איך אחות אמורה להראות אהבה לאחים קטנים (בנים)?חסרת טאקט

אז זהו, גדלנו אני 18 והם כבר 15 ו13..

עד עכשיו היה המון מגע, המון קוצ'י מוצ'י, חיבוקים נשיקות וכו'. (לרוב אני היוזמת והם די זרמו ולפעמים בצחוקים גם יזמו) (יודעת על דברי הרמב"ם שזה מנהג שוטים אבל בכל זאת)

פתאום בזמן האחרון נתתי חיבוק לחמשוש והרגשתי שזה כבר לא מתאים וגם בכללי כבר פחות זורם.. 

(לעומת זאת בן ה13 מאוד אוהב מגע, ברור שהוא כבר מתבגר ומתחיל וואסח אבל בסוף כיף לו שאני שאני יושבת איתו במיטה, חיבוקים וכו'..)

מה עושים? 

בנוסף לכך שמתחילים גיל ההתבגרות וכבר מתחילות תקופות של יותר כאסחים ועצבים, ובכללי רגעים של ריחוק-

חשוב לי מאוד שירגישו וידעו שאני אוהבת אותם..

גברים- מה גורם לכם להרגיש אהובים?

נשים- איך אתן פונות לגברברים שלכן בבית בצורה טובה?

ובכללי עצות? יודעת שאוכל זה טוב, הבעיה שאחד סוכרתי ובכללי יש לו רף גבוה לברנש הזה(:

התלבטתי היכן לשרשר את זה, אז אל תגידו לי שיבש פה כמו במדבר אטקמה (בדקתי באינטרנט, זה המקום הכי יבש בעולם..) כי אני רוצה תגובות.

טוב. (!)

גם אנשים שלא שייכים לפורום אשמח שתחכימו אותי..

את יכולה להכין להם אוכל שהם אוהביםבינייש פתוח
..חסרת טאקט

משתדלת.. 

והם מפונקים.

אז מה עכשיו הקשר יהפוך ל"חסרת טאקט המשרתת והטבחית"? (בעיקרון אני שמחה למלא תפקיד זה מדי פעם, אבל הם מתרגלים לזה וזה לא חינוכי ולא כיף באיזשהוא שלב כזה או אחר..)

לכן כדאי לעשות את זה נכוןבינייש פתוח
לא להכין להם אוכל כל היום, אלא מידי פעם, כשהם חוזרים מאוחר, או כשזה בא ביחד עם פעילות משותפת
כן, יש חוכמה בדבריך..חסרת טאקט
מה שאצל שניכם נעים חברותי וללא ספק הרגשה מעברהעני ממעש
..חסרת טאקט

כמה פשוט ככה נכון.

תודה על התגובה, נתן לי רגע של מחשבה..

דעתיהעני ממעש

בבית בין אחים ואחיות, וגם ההורים. חייב שיהיה ערוץ פתוח קיים , שידוע שללא תנאי ובכל מצב הוא קיים.

כמות ואיכות, יכול להשתנות בין אח ואח , ובין פרקי זמן שונים. ותלוי בדברים שונים.

לדבר, לצחוק, לתת טרמפנקדימון
לתת עצות מהניסיון שלך, לפנק באיזה ממתק ביום הולדת או באירועים חשובים/מיוחדים (מבחנים, טיולים וכדומה).

זה באמת סוג אחר של קשר. הם כבר לא ילדים, והקשר הופך להיות קשר של בוגרים. קשר בלי מגע הוא עדיין קשר. בסוף גם בין שתי אחיות או בין שני אחים, כשמתבגרים אין מגע (כמעט).

את תראי שסוג הקשר הבוגר הזה יבוא לך בטבעיות. כולנו היינו שם פחות או יותר.

..חסרת טאקט

אחלה רעיונות. תודה.

לשחק שש בש או משחקים שהם אוהביםתמיד בשמחההה:)
מי משחק שש בש?באלין

זה משחק של אסירים

פחחח המשחק האהוב עלי אחרי קטאןתמיד בשמחההה:)
זה נוראבאלין
אח שלי אתהanutk
וואי אחלה שש בשחסרת טאקט

את האמת שהקטן טוב בשחמט, וזה דורש קצת יותר משש בש..

אחיי ואני כבר מזמן לא מתבגריםמתואמת

אבל בכל זאת אנסה לענות מזיכרוני:

קודם כול, אני זוכרת איך אחרי שאחי בר המצווה קרא בתורה רציתי לחבק אותו בהתלהבות על הקריאה המוצלחת (הייתי בת 16) - והוא פשוט העיף אותי בבעיטה לאחור... 😅 אז כן, קלטתי אז שהקשר בינינו משתנה...

בעצם עיקר הקשר מאז התבסס על דיבורים ושיחות. קלטתי פתאום שדווקא נחמד לי לדבר איתו, להכיר את עולם הנערים שזר לי... זה לא קרה הרבה, אבל כשכן זה היה נחמד מאוד.

עם האח שאחריו הקשר נוצר על בסיס תחומי עניין משותפים. שנינו אומנים, בתחומים שונים אבל כן משיקים, אז יצא לנו לדבר ולעסוק ביחד בתחומים האלה (והקשר הזה ממשיך עד היום, אגב, כששנינו כבר בוגרים ובעלי משפחות).

מודה שעם האחים הקטנים יותר, שהגיעו לגיל ההתבגרות אחרי שכבר התחתנתי, לא נוצרו קשרים כאלה...

בקיצור - המלצתי היא לבסס את הקשר על דיבור ולמצוא תחומי עניין משותפים שעליהם תדברו ובהם תעסקו ביחד. (וברמז לפורום הבא בתור אחרי נוג"ה - זה חשוב לפתח כלי תקשורת שונים עם בני המין השני, בשביל העתיד...)

הרבה הצלחה! ואשרייך על היותך אחות משקיעה כזו!

תודה עלה ההשקעה בתגובה(:חסרת טאקט

ואם אין תחומי עניין משותפים? (כאילו ברוך ה' יש כמה, אבל כרגע מעניינים אותו בעיקר סרטים וכו' ואני מתלבטת אם לשבת לראות איתו ולהכניס את עצמי לזה..)

חוצמזה- איך אמורים לבסס קשר על דיבור כשעונים לך על כל דבר "בסדר" ו"סבבה"? סתם, בסדר, לומדת לדובב אותם.. אבל הם לא תמיד בקטע של חפירות של בנות(:

למען האמת אני באותה שאלה כרגעמתואמת

עם הבן המתבגר שלי

אז כן, זה מאתגר. ואפשר לנסות: לא לשאול רק איך היה היום, אלא לשאול "מה קרה בסוף עם המבחן? נראה לך שהצלחת?" או "מאיזה שיעור הכי נהנית היום?" שאלות שדורשות קצת יותר שיתוף... אבל יכול להיות שגם זה לא יעבוד.

ולכן נותר רק לנצל את הרגעים הנדירים שבהם פתאום הוא משתף באריכות יחסית על משהו שהיה לו היום, ולהתעניין לפרטי פרטים במה שקרה, גם אם זה לא ממש מעניין אותך...

אוהו.חסרת טאקט

בהצלחה גדולה גדולה לך.. (:

דווקא יחסית אנחנו משפחה של דברנים, כך שיום אחד הוא יכול לא לשתוק לרגע, אבל יום אחר הוא מאוד לא יזרום בלשון המעטה.. מצבי רוח וכו'..

השיחות האלה של "איך היה המבחן?" נותנות להם? אני מאמינה שכן, אבל תכלס לא בטוחה שהם מייחסים לזה חשיבות..

בטווח הארוך הם יזכרו שהאחות הגדולה שלהםמתואמת

התעניינה בחייהם, והיה לה אכפת ממה שקורה איתם, גם אם אלה דברים פשוטים יחסית.

וזה גם ייתן להם את המקום אצלך לשתף אותך בדברים אישיים יותר, אם יצוצו בעתיד... (תחשבי עליהם יוצאים לדייטים... בטח הם ישמחו שיש להם אחות קשובה שיכולה לתת להם את הזווית הנשית במה שהם עוברים בזה...)

צודקת..חסרת טאקט

כשהם יצאו לדייטים..(מפנטז) (:

..באלין

כשהאחים והאחיות הגדולים שלי התחילו את גיל ההתבגרות הם די הפסיקו להיות איתי, אני חויתי את זה בתור אח קטן שלהם, זה היה לי קשה, לעבור ממלא משחקים איתם וכיף ושטויות (ועדין יש לי מלא זיכרונות טובים מהילדות) למצב שבו הם חוזרים מאוחר הביתה ומסתגרים בחדר ולא היה לי הרבה קשר אייתם.

דוקא היום כשהם כבר בישיבות וכו' הקשר שלנו יותר טוב לדעתי, אולי לא נפגשים כל הזמן גם כי הם לא בבית הרבה וגם כי אני בפנימיה אבל כשהם חוזרים הביתה לשבת או משהו כזה ונכנסים ביום שישי לחדר שלי ואומרים שלום זה הכי כיף בעולם.

עכשיו כשאני חושב על זה באמת היום הקשר שלי עם האחיות הוא כמעט בלי מגע לא רק בגלל צניעות וכו' אלא סתם זה לא סוג הקשר.

כמו שאמרו פה לפני הקשר משתנה והופך ליותר בוגר.

..חסרת טאקט

גיל ההתבגרות קשה. לשני הצדדים.. יש ימים שאני חוזרת מהשירות בלי כוח לאף אחד, ומתעצבנת על כולם (כמעט) בלי סיבה ויש ימים שאני חוזרת הביתה אחרי שהיה קרייסס ואח שלי לא מוכן לדבר עם אף אחד ומסוגר בחדר.. 

באמת קשה לשמור ככה על קשר יציב..

מפריחה שאלה לעולם- קשר בוגר חייב שהוא יהיה פחות קרוב? או שזה פשוט פערים? או שזה לווא דווקא פחות קרוב אלא רק שונה?

וואו שאלה טובה ממשבאלין

אני חושב  שקשר בוגר כולל פחות זמן יחד אבל יש בו משהו דוקא הרבה יותר קרוב.

או בעצם אני אדיק את עצמי הוא יכול להיות הרבה יותר קרוב והוא יכול לא זה תלוי, בעיקר בכם.

כן נפערים פערים שלא היו בילדות כי כל אחד מפתח דעות שונות ועולם פנימי שונה.

שיהיה בהצלחה.

(עד כאן החרטוטים שלי על קשר עמוק וכל מיני דברים שאני לא מבין בהם אבל בטוח שיש לי מה לומר לגביהם)

מגיבההעי
עבר עריכה על ידי העי בתאריך י"א בתשרי תשפ"ה 18:13

אמנם לי אין אחים בנים גדולים יש לי קטנים אבל כותבת איך הייתי רוצה שזה יהיה כי כן היה לי חלום לאח גדול

בכללי כבר הרבה כתבו אתזה אבל חוזרת... זה יותר השיח ושהם עכשיו חוזרים מהביס/ ישיבה וכו הכי כזה לשבת ולהתענין איך היה ובאמת לשמוע אותם ולצאת לטיולים או סתם לסיבוב אחד על אחד אפילו אם את מקפיצה אותו לחבר או משו זה דקות מתנה שיכולות לפתוח הרבה  ובאמת הכי לעשות צחוקים וכיף ובאמת שתדעי לך הם רוצים אתזה את האחות הגדולה שתהיה להקשיב ולא תשפוט ובאמת תבין אותם כי גם את היית שם לפני כמה שנים

קיצור ממש בהצלחה ובאמת אין עליך שאת ככה משקיעה עליהם זכוו בך ממש

מקוה שעזרתי❤❤

תודה(:חסרת טאקט

נוו אני מדברת על אחים בנים קטנים.. (אומנם יש לי גם אחים גדולים אבל זה לשרשור אחר כבר..)

וואי הלוואי שהם באמת רוצים\ ירצו את זה, ואני יהיה להם משמעותית..

תודה(:

התכוונתי קטנים כאילו אחד בכיתה ה והשני בן 3העי
Ai נוצריכְּקֶדֶם
..בזרימה
@משה בתמונה יש לה צלב...
נכון. נטפלמשה
לעזאזל עם זהמשה

אני מבקש יהודים - מביא לי חרדים, ונשים עם פאות.

אני מבקש דתיים - מביא לי צלב

מה יהיה הסוף.

מה הולך כאןanutk
תנסה דוסית אבל זורמתפתית שלג
🤭חסרת טאקט

מעניין מה הוא יביא..

הנהמשה
הוא לא פותח לי..חסרת טאקט

מתנחלת בתוך נחל?

לא. משהו לא קשור בכלל. לא נוראמשה
הספקתי לראות ואז נחסםפתית שלג

מישהי שלא כ"כ ברור מאיזה דת היא, חצי כיפה גדולה חצי כפייה, עושה באצבעות סימן של רוקנרול😂 

🤗חסרת טאקט

לא הוא סתוםם.

הייתה לי הרגשהחסרת טאקט

שיפרסמו את השרשור הזה..

מדברים, משתפים, שואלים איך היה היוםתמיד בבטחה

אני הייתי שואלת את אח שלי מתי הוא חוזר הביתה. בשלב מאוחר יותר כבר פשוט אמרתי לו שאני מתגעגעת אליו (התרגלתי לראות אותו כל יום ואז הוא הלך לפנימיה)

אבלחסרת טאקט

זה כיף לו לשמוע שאת מתגעגעת?

מרגישה שזה חונק אותם.. או שהם פשוט צריככים להתרגל?(:

הכי טוב לדבר איתםזכרושיצאנולרקוד

בעיקר עם הגדול יותר

נשמע שיש להם אחלה קשר והם זכו באחות בכורה מדהימה ביותר
הלוואי עלי

משתדלים..חסרת טאקט

למצוא אץ הנושא שמדליק אותם ואז הם לא מפסיקים לדבר(:

תודה.

הלוואי גם עלי(;

מאחלת שתפגוש אנשים מדהימים שיהיו לך כאחים..

יש לי המלצה על האח בן ה13בינייש פתוח

להפתיע אותו מידי פעם ולנשק לו את הגב.

אשמח לעדכון על התגובה שלו והאם זה היה רעיון חכם.

יש לי חששחסרת טאקט

שמלחיץ אותי לנסות..😏 (כאילו מה מסתתר מאחורי הבקשה הזאת... (תמוה)

אם כי זה לא מופרך..

הקשר משתנה עם השניםכְּקֶדֶם

אבל הכי חשוב לא להזניח כי יש תקופות שלאף אחד אין כוחות נפשיים לכלום ואז זה יכול להצטבר לשנים של ניתוק וחבל.

וכל הכבוד לך שממש אכפת לך מזה

בטוח.חסרת טאקט

הכי חבל. הצילוו אז מה עושים אז? כאילו כולם באמצע משבר אז משתברים יחד?

וואי משתדלת..(: מנסה להיות מה שהייתי רוצה שיהיו בשבילי..

מגע בצורה שונהיהושפט כהן

אני בן 16 ויש לי כמה אחיות שגדולות ממני, הכי קרובה אלי היא בפער של 5 שנים. אם אחת האחיות שלי תנסה לנשק אותי או לחבק אותי אני די ארחיק אותה ממני בהבעת סלידה, זה לא המגע לקשר הזה. אני בקשר ממש טוב עם כל האחים והאחיות שלי למרות שרק אחת לא נשואה, זה מתבטא בשיחות טלפון פעם ב... לפעמים סתם קופץ אליהם הביתה ועוזר ומשחק עם האחיינים שלי. המגע בינינו יותר בסגנון של כיפים או מרפקים בצלעות לפעמים כשממש בוויב המתאים. מה שאני מנסה להסביר שאחותי שגדולה ממני בחמש שנים לא נותנת לי שום חיבוק או נשיקה כבר מאיזה כיתה ד'. המגע הוא שונה בין אח אחות לאח ואח שאותם דווקא אני כן מחבק כשאני פוגש אותם. אפילו שהפער בינינו הרבה יותר גדול. וקיימת גם בעייה הלכתית לתת חיבוקים או נשיקות בין אח לאחות אחרי בר\בת מצווה.

בקיצור צריך למצוא את המגע המינימלי של החיבה אבל שיבוא עם חיוך וצחוק. רוב הקשר מבוסס על דיבורים, בדיחות פרטיות או אפילו עקיצות שנונות כשזה קשור.

בהצלחה

..חסרת טאקט

דברים נכונים..

תודה.

בשמחהיהושפט כהןאחרונה

עובד מצויין

אני פחות בגילאים האלהכנראה דוס

יש מעלי אחת גדולה נשואה ואז מלא בנות מתבגרות מתחתיי.

אז בגל שאנחנו דוסים, מאז ומעולם לא היה הרבה מגע והקשר מבוסס על דיבור

וסתם להיות ביחד בחיים זה גם מגבש קשר...

אני לגמרי מסכים שמגע מחזק קשר הרבה יותר, אבל קשר חזק יותר יגיע על חשבון דת (ויש כאלה שבכל זאת יבחרו בזה ואני מבין אותם)

ובתור אח אני רק אומר שכדאי לזהות מצבי רוח ולא למשל לנסות בכוח ליצור שיחה כשאין זרימה ומצב רוח לזה

אואה בית של בנות זה קשוחחסרת טאקט

היי הי גם אנחנו דוסים, אם כי לא אכפת לי שתוריד מערכנו הדוס,

אם לא היינו דוסים, היית אומר לי להמשיך לחבק אותם?

כי גם לי הרגיש בצורה טבעית שזה כבר פחות.. (לא קשור לדוסיות, או אולי קצת בעצם..)

לשחק איתם משחקיםתות"ח!

משחקי קופסה וכדו'. ביום-הולדת להכין חידון קהוט (ואם יש לך כוח עוגת יום-הולדת שווה....ואולי לארגן מתנה מכל האחים, לקנות משהו שבעל היום-הולדת אוהב).

לצאת לטיולים את והאחים שלך כשיש לך זמן פנוי (אפשר אפילו מעיינות בשישי או משהו כזה....).

לעשות קרב כריות....(לא דורש מגע, דורש קרב מגע).

לגבי תחומי עניין, אפשר לנסות לחפש עוד (לברר) אם יש לו עוד תחומי עניין שאת יותר מתחברת אליהם. ואם הוא אוהב סרטים, אז אולי לצלם בעצמכם סרטון בבית (אם הוא ירצה...), ואולי גם תראי איתו מדי פעם סרטים שאת אוהבת גם כן.

תודה.חסרת טאקט

אאגור כוח למלחמת כריות. באמת לא עשינו את זה הרבה זמן.

אבל בשבת שיחקנו פרה עיוורת ואפילו אבא הצטרף(:

בשמחהתות"ח!

יפה, מקורי...

הרגע נזכרתי מחווה של אחותיבינייש פתוח

היא הייתה כותבת לי בדיחות אישיות במחברת מתמטיקה 😆😆😆

ואני הייתי בתמורה שולח לה בדיחות אישיות במייל ובהמשך בהקלטות ווצאפ.

אוווווחסרת טאקט

זה רעיון.

אם כי אין לו מחברת, והוא לא לומד כרגע. אבל אולי אחביא לו פתקים בנעליים..😁

הוא לא הולך לבית ספר?בינייש פתוח
אם זה בגלל חול המועד, אפשר לחכות לשבוע הבא...
מממחסרת טאקט

הוא שנתיים בבית כבר, ועכשיו התחיל ישיבה בצפון והספיק להיות שם שבועיים..🥱

בכללי לא בטוחה שאראה את מחברותיו..

ברור שיש אוכל טעים גם לסוכרתיים!ה' אור לי.

פשוט צאי עם מי שאת רוצה לתת לו את הצומי לגלידה/ משהו כיף אחר שהוא רוצה, ואז תשבו ותדברו

עצה שעובדת ;)

אבל תודי שאוכל לסוכרתיים מפונקים זה יותר מורכב..חסרת טאקט
עבר עריכה על ידי חסרת טאקט בתאריך א' בחשוון תשפ"ה 19:25

הוא אוכל רק ציפס שניצלים נקנקיות ופיצה. אה ונקנקיית שניצל (שמצפים נקנקיה בציפוי שניצל)

זה בהחלט רעיון, אם כי כבר אמרתי שהרף אצלו גבוה ופעם אחרונה שהתערבנו על משהו ויצאתי לאכול איתו שניצל בלאפה על חשבוני זה עלה 100 ש"ח עגול (ורק הוא אכל) (אני יודעת שאני זאת ששחררה מידי והגזמתי אבל מקוה שהבנת את הסטייל..)

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGiniאחרונה
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה
taken בדרייב מי יכול לשלוח ליyonatan123
סרטים בדרייב לפרטי מי יכול לשלוח דחוףףףףףףףףyonatan123אחרונה

אני חייב להרגע קצת מהמתח מי יכול לעזור ולשלוח קישורים בדרייב לאחד או כולם מהנ"ל יבורך:

ג'ייסון בורן (סדרת סרטים)

חטופה

אינדיאנה ג'ונס

ג'יימס בונד

מת לחיות

רמבו

שליחות קטלנית

משימה בלתי אפשרית

למלא את החלל-הסרטיעלי 1731

למישהו יש את הסרט בדרייב לשלוח לי?

תוד!

לקראת פורים הבעל"טהולך דרכים

לקראת פורים לקחנו כמה אגדות עם קלאסיות וגיירנו אותם לגירסה ביינישית-קומית,
מוזמנים להנות
https://a7.org/?file=20260224123426.pdf

שכוייעח עצום. עבודה חשובה מאדההרהמורניקאחרונה

ונצרכת לכלל ישראל

(ובוודאי שלפרט ישראל)

אםההרהמורניק

אם יש לך היילקס או דאצ'יה זה יפה אבל אתה לא יכול לשבת פה איתנו לקפה.

בניין זה עבודה לרציניים זה לא תחביב אולי תתחיל לבנות איזה מגדל בתל אביב.

#יש לי סילברדו#

אולי יעניין אותך