איך להנות מהאימהוּת?אנונימית בהו"ל

יש לי ילד אחד, בן 3. אני אוהבת אותו מאד, אבל אני לא אוהבת להיות אמא.

הבאנו אותו כי ככה מקובל - מתחתנים ומביאים ילד. לא מתוך איזשהו רצון. והיתה לי לידה קשה, וגידול מאתגר.

בתור תינוק הוא היה בוכה כל הזמן, ורצה רק על הידיים, ורק שלי. עד היום הוא ילד שדורש הרבה אנרגיות. מתעצבן בקלות, מריבות על כל דבר, נדבק רק אלי.

וקשה לי. אני כל יום איתו לבד עד שבעלי חוזר ב18-18:30, והוא כל הזמן סביבי ומשגע אותי. ניסיתי לשתף אותו בדברים שאני עושה, אבל הוא לא רוצה. רק המטבח מעניין אותו, וגם זה לא תמיד. אפילו המשחקים שלו עצמו לרוב לא מעניינים אותו.

בקיצור, אני מרגישה שאני לא בנויה להיות אמא (למרות שאני כן אמא טובה. אני מתפקדת איתו מעולה. זה רק הרגשה פנימית, לא תפקוד חיצוני.) ואין לי כח לזה. זה פשוט מתיש ומתסכל. ואני כמעט כל יום שואלת את עצמי בשביל מה עשיתי את זה.

אז חשבתי שאם אמצא דרך להנות מהאמהוּת אולי זה יקל עלי.

רעיונות?

לפני שתציעו ללכת לטיפול -  אני הולכת כבר שנתיים. עוזר בהרבה מישורים. לא בזה.

ומי שזיהתה - שתשמור לעצמה.

נשמה... וואי איזו שאלה ❤️מחכה לשפע

קודם כל איזו אמיצה את, לכתוב את זה. לא פשוט להודות אפילו בפני עצמנו, ועוד לכתוב את זה..זאת כבר התחלה וכל הכבוד לך. ❤️

הייתי מתחילה להגיד לעצמי קודם כל, זה בסדר. לא חייבים לאהוב להיות אימא הכל טוב. אני רוצה לאהוב *אותו* את הנשמה היקרה שה' הפקיד בידי.

וזאת המשימה, לא לאהוב את ''האימהות''.

ומפה לחשוב

מה עוזר לי בזה, מה יקדם אותי בזה..

כתבת שהאיש שלך מגיע רק בשש שש וחצי. בבוקר הילד במסגרת.? מתי חוזר?

זה באמת לא פשוט להעסיק ילדים אחהצ,

הכי נורמלי בעולם.

הייתי אומרת לך בגלל שאת חווה את הקושי בצורה ככ חריפה (בין השורות שומעת אותך צועקת דיייי לא בא לי יותרררר ... הלב שלי מתכווץ איתך ופשוט שולחת לך חיבוק גדול וחומל) - לעבור לצד השני בשביל האיזון. אולי... מציעה.. תחשבי אם זה מתאים לך.

להגיד עכשיו זה הזמן שלנו רק לכיף. תכנית שיקום האהבה. לחשוב מה הדברים שכיף לך לעשות ולעשות איתו יחד. הרבה דברים שכוללים מגע והתכרבלות שיעוררו את האהבה וההנאה. יצירה ביחד? אפיה ביחד?

להנות ..

ראיתי שכתבת שאפילו המשחקים שלו לא מעניינים אותו - מה מעניין אותך? יש משהו או אולי מקומות שתוכלו ללכת אליהם יחד?

וכמובן מה עם להזמין חברים או ללכת לגינה/משחקיה? הוא זורם על זה?

מתפללת עלייך שתמצאי בעז'ה מה שמתאים לכם ושתהיי שמחה ❤️

הוא במעון מ7 וחצי-8 עד 15:30אנונימית בהו"ל

אני לא יכולה לעשות איתו דברים שעושים לי כיף. כי אני אוהבת לקרוא, וא''א לקרוא איתו... רק ספרים לגיל שלו כמובן. וכמה כבר אפשר להקריא לו..

אנחנו מתכרבלים הרבה מאד.

הוא לא כ''כ רוצה לעשות יצירות, ואפיה - לפעמים רוצה לפעמים לא. אבל שוב - זה משהו פעם ב.

הוא עוד לא בגיל של חברים, נמאס לו מהר מגינה, ואין לי כסף ללכת איתו הרבה למשחקיה.

תודה על ההבנה♥️

אולי להפגש עם חברות שיש להן ילדים בגילו?יעל מהדרום
אין לי חברותאנונימית בהו"ל
אכןoo

אמהות זה לא דבר מהנה

זה עול כבד ועבודה קשה במיוחד בשנים הראשונות

אני התחלתי להנות מהאמהות רק אחרי שהפנמתי שזה לא דבר מהנה ואז שהיו רגעים טובים הצלחתי להרגיש נחת.

בטח שקשה להיות לבד איתו הרבה זמן, גם אני הייתי מרגישה בדיוק כמוך, אולי לפעמים כדאי לך לקחת בייביסיטר וגם למצוא מקורות אחרים להנאה עד שהילד יגדל ויהיה יותר קל.

אימהות יכולה להיות דבר מהנה מאוד מאוד מאוד.אמא טובה---דיה!

נשמע ממך שזו אקסיומה.

זה ממש לא חייב להיות כך.

^^^Doughnut

זה כנראה ממש מושפע מהחוויה האישית של כל אחת, זה לא אומר שכולן חוות את זה כך.

מסכימה שיש קשיים ורגעים לא קלים, אבל לכתוב ככלל ’’אמהות זה לא דבר מהנה’’ כעובדה זו כנראה תולדה של חוויה אישית לא קלה.

בהחלט חוויה אישית לא קלהoo

לחוות קשים גדולים באמהות ולחשוב מה לא בסדר בי

עד שהבנתי המנטרה שהאמהות מהנה לא בהכרח נכונה

להפךoo

האקסיומה אומרת שהאמהות זה דבר מהנה

מעטות הנשים שיגידו שהן לא נהנות

אני מהמעטות ובעיניי האמהות לא מהנה

אני בהחלט מכירה את האקסיומה ההפוכה וכנראה גם הפותחת

אני לא חושבת שכולן נהנות מזה, אבל לא נכון בעינייאמא טובה---דיה!

לכתוב "אכן אימהות זה לא דבר מהנה".

לכן כתבתי שהיא *יכולה* להיות דבר מהנה מאוד מאוד.

אין לי טיפים לפותחת כי ב"ה מעולם לא התמודדתי עם זה, אבל מהחוויה האישית שלי האימהות בהחלט יכולה להיות דבר מהנה וממלא ומספק ומדהים.

הממריבוזום

באופן אישי לא גדלתי עם אקסיומה כזו או כזו. הגעתי לאמהות וגדלתי לתוכה עם מסר יותר מורכב: זה אתגר, עבודה - קשה, אבל מתגמלת בהתאם. בהתחלה הטוטליות היתה לי קשה מאוד מאוד, מלחיות רק לעצמי לדאוג 24/7 ליצור קטן וחסר אונים שתלוי בי - ברור שזה קשה. אבל משהו בנפש לאט לאט נרגע, והסתגל לתפקיד וסגנון חיים חדש. זה נכון שלאמא יש פחות זמן לעצמה, אבל האמהות מעניקה דברים אחרים - סיפוק, משמעות. (בנוסף כמובן חשוב לדאוג למצוא גם זמן לעצמנו, וככל שהזמן עובר זה מתאזן.)

מה שאני רוצה להגיד: אני לא חושבת שאף אחת אומרת שאמהות זה מהנה כמו שמהנה לקרוא ספר מעניין / לצפות בסרט / לצאת עם חברים / לאכול פיצה או משהו כזה.

אם אומרים שאמהות היא מהנה, מתכוונים להנאה כמו מעבודה קשה, או כמו להתאמן במשהו שלא מגיע לך בקלות ולהשתפר בו (ריקוד / ספורט / נגינה / לימודים...). אצלי אישית זה לא משהו שבזרימה, כך שזה נניח היה יותר קשה מלימודים שבאים לי יותר בזרימה. יכול להיות שיש נשים שדווקא אמהות יותר בזרימה אצלן - ועדיין אצל אף אחת לא מדובר על הנאה מבילוי אלא הנאה מעבודה קשה.

אניoo
לא חושבת שהיא מתגמלת בהתאם, השנים הראשונות מדי קשות וממש לא מתגמלות.

ענין של הרגשה וציפיות מהחיים, הציפיה שלי מהחיים שיהיו נינוחים ושלווים, האמהות (בשנים הראשונות) פחות הביאה לי את זה ולכן פגמה בהנאה שלי.

נכון. זה בהחלט עניין של ציפיותריבוזום

וגם של  מה עושים אם החיים לא תואמים את הציפיות. אפשרות אחת היא לפעול במה שאפשר לשנות את החיים ובמה שאי אפשר - לחכות שישתנו.

אפשרות אחרת היא לשנות את הציפיות - לזה קראתי להסתגל. ו@חצי שני תיארה את זה היטב בתגובה שלה. (@חצי שני ניסחת ממש את החוויה שלי. העניין של ההסתגלות לתפקיד חדש. החיים כרווקה היו טובים לשעתם, וכרגע אינם רלוונטיים.)

אניoo
בחרתי ובוחרת לא לשנות את הציפיות מהחיים

אלא שיניתי את הציפייה וההסתכלות על האמהות

בסוף גם הצלחתי ומצליחה להנות, להנות באמת בדרך שלי.

ריבוזום

מה שהיה חשוב לי להדגיש בדיון הזה הוא שאין רק אפשרות אחת.

למשל, מישהו שחלם להיות רופא מצד אחד, ומצד שני אוהב נחת ושלווה - יכול: 

לעבוד להגשמת החלום אבל להרגיש בפועל אומלל בגלל ההתנגשות הבלתי פוסקת בין הציפיה לנחת ושלווה לבין תורניות הלילה \ המשמרות הארוכות \ הלחץ בעבודה.., 

או 

לעבוד להגשמת החלום ולהתאים את הציפיות שלו מהחיים, כי החלום חשוב לו יותר (מסיבות שונות: אלטרואיזם, הגשמה עצמית, סיפוק, ועוד...), 

או

להחליט שהחלום לא מספיק חשוב לו ולוותר עליו

כיף לשמוע. כתבתי מבולגן אבל מהחוויה שליחצי שני
וחיבוק כמובן❤️חצי שני
מענין אצלי זה הפוךשוקולד פרה
אחרי שעוברת את משבר החזרה לעבודה אחרי חוםשת לידה זה נהיה כ''כ כיף הם כאלו קטנים וחמודים ולא משעמם לי איתם

אבל ככל שהם נהיים יותר דעתניים זה יותר קשה לי ואז פחות נהנת(לקראת גיל 4 יותר )

אני לא חושבת שהאקסיומה היא אמהות = הנאהפרח חדש

אלא אמהות = סיפוק

אני פחות נהנית להיות אמא

אבל כן מרגישה סיפוק. רואה בעיניים איך הקושי וההשקעה שווים לגמרי

וזה מעודד ואולי נותן קצת אשליה של הנאה

אבל גם אין לי סיפוקאנונימית בהו"ל
השאלה מה זה אמהותאמאשוני

אם אמהות זה להניק, להחליף טיטול, לקלח ולנסות להרדים את הילד, אז את צודקת זה לא מהנה.

בעיני זה לא ההורות, זה אילוצים שאני יכולה לבחור למלא אותם או להעביר למיקור חוץ

(בארץ לא מקובל אופר, אבל יש הרבה דברים שכן מקובל ואפשר לא להתעסק איתם למשל להעסיק עוזרת בית שגם תנקה, תכבס ותבשל)

כל העבודה הקשה הטכנית היא לא הורות בעיני.

הורות זה קשר, חיבור, חינוך, התווית דרך, הקניית חוסן. להכין את הילד לחיים.

לבשל, לכבס, להלביש זה לא להיות אמא.

יש כאלו שנהנות לעשות את זה ודרך הפעולות מתחברות אולי לאמהות וזה אולי נחמד.

בעיני זה ממש לא הדגש ולא השאלה החשובה אם נהנים מזה או לא.

גם לחנך ולהקנות מיומנויות וכו' זה לא קל, זה מפרך מתיש, סיזיפי, עם עליות וירידות וקשיים ואתגרים.

אבל מאוד מספק ומקשר. ההנאה בד"כ באה אחרי כשרואים את התוצאות.

לדוגמה, מעולם לא נהנתי להגיע לביה"ס לשיחת נזיפה, אבל נהניתי מאוד לראות את הדרך שעברנו.

נהנית לשמוע מה ילד למד בגן, נהנית לחוות את החוויות איתו, שמחה לראות אותו שמח וכו'.

נכוןאנונימית בהו"ל
אני נהנית לדבר איתו ולשמוע את החוכמות שלו, אבל זה רגעים מעטים.
חשוב להעצים את הרגעים המעטים האלואמאשוני

זה לא הכמות, זה האיכות.

עוד מעט הוא יגדל ויהיה וורבלי יותר

וגם ידע לשחזר חוויות אז אם הוא ירגיש שאת נהנית לדבר איתו, הוא ישתף יותר.

הוא בגן עירייה? אם כן אפשר נגיד בשבת בבוקר לעבור איתו על כל הציורים שלו, לשאול עליהם שאלות ולעבור על הדף קשר. זה יגרה אותו לשתף יותר.

הוא במעוןאנונימית בהו"ל
אני מנסה לעשות את זה, אבל הוא לא משתף פעולה 
מצחיקoo

להוריד את כל הפעולות הטכניות מההורות, בשעה שהן תופסות את רוב הזמן בגיל צעיר.

הלוואי והיתה פה אופר, זה היה משנה חיים.

זה לעשות הפרדהאמאשוני

וזה חשוב בעיני.

לתפוס את ההורות כקושי בגלל הטכני, זה פספוס של המהות.

אפשר להסתכל על זה שזה שנתיים- שלוש של השקעה סיזיפית ומשתלמת בהמשך,

ואפשר את הקושי הזה לצמצם ככל הניתן.

מבחינה רעיונית לנטרל את הקושי זה נכון ומבורך כאילו זה לא אילוץ או רגשי נחיתות שמשהו דפוק בי.

אני לא רואה אידיאל לעשות את הפעולות הטכניות כמו שאני רואה אידיאל בלגדל את הילדים מבחינה נפשית.

אם מישהי אומרת אני לא אוהבת להיות אמא כשהיא מתכוונת לומר אני לא אוהבת להיות האופר של הילדים שלי, זה דיוק חשוב שמשפיע בסוף על כל החוויה.

הפותחת מתארת שהיא שואלת את עצמה כל הזמן למה היא עשתה את זה לעצמה, להביא ילד לעולם,

בעיני זאת שאלה ממש מייסרת וקשה.

אם היא שואלת איך לצמצם את הטכני כדי להנות מהילד, זאת שאלה מבורכת בעיני. אני בכלל לא שואלת האם הטכני מהנה.

יכול להיות שהמחיר של הטכני גבוה מדי עד כדי לא להביא ילדים, אבל אני חושבת שאפשר לשנות הרבה כך שהמחיר לא יהיה גבוה מדי גם בלי אופר אבל זה אינדיבידואלי.

אבל עצם הידיעה שיש פתרון ובמקרה הכי גרוע אפשר להביא נערה/ סטודנטית אפילו פעמיים בשבוע שתעשה הכל לאותו יום, כבר מאפשר לחשוב אחרת כי יש מוצא. כלומר זה לא ממש כרוך זה בזה, אפשר לעשות הפרדה.

אולי גם צריך לחסוך כסף בשביל זה כמה שנים.

אולי בשנה הראשונה כמעט ואי אפשר לעשות אחרת כלום, אבל בהמשך כן, במיוחד מגיל 3 ומעלה שעל זה הפותחת מדברת.

(אצלי לדוגמה פתרון לשנה הראשונה לגידול תינוק זה שאני מאריכה את חופשת לידה בתשלום כי אני מתכננת ללדת בין עבודות ומתפטרת ומקבלת דמי אבטלה, אז זה מסתדר, וככה מורידה הרבה עומס, כלומר יש פתרונות נקודתיים)

זהoo

משחק מילים

מבחינתי

׳שנתיים- שלוש של השקעה סיזיפית ומשתלמת בהמשך׳

זה חוסר הנאה בהורות בשנים הראשונות ועם סימן שאלה על ׳משתלמת בהמשך׳

לי הניסוח לא משנה ולא מקל בקושי אלא התוצאה בשטח

זה עניין של בחירהאמאשוני

אני לא בוחרת לחיות את השנים האלו כקושי סיזיפי, אלא להקל עליהם.

האפשרות לבחור פה היא משמעותית. כתבתי שאפשר לחוות את זה כך, ואפשר אחרת.

בכל מקרה ההפרדה חשובה כדי לבחור.

לדוגמה אם אני בוחרת:

ארוחת שבת תהיה חלה עם חומוס ופסטרמה,

שהבית יהיה מבולגן,

לא להקפיד על מקלחות כל יום

לעבוד פעמיים בשבוע עד מאוחר (גם אני לא כל יום בבית וגם מרוויחה יפה)

להקדיש סכום כסף משמעותי להקלה על היומיום

ועוד

אז אני לא חווה את השלוש השנים כאלו כסיזיפיות.

ואפילו יכולה להקל עליהם יותר אם אבחר לא לקום בלילה וללמד את התינוקות לישון לילה שלם

ועוד בחירות כאלו.

מי שבוחרת לעשות הכל ולסבול, די ברור למה היא לא נהנית מההורות.

לכן אני אומרת שהקושי הטכני הוא לא הכרח בהורות.

אולי אי אפשר לצמצם אותו לאפס, אבל בוודאי לא צריך לעשות הכל.

אם ניקח את הדוגמה של הפותחת,

היא עם הילד מ15:30 לבד, ובהמשך בעלה מגיע, אבל גם אז היא לרוב עם הילד.

האם זאת גזירת גורל או שאפשר למשל להפוך את הסדר, הבעל עובד עד שעה מוקדמת יותר ואוסף את הילד, והיא מסיימת ב18:30 ואז אפילו לא נמצאת איתו לבד אלא יחד עם בעלה.

רעיון מהפכני.

את לא חושבת שסידור כזה לדוגמה יוביל להקלה משמעותית על תחושת הסיזיפיות?

מה שאני באה להגידאמאשוני

שלעשות את ההפרדה בשאלה האם אני נהנית מההורות עצמה לעומת מה המחירים שהטכני גובה ממני,

היא חשובה לקבלת ההחלטות.

יש כאלו שגם בלי הקושי הטכני לא יהנו מההורות, בסדר.

לא בכח צריך להביא ילדים.

אבל אם נהנים מההורות וסובלים מהטכני, אז יש לזה פתרונות.

זה כמו שאני מאוד ארצה לעשות טרק, אבל סובלת מבחינה טכנית לסחוב את כל הציוד בעצמי.

אז או שאוותר על הטרק, או שאצא לטרק ואסבול מסחיבת הציוד, או שאקח מישהו בתשלום שיסחב לי את הציוד ואוכל להנות מהטרק עצמו כי עשיתי את ההפרדה.

ההבדלoo

שטרק אפשר להפסיק באמצע

אחרי שמביאים ילד אי אפשר להתחרט עליו

צריך להתמודד

בעיניי החלק הכי חשוב בהתמודדות זה להיות כנה עם התחושות שלך ולנרמל אותם כי זה הכי נורמלי שיש

אני גם חושבת שצריך להיות כנה עם התחושותאמאשוני

אבל אפשר גם לדייק את התחושות.

אם יש משהו שאני אוהבת, שמכיל משהו שאני לא אוהבת, וניתן לבודד את המשתנה הזה ולתת לו מענה, זה לא ההיפך מכנות.

לעניין הטרק, לא רואה מה רלוונטי שאפשר להפסיק באמצע.

אם מצאתי פתרון לקושי, למה שארצה להפסיק באמצע?

ליoo

המענה האפשרי כנראה היה אופר צמודה

אבל זה לא היה אפשרי

לא תמיד אפשר למצוא מענה, לפעמים נשארים עם המציאות המורכבת.

אגב טרקoo
לא הייתי יוצאת בחיים לטרק 😉
לפעמיםאמאשוני

אבל לרוב אם מפרקים בעיה לסעיפים,

אפשר למצוא מענה לפחות לחלק מהסעיפים.

לפעמים זה מספיק בשביל להטות את הכף, לפעמים לא.

אבל זה מאוד אינדיבידואלי.

לפי מה שפותחת מתארת יש דברים שאפשר לשנות ורק אם היא תנסה תוכל להגיד אם זה מאפשר להנות מההורות או לא מספיק משפיע שחבל על המאמץ.

מסכימהoo

שתמיד אפשר לעשות שינויים ולראות איך ישפיעו

פחות ממליצה לפתח ציפיות שזה מה שיגרום לשינוי 

עזרהoo

יכולה להקל

אני דאגתי להקל על עצמי בהרבה דרכים, זה אכן הקל אבל עדין בשנים הראשונות זה נשאר סיזיפי,  העבודה היתה אינטנסיבית וכזו שאינה נגמרת.

העזרה עזרה לי רק להשאר שפויה.

בקשר לבחירהoo

אני בוחרת כל חיי

לפעמים גם טועה ומתקנת

אבל

תמיד בוחרת להקשיב לתחושות שלי, המקוריות, לא כאלה ש׳צריך להרגיש׳ לא מהונדסות. כשקשה אני אחוש את הקושי, אנסה למצוא פתרונות אבל לא אייפה את המציאות.

לא יודעת מה זה תחושות מהונדסותאמאשוני
אני מאוד רוצה ילדים ומאוד נהנית לגדל אותם (מהבחינה הלא טכנית) וחושבת שלהיות הורה זה דבר נפלא.

ויחד עם זאת מאוד רוצה לא לסבול מהגידול הטכני שלהם שמעלה המון קושי ואני לא מנסה לייפות או לומר שזה לא קשה לדאוג לכל הצרכים הפיזיים.

אבל אני מוצאת את הדרך לשלב את שני הרצונות האלו. (גם אם זה כרוך במחירים אחרים, למשל כספיים)

אבל השאלה הראשונה היא האם הרצונות האלו בכלל ברי הפרדה ואפשר לחשוב עליהם בנפרד או שהם בהכרח כרוכים אחד בשני ואז זה מצחיק לנסות להפריד ביניהם.

בעיקרון זה רעיון, אבל אני ממש לא רוצה לסייםאנונימית בהו"ל

לעבוד יותר מאוחר

ואני מאד משחררת

אבל יש דברים שחייבים אותם ושם זה קשה. (לדוג' - ללכת למעון, ללכת לישון.)

הבעיה שרגעי ההנאה הם מעטיםאנונימית בהו"ל
אני נעזרת בבייביסיטר לפעמים, אבל זה לא מספיק.
בגיל הזהoo

הם אכן מעטים

אצלי ככל שהילדים גדלו הקשיים התמעטו ואז קל לי יותר להנות.

כשהם היו קטנים בקשתי מבעלי להיות איתם יותר כדי לא לחוות את האמהות כסבל.

יכול להיות שאת צריכה יותר זמן עם עצמךלב אוהב

ואם כן אני ממש מבינה אותך

כאילו ההרגשה הזאת שאין לי אף אחד לדאוג לו, רק אני עם עצמי בכיף שלי, בדברים שאוהבת או/ו שצריכה לעשות... במקסימום מצטרף לזה הבעל, וזהו. 

אוליאנונימית בהו"ל
אבל זה מרגיש שלא משנה כמה זמן יהיה לי לעצמי, זה אף פעם לא יספיק.
אחרי שקראתי כמה וכמה תגובות שלךהמקורית

וגם את ההודעה הפותחת, לענ״ד יש לשקול לבדוק דכאון

אני לא מומחית לכלום, רק קראתי אותך, כן..? את לא מצליחה להנות הרבה, אין לך איך להתאוורר כי את כותבת שאין לך חברות, וחוויה קשה של הריון, לידה וכו זה מספיק כדי להניח שיש דכדוך כלשהו ואולי הטיפול הנוכחי לא מספיק לך

אם את מונעת הורמונלית - יכול להיות שזה מוסיף/ מחולל תחושות קשות כשלעצמו

את צודקת, אני באמת עם ציפרלקסאנונימית בהו"ל
אה הבנתי...לב אוהב

אז יותר ברור עכשיו...

אם אני מבינה נכון זאת פשוט הרגשה שלא משנה כמה זמן יהיה לך בסוף יום או בכללי עם עצמך התחושה היא שהיית מעדיפה בלי המחויבות לילד כרגע.

רק רוצה להגיד שזה לגיטימי.

וממה שאני מכירה זאת תחושה כשמגיעה כשיש משהו שלי עם עצמי שעוד לא בררתי (לא חייב בעיה, סתם תחושה כזאת) ושלא מיציתי את מלוא הפוטנציאל שלי עם עצמי, וכרגע במצב הזה להוסיף ילד זה פשוט לא מסתדר עם התחושה. הצורך גדול מההגיון שיש בטוב שילד יכול להביא ולהוסיף למשפחה. ואממ טוב גם אמרת שיש קושי איתו גם קצת אז בכלל... 

הגדרת מדויקאנונימית בהו"ל
בהצלחה!! 🤍לב אוהב
רק תדעי שמלא אמהות מרגישות ככהרינת 24
ממליצה לך לעקוב בפייסבוק אחרי שרה יעל ברויאר, יש לה תכנים וסדנאות בדיוק בנושא הזה (אפשר להכנס לדף שלה גם אם אין לך פייסבוק).
יש לה גם קבוצת וואטסאפ שהיא שולחת בה תכניםבארץ אהבתי
אני גם מאוד אוהבת את התכנים שלה.
אני חושבת שהכיוון שלך מעולהדיאן ד.

אין דרך אחת להיות אמא

וזה שאת מחפשת איך להנות מהאמהות זו התחלה מצוינת

אני חושבת שכדאי לך להתחיל במה שאת אוהבת לעשות ולראות איך את עושה את זה יחד עם הילד.

לדוגמא כתבת על המטבח שמעניין אותו. גם אותך זה מעניין?

אפשר להכין יחד איתו עוגות/ עוגיות/ כדורי שוקולד

בכללי אני חושבת שבהתחלה יעשה לך הרבה בלגנים אבל ככל שתלמדי אותו כללים

למשל: אמא פותחת את הביצים, אתה ושפך לקערה וכדו' הוא יפנים את הכללים ויהיה לך יותר קל.

עוד רעיונות שאולי תתחברי אליהם: 

לקבוע עם חברה ולצאת לגינה/ משחקיה עם הילדים

משחק יחד עם הילד. הבן שלי כמעט בן 3 אנחנו משחקים יחד משחק זיכרון

יצירה יחד עם הילד, לגזור, לצבוע, להדביק

טיולים- אפילו משהו קטן באזור

תמונות - להלביש את הילד יפה ולעשות לו תמונות יפות.

וגם להשלים עם זה שיש רגעים קשים שכל מה שבא לנו (לי) זה להעיף את הילד לאומנה ושיתן לי קצת שקט ולישון בנחת

וזה בסדר גמור להרגיש ככה

אבל אני חושבת שכדאי שלצד הרגעים הקשים והמאתגרים ליצור כמה שיותר רגעים טובים שמחים ונעימים לך ולילד.

אני לא אוהבת את המטבחאנונימית בהו"ל

אבל אני כן אופה איתו לפעמים. בשבילו. אבל זה לא תעסוקה יומיומית.

אין לי חברות.

אני לא אוהבת ללכת לגינה, והוא גם ממצה אותה מהר.

משחקים לרוב לא מעניין אותו, וכשכן מעניין אז נמאס לו תוך 5 דק'.

כנ''ל יצירות .

טיולים - אין כ''כ לאן.

אפשרoo

לשתף אותו בעבודות בית:

כביסה, כלים, ניקיון, קניות וכו

אמנם זה מאט את הקצב ומקשה אבל זה 1+1 גם תעסוקה וגם ביצוע העבודות, ואז כשהוא ישן את יכולה להיות פנויה לעצמך.

וגם לתת לו מחשב/אייפד (עם תוכן חינוכי ומלמד) כשאת רוצה הפסקה לעצמך

עבודות הבית - את זה אני עושה באמתאנונימית בהו"ל
מחשב - אני נותנת לו מידי פעם, אבל אני לא רוצה שיהיה יותר מידי.
אני חושבת שהדרך להנות מהאמהותהמקורית

היא בהסתכלות על הטוב שבילד ובהעצמת הדברים שכן גורמים לך להרגיש טוב איתו, ובכלל

וגם, לכולנו יש רגעים שקשה וצריך להשלים עם זה שזה חלק מהחוויה הכוללת הזו של האמהות, לצד רגעי הנחת

הוא אוהב מטבח? מעולה! גם שלי אהבו את המטבח, אפשר להקצות לו מגירה של כלי פלסטיק שישחק בה או לקנות לו ברבצק וכלים עם מטבח משלו

אפשר להוציא אותו החוצה אחרי המסגרת להסתובב קצת

כשזה רק את והוא, הגיוני שהוא רוצה לשחק איתך כי הוא רוצה  את החברה. מתי הוא חוזר מהמסגרת? אם את מוציאה מוקדם, הייתי שוקלת צהרון שיספק לו את הצורך בחברה ולך קצת איוורור

אפשר לקנות לו דפים וטושים וחוברות צביעה, זה יכול להעסיק

ואני חושבת גם שהרקע שכתבת על ילד לא מתוך רצון, בנוסף להריון קשה וגידול מאתגר מאוד מסביר את הקושי שלך מול חווית האמהות. כשעושים משהו לא מתוך רצון שלם, שמביא איתו תחושות קשות, זה חוזר אלינו אפילו מול הילדים שלנו. בטח כשאת מרגישה שאת לא מצליחה להתאורר קצת מהמחויבות האינטנסיבית

אני הרגשתי תחושות דומות בהריון של הבת שלי ואחריו אפילו שההריון היה מאוד רצוי, אבל החוויה במהלכו ואחריו הייתה לי קשה וזה התבטא מולה ומול חווית האמהות שלי ועד שלא מצאתי את הדרך להשלים עם מה שהיה, להבין שאמהות זה לא רק פאן,  לזרוק את רגשות האשמה לפח,  ולהתחבר לטוב שבה ולהבין גם מה ההורות שלי לילדה הזו נותנת לי בחזרה, זה לא מאוד התקדם

יש לו מלא משחקים של מטבחאנונימית בהו"ל

לרוב זה לא מעניין אותו, וגם כשכן - אחרי 5 דק' נמאס לו.

כנ''ל יצירות.

הוא במעון עד 15:30.

תודה ♥️

הדרך להגיע לזה (וכולנו בדרך) מתחילה מההבנהחצי שני

מההבנה שזה דורש ולא תמיד כיף

ולפעמים גם קשה.

אני הרגשתי שהצלחתי ללמוד יותר להנות מהאימהות אחרי ש״הפנמתי״ שחיי הרווקות לא רלוונטיים (ואני עדיין בתהליך). עם כמה שכתבתי חיי הרווקות כאילו לא רציתי בהם להתחתן ולהיות אמא;)

ראיתי שהרבה מהקושי שהיה לי היה מגיע בימים שלמשל רציתי לישון עוד וקמתי בגלל הילדים.

לאט הפנמתי ומפנימה את זה, ומוקל לי מאז

וכשמוקל הראש והלב מתפנים גם להינות מהמצב הזה.

יכול לעזור להוסיף עוד ועוד חוויות טובות עם הילד. 

ולקבל את עצמך באהבה. להעריך את עצמך על מה שאת נותנת לילד.  אני לא מתכוונת לקבל את עצמך וזהו, אלא לשחרר את זה שכרגע את לא נהנית מזה ועם זה גם להמשיך במקביל לחפש מה יכול לייעל את המצב ולשנות אותו, אבל בנחת. 

ואני בטוחה שככל שהזמן עובר מתרגלים יותר לאימהות ומצליחים יותר להינות ממנה.

והוא עוד קטן, ילדים קטנים זה מתיש ודורש ובטוחה שלכל אחת יש את הגיל של הילדים שהיא הכי מתחברת אליו

לא יודעת אם זה כזה מהנה...לב אוהב

אני תמיד פחדתי מקושי פיזי בגידול ילדים וניהול בית.

אני אדם שאוהב נוחות ונחת...

וה' שלח לי תינוקת ב"ה רגועה ונוחה...ובעל שעוזר המון

ועדיין הסיפוק שלי הוא מלראות אותה ולדעת שאנחנו משפחה ואנחנו בונים כאן משהו.

כאילו אולי בגלל גם שהתחתנתי קצת מאוחר אז לבנות משפחה זה בכלל היה בעיניי בגדר חלום בלבד...

אבל מהגידול עצמו?? אין לי הנאה מקושי פיזי 🤷‍♀️

יש לי הנאה מהרעיון, ממנה, מהמתיקות

לא מכל המטלות שזה דורש...

ובילדים הבאים בע"ה זה בטח ידרוש פי מאה...

ותני לי רק את השקט והנחת שלי 😅

קיצר...

אל תרגישי אשמה או משהו.

את עובדת?תקומה

עושה עוד דברים חוץ מלהיות איתו?

זה באמת מאוד מאוד מתיש.

אני ראיתי שאצלי מה שמעייף אותי מאוד זה האינטנסיביות והסזיפיות של זה.

כשאני כל היום סביבם, כשהילדים הם החברה שלי, כשאני לבד איתם רוב הזמן, זה הרבה יותר קשה.

אז אני מנסה למצוא דברים שאני אוהבת לעשות כבן אדם, ולא כאמא.

אולי זה זמן לחשוב על החלוקה ביניכם, אולי שגם בעלך יהיה איתו לפעמים.

אם את לא עובדת, אז בכלל זו הזדמנות לשאול גם לגבי זה

כן, עובדתאנונימית בהו"ל
הבעיה היא שגם כשבעלי חוזר מהעבודה רוב הזמן הילד רוצה רק אותי 
ואם הוא רוצה אז?..אמאשוני

לדעתי מהתשובות שאת כותבת, יש דברים שהשינוי בהם תלוי בך.

יש הרבה דברים שלא, נכון ילד בגיל מעון זה לא הגיל לחברים ופחות מעניין אותו יצירות והוא ממצה מהר כל פעילות.

אבל בואי תתחילי ממה שכן בשליטתך.

איך את מסדרת את סדר היום שלך כך שתוכלי להנות?

לצורך הדוגמה, את יכולה לקבוע שכל ערב את יוצאת מהבית מ18:30 עד שהילד הולך לישון.

איך הילד מקבל את זה שאת איתו מ15:30 ועד 18:00 ואבא לא?

כי לכם ברור שזה ככה, אז גם לו ברור שזה ככה.

אם לכם יהיה ברור שאת איתו כמה שעות, ואז אבא איתו כמה שעות,

אבל בשעות האלו את איתו מהלב, הוא יגדל כילד בריא ואהוב בלי שום חסך רגשי.

בזמן הזה את יכולה ללכת לחוג ספורט, לשבת לקרוא ספר בספריה או לעבוד בעבודה צדדית שתאפשר לך לממן מנוי למשחקייה או חוג.

אם הוא בן 3 במעון, הוא יעלה לגן עירייה יחסית גדול. כמו הבן שלי, רק שנה פחות.

אז בסוף יש לך פה שנה- שנה וחצי גג למצוא לה פתרון עד שהמציאות תשתנה מאליה פשוט כי הבילוי עם ילד בן 3 שונה מהרבה בחינות מבילוי עם ילד בן 4.5.

כשהקושי תחום בזמן ואז את לא מחפשת פתרון לעשר שנים הקרובות, אלא רק לשנה וחצי, אז הפתרונות יותר קלים.

תעשי חישוב כמה יעלה לך משחקייה פעם בשבוע למשך שנה וחצי. זה יכול להגיע לאלפים, אבל אלפים בודדים.

אם הייתה לך אפשרות לבחור מחדש אם ללדת אותו או לא, אבל הפעם מרצון, באמת היית בוחרת אחרת בגלל עוד כמה אלפים? תחשבי על זה ככה.

אגב באיזורים חרדים ובפריפריה משחקיות ופעילות פנאי לילדים יכולה לעלות שקלים בודדים. שווה לבדוק את זה.

שעת סיפור בספריה יכול להיות שיחזיק אותו קצת למרות שהוא עדיין קצת קטן. אולי עוד חצי שנה יתאים לו יותר וזה לרוב בחינם/ בשקלים בודדים.

מה לגבי שבתות? אם מחניק לך אפשר לשלוח מדי פעם לסבא וסבתא שתוכלי להתאוורר ולהתמלא כוחות מחדש.

אם אני אצא מהביתאנונימית בהו"ל

בעלי יסתדר איתו.

הבעיה היא כששנינו ביחד בבית. ניסנו לא להכנע לו ולפעמים זה עובד, אבל הרבה פעמים הוא פשוט עקשן מידי. (יכול לבכות גם כמה שעות ברצף.)

בכנות, אם הייתי יכולה לבחור שוב אם ללדת, כנראה הייתי בוחרת שלא.

אנחנו לא באזור חרדי.

שולחים אותו מידי פעם להורים שלי, ובאמת מאד עוזר.

אז למה לא לצאת מהבית?אמאשוני

ברור שאם את בבית הוא ירצה אותך, ואז את חנוקה כי כמה אפשר להיות טוטאלית אליו, ואז הוא מרגיש ממך ריחוק, ואז הוא ננעל על זה שהוא רוצה אותך.

הצורך בחיבור הוא צורך בסיסי יותר מלאכול,

לכן האיכות חשובה יותר מהכמות.

לדעתי אין לך מה להפסיד.

תנסי שהשהייה איתו תהיה לזמן קצוב, כשהצרכים הפיזיים שלך מסופקים.

אבל כשאת איתו- את לגמרי איתו. בלי פלאפון ובלי לפנטז על דברים אחרים שהיית יכולה לעשות במקום, ובלי שהראש שלך הלאה במקום אחר. להיות פנויה אליו ולביחד שלכם.

אפשר להכין תוכנית מוגדרת מה אתם עושים שיהיה ברור גם לו מה הולך לקרות.

ואז כשהתוכנית נגמרת- את ממשיכה את היום שלך. הוא יכול להתנגד, אבל בסוף הוא יתרגל, ואם זה ישפיע עליך לטובה לשעות שאת כן איתו, הוא ירוויח כפליים.

כשאתם שולחים אותו לשבת את חשה געגוע ברמה כלשהי במהלך השבת, לקראת סוף השבת? כשהוא חוזר את מבואסת או שמחה לראות אותו? (את לא חייבת לענות, תעני לעצמך כי זה יכול לתת מדד עם העומס הטכני מקרה עליך להתחבר, ואם תורידי עומס תרגישי הטבה, או שזה לא מה שיעזור)

אולי אני באמת צריכה להתחיל לצאת בערביםאנונימית בהו"ל

לרוב אני לא מתגעגעת אליו בשבת

אבל אני כן מאד שמחה כשהוא חוזר 

אז זה נשמע שמיקוד הזמן איתו עושה לך טובאמאשוני

כלומר את זקוקה להפוגות כדי לשמוח להיות איתו שוב.

זאת נקודה סופר חשובה.

לדעתי תנסי. אפילו אם את לא יוצאת עד שהוא הולך לישון, אלא חצי שעה/ שעה הפוגה.

לצאת להליכה, לאכול/ לשתות וכו'

תכיני אותו מראש לשינוי.

זה קריטי. תסבירו לו לפני, מתי את הולכת ומתי את חוזרת.

ולא להישבר ממחאות שלו, אבא זה לא בייביסיטר. זה הורה וזה זמן שלהם להיות ביחד.

ואז לחזור שוב בשמחה לעוד קצת עד שהולך לישון.

מי איתו בבקרים ואיך זה מתנהל אצלכם?

תודהאנונימית בהו"ל
אני לא מראה לו שאני מתרגשת מהבכיות שלו.זה רק הרגשה כלפי פנים. שלא ילמד שהוא רק צריך לבכות ומיד הוא יקבל הכל.

בוקר - הכוונה לפני המעון? 

מה שלי עוזראם_שמחה_הללויה

קודם כל להסתכל על הזמן איתם כשהם קטנים כמשהו זמני, *מאוד* זמני, משהו מוגבל מאוד.

בסוף יש היפרדות,הילדים מתבגרים ועפים מהקן, יש להם את החברים שלהם, אח"כ מתחתנים. חבל לפספס את הזמן היקר הזה שהם עוד איתי ולהתייחס אליהם כגורם מפריע להתפתחות שלי, לבית מסודר ונקי, לזוגיות וכו'.

הם פשוט חלק מזה.

ואני אגיד משפט שקצת קשה לעיכול שבעיני נכון.

ככל שנמצאים פחות עם הילדים, רוצים יותר זמן פנוי מהם. בשעות הבודדות שאנחנו כן איתם, הם דורשים הרבה תשומת לב ובכיינים.

כשנמצאים איתם רוב היום , אז הכל מתפרס יותר ויותר קל.

מעניין דווקא אני חוויתי את זה אחרתמחכה לשפע
כשהייתי איתם המון שעות הייתי צריכה זמן לעצמי ושקט.. וכשאני איתם מעט זמן אני מאד מחכה לזמן הזה ופנויה בו עבורם יותר
בכלל זה אמרתי שזה משפט שקשה לעיכולאם_שמחה_הללויה

כי ההגיון אומר הפוך, כמה שתנוחי מהילדים, יהיה לך יותר כח אליהם.

לא קשור לקושי לעכול... נטו חוויהמחכה לשפע

מהחוויה שלי זה אחרת ממה שאת מתארת

היו שנים שהייתי עם הילדים בבית והיו שנים שלא..

אבל אחלה שמחה בשבילך שזו החוויה שלך 

כן יכול להיות שזאת החוייה הסובייקטיבית שלי,אם_שמחה_הללויה
עבר עריכה על ידי אם_שמחה_הללויה בתאריך י' בכסלו תשפ"ה 20:37

אני מרגישה שבתקופות שאני נמצאת איתם הרבה נכון שזה מעייף, אבל נוצר קשר ויותר קל לי להשפיע עליהם ולחנך וגם הם פחות דורשים תשומת לב

זה מאוד תלוי איזה שעה ביוםאמאשוני

הרבה פעמים כשאוספים את הילדים ב13:00-14:00 במקום 16:00, הם יותר אסופים ועם יותר יכולת להחזיק את עצמם רגשית אז יש פחות צרחות ומריבות ובלאגן והתנגדות ומהבחינה הזאת יותר קל.

כי מטפלים בהם נגיד שעתיים אינטנסיבי ואז סביבות 16:00 יש רגיעה והם מעסיקים את עצמם יפה או נהנים ממשהו. ואפשר להתפנות לדברים אחרים. ואז שוב עושים משהו בערב אבל הילדים כבר קיבלו את השעתיים המאסיביות קודם, אז הם יותר זורמים.

אבל אם נמצאים איתם יום שלם מהבוקר, הגיוני שבשלב מסויים מרגישים מיצוי ושמתחיל להיות חונק לך בלי קשר אליהם. (כלומר הם יכולים להתנהג מקסים ועדיין ההורה ירגיש שזה יותר מדי שעות בשבילו) 

אני ממש מסכימה עם המשפט האחרוןפאף

אני מסתכלת על אוגוסט שהייתי עם הילד כל היום-איזה כיף היה!

אפילו כשאני מסתכלת על התקופה של המלחמה שסגרו לנו את המסגרות-התחרפנתי אומנם, בעיקר בגלל החוסר וודאות , אבל מבחינת הזמן עם הילד-היה לי הרבה יותר נחמד מאשר כששנינו חוזרים עצבניים ועייפים בארבע הביתה

אני לא יודעת אם הטכני גורם לכל זהאמאשוני

אם כן זה ממש ממש עצוב בעיני.

לכל טכני אפשר למצוא פתרון

מאיזה שעה הילד איתך?

אפשר לשלוח לגן צהרון בייביסיטר, הכל הולך

העיקר שכשהוא איתך תוכלי להתפנות אליו רגשית בנחת.

אם הטכני חונק לא עשינו בזה כלום.

מהתיאור שלך די ברור שההתנהגות שלו הכי טבעית.

הוא רוצה להרגיש את הלב שלך.

עדיף חצי שעה ביום, אבל בפניות רגשית

מאשר כמה שעות שאת רואה בו מטרד.

פתרונות טכניים:

משחקיה

חוגים

בייביסיטר

הפנינג/ הפעלות/ פארקים שווים שהוא יעסיק את עצמו.

אפילו סרט

כדי להתחבר רגשית, אז קודם כל, כן , כדאי טיפול.

לא יודעת לאיזה טיפול את הולכת אבל יעזור פה משהו שיגרום לך להשלים עם בחירות העבר, לחיות עם האתגר מתוך הסתכלות קדימה ורצון לחיות את החיים בהרמוניה עם בחירות העבר שלנו, ולא בהתנגדות. (תהא הסיבה אשר תהא שגרמה לנו לבחירה שגויה/ להרגיש שהבחירה הייתה שגויה)

אני גם הרבה שנים הרגשתי שהבכור שלי בא לנו מוקדם מדי, כל שנה שהוא גדל הרגשתי שעוד שנה הייתה לי יותר טובה אם הוא ביה קטן בשנה.ץנגיד כשהיה בן 5 הרגשתי שאני לא בשלה להיות אמא לילד בן 5, והיה עדיף אם הבכור היה רק בן 4.

אבל אם המחשבות האלו משפיעות על היכולת להנות מההווה, כדאי לעשות עבודה לשנות את זה..

למשל לראות בכל אתגר ובכל מקום שלט נוח לי איצו בחיים, הזדמנות לצמיחה.

הרי אם טוב לי אין סיבה לעבודה פנימית.

עבודה פנימית קורית איפה שלא טוב לנו. ומכל עבודה פנימית מרוויחים עוד כלים לחיים ועוד משמעות וסיפוק.

אז רק אחרי שמצליחים לבוא בגישה נכונה שתעצים את ההתמודדות ולא שההתמודדות תהיה ממקום של "אין לי ברירה נקלעתי לברוך הזה איך שורדים את זה בכמה שפחות נזקים".

זה נכון אם ההתמודדות היא קצרת טווח. אבל אצלך זה לכל החיים.

בין אם העבודה הפנימית הזאת תגרום לך להנות מההורות ואולי אפילו רצון להביא עוד ילדים,

ובין אם פשוט להנות ממההורות לילד הזה, ובהמשך להנות מהסבתאות לנכדים שיבואו ממנו.

אז איך אפשר להתחבר רגשית לילדים?

דבר ראשון, לנטרל קשיים שההימצאות איתם גורמת.

אם כשאני עם הילדים שלי אני לא יכולה לשתות, ללכת לשירותים או לנשום- אני לא אהנה מהחוויה איתו ולא משנה מה.

קודם כל שהצרכים שלי לפחות ברמה הבסיסית יתקיימו זה מאסט.

אבל לא רק הצרכים ברמה הבסיסית, גם הצורך להיות אדם עם רצונות ושאיפות ותחומי עניין ובילוי שלא קשורים לילד.

כלומר שהאני העצמי לא מוגדר לפי ההורות.

זה מזכיר לי ראיון עבודה שהיה לי לפני שנים כשהיו לי שני קטנים בבית.

שאלה: מה את עושה בשעות הפנאי?

תשובה: פנאי? לא מכירה מילה כזאת.

שאלה: איזה ספר קראת לאחרונה?

תשובה: האריה שאהב תות

שאלה: מה סדר היום שלך?

תשובה: קמה עם הילדים, מטפלת בילדים, הולכת לישון עם הילדים, ערה כל הלילה בגלל הילדים.

שאלה: איל את מבלה את הערב שלך?

תשובה: מאכילה, מקלחת, מארגנת את הבית...

טוב חלק המצאתי כי אני לא זוכרת הכל אבל כאילו זה הרעיון..

שכל שאלה שנשאלה עלי, הייתה מוגדרת ע"י הלך הרוח של הילדים.

וזה לא חייב להיות ככה.

אפשר לקרוא האריה שאהב תות, וגם לשמור על זמן קריאה אישי.

אפשר לבשל אוכל שילדים אוהבים, אבל להמשיך לבשל את מה שאני אוהבת גם אם הם לא אוכלים ממנו.

אפשר להוסיף למרק ירק שהם לא אוהבים ואני כן, והם יתרגלו.

אפשר לבדוק הצגות חנוכה לילדים, וגם הצגות למבוגרים.

אפשר לקנות לילד מתנה, וגם לעצמי. ולפעמים אם לא אוכל לקנות גם וגם, אז לקנות רק לעצמי הכל בסדר.

לא לוותר על עצמי בגלל שאני אמא.

אז זה דבר ראשון.

דבר שני, לזהות מתי כן הולך טוב.

גם מבחינת זמנים (שבת בבוקר? לפני השינה? כשחוזרים מהגן? בחופש?) וגם מבחינת מקומות,

מה עובד טוב וכן מצליח.

אצלי למשל יש פחות סבלנות בערב, ויותר סבלנות בבוקר.

הבוקר המוקדם מוקדש לגדולים יותר, והבוקר המאוחר (8:00-9:00) ממש כיף לי להיות בבית עם הקטן.

הוא רגוע עם מצב רוח, אני בנחת ואנחנו מדברים ומתארגנים בנחת וכיף לנו ממש.

עם ילדים אחרים מצליח בסיטואציות אחרות.

אחרי שזיהינו מתי יחסית הולך יותר טוב, לוודא שהצרכים שלנו מסופקים. אני לא אתחיל את הבוקר עם בילדים שלי לפני שירותים וצחצוח שיניים. לקח לי זמן לגבש את ההחלטה הזאת אבל היא ממש נכונה לי, וכל פעם שנראה לי שאפשר לשנות מהדרך וקודם להתייחס אליהם ואח"כ לצחצח שיניים זה בסוף יוצא לא טוב.

כנ"ל אפ בא לי להתלבש לפני שאני מלבישה אותם. אז הם יחכו. לא לפרוץ את הגבולות שלי של לדאוג לעצמי.

כשאנחנו בטוב. בסיטואציה שבטוב, אז להתפנות לילד.

לשאול ולהתעניין בשלומו לפי שאלות ספציפיות

(יש הרבה מדריכים באינטרנט, אם תרצי אחפש לך קישור) כשהשאלות נכונות, התשובות הרבה יותר אפקטיביות לשיח.

בנוסף, לזהות ממה אתם נהנים. מגע משותף? עשייה משותפת? שיחה? חקר משותף?

תנסי להתחבר לעולם הילד מתוך עולמך שלך. למשל אני אוהבת מדע, הבן שלי אוהב להיות בחוץ.

אז לימדתי אותו איך נוצרת קשת ומה זה ברק ומתי יש שלכת, ומה קורה לעלים שהם מתייבשים.

אפילו לימדתי אותו מה זה לחות וערפל.

אמא אחרת, שיותר יצירתית או אומנית, אולי תהנה יותר מלדבר על הצבעים בשמיים ומה מזכירים לנו עננים

ואמא שיותר רוחנית אולי תדבר על רוחניות בחוץ.

כנל במטבח.

אמא אחת תדגיש סדר פעולות

אמא אחרת תדגיש את האהבה דרך הידיים

אמא שלישית תדבר על המצוות/ ברכות

אמא רביעית תדבר על שילוב של צורות וצבעים.

אני למשל מדברת איתו על צורות גאומטריות כשאנחנו חותכים ירקות, וגם (אל תצחקו עלי למרות שזה באמת מצחיק) לימדתי אותו שכשחותכים קטן, זה תופס פחות נפח לכן את הירקות שלו אנחנו חותכים יותר קטן שייכנס יותר בקופסה, ואז כבר דיברנו על יחס של משקל/ נפח ואז עברנו להסברים של מסה ולחץ אטמוספרי וכח כבידה על הירח)

וגם לימדתי אותו שאדים של מים לא נעלמים כי חומר לא נעלם הוא רק משנה את התכונות שלו (כימיה לחטיבת ביניים)

וכל זה כשהוא עומד לידי על שרפרף במטבח.

ככה בכל פעולה אפשר להתחבר דרך מה שמדבר אלי יחד עם מה שמדבר אליו.

למשל הבכור שלי פרפקציוניסט וחייב סדר. כשהיה קטן הכין שיירה של המון מכוניות מכמה כיוונים, ואז כשהלך שניה, הפכתי מכונית אחת ורציתי לראות כמה זמן ייקח לו לשים לב שמשהו לא כשורה (תרתי משמע)

הוא היה ממש קטן בקושי ידע לדבר,

אני זוכרת אותו אומר:

אוי בעיה, אוי בעיה!

אז ההטרלה שלי עבדה חח

בקיצור, להביא את עצמך לתוך העולם שלו וביחד למצוא לא רק מה לעשות אלא איך לעשות.

להסתכל הרבה לתוך העיניים.

מגע אם אתם אוהבים. אומרים שחיבוק של יותר מ20 שניות משחרר אוקסיטוצין שהוא הורמון האהבה.

לשים לב לשפת גוף מכילה ולא מרוחקת.

למשל לפתוח ידיים ולא סגורות, לשבת באמצע הספה שיהיה לו מקום לידך ולא להיצמד לפינה.

אולי לשיר ולרקוד יחד יפתח בכם משהו.

להגיד לו הרבה אני אוהבת אותך ולבקש ממנו לומר לך גם.

אפשר להכין פרויקט ביחד.

למשל יש ערכות לגו שהם לפי שקיות.

או להכין אלבום לךי סדר מסויים ופעם בשבוע מתקדמים עמוד עמוד והוא עוזר לך לקשט.

לספר סיפור לפי פרקים (למשל קופיקו)

ואז כל יום בשעה מסויימת או אחרי פעולה מסויימת יושבים ומתקדמים כל פעם פרק אחד

כשיש פרויקט משותף בהמשכים זה מאוד מקרב.

יכול להיות שהדגש שלך ביום יום הוא יותר על תפקוד ופחות על להתחבר, להרגיש את זה מבפנים.

אולי עדיף לשנות את המשוואה. להחליט באופן מודע פחות לתפקד, כדי שתוכלי את עיקר המאמת להשקיע בחיבור.

למשל להחליט למשך תקופה שרק בעלך מקלח את הילד ( גם אם יתקלח פעם ביומיים) מכין אוכל למחר שיהיה לך קל, פחות התעסקות עם כביסות וניקיון,

ללכת קצת לקיצוניות השניה, כדי להשקיע שם את כוחות הנפש, ואח"כ עם הזמן למצוא את האיזון.

כי כשהתפקוד היומיומי לוקח הרבה מהאנרגיה, למי יש כח להשקיע בחיבור, העיקר לסיים את היום.

אם כל זה לא עוזר, אז לשקול טיפול יותר רציני להבין למה יש שם חסימה, זאת תקופה שלא תחזור וחבל לדעתי להעביר אותה מהצד במקום לחוות אותה מבפנים. (כמובן אם לא מדובר על מצב של דיכאון או מניעה שאי אפשר/ קשה להסיר)

ועוד משהו אחרון, גיל 3 זה שיא הקושי שהיחדמעוד זקוק לך בטכני, יכול להיות שבאופן טבעי לקראת גיל 4-5 תרגישי שהמצב משתנה כי העצמאות של הילד ופיתוח האישיות מביאים איתם את השינוי.

בהצלחה!

וואי וואי אזיה תשובה מפורטתאנונימית בהו"ל
אקרא בעיון יותר מאוחר בעז''ה
ממש מעריכה את ההשקעהקדם
כל פעם בכתיבה לנשים שאת לא מכירה, מדהים בעיני. וגם ממש אוהבת לקרוא אותך!
טוב קראתיאנונימית בהו"ל

בעיקרון אני יודעת את כל מה שכתבת, ודי מנסה את זה. לא יודעת, אולי אני מפספסת משהו...

מפרטת:

אני מחזירה אותו מהמעון ב15:30.

מחבקת ומנשקת אותו הרבה מאד, גם מתכרבלים הרבה וכדו'.

אנחנו עובדות על כל מה שכתבת בטיפול, אבל פשוט קשה לי לשחרר ןלהשלים עם מה שיש.

יש לי זמן לעצמי בערב אחרי שהוא הולך לישון. כשהוא ער הוא לא משחרר אותי. גם שאני מנסה ללכת לשתות/לאכול וכו' הוא יבכה ויבכה עד שאסיים, אלא אם כן הוא גם אוכל איתי, אבל הוא לא תמיד רוצה.

מבחינת זמנים - כל הזמן קשה לי איתו. אין זמנים ספציפים יותר קלים.

אני באמת אוהבת ללמד אותו דברים ועושה את זה, אבל זה לא מספיק כדי לעזור לי.

יכול להיותoo

שהוא בוכה בגלל שהוא מקבל יחס לבכי שלו

אצלי בגיל כזה אני לא מתייחסת לבכי שמחליף תקשורת, אלא מלמדת לתקשר בדרך אחרת וממילא נוצר שיח שמאפשר שיתוף פעולה.

אני באמת עושה את מה שכתבתאנונימית בהו"ל
באלי לומר לךדפני11

שתחשבי עם עצמך כי מה שאני עומדת לכתוב לך לכאורה סותר את היסוד שהעלת...

אבל אולי אולי

עוד אח יעשה טוב?

כותבת ממש בזהירות.

אבל אני ממש רואה איזה כיף זה לילד שיש לו אח. ממש. והכי- זה כיף לי......

כי הם מעסיקים אחד את השני. משחקים אחד עם השני. נכון יש גם מריבות אבל זה ככ בקטנה לעומת המשחק והתעסוקה העצמית שלהם.....

למשל השבוע הילד שלמ ביקש להשאר בבית.

כל הבוקר העסיק את עצמו יפה לבד... לקראת הצהריים הפך להיות על קוצים. התחיל לשעמם לו..... לטפס על הקירות.. כל דקה רצה לדבר איתי, שאקשיב לו.. חח וזה ככ עייף אותי (וגם שיעמם אותי)

והיו לי ככ הרבה דברים של עצמי לעשות......

אבל אחרי שעתיים, כשאחותו חזרה מהגן, הוא פשוט נדבק אליה והם חזרו להיות "חבורה" עם כל המשחקים, הצחוקים, והכיף של עצמם ולי היה שקט ומנוחה.....

אז בהפוך על הפוך, יש לזה אפקט.

שוב, כתבתי בזהירות כי אי אפשר להביא ילד רק בשביל אח שלו או כדי שיהיה לי שקט מאח שלו.....

אבל זה בהחלט שיקול לדעתי 🩷

האמת שאני גם חושבת כךמתואמת

אבל כנראה שבכל מקרה לפותחת ייקח זמן עד שזה יעזור... (בין שתי הבנות הכמעט הכי קטנות שלי יש הפרש של שלוש שנים, ורק לאחרונה הן התחילו לשחק ביחד לפעמים, כשהקטנה שבהן מתקרבת לגיל שלוש... ולפותחת יהיה הפרש של לפחות ארבע שנים כנראה...)

שלא לדבר על התקופה של ההיריון ואחרי הלידה, שעוד יותר יהיה לה קשה לטפל בילד ולהעסיק אותו...

אבל אולי זה כן "פתרון" שיכול להיות טוב בטווח הארוך, ולו רק בשביל הסיכוי שאולי הילד הבא יהיה שונה באופי מהילד הנוכחי, וייתן לה תחושה טובה לגבי האימהות שלה.

אבל כך או כך, זה בכל מקרה לא פתרון מעשי כרגע, והיא צריכה למצוא פתרון לעכשיו...

(אני כן חושבת שכדאי קצת להתבשל עם כיוון המחשבה הזה)

רק לגבי ההפרש-יערת דבש

אצלי בין 2 הקטנות יש הפרש של 3 שנים

הקטנה בת שנה+ והן כבר משחקות יחד!!

או זו לצד זו

אבל באחווה ועם שיתוף

בעגלות ובובות

במטבח

ועוד

אבל הגדולה באמת טובת לב והקטנה מפותחת מאוד בקטע של המשחק הסימבולי ב"ה( וגם שפתית)

( גם אם הגדולה יותר פחות נהנית מזה, היא בהחלט נתרמת מהנוכחות של הקטנה לצידה, והקטנה ללא ספק שמחה מהחברה הזו, והיא עדיין בבית איתי כך שאין לה חברה נוספת)

רוצה לומר שזה דבר שמשתנה בין מקרים

ומאוד אינדוודואלי

אני הופתעתי מכמה שזה קרה מהר 

חמודות!מתואמתאחרונה
ונכון, זה באמת משתנה ממקרה למקרה, ובכל זאת יש את ההסתברות ההגיונית, נראה לי...
יכול להיותאנונימית בהו"ל

האמת שאני תמיד אומרת שהוא צריך אחים גדולים 😅 תמיד הוא נהנה לשחק עם ילדים שגדולים ממנו.

אבל ברצינות - כמו שכתבת, אני לא אביא עוד ילד רק כדי שלבן שלי יהיה חבר.

וכרגע אני בשלב שלא מסוגלת לחשוב על עוד ילדים.

למה הוא בוכה? מה מעורר אותו לבכי?לפניו ברננה!

הרי את לא מגרשת אותו ממך כשאת אוכלת, נכון?

אז מה בעצם יושב כאן לדעתך?

שאני לא איתו ב100%אנונימית בהו"ל
הוא צריך אותי *רק* איתו כל הזמן
זה לא באמת דבר ישים אבלהמקורית

וזה באמת מאוד מקשה

אבל בגיל 3 הוא כן יכול להבין שאמא שיחקה איתו x זמן ועכשיו זה הזמן שלו לעשות משהו עם עצמו

גם טם הוא יבכה, אפשר לתווך בנחת שאת פה אבל יש לך עוד דברים לעשות

הוא יכול להביןאמאשוני

אבל את הרגש אי אפשר להשתיק.

כדי שילד ישחרר, הוא צריך גם גבולות אבל גם להגיע לסיפוק רגשי.

זה ביצה ותרנגולת

את הסיפוק הרגשי אפשר לתת בזמנים שהםהמקורית

כן איתו, וגם אבא יכול לתת סיפוק רגשי

השאלה אם זה קורהאמאשוני

יש להיות מבחינה טכנית עם הילד

ויש להיות איתו ולהתחבר ולתת לו מענה רגשי.

האבא מגיע מאוחר יותר לפי מה שהבנתי.

אבל זאת נקודה מעניינת לבחון האם בערב אחרי שהאבא נותן סיפוק רגשי (אם נותן) האם הילד משחרר יותר (מעצמו) את אמא.

תודה רבה על זה!!אוהבת את השבת
קראתי בשקיקה!!!!
תודה אהובה, היה גם לי חשוב לקרואדפני11

והחכמתי🩷

אשמח לקישור יל שיח עם ילדים

תראי מה רשמתי ללפניו ברננהאמאשוני

אם יש שאלות ספציפיות או הכוונה לגילאים אחרים מוזמנת לשאול

אם את מחפשת רק דוגמאות אז gpt הוא די טוב בזה.

תעתיקי לצאט את המאמר, ותבקשי שיתן לך רעיונות לשאלות שהורה יכול לשאול את הילד שלו לפי עקרונות המאמר המתאימות לגיל כזה וכזה..

תגובה מהממתוואלה באלה

וסליחה שאני נתפסת לפרטים הלא חשובים.

אבל כשאת עם הקטן שלך בין 8ל9 הוא מגיע לגן ממש מאוחר, לא?

או שלא הבנתי נכון?

פשוט הילדים שלי מגיעים בסביבות רבע ל9 לגן וזה מרגיש לי מאוחררר ועושה לי לחץ כל בוקר.

ולקום מוקדם, אני עובדת על זה אבל זה קשוח לי

נכון הוא מגיע מאוחר לגןאמאשוני

עד כה לא נרשמו תלונות מצד הגננת..

עד 8:00 הגדולים יוצאים לביה"ס ואז יש לי זמן איכות איתו לבד וממש כיף לנו.

איזה סוויץ' בחשיבהוואלה באלה

אני הרבה בקרים בלחץ ורק כי הגננת אמרה שהיא חושבת שלהיכנס באמצע שלב שהוא לא המשחקים בבוקר זה קשה לילד והוא מפסיד.

אבל להיות איתי זה רווח, אז אולי שווה את זה.

אצלנו הגננת לא אמרה את זה 😁אמאשוני

בעיקרון כן הייתי רוצה שהוא יגיע לתפילה (8:30)

אבל ככה קורה שגולש..

בעיקרון השאלה בבוקר היא אם לשבת לשתות את הקפה ב8:00 ואז זה אומר שיוצאים מאוחר יחסית לגן או לצאת כבר לקחת אותו לגן לחזור אח"כ לקפה.

בד"כ הרצון לקפה מכריע להישאר 😂

ואו תגובה לפנתאון!לפניו ברננה!
אשמח מאוד לקישור עם "שאלות נכונות"

ואוו הגנבת אותי ממש עם הפיזיקה והכימיה שלימדת אותו! הוא הרוויח!! (ממה שאת רואה, הוא הבין את זה? שואלת לדוגמה לגבי זה שחומר לא נעלם אלא משתנה. זה ממש מופשט עבור כאלה קטנים. ולהבין מה זה גז אז בכלל...)

מנסה לשחזר את מה שרשמתי ונמחקאמאשוני

זה הקישור:

https://www.rbmotive.com/post/2015/07/24/%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%A9%D7%90%D7%95%D7%9C-%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%99%D7%94-%D7%9E%D7%91%D7%9C%D7%99-%D7%9C%D7%A9%D7%90%D7%95%D7%9C-%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%99%D7%94

וזה תשובה של צאט GPT שמותאמת לגיל 3

1. **מה הדבר הכי כיפי שעשית היום?**  

2. **עם מי שיחקת היום? מה שיחקתם?**  

3. **מה אכלת בארוחת הצהריים? אהבת את זה?**  

4. **ראית משהו מעניין או מצחיק היום? מה זה היה?**  

5. **מי חיבק אותך או עזר לך היום? איך זה הרגיש?**  

6. **איזו פעילות הכי אהבת היום בגן?**  

7. **האם היה משהו שהרגיז אותך או שגרם לך להיות עצוב? מה קרה?**  

8. **איזו חיה או צעצוע שיחקת איתם היום?**  

9. **אם היית יכול לבחור צבע אחד ליום הזה, איזה צבע היית בוחר ולמה?**  

10. **מה הדבר הראשון שתרצה לספר לי על היום שלך?**  

השאלות מותאמות לשפתו ולחוויותיו של ילד בגיל 3, עם דגש על הנאה, רגשות ופעילויות פשוטות.

וזה עוד משהו קשוראמאשוני
חשיבותו של שיתוף - חלום לי - טיפים להורים ולגננות בענייני ילדים ומשפחה,%D7%9E%D7%99%20%D7%A2%D7%95%D7%93%20%D7%94%D7%99%D7%94%20%D7%A9%D7%9D%3F%22.&text=%D7%A9%D7%AA%D7%A4%D7%95%20%D7%92%D7%9D%20%D7%90%D7%AA%D7%9D%20%D7%90%D7%AA%20%D7%99%D7%9C%D7%93%D7%9B%D7%9D%20%D7%91%D7%97%D7%95%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA%20%D7%A9%D7%A2%D7%91%D7%A8%D7%95%20%D7%A2%D7%9C%D7%99%D7%9B%D7%9D%20%D7%94%D7%99%D7%95%D7%9D.
והתשובה שליאמאשוני

אחרי שנמחק איזה ארבע פעמים רשמתי בוורד ומעתיקה לפה:

שאלות ששאלתי את הבן שלי בגיל 2-3:

אמא:מי שיחק היום בסוס נדנדה? (משחק שקיים בחצר)

ילד: אהרון

אמא: מה עוד אהרון עשה היום?

ילד: נשך את יונתן

אמא: ומה יונתן עשה כשאהרון נשך אותו?

ילד: בכה

אמא: למה יונתן בכה?

ילד: כי אהרון ומשה נשכו אותו

אמא: אהרון ומשה נשכו את יונתן?

ילד: כן

אמא: וזה היה נעים ליונתן:

ילד: לא

אמא: מה יונתן הרגיש שנשכו אותו?

ילד: עצוב

אמא: ומה יונתן עשה כשהוא הרגיש עצוב?

ילד: בכה

אמא: זה קרה לך גם?

אמא: מה קרה?

ילד: אהרון משה נועם וחיים נשכו אותי (ממש חד גדיא חח)

אמא: הרגשת שאהרון משה נעם וחיים נשכו אותך?

אמא: מה הרגשת?

ילד: עצוב

אמא במשפט סיכום: אם נושכים מישהו זה לא נעים לו, הוא עצוב. הוא בוכה. זה כואב ומעליב לנשוך. אנחנו לא נושכים אנחנו עושים לשני משהו נעים.

דוגמה נוספת:

שאלת פתיחה: האם היום טיפסת מהמגלשה או מהסולם?

ילד: מהסולם

אמא: טיפסת היום מהסולם?

אמא: יש לכם עוד משחקים בחצר שאפשר לטפס עליהם?

אמא: מה למשל?

ילד: היום טיפסתי על העץ גבוה גבוה (אין בכלל עץ בחצר)

אמא: באמת? איך הרגשת?

ילד: היה לי כיף טיפסתי אפילו יותר גבוה.

אמא: זה כיף לטפס גבוה?

אמא:  מה ראית מלמעלה?

ילד: (מחנטרש משהו..)

אמא: אממממ מעניין, אתה יודע כשאני הייתי קטנה וטיפסתי על העץ הסתכלתי למטה וראיתי דשא ונמלים.

ילד: אני ראיתי אריה

אמא: באיזה צבע הוא היה?

ילד: מחנטרש

אמא: אממ מעניין. מה רגשת כשראית את האריה?

ילד: הוא שאג חזק

אמא:  זה הפחיד אותך?

ילד: לא, שאגתי איתו ביחד.

אנא: וואו, שאגת עם האריה ביחד?

אמא: האריה פחד כששאגת?

ילד: אמא אני צמא..

בגיל 2-3 העובדות הן עניין שולי, אם רוצים לדעת מה עובר/ עבר על הילד זה יכול להיות גם תחושות שהדמיון גורם לו, הכל קביל.

רק בגיל מאוחר יותר אני שואלת: זה קרה או היית רוצה שיקרה? וכו.

אני הרבה חוזרת כשאלה על מה שהוא סיפר. ככה עובד לי לבנות שיחה בגיל הזה.

לפעמים מוסיפה דיוק, משתפת משהו שאני הייתי עדה לו בתור רפרנס למשל אם אני חושבת שיש אפשרות להגיב אחרת. 

נגיד: משה הרביץ לי אז נשכתי אותו

אז אני משתפת: אתה יודע פעם ראיתי שיונתן נשך את חיים, אז חיים סיפר לגננת. (לא כתגובה ישירה אלא בהמשך השיחה)

שאלות פתיחה נוספות:

איזה גננת הוציאה לחצר היום?

מה אכלתם בבוקר?

מי סיים לאכול ראשון?

מה ציירתם?

מה הגננת תלתה על הקיר היום? (לא בהכרח שהיא תלתה משהו היום ולא בהכרח שבגיל הזה מבדילים בין היום אתמול ומחר)

מי בכה היום?

מי צחק היום?

מי עזר היום? למי הוא עזר?

מה לבש אפריים?

מי הוריד נעליים?

מי אסף היום את משה?

האם (המנהלת של המעון) הייתה היום? מה היא אמרה לך?

מה שרתם היום?

כל זה זה שאלות סגורות כשאלת פתיחה.

אח"כ השיחה מתפתחת בכיוון של מה הרגשת עם זה, מה עשית, איך הגבת, למי סיפרת, מי עזר לך וכו' שזה שאלות יותר של שיתוף.

מקסים, תודה על זה, שאלה בפניםדפני11

אני ממש מרגישה שצריכה להעשיר את יכולות השיחה/הנכחת הרגשות עם ילדים....

למשל

הבת שלי בת 3 סיפרה לי שהיא בכתה בגן כי היא התגעגעה אלי.... אז הקשבתי לה והצטערתי שהיא היתה עצובה כי התעגעגעה...

אבל משם אני מרגישה צורך מאוד מהר לעבור למשהו פרקטי כמו מה אפשר לעשות כשמתגעגעים... או כל דבר אחר... ותכלס ממש לא תמיד יש מה לעשות...

ובכללי. מרגישה עכשיו צורך מאוד חזק בלמידה של איזשהם כלים לדיבור עם הילדים... לנתינת מקום או מילים למה שהם עוברים/לרגשות שלהם.

אולי יש לך המלצה לגישה מסויימת שכדאי לי ללמוד?

הילדים שלי בני 6 ומטה.

צפופים..

ומרגישה שלא תמיד יש לי פנאי להקשיב להם....

וגם כשיש, אז לא ככ יודעת על מה ואיך לשים דגש...

עכשיו התחלתי קורס של שפר, אבל מרגישה שזה לא ככ מותאם למה שאני צריכה....

קצת כתבתי מבולבל. מקווה שהובנתי בכל זאת..

מזדהה עם ההרגשה הזואוהבת את השבת

שלא מצליחה להקשיב לכולם...

אפ אני מצליחה לשבת על הספה רגועה יחסית במשך זמן ארוך אז כן יותר קורה אבל עדיין... ממש חסר.. מרגישה שהשיח לא קורה מספיק...

השיחות שלנו הם לא על הספהאמאשוני

הרבה בדרך כשהולכים/ נוסעים לאנשהו

או כשאני מכינה אוכל/ שוטפת כלים והילדים לידי או במלקחת או תוך כדי משהו שדווקא מאפשר לי פניות מחשבתית.

נגיד כשאני מקפלת כביסה מצד אחד אני עסוקה, אני מקפלת כביסה.

מצד שני הפעולה עצמה היא באוטומט, אז מבחינת קשב אני פנויה להקשיב ולפתח שיחה.

דווקא אם אשב ולא אקפל כביסה אז ארגיש חוסר נחת שאולי אפשר לנצל את הזמן אחרת.

תחשבי על זה.

לכן נגיד בזמן הליכה לסופר זה מעולה. כי אני עסוקה פיזית אני לא יכולה לעשות עוד פעולה פיזית אבל אני פנויה בקשב.

שפר מדבר על גבולות והעברת אחריותאמאשוני

לא על רגש. אל תנסי לחפש את זה שם חח

לדעתי שפר זה טוב אחרי שיש את השכבה דל הרגש והשיתוף.

בכל מקרה אם את כבר הולכת אז כן תנסי ללמוד שפר,

רק אל תשכחי ללמוד גם רכות ורגש.

לגבי השאלה שלך-

אולי מודל אפר"ת יעזור לך.

אירוע- מה קרה?

פרשנות- למה זה קרה?

רגש- מה הרגשת?

תגובה- מה עשית?

אולי זה יתן לך מבנה של שיחה.

יא מהממת תודה!!דפני11

יש לך רעיון איפה אפשר ללמוד רכות ורגש? תקשורת מקרבת?

תקשורת מקרבתאמאשוני

מלמד העמקה ולרדת לשורש העניין הן אצל הילד והן אצל ההורה עד מציאת נקודת החיבור אז היא לא סותרת לגעת ברגש, אבל גם לא חושבת שהיא מפתחת את הרגש.

כלומר כשמסירים חסמים יש מקום לרגש להתפתח אבל זה לא מוכוון לשם.

אמפטיה ורכות כן לומדים בתקשורת מקרבת.

האמת שלא הייתי בהדרכת הורים שמלמדת איך להנכיח ולפתח רגשות.

יש ספרי קריאה שאפשר להיעזר בהם כמו החיבוק שחזר וטיפה של תשומת לב.

יש גם סדרות ספרים ייעודיים. אבל אין לי המלצה ספציפית.

סתם דוגמה שראיתי עכשיו, דייגו בארץ הרגשות:

(לא מכירה ככה שלא יכולה לתת המלצה, רק בשביל ההבנה של הסגנון)

למה זה כל כך חשוב לדבר עם ילדים על רגשות? - רועי ליס - פסיכולוג חינוכי מומחה

לגבי הגעגועאמאשוני

אפשר לענות לה:

גם אני התגעגעתי אליך נורא ולהתחבק. לשהות בתוך הרגש שהבעתן זו כלפי זו עכשיו.

או להגיד זה משמח אותי שאת מספרת לי את זה.

אין ספק שזה תרגול, זה לא בבת אחת לומדים לדבר רגשות. גם אני מטבעי ישר קופצת לפרקטי, לתכלס טוב מה עושים עם זה?

אתה עצוב? קח סוכריה.

אבל לומדים עם הזמן לאט לאט לאפשר את הרגש, להיות בו ולא ישר לרוץ לפתרונות.

ואם לפעמים רצים ישר לפתרון זה גם בסדר. זה לא רע. אבל כדאי לפעמים לפתח את התחושות גם.

תודה יקרה ❣️דפני11
ואו תקשיבי זה עושרלפניו ברננה!

אני פשוט מתפעלת מזה

זה מקסים

תודהאמאשוני

אני רק משתפת מה למדתי ועזר לי, לא המצאתי כלום חח

לגבי השאלה כמה הילד מבין מההסברים על המדע, אז זה לא המטרה ולא מעניין וכנראה שיש דברים שאין לו מושג מה חירטטתי

אבל הלב שם, החיבור. הרגש.

זה כמו שאפשר לעשות הצגה בפנטומימה או בג'יבריש וזה יעורר בנו רגש וחיבור גם בלי להבין את המילים. אז לא משנה לי אם אני גולשת להסברים לא תואמי גיל, כי זאת לא המטרה.

המטרה שגם לי יהיה מעניין והנושא ידליק בי את הניצוץ בפעילות המשותפת.

אגב לגבי האדים של הקומקום אז בת ה7 גם הייתה איתנו והיא כן הבינה. אז אולי הוא רק עשה את עצמו מבסוט מההסבר כמוה 😆

כך או כך היה לנו כיף וחוויתי.

😊👌🤎לפניו ברננה!

האמת גם שבוודאי הוא הבין משהו..

אני מאמינה שילדים הם יותר חכמים ממה שאנחנו חושבים, וגם הרמה של ההבנה שלהם גבוהה יותר ממה שהם יכולים לבטא

כמו תינוק שלא יודע לדבר אבל מבצע הוראות.. קודם זה נשאר רק ברמת המוח ורק אחר כך זה מבשיל להראות בפועל..

ולפעמים גם מבינים בדיעבדבארץ אהבתי
עבר עריכה על ידי בארץ אהבתי בתאריך י' בכסלו תשפ"ה 21:44

אני זוכרת שכשהייתי ילדה אבא שלי פעם הסביר לי על הפעולה של הלב והריאות, ואיך החמצן עובר לדם, ולא ממש הבנתי את ההסבר, אבל כשהייתי יותר גדולה נחשפתי שוב לנושא הזה ופשוט ידעתי איך זה עובד בלי שהסבירו לי שוב. ממש נזכרתי בשיחה הזו עם אבא שלי והדברים פתאום הסתדרו לי בראש...

גם עם הבת שלי, פעם כשהיא עוד היתה בגן ניסיתי ללמד אותו לקרוא שעון מחוגים והיא לא ממש הצליחה לקלוט את העניין. אבל אחר כך כשהיא גדלה היא פשוט ידעה בלי שלימדתי אותה שוב..

זה מן הסתם לא תמיד יעבוד ככה, אבל לפעמים זה באמת פלא איך המוח שלנו יודע לעבוד ולפענח דברים ששמענו/למדנו מזמן.

הילד במסגרת?מפלצתקטנה
לא כ"כ הבנתי מדברייך . אם הוא לא במסגרת זה הזמן לשלוח לגן. להיות כ"כ הרבה שעות עם ילד בבית זה קשה.
תעשי עבודות בית ושהוא יעזור לךמפלצתקטנה
תנצלי את הזמן שימי לך פודכאסט וקפלי כביסה תגידי לו תקפל את המגבת. תעשי כלים ותתני לו כמה כלים מפלסטיק שישחק לידך  . תקני לו קפלות שיבנה מגדלים בזמן שאת בספה נחה עם הפלאפון. תנבי להשיג את המשחק של המגנטים . ילד לבד זה קשה כשיהיו לו אחים הוא ישחק איתם 
אפשר גם לתת לו "לשטוף" כלים אמיתייםיעל מהדרום
ניסית? זה לא חייב להיות בלגןיעל מהדרום
לק"י

וכמובן שתעברי אחריו אם זה לא נקי.

אני באמת משתפת אותו בעבודות הביתאנונימית בהו"ל

אבל הוא לא תמיד רוצה

וקפלות וכדו' - לרוב משחקים לא מעניינים אותו. וגם כשכן הוא לא מסכים לשחק לבד.

זה גיל מאוד קשה, בטח כשאת לבד לבד איתו9080

היו לי תקופות ארוכות כאלה של אחד על אחד וזה אינטנסיבי וקשוח.

מה שאני עשיתי היה לבנות תכנית ברורה: מה עושים כל יום.

יום אחד - חוג.

יום אחד - שעת סיפור בספריה.

יום אחד - טיול לסבא וסבתא.

יום אחד - הולכים לעלות במדרגות הנעות בקניון.  

אפשר גם עיסוקים בבית - גואש באמבטיה למשל או מה שאת כבר עושה איתו.

ככה כל שבוע כל יום.

יצא שהייתי אוספת, חוזרים הביתה לחיבוקים, קצת אוכל ואז יציאה.

חוזרים הביתה ב6 וחצי לא. ערב ומקלחת. 

תודה ♥️אנונימית בהו"ל
פירטתי בשאר השרשור שרוב הדברים לא מעניינים אותו.
גם דבר מהנה מאוד - מפסיק להנות כשהוא כל הזמן...מתואמת

נשמע שהאימהות שלך טוטלית, אפילו טוטלית מדי.

יש באמת ילדים כאלה, שזקוקים שיעסיקו אותם כל הזמן, אבל זה לא אומר שזה נכון בשבילם. אפשר ללמד אותם להעסיק את עצמם.

אומרת בזהירות - יכול להיות שזה קשור דווקא בזה שהוא ילד יחיד. (ויכול להיות שלא) הוא אמנם עדיין קצת קטן, אבל אולי כן כדאי למצוא לו חברים למשחק, כדי שלא יהיה תלוי רק בך.

וחוץ מזה - למצוא רעיונות לתעסוקה עצמית: חומרי יצירה פשוטים, משחקי דמיון למיניהם, משחקי ספורט... ובעיקר לשדר לו שהוא מסוגל לשחק עם עצמו, בעוד את עסוקה בדברים אחרים.

שתי נקודות נוספות שיכולות לעזור:

1. למצוא דברים שמהנים אותך, ולעשות אותם גם עם עצמך וגם איתו. (אם למשל את אוהבת להקריא ספרים, אז שבי ותקריאי. אם את לא אוהבת לעשות יצירות, למשל, אז אל תכריחי את עצמך לעשות איתו.)

2. מדי פעם - לנסות "לתפוס" רגעי נחת, דברים שאת כן נהנית ממנו (אם למשל הוא אמר חוכמה מיוחדת או עשה משהו מתוק במיוחד). אפשר רק לנצור את הרגעים האלה בלב, ואפשר גם ממש לעשות לעצמך מחברת שבה את כותבת את הפנינים הללו, ומסתכלת בה מדי פעם כדי להיזכר ברגעי השמחה והסיפוק מהילד שלך.

בהצלחה, יקרה!

איך מלמדים אותו להעסיק את עצמו?אנונימית בהו"ל
אצליoo
לפעמים הוא ממשיך לשחק לבד אחרי משחק משותף, לפעמים הוא ניגש לאיזור המשחקים/ היצירות ולוקח משהו לשחק/ לצייר.

בגיל 3 זה היה קורה רק לפעמים, היום בגיל 4.5 זה קורה כל יום.

עיקר ה׳לימוד׳ היה שאני לא דואגת לו לתעסוקות, לפעמים נענת לבקשה שלו לשחק/ לצייר (אם מתאים לי) ולפעמים אומרת לו שאני עסוקה/ נחה, אבל לא מתרגשת משיעמום שלו, נותנת לו לחוש לבד מה הוא רוצה לעשות.

אז אני מקווה שגם אצלנו זה יקרהאנונימית בהו"ל
זה יקרהoo

זה רק ענין של זמן ועקביות

וגם אם לא תהיי עקבית, בגיל מסוים הם מתנתקים מהתלות הזו (באיזור גיל 6)

מניחים בפניו את על האפשרויות שציינתי לעילמתואמת

ומזמינים אותו להתנסות בהן. אפשר בהתחלה להדריך אותו, ואז לאט לאט לעזוב אותו וללכת להתעסק בעניינייך. אם הוא בא אחרייך - אז להזכיר לו את הדברים המעניינים שנמצאים בחדר/בסלון.

הוא די קטן, אז יכול להיות שזה ייקח לו זמן... אבל באמת הרעיון הוא "להכריח" אותו להתעסק לבד, כי את פשוט לא תעשי את זה בשבילו. כמו שאומרים - "הכורח הוא אבי ההמצאה"...

זה שלב בהורותזמינה

ובטח אם הוא לבד

לצערי חויתי את זה כי לקח לי זמן להכנס להריון

ודווקא עם הזמן (וזה לקח לי לא מעט זמן) כשנולדו עוד ילדים ויש ביניהם דינמיקה אז הקושי יורד, דווקא לי היה הכי קשה להעסיק ילד יחיד 

(זו התמודדות שקיימת גם היום, הוא גם יחסית בודד כי כל שאר בני המשפחה בפער ממנו ואני מאפשרת לו את העיסוקים שלו ומשתדלת למצוא כל הזמן דרכים לשלב את צרכיו עם שאר צורכי המשפחה)

בנוסף, לא פעם אני רואה שיש להורים ציפיה שהזמן בבית יהיה חופש  (או כשיוצאים לטייל וכאלה)

ואני רואה את הציפיה הזו כמה שמביא יותר עול

כי אם אני בציפיה של שקט ושיהיה לי זמן לעצמי (מובן מאליו!) אז אני במרדף אחרי זה כל הזמן

אבל כשאני מבינה שזה מה שנצרך עכשיו אז אני מנסה להפיק מהזמן ככל שאוכל ועם זאת למצוא את הדרך בה זה יותר נכון עבורי, לדוג' קל לי יותר להעביר את הזמן כשיש חברה סביבי אז הלכתי הרבה לגינה ולג'ימבורי ויזמתי מפגשי עם חברים של הילד והזמנתי גם את האמא, כי זה מה שהיה לי מדוייק (יש לי חברות שלהן היה יותר נוח להסתגר בבית) אז האתגר הזה הופך להיות יותר קל עבורי

ועדיין, עם הגדול שלי, גם בגלל שהוא דרש לא מעט תשומת לב (גם אצלי הוא היה תינוק די תובעני) לקח לי הרבה זמן למצוא את הדרך להנות מהזמן הזה ולהגיע לתובנות האלו (אני מסתכלת אחורה וממש מצטערת שלא איפשרתי לעצמי להיות במציאות שיותר תומכת באתגר שלי)

הורות היא עבודה לכל החיים (עבודה שמשנה את פניה בהתאם לזמן וככל שהם גדלים הטכני יורד אבל אז יש צרכים אחרים)

חשוב לראות איך ניתן להפיק את הכי טוב שאפשר

הילדים זקוקים לנו וחשוב שנהיה קשובים למה שמדוייק לנו ומתוך כך להיות פנויים עבורם

בהצלחה!

הי יקרהתהילה 3>

נשמע שמעבר למענים הטכניים והמעשיים,

הנקודה המשמעותית והשורשית פה היא החוויה האישית שלך.

הבאת אותו בחוויה שלך לא מתוך בחירה, והלידה הייתה קשה, והגידול מאתגר. גם היום הוא הרבה רוצה רק אותך ומנסה לקבל את תשומת ליבך.

וזה ממש מובן שכשזה מתבטא בהתנלהות יומיומית זה קשה ומתסכל. בטח כשההתעסקות עם הילד עצמו היא מאתגרת ולא פשוטה.

בסופו של דבר, ומנסיוני בעבודה עם לא מעט נשים,

יש כאן 2 נקודות שורשיות שהדרך ללאהוב את האמהות ולהנות ממנה כנראה תצטרך לעבור בהם:

הראשונה: עיבוד של החוויה האישית שלך, של חוסר הבחירה, של ההריון, של הילדה ושל הגידול הקשה.

רובנו לא מודעות אבל בעצם חוויות קשות שאנחנו עוברות ולא יודעות לעבד

מצטברות בתוכנו כמשקעים רגשיים וכשכבות.

מעבר לזה לקושי, לתסכול, לאבדן האנרגיות ושמחת החיים שזה יוצר,

כיוון שאנחנו כאן כדי לתקן, וכיוון שבעומק הנשמה שלך רוצה לאהוב אותו, לשמוח בו, (או במצבים אחרים לחוות זוגיות טובה, יחסים טובים עם ההורים וכן הלאה- כל מקרה ועניינו)

סביר להניח שנמצא את עצמנו שוב ושוב ושוב באותה סיטואציה שהיינו בה,

ובקטנה סביב אותם רגשות שהיו בנו, עד שנזכה לתקן את המקום הזה בתוכנו.

לצורך העניין באיזשהו מקום את שוב ושוב חווה את המקום שבו

לכאורה נכפה עלייך להיות איתו, לגדל אותו, לדאוג לו

ובתוכך את לא באמת או רוצה או בוחרת בזה (וסביר

להניח שגם הסיטואציה של ההריון שלו, היא לא הראשונה בחייך שאת חווה בה את ההכרח הזה, אלא גם היא עצמה סוג של חזרה על סיטואציית עבר)

אני לא באה חלילה ליאש או לצער,

אלא להגיד אחרת, כל חזרה כזו היא שער ופתח לתיקון,

שאפשר ללמוד איך לעבור בו, ואיך להגיע לשחרור של החוויה הזאת,

ובע"ה מתוך זה למקום שאת כמהה אליו וזה ליהנות מהאמהות שלך.

העניין השני הוא החוויה שלך סביב הילד הספציפי הזה ומולו.

גם שם הרבה פעמים נוצרים משקעים (שסביר שהרבה מהם

קשורים גם לעניין הבחירה שלך, אבל כנראה גם מעבר)

שבסופו של דבר יוצרים מרחק רגשי ומטענים מולו באופן אישית, ומקשים לקבל ולאהוב את הילד עד הסוף,

ויותר מזה-  הילד מרגיש את המקום הזה ומחפש כל הזמן יותר ויותר בטחון בקשר, יותר ויותר לקבל ממך אהבה ואישור

(במקרים מסויימים, אולי גם בזה שלך, באופן שיותר ויותר מקשה עלייך ומעורר את הטריגרים של ההתנגדות שלך).

גם כאן עבודה פנימית מונחית לשחרור של תחושות מול הילד יכולה לסייע, גם לך מולו, וכמובן שבדרך כלל הוא מרגיש את זה וזה משפיע גם על ההתנהלות שלו.

ממליצה לך מאד יחד עם למצוא כפלסתר זמני פתרונות ורעיונות איך לעבור את התקופה הזו כמה שיותר בכיף, ללכת לכיוון הזה, השורשי והעיקרי. שום דבר לא קורה סתם, ובע"ה מתוך זה יהיה לכם עוד יותר טוב...

ואם כבר הגעתי עד הלום, ממליצה במידת האפשר לכל ילד שמביע צורך בהרבה קרבה ובטחון מוחנו,

לא לחכות שיביע רעב וחסרון, אלא ליזום מעצמנו במידת האפשר התעניינות, חיבה, חיבוק, קרבה בזמנים שאנחנו בטוב מולו, וזה גם משביע הרבה יותר מכאשר הוא כבר במקום חסר.

בהצלחה רבה

אני באמת בטיפול, ודיברנו על כל הדברים האלהאנונימית בהו"ל
אבל אני עדיין מרגישה ככה

ואני כל הזמן מחבקת ומנשקת אותו וכדו'.

לדבר זה חשובתהילה 3>

אבל זה פועל ברבדים שטחיים יותר מאשר עיבודים ברמות נוספות שניתן להגיע אליהם. טיפול שהוא רק בשיחה לפעמים גם לא חותר להגיע למעבר להכרה מודעות וקבלה.

אבל אם זה עדיין מפריע לך ממליצה לך לחפש מעבר, כי זה משהו שאפשר להשתחרר ממנו.

איזה עוד טיפול יש מעבר לשיחה?אנונימית בהו"ל
דמיון מודרך לגווניו, אנרגטי, EMDR, אימוןלב אוהב

ושמות נוספים:

ביו אנרגיה

שלושת הממדים

Nlp

ועוד ועוד

באופן אישיתהילה 3>
אני משלבת עבודה רגשית ותודעתית, ורואה שזה עוזר מאד לנשים. יש שיטות ודרכים נוספות מהרבה סוגים
יש דבריםתקומה

אחרים שממלאים אותך?

נגיד אם עכשיו לא היית אמא, יש משהו שהיית רוצה לעשות שהיית מרגישה שמחה ממנו?

לקרוא, לעשות יצירות, לטייל.אנונימית בהו"ל
זה באמת שלב מאתגרמשתדלתלהיותאני

בעיני דווקא השלב הזה של ילד אחד בין 3 זה השלב הכי מאתגר באמהות, כי זה באמת מתיש להיות לבד עם ילד כל יום כל יום אחר הצהריים, זה סזיפי בטירוף, הם חמודים אבל דורשים, הם חמודים בטירוף אבל זה לא מחזיק אחר הצהריים שלם.

אני גם בשלב הזה חיכיתי כל יום בקוצר רוח שבעלי יחזור, וביחד עם זה שהיו רגעי הנאה רוב אחהצ היו מתישים ומאתגרים ורק חיכיתי שהזמן יחלוף..

אז מה כן?

לא יודעת אם זה יתן לך מענה, אבל זה מה שלי גרם לאמהות להפוך ליותר מהנה..

א. הפתרון שלי היה ללדת עוד ילד. זה עולם אחר שני ילדים, ההתחלה היתה מאתגרת אבל לטווח הרחוק זה בהחלט שווה את זה. גם הקשיים שהיו לי עם הבכור לא חוזרים על עצמם עכשיו עם הילדים הבאים כי הם כבר כמה ילדים אז הרבה פחות זקוקים לי בצורה אינטנסיבית. אני ילדתי אח''כ עוד, אבל זה כן כבר הופך ליותר מאתגר לנהל משפחה גדולה אז אני לא אומרת ללדת עוד מלא ילדים, אבל בעיני להתקע בילד אחד זה להמשיך עם הקושי לתמיד. זאת לפחות מה שאני מרגישה.. אם לא מתאים לך אז תתעלמי מזה.

ב. לא לבלות אחהצ לבד. לחפש חברות עם ילדים ולהפגש איתן, בקיץ ללכת לגן שעשועים. אם לא הייתי עושה את זה הרבה לדעתי הייתי מתחרפנת.

ג. לי הרבה יותר כיף עם הילדים כשהם גדלים, אני הרבה יותר נהנת לבלות איתם בצהריים, אפשר לשחק משחקים מעניינים, העולם שלהם נהיה מעניין.. וגם במקביל הם נהיים עצמאיים, הולכים לחברים, פתאום אחהצ יכול להיות לפעמים פנוי. אז בעיני בעיקר לחשוב על הטווח הרחוק, נכון זה קשה, מאתגר, בתקופות מסויימות יכול להיות סיוט, אבל ההורות זה לא רק השלב הזה בין גיל שנה ל4 שהם זקוקים לנו מאוד, ובטווח הרחוק אני רוצה משפחה, ילדים..וזה שווה לי גם תקופות מאתגרות.

באופן כללי בחיים הרבה דברים בחיים הם מאתגרים וכמעט בכל דבר יש את החלק הלא כיפי, השאלה אם יש לך שם בכלל איזשהו רצון או חלום..

וואו. קוראת אותך,רות א

וכאילו אני כתבתי את זה...

מזדהה ממש עם חלק מהתחושות שלך.

חיבוק גדול!! אני בעצמי עוד מעבדת את המחשבות שלי בנושא אז אין לי כרגע משהו חכם לכתוב. 

טוב לשמוע שאני לא היחידהאנונימית בהו"ל
שחלות פוליציסטיות ונרמול!אהבת חינם1

שלום לכולם

אני בת 22 (עוד מעט 23), נשואה כמעט 10 חודשים לבעל מתוק ומקסים!

ברוך השם אנחנו מאושרים, ומאוד רוצים ילדים!

יש לי שחלות פוליציסטיות שמאובחנות מגיל 18 בערך, מאופיינות במחזורים ארוכים של חודשיים שלושה. בשנה וחצי האחרונות לקחתי מדבקות למניעת הריון כדי להסדיר את המחזור. ב4 חודשים הראשונים של הנישואים מנענו הריון מסיבה אישית. וכרגע מנסים להיכנס להריון ללא הצלחה..

ז"א שאנחנו מנסים בערך 6 חודשים.

קיבלתי מחזור (3 פעמים) בתקופה הזו בערך כל 38-39 יום עד למחזור האחרון שעוד לא הגיע ואני כבר ביום ה55.

ולא, זה לא הריון..

הרופאת נשים בלבלה לי את השכל ואמרה לי לנסות חצי שנה ואז להגיע אליה, ועכשיו פשוט שלחה אותי לרופאת פריון שאני מקווה מאוד מאוד שתעזור.

כולם מסביבי בהריון , גם כאלה שהתחתנו אחרי ובאמת קשה לנו ברמות!

אנחנו כל הזמן מדברים על זה, כל הזמן עצובים וגם מקבלים הערות מההורים על זה מה שמגביר את המתח בינינו ואת הלחץ והעצב סביב הנושא הזה..

אני יודעת שאנחנו נשואים יחסית קצת זמן וניסינו יחסית מעט אבל עדיין הלחץ והמתח סביב הנושא הזה וסביב הדרך שעוד מחכה לנו לא מרפה..

מחפשת עצות טובות של נשים מניסיון, הרגעה, או נרמול שאנחנו בסדר וזה יגיע לנו בקרוב.

יודעת שזה הזמן לפתח את הזוגיות אבל מרגישים ככ מוכנים ורוצים את זה ובטח שמתחילה כנראה טיפולים אצל הרופאת פריון אז זה לא שאפשר פשוט להתעלם מהנושא..

אם יש לכן דברים חכמים להגיד מאוד יעזור ❤️

תודה וחג שמח לכולן!

אין לי משהו חכםניק חדש2

רק ש10 חודשים זה עוד בטווח זמן הסביר.

אני פוליציסטית עם מחזורים ארוכים והצלחתי להיכנס עם 3 ילדים תודה להשם.

אז בע"ה בקרוב אצלכם בשמחה ובידיים מלאות!

ולהתעלם מרעשי רקע בהול.

זה מתחיל בילד וממשיך הלאה.

להתעלם.

תבררי על שיטת אביבהנפש חיה.
שיטה טבעית של התעמלות שמזרימה דם לאברי הרבייה וגורמת להם לפעול בע"ה , כסדר.

התמדה בהתעמלות בשיטה הזאת יכולה להביא לקיצור מחזור ולהסדרת הווסתות

@אפונה

בהחלט יעיל מאדאפונה

ממש ממליצה.

במקביל כמו שכתבו לעשות עבודה על ה"עוד לא"

להרפות בתוך החסר, להסכים לקבל את ההמתנה.

לגבי שיטת אביבהאהבת חינם1

האם צריך לשלם כסף וללכת לקורס מסודר אן שאפשר ללמוד את זה באינטרנט?

אני לא במצב כלכלי שמאפשר לי כרגע להוציא אלפי שקלים על קורסים..

אני לא יודעת כמה עולה אבלמשתדלתלהיותאני
אני א יודעת כמה עולה אבל בטוח זה יהיה יותר זול מטיפולים
רק מעירה שטיפולים עד ילד שנישמעונה
ממומנים על ידי המדינה... או מסובסדים
זה עולהאפונה

600 ₪ לפגישה (ארוכה)

וצריך בין פגישה אחת ל3.

אני שילמתי באופן חד פעמי 600₪ עבור ההדרכה הראשוניתנפש חיה.

שהיא בעצם פגישה שכוללת

תשאול ושיח סביב נושא של פוריות , ווסתות וכו'

הסבר קצר על השיטה

ותרגול

לפי הצורך המדריכה נותנת לך תרגילים לעשות

היא מלמדת אותך אותם ובעצם המטרה היא לוודא שאת יודעת לתרגל טוב את ההתעמלות  הזאת

כדי שבבית תוכלי להפיק תועלת ולהמשיך את התרגול.

פגישה שנייה זה גם כדי להשלים חלק מהתרגילים אם לא הספקתם בפעם הראשונה

וגם כדי לחזור שוב על כל התירגול בצורה נכונה

אם צריך.

זה מה שאני יודעת

באינטרנט יש תרגילים אבל אני לא יודעת לומר אם זה תרגול מסודר כמו בשיטה עצמה שלומדים מהמדריכה. 

היו לכם רק 3 חודשי ניסיוןעדיין טרייה

לגמרי הגיוני לא להיקלט במיוחד שקשה לאתר את הביוץ במחזורים כל כך ארוכים. אתם מצליחים לאתר את הביוץ ולתזמן יחסים לפי זה?

אגב מתי פעם אחרונה בדקת הריון?

הצלחנו כמה פעמיםאהבת חינם1
בפעמיים הראשונות הצלחנו לאתר ביוץ עם בדיקות.. והפעם שום בדיקת ביוץ לא יצאה חיובית ועשיתי בדיקת הריון ביתית ולמחרת בדיקת דם ויצא שלילי
בדקת ביוץ לאורך כל התקופה?עדיין טרייה
אפשר גם לנסות לשלב חום השחר שיותר זול לבדוק איתו תקופות ארוכות (למרות שהוא נותן אינדיקציה רק אחרי הביוץ). מתי עשית בדיקת הריון לפני כמה זמן?
בדקתיאהבת חינם1

עשיתי בדיקת הריון שבוע שעבר ובדקתי ביוץ בעיקר סביב הזמן שהיה אמור להיות הביוץ ויצא שלילי..

בביוצים הקודמים (שנדמה לי שהיו ביוץ) היו לי תסמינים כמו רגישות בפטמות, קצת כאבי בטן.. ובפעם הזאת גם היה לי את זה כמה ימים אבל לא קיבלתי מחזור עד עכשיו ונכון לשבוע שעבר אני גם לא בהריון

אז יש מצב שפספסתעדיין טרייה
את הזמן שהיה ביוץ או שהוא עוד לא היה. אם תלכי לרופא הוא ידע להגיד לך אם את אחרי ביוץ. בכל מקרה לא הייתי בלחץ מכל כך מעט נסיונות. בהצלחה!
עם שחלות פוליציסטיותנעמי28

לא הייתי ממליצה לנסות לבדוק ביוץ לבד בבית.

זה לא מקרה רגיל, אין סדר, זה סתם לעשות מלא בדיקות לחינם.

דבר שנינפש חיה.

שחלות פוליציסטיות זאת תופעה שקורית ל 15% מהאוכלוסיה

סה לא אומר שום דבר על סיכויי הקליטה להריון תקין בע"ה

בפרט שאת צעירה ובריאה ב" ה.

יש כאלה שנקלטו באופן טבעי למרות האבחנה הרפואית הזאת.

האבלנה - רק אבחנה 

הקב"ה איתך תמיד, והוא מסדר הכל לטובתך!

מעבר לזה

בכל שלב בחיים - תזכרי 

שהכל בהשגחה פרטית

הכל משמיים

והכל לטובה.

אל תלחצי משום דבר ואל תתבלבלי מאנשים!

לאנשים תמיד יהיה מה לומר

בכל שלב

אם אין ילדים- למה אין

אם יש- מה עם עוד

אם יש כבר כמות ילדים- למה להביא עוד

מי שקובע זה את ובעלך והקב"ה. 

ממליצה בחום ומניסיון אישי על דיקור סינימצפה88
ואם יש אפשרות גם לעבור לתזונה כמה שיותר מותאמת לשחלות פוליציסטיות (להפחית סוכר ומזון מעובד), עוד יותר טוב
מה הכוונה תזונהאהבת חינם1
האם צריך ממש לחתוך סוכר? אני ממש אוהבת ואין לי כוח עכשיו להישאב לדיאטת כסאח שאולי לא אראה ממנה תוצאות..
ברור שתראי תוצאותאפונה

התוצאות הן שבע"ה לא תחלי בסוכרת סוג 2 ואם כן אז בגיל מאוחר יותר.

וסיכוי גבוה שגם בטווח הקצר תהיה השפעה לליוב על המחזור.

לא דיאטת כסאח אבל תזונה כמה שיותר לא מעובדתמצפה88
ופחות פחמימות פשוטות וסוכרים. כמה שאפשר כמובן
היי יקרהמחכה להריון

קודם כל חיבוק על הציפייה לילד אפילו שזה באמת לא הרבה זמן אבל כל חודש זה כמו נצח שכלכך רוצים!

ממה שאני יודעת את יכולה לקחת תמצית שיח אברהם זה מאוד עוזר לאיזון הורמונלי וקליטה להריון

וכמו שכבר רשמו דיקור שיטת אביבה דברים טבעיים..הבנתי שזו הבעיית פוריות שהכי קל לפתור אותה יש גם כדורים שנותנים..ושיהיה בהצלחה תבשרי פה בשורות טובות בקרוב🙏

רק לגבי שיח אברהם- כדאי לשאול את הרוקח לפני כןנפש חיה.

אם לוקחים לבד בלי הכוונה

לפעמים הטיפות יכולות לעשות בלגן... 

לא בטוחה שרוקח הוא הכתובת, אולי הומיאופתהמקורית
אתםשירה_11

נשואים עשרה חודשים

מנעתם בהתחלה

והיו לך רק 3 מחזורים עד כה

זה אומר שהיו ממש מעט נסיונות אז זה מעודד זה עוד לא מראה על בעיה

כמובן שזה לא אומר שההמתנה לא קשה ומתישה, לא צריך לחכות 5 שנים כדי שזה יהיה "מוצדק"

מנסיוני אני יודעת שלרופאה הולכים אחרי כשנה

וטוב שלרופאת פריון ולא לרופאת נשים רגילה

הייתי מתחילה מלברר על דרכים טבעיות לשחלות כי זה באמת נושא שיכול לעכב

אני פוליצסטית והתחלנו גם לבדוק אחרי כשנה

עד כה ב"ה 2 ילדים מטיפולים

ויכול להיות שיהיה גם טבעי בע"ה אני לא מונעת

יודעת שיש הרבה גם פוליצסטיות שנכנסות טבעי

מציעה מלהתחיל לעקוב אחרי הביוץאולי בקרוב

אני עם שחלות פוליציסטיות ולא היה לי ביוץ הרבה יותר מחודשיים שלושה.. אז אומנם אני הגעתי לטיפולים אבל כנראה לא רק בגלל זה..

בכל אופן, במצב כזה ממש קשה לדעת מתי הביוץ אז ממש ממליצה פשוט להתחיל ממעקבי זקיקים, שרופא ילווה אותכם הזה ואז בשילוב אולטרסאונד ובדיקות דם תדעו במדיוק מתי הביוץ.

חוץ מזה מצטרפת והרבה דברים שנאמרו פה- סה"כ ניסיתם 3 פעמים.. זה ממש כלום גם כשהכל תקין!80% מהזוגות נכנסים להריון תוך שנה-שנה וחצי, ז"א 12-18 ביוצים ונסיונות.. אז זה גם לגמרי בתווך התקין! וגם שחלות פוליציסטיות זה באמת אחד הדברים הכי פשוטים לטפל בהם.. גם לי המליצו על שיטת אביבה (ובסוף בפעם היחידה שניסיתי זה היה כשנכנסתי להריון עם הבת שלי אבל אני לא יכולה להגיד שזה מה שעשה את זה כי היו עוד דברים בסבב הזה) וגם על תזונה שמעתי שיכול לעזור ולהשפיע, לא ניסיתי עד הסוף להתמיד בזה.. ובכל מקרה, זאת באמת יכולה להיות תקופה כיפיית שאפשר להיות ספונטניים ולעשות בתור זוג כל מיני דברים

הי יקרהכובע לבן

3 מחזורים

זה אומר 3 ביוצים (בהנחה שהגוף ישר חזר לבייץ אחרי גלולות. הרבה פעמיפ זה לא ככה ולוקח לגוף זמן להתאזן. )

והסטטיסטיקה הפשוטה של ההריונות. זה 1 ל5, כאשר מקיימים יחסים בביוץ.

במחזורים ארוכים, יש בכלל מצב שלא הייתם ביחד בימי הפורחות, ואז זה אפילו לא נספר.... 

הטיפול הוא "די"פשוטנעמי28

יש כדורים במרשם לעידוד ביוץ איקקלומין/לטרזול.

נוטלים חמישה ימים ברצף בשילוב של מעקב זקיקים.

ואם אין בעיית פוריות נוספת, זה פותר את הבעיה.

השאלה אם את רוצה להיכנס לתוך זה, או לתת לעצמך זמן באופן טבעי.

ולשחרר את הלחץ זה תרגול בלי קשר לאירוע, החיים כל הזמן יציפו אותנו בשיבושי תוכניות ולחץ חברתי, זה עניין שצריך לעבוד עליו בפנים.

ממש להשתיק רעשי רקע, לא לקחת ללב, ולנשום❤️

כמה דבריםמתיכון ועד מעון

דבר ראשון, לי אין שחלות פוליצסטיות, לפחות לא שידוע לי והיו לי במשך תקופות ארוכות מחזורים של 39 ימים, וב"ה יש לי ילדים.

מעבר לזה, אם את מרגישה שהמתח נכנס ופוגע יש למכון פוע"ה שרות של תמיכה סביב פוריות, אולי שווה לשקול את זה.

מעבר לזה, מסכימה עם מה שנאמר שבאמת לא מדובר בהרבה זמן ונכון להציב גם להורים גבול להתערבות שזה לא מקומם להיכנס בניכם. ובאופן כללי 10 חודשים זה עדיין ממש זמן שבונים זוגיות והוא מורכב גם אם לא מכניסים נושא של פוריות

רוצה להדגישאהבת חינם1
שהמחזורים של ה38-39 יום זה רק ב3 חודשים אחרי שהפסקתי מניעה.. לפני היה הרבה יותר ארוכים והחודש המחזור כבר חוזר לסורו..
מצטרפת לקודמותיישלומית.

אתם מנסים לא הרבה זמן. ומחזורים של 38-39 יום זה ממש ממש בסדר. בגלל שאת פוליציסטית לא יודעת אם כולם כללו ביוץ אבל בהנחה וכן אז באמת את במצב ממש ממש טוב!

דרך אגב, אני לא פוליציסטית והמחזור שלי מאוד לא סדיר (50+-30 ימים) וב"ה נכנסתי בקלות להריונות...)

ממליצה להוריד לחץ, להבהיר למשפחה שזה לא עניינם ושאתם מבטיחים להזמין לברית כשתהיה בע"ה. עד אז אין מה לשאול שאלות ולהמליץ המלצות.

עם כמה שזה קשה, ואני לא מזלזלת בכלל, קחו נשימה ותחיו את הרגע. בע"ה יהיו לכם עוד הרבה שנים טובות ושמחות עם ילדים 

עונהנויה12345

גם עם שחלות פוליצסטיות

לא ממליצה על מקלוני ביוץ לא עובד עלינו כל כך.

לי לקח בהריון השני גם בערך 7 חודשים ללא מניעה אבל אין כל כך ביוצים אצל פוליצסטיות ככה שקשה להיכנס להריון

לי עזר לעשות שינוי באורח החיים, לשתות הרבה מים, פחות קפאין, לאכול טוב ומאוזן ולהקפיד על שעות שינה.

זה ממש עזר לי.

יש מישהי שיש לה פודקסט על הנושא ממליצה לשמוע קוראים לה מירי לאב.

בהצלחה!!!

רק רוצה לשים דגש על משהוהביתמתפורר

הרבה פעמיים בשחלות פולציסטיות אין ביוץ בכלל, ומתישהו הרירית פשוט נושרת בלי ביוץ ולכן יש מחזור.

אם עובר זמן וכל הזמן המקלון ביוץ מראה קצת חיובי ולא חיובי מוחלט ייתכן ואת לא מבייצת ובגלל זה באמת כדאי לברר את זה עם רופאת פריון.

היה לי חשוב לציין את זה כי גם אני עם שחלות פוליצסטיות ואחרי כמה חודשים שניסיתי להבין מה לא בסדר איתי שאני לא מצליחה לברר מתי הביוץ (בכל השיטות, בפרט עם חום השחר) הבנתי שזה לא שאני פשוט לא מספיק  דויקת זה שפשוט אין כזה.

אז הדבר הכי חשוב זה להבין אם יש ביוץ וזה אני מאמינה שהדבר הראשון שרופאת פוריות תעשה.

ועוד דבר קטן, קחו נשימה. אתם בתחילת החיים ובגלל זה זה ככ מציף אבל אתם תראו ככ שהזמן יעבור שכולם סביבכם תמיד יהיו דברים שלכם אין או שאתם מצפים.

כל אחד והמסלול המדויק לו, בעז"ה זה יגיע לכם בזמן המדויק!!.

ותשמחו מזה שכבר מנסים לעזור לכם בשלב מוקדם ואתם לא סתם נמרחים חודשים בלי ביוץ בכלל.

בהמשך למה שכתבואפונה

ממש חשוב לעבד את המרכיב של הלחץ

כי אם אפשר לנטרל אותו, תהיה לכם אפשרות ללכת בדרך הרבה יותר נעימה ומועילה לטווח הארוך.

תוכלי למשל לנסות שיטת אביבה כדי להסדיר את המחזורים, ובמקביל ללמוד שיטת המודעות לפוריות כדי לעקוב בעצמך אחרי הביוץ שלך אם יש ומתי, וכמובן לתזמן יחסים.

שתי השיטות האלה הן כלים מאד אפקטיביים שתוכלי להשתמש בהם כל החיים, בתרחישים כאלה ואחרים.

תוכלי גם ללמוד לאזן את עצמך באמצעות תזונה או דיקור סיני, שישפיעו על הבריאות שלך (יש לתסמונת השלכות נוספות לטווח הארוך, היא קשורה להתפתחות של תנגודת לאינסולין).

הדרך הקצרה לעומת זאת, היא באמת לפנות לרופאת פריון, שתשלח אותך למעקב זקיקים - תהליך מתיש ומייגע שכולל אולטרסאונד מוקדם בבוקר מספר פעמים בחודש עם בדיקת שם, תלות באחות זמינה יותר או פחות שתספר לך מה התוצאות, התערבות תרופתית כדי לגרום לביוץ - שיש לה גם תופעות לוואי.

אנשים נוספים שמעורבים בחדר המיטות שלכם, וברור שהדרך הזאת כוללת גם עליה במרכיב הלחץ.

זו אפשרות כמובן, אבל בעיני פחות טובה.

כשרוצים משהו מאוד קשה להרגיע, ובכל זאתמשתדלתלהיותאני

אני מבינה אותכם מאוד, כשרוצים ילדים מאוד קשה להרגיע ולהיוץ בנחת

במיוחד שסביבכם לכולם כבר יש

במיוחד שההורים לוחצים

ובכל זאת, קודם כל באמת לא ניסיתם הרבה בכלל, זה ממש ממש ממש נורמלי לא להכנס להריון כל כך מהר.

כשחיים בסביבה שכולם ילדים מאוד מהר, אז מי שלא 'עומד בקצב' הרבה פעמים בטעות נכנס ללחץ, אבל אם תסתכלי סביבך על אנשים מבוגרים יותר, תראי שלכל אחד יש את הסיפור שלו. יש את מי שהלך בקלות ואחר כך כבר לא, יש את מי שהלך בקלות אבל גידול הילדים היה מאתגר, יש אנשים שהסיפור שלהם זה פרנסה ויש שזוגיות, לכל אחד את האתגרים שלו בעולם, והדרך לצלוח היא רק להסתכל פנימה ולעבוד על השמחה שלנו. במיוחד כשעדין אין אצלכם בעיה, ניסיתם זמן מועט ואתם נכנסים ללחץ סתם. ואני לא אומרת שהקושי לא מובן לי! כשרוצים כל חודש נראה המון. אז אני לא אומרת שצריך לשמוח בזה, אבל כן זה המציאות שה' זימן לכם, תנסו לצמוח מזה ולנצל את הדברים החיוביים שבזה, תנצלו את התקופה הזאת, זה זמן שלא יחזור

תהנו מהזוגיות

תעשו רשימה של דברים שבא לכם לעשות ומאתגר עם ילדים וכל חודש תעשו משהו

תנסו לשחרר. אני לא אומרת להפסיק לרצות או לא להתבאס כשלא עובד, אבל תנסו במקביל להנות,

אני לא אומרת שזה קל, יכול להיות שבהתחלה זה יהיה בכח, אבל יש לנו יכולת לבחור בחיים שלנו על מה לשים את הדגש

אם לא מצליחים לשחרר בכלל- לכו לטיפול.

ורוצה להוסיף שהיום ברוך ה' יש לרפואה הרבה כלים ושאני מסתכלת סביבי גם זוגות שהתקשו בכניסה להריון, בטווח של כמה שנים לכולם יש ילדים, עוד יהיה לכם בעזרת ה', במיוחד כש'הבעיה' היא שחלות פובלסיצטיות שהיום מטפלים בזה מאוד בקלות.

מבחינת ההשתדלות- בגלל הגיל הצעיר והזמן הקצר שאתם מנסים, לדעתי הכי טוב לפני שנכנסים לסיפור של טיפולים לנסות שיטת אביבה ודיקור סיני, אבל אם לא מתאים לכם אתם יכולים גם ללכת ישר לטיפולים, רק לכו על זה בשמחה שיש היום לרפואה כלים לעזור לכם, ולא במסכנות ועצבות.

וכל האנשים סביבכם שמעירים - קודם כל סליחה שאני אומרת את זה ככה אבל הם מטומטמים, אתם נשואים כולה 10 חודשים, אפילו בעיה אין עדין

וגם אם הייתם נשואים יותר וכן היתה בעיה- זה לא העסק שלהם

דיקור סיני עושה פלאיםאנונימית בהו"ל

בתור מישהי שיש לה מחזורים לא סדירים

ואחרי ניסיונות להכנס להריון של שנה וחצי

הלכתי לדיקור (זה סדרה של טיפולים, יקר אבל שווה כל שקל)

המחזור התחיל לדפוק כל חודש כמו שלא היה לי בחיים

ועכשיו ברוך ה' בהריון.

השקעה ששווה כל שקל.

אם תכתבי מאיזה איזור את, אולי אני אוכל להמליץ לך.

אבל חשוב לקחת מישהי מומלצת ולא מהקופה...

וכן חשוב לדעת זה לא נחשב הרבה זמן לנסות...

בדכ ההנחיה היא להתחיל בירור רק אחרי שנה של ניסיונות.. וגם לפעמים לגוף לוקח זמן להתאושש ממניעה (שאגב גם בזה דיקור יכול לעזור(

חיבוק 🫂

אם דיקור אז ממליצה על יניב אברהם, מקבל בכפר חבדאוהבת את השבת
ובצפון
אין לי שחלות פוליציסטיותמקקהאחרונה

כלומר, אין את המראה האופייני בא"ס

אבל יש לי מחזורים ארוכים מאוד וחלקם ללא ביוץ

נכנסתי להריון טבעי 4 פעמים, ופעם אחת נעזרתי באיקקלומין, בילד השלישי

זה ממש ממש לא נורא

שאלות על טבעת נוברינג/דיאפרגמהפרח חדש

אני יודעת שזה שני דברים שונים מאוד

אני פשוט בשלב של התלבטויות והסתבכתי עם עצמי

לגבי טבעת-

כמה זה מעצבן ההתעסקות עם ההוצאה והכנסה לבדיקות טהרה וטבילה? אני יודעת שזה רק להפסק ראשון ושביעי וטבילה.

ולגבי הדיאפרגמה

יש פה בנות שהצליחו למנוע אותם ממש רציני? הכוונה לקיים יחסים בזמן ביוץ באמת ולא להיקלט? כי החשש שלי שאצטרך במילא להימנע בימים הפוריים ואז כבר עדיף להישאר בלי כלום.. למרות שזה לא רעיון טוב בכלל

עונה..הריון ולידה

לגבי טבעת- לר השתמשתי הרבה זמן לדעתי מספר חודשים אם אני זוכרת

מבחינת הכנסה הוצאה היה לי סבבה אבל פעם אחת אחרי שטבלתי וכבר הגעתי הביתה נזכרתי ששכחתי להוציא לטבילה וחזרתי לטבול שוב באותו ערב🤥

לגבי דיאפרגמה- השתמשתי כשנתיים וחצי ברציפות, אסייג ואגיד ששמתי כל קיום יחסים חוץ ממקרים בודדים ממש, שהייתי בטוחה ב100% שהתרחקתי מהביוץ. 

וואו איזה באסה לטבול שוב!רוני 1234
קרה לי גם שטבלתי שוב אבל עוד הייתי במקווה.

בדקתי עכשיו בגוגל ואני רואה שבדיעבד הטבעת לא מעכבת (אולי זה לא לכל הדעות אבל כדאי לדעת שזו אופציה).

עם דיאפרגמהoo

אפשר למנוע שנים ארוכות

זה סיליקון שחוסם פיזית + קוטל לשיפור החסימה

האחוזים יורדים כי נשים שוכחות/ לא מיומנות וזה זז/ חושבות שאפשר בלי/ לא שמות קוטל

השאלה אם אין חשש שלא ימנע פיזיתפרח חדש

אולי תנוחה מסויימת שאישה תעשה או משהו כזה

מספיק שכמה זרעים בודדים יעברו ואשה תיקלט להריון

מלחיץ ממש

ומבחינתי אין סיכוי להפלה במקרה כזה ואאלץ להתמודד עם ההריון

אוף אין לי כבר כח למחשבות והתלבטויות של זה

אפשרoo

לבדוק אם היא זזה בזמנים בטוחים

היא לא אמורה לזוז

(לקאיה יש מין דפנות שמונעות את התזוזה)

והקוטל מוסיף שכבת הגנה בפני עצמו

אני רואה את זה כמניעה בטוחה

דיאפרגמהאנונימית בהו"ל

מונעת עם זה לסירוגין כבר כמה שנים

הקפדתי ללכת למתאמת

בלי ג'ל (חוץ מתקופה מסוימת)

אף פעם לא בודקת ביוץ, פשוט שמה כל החודש.

בין הראשון לשני מנע לי מעולה

בין השני לשלישי נכנסתי עם זה להיריון

אחרי הרביעי הייתה תקופה שהייתי חייבת למנוע רפואית אז הייתי עם ג'ל עד שנמאס לי

ובסוף נכנסתי להיריון ביום שלא שמנו כנראה חח

אז מבחינתי זה מונע, והג'ל מעלה אחוזים ובחרתי לא להשתמש בו, וקרה שלא מנע לי, אבל מקרים כאלה קורים גם עם אמצעים שנחשבים יותר בטוחים…

מניחה שאחרי הלידה אחזור לזה כי האמצעים האחרים לא ככ באים בחשבון

הטבעת לא מעצבנת כל כךרוני 1234

בטוח שזה פחות טירחה מדיאפרגמה.

עונהשאלה גנים

הטבעת הייתה לי אחלה להוציא ולהכניס

התרגלתי די בקלות

לא הכרתי שמוציאים לבדיקות או הפסק, רק למקווה

לגבי דיאפרגמה-

מונעת איתה כבר כמעט ארבע שנים, ברגע שהפסקתי נכנסתי להריון ככה שאני מניחה שהיא מונעת לי מעולה

משתמשת תמיד בג'ל

מנסה לעקוב אחרי ביוץ ולא שמה אותה ב3-4 ימים שלפני המחזור שאז כבר בטוח לא צריך

לגבי דיאפרגמה - כמו שכבר כתבו כאן -

חשוב ללכת למתאמת אחרי לידה / אחרי שינוי משמעותי במשקל (5 ק''ג נראלי) כדי לוודא שהיא עדיין מתאימה + לוודא שאת שמה נכון

להקפיד להוציא לא לפני שש שעות

לשים ג'ל

וכמובן כמו תמיד - להתפלל...

בשבילי זו המניעה האחרונה והיחידה שאני יכולה (מלבד לא לקיים יחסים...) אז לומדת להסתדר עם מה שיש 😅

בהצלחה בהחלטות!!

אני עם הדיאפרגמה כבר 3 שנים בערךהמקורית

אולי יותר

בהתחלה הייתי נמנעת בזמן ביוץ באמת, עכשיו כבר לא. אבל זה ממש לא משתווה לטבעת ובטח שלא אומר שלא לשים כלום (את אותה למנוע לא? מה הקשר לא לשים כלום?). עם קוטל זרע זזה עובד אצלי ב"ה (לא מתקמצנת עליו) ואם יש מחזורים קבועים בערך - כחמישה ימים/ שבוע  לפני העונה הבינונית  ואחרי שזיהיתי ביוץ ועברו כמה ימים אני כבר לא משתמשת בה בכלל וזה בעיניי יתרון מטורף

גמני משתמשת בקאיה

עונה ממה שמכירהאוזן הפיל
טבעת - מוציאה ומכניסה בקלי קלות, אחרי 4 לידות🤷‍♀️, ואני כן מוציאה לכל בדיקה, רק כי יותר נח לי ככה, אפילו שלא צריך. יותר קל וזריז מלסדר את העד על האצבע.

יש לי אחות בזכות דיאפרגמה, אז מבחינתי זאת לא אופציה

דיאפרגמהרק לרגע9
מונעת איתה כבר יותר מעשר שנים. ב"ה אף פעם לא נכנסתי להריון איתה... וכשאני מפסיקה למנוע ב"ה ישר נקלט הריון, אז מניחה שזה עובד טוב. כמובן צריך להקפיד על שימוש נכון, עם קוטל, לא להוציא שש שעות אחרי. למדתי שמפ אז אני לא משתמשת כל החודש, רק בימים הפוריים.
בינתיים החלטתי לנסות חודש אחדפרח חדש

את הנוברינג לפני שאני שוללת לגמרי גם את זה

אם לא יהיה טוב אז לא נותר אלא דיאפרגמה

אני כותבת פה כי רוצה שזה יהיה כתוב ושאני לא ישנה את דעתי עוד מעט שוב ותיכף כבר אי אפשר להתחיל החודש נוברינג 🙃😶

מנענו עם דיאפרגמה בלי קוטל כמה שנים במצטבראוהבת את השבתאחרונה

כן התאמתי אצל מישהי תותחית..

דיאפרגמה שהרגישה לי יותר הרמטית מהסוג הקודם שהשתמשתי..

אצל לי מילר אם אני לא מתבלבלת..

סקר התקן לא הורמונליהריון ולידה

1. איזה התקן שמת?

2. האריך והכביד לך את הווסת?

3. היו לך דימומים/כתמים בין וסתיים? אם כן,קיבלת פסיקה מיוחדת ל7 נקיים?

4. היית מרוצה מהמניעה הזו?

בונוס

אשמח להמלצה לרופא.ה להתקנה במאוחדת באיזור השרון. 

ברור שלא כולן יסבלו מזהעם ישראל חי🇮🇱

אבל חשוב להכיר

ושיתפתי מה אני עברתי כדי שאם מישהי מרגישה משהו דומה, שתדע .

חג שמח

מניעה ואישה מיואשתאנונימית בהו"ל

ניסיתי כמה סוגי גלולות. רגילות, משולבות.

ניסיתי טבעת.

היה גם התקן ואיתו דלקות וסיבוכים.

וזהו, הגעתי לקצה.

אני רוצה את החיים שלי בחזרה.

ההורמונים האלו הרסו אותי. מרגישה שאני פשוט לא אני.

אני עכשיו אחרי דימום שהתחיל עם גלולות, החלטתי להפסיק והודעתי לבעלי שאני לא לוקחת יותר כלום. נמאס לי.

נמאס לי מהעצבים, מהדיכאונות, מניסוי וטעייה, מחוסר חשק.

אבל אני ממש לא רוצה עכשיו הריון והוא בכלל נחרד מהרעיון.

אמרתי לו שלא מעניין אותי.

שייקח על זה הוא אחריות.

לא יודעת איך.

אם גם הוא לא יודע אז לא יהיו יחסים וזהו.

מסכן

אבל נשבר לי

וואי ממש מובן. מציעה:ממתקית

ללמוד שיטת הפוריות הטבעית- כיצד לא להרות באופן טבעי...יודעת שיש דבר כזה.
מניעה בנרות, דיאפגרמה, שקפים...- אין הורמונים...

חברה אמריקאית שיתפה אותי במניעה מעולה שיש שם, אולי יש גם בארץ? אני לא נתקלתי. מעניין אם מישהי פה מכירה
שבב כזה קטן שמחדרים לתוך העור בזרוע- נשמע מפחיד, אבל מונע נהדר ובלי השפעת הורמונים ככה אני מבינה ממנה. אולי שווה לך לברר?

רק אומרת שזה חייב להיות הורמונלי אם זה בזרוע...שש וארגמן
שבב שמונע דרך הזרוע בלי הורמוניםאפונה
נשמע טוב בערך כמו לאכול עוגת קצפת בלי להשמין.
זה שבב שמפריש פרוגסטרון,וזה הורמונליעל הנסאחרונה
מבינה אותךבעלת תשובה

גם אני סבלתי מסוגים שונים של מניעה הורמונלית

בסוף ויתרתי והשתמשתי בנרות. יש גם שקפים ועוד אפשרויות. נכון, אחוזי ההצלחה יותר נמוכים ,אבל הם גם די גבוהים. חושבת שבאיזור80% (לא זוכרת בדיוק)

אז זאת גם אופציה

דיאפרגמהרוני 1234
דיאפרגמהאפונה
ואם את ממש חרדה אז יחסים רק אחרי ביוץ.
תלמדי מודעות לפוריותהריון ולידה

נכון זה גם מורכב אבל זה בטח ובטח עדיף מההצעה שלך של לא לקיים יחסים בכלל.

מקסימום בהמשך כשתדעי להשתמש בה טוב תוסיפי דיאפרגמה רק בימים הבעייתיים.

לא הייתי מתחילה עם שקפים ונרות שזה לא נחשב בטוח בכלל בכלל

מסכימההמקורית
אני רק חיבוק, מזדהה מאוד מאוד ❤️❤️שאלה גנים
דיאפרגמה. הורמונים זה באמת נוראאוהבת את השבת

ותכלס הזוי להשתמש בזה כאילו זה כלום

יש לזה השפעות ככ מטורפות על הגוף.... והנפש..

דיון שהיה לנו ואשמח לשמוע אתכןאנונימית בהו"ל

ראש ממשלה ספרדי, אקדמיות ופרופסורים ודוקטורים ספרדים,מרוקאים, תימנים, פרסים וכו' וכו', משהו שיקרה בטווח זמן הקרוב?

היו כאלו שטענו שכן ויש בשלות לעם

והיו כאלה שטענו שזה עוד רחוק בגלל כל החברה המקיפה..

מרגישה על חברות מוכשרות שלי שככ רוצה שיהיה להן תארים מתקדמים אבל נראה שהכל מוקף באשכנזים/אירופאים כמוני😢 הלוואי ויהיה שינוי! 

אנחנו נאלצות לנעול את השרשוריעל מהדרום
מאחר ואם אין תרבות דיון ויש מחיקה כזו של דעות שונות בצורה לא מכבדת, אין מקום לדיון בפורום.

ואין שום הצדקה לאנונימי.

לאן הולכות לטייל בחול המועד?אוויר לנשימה

בדרך כלל אנחנו מטיילים מלא

עכשיו ממש מתלבטים מה לעשות… 

בדיוקטארקו

זה לא לא מטופל, אבל המציאות פה מורכבת מה לעשות..

וגם, לעצור בצד בזמן אזעקה ולקרוא לחיילים לאבטח, נניח שכן היו מספיק חיילים-אבל זה לסכן אותם מעבר למה שצריך...

(לחיילים יש עמדות שממוגנות חלקית.. ברור שאם יש צורך גם אם יש אזעקה הם בפעילות! אבל צריך לא ליצור צורך כזה סתם(

נסיעה מהמרכז לירושלים במצב הבטחוני הנוכחיאנונימית בהו"ל

הי בנות,

בעלי מאוד רוצה לסוע כולם לירושלים לבקר את המשפחה שלו ואני מפחדת שתתפוס אותנו אזעקה בדרך ורוצה להמנע, הוא אומר שאני מגזימה וכולם נוסעים...

מרגישה רע שאומרת לא אבל באמת מפחדת, מה אתן חושבות? אני מגזימה?

אני נסעתיoo

מירושלים למרכז ובחזרה

הרבה פעמים במלחמה הזו

אני לא מפחדת

אבל הרבה אנשים כנראה כן מפחדים

כי הכבישים יחסית ריקים

מה שחשוב אם נוסעים

זה להחליט על אסטרטגיה מראש

מה עושים בזמן התראה/ אזעקה

כדי לא להיכנס ללחץ

(אני ממשיכה לנסוע

זה מרגיש לי הכי בטוח)

היום יש כמות גדולה של אזעקות ואני הייתי נמנעתהמקורית

אני למעשה נמנעת מתחילת המלחמה לנסוע להורים שלי כי אזעקות ואין אצלם ממד, כי נהגים הרבה פעמים מגיבים בחוסר פרופורציה וזה יכול לגרום לתאונות

ולדעתי זה משו שיכול לחכות לימים רגועים יותר

אני נסעתי הרבה פעמיםבוקר אור

בעלי במילואים והמשפחה שלי במרכז

נסעתי אליהם כל שבת הלוך וחזור עם הילדים

וואלה לא כל כך מפחיד אותי,  לא יודעת. אגב בירושלים יש הרבה פחות אזעקות מבמרכז

לא הייתי נוסעת, אבל מאפשרת לו אם הוא מרגיש בנוחכורסא ירוקה
נסענו הרבה פעמים בהרכבים שונים..שומשומ
אי אפשר לעצור את החיים ולהיות סגורים בבית כל היום. לדעתי. 
כנללומדת כעת

מצד שני אני ממש מבינה את מי שמפחדת

הייתה לנו אזעקה בדרך והיינו באמצע שומקום. היה מאוד מפחיד...

אבל אין מה לעשות. חייבים להמשיך בחיים וחייבים להפסיק לפחד. וכשיש התרעה מוקדמת לחפש בוויז מקלט...

אני נוסעת חופשישלומית.

לא מסוגלת לתקוע את החיים שלי ברמה כזו.

אבל למרכז לא מגיעה בכלל ( בלי קשר למלחמה, פשוט אין לי מה לעשות שם)

לא יודעת מה באמת "נכון"

נסענו כמה פעמים...אורי8
האמת, נוסעים לאן שצריך/ רוצים. קרה לנו שהיתה אזעקה בדרך. כבר בהתראה התחלנו לחפש מקום מוגן. בהרבה תחנות דלק יש מרחב מוגן ונכנסו לשם. ( בדרך כלל בתוך החנות של התחנה). אולי אם יש הרבה קטנטנים זה יותר מורכב. מסכימה שיכול להיות בזה סיכון מסוים, אם לא תמצאו מרחב מוגן תצטרכו לעצור , ולצאת מהרכב . היום הינו במעין והיתה אזעקה, לא נעים, ואני בדרך כלל ממש נשמעת להנחיות. ברור שיש פה סיכון מסוים. אבל גם בסתם נסיעה בלי מלחמה יש סיכון מסוים ואנחנו נוסעות. אז כל אחת מנהלת את הסיכונים שלה ... 
אנחנו נוסעיםשומשומונית

ההורים שם...

אין לי משפחה במרכז אז לא יודעת מה הייתי עושה אם הייתי צריכה. אבל בירושלים אין המון אזעקות, בערך כמו אצלינו, אולי אפילו קצת פחות. אז משפחה - זו משפחה

אנחנו נסענורקאני
השאלה מה מרחק הנסיעהחילזון 123

אם זה להגיע מרחוק לדעתי את לא מגזימה

ממש לא נעים להתקע בדרך עם ילדים קטנים

אם זה לשבת שלמה אולי הייצי טורחת

אבל בשהיל ביקור קצר לא בטוחה שהייתי יוצאת

נסענו והיה ממש בסדרצוצקהלה

הבאנו איתנו גם מזרוני יוגה כדי שאם נצטרך לשכב יהיה נעים יותר.

בעיני הכי חשוב זה להיות באמת רגועים ולא לשדר לחץ לילדים ולהפוך את זה לחוויה (זה באמת מצב לא נעים אבל לחץ לא עוזר), בפועל כשהייתה התראה בדקנו בוויז איפה יש מרחב מוגן קרוב והספקנו להגיע ולהתמקם בנחת...

אני לא הייתי נוסעת.רותי7

אנחנו ממש רוצים לנסוע להורים, אבל אני מפחדת שתהיה אזעקה בדרך - אז אנחנו לא נוסעים..

אולי בעלי יסע לבד כדי לבקר אותם.

אני מבינה אותךתקומה

ממש שאת מפחדת

אבל מבינה גם את בעלך

אנחנו כן נוסעים

לא אצא לטיול במרכז או בהרי ירושלים, זה נראה לי פחות אחראי.

אבל נסיעה סטנדרטית שמאפשרת לפגוש משפחה ולשמור על איזושהי שגרה, זה חשוב ורצוי שווה את זה.

אנחנו נוסעיםקפצתי לבקר

גרים קרוב למרכז, עם המון אזעקות. בכל האיזור הקרוב יחסית למדנו איפה כל המיגוניות והמקלטים, וכשיש התרעה נוסעים למרחב מוגן הקרוב. כמו שאמרו במחסומים המון פעמים יש מיגוניות, בתחנות דלק.. כך שיש מקטעים יחסית לא ארוכים שאם תתקבל התרעה לא יהיה לי מקום בטוח לעצור בו.

כן עושים השתדלות לשמור על ההנחיות אבל בהחלט נוסעים.

היום הגיעו אלינו משפחה ממש מכל הארץ, ב"ה גם מי שהיה בדרך ידעתי לומר להם בהתרעה לאן ללכת וב"ה הספיקו להגיע למרחב מוגן

אנחנו נוסעיםאר
ונסענו כמה פעמים את הדרך הזו
מקווה שלא תפסה אתכם אזעקה בדרךבתאל1אחרונה
כי במרכז היו הרבה היום
לא קשור לפסח, התייעצות קרעים בלידהכנה שנטעה
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י"ט בניסן תשפ"ו 0:09

לא היה לי רעיון אחר לכותרת חחח

נקרעתי בלידה הראשונה ותפרו אותי כמה תפרים, עד היום אני ממש מרגישה את התפר של החתך ותפר של קרע אחד (שנה וכמעט וחצי אחרי).

הייתי אצל פיזיותרפיסטית והיא נתנה לי תרגילי קיגל (ככה קוראים לזה?) ואמרה לי לעשות עיסוי פרינאום כזה באזור התפרים. את התרגילים אני משתדלת לעשות, לא חשה שיפור (אולי קצת מבחינת רצפת אגן שגם היא לא במצב וואו), אבל את העיסוי אני לא מעיזהההה פשוט לא מסוגלת לעשות לעצמי, לגעת שם. עושה לי חלחלה וצמרמורת ביחד..

עכשיו ב''ה בהריון שני ומלבד חוסר הנוחות הרגיל אני גם די לחוצה שאקרע שוב בלידה וח''ו יהיה כמו אז אם לא גרוע יותר..

אשמח לשמוע מנסיונכן האם נקרעתן שוב בלידות חוזרות? חוויתן כאב שוב בתפרים ישנים? ורצפת אגן חזרה לכן מתישהו לתפקוד נורמלי? ואולי יש לכן טיפים להרגעה של הצלקות מהתפרים שלא יכאבו כבר?

סורי על באריכות תודה לעונות!

אני נקרעתי קצת רק בלידה 1 ב"ה. בשלוש שאחריה לאיעל מהדרום
יואו🤦‍♀️ הוספתי לך בכותרת את המילה "בלידה"יעל מהדרום
לק"י

כי חשבתי שאני בפורום אחר בניהולי, ששם מבקשים לכתוב בכותרת אם מדובר בהודעה על הריון/ לידה😅

במחילה, את צריכה פזיו אחרתממשיכה לחלום

לדעתי זה לא מענה מספק ,

היא צריכה לעשות עיסוי לצלקת,

מה שאת אמורה לעשות זה לתמיכה אבל לא מחליף..

הפזיותרפיסטית שהלכתי אליה אמרה שאפשר להגיע אליה לפני לידה והיא יכולה לעשות עיסוי כדי למזער את הסיכוי לקריעה של פתח הנרתיק כי זה מגמיש את השרירים.

נקרעתי פעמייםהמקורית

לאזור שלום ב"ה

לידה ראשונה ואקום וחתך יזום

לידה שנייה - ספונטני, לידת בזק

ב2 הלידות תפרים (אותו רופא אגב😅) והוא עשה עבודה טובה ב"ה

אצלימקקה

בלידה ראשונה קרעים רציניים

בלידה שנייה חתך יזום

ההחלמה מהחתך הייתה הרבה יותר קלה

בלידה שלישית ורביעית קרע ספונטני קטנטן

מצטרפת להמלצה להחליף פיזיו

לי היו תפרים בלידה שלישית שהרגשתי המון זמן אחרישאלה גנים

ברמה שחזרתי לרופאה מעל שנה אחרי הלידה. כאב לי שם ממש וגם הרגשתי את התפרים.

עברתי תהליך ארוך של פיזיו רצפת אגן וכמו שאמרת -

זה היה טוב לרצפת אגן, אבל לא עזר לתפרים.

מה שבאמת באמת עזר בסוף - היה ההריון והלידה הבאים 😅

מאחלת לך שזה יעזור גם.

מה שכן, בזמן הבדיקות הרופאה שלחה אותי לרופאה מומחית בתחום (דר' אושרת ברט המדהימה) שנתנה לי משחה הורמונלית למרוח שעזרה מאוד - אבל נקודתית, לא פתרה את הבעיה.

וכן אמרה לי שאם זה ימשיך - היא תפנה אותי לפתיחה של התפרים כי אולי עשו אותם מהודק מידי וזה מה שכואב. ב"ה שלא היה צריך בסוף...

בהצלחה ורק בריאות 🥰

היה לי ככה בלידה הראשונהגפן36

בראשונה נקרעתי היטב ותפרו כנראה חזק מידי/עקום/ משהו כזה. 

הרופאה אמרה שיש כמה דברים שיכולים לעזור-

או פיזיו שלא בטוח יועיל, או לתפור מחדש, או ללדת שוב. 

החלטתי לחכות. 

הלידה השנייה באמת סידרה את זה. אבל עד אז כאב לי. כנראה שנקרע ממש קצת, רק איפה שהיה תפור יותר מידי והכאיב לי.

אמרו לי שזה נפוץ שלידה חוזרת מסדרת את זה.

לא תפרו אותי בלידה השניה, רק בראשונה. 

האמת הייתי הולכת להתייעץ עם רופאשלומית.

מומחה לנושא.

אישית אני נקרעתי בכל הלידות (3) אבל תפרו אותי ב''ה בצורה טובה וחוסר הנוחות עבר תוך כמה שבועות.

יש לי חברה שסיפרה לי אחרי לידה שניה שמאז הלידה הראשונה היא סבלה מהקרעים ובלידה השניה אמרו לה שרואים תפר עקום ותיקנו לה...

לידה ראשונה חתך יזום אבלדיאט ספרייט

תפירה גרועה מאוד

לקח לי שבועות להתאושש, הציעו לי לתפור מחדש, אבל העדפתי לוותר.

לידה שניה חתך קטן ממש ממש, תפר קטנטן והחלמה מהירה.

לידות לאחר מכן ללא קרעים.

גם לי היתהשיפור
ממש רתיעה מהמגע בצלקת, הפיזיותרפיסטית עשתה איתי תהליך של התרגלות הדרגתית, אחרי הלידה השניה היה מספיק עם מאמנים, אחרי הלידה השלישית הייתי צריכה עם היד. זה היה לא פשוט, אבל שווה, כשהתמדתי הכאבים עברו לגמרי
חמש לידות,שגרה ברוכה

ארבע מתוכן עם תפרים. רק בראשונה הורגשו בכלל.. השאר היו קטנים ולא הורגשו בהחלמה. לגבי הראשונה, היה הרבה קרעים יחסית(לא חתך. ספונטנים  אבל לא עמוקים מאוד)

התפירה היתה טובה . אבל שבועיים ראשונים כואבים לשבת לשכב לקום וכו'.

לאחר מכן השתפר עד שעבר לגמרי. לא נשאר לי מזה משהו אחכ. לא זוכרת שהתעסקתי עם זה

תרגישי טוב❤️

עונהעם ישראל חי🇮🇱

לידה ראשונה תפרים כי חתכו

לידה שניה תפרים כי האיזור נקרע מעט מעצמו

מהלידה השלישית והלאה עד החמישית ב"ה ללא תפרים.

אני חושבת שזה משתנה מאישה לאישה

יש כאלו שאין להן בכלל תפרים באף לידה

יש כאלה שכל לידה

יש כאלה לפעמים כן ולפעמים לא תלוי איך הלידה מתקדמת ..

ויש גם מיילדות שסתם מתערבות וחותכות שלא לצורך כי אין להם סבלנות (קרה לי לצערי)...

בהצלחה !!

לידה ראשונהאנונימית בהו"ל

קרעים משמעותיים (דרגה 3). כאבים לא נורמליי. הלכתי למוקד ואחד התפרים היו הדוקים מידי וזיהום.

ב"ה אח''כ השתפר ועבר. מכירה כאלה שהיו צריכים לפתוח ולתפור מחדש.

ב"ה שתי לידות הבאות לידות וגינליות (למרות הלחץ מהרופאים לקיסרי) עם חתך יזום.

אחרי לידה שניה היה מאוד קליל ביחס לראשון (גם הזדהם), ולידה אחרונה בקושי מורגש.

אז זה משתפר אצלי מלידה ללידה ב"ה!

ממליצה ללכת לבדוק את זה אצל רופא מומחה לקרעים.

*מאנונימי כי לא מעט מכירים את הרקע לידה שלי

זיהום בתפרים נשמע נוראלומדת כעת
הוי,מקלדתי פתח

היו לי מלא תפרים בלידה ראשונה. אחרי חצי שנה הגעתי למרפאה ייעודית בשערי צדק יש שם כירורגית שבודקת את זה, אצלי אכן היה משהו לתקן (בדקה ובמקום טיפלה, כל הסיפור היה 10 דקות בערך ...) רק אז התחלתי להתאושש. ומהר.

אולי שווה גם בזמן הריון ללכת לודא שהכל תקין. (רק כדי לא לסבול, לא בקטע של דחוף)

החלק המעודד שבלידה שניה היתה לי פתרונות קטנה ושירים מהיר, ובשלישית לא היו כאבים כבר אחרי שבוע.

שיהיה בקלות חוויה מתקנת! 

תודה לכולן על התגובות!כנה שנטעה

מבינה שאין כלל, או שיעבור בלידה בע''ה אמן או שאקרע שוב ח''ו.. לגבי התגובות להחליף פיזיותרפיסטית, אני הולכת דרך הקופה אז מניחה שהמענה יהיה זהה בכל מכון, לא?

לא חושבת שהתפרים לא טובים כי תפרו אותי צוות שלם עם פלסטיקאי ומלא רופאים 🫣..

בע''ה מקווה שיעבור ובלי קרעים בלידה.

שוב תודה לעונות ❤️

היה לך קרע בדרגהאישהואימא

גבוהה?(3 ומעלה)

כי לפי איך שאת מתארת שתפר אותך פלסטיקאי ועוד מלא רופאים, ככה זה נשמע

לבעיות מורכבות בקרעים ותפרים בפרינאום יש את דר' רויטל ארבל בשערי צדק.

גם אם את הולכת דרך הקופהממשיכה לחלום

פיזיותרפיסטיות שונות עובדות לעיתים בגישות מעט שונות. הם יכולות ללכת לקורסים שונים (כמובן אחרי ההתמחות בפזיותרפיה של רצפת האגן) וזה משנה את דרך העבודה שלהן.

ממליצה ממש לנסות

יש הרבה דרכים למנוע קרעים בלידהגלי מטר

הדבר הכי חשוב הוא היכולת להניע את הגוף בחופשיות במהלך הלידה וביציאת הראש בפרט ולבחור את תנוחת הלידה לפי מה שהגוף שלך מבקש, מה שאומר ללדת בלי אפידורל.

זה גם מאפשר לך ללחוץ רק מתי שאת באמת מרגישה שזה נחוץ ולא מתי שהמיילדת אומרת, מה ששומר מאוד על הפרינאום. ואפשר גם ללדת בלי ללחוץ בכלל, ילדתי כך פעמיים. תקראי על רפלקס פליטת התינוק.

וגם עם אפידורל יש דברים שאפשר לעשות כדי למזער נזקים, ממליצה מאוד לקרוא על כך בספר לידה פעילה.

חשוב לי להגיב על זהשלומית.

שאמנם יש הרבה דרכים להפחית סיכון לקרעים, אבל לא כל הסיבות לקרעים קשורות להתנהגות של היולדת. יש סיבות שקשורות גם למבנה הגוף, למנח של התינוק ועוד.

אני ב''ה ילדתי ב3 לידות טבעיות מהממות ונקרעתי בכולן, כך שחשוב לי שמי שנקרעת בלידה לא תרגיש אשמה.

מסכימה- ילדתי בשכיבה על הגב, לידה אחת עם אפידוראל,יעל מהדרום

לק"י

כולל לחיצות. וב"ה יצאתי בלי קרעים.

(אז לא שוללת את מה שגלי מטר כתבה, אבל לא הייתי שוללת אפידוראל רק בגלל זה או בונה על זה שאם אעשה משהו מסויים, אז בטוח שאצא בלי קרעים).

גם אניכורסא ירוקה

כמה וכמה לידות, כולן על הגב, עם אפידורל או משככים אחרים ולא נקרעתי באף אחת. יותר משמעותי להבנתי זה שמן שקדים.

ודרך אגב, באחת הלידות המיילדת רצתה להציע לי תנוחות אחרות וזה גרם להאטה רצינית בדופק של העובר, שהסתדרה כשחזרתי לשכב, אז כדאי להכיר שגם זה עלול לקרות

הפסקה השניה- גם אצלי זה קרה😅יעל מהדרום

לק"י

כשעמדתי (או נראה לי שאפילו כששכבתי על הצד) זה גרם לירידות בדופק.

מצטרפת להמלצות ללכת לפיזיו' אחרתשש וארגמן

שהיא תעשה לך את העיסוי!

לא רק לתת הדרכה וזהו. זה לא מספיק.

גם בזה יש בחינה של לא נעים... אבל אולי יהיה לך יותר כל מאשר את בעצמך, וגם אפשר לחשוב על זה שזה מעין ללכת לאימון קשה אבל מחזק. קשה כי כואב וגם לע הכי נעים נפשית, אבל מרפא את הגוף.

אמאלה… הייתי נזהרת עם זהרוני 1234
זה לא סתם אזור בגוף ויכולות להיות לזה השלכות רגשיות. אני לא שוללת ב 100% אבל צריך לחשוב על זה טוב טוב…
נכוןשירה_11אחרונה
רק מחחשוב על זה נהיה לי חרדה

אולי יעניין אותך