היי
אשמח לעצות אפילו שלא קשור להריון או לידה...
יש לי אחות ( בת 20 ) באמת מקסימה עם לב זהב רק מה היא פשוט שמה פס על מה שאנשים אומרים לה ( לא יודעת לגבי חברות כי אני נשואה ומחוץ לבית אבל לפחות על כל המשפחה ) עכשיו זה מעצבן בטירוף וכולם יורדים אליה כי זה מעצבן ( לדוג בבקשה תורידי את הנעליים מהספא והיא פשוט מתעלמת או בשבתות אוהבת להגיש את האוכל בכל מיני צלחות יפות שעושה כפול כלים לשטוף ולא רק שלא שמה על אמא שלי שאמרתי לה שזה מעצבן אותה היא אמרה לי שאמא שלי אמרה שזה משמח אותה בלהגיש בכלים יפים לשבת 🤦🏼♀️ ).
עכשיו בסדר, אבל היא פשוט לא מקשיבה למה שאני ובעלי אומרים לגבי הילד. בשבת התארחנו והבן שלי רצה להתגלש בספא אני אמרתי שאני לא מסכימה והיא מתחילה להוריד נעליים ואומרת לו אסור עם נעליים . אני ממשיכה ואומרת אל תורידי לו נעליים אני לא מסכימה, נקודה. והיא ממשיכה 🥴 אחרי כמה פעמים פשוט אני ובעלי ממש התחלנו לצעוק אליה למה את לא מקשיבה לנווווו זה משגע קיצור היא נעלבה והלכה לחדר.
אמא שלי באמת עובדת עצות אמרה שאנחנו צודקים אולי לא היה יפה ליד כולם אז הלכתי להתנצל ואמרתי לה שאני מבקשת סליחה עם העלבנו אותה ברבים וזה לא היה בסדר וכשהיא בע"ה תיהיה אמא תבין שזה קשה שמתערבים בחינוך ( הוספתי כל מיני מחמאות על הדברים הטובים שבולטת בהם תוך כדי ).
עכשיו, זה פשוט יושב לי על הלב, היא רוצה להתחיל לצאת עוד מעט לשידוכים ואני פשוט איך היא יכולה להכנס ככה לנישואים ובעלי אמר אולי זה רק אם משפחה ( יש לה הרבה חברות, הילד הכי חברותי המשפחה ) ופתאום נזכרתי במשהו שהיא אמרה לי לפני כשנה שאנחנו ( האחיות הגדולות ) היינו יורדות עליה ולא מקשיבות לה שהיא הייתה קטנה והיא עבדה קשה בשביל שיהיה לה בטחון עצמי, עכשיו כשהיינו קטנות היא הייתה הבת הממושמעת והמאוד עדינה ואולי ניצלנו את זה ( היינו קטנים, כן ) ואני חושבת שאולי זה איזשהו מנגנון שהיא פיתחה שפשוט לא לשים פס עלינו ( למה ההורים - אין לי מושג ) ?
אני רוצה לדבר איתה על זה מכמה סיבות.
1. אם היא ככה לכולם חייבת לעבוד על זה לפני שנכנס לנישואים!
2 . אם זה איזשהו מנגנון שהיא פיתחה בגלל משהו מהילדות אני רוצה להתנצל ולהסביר לה שמה שעשינו אז זה שהיינו קטנים, אנחנו מבוגרים, לא מנצלים אותה ומקשיבים לה ולטובת כולם טוב שתבין את זה.
בעלי בתור ילד היה הרבה יותר חזק מאחיו והיה קצת מתעלל בו ועד היום אחיו ( ב"א מבוגר, אחראי נשוי + כמה ילדים ) מנסה לרדת עליו לפעמים אפילו פיזית כמה פעמים וזה מגוחך אבל בעלי פשוט מבליג כי מבין שזה משהו שהוא כנראה סוחב ואין טעם והם חברים טובים סה״כ.
אשמח לעצות מהנשים החכמות פה בפורום איך להתנהל ואם בכלל להגיד משהו,
ההורים שלי קצת עובדי עצות ובתור בכורה מרגישה אחריות



מדברים