הזמן הבינו מה ההשלכות..)

אני מאמינה שלצד הניסיון למצוא מענה גם הצד השני צריך לקבל כלים בכדי להתמודד עם התנהגויות כאלו

הבנתי את זה ממש לאחר שהמורה שיתפה אותי באחת ההתנהגויות שלה ואז הסתבר שהיו מספר בנות בכיתה של הבת שלי שפשוט לא שיתפו פעולה עם ההתנהגות שלה (יש לה חברות טובות אחרות ככה שלצערי זה לא עזר לגדוע את העניין אבל מבחינתי לפחות לצד הנפגע יש מענה, וגם יתכן והבת שלי תראה עם הזמן שהיא רוצה להתחבר לעוד בנות וזה יעזור לה להשתנות)

לדעתי רק ככה ילדים כאלה יכולים להפסיק, זה גיל ההתבגרות אז לפחות שיבינו שלא משתלם להם, עם הזמן הם יתבגרו ויבינו שזה לא ראוי ולא צורת הקשר שאיתה הם רוצים להתנהל בעולם..

אני בינתיים מתפללת לקב"ה שיתן לי כלים להתמודד עם האתגר שהוא הביא לי ומבינה שנותר לי ללמוד מזה ענווה, שלא משנה מי אני ומה חינכתי, הקב"ה מנהל את העולם

לא כתסת מה הגילאיםמאדם

אבל אם מתאים לחשוף אותם לסיפורי קצה של מה עלולה להביא התנגות כזו הייתי חושפת.

כמו שלילד שלא מבין מה זה הסכנה מכביש אני מסבירה מה קורה בתאונה בהתאם לגיל

בעיני זה סכנת נפשות גם אם לא פיזית (וזה עלול להגיע לשם אי אפשר לדעת מה ילד חווה שמביא אותו לייאוש) לחוות  יום יום דחיה זה כואב מאד מאד ומצלק

גילאי 14-15אנונימית בהו"ל
בטח שאמרתי להם. סיפרתי להם על ילדים שהתאבדו וכו'. מסתבר שהבן שלי מכיר סיפורים כאלה. גם לבת סיפרתי. היא לא מחרימה. היא פשוט אנטיפטית... אפילו אלינו היא לא כזאת מפגינה רגשות. תמיד היתה כזאת. משהו מגיל צעיר .. לא ברור מה זה ומאיפה נובע..
חיבוק והמון הצלחהמאדם
תפילה תמיד עוזרת

גם אם לא רואים פירות עכשיו!

דבר ראשוןבאורות

אם תעצרי רגע ולהסתכל על הטוב, נשמע שלמרות הקושי שלך איתם יש לך איתם קשר מאוד קרוב ופתוח, וזה משהו מאוד לא מובן מאליו. זה שהיא כזו ולמרות זאת משתפת אותך אומר המון ויש שם הרבה פוטנציאל...

דבר שני לגבי הגיל, לדעתי זה בדיוק הגבול של הגיל שמתחילים להבין את המבוגרים. אני זוכרת שלי סביב גיל 15 היה ממש מהפך ביחסים עם ההורים שלי, פתאום התחלתי להבין אותם אחרי שממש שנאתי אותם בתקופת גילאי 12-14, פתאום רציתי לעזור בבית ולהרגיש שותפה. אז יכול להיות שזה גם איזה סף של התבגרות ועוד קצת דחיפה והיא תצליח להשתנות. איך שהיא עכשיו לא מעיד בכלל על העתיד, אני מכירה בנות שהיו בלתי נסבלות בתור מתבגרות ובכיתה יא-יב לאט לאט התיישרו ונהיו נערות מקסימות, עוזרות, נעימות... אז אל תרימי ידיים. זה גיל ממש מאתגר. זה ממש התקופה של ריכוז עצמי באקסטרים. וזה שלב התפתחותי...ברור שיש ילדים שיש להם אמפתיה מאוד גבוהה כבר מגיל צעיר, אבל זה שאין לה את זה עכשיו לא מעיד עליכם כהורים כלום וגם לא מעיד עליה שלא יהיה לה את זה, יכול להיות שהיא פשוט צריכה להתבגר עוד קצת.

במקביל הציעו הצעות מקסימות על איך לחזק את מה שכן טוב בה, כמובן להמשיך להציב גבולות מאוד ברורים ולהגיד את הערכים שלכם שוב ושוב, בסוף זה מחלחל גם אם לא רואים את זה במיידי.

עונה בהתבסס על תגובות אחרות שלך בשרשור:ירושלמית במקור
יכול להיות שקודם כל מציק לך (מה שהבנתי שהוא) העדר האמפטיה של הבת דווקא בתוך המשפחה, לאחים הקטנים ואליכם ההורים? במובחן מהבן... זה כמובן רק כדי לדייק את הדילמה ואולי את המענה, לא כדי לומר שאין צורך לטפל בהעדר אמפטיה לזולת במעגל רחוק יותר...

(ואת נשמעת מהתגובות אמא מקסימה! בגיל הזה מאד חשוב לדעתי לשמור ערוץ פתוח, אז שוווה לשים לב בתגובות שלך, כשאת אומרת לה שאת לא רוצה לשמוע את הריכול הזה והזה, שהתגובות לא יהיו מהסוג שיעצור אותה לשתף להבא. אין לי טיפים איך ואיפה עובר הגבול... אמא לבת שנתיים)

כמה מחשבותאם מאושרת

קודם כל -שולחת לך חיבוק❤️ זה כואב כל כך ההרגשה שאת מתארת.

אני ממש רואה איך הילדים והנוער של ימינו הם נשמות גדולות, כמו שאומרים- נשמות של גאולה , אז העצומות שלהם לא תמיד יוצאות בדרך נכונה ויש לנשמה הגדולה גם צדדים שכואבים כשהעוצמות האלה פורצות,

( אפשר היה לקרא בשנה האחרונה כ"כהרבה סיפורים על נערים שלא גדלו כמו שההורים רצו, ובסוף הם מסרו את נפשם בשביל אחרים, וברגעים האחרונים שלהם ראו כמה טוב התחבא מתחת מה שהיה נראה כואב ועוקץ).

אז זה לא צריך להיות קשור אליך שאת גידלת אותם, זה ממש טוב שעכשיו את מנסה ומחפשת אבל בלי אשמה.

כותבת לך כמה כיוונים שחשבתי-אולי משהו יכול להתאים לך .

# כתבת שהיא מדברת איתך רק על דברים חיצוניים,ולא ערכיים,

אולי אפשר לזרום איתה בשיח ה"רדוד" שלה, כדי שהיא תרגיש שאת מתעניינת בה,אוהבת אותה ולא רק מעירה לה, וכשיהיה קשר טוב בינכם היא ממילא תקבל ממך גם דברים שתרצי להגיד לה.

( כמובן שזה לא רק בשביל זה, כמו שהרב צבי יהודה היה מדגיש- אוהב את הבריות ומקרבן לתורה, אוהב אותם כי זה מצווה לאהוב ולא כדי לקרב אלא גם מקרב)

# איך השיח אצלכם בבית כלפי מישהו אחר מכם?

אולי לשים לב שלא יהיה שיח פוגעני גם כלפי מי שלדעתכם טועה - רב ממגזר אחר/ ראש ממשלה/ אפילו איש תקשורת.

להרגיל את השיח בבית להיות נקי כלפי כווולם ואז ממילא היא תתרגל לא לדבר בצורה שלילית על חברות.

# לשתף אותה במעשים שאתם עושים - לדוג' שהיא תהיה השליחה שלך להביא ארוחה למשפחות מגוייסות.

לשלוח איתה דברים להביא לסבתא מאד מבוגרת ,

לבקש שתזכיר לך להתקשר לאחל שנה טובה לאישה בודדה.

הרעיון הוא לא להכריח אותה לעשות ביחס לבני גילה אלא להעביר שדר שזה דרך החיים שלכם, את זו שעושה, אבל אצלנו בבית כולם שותפים לזה.

# שיהיה בבית נגיש הרבה ספרים על סיפורי צדיקים, שהיא תקרא, או אפילו תשמע בחצי אוזן כשהקטנים שומעים דיסק .

לספר בשולחן שבת סיפורים. ( על גדולי ישראל וגם על אנשים רגילים  בני זמננו שעושים כל כך הרבה דברים טובים ).

גם לי יש כמה מחשבות, קחי מה שנשמע לךכתבתנו

•אני מסכימה עם זה שאין מה לכפות עליה להגיד שלום אחרי שאתם מסבירים את החשיבות של זה. זה שלה, וגם אם היא תעשה את זה כדי לכבד אתכם זה שוה כקליפת השום בעיני, ילדים כאלה יגלגלו עיניים תוך כדי או יעשו את זה כל כך מעליב וגם לא באמת יבינו במהות למה זה חשוב. לא ללחוץ שם.

•אם יש לה שיח פתוח איתך, ואת כתובת לשיתופים, זה מצוין. מציעה לנסות להכניס שיח ריגשי בתוך כל הפיטפוטים האלה, תחשבי שאת עכשיו במקום המורה, איך היית מגיבה, לָמה? איזה התנהגות של המורה היתה הופכת אותה ממעצבנת בעינייך לשוה? כשהחברה עשתה כך וכך ואתן ראיתן את זה, מה את חושבת שהיא הרגישה? איך היית רוצה שיגיבו אם היית את עצמך במקומה?

לא להתנפל עליה עם הסגנון הזה. להתחיל משאלה אחת כזו בתוך שיח שלם סתמי. אם היא זורמת לפתח את זה, אם היא נסגרת להמשיך הלאה. אני בטוחה שעצם השאלה כבר תתחיל לחלחל אצלה מתישהו, תרגיל אותה מידי פעם להסתכל על סיטואציות דרך העיניים של האחר.

•מול ההורים המתקשרים של הבנות שנפגעות ממנה, תביעי אמפתיה, תבקשי סליחה ותגידי שאת מבינה מאוד את הפגיעה ואת זה שההתנהגות שלה לא יפה, אבל אל תבטיחי בשמה כלום, תגידי שאת מודעת לסגנון הזה שלה, שזה כואב לך, שאת מנסה להשפיע עליה לשנות את זה,אבל בסוף את עושה מה שאת יכולה ואיך היא תבחר להתנהג בסוף זה שלה. והייתי מוסיפה, אבל תעודדו אתם את הבת שלכן למצוא חברות טובות שיוכלו להעמיד במקום בנות שמתנשאות. להגיד להן בפנים- זה לא יפה, להגיד להן, אנחנו לא מוכנות לשחק את המשחק של ריכולים מאחורי הגב, חבל שאת מקלקלת לעצמך. זה אולי צעד יותר קשה, ואת כמובן לא חייבת, אבל כאילו לגבות אותם לעודד את הבנות להעמיד מראה למי שלא מתנהגת אליהן יפה.

•אני לא יודעת אם שייך בשיחות איתה, אולי דוקא שתשמע את זה מכם לא בדיבור ישיר איתה, אבל אצלנו בבית זו אמירה שחוזרת פעם ב... לילדים. אני חושבת שזה נותן הרבה. 'אתם יודעים שהמורים באים לבית הספר כי הם רוצים בטובתכם? אתם מאמינים שאין להם שום רצון שתיכשלו והם דוקא מאוד רוצים שתצליחו? את יודעת שאם תפני אליה, תסבירי למה הפעם לא הצלחת לסיים משהו שהיא נתנה, ואם את יודעת שהיית לא בסדר אז אפילו תגידי לה, אני יודעת שיכולתי להתקדם ולא עשיתי את זה בזמן, אבל מה אפשר לעשות כדי שאני לא אפסיד את הציון של זה (או כל דוגמה אחרת)- סיכוי טוב שהיא תתייחס מאוד ברצינות לבקשה שלך ותבין שאת לא באה לריב איתה?

ובכלל, מידי פעם אם אתם כהורים תמצאו הזדמנויות לפרגן למורים, להגיד להם מילים טובות, לצ'פר אותם לקראת ראש השנה או פורים או להביא להם פחית קרה ועוגיות לאסיפת הורים, זה כבר שם אותם בעיני הילדים כמי שיש מה לכבד אותם ואת העבודה שהם עושים. זה לא שילד חייב להתחבר למורה שלו, ואם הסגנון של המורה לא אהוב עליו- קורה, והוא לא צריך לעשות שום דבר בכח. אבל מורים הם אנשים מוערכים בבית וחייבים בכבודם.

•בעניין האגואיסטיות ומה יוצא לה מכל מיני עזרה בבית, בעיני חשוב לחזור על המסר שהאדם הוא לא חי לעצמו. הוא חלק מחברה, והחברה משמשת לו לעוגן בהרבה הזדמנויות גם כשהוא לא יודע לשים לב לזה. המשפחה היא חברה קטנה ואינטימית, ואם את חלק זה לזכות ולחובה, והרווח שיש לך עכשיו שתעזרי הוא שאת ממש חלק מאיתנו. כמו שאת עכשיו יוצאת מעצמך למען המטרה להגיע לשבת מאורגנים בזמן, ככה הבית נרתם לטובתך כשיש לך ארוע שאת לא רוצה להפסיד ומישהו מקפיץ אותך או האחות נותנת לך להשתמש בחולצה שלה או את לא תוקעת אותה עם בקשות שיעכבו אותה והיא תפסיד. וזה הרווח הכי משמעותי בשבילה לחיים. ואפשר להרחיב את זה למעגלים הבאים, את מרגישה חלק מחבורה של חברות ואתן נותנות תמיכה אחת לשניה, וזה יקבל משמעות נוספת אם תשתמשו בכח החבורה הזו כדי להועיל ולשמח אחרים ולא להיפך. זה בונה אותנו להיות אנשים טובים, ואם חלילה יבוא יום שדברים לא ילכו כמו שרצינו, החבורה תוכל להרים אותנו ולכן להיות חלק, וחלק שלא מרחיק אחרים אלא רוצים בקרבתו זה כל כך חשוב וכמו שכבר ציינו, זו מתנה מה' שזכית להיות עם חבורה שכיף לך איתה, תשתמשי בזה לתועלת.

הארכתי.. מקוה שיש פה נק' שאפשר להשתמש בהן, אבל תעשי כחכמתך, תמצאי אם זה דברים שמתאים או איך מתאים לבת שלך לשמוע, אַת האמא, את יודעת. בהצלחה. ולעולם אל תפסיקי לראות במה היא טובה ולהביע את זה באזניה.

מה לגבי אמהות אחרות של חברות מאותהפליונקהאחרונה

חבורה? פונים גם אליהן או דווקא אליך? האם בת שלך סוג של מלכה או סוג של משרתת של מלכה? מי באמת מחליט האם להגיד שלום או לא?

זה נשמע שבכיתות של הילדים שלך יש הפרדה ברורה בין מקובלים לחנונים, ואסור להתבלט ולצאת מהקבוצה.

מה מורים עושים בעניין? מציבים גבולות, עושים גיבוש חברתי?

מה רמה של לימודי קודש, שעות מחנך?

האם אתם כמשפחה אומרים שלום למשפחות שונות מכם? לא בקטע של חסד או שמא יתאבדו , סתם בלי קשר. או שאתם בקשר רק עם משפחות יותר מקובלות?

מה תחביבים של ילדים, אם הם לא קוראים ספרים ולא צופים בכלום חוץ מערוץ מאיר בגיל 15, במה הם כן מתמלאים? 

לא יכולה כבר עם המתח הזה, תהייה מערכה נוספתממתקית

לא תהייה, תהייה לא תהייה אי אפשר לקבוע כלום, כל פעם מהססת מה יהיה, ברור שהשגרה הולכת להיהרס מתישהו, אבל המתח הזה של מתי זה יקרה גומר עליי, אין לי חשק לקבוע כלום ולא להתחייב לכלום.

כבר עדיף שהמלחמה תתחיל, תיגמר, המשיח יבוא ודי.

לי נמאס!!!

האמת שמרובהמקורית

שחוזר הניגון, החלטתי לסנן

באמת אבל

אני באופן אישי גם לא קובעת נופש מראש אף פעם אז זה לא מחרבש לי איזו תכנית שאי אפשר לדחות למועד אחר

אני באמת ממליצה להוריד מינון של חדשות. זה ממש בריאות הנפש

זה שתראי ותתעדכני לא אומר שהתחזיןת נכונות וגם אין לנו שליטה על זה. חבל על האנרגיות הנפשיות שאת משקיעה

היום אין מלחמה? אחלה. אז היום נעשה משו

מחר חלילה תהיה? נתאים את עצמנו

( מקווה שהתגובה במקום, שולחת חיבוק בכל אופן❤️)

בהחלט במקום יקרה, תודה.ממתקית

אני בכללל א בחדשות, כולם מסביב מדברים על זה...בעבודה, בכל מקום.אז אני כל פעם פותחת "וואלה" רק לראות אם מתחיל משהו, קוראת רק כותרת כללית, לא קוראת הכל.מרגישה שרוצה לדעת מה מי מו

אני הכי לא מעודכנת במדינהאוזן הפיל

אבל שומעת קולות.

לא דיבורים, קולות של מטוסים.

אז הלב מחסיר פעימה, ובלי שאני רוצה אני מעבירה בראש שיש מה שצריך בממד.

ומימי הסגרים בקורונה אני לא דוחה יציאות כמה שאפשר.

וכן, ממשיכה להדחיק ולעצום עיניים בכח, ולהמשיך רגיל.

כי אולי כן, אבל אולי לא

ורק משתדלת לכוון יותר בתפילה, בעיקר באנוכיות שלא יבטלו לי את הנופש

ואי ממש לנו יש טיסה שבוע הבאעדיין טרייה

הילדים ממש יתבאסו אם יתבטל 😔

איזה אומץ לקבוע טיסה בימים כאלוממתקית

מאחלת לכם שלא יקרה כלום, וזה סתם איומיםוהכל יחזור על מקומו בשלום

הטיסה נקבעה לפני יותר מחצי שנהעדיין טרייה

ימים האלו זה כבר הפך לשנים אלו...

גם שנה שעברה היה חשש ובסוף טסנו ונהנו.

מקווים לטוב..

יאא כיף לכם!!!ממתקית

נקווה שבאמת יתממש 🙏עדיין טרייה

נראה לי פשוט להתנהל כאילו אין כלוםשיפור

תמיד יכולים להיות שיבושים מכל מיני סיבות בלתי צפויות אבל אי אפשר לחיות ככה את החיים....

נכון, אי אפשר. אני בחוסר וודאות מוחלט.ממתקית

ובד"כ אני בנאדם זורם, ולא אכפת לי מכלום.אבל עכשיו לקראת חופשת קיץ, מבאס.

וואי אני ממש מנותקתבאתי מפעם

מבחינתי חיה את החיים, מתכננת תכניות לעתיד כמו תמיד, מקסימום יתחרבש לי.. ממש לא חיה בתודעת מלחמה מתקרבת... אחד הדברים הכי קשים לחיות איתם זה חוסר וודאות, אני מציעה לך לא להכנס לזה בכלל! כעת היום הכל כרגיל, אז ממשיכים. מה יהיה, לא להתעסק עם זה.

מבחינתיoo

אין מלחמה אלא אם הוכח אחרת במשך כמה ימים (עיין ערך המלחמה שהתחילה ונגמרה באותו יום)

בתקופה כ"כ משוגעת

חוץ מלא להחשף לחדשות

צריך גם לא להתייחס לשמועות שרצות שם

כי אין פרופורציה בין כמות הפעמים שדברו על מלחמה לבין הביצוע

למה מתח, מאיזו בחינה?אמאשוני

מבחינתי ברור שיהיה, וזה רק עניין של ימים.

יש אומרים אחרי המונדיאל שהוא היום.

אבל בעצם לא משנה לי אם זה יתחיל מחר מחרתיים בשבת או עוד שבוע או עוד חודש.

כן קבענו נופש, אולי הוא יתבטל,

יש משימות לסיים בעבודה, אולי זה יהיה מהבית.

הילדים ממילא בבית בחופש.

קניות וסידורים לשנה הבאה צריכה לעשות, חיכיתי לאחרי ט' באב

מקסימום נעשה עם משלוח.

באמת לא יודעת מה כבר יכול להשתבש בשגרה המשובשת ממילא..

ואם לא יהיה גם טוב,

כאילו אין תרחיש שיגרום לתוכניות להשתנות מהקצה לקצה.

היום לקחתי איתי ציוד נחוץ מהמשרד לצורך עבודה מהבית אם אצטרך לפרק זמן ארוך.

מקסימום כל יום אקח ואחזיר מה כבר יכול להיות..

העיקר שלא יהיו לימודים מרחוק, זאת החרדה העיקרית שלי מהתפתחויות מרעישות שכאלו 😜

נכון צודקת בעצם זה לא משנה באמת מתי באמת יתחילממתקיתאחרונה

ועדיין...כמו כזה לפני לידה, שיש מתח מתי ואיך וכמה, חוסר שקט.ככה מרגישה עכשיו

מצחיקה אני

אני פשוט חיה ומתנהלת רגילאורי8

ממילא המציאות לא צפויה ויכולה להתהפך ברגע , אז אני פשוט חיה את חיי רגיל, קובעת מתכננת הכל רגיל. כשנופתע, נתמודד. לא רואה טעם לעסוק בזה.

אני כ"כ לא עוקבת שעד עכשו לא דאגתיואני שר

עכשו קראתי אתכן ונזכרתי שהדאגה העיקרית שלי ממצב כזה זה שיקפיצו אותו למילואים ואני אשאר להשתגע לבד עם הילדונת 😒

איף.

משיח דחוף.

מה עושים עם תיקנים? ראיתי כבר כמה פעמים😒אוהבת את השבת

היצור הכי מגעיל בטבע בעעמסע של החיים

הדברה.

אפשר לנסות קודם תחנת פיתיון שמוכרים בסופרים, שמעתי שזה די עוזר.

אני לא לוקחת סיכונים והולכת על הדברה טובה מראש רק כדי לא לפגוש את היצור הדוחה הזה

מה עושה מדביר?יעל מהדרום

לק"י

אנחנו פעם הבאנו, והוא השתמש במזרק של הג'ל.

לא יודעת אם היה לו חומר טוב יותר ממה שמוכרים בחנויות, ובהרבה פחות כסף ממה שהוא לקח🤦‍♀️

מדביר שמכבד את עצמו יעשה הדברההמקורית

ולא ישים ג'ל

אנחנו עושים פעם בשנתיים, וועד הבניין עושה כל שנה לפני הקיץ בבניין והם מתים עוד לפני שהם מגיעים לבית

אני גרה פה 6 שנים ונכנסו גוקים רק פעמיים.

מה?? למדביר יש חומרי הדברה ייעודייםמסע של החיים

למדביר שמכבד את עצמו כמובן, צריך לחפש המצלות..

או שעקצו אותךרקאני

או שלא הבנת נכון מה החומר שהוא שם

כששמים מזרק רגיל מהסופר זה עוזר לכמה ימים גג

הדברה של מדביר עוזרת לפחות לשנה שנתיים

הוא היה מדביר שהמליצו עליו אצלינו בשכונהיעל מהדרום

לק"י

בפועל גם הדברה לפשפשים הוא סתם עשה משהו לא נכון.

לכן, לא מתפלאת שגם לג'וקים הוא עשה משהו לא מקצועי. אלא אם כן, יש לו איזה חומר ייעודי. אבל מן הסתם שלא...

לכן שאלתי מה מדביר מקצועי עושה.

הזוירקאני

למה המליצו עליו

אנחנו עשינו חא מזמן הדברהמקרמה

ריסס את כל הפנלים- צריך להזיז מיטות

מרסס פתחי ביוב

אדני חלון

ארון מתחת לכיור

ואם גרים בקרקע אז גם את היקף הבית

כל האורחים הבלתי קרויים נעלמו כל עומת שבאו

וצריך לנקות אחר כך? נניח שיש וכאלה?יעל מהדרום

החומר משאיר סימנים לבניםמקרמה

אנחנו עשינו הדברה ביולוגית שהיה אפשר להיכנס במידית הביתה

(אין לי כרגע תינוק זוחל... עם תינוק ההנחיה היא לחכות כמה שעות)

היה אפשר להעביר סמרטוט עם מים באותו היום

אבל לשטוף עם חומר רק ביום למחרת

מראש ההנחיה היא לא להשאיר דברים פתוחים על השיש

לא זוכרת שהיה איזשהו סיפור עם הנקיון

אני לא גרה בקרקעהמקורית

והוא ריסס מחוץ לבית כשהזמנו+ על המסגרת של המרפסת בחוץ

איך אפשר לרסס בקומה גבוהה?מקרמה

מרפסות ברור שעושים

בקרקע כושים כם את כל הממשק בין הבית לקרקע...

מחוץ לדלת אין בעיה לרססהמקורית

הדברה.. ולנסות לאטום חורים שלא יכנסובעלת תשובה

זוועה. גם לנו יש מכה בביתיעל מהדרום

לק"י

וזה דוחה. בעיקר במטבח.

תקיני סף לדלת הכניסההמקורית

ותוודאי שאין חורים בקירות

חורים זו אחת הבעיות חד משמעית. במיוחד חורים במטבחPandi99

יש סבון לשטיפת רצפה נגד תיקניםרק טוב!

גריקן ירוק בהיר שקונים בסופרים. של ריצפז.

כתוב עליו בגדול מקדימה 'דוחה תיקנים'

את מרגישה שהוא עוזר לך?יעל מהדרום

אני לא משתמשת בורק טוב!

ההורים שלי משתמשים. לא יודעת אם בגלל שהיה בעבר תיקנים או שפשוט אין בגללו. לא רואה אצלם שיש.

אני לא כ"כ משתמשת בסבון לרצפה כי זה כנראה גורם לעקבות של סימני רגלים אחרי זה בגלל הסוג ריצוף. לא מצאנו פתרון טוב יותר.

איך הריח שלו? חחכנה שנטעה

לא זוכרתרק טוב!

לא מסריח.

אפשר בסופר לפתוח ולהריח לפני שקונים (וכמובן לסגור טוב אחרי זה)

נעים. אני אוהבת ועכשיו כבר לא משתמשת אלא מרססתנפש חיה.

רק מדבירSeven

בדברים האלה לא שווה לחסוך

בריאות הנפש ושקט נפשי שווה יותר

במיוחד אם את גרה בבית פרטי/קומת קרקע

מדביר מרסס, וצריך לרוקן ארונות ולא לשטוף?יעל מהדרום

לק"י

(יש לי סיוט מהדברות אחרות שעשינו. אומנם שם זה היה בלגן רציני. אבל עדיין אין לי כח לזה).

מדביר לא מרסס בארונותטארקו

צריך להרחיק רהיטים שאפשר מהקירות(ספות, מקרר, מיטות.. לא עכשיו ארונות וספריות)

וכמובן להשאיר רצפות פנויות ושיש ריק והכל

זכור לי שאפשר לחזור אחרי כמה שעות ולשטוף אחרי יממה משו כזה

תודה. אוותריעל מהדרום

זה ממש לא מסובך!יראת גאולהאחרונה

צריך שהבית יהיה מסודר בגדול כזה,

שלא יהיו שום אוכל וכלי אוכל מחוץ לארונות (כלומר על השיש),

ולצאת לכמה שעות.

אני תמיד העדפתי לצאת ליותר מכמה שעות, בפרט אם יש תינוק זוחל.

אם הצלחתי להביא מדביר ביום שישי או אפילו חמישי, ולצאת לשבת להורים למשל.

זה נותן שקט מוחלט לשנה ויותר!!

וזה גם לא יקר במיוחד, כ400 ש''ח, תלוי בגודל הדירה.

אם יש חור בארונות כדאי לסתום אותםהמקורית

לפני שמזמינים מדביר. סביר להניח שתיקנים מגיעים לארונות מטבח מחורים בקיר. אם לא יטופלו החורים - חבל על הכסף של ההדברה

יש יותר מידי חורים🤦‍♀️ אין לי כח לזה...יעל מהדרום

לק"י

אבל אולי כדאי.

אוךי במקום לשלם למדבירהמקורית

תביאי הנדימן שיסתום לך ?

נראה לי עדיף

יש בזה משהו. האמת שצריך כמה תיקונים בביתיעל מהדרום

אממ אצלנו המדביר מזיז תרהיטים שצריךSeven

ומדביר גם את הבור ביוב החיצוני

חוץ מלצאץ מהבית ל3 שעות אני לא עושה כלום

אחכ 3 ימים לא שוטפים וזהו..

די השתלטתי לך על השרשור. מקווה שהועלתי גם לךיעל מהדרום

לק"י

ולא שאני שמחה שיש לכם ג'וקים, אבל שמחה שאם כבר יש, אז כתבת על זה.

לפעמים צריך אנשים שיזדהו איתך....

חד משמעית!!אוהבת את השבת

מה השאלה...? ריסוס כמובןמדברה כעדן.

ויש לזה אחריות

חזיות הנקהתוהה לעצמי

יש למישהי המלצה על חזיות הנקה שמחזיקות את החזה כמו שצריך? אשמח ממש לשמוע❤️

קניתירקאני

במעיין שטוב חזיות הנקה עם ברזלים

רק עם ברזלים עומד טוב

אבל לא הכי נוח....

אני קונהאנונימית בהו"ל

רק בסייפיש

יש להם תופרת שהופרת חזיחת רגילות להנקה

ואז לבנות עם חזה גדול (כמוני( יש פתרון שנראה טוב ואיכותי

ברבאדוDoughnut

אם את מבית שמש והסביבה, יש חנות "פרפר סגול"נפש חיה.אחרונה

איך שורדים את זה שהבעל מתפרק כל הזמן?אנונימית בהו"ל

לבעלי יש קטע שבמצבי לחץ קשים

הוא מתפרק ומתפרץ או שהופך הכל עליי ויוצא עליי בעקיצות, בציניות

זה יכול להיות צרחות. ניתוקי טלפון, בצורה משפילה מאוד

אם אני לא שותקת, זה כמו כדור אש מתגלגל לריבים וכאסחים מטורפים

אם אני שותקת זה יכול להירגע אבל אני יוצאת עם תחושה רעה ועלבון

וזה חוזר על עצמו שוב ושוב ושוב כך או כך

ברור לי שהוא חייב טיפול כי זה משפחתי אצלו

אבל הוא לא בכיוון של טיפול

קשה לי ממש!!!!!! עוברים עכשיו איזה מצב לחוץ ממש והנה הופ

הכל יוצא עליי בצורה הכי דוחה שיש

התפוצצתי עליו עכשיו בוואטספ אז הוא פגוע

ומה איתי?????

יש לציין שבלי זה הוא בעל מהמם

נשמה זה אלימותאמאשוני

זה כמו שתגידי במצבי לחץ הוא מוריד לי סטירות,

אבל חוץ מזה הוא בעל מהמם.

זו חלק מהדינמיקה של האלימות וצריך לטפל בזה.

משפחתי, לא משפחתי גם הילדים רואים וסופגים את זה,

מישהו צריך לעצור את ההעברה הזאת בתוך המשפחה.

אין מנוס מטיפול, ואם הוא לא מוכן תלכי לפחות את, שתדעי מה האפשרויות שלך ולאן את לוקחת את זה.

תזכרי שאת לא אשמה בכלום!

בהצלחה יקרה!

אופציה גהמקורית
עבר עריכה על ידי המקורית בתאריך ה' באב תשפ"ו 18:21

לשתוק באותו רגע ולסיים את השיחה

ובזמן אחר - נניח בערב, להגיד לו - שומע בעלי? ההתנהגות שלך לא לעניין

אני מצפה ממך להצליח לאסוף את עצמך כשאתה לחוץ ולהתנהל בצורה נורמטיבית. ההתנהגות הזו לא מקובלת עליי ואני לא מתכוונ לקבל אותה.

צריך להציב אולטימטום, גבולנעמי28

שאין אפשרות כזאת שמישהו שחייב טיפול ופוגע באחרים מסרב ללכת לטיפול.

תדברי איתו על זה בזמן שהוא רגוע.

הוא מודע לבעיה שלו?שלומית.

מכיר בזה שמשהו ההתנהלות שלו לא תקין?

אני חושבת שזה הצעד הראשון

אמoo

מה זה 'התפוצצתי עליו'

צעקות?

זה שונה ממה שהוא עושה?

אולי שניכם צריכים ללמוד איך לתקשר אחרת

אין מה לדרוש ממשהו לעשות מה שאת לא מסוגלת

בדרכ אם מישהו אחד מתקשר בצורה רגועה

זה משפיע על השני

אם זה חד צדדי ומתמשך

למרות שצד אחד מתנהל בצורה תקינה

זו בעיה אחרת

משמע ממש קשוחשוקולד פרה.

בשבילך כאישה.

עוד לפני השאלה איך אתם זוגית.זה שם אותך כל הזמן עומדת על המשמר, בהיכון, חסרת מנוחה במצבי לחץ או משבר, מוכרחה לאסוף את עצמך כשאת בעצמך צריכה משענת חזקה וביטחון.

אני לא חושבת שאת צריכה להכיל את זה.

אבל זה גם לא אומר לפרק את הבית.

זה אומר שבשעת התפרצות כדאי לך לסנן. הכל. פשוט לא להיפגע. להיות בפוקוס על דבר אחד- איך אני מצמצמת מגע ואיך אני שומרת את הכוח שלי לי ולילדים.

מה שהוא אומר זה פשוט פצע פתוח ומדמם.

שכמובן ף הוא *חייב* לטפל בזה או לשלוט בזה

אבל אם הוא מרשה לעצמו להתפרץ קשות, תגני את על עצמך והילדים.

והכי מובן שזה לגמרי קשה לך. בסוף את רוצה שקט בעצמך, ואולי שהוא יעזור בבית עם הילדים,

ובמקום שיעזור ויתמוך, את צריכה להיות חזקה בשביל כולם ועוד לשמוע צרחות וניתוקים.

זה הזוי.

אבל בהינתן שכרגע זה המצב שלך והחלטת לא להתגרש- הדבר החשוב הוא לא להיכנס אצו לפצע או לתהום הזאת. את עכשיו עומדת על האדמה בעוד הוא עמוק בבור. התפקיד שלך זה להיאחז באדמה ששומרת עלייך. להיאחז ביציבות הנפש ולא להיכנס אתו פנימה. זה לא בריא לך ולא מועיל לך.

ואני חושבת שאת צריכה לדבר אתו על מה הוא מפסיד כשהוא בוחר לא לשלוט בכאוס שלו.

הוא מפסיד את הכבוד שלו

הוא מפסיד את היכולת שלך להיות אינטימית אתו

הוא מפסידאת הביטחון של הילדיםשלו

והוא מפסידמול עצמו- באמון שו בעצמו שהוא מסוגל לשלוט בכמנו כאדם בוגר

אני ניחה שכל אחו יהדהדו בלבו.

חיבוק חזק!

עם טיפול זוגי יש סיכוי שיזרום?שיפוראחרונה

אבל אם אתם הולכים חשוב שזה לא יהיהבגישה של- באנו לתקן אותו. אלא לבוא ללמוד איך להתמודד ביחד עם תקופות לחץ.

איזה מאכל התעכל לכן בתחילת הריון עם הקאות?מעיין34

גיליתי על עצמי שפירות , ירקות חיים, וגבינה צהובה עושה לי רע ואירי כמה שעות של אי תפקוד- אני מקיאה וזה עובר.

כעכים לא מסוגלת לאכול יותר.

ומשתוקקת לאוכל בריא

פליז כל רעיון יתקבל בברכה מניסיון🙏

את לא תרצי לדעת...ממתקית

אבל רק קאסטות מהסופר.וגם זה בקושי...חחח

קאסטות הגלידות כאילו? כי במקרה גם את זה יצא לי להקמעיין34

ברורא גם הייתי מקיאה אותםממתקית

אבל לפחות היה נבלע איכשהו

צנימים.מוריה

בלי כלום.

לא מצליחה לאכול יותר מאכלים יבשים😭מעיין34

תפוציפס טבעי או פרינגלסאםאני

לא הכי בריא בעולם,

אבל זה מה שאני מצליחה לאכול,

קורנפלקס עם או בלי חלב גם, על הבוקר לפני שמתחיל ההקאות.

פתיתים/אורז- זה מרגיש 'אוכל'. (ולי יש חשק דווקא לפתיתים קרים😂 משהו נדפק שם בהריון)

אבל שמתי לב שזה לא רק מה לאכול זה גם איך. חדר קר ומאורר ומקומות שלא מעלים לך יותר בחילה.

אני למטבח לא נכנסת, אוכלת רק בסלון.

אני אוהבתאנונימית בהו"ל

קורנפלקס עם חלב

מלפפון ככה

נשנושים שמנת בצל

עוגיות או עוגות לא יותר מידי שוקולדיות

ענבים

חמצוצים בטעם תפוח וקולהאמאשוני

אבל תנסי קודם סודה.

מבינה אותך ממש עם הצורך למשהו בריא.

אני לא מצאץי ממש משהו בשלב הזה.

לפעמים טונה אם סחטתי לגמרי את השמן ושמתי מלא לימון.

הייתי אוכלת עם קרקרים יבשים, ממש הדיקט. לא הקרקר זהב השומני.

לחם קלוי בטוסט, קרח מלאאא קרחדיאן ד.

לדעתי תשחררי את הבריא ותתמקדי באפשרות לאכול משהו....

אני אכלתי את הירח מתוקאוזן הפילאחרונה

לא בריא, אבל זה החליק לי ומילא קצת את הקיבה.

אפשר גם להכין לבד בבית אם יש מי שיעשה את זה

המלצה לטיפול זוגיטיפול_זוגי

מחפשת דחוף

באזור מרכז- צפון, לא מכירים כלום

אם אישה- אז חייב שתהיה דוסית וצנועה

אם גבר- שיהיה עדין וירא שמיים

בכללי מה עדיף? מטפל או מטפלת?

זה ניק חדש בשביל השאלה, אז אפשר בפרטי דרך המנהלות

הניקית נגמרו לי השמות מטפלת זוגית מדהימה!!!אוהבת את השבת

יעל זקש השם שלה..

וואו היא אלופה!!! אתם תרוויחו המון!!! ממליצה ממש!!

נראה לי שהיא יועצת זוגית אם זה משנהשיפור

תוכלי לפרט מה ההבדל?טיפול_זוגי

ממה שאני מבינהמתיכון ועד מעוןאחרונה

יעוץ זוגי מתאים לבעיות בהתנהלות שגרתית של החיים, לשפר ולהעצים את הקשר הזוגי, טיפול הוא יותר לקשיים מעמיקים

אפרת צור בכרמיאלסתם שם 1

ממליצה בחוםDoughnut

על @נגמרו לי השמות המהממת! מצילה בתים בישראל. מקבלת ברחובות וגם בזום. דוסית וצנועה כפי שביקשת, וגם עדינה ורגישה מאד.

אני מבינה שאני צריכה עזרהשמחה כפרוייקט

מרגישה כבר תקופה ארוכה שאין לי שמחה בגידול הילדים.

הכל עול

הכל קשה

הכל מתיש

סבלנות, סבלנות ועוד סבלנות שפשוט אין לי.

והבית מתלכלך בשניות וכביסות בלי סוף ובאלגן בכל פינה.

לא בהריון, לא לפני ולא אחרי

ועדיין לא מצליחה לאהוב או לשמוח.

הם רעבים, הם צריכים, הם רוצים, הם מלכלכים, הם מציקים, הם רבים, הם בוכים, הם קמים בזריחה, הם רוצים מלא צומי והם הורסים דברים בבית.

ככה כי הם ילדים.

ואין לי כח אליהם.

לא פיזי לא מנטאלי.

יש לי חברות, יש לי זוגיות טובה, אני יוצאת ואני חיה.

אבל לא כיף לי האמהות.

ואולי יש עוד מושהי שמרגישה כמוני?

עוד לא התחיל הקיץ ואני על סף ייאוש

מרגישה כלואה בתוך זה

לא בא לי

מתואמת

יש בי בהחלט הזדהות עם מה שכתבת.

מחזקת אותך למצוא לך טיפול מיטיב❤️

מזדההילדה של אבא

אין לי עצות, חוץ מלפעמים

שאני מרגישה שברגע שאנחנו מרפות ומקבלות את התקופה הזאת בנחת, אז הכל נהיה הרבה יותר קל.

ברוב הזמן זה פחות ככה.. מותר להתלונן באמת זה קשה🫤

בא לי לשתף אותךהלוואייי

כי הכנות שלך נגעה בי

האמת יש פעמים שהרגשתי בדיוק ככה

אבל פחות עם המילה 'הם' מול הילדים.. אלא מול חוסרים וכאבים אחרים בחיים שלי שמקרינים גם לאמהות שלי..

נגיד מרגישה שבגלל שאין לי משפחה ושייכות אז אין לי כח לילדים כי אין לי על מי להשען אף פעם..

וזה שאין לי חברה קרובה אז אין לי את מי לשתף ..ואז פחות סבלנית בבית..

והרגשתי ש-

אני לא שמחה

לי אין כח

אין לי חשק

אני לא חיה

אני בלי אנרגיות

וכו וכו

הבנתי

שלי חסרה שמחה ואנרגיות בחיים.

והבנתי עמוק בבטן שאני לא מוכנה להיות שם יותר. שזאת תהיה החוויית חיים שלי.

כי זה לא קשור אליהם.או למה שחסר לי.

זה קשור אלי.

להתמקמות שלי מול החיים ומה שהם דורשים.

ראיתי את זה בחוש כי לפעמים דוקא שהכל היה רגוע ובסדר..הלב היה כבוי.

וכשהיה אתגר- לפעמים כן הצלחתי להרגי ש חיוניות ושמחה למרות.

ואז כשזיהיתי את זה

אז הבנתי.שאני חייבתת לחזור לחיות.

עם מה שקשה. ועם מה שאין. ועם כל הטוב.

אז את נורמלית

וחיבוקקקק

וממליצה ללכת לטיפול טוב ישעשה סדר ויתן חיבוק ללב

שתפי אותישמחה כפרוייקט

מה עזר לך לחזור לחיות

ואיזה סוג של טיפול אני צריכה לחפש

תודה יקרה

אני עוד לא מצאתי מטפלת קרובה אלי שהתחברתי אליההלוואייי

ניסיתי כמה ולא היה לי מקדם

והמלצות נתנו לי על מטפלות מהממות אבל רחוקות..

לי אישית עוזר לכתוב ולעשות עם עצמי כל יום עבודה פנימית.. עם מטרות ויעדים לממש..ותובנות שמגיעה אליהן..

שמה לב איזה מחשבות מחלישות ומכבות אותי..ולומדת לזהות אותן בזמן אמת.. ואיזה נותנות לי כח..ואיזה תדר אני מחפשת ביום יום כדי להיות מי שאני רוצה

לומדת לנתק בין הנתונים בחוץ של מה קרה ומה הילדים עשו ומה חסר לי לבין איך אני מרגישה ומתנהלת.. לומדת שזה לא מחייב שאם משהו קרה לא לפי התכנון או אם חסר לי משהו - אז אני אכבה ואתנהל בעייפות.. לומדת שיכולה לבחור להיות מי שאני אוצה ושזה לא תלוי בבחוץ

מרגישה שזה המון עבודה כל הזמן מחדש

גם לומדת ימימה וזה מאוד עוזר

ופשוט שמחה זה ממכר

ברגע שגיליתי שאפשר לבחור בשמחה באותה המציאות ממש

אז פשוט בא לי מזה עוד

זה כיף להיות שמחה!!! כיף להרגיש כיף לחיות!!

ושווה להתאמץ עבור זה!

יכולה לשלוח לך בפרטי מס' של מטפלת שהמליצו לי עליה ..וכן ממליצה לך לברר על מישהי טובה באזורך.. ופשוט לקבוע..לתת לזה הזדמנות

תןדה שכתבת!אוהבת את השבת

יש גם רגעים שאת מצליחה לראות את הטוב?המקורית

רגעים של הנאה מהם? נחת?

יש אבל הם לא מספיק כדי למלא אותישמחה כפרוייקטאחרונה

כי אין רגע דל איתם ואני תמיד בתפקיד

וגם אם אני אחליט על שביתה קטנה של כביסות, נקיונות או בישולים

תהיה הילדה שתמיד חופרת וצריכה מלא צומי, הילד שלא מפסיק לריב ולשגע את כולם, האנרגטית שמכסחת את הבית

לנקות כינים

לקחת לרופא עור

לתקן את המשקפיים

תולעים

סיפורי חברות מדבקות מכתביות מפיות ולכווולם יששש

ועוד שלל הרפתקאות שמעייפות אותי עד תום.

התיאורoo

שלך הוא תיאור מדויק על ילדים

במיוחד בגיל קטן

זה פשוט מאד קשה

במיוחד אם יש כמה קטנים

אני הרגשתי הרבה שנים

אח"כ הם גדלו והצלחתי להנות מהם

וגם ללדת עוד אחד ולגדל אותו בטוב בלי עומס גדול מדי

יש איזשהי פנטזיה על אמהות מהנה

עם כמה ילדים קטנים ועם העומס

אולי יש כאלו שזה עובד אצלם

אבל אם זה לא עובד

זה לא אומר שמשהו לא תקין

כי זה הכי הגיוני שיש

נראה לי העזרה הכי טובה היא עזרה פיזית של מישהו אחר שיטפל לפעמים בילדים ואת תוכלי לנוח/ לבלות

וגם כדאי לתכנן ילודה קדימה

כדי להנות מהאמהות כשהם גדלים

כואב לי על האווירה בביתשמחה כפרוייקט

ולא מתכננת ללדת יותר ככל הנראה

זה לגמרי מעל לכוחותיי

לחשוב על הלופ הזה מחדש של טיפול בגוזל… עם גזים, צרחות, לילות לבנים, והלאה

עוד עומס ועייפות ומטלות ודאגות.

אני כבר כמה שנים טובות בתוך זה.

אמאלה זה מתיש.

רוצה לשתף בתובנה שעלתה לי על הקטנה שלימתואמת

קצת לפני שבת השכבתי אותה לישון לשנת צהריים (אחרי ניסיון כושל כמה שעות קודם לכן...)

היא כמובן צרחה והתנגדה. ואז אמרתי לה בקול ברור ובטוח: "את עייפה, ואת צריכה לישון עכשיו. אחר כך נעשה סעודת שבת עם קידוש ולחם, ואז נעיר אותך בעזרת ה'."

ולהפתעתי הרבה - היא נטלה מידיי את הבקבוק, ונשכבה מיד לישון!

היא בת שנה ועשרה חודשים, בקושי מדברת, ולכן לרוב נראה שהיא לא מבינה. אבל הנה, המקרה הזה הוכיח לי שהיא מבינה הרבה יותר ממה שנדמה, ופשוט צריך להתייחס אליה בהתאם!

(האמת שכאשר ניסיתי להעיר אותה אחר כך היא לא התעוררה, ואז ישנה עד הבוקר פחות או יותר... אחותה שמעליה, שגם כן נרדמה בצהריים בלי תכנון, גם לא התעוררה כשהערנו אותה לסעודה. אז הייתה לנו סעודה שקטה, רק עם שלושה ילדים, כי ארבעה ילדים לא היו בבית... הילדונת התעוררה אח"כ באחת עשרה בלילה ודרשה סעודה🤦‍♀️ אבל ב"ה הסכימה לאכול לבד ואז ללכת לישון... כבר חשבתי שהקטנה גם תצטרף, אבל ביא ישנה עד חמש וחצי בבוקר, ואז ביקשה לצאת. הצלחתי לגרום לה לחזור לישון לעוד שעתיים או שלוש. בכל אופן, באמת כמה זמן אחרי שקמה היא השתתפה בסעודה עם קידוש ולחם אלא שזו הייתה כבר סעודת הבוקר...)

וואו תובנה יפה!דיליה

אני תמיד אומרת שילדים מבינים הכול.

יש לי ילד בערך בגיל הזה אני גם מרגישה שהוא מבין ממש.

ואזיה כיך סעודה כזאת רגועה!

מדהים!שמש בשמיים

הזוי שהיא כבר כמעט בת שנתיים, ועוד תובנה בהקשר הזה, עד לא מזמן כתבת עליה "התינוקת" ופה כתבת "הקטנה" וזה באמת גיל שבו היא כבר לא תינוקת ומגניב לגלות כמה היא מבינה...

נכון, באמת לאחרונה הרגשתי שכבר לא מתאים לקרוא להמתואמת

תינוקת... (למרות שקשה לי לנכס לה את הכינוי "הקטנה" אחרי שהוא כבר היה של שתיים לפניה🤭 ואולי אפילו של שלוש...)

תודה לשתיכן!

זה גיל שנראים תינוקות אבל מבינים ממש כמעט הכלשיפוראחרונה

אולי יעניין אותך