מעבר לחו"ל, בעד ונגדאנונימי (פותח)

שאלה לידידי המלומדים,

הבו לי עצה,

אני גר בארץ הקודש, נשוי עם ילדים. גם משפחתי הקרובה גרה כאן.
גם לי וגם לאישתי יש ב"ה עבודה מסודרת ודירה לתפארת, לאחרונה התחילו לעבור בראשי כל מיני מחשבות על מעבר לארה"ב, בורו פארק ליתר דיוק.

לפני שתצעקו משוגע, אני אסביר ואנמק.

לי ולמשפחתי יש אזרחות אמריקאית כך שאני אוכל למצוא שם עבודה רשמית ולא אצטרך לפחד ממשטרת ההגירה, אני עובד במקצוע די מבוקש גם פה וגם שם, בארץ די מיציתי את עצמי מבחינת קריירה שלי כשכיר, הגעתי די לטופ וגם אם אנסה להתקדם עוד קצת המקסימום שאוכל לקבל (נטו) זה עוד 2000 ש"ח, למרות שגם אני וגם אישתי מרוויחים בסדר, אנחנו לא גומרים את החודש כי בתכל'ס למרות תלוש השכר המפואר בנטו אנחנו לא נשארים עם הרבה, תורידו משכנתא מעיקה ועלות גידול הילדים ואנחנו בקושי מסתדרים, בחו"ל המצב הרבה יותר טוב, למרות שההוצאות של המחייה שם הרבה יותר גבוהות (מבירורים שערכתי מדובר בממוצע של 1200$ שבועי) השכר גם יותר גדול, מבירורים שערכתי אני יכול להשתכר שם שכר של בין 1800 - 1200 $ שבועי ואם אישתי תעבוד במקצוע שלה גם שם היא יכולה להביא גם 1000$ שבועי כך שבתכל'ס אנחנו יכולים לגמור יפה מאוד את החודש ולשים עוד בצד.

סיבה שנייה, המגזר אליו אני משוייך מאוד פנאטי בארץ והרבה יותר נורמלי בחו"ל
סיבה שלישית, המשפחה הלוחצת והמעיקה

מה אתם אומרים? נורמלי, לא נורמלי ?

תראהעינב

אני חושבת שאנחנו לא מספיק חכמים ובעלי נסיון בשביל לענות על השאלה הזאת. המצב שאתה מתאר הוא מורכב מאוד ועדין מאוד. אף אחד מאיתנו עוד לא נשוי ואפילו לא בן 21+, לכן אני חושבת שלא נוכל לתת לך עצות, כי אנחנו לא מכירים מקרוב את המצב שלך.

אם תרצה דעה של ילדה בת 15 - אל תעזוב את הארץ! למרות הקשיים, המשפחה הלוחצץ והמשכורת - תישאר בגלל האידיאל שזאת הארץ המובטחת ואין ליהודים מקום אחר!!!

ולי יש אליך שאלה חוזרת..פלפלתי

בתור מה אתה שואל אותנו?

ואם אתה שואל משמע - אתה יודע את התשובה.. ואז חוזרים לשאלה הראשונה..

טוב. התשובה שלי:

נשארים בארץ בכל מחיר - אם אתה יהודי נורמלי ואמיתי.

אם אתה באמת פנאט אתה אמור להישאר כאן גם כשקשה לך מאוד, וזה לא נשמע ככה..

אז בחייאת - אם אתה עוזב - רק אתה סובל.

כי יותר משעם ישראל שומר על ארץ ישראל - ארת ישראל שומרת עליו..

*ארץ. צודקים. טעות..פלפלתי
קצת מוזר שילדה צעירה כמוני מתערבת בשיקולים שלשובל אור

מבוגרים, אבל פנית אלינו, אז אני אשתף אותך בכמה סיפורים אישיים:

1- מש' אחת, חברה טובה שלנו, החליטה להגר לארה"ב, כי ההורים הם ילידים שם, והם לא כ"כ הסתדרו בארץ מהרבה בחינות. כעת, לאחר שהם גרים שם כמה שנים, הילדים שלהם נראים אמריקאים לכל דבר (הם היו אצלנו השנה), והם כבר לא זוכרים עברית!! ומדובר בילדים גדולים יחסית, שגדלו והתחנכו עד גיל מסויים בקרב ישראלים דוברי עברית! זו הנקודה שהכי זיעזעה אותי מכל הסיפור. מעבר לזה שהם נראים כמו ילדים אמריקאים, גם לא כזה הולך להם מבחינה כלכלית, ז"א, הולך, אבל תשמע מה זה דורש: האבא נעדר מהבית למשך חצי שבוע בערך, כי הוא עובד בקצה השני של המדינה, ובחצי השני הוא עובד מהבית מהאינטרנט, משהו כזה. בכלל אני יודעת שבארה"ב להגיע למקום העבודה עשוי לקחת כמה שעות, וזה נורמלי, כי זו מדינה ענקית. אבל הבנתי שמבחינת העבודה אתה יחסית מסודר, אז זה פחות משנה.

2- דודה שלי, אישה חילונייה לכל דבר, היגרה עם בעלה לארה"ב לאחר חתונתם, והיתה לה שם עבודה למופת (רדפו אחריה שם, זה סניף של עסק שהיא עבדה בו בארץ גם, וכשהם שמעו על החלטתה להגר, הם הציעו לה לעבוד שם), וחברים לא חסרו לה (היא גרה באיזור של הרבה מהגרים ישראלים), אבל אח"כ נולד לה הבן הבכור, ואם הזמן היא הבינה שהיא לא מעוניינת לגדל את הילד שלה בחברה האמריקאית המנוכרת, כי היא ממש לא לרוחה, ומדובר באשיה חילונית אותנטית! היא החליטה שאין מקום יותר טוב לגידול ילדים כמו ישראל, הארץ שאליה היא רגילה. מה שמצחיק בסיפור הזה, זה שגם אחיו של בעלה היגר עם משפחתו  לארה"ב, והילדים שלו אפילו יותר גדולים, וגם הוא החליט לחזור לארץ מאותה סיבה... ופעם הציעו להם להתראיין באיזה תוכנית טלוויזיה, כי זה סיפור שלא קורה כל יום- שני אחים שהיגרו לארץ שהזהב מתגלגל בה ברחובות, ולא חסר להם בה כלום (לכאורה..), והחליטו בסופו של דבר לחזור לארץ מולדתם...

לסיכום- לדעתי, אם החינוך של הילדים שלך נמצא בראש מעיינך, והוא גובר על כל שאר השיקולים והרצונות והתאוות ומה שלא יהיה, המקום הכי טוב בשבילם הוא ארץ ישראל.

ועכשיו אני אתאר בפניך את גדולתה של ארץ ישראל, שלדעתי כ"כ חיונית לגידולו של ילד יהודי.

רק בישראל, יש לך חברה יהודית, וחברה דתית.

רק בישראל, אנחנו נמצאים בתוך הכל, נושמים את הכל ממש, ולא מתעדכנים רק מהשלט הרחוק.

רק בישראל, הילד יכול להתחנך במוסד יהודי דתי לאומי שמחנך לאידיאלים (ותחשוב שאתה רוצה לחנך את הילדים שלך שא"י היא הארץ המובטחת וכו', ואתה בעצמך הרחקת אותם מהארץ הזו, ולא מתוך כורח שהוא).

ויש עוד המון, אבל אין לי עוד כוח...

אם יש בעיות או דברים לא מובנים, אני תמיד אשמח לחזור על דבריי, כל עוד אני בטוחה בצדקתם...

אממ, אם הוא רוצה לעבור לבורו פארק, אז לא נראלי שהוחרדייה מאשדוד!

דת"ל.

אלא-

חרדי.

זה נורמאלי. אבל..ברוריה מהגוש
מבחינה תורנית זה אסור וגם מהבחינה לעזוב ת'ארץ- עכשיו צריך לחזק פה התיישבות!
מקודם לא ממש קראתי עד הסוף.. אז הנה עוד נקודה:שובל אור

קודם כל, מקודם חשבתי שמבחינה כלכלית אתה מסודר שם, ועכשיו בקריאה מעמיקה קלטתי שאין לך הצעת עבודה באמת טובה שם.. אתה כאילו מסתמך על זה שתמצא עבודה? כי זה לא נראה לי עסק פשוט.. וגם אם כן אז ודאי המרחקי נסיעה עשויים להיות ארוכים ומייגעים.

ועוד משהו- קלטתי ממה שכתבת שאתה בנאדם הישגי, אני צודקת? רשמת שדי מיצית את עצמך בקריירה, והגעת לטופ, שאין לאן להתקדם ממנו. מדבריך גם הבנתי שהמשכורת והכסף מאוד חשובים לך.  אני מסכימה איתך שזה מאוד מפתה לעבוד עוד, ולהשקיע עוד, ולהתקדם עוד, ובסוף לקבל עוד... אבל.. אולי במקום לנסות להשקיע עוד ועוד בדברים הגשמיים האלה, גם כשאין כבר איפה, תפנה את הכוחות שלך בהשקעה בדברים אחרים, שאולי עד כה הוזנחו מצידך? ולא חסר דיברי עיסוק בחיים.. נגיד קח איזה תחביב נעורים שהיה לך, ושנכח ברבות השנים בגלל החיים הדוחקים, ותתחיל לחזור אליו? אולי תבלה עוד קצת עם הילדים שלך ותשקיע בהם בעוד תחומים?(ואני לא אומרת ח"ו שבמצב עשכיו זה לא ככה, ס"ה אני לא מכירה, אבל תמיד טוב בקטע הזה עוד..), ויש עוד המון רעיונות...

נכון שעדיין המצב של סוף החודש לא יהיה מזהיר במיוחד (לא הבנתי מדבריך אם אתם כן גומרים את החודש בדברים המינימלים לפחות, אבל אני משערת שכן..), אבל אני בטוחה שאתה תתחיל להרגיש קצת יותר הקלה מהלחץ של הרדיפה אחרי הכסף..

ולסיכום- "לא כל מה שנוצץ זהב הוא"... לא קשור ישירות למה שרשמתי, אבל סתם, אל תהיה בטוח שבחו"ל יהיה לך יותר טוב..

בהצלחה...

תגובה.אנונימי (פותח)
שורת הדין,

את השיקול ההלכתי תעשה לבד, או בעזרת רבנים.

בשיקול המעשי - אם אתה ואשתך לא תגיעו למשכורת של 120 אלף לשנה - חבל על המאמצים שתעשה.

פחות מ120 אלף דולר למשפחה עם ילדים פירושו לצוף בקושי מעל פני המים, אולי לא לטבוע, אבל להיות שקוע ראשו ורובו...

אני מדברת מנסיון - ההוצאות שם עצומות - שכר לימוד [לכל ילד, בלי קשר לגיל] לא פחות מ-300 דולר לחודש לילד, לעיתים כפול אם אתה מתעקש על בי"ס לפי טעמך! בלי קמפ בקיץ אתה פשוט בין המסכנים!

נעבור לביטוח חיים: 10000 דולר למשפחה לשנה, ומכסה רק 80%, כך שלידה למשל, שמחירה 5000$, אתה צריך לשלם 1000$ שאינו מכוסה ע"י הביטוח!

הדירות יקרות להחריד, הן השכורות והן הקנויות. קודם כל מדובר בבתים בדרך כלל, הוצאות התחזוקה גבוהות - חימום בחורף עולה הון - אם אתה שוכר זה על חשבון המשכיר, אבל הוא לא פרייאר לסבסד את הדיירים, כך שזה נופל לבסוף עליך. דירה בפחות מ2000$ נוחה, לא מפוארת, קשה עד בלתי אפשרי למצוא.

לקנות בית זה מינימום מיליון דולר, וזה רק בשוליים של בורו פארק ומדובר סוג ג' או פחות. גם אם תקח משכנתא, קשה מאוד לעמוד בה, למרות שהריבית עכשיו לא גבוהה במיוחד. על חצי מיליון $ הלוואה תשלם כמה אלפים לחודש! ומעשים שבכל יום שהבנק לוקח את הבית מפני שהבעלים לא עמדו בתשלומים...

קרוב משפחתי קבל משרה בוושינגטון שמשכורתה היתה 150000 לשנה, לא הצליח לחסוך סנט אחד!

לדעתי, עדיף לשקול מעבר לישוב אחר בארץ שאין בו לחץ חברתי כ"כ, כמו שאתה מתאר. בית שמש למשל, כל מקום שגרים אמריקנים וחוצניקים יכול להוות פתרון.

בהצלחה, כעת_חיה
וגם זה.אנונימי (פותח)
תמיר: יום חינוך ארוך - לא בגנים החרדיים

תמיר: יום חינוך ארוך - לא בגנים החרדיים

שרת החינוך הודיעה כי תעדיף לתקצב את גני החינוך הממלכתי. ח"כ גפני בתגובה: "להחלטה יש השלכות קואליציוניות חמורות"

"באת היום עם הכרזת מלחמה על הילד שלי" הטיח היום ח"כ משה גפני (יהדות התורה) בשרת החינוך יולי תמיר, בדיון בוועדת החינוך של הכנסת. גפני יצא נגד תמיר לאחר שהכריזה כי לא תכלול את גני הילדים של העמותות החרדיות בין 700 הגנים שאמורים להצטרף השנה לתוכנית יום לימודים ארוך. "שרת החינוך הקודמת לא עשתה את זה, אלוני ושריד לא עשו את זה. אני רוצה להודיע לך שילד חרדי ילמד בחינוך החרדי ולא בחינוך הממלכתי", אמר גפני לתמיר. "למשמעות ההחלטה שלך יש השלכות קואליציוניות חמורות מאוד".

ח"כ גפני ביקש לקטוע את הדיון לפני ההצבעה על אישור צו המאפשר הכנסת גנים לתוכנית יום לימודים ארוך, כדי לקיים התייעצות סיעתית והתייעצות עם סיעת ש"ס, החברה בקואליציה. במהלך ההפסקה הוחלט לדחות את ההצבעה על הצו ליום רביעי הקרוב, בעקבות בקשה של משרד ראש הממשלה ויו"ר הקואליציה. תמיר הודיעה כי בעקבות דחיית ההצבעה, ייתכן שביום ראשון הקרוב לא ייפתח כלל יום הלימודים הארוך בכל 700 הגנים.

בדיון היום בוועדה, הודיעה תמיר כי בקביעת רשימת הגנים שייכללו בצו, תעדיף לתקצב את גני הילדים הממלכתיים ולא את גני הילדים של העמותות בחינוך המוכר שאינו רשמי. החלטה זו פוגעת בגני הילדים של החינוך החרדי, שכולם בבעלות עמותות בחינוך המוכר שאינו רשמי. תמיר הודיעה כי החלטה זו היא חלק ממדיניות המשרד להעדיף את החינוך הממלכתי על פני החינוך הפרטי, בעיקר במגזר הערבי ובמגזר החרדי. "הכרזתי מלחמת עולם על העמותות בחינוך הערבי. אני רוצה להחזיר את הילדים לחינוך הממלכתי", אמרה תמיר בדיון.
תקרא משהו חשוב ביותר!!מתנחל גאה.

אם אתה רוצה לשמוע לדעת אחד בן14+ תפדל... 

שסבא שלי נפטר טסנו אליו הביתה גם בשביל ההלויה,וגם בשביל הזרחות המריקאית

(כי כמו שידוע צריכים לחזור "למולדת" פעם אחת לפחות כדי להוציא הזרחות...שאבא שלי מאוד רצה..)

טסתי למיאמי-(בוקר אתום- או משהו כזה..)

שהייתי שם 2 חודשים..(טסתי 3 פעמים-חודש\ חודש וחצי לפחות-כנ"ל פסח אחד שם..)

למדתי קצת ובסופו של דבר הגעתי למסכנה חשובה!! מי שיורד לשם לא חוזר ותוך 2 דורות כול המשפחה שלו מתבוללת...תאר לך שהבת שלך מתחתנת אם גוי?? ולא יהיה לה קשה אני מקיר הרבה משם רוב המשפחה שלי משם אבא שלי נולד שם ! ויש עוד הרבה דברים שכדי שתדע ....תשאל רב.

יש כמה אנשים שאני מקיר (זתומרת כבר לא....) שירדו  (רק ל 770 רק לשם שם כולם דתיים צדיקים ויהודים ותירוצים...) ולא חזרו או שחזרו בצורה גרוע ביותר....

אם אתה......אנונימי (פותח)

אם אתה רוצה לעבור אז תעבור אל תשים על כל מה שאומרים למרות שברור שיותר טוב זה להישאר בארץ אם אתה מרגיש שזה מה שטוב אז תעשה את זה!

הוא יאכל אותה גם כן לבד...פלפלתיאחרונה
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך