סערה במאה שערים:ישיבה דת"לית ליד סמינרים.חייים

סערה במאה שערים: ישיבה ליד מוסדות לבנות?

זה בדיחה או מה???

הקמת ישיבה בעלת צביון דתי-לאומי ליד שלושה מוסדות לימוד לבנות, שלא בהתאם לכללי הצניעות, מעוררת סערה בשכונה. אחד התושבים: "אלו הם בחורים לא מהסוג שלנו וזאת בעיה, אנחנו מפחדים שיהיו כאן אסונות". אנשי הישיבה: "אלה בחורים שנפשם חשקה רק בתורה"
נטע סלע

ישיבה חדשה מעוררת סערה במאה שערים: הישיבה, שבימים אלה נמצאת בשלבי הקמה, מעוררת את זעמם של תושבי השכונה החרדית. קצפם יוצא על כך שהישיבה היא בעלת צביון דתי-לאומי, לחובשי כיפות סרוגות, זרם דתי אשר הנחשב כחריג בשכונה המהווה מעוז חרדי אנטי ציוני מובהק. אולם הסיבה העיקרית לזעמם היא העבודה שהישיבה ממוקמת, בניגוד גמור לכללי הצניעות, בסמיכות לשלושה מוסדות לימוד לבנות: "בנות ירושלים", "בית לפליטות" (שבעבר שימש כבית יתומות) ו"אור חיה".

לפי כללי הצניעות המחמירים הנהוגים במאה שערים, נדרש מרחק של לפחות מאה מטרים בין ישיבה כלשהי למוסד מיועד לבנות.

אחר הצהריים עומד בית הדין לצדק של העדה החרדית לדון בעניין הישיבה, זאת לאחר שהתקבלה פנייה מטעם תושבי הרחוב, אחת הסמטאות היוצאות מרחוב הרב בהר"ן.  

אתר הישיבה החדשה (צילום: חיים צח)

כבר בסוף השבוע האחרון, לפי דבריו של אחד מתושבי השכונה, תיכננו חלק מהתושבים להגיע למקום כדי להשליך ביצים כאות מחאה על פתיחת הישיבה הלא רצויה.

בשבוע שעבר החלו אנשי הישיבה החדשה להעביר חלק מהציוד למבנה, והחל משעות הבוקר מספר עובדים פועלים לשיפוץ המבנה. כשהתושבים ראו את התכונה במבנה וגילו את הסיבה לעבודות, הם הבהירו לאנשי הישיבה כי "אין סיכוי שיתנו לכם להישאר פה". אחד התושבים הסביר כי "אלו הם בחורים לא מהסוג שלנו וזאת בעיה, אין מיזרוחניקים (אנשי תנועת המזרחי, בעלי כיפות סרוגות) באיזור ואנחנו מפחדים שיהיו כאן אסונות (מבחינת צניעות)", אמר.

הבוקר הגיע אחד מראשי הישיבה לשיחה עם הרב שי שטרן, ראש מוסד בית לפליטות הממוקם מול המבנה בו עתידה לקום אותה ישיבה. הרב שטרן אמר לו: "אני לא יודע אם יש בית דין בירושלים שיסכים למצב כזה. פה יהיו הפגנות נגדנו ונגדך. אנשי השכונה לא יסכימו, האוכלוסייה לא תסכים, יעשו כאן הפגנות, כל ירושלים וכל מאה שערים, כל יום יבואו עם שלטים. לא חשבת על זה מקודם?", שאל הרב שטרן.

אותו נציג של הישיבה, שסירב להתראיין ואף להזדהות בשמו, הסביר לרב שטרן כי הוא אינו רואה בעיה במיקומה של הישיבה וכי אותם בחורים שילמדו בישיבה הינם "בחורים יראי שמיים, צדיקים, בחורים שנפשם חשקה בתורה".

הרב שטרן לא השתכנע ואמר: "אני אומר לך, שום בית דין בירושלים לא יסכים לאשר את זה".
זה מרושעמשה
קודם לקבוע כללי צניעות מחמירים ואחר כך לכפות אותם על כולם

היזהר מן הצבועים...
פשוט תכתוב שאתה שונא ;את החרדים וזהו.קופיקו
חח כן נכון.חרדייה מאשדוד!
הוא לא שונא אותם-פלפלתי
הוא כועס עליהם..
לא מבינה את הראש של שניהם...פלפלתי

זה כזה ראש עקום..

ואם ככה נראים לומדי תורה ושומריה - ואלה התירוצים שלהם - שה' ישמור..

נשמע גרוע.

את מדברת על החרדים?ניו יורקר
אני מתכוונת..פלפלתי

מבחינת הראש - לשניהם.

ומבחינת התירוצים - לחרדים.

חחח כן, נכון.חרדייה מאשדוד!
וואי..בטח יש שם מלחמת עולם השלישית!*יעל*
חח אולי...יעלו'ש
חח כן, נכון.חרדייה מאשדוד!
אנ ילא סובלת שעושים את זה.פלפלתי

זה נראה כ"כ גרוע..

חבל"ז!

זה באמת טיפשי לעשות את זה...תכלת דומה לים
יוווו איזה נודניקיםםםלידור
טוב, כמה הערותהלל92

זו אינה ישיבה חדשה כמו שכתוב שמה אלא זה ישיבה שעברה מקום

הם עשו את זה בגלל שהם מזרוניקים ולא בגלל שזה לא צנוע

מאיזה עיתון זה?

זה פשוט התעללות שביום חמישי שעבר מודיעים להם פתאום שהם לא יכולים להיות שם ואז הם היו חייבים למצוא מקום אחר תוך פחות מיומיים!!! נראה אותכם מוצאים בית מדרש, חדר אוכל, פנימיות, כיתות וכו' וכו' תוך יומיים!!

אבל אל נורא בסוף הם מצאו תוך יום מקום ללמוד בגיבעת שאול והכל בא על מקומו בשלום (לא שזה מקום כזה נוח אבל נראה לי שעדיף מאשר שכל יום יזרקו עליהם ביצים)

(חבר שלי לומד שם לכן אני יודע הכל)

מה השם של הישיבה <רק אם זה לא הוצאת שם רע..> (ל"תתכלת דומה לים
איזו חוצפהההההההההלידוראחרונה
איזה טיפשותאיש-זאב
איך קוראים לה?דבירק
אני יודעת את כל הפרטים!!שירונת

אח שלי לומד בישיבה הזאת ולא ידעתי שעשו מזה כזה סיפור, בכולופן הם עצמם לא עשו ככה...

הישיבה היא ישיבת "שלום בניך" של הרב מוטי טאו (הבן של....) מנריה. ישיבה קטנה ציונית - על פי הגדרתה.... בשנים הקודמות הם למדו בסנהדריה והשנה התכוונו לעבור למאה שערים,(לכל התמהים - הם אכן מעדיפים שכנות חרדים על פני שכנות מזרוחניקים. שלא לפי טענת המרואינים בכתבה - הם לא מזרוחניקים - הם דוסים למדי...) לא זוכרת למה. בעקבות כל הסיפור, ו(לפחות לפי מה שאח שלי אמר לי)בעיקר בעקבות הביצים, הם עברו לרח' גבעת שאול ולאותו מקום במאה שערים הגיעה ישיבה של שבבניקים - שבשונה מ"שלום בניך" לא שמו על פסק דין הבד"ץ שהוצא.

ונגד הסטיגמות - לא כל החרדים הם כאלה - אלו נטורי קרתא....

חיים מאושרים לכולכם ויום טוב!

זה הנטורא יקרטא?חרדייה מאשדוד!
לפי מה שהיא כתבהאיש-זאב
אוי ואבוי![:HoDi
איפה זה?אני ילך ללמוד שם!עתניאל בן קנז
חחח[:HoDi
מה זה ....מה המצב
הם יהודים דתיים מה הם חושבים להם ( החרדים) שהם הכי טובים והכי צדיקים. במיוחד שזה יהודים דתיים... אם זה היה יהדים שלא היו שומרי תורה ומצוות הייתי מבינה אבל עם דתיים זה פשוט חוצפה!!! תיראו איך העם שלנו מלא קרעים.....................
את לא מכירה את כל הבנות האלו,תכלת דומה לים

שרק יש לידם בנים.. והופה- הן בנות אחרות?!

מזה נראה לי בדיוק הסמנרים האלו מפחדים...

הם מפחדים שהבנות שלהם יצאו ל"תרבו רעה", הוי אומר יהיה דת"ל..

או שבפשוט הן ילכו לבנים...

ואני ממש מבינה את הסמינרים האלו..

אם אפשר למנוע את הבעיה, אז למה לא?

לא נראה לי...[:HoDi
שזה מה שהחרדיות יעשו...אבל ת'אמת-מי יודע?
חחח אני מכירה מישהי שלומדת שם.חרדייה מאשדוד!
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך