יש לי קושי להרדם כבר כמה שנים, זה בא והולך בתקופות... לא כל לילה, אבל כן משהו מציק שבשנה האחרונה החמיר והתחיל להפריע לתפקוד. יש לילות שלוקח לי גם 4 שעות להרדם ואני כל היום אח''כ עייפה ועצבנית. לפעמים כל כך מותשת ולא מתפקדת אחרי 3 שעות שינה שנאלצת לקחת אפילו יום מחלה בגלל זה.
אם מישהי מכירה פתרון שהוא *לא* כדורי שינה - ניסיתי, לא משפיע עליי ולא רוצה להעלות מינון ולהגיע להתמכרות. מה שגם שאסור בהריון והנקה ואני עוד בשנות ה20 שלי ככה שלא רוצה להתמכר למשהו שלא אוכל לקחת תקופות ארוכות בלפחות עשור הקרוב. ופתרון שהוא *לא* טיפול נפשי - ניסיתי, עזר מאוד לדברים אחרים אבל לא לבעיות השינה. הן לא נובעות מסטרס, לפחות לא באופן ישיר. אין לי מחשבות מציקות או פחדים, פשוט פיזית לא מצליחה להרדם.
פתוחה מאוד לרפואה קונבנציולנית כל עוד לא מדובר במשהו ממכר, ופתוחה מאוד לרפואה משלימה כל עוד היא באמת עוזרת.
מבחינת אורח חיים ניסיתי לאכול בריא, ספורט אבל לא לפני השינה, בלי מסכים לפני השינה... לא כ"כ עזר וגם קשה לי מאוד להתמיד.
ניסיתי הרפיות לפני השינה - לא עזר.
ממש ממש זקוקה לעצות טובות וכיווני חשיבה שעוד לא פניתי אליהם.
אם יש מישהי שלקחה מלטונין ועזר לה, אשמח לשמוע. הרופא שלי אמר שבארץ זה רק מעל גיל 60 נותנים, והבנתי שאפשר לקנות בIharb ללא מרשם ושיש כאלה שמאוד עזר להם. קצת חוששת ללא מרשם, אבל הבנתי שזה די טבעי. אם מישהי יודעת יותר, אשמח לשמוע.
אם יש מישהי שפנתה לדיקור, רפלקסולוגיה או כל דבר אחר שעזר לה ברפואה המשלימה ממש אשמח לשמוע על הכיוון הזה! לא התניסתי ולא יודעת מאיפה להתחיל.
כל כיוון נוסף, מאוד מאוד מאוד אשמח לעצותיכן החכמות.
תודה רבה!