איך להנות מהאימהוּת?אנונימית בהו"ל

יש לי ילד אחד, בן 3. אני אוהבת אותו מאד, אבל אני לא אוהבת להיות אמא.

הבאנו אותו כי ככה מקובל - מתחתנים ומביאים ילד. לא מתוך איזשהו רצון. והיתה לי לידה קשה, וגידול מאתגר.

בתור תינוק הוא היה בוכה כל הזמן, ורצה רק על הידיים, ורק שלי. עד היום הוא ילד שדורש הרבה אנרגיות. מתעצבן בקלות, מריבות על כל דבר, נדבק רק אלי.

וקשה לי. אני כל יום איתו לבד עד שבעלי חוזר ב18-18:30, והוא כל הזמן סביבי ומשגע אותי. ניסיתי לשתף אותו בדברים שאני עושה, אבל הוא לא רוצה. רק המטבח מעניין אותו, וגם זה לא תמיד. אפילו המשחקים שלו עצמו לרוב לא מעניינים אותו.

בקיצור, אני מרגישה שאני לא בנויה להיות אמא (למרות שאני כן אמא טובה. אני מתפקדת איתו מעולה. זה רק הרגשה פנימית, לא תפקוד חיצוני.) ואין לי כח לזה. זה פשוט מתיש ומתסכל. ואני כמעט כל יום שואלת את עצמי בשביל מה עשיתי את זה.

אז חשבתי שאם אמצא דרך להנות מהאמהוּת אולי זה יקל עלי.

רעיונות?

לפני שתציעו ללכת לטיפול -  אני הולכת כבר שנתיים. עוזר בהרבה מישורים. לא בזה.

ומי שזיהתה - שתשמור לעצמה.

נשמה... וואי איזו שאלה ❤️מחכה לשפע

קודם כל איזו אמיצה את, לכתוב את זה. לא פשוט להודות אפילו בפני עצמנו, ועוד לכתוב את זה..זאת כבר התחלה וכל הכבוד לך. ❤️

הייתי מתחילה להגיד לעצמי קודם כל, זה בסדר. לא חייבים לאהוב להיות אימא הכל טוב. אני רוצה לאהוב *אותו* את הנשמה היקרה שה' הפקיד בידי.

וזאת המשימה, לא לאהוב את ''האימהות''.

ומפה לחשוב

מה עוזר לי בזה, מה יקדם אותי בזה..

כתבת שהאיש שלך מגיע רק בשש שש וחצי. בבוקר הילד במסגרת.? מתי חוזר?

זה באמת לא פשוט להעסיק ילדים אחהצ,

הכי נורמלי בעולם.

הייתי אומרת לך בגלל שאת חווה את הקושי בצורה ככ חריפה (בין השורות שומעת אותך צועקת דיייי לא בא לי יותרררר ... הלב שלי מתכווץ איתך ופשוט שולחת לך חיבוק גדול וחומל) - לעבור לצד השני בשביל האיזון. אולי... מציעה.. תחשבי אם זה מתאים לך.

להגיד עכשיו זה הזמן שלנו רק לכיף. תכנית שיקום האהבה. לחשוב מה הדברים שכיף לך לעשות ולעשות איתו יחד. הרבה דברים שכוללים מגע והתכרבלות שיעוררו את האהבה וההנאה. יצירה ביחד? אפיה ביחד?

להנות ..

ראיתי שכתבת שאפילו המשחקים שלו לא מעניינים אותו - מה מעניין אותך? יש משהו או אולי מקומות שתוכלו ללכת אליהם יחד?

וכמובן מה עם להזמין חברים או ללכת לגינה/משחקיה? הוא זורם על זה?

מתפללת עלייך שתמצאי בעז'ה מה שמתאים לכם ושתהיי שמחה ❤️

הוא במעון מ7 וחצי-8 עד 15:30אנונימית בהו"ל

אני לא יכולה לעשות איתו דברים שעושים לי כיף. כי אני אוהבת לקרוא, וא''א לקרוא איתו... רק ספרים לגיל שלו כמובן. וכמה כבר אפשר להקריא לו..

אנחנו מתכרבלים הרבה מאד.

הוא לא כ''כ רוצה לעשות יצירות, ואפיה - לפעמים רוצה לפעמים לא. אבל שוב - זה משהו פעם ב.

הוא עוד לא בגיל של חברים, נמאס לו מהר מגינה, ואין לי כסף ללכת איתו הרבה למשחקיה.

תודה על ההבנה♥️

אולי להפגש עם חברות שיש להן ילדים בגילו?יעל מהדרום
אין לי חברותאנונימית בהו"ל
אכןoo

אמהות זה לא דבר מהנה

זה עול כבד ועבודה קשה במיוחד בשנים הראשונות

אני התחלתי להנות מהאמהות רק אחרי שהפנמתי שזה לא דבר מהנה ואז שהיו רגעים טובים הצלחתי להרגיש נחת.

בטח שקשה להיות לבד איתו הרבה זמן, גם אני הייתי מרגישה בדיוק כמוך, אולי לפעמים כדאי לך לקחת בייביסיטר וגם למצוא מקורות אחרים להנאה עד שהילד יגדל ויהיה יותר קל.

אימהות יכולה להיות דבר מהנה מאוד מאוד מאוד.אמא טובה---דיה!

נשמע ממך שזו אקסיומה.

זה ממש לא חייב להיות כך.

^^^Doughnut

זה כנראה ממש מושפע מהחוויה האישית של כל אחת, זה לא אומר שכולן חוות את זה כך.

מסכימה שיש קשיים ורגעים לא קלים, אבל לכתוב ככלל ’’אמהות זה לא דבר מהנה’’ כעובדה זו כנראה תולדה של חוויה אישית לא קלה.

בהחלט חוויה אישית לא קלהoo

לחוות קשים גדולים באמהות ולחשוב מה לא בסדר בי

עד שהבנתי המנטרה שהאמהות מהנה לא בהכרח נכונה

להפךoo

האקסיומה אומרת שהאמהות זה דבר מהנה

מעטות הנשים שיגידו שהן לא נהנות

אני מהמעטות ובעיניי האמהות לא מהנה

אני בהחלט מכירה את האקסיומה ההפוכה וכנראה גם הפותחת

אני לא חושבת שכולן נהנות מזה, אבל לא נכון בעינייאמא טובה---דיה!

לכתוב "אכן אימהות זה לא דבר מהנה".

לכן כתבתי שהיא *יכולה* להיות דבר מהנה מאוד מאוד.

אין לי טיפים לפותחת כי ב"ה מעולם לא התמודדתי עם זה, אבל מהחוויה האישית שלי האימהות בהחלט יכולה להיות דבר מהנה וממלא ומספק ומדהים.

הממריבוזום

באופן אישי לא גדלתי עם אקסיומה כזו או כזו. הגעתי לאמהות וגדלתי לתוכה עם מסר יותר מורכב: זה אתגר, עבודה - קשה, אבל מתגמלת בהתאם. בהתחלה הטוטליות היתה לי קשה מאוד מאוד, מלחיות רק לעצמי לדאוג 24/7 ליצור קטן וחסר אונים שתלוי בי - ברור שזה קשה. אבל משהו בנפש לאט לאט נרגע, והסתגל לתפקיד וסגנון חיים חדש. זה נכון שלאמא יש פחות זמן לעצמה, אבל האמהות מעניקה דברים אחרים - סיפוק, משמעות. (בנוסף כמובן חשוב לדאוג למצוא גם זמן לעצמנו, וככל שהזמן עובר זה מתאזן.)

מה שאני רוצה להגיד: אני לא חושבת שאף אחת אומרת שאמהות זה מהנה כמו שמהנה לקרוא ספר מעניין / לצפות בסרט / לצאת עם חברים / לאכול פיצה או משהו כזה.

אם אומרים שאמהות היא מהנה, מתכוונים להנאה כמו מעבודה קשה, או כמו להתאמן במשהו שלא מגיע לך בקלות ולהשתפר בו (ריקוד / ספורט / נגינה / לימודים...). אצלי אישית זה לא משהו שבזרימה, כך שזה נניח היה יותר קשה מלימודים שבאים לי יותר בזרימה. יכול להיות שיש נשים שדווקא אמהות יותר בזרימה אצלן - ועדיין אצל אף אחת לא מדובר על הנאה מבילוי אלא הנאה מעבודה קשה.

אניoo
לא חושבת שהיא מתגמלת בהתאם, השנים הראשונות מדי קשות וממש לא מתגמלות.

ענין של הרגשה וציפיות מהחיים, הציפיה שלי מהחיים שיהיו נינוחים ושלווים, האמהות (בשנים הראשונות) פחות הביאה לי את זה ולכן פגמה בהנאה שלי.

נכון. זה בהחלט עניין של ציפיותריבוזום

וגם של  מה עושים אם החיים לא תואמים את הציפיות. אפשרות אחת היא לפעול במה שאפשר לשנות את החיים ובמה שאי אפשר - לחכות שישתנו.

אפשרות אחרת היא לשנות את הציפיות - לזה קראתי להסתגל. ו@חצי שני תיארה את זה היטב בתגובה שלה. (@חצי שני ניסחת ממש את החוויה שלי. העניין של ההסתגלות לתפקיד חדש. החיים כרווקה היו טובים לשעתם, וכרגע אינם רלוונטיים.)

אניoo
בחרתי ובוחרת לא לשנות את הציפיות מהחיים

אלא שיניתי את הציפייה וההסתכלות על האמהות

בסוף גם הצלחתי ומצליחה להנות, להנות באמת בדרך שלי.

ריבוזום

מה שהיה חשוב לי להדגיש בדיון הזה הוא שאין רק אפשרות אחת.

למשל, מישהו שחלם להיות רופא מצד אחד, ומצד שני אוהב נחת ושלווה - יכול: 

לעבוד להגשמת החלום אבל להרגיש בפועל אומלל בגלל ההתנגשות הבלתי פוסקת בין הציפיה לנחת ושלווה לבין תורניות הלילה \ המשמרות הארוכות \ הלחץ בעבודה.., 

או 

לעבוד להגשמת החלום ולהתאים את הציפיות שלו מהחיים, כי החלום חשוב לו יותר (מסיבות שונות: אלטרואיזם, הגשמה עצמית, סיפוק, ועוד...), 

או

להחליט שהחלום לא מספיק חשוב לו ולוותר עליו

כיף לשמוע. כתבתי מבולגן אבל מהחוויה שליחצי שני
וחיבוק כמובן❤️חצי שני
מענין אצלי זה הפוךשוקולד פרה
אחרי שעוברת את משבר החזרה לעבודה אחרי חוםשת לידה זה נהיה כ''כ כיף הם כאלו קטנים וחמודים ולא משעמם לי איתם

אבל ככל שהם נהיים יותר דעתניים זה יותר קשה לי ואז פחות נהנת(לקראת גיל 4 יותר )

אני לא חושבת שהאקסיומה היא אמהות = הנאהפרח חדש

אלא אמהות = סיפוק

אני פחות נהנית להיות אמא

אבל כן מרגישה סיפוק. רואה בעיניים איך הקושי וההשקעה שווים לגמרי

וזה מעודד ואולי נותן קצת אשליה של הנאה

אבל גם אין לי סיפוקאנונימית בהו"ל
השאלה מה זה אמהותאמאשוני

אם אמהות זה להניק, להחליף טיטול, לקלח ולנסות להרדים את הילד, אז את צודקת זה לא מהנה.

בעיני זה לא ההורות, זה אילוצים שאני יכולה לבחור למלא אותם או להעביר למיקור חוץ

(בארץ לא מקובל אופר, אבל יש הרבה דברים שכן מקובל ואפשר לא להתעסק איתם למשל להעסיק עוזרת בית שגם תנקה, תכבס ותבשל)

כל העבודה הקשה הטכנית היא לא הורות בעיני.

הורות זה קשר, חיבור, חינוך, התווית דרך, הקניית חוסן. להכין את הילד לחיים.

לבשל, לכבס, להלביש זה לא להיות אמא.

יש כאלו שנהנות לעשות את זה ודרך הפעולות מתחברות אולי לאמהות וזה אולי נחמד.

בעיני זה ממש לא הדגש ולא השאלה החשובה אם נהנים מזה או לא.

גם לחנך ולהקנות מיומנויות וכו' זה לא קל, זה מפרך מתיש, סיזיפי, עם עליות וירידות וקשיים ואתגרים.

אבל מאוד מספק ומקשר. ההנאה בד"כ באה אחרי כשרואים את התוצאות.

לדוגמה, מעולם לא נהנתי להגיע לביה"ס לשיחת נזיפה, אבל נהניתי מאוד לראות את הדרך שעברנו.

נהנית לשמוע מה ילד למד בגן, נהנית לחוות את החוויות איתו, שמחה לראות אותו שמח וכו'.

נכוןאנונימית בהו"ל
אני נהנית לדבר איתו ולשמוע את החוכמות שלו, אבל זה רגעים מעטים.
חשוב להעצים את הרגעים המעטים האלואמאשוני

זה לא הכמות, זה האיכות.

עוד מעט הוא יגדל ויהיה וורבלי יותר

וגם ידע לשחזר חוויות אז אם הוא ירגיש שאת נהנית לדבר איתו, הוא ישתף יותר.

הוא בגן עירייה? אם כן אפשר נגיד בשבת בבוקר לעבור איתו על כל הציורים שלו, לשאול עליהם שאלות ולעבור על הדף קשר. זה יגרה אותו לשתף יותר.

הוא במעוןאנונימית בהו"ל
אני מנסה לעשות את זה, אבל הוא לא משתף פעולה 
מצחיקoo

להוריד את כל הפעולות הטכניות מההורות, בשעה שהן תופסות את רוב הזמן בגיל צעיר.

הלוואי והיתה פה אופר, זה היה משנה חיים.

זה לעשות הפרדהאמאשוני

וזה חשוב בעיני.

לתפוס את ההורות כקושי בגלל הטכני, זה פספוס של המהות.

אפשר להסתכל על זה שזה שנתיים- שלוש של השקעה סיזיפית ומשתלמת בהמשך,

ואפשר את הקושי הזה לצמצם ככל הניתן.

מבחינה רעיונית לנטרל את הקושי זה נכון ומבורך כאילו זה לא אילוץ או רגשי נחיתות שמשהו דפוק בי.

אני לא רואה אידיאל לעשות את הפעולות הטכניות כמו שאני רואה אידיאל בלגדל את הילדים מבחינה נפשית.

אם מישהי אומרת אני לא אוהבת להיות אמא כשהיא מתכוונת לומר אני לא אוהבת להיות האופר של הילדים שלי, זה דיוק חשוב שמשפיע בסוף על כל החוויה.

הפותחת מתארת שהיא שואלת את עצמה כל הזמן למה היא עשתה את זה לעצמה, להביא ילד לעולם,

בעיני זאת שאלה ממש מייסרת וקשה.

אם היא שואלת איך לצמצם את הטכני כדי להנות מהילד, זאת שאלה מבורכת בעיני. אני בכלל לא שואלת האם הטכני מהנה.

יכול להיות שהמחיר של הטכני גבוה מדי עד כדי לא להביא ילדים, אבל אני חושבת שאפשר לשנות הרבה כך שהמחיר לא יהיה גבוה מדי גם בלי אופר אבל זה אינדיבידואלי.

אבל עצם הידיעה שיש פתרון ובמקרה הכי גרוע אפשר להביא נערה/ סטודנטית אפילו פעמיים בשבוע שתעשה הכל לאותו יום, כבר מאפשר לחשוב אחרת כי יש מוצא. כלומר זה לא ממש כרוך זה בזה, אפשר לעשות הפרדה.

אולי גם צריך לחסוך כסף בשביל זה כמה שנים.

אולי בשנה הראשונה כמעט ואי אפשר לעשות אחרת כלום, אבל בהמשך כן, במיוחד מגיל 3 ומעלה שעל זה הפותחת מדברת.

(אצלי לדוגמה פתרון לשנה הראשונה לגידול תינוק זה שאני מאריכה את חופשת לידה בתשלום כי אני מתכננת ללדת בין עבודות ומתפטרת ומקבלת דמי אבטלה, אז זה מסתדר, וככה מורידה הרבה עומס, כלומר יש פתרונות נקודתיים)

זהoo

משחק מילים

מבחינתי

׳שנתיים- שלוש של השקעה סיזיפית ומשתלמת בהמשך׳

זה חוסר הנאה בהורות בשנים הראשונות ועם סימן שאלה על ׳משתלמת בהמשך׳

לי הניסוח לא משנה ולא מקל בקושי אלא התוצאה בשטח

זה עניין של בחירהאמאשוני

אני לא בוחרת לחיות את השנים האלו כקושי סיזיפי, אלא להקל עליהם.

האפשרות לבחור פה היא משמעותית. כתבתי שאפשר לחוות את זה כך, ואפשר אחרת.

בכל מקרה ההפרדה חשובה כדי לבחור.

לדוגמה אם אני בוחרת:

ארוחת שבת תהיה חלה עם חומוס ופסטרמה,

שהבית יהיה מבולגן,

לא להקפיד על מקלחות כל יום

לעבוד פעמיים בשבוע עד מאוחר (גם אני לא כל יום בבית וגם מרוויחה יפה)

להקדיש סכום כסף משמעותי להקלה על היומיום

ועוד

אז אני לא חווה את השלוש השנים כאלו כסיזיפיות.

ואפילו יכולה להקל עליהם יותר אם אבחר לא לקום בלילה וללמד את התינוקות לישון לילה שלם

ועוד בחירות כאלו.

מי שבוחרת לעשות הכל ולסבול, די ברור למה היא לא נהנית מההורות.

לכן אני אומרת שהקושי הטכני הוא לא הכרח בהורות.

אולי אי אפשר לצמצם אותו לאפס, אבל בוודאי לא צריך לעשות הכל.

אם ניקח את הדוגמה של הפותחת,

היא עם הילד מ15:30 לבד, ובהמשך בעלה מגיע, אבל גם אז היא לרוב עם הילד.

האם זאת גזירת גורל או שאפשר למשל להפוך את הסדר, הבעל עובד עד שעה מוקדמת יותר ואוסף את הילד, והיא מסיימת ב18:30 ואז אפילו לא נמצאת איתו לבד אלא יחד עם בעלה.

רעיון מהפכני.

את לא חושבת שסידור כזה לדוגמה יוביל להקלה משמעותית על תחושת הסיזיפיות?

מה שאני באה להגידאמאשוני

שלעשות את ההפרדה בשאלה האם אני נהנית מההורות עצמה לעומת מה המחירים שהטכני גובה ממני,

היא חשובה לקבלת ההחלטות.

יש כאלו שגם בלי הקושי הטכני לא יהנו מההורות, בסדר.

לא בכח צריך להביא ילדים.

אבל אם נהנים מההורות וסובלים מהטכני, אז יש לזה פתרונות.

זה כמו שאני מאוד ארצה לעשות טרק, אבל סובלת מבחינה טכנית לסחוב את כל הציוד בעצמי.

אז או שאוותר על הטרק, או שאצא לטרק ואסבול מסחיבת הציוד, או שאקח מישהו בתשלום שיסחב לי את הציוד ואוכל להנות מהטרק עצמו כי עשיתי את ההפרדה.

ההבדלoo

שטרק אפשר להפסיק באמצע

אחרי שמביאים ילד אי אפשר להתחרט עליו

צריך להתמודד

בעיניי החלק הכי חשוב בהתמודדות זה להיות כנה עם התחושות שלך ולנרמל אותם כי זה הכי נורמלי שיש

אני גם חושבת שצריך להיות כנה עם התחושותאמאשוני

אבל אפשר גם לדייק את התחושות.

אם יש משהו שאני אוהבת, שמכיל משהו שאני לא אוהבת, וניתן לבודד את המשתנה הזה ולתת לו מענה, זה לא ההיפך מכנות.

לעניין הטרק, לא רואה מה רלוונטי שאפשר להפסיק באמצע.

אם מצאתי פתרון לקושי, למה שארצה להפסיק באמצע?

ליoo

המענה האפשרי כנראה היה אופר צמודה

אבל זה לא היה אפשרי

לא תמיד אפשר למצוא מענה, לפעמים נשארים עם המציאות המורכבת.

אגב טרקoo
לא הייתי יוצאת בחיים לטרק 😉
לפעמיםאמאשוני

אבל לרוב אם מפרקים בעיה לסעיפים,

אפשר למצוא מענה לפחות לחלק מהסעיפים.

לפעמים זה מספיק בשביל להטות את הכף, לפעמים לא.

אבל זה מאוד אינדיבידואלי.

לפי מה שפותחת מתארת יש דברים שאפשר לשנות ורק אם היא תנסה תוכל להגיד אם זה מאפשר להנות מההורות או לא מספיק משפיע שחבל על המאמץ.

מסכימהoo

שתמיד אפשר לעשות שינויים ולראות איך ישפיעו

פחות ממליצה לפתח ציפיות שזה מה שיגרום לשינוי 

עזרהoo

יכולה להקל

אני דאגתי להקל על עצמי בהרבה דרכים, זה אכן הקל אבל עדין בשנים הראשונות זה נשאר סיזיפי,  העבודה היתה אינטנסיבית וכזו שאינה נגמרת.

העזרה עזרה לי רק להשאר שפויה.

בקשר לבחירהoo

אני בוחרת כל חיי

לפעמים גם טועה ומתקנת

אבל

תמיד בוחרת להקשיב לתחושות שלי, המקוריות, לא כאלה ש׳צריך להרגיש׳ לא מהונדסות. כשקשה אני אחוש את הקושי, אנסה למצוא פתרונות אבל לא אייפה את המציאות.

לא יודעת מה זה תחושות מהונדסותאמאשוני
אני מאוד רוצה ילדים ומאוד נהנית לגדל אותם (מהבחינה הלא טכנית) וחושבת שלהיות הורה זה דבר נפלא.

ויחד עם זאת מאוד רוצה לא לסבול מהגידול הטכני שלהם שמעלה המון קושי ואני לא מנסה לייפות או לומר שזה לא קשה לדאוג לכל הצרכים הפיזיים.

אבל אני מוצאת את הדרך לשלב את שני הרצונות האלו. (גם אם זה כרוך במחירים אחרים, למשל כספיים)

אבל השאלה הראשונה היא האם הרצונות האלו בכלל ברי הפרדה ואפשר לחשוב עליהם בנפרד או שהם בהכרח כרוכים אחד בשני ואז זה מצחיק לנסות להפריד ביניהם.

בעיקרון זה רעיון, אבל אני ממש לא רוצה לסייםאנונימית בהו"ל

לעבוד יותר מאוחר

ואני מאד משחררת

אבל יש דברים שחייבים אותם ושם זה קשה. (לדוג' - ללכת למעון, ללכת לישון.)

הבעיה שרגעי ההנאה הם מעטיםאנונימית בהו"ל
אני נעזרת בבייביסיטר לפעמים, אבל זה לא מספיק.
בגיל הזהoo

הם אכן מעטים

אצלי ככל שהילדים גדלו הקשיים התמעטו ואז קל לי יותר להנות.

כשהם היו קטנים בקשתי מבעלי להיות איתם יותר כדי לא לחוות את האמהות כסבל.

יכול להיות שאת צריכה יותר זמן עם עצמךלב אוהב

ואם כן אני ממש מבינה אותך

כאילו ההרגשה הזאת שאין לי אף אחד לדאוג לו, רק אני עם עצמי בכיף שלי, בדברים שאוהבת או/ו שצריכה לעשות... במקסימום מצטרף לזה הבעל, וזהו. 

אוליאנונימית בהו"ל
אבל זה מרגיש שלא משנה כמה זמן יהיה לי לעצמי, זה אף פעם לא יספיק.
אחרי שקראתי כמה וכמה תגובות שלךהמקורית

וגם את ההודעה הפותחת, לענ״ד יש לשקול לבדוק דכאון

אני לא מומחית לכלום, רק קראתי אותך, כן..? את לא מצליחה להנות הרבה, אין לך איך להתאוורר כי את כותבת שאין לך חברות, וחוויה קשה של הריון, לידה וכו זה מספיק כדי להניח שיש דכדוך כלשהו ואולי הטיפול הנוכחי לא מספיק לך

אם את מונעת הורמונלית - יכול להיות שזה מוסיף/ מחולל תחושות קשות כשלעצמו

את צודקת, אני באמת עם ציפרלקסאנונימית בהו"ל
אה הבנתי...לב אוהב

אז יותר ברור עכשיו...

אם אני מבינה נכון זאת פשוט הרגשה שלא משנה כמה זמן יהיה לך בסוף יום או בכללי עם עצמך התחושה היא שהיית מעדיפה בלי המחויבות לילד כרגע.

רק רוצה להגיד שזה לגיטימי.

וממה שאני מכירה זאת תחושה כשמגיעה כשיש משהו שלי עם עצמי שעוד לא בררתי (לא חייב בעיה, סתם תחושה כזאת) ושלא מיציתי את מלוא הפוטנציאל שלי עם עצמי, וכרגע במצב הזה להוסיף ילד זה פשוט לא מסתדר עם התחושה. הצורך גדול מההגיון שיש בטוב שילד יכול להביא ולהוסיף למשפחה. ואממ טוב גם אמרת שיש קושי איתו גם קצת אז בכלל... 

הגדרת מדויקאנונימית בהו"ל
בהצלחה!! 🤍לב אוהב
רק תדעי שמלא אמהות מרגישות ככהרינת 24
ממליצה לך לעקוב בפייסבוק אחרי שרה יעל ברויאר, יש לה תכנים וסדנאות בדיוק בנושא הזה (אפשר להכנס לדף שלה גם אם אין לך פייסבוק).
יש לה גם קבוצת וואטסאפ שהיא שולחת בה תכניםבארץ אהבתי
אני גם מאוד אוהבת את התכנים שלה.
אני חושבת שהכיוון שלך מעולהדיאן ד.

אין דרך אחת להיות אמא

וזה שאת מחפשת איך להנות מהאמהות זו התחלה מצוינת

אני חושבת שכדאי לך להתחיל במה שאת אוהבת לעשות ולראות איך את עושה את זה יחד עם הילד.

לדוגמא כתבת על המטבח שמעניין אותו. גם אותך זה מעניין?

אפשר להכין יחד איתו עוגות/ עוגיות/ כדורי שוקולד

בכללי אני חושבת שבהתחלה יעשה לך הרבה בלגנים אבל ככל שתלמדי אותו כללים

למשל: אמא פותחת את הביצים, אתה ושפך לקערה וכדו' הוא יפנים את הכללים ויהיה לך יותר קל.

עוד רעיונות שאולי תתחברי אליהם: 

לקבוע עם חברה ולצאת לגינה/ משחקיה עם הילדים

משחק יחד עם הילד. הבן שלי כמעט בן 3 אנחנו משחקים יחד משחק זיכרון

יצירה יחד עם הילד, לגזור, לצבוע, להדביק

טיולים- אפילו משהו קטן באזור

תמונות - להלביש את הילד יפה ולעשות לו תמונות יפות.

וגם להשלים עם זה שיש רגעים קשים שכל מה שבא לנו (לי) זה להעיף את הילד לאומנה ושיתן לי קצת שקט ולישון בנחת

וזה בסדר גמור להרגיש ככה

אבל אני חושבת שכדאי שלצד הרגעים הקשים והמאתגרים ליצור כמה שיותר רגעים טובים שמחים ונעימים לך ולילד.

אני לא אוהבת את המטבחאנונימית בהו"ל

אבל אני כן אופה איתו לפעמים. בשבילו. אבל זה לא תעסוקה יומיומית.

אין לי חברות.

אני לא אוהבת ללכת לגינה, והוא גם ממצה אותה מהר.

משחקים לרוב לא מעניין אותו, וכשכן מעניין אז נמאס לו תוך 5 דק'.

כנ''ל יצירות .

טיולים - אין כ''כ לאן.

אפשרoo

לשתף אותו בעבודות בית:

כביסה, כלים, ניקיון, קניות וכו

אמנם זה מאט את הקצב ומקשה אבל זה 1+1 גם תעסוקה וגם ביצוע העבודות, ואז כשהוא ישן את יכולה להיות פנויה לעצמך.

וגם לתת לו מחשב/אייפד (עם תוכן חינוכי ומלמד) כשאת רוצה הפסקה לעצמך

עבודות הבית - את זה אני עושה באמתאנונימית בהו"ל
מחשב - אני נותנת לו מידי פעם, אבל אני לא רוצה שיהיה יותר מידי.
אני חושבת שהדרך להנות מהאמהותהמקורית

היא בהסתכלות על הטוב שבילד ובהעצמת הדברים שכן גורמים לך להרגיש טוב איתו, ובכלל

וגם, לכולנו יש רגעים שקשה וצריך להשלים עם זה שזה חלק מהחוויה הכוללת הזו של האמהות, לצד רגעי הנחת

הוא אוהב מטבח? מעולה! גם שלי אהבו את המטבח, אפשר להקצות לו מגירה של כלי פלסטיק שישחק בה או לקנות לו ברבצק וכלים עם מטבח משלו

אפשר להוציא אותו החוצה אחרי המסגרת להסתובב קצת

כשזה רק את והוא, הגיוני שהוא רוצה לשחק איתך כי הוא רוצה  את החברה. מתי הוא חוזר מהמסגרת? אם את מוציאה מוקדם, הייתי שוקלת צהרון שיספק לו את הצורך בחברה ולך קצת איוורור

אפשר לקנות לו דפים וטושים וחוברות צביעה, זה יכול להעסיק

ואני חושבת גם שהרקע שכתבת על ילד לא מתוך רצון, בנוסף להריון קשה וגידול מאתגר מאוד מסביר את הקושי שלך מול חווית האמהות. כשעושים משהו לא מתוך רצון שלם, שמביא איתו תחושות קשות, זה חוזר אלינו אפילו מול הילדים שלנו. בטח כשאת מרגישה שאת לא מצליחה להתאורר קצת מהמחויבות האינטנסיבית

אני הרגשתי תחושות דומות בהריון של הבת שלי ואחריו אפילו שההריון היה מאוד רצוי, אבל החוויה במהלכו ואחריו הייתה לי קשה וזה התבטא מולה ומול חווית האמהות שלי ועד שלא מצאתי את הדרך להשלים עם מה שהיה, להבין שאמהות זה לא רק פאן,  לזרוק את רגשות האשמה לפח,  ולהתחבר לטוב שבה ולהבין גם מה ההורות שלי לילדה הזו נותנת לי בחזרה, זה לא מאוד התקדם

יש לו מלא משחקים של מטבחאנונימית בהו"ל

לרוב זה לא מעניין אותו, וגם כשכן - אחרי 5 דק' נמאס לו.

כנ''ל יצירות.

הוא במעון עד 15:30.

תודה ♥️

הדרך להגיע לזה (וכולנו בדרך) מתחילה מההבנהחצי שני

מההבנה שזה דורש ולא תמיד כיף

ולפעמים גם קשה.

אני הרגשתי שהצלחתי ללמוד יותר להנות מהאימהות אחרי ש״הפנמתי״ שחיי הרווקות לא רלוונטיים (ואני עדיין בתהליך). עם כמה שכתבתי חיי הרווקות כאילו לא רציתי בהם להתחתן ולהיות אמא;)

ראיתי שהרבה מהקושי שהיה לי היה מגיע בימים שלמשל רציתי לישון עוד וקמתי בגלל הילדים.

לאט הפנמתי ומפנימה את זה, ומוקל לי מאז

וכשמוקל הראש והלב מתפנים גם להינות מהמצב הזה.

יכול לעזור להוסיף עוד ועוד חוויות טובות עם הילד. 

ולקבל את עצמך באהבה. להעריך את עצמך על מה שאת נותנת לילד.  אני לא מתכוונת לקבל את עצמך וזהו, אלא לשחרר את זה שכרגע את לא נהנית מזה ועם זה גם להמשיך במקביל לחפש מה יכול לייעל את המצב ולשנות אותו, אבל בנחת. 

ואני בטוחה שככל שהזמן עובר מתרגלים יותר לאימהות ומצליחים יותר להינות ממנה.

והוא עוד קטן, ילדים קטנים זה מתיש ודורש ובטוחה שלכל אחת יש את הגיל של הילדים שהיא הכי מתחברת אליו

לא יודעת אם זה כזה מהנה...לב אוהב

אני תמיד פחדתי מקושי פיזי בגידול ילדים וניהול בית.

אני אדם שאוהב נוחות ונחת...

וה' שלח לי תינוקת ב"ה רגועה ונוחה...ובעל שעוזר המון

ועדיין הסיפוק שלי הוא מלראות אותה ולדעת שאנחנו משפחה ואנחנו בונים כאן משהו.

כאילו אולי בגלל גם שהתחתנתי קצת מאוחר אז לבנות משפחה זה בכלל היה בעיניי בגדר חלום בלבד...

אבל מהגידול עצמו?? אין לי הנאה מקושי פיזי 🤷‍♀️

יש לי הנאה מהרעיון, ממנה, מהמתיקות

לא מכל המטלות שזה דורש...

ובילדים הבאים בע"ה זה בטח ידרוש פי מאה...

ותני לי רק את השקט והנחת שלי 😅

קיצר...

אל תרגישי אשמה או משהו.

את עובדת?תקומה

עושה עוד דברים חוץ מלהיות איתו?

זה באמת מאוד מאוד מתיש.

אני ראיתי שאצלי מה שמעייף אותי מאוד זה האינטנסיביות והסזיפיות של זה.

כשאני כל היום סביבם, כשהילדים הם החברה שלי, כשאני לבד איתם רוב הזמן, זה הרבה יותר קשה.

אז אני מנסה למצוא דברים שאני אוהבת לעשות כבן אדם, ולא כאמא.

אולי זה זמן לחשוב על החלוקה ביניכם, אולי שגם בעלך יהיה איתו לפעמים.

אם את לא עובדת, אז בכלל זו הזדמנות לשאול גם לגבי זה

כן, עובדתאנונימית בהו"ל
הבעיה היא שגם כשבעלי חוזר מהעבודה רוב הזמן הילד רוצה רק אותי 
ואם הוא רוצה אז?..אמאשוני

לדעתי מהתשובות שאת כותבת, יש דברים שהשינוי בהם תלוי בך.

יש הרבה דברים שלא, נכון ילד בגיל מעון זה לא הגיל לחברים ופחות מעניין אותו יצירות והוא ממצה מהר כל פעילות.

אבל בואי תתחילי ממה שכן בשליטתך.

איך את מסדרת את סדר היום שלך כך שתוכלי להנות?

לצורך הדוגמה, את יכולה לקבוע שכל ערב את יוצאת מהבית מ18:30 עד שהילד הולך לישון.

איך הילד מקבל את זה שאת איתו מ15:30 ועד 18:00 ואבא לא?

כי לכם ברור שזה ככה, אז גם לו ברור שזה ככה.

אם לכם יהיה ברור שאת איתו כמה שעות, ואז אבא איתו כמה שעות,

אבל בשעות האלו את איתו מהלב, הוא יגדל כילד בריא ואהוב בלי שום חסך רגשי.

בזמן הזה את יכולה ללכת לחוג ספורט, לשבת לקרוא ספר בספריה או לעבוד בעבודה צדדית שתאפשר לך לממן מנוי למשחקייה או חוג.

אם הוא בן 3 במעון, הוא יעלה לגן עירייה יחסית גדול. כמו הבן שלי, רק שנה פחות.

אז בסוף יש לך פה שנה- שנה וחצי גג למצוא לה פתרון עד שהמציאות תשתנה מאליה פשוט כי הבילוי עם ילד בן 3 שונה מהרבה בחינות מבילוי עם ילד בן 4.5.

כשהקושי תחום בזמן ואז את לא מחפשת פתרון לעשר שנים הקרובות, אלא רק לשנה וחצי, אז הפתרונות יותר קלים.

תעשי חישוב כמה יעלה לך משחקייה פעם בשבוע למשך שנה וחצי. זה יכול להגיע לאלפים, אבל אלפים בודדים.

אם הייתה לך אפשרות לבחור מחדש אם ללדת אותו או לא, אבל הפעם מרצון, באמת היית בוחרת אחרת בגלל עוד כמה אלפים? תחשבי על זה ככה.

אגב באיזורים חרדים ובפריפריה משחקיות ופעילות פנאי לילדים יכולה לעלות שקלים בודדים. שווה לבדוק את זה.

שעת סיפור בספריה יכול להיות שיחזיק אותו קצת למרות שהוא עדיין קצת קטן. אולי עוד חצי שנה יתאים לו יותר וזה לרוב בחינם/ בשקלים בודדים.

מה לגבי שבתות? אם מחניק לך אפשר לשלוח מדי פעם לסבא וסבתא שתוכלי להתאוורר ולהתמלא כוחות מחדש.

אם אני אצא מהביתאנונימית בהו"ל

בעלי יסתדר איתו.

הבעיה היא כששנינו ביחד בבית. ניסנו לא להכנע לו ולפעמים זה עובד, אבל הרבה פעמים הוא פשוט עקשן מידי. (יכול לבכות גם כמה שעות ברצף.)

בכנות, אם הייתי יכולה לבחור שוב אם ללדת, כנראה הייתי בוחרת שלא.

אנחנו לא באזור חרדי.

שולחים אותו מידי פעם להורים שלי, ובאמת מאד עוזר.

אז למה לא לצאת מהבית?אמאשוני

ברור שאם את בבית הוא ירצה אותך, ואז את חנוקה כי כמה אפשר להיות טוטאלית אליו, ואז הוא מרגיש ממך ריחוק, ואז הוא ננעל על זה שהוא רוצה אותך.

הצורך בחיבור הוא צורך בסיסי יותר מלאכול,

לכן האיכות חשובה יותר מהכמות.

לדעתי אין לך מה להפסיד.

תנסי שהשהייה איתו תהיה לזמן קצוב, כשהצרכים הפיזיים שלך מסופקים.

אבל כשאת איתו- את לגמרי איתו. בלי פלאפון ובלי לפנטז על דברים אחרים שהיית יכולה לעשות במקום, ובלי שהראש שלך הלאה במקום אחר. להיות פנויה אליו ולביחד שלכם.

אפשר להכין תוכנית מוגדרת מה אתם עושים שיהיה ברור גם לו מה הולך לקרות.

ואז כשהתוכנית נגמרת- את ממשיכה את היום שלך. הוא יכול להתנגד, אבל בסוף הוא יתרגל, ואם זה ישפיע עליך לטובה לשעות שאת כן איתו, הוא ירוויח כפליים.

כשאתם שולחים אותו לשבת את חשה געגוע ברמה כלשהי במהלך השבת, לקראת סוף השבת? כשהוא חוזר את מבואסת או שמחה לראות אותו? (את לא חייבת לענות, תעני לעצמך כי זה יכול לתת מדד עם העומס הטכני מקרה עליך להתחבר, ואם תורידי עומס תרגישי הטבה, או שזה לא מה שיעזור)

אולי אני באמת צריכה להתחיל לצאת בערביםאנונימית בהו"ל

לרוב אני לא מתגעגעת אליו בשבת

אבל אני כן מאד שמחה כשהוא חוזר 

אז זה נשמע שמיקוד הזמן איתו עושה לך טובאמאשוני

כלומר את זקוקה להפוגות כדי לשמוח להיות איתו שוב.

זאת נקודה סופר חשובה.

לדעתי תנסי. אפילו אם את לא יוצאת עד שהוא הולך לישון, אלא חצי שעה/ שעה הפוגה.

לצאת להליכה, לאכול/ לשתות וכו'

תכיני אותו מראש לשינוי.

זה קריטי. תסבירו לו לפני, מתי את הולכת ומתי את חוזרת.

ולא להישבר ממחאות שלו, אבא זה לא בייביסיטר. זה הורה וזה זמן שלהם להיות ביחד.

ואז לחזור שוב בשמחה לעוד קצת עד שהולך לישון.

מי איתו בבקרים ואיך זה מתנהל אצלכם?

תודהאנונימית בהו"ל
אני לא מראה לו שאני מתרגשת מהבכיות שלו.זה רק הרגשה כלפי פנים. שלא ילמד שהוא רק צריך לבכות ומיד הוא יקבל הכל.

בוקר - הכוונה לפני המעון? 

מה שלי עוזראם_שמחה_הללויה

קודם כל להסתכל על הזמן איתם כשהם קטנים כמשהו זמני, *מאוד* זמני, משהו מוגבל מאוד.

בסוף יש היפרדות,הילדים מתבגרים ועפים מהקן, יש להם את החברים שלהם, אח"כ מתחתנים. חבל לפספס את הזמן היקר הזה שהם עוד איתי ולהתייחס אליהם כגורם מפריע להתפתחות שלי, לבית מסודר ונקי, לזוגיות וכו'.

הם פשוט חלק מזה.

ואני אגיד משפט שקצת קשה לעיכול שבעיני נכון.

ככל שנמצאים פחות עם הילדים, רוצים יותר זמן פנוי מהם. בשעות הבודדות שאנחנו כן איתם, הם דורשים הרבה תשומת לב ובכיינים.

כשנמצאים איתם רוב היום , אז הכל מתפרס יותר ויותר קל.

מעניין דווקא אני חוויתי את זה אחרתמחכה לשפע
כשהייתי איתם המון שעות הייתי צריכה זמן לעצמי ושקט.. וכשאני איתם מעט זמן אני מאד מחכה לזמן הזה ופנויה בו עבורם יותר
בכלל זה אמרתי שזה משפט שקשה לעיכולאם_שמחה_הללויה

כי ההגיון אומר הפוך, כמה שתנוחי מהילדים, יהיה לך יותר כח אליהם.

לא קשור לקושי לעכול... נטו חוויהמחכה לשפע

מהחוויה שלי זה אחרת ממה שאת מתארת

היו שנים שהייתי עם הילדים בבית והיו שנים שלא..

אבל אחלה שמחה בשבילך שזו החוויה שלך 

כן יכול להיות שזאת החוייה הסובייקטיבית שלי,אם_שמחה_הללויה
עבר עריכה על ידי אם_שמחה_הללויה בתאריך י' בכסלו תשפ"ה 20:37

אני מרגישה שבתקופות שאני נמצאת איתם הרבה נכון שזה מעייף, אבל נוצר קשר ויותר קל לי להשפיע עליהם ולחנך וגם הם פחות דורשים תשומת לב

זה מאוד תלוי איזה שעה ביוםאמאשוני

הרבה פעמים כשאוספים את הילדים ב13:00-14:00 במקום 16:00, הם יותר אסופים ועם יותר יכולת להחזיק את עצמם רגשית אז יש פחות צרחות ומריבות ובלאגן והתנגדות ומהבחינה הזאת יותר קל.

כי מטפלים בהם נגיד שעתיים אינטנסיבי ואז סביבות 16:00 יש רגיעה והם מעסיקים את עצמם יפה או נהנים ממשהו. ואפשר להתפנות לדברים אחרים. ואז שוב עושים משהו בערב אבל הילדים כבר קיבלו את השעתיים המאסיביות קודם, אז הם יותר זורמים.

אבל אם נמצאים איתם יום שלם מהבוקר, הגיוני שבשלב מסויים מרגישים מיצוי ושמתחיל להיות חונק לך בלי קשר אליהם. (כלומר הם יכולים להתנהג מקסים ועדיין ההורה ירגיש שזה יותר מדי שעות בשבילו) 

אני ממש מסכימה עם המשפט האחרוןפאף

אני מסתכלת על אוגוסט שהייתי עם הילד כל היום-איזה כיף היה!

אפילו כשאני מסתכלת על התקופה של המלחמה שסגרו לנו את המסגרות-התחרפנתי אומנם, בעיקר בגלל החוסר וודאות , אבל מבחינת הזמן עם הילד-היה לי הרבה יותר נחמד מאשר כששנינו חוזרים עצבניים ועייפים בארבע הביתה

אני לא יודעת אם הטכני גורם לכל זהאמאשוני

אם כן זה ממש ממש עצוב בעיני.

לכל טכני אפשר למצוא פתרון

מאיזה שעה הילד איתך?

אפשר לשלוח לגן צהרון בייביסיטר, הכל הולך

העיקר שכשהוא איתך תוכלי להתפנות אליו רגשית בנחת.

אם הטכני חונק לא עשינו בזה כלום.

מהתיאור שלך די ברור שההתנהגות שלו הכי טבעית.

הוא רוצה להרגיש את הלב שלך.

עדיף חצי שעה ביום, אבל בפניות רגשית

מאשר כמה שעות שאת רואה בו מטרד.

פתרונות טכניים:

משחקיה

חוגים

בייביסיטר

הפנינג/ הפעלות/ פארקים שווים שהוא יעסיק את עצמו.

אפילו סרט

כדי להתחבר רגשית, אז קודם כל, כן , כדאי טיפול.

לא יודעת לאיזה טיפול את הולכת אבל יעזור פה משהו שיגרום לך להשלים עם בחירות העבר, לחיות עם האתגר מתוך הסתכלות קדימה ורצון לחיות את החיים בהרמוניה עם בחירות העבר שלנו, ולא בהתנגדות. (תהא הסיבה אשר תהא שגרמה לנו לבחירה שגויה/ להרגיש שהבחירה הייתה שגויה)

אני גם הרבה שנים הרגשתי שהבכור שלי בא לנו מוקדם מדי, כל שנה שהוא גדל הרגשתי שעוד שנה הייתה לי יותר טובה אם הוא ביה קטן בשנה.ץנגיד כשהיה בן 5 הרגשתי שאני לא בשלה להיות אמא לילד בן 5, והיה עדיף אם הבכור היה רק בן 4.

אבל אם המחשבות האלו משפיעות על היכולת להנות מההווה, כדאי לעשות עבודה לשנות את זה..

למשל לראות בכל אתגר ובכל מקום שלט נוח לי איצו בחיים, הזדמנות לצמיחה.

הרי אם טוב לי אין סיבה לעבודה פנימית.

עבודה פנימית קורית איפה שלא טוב לנו. ומכל עבודה פנימית מרוויחים עוד כלים לחיים ועוד משמעות וסיפוק.

אז רק אחרי שמצליחים לבוא בגישה נכונה שתעצים את ההתמודדות ולא שההתמודדות תהיה ממקום של "אין לי ברירה נקלעתי לברוך הזה איך שורדים את זה בכמה שפחות נזקים".

זה נכון אם ההתמודדות היא קצרת טווח. אבל אצלך זה לכל החיים.

בין אם העבודה הפנימית הזאת תגרום לך להנות מההורות ואולי אפילו רצון להביא עוד ילדים,

ובין אם פשוט להנות ממההורות לילד הזה, ובהמשך להנות מהסבתאות לנכדים שיבואו ממנו.

אז איך אפשר להתחבר רגשית לילדים?

דבר ראשון, לנטרל קשיים שההימצאות איתם גורמת.

אם כשאני עם הילדים שלי אני לא יכולה לשתות, ללכת לשירותים או לנשום- אני לא אהנה מהחוויה איתו ולא משנה מה.

קודם כל שהצרכים שלי לפחות ברמה הבסיסית יתקיימו זה מאסט.

אבל לא רק הצרכים ברמה הבסיסית, גם הצורך להיות אדם עם רצונות ושאיפות ותחומי עניין ובילוי שלא קשורים לילד.

כלומר שהאני העצמי לא מוגדר לפי ההורות.

זה מזכיר לי ראיון עבודה שהיה לי לפני שנים כשהיו לי שני קטנים בבית.

שאלה: מה את עושה בשעות הפנאי?

תשובה: פנאי? לא מכירה מילה כזאת.

שאלה: איזה ספר קראת לאחרונה?

תשובה: האריה שאהב תות

שאלה: מה סדר היום שלך?

תשובה: קמה עם הילדים, מטפלת בילדים, הולכת לישון עם הילדים, ערה כל הלילה בגלל הילדים.

שאלה: איל את מבלה את הערב שלך?

תשובה: מאכילה, מקלחת, מארגנת את הבית...

טוב חלק המצאתי כי אני לא זוכרת הכל אבל כאילו זה הרעיון..

שכל שאלה שנשאלה עלי, הייתה מוגדרת ע"י הלך הרוח של הילדים.

וזה לא חייב להיות ככה.

אפשר לקרוא האריה שאהב תות, וגם לשמור על זמן קריאה אישי.

אפשר לבשל אוכל שילדים אוהבים, אבל להמשיך לבשל את מה שאני אוהבת גם אם הם לא אוכלים ממנו.

אפשר להוסיף למרק ירק שהם לא אוהבים ואני כן, והם יתרגלו.

אפשר לבדוק הצגות חנוכה לילדים, וגם הצגות למבוגרים.

אפשר לקנות לילד מתנה, וגם לעצמי. ולפעמים אם לא אוכל לקנות גם וגם, אז לקנות רק לעצמי הכל בסדר.

לא לוותר על עצמי בגלל שאני אמא.

אז זה דבר ראשון.

דבר שני, לזהות מתי כן הולך טוב.

גם מבחינת זמנים (שבת בבוקר? לפני השינה? כשחוזרים מהגן? בחופש?) וגם מבחינת מקומות,

מה עובד טוב וכן מצליח.

אצלי למשל יש פחות סבלנות בערב, ויותר סבלנות בבוקר.

הבוקר המוקדם מוקדש לגדולים יותר, והבוקר המאוחר (8:00-9:00) ממש כיף לי להיות בבית עם הקטן.

הוא רגוע עם מצב רוח, אני בנחת ואנחנו מדברים ומתארגנים בנחת וכיף לנו ממש.

עם ילדים אחרים מצליח בסיטואציות אחרות.

אחרי שזיהינו מתי יחסית הולך יותר טוב, לוודא שהצרכים שלנו מסופקים. אני לא אתחיל את הבוקר עם בילדים שלי לפני שירותים וצחצוח שיניים. לקח לי זמן לגבש את ההחלטה הזאת אבל היא ממש נכונה לי, וכל פעם שנראה לי שאפשר לשנות מהדרך וקודם להתייחס אליהם ואח"כ לצחצח שיניים זה בסוף יוצא לא טוב.

כנ"ל אפ בא לי להתלבש לפני שאני מלבישה אותם. אז הם יחכו. לא לפרוץ את הגבולות שלי של לדאוג לעצמי.

כשאנחנו בטוב. בסיטואציה שבטוב, אז להתפנות לילד.

לשאול ולהתעניין בשלומו לפי שאלות ספציפיות

(יש הרבה מדריכים באינטרנט, אם תרצי אחפש לך קישור) כשהשאלות נכונות, התשובות הרבה יותר אפקטיביות לשיח.

בנוסף, לזהות ממה אתם נהנים. מגע משותף? עשייה משותפת? שיחה? חקר משותף?

תנסי להתחבר לעולם הילד מתוך עולמך שלך. למשל אני אוהבת מדע, הבן שלי אוהב להיות בחוץ.

אז לימדתי אותו איך נוצרת קשת ומה זה ברק ומתי יש שלכת, ומה קורה לעלים שהם מתייבשים.

אפילו לימדתי אותו מה זה לחות וערפל.

אמא אחרת, שיותר יצירתית או אומנית, אולי תהנה יותר מלדבר על הצבעים בשמיים ומה מזכירים לנו עננים

ואמא שיותר רוחנית אולי תדבר על רוחניות בחוץ.

כנל במטבח.

אמא אחת תדגיש סדר פעולות

אמא אחרת תדגיש את האהבה דרך הידיים

אמא שלישית תדבר על המצוות/ ברכות

אמא רביעית תדבר על שילוב של צורות וצבעים.

אני למשל מדברת איתו על צורות גאומטריות כשאנחנו חותכים ירקות, וגם (אל תצחקו עלי למרות שזה באמת מצחיק) לימדתי אותו שכשחותכים קטן, זה תופס פחות נפח לכן את הירקות שלו אנחנו חותכים יותר קטן שייכנס יותר בקופסה, ואז כבר דיברנו על יחס של משקל/ נפח ואז עברנו להסברים של מסה ולחץ אטמוספרי וכח כבידה על הירח)

וגם לימדתי אותו שאדים של מים לא נעלמים כי חומר לא נעלם הוא רק משנה את התכונות שלו (כימיה לחטיבת ביניים)

וכל זה כשהוא עומד לידי על שרפרף במטבח.

ככה בכל פעולה אפשר להתחבר דרך מה שמדבר אלי יחד עם מה שמדבר אליו.

למשל הבכור שלי פרפקציוניסט וחייב סדר. כשהיה קטן הכין שיירה של המון מכוניות מכמה כיוונים, ואז כשהלך שניה, הפכתי מכונית אחת ורציתי לראות כמה זמן ייקח לו לשים לב שמשהו לא כשורה (תרתי משמע)

הוא היה ממש קטן בקושי ידע לדבר,

אני זוכרת אותו אומר:

אוי בעיה, אוי בעיה!

אז ההטרלה שלי עבדה חח

בקיצור, להביא את עצמך לתוך העולם שלו וביחד למצוא לא רק מה לעשות אלא איך לעשות.

להסתכל הרבה לתוך העיניים.

מגע אם אתם אוהבים. אומרים שחיבוק של יותר מ20 שניות משחרר אוקסיטוצין שהוא הורמון האהבה.

לשים לב לשפת גוף מכילה ולא מרוחקת.

למשל לפתוח ידיים ולא סגורות, לשבת באמצע הספה שיהיה לו מקום לידך ולא להיצמד לפינה.

אולי לשיר ולרקוד יחד יפתח בכם משהו.

להגיד לו הרבה אני אוהבת אותך ולבקש ממנו לומר לך גם.

אפשר להכין פרויקט ביחד.

למשל יש ערכות לגו שהם לפי שקיות.

או להכין אלבום לךי סדר מסויים ופעם בשבוע מתקדמים עמוד עמוד והוא עוזר לך לקשט.

לספר סיפור לפי פרקים (למשל קופיקו)

ואז כל יום בשעה מסויימת או אחרי פעולה מסויימת יושבים ומתקדמים כל פעם פרק אחד

כשיש פרויקט משותף בהמשכים זה מאוד מקרב.

יכול להיות שהדגש שלך ביום יום הוא יותר על תפקוד ופחות על להתחבר, להרגיש את זה מבפנים.

אולי עדיף לשנות את המשוואה. להחליט באופן מודע פחות לתפקד, כדי שתוכלי את עיקר המאמת להשקיע בחיבור.

למשל להחליט למשך תקופה שרק בעלך מקלח את הילד ( גם אם יתקלח פעם ביומיים) מכין אוכל למחר שיהיה לך קל, פחות התעסקות עם כביסות וניקיון,

ללכת קצת לקיצוניות השניה, כדי להשקיע שם את כוחות הנפש, ואח"כ עם הזמן למצוא את האיזון.

כי כשהתפקוד היומיומי לוקח הרבה מהאנרגיה, למי יש כח להשקיע בחיבור, העיקר לסיים את היום.

אם כל זה לא עוזר, אז לשקול טיפול יותר רציני להבין למה יש שם חסימה, זאת תקופה שלא תחזור וחבל לדעתי להעביר אותה מהצד במקום לחוות אותה מבפנים. (כמובן אם לא מדובר על מצב של דיכאון או מניעה שאי אפשר/ קשה להסיר)

ועוד משהו אחרון, גיל 3 זה שיא הקושי שהיחדמעוד זקוק לך בטכני, יכול להיות שבאופן טבעי לקראת גיל 4-5 תרגישי שהמצב משתנה כי העצמאות של הילד ופיתוח האישיות מביאים איתם את השינוי.

בהצלחה!

וואי וואי אזיה תשובה מפורטתאנונימית בהו"ל
אקרא בעיון יותר מאוחר בעז''ה
ממש מעריכה את ההשקעהקדם
כל פעם בכתיבה לנשים שאת לא מכירה, מדהים בעיני. וגם ממש אוהבת לקרוא אותך!
טוב קראתיאנונימית בהו"ל

בעיקרון אני יודעת את כל מה שכתבת, ודי מנסה את זה. לא יודעת, אולי אני מפספסת משהו...

מפרטת:

אני מחזירה אותו מהמעון ב15:30.

מחבקת ומנשקת אותו הרבה מאד, גם מתכרבלים הרבה וכדו'.

אנחנו עובדות על כל מה שכתבת בטיפול, אבל פשוט קשה לי לשחרר ןלהשלים עם מה שיש.

יש לי זמן לעצמי בערב אחרי שהוא הולך לישון. כשהוא ער הוא לא משחרר אותי. גם שאני מנסה ללכת לשתות/לאכול וכו' הוא יבכה ויבכה עד שאסיים, אלא אם כן הוא גם אוכל איתי, אבל הוא לא תמיד רוצה.

מבחינת זמנים - כל הזמן קשה לי איתו. אין זמנים ספציפים יותר קלים.

אני באמת אוהבת ללמד אותו דברים ועושה את זה, אבל זה לא מספיק כדי לעזור לי.

יכול להיותoo

שהוא בוכה בגלל שהוא מקבל יחס לבכי שלו

אצלי בגיל כזה אני לא מתייחסת לבכי שמחליף תקשורת, אלא מלמדת לתקשר בדרך אחרת וממילא נוצר שיח שמאפשר שיתוף פעולה.

אני באמת עושה את מה שכתבתאנונימית בהו"ל
באלי לומר לךדפני11

שתחשבי עם עצמך כי מה שאני עומדת לכתוב לך לכאורה סותר את היסוד שהעלת...

אבל אולי אולי

עוד אח יעשה טוב?

כותבת ממש בזהירות.

אבל אני ממש רואה איזה כיף זה לילד שיש לו אח. ממש. והכי- זה כיף לי......

כי הם מעסיקים אחד את השני. משחקים אחד עם השני. נכון יש גם מריבות אבל זה ככ בקטנה לעומת המשחק והתעסוקה העצמית שלהם.....

למשל השבוע הילד שלמ ביקש להשאר בבית.

כל הבוקר העסיק את עצמו יפה לבד... לקראת הצהריים הפך להיות על קוצים. התחיל לשעמם לו..... לטפס על הקירות.. כל דקה רצה לדבר איתי, שאקשיב לו.. חח וזה ככ עייף אותי (וגם שיעמם אותי)

והיו לי ככ הרבה דברים של עצמי לעשות......

אבל אחרי שעתיים, כשאחותו חזרה מהגן, הוא פשוט נדבק אליה והם חזרו להיות "חבורה" עם כל המשחקים, הצחוקים, והכיף של עצמם ולי היה שקט ומנוחה.....

אז בהפוך על הפוך, יש לזה אפקט.

שוב, כתבתי בזהירות כי אי אפשר להביא ילד רק בשביל אח שלו או כדי שיהיה לי שקט מאח שלו.....

אבל זה בהחלט שיקול לדעתי 🩷

האמת שאני גם חושבת כךמתואמת

אבל כנראה שבכל מקרה לפותחת ייקח זמן עד שזה יעזור... (בין שתי הבנות הכמעט הכי קטנות שלי יש הפרש של שלוש שנים, ורק לאחרונה הן התחילו לשחק ביחד לפעמים, כשהקטנה שבהן מתקרבת לגיל שלוש... ולפותחת יהיה הפרש של לפחות ארבע שנים כנראה...)

שלא לדבר על התקופה של ההיריון ואחרי הלידה, שעוד יותר יהיה לה קשה לטפל בילד ולהעסיק אותו...

אבל אולי זה כן "פתרון" שיכול להיות טוב בטווח הארוך, ולו רק בשביל הסיכוי שאולי הילד הבא יהיה שונה באופי מהילד הנוכחי, וייתן לה תחושה טובה לגבי האימהות שלה.

אבל כך או כך, זה בכל מקרה לא פתרון מעשי כרגע, והיא צריכה למצוא פתרון לעכשיו...

(אני כן חושבת שכדאי קצת להתבשל עם כיוון המחשבה הזה)

רק לגבי ההפרש-יערת דבש

אצלי בין 2 הקטנות יש הפרש של 3 שנים

הקטנה בת שנה+ והן כבר משחקות יחד!!

או זו לצד זו

אבל באחווה ועם שיתוף

בעגלות ובובות

במטבח

ועוד

אבל הגדולה באמת טובת לב והקטנה מפותחת מאוד בקטע של המשחק הסימבולי ב"ה( וגם שפתית)

( גם אם הגדולה יותר פחות נהנית מזה, היא בהחלט נתרמת מהנוכחות של הקטנה לצידה, והקטנה ללא ספק שמחה מהחברה הזו, והיא עדיין בבית איתי כך שאין לה חברה נוספת)

רוצה לומר שזה דבר שמשתנה בין מקרים

ומאוד אינדוודואלי

אני הופתעתי מכמה שזה קרה מהר 

חמודות!מתואמתאחרונה
ונכון, זה באמת משתנה ממקרה למקרה, ובכל זאת יש את ההסתברות ההגיונית, נראה לי...
יכול להיותאנונימית בהו"ל

האמת שאני תמיד אומרת שהוא צריך אחים גדולים 😅 תמיד הוא נהנה לשחק עם ילדים שגדולים ממנו.

אבל ברצינות - כמו שכתבת, אני לא אביא עוד ילד רק כדי שלבן שלי יהיה חבר.

וכרגע אני בשלב שלא מסוגלת לחשוב על עוד ילדים.

למה הוא בוכה? מה מעורר אותו לבכי?לפניו ברננה!

הרי את לא מגרשת אותו ממך כשאת אוכלת, נכון?

אז מה בעצם יושב כאן לדעתך?

שאני לא איתו ב100%אנונימית בהו"ל
הוא צריך אותי *רק* איתו כל הזמן
זה לא באמת דבר ישים אבלהמקורית

וזה באמת מאוד מקשה

אבל בגיל 3 הוא כן יכול להבין שאמא שיחקה איתו x זמן ועכשיו זה הזמן שלו לעשות משהו עם עצמו

גם טם הוא יבכה, אפשר לתווך בנחת שאת פה אבל יש לך עוד דברים לעשות

הוא יכול להביןאמאשוני

אבל את הרגש אי אפשר להשתיק.

כדי שילד ישחרר, הוא צריך גם גבולות אבל גם להגיע לסיפוק רגשי.

זה ביצה ותרנגולת

את הסיפוק הרגשי אפשר לתת בזמנים שהםהמקורית

כן איתו, וגם אבא יכול לתת סיפוק רגשי

השאלה אם זה קורהאמאשוני

יש להיות מבחינה טכנית עם הילד

ויש להיות איתו ולהתחבר ולתת לו מענה רגשי.

האבא מגיע מאוחר יותר לפי מה שהבנתי.

אבל זאת נקודה מעניינת לבחון האם בערב אחרי שהאבא נותן סיפוק רגשי (אם נותן) האם הילד משחרר יותר (מעצמו) את אמא.

תודה רבה על זה!!אוהבת את השבת
קראתי בשקיקה!!!!
תודה אהובה, היה גם לי חשוב לקרואדפני11

והחכמתי🩷

אשמח לקישור יל שיח עם ילדים

תראי מה רשמתי ללפניו ברננהאמאשוני

אם יש שאלות ספציפיות או הכוונה לגילאים אחרים מוזמנת לשאול

אם את מחפשת רק דוגמאות אז gpt הוא די טוב בזה.

תעתיקי לצאט את המאמר, ותבקשי שיתן לך רעיונות לשאלות שהורה יכול לשאול את הילד שלו לפי עקרונות המאמר המתאימות לגיל כזה וכזה..

תגובה מהממתוואלה באלה

וסליחה שאני נתפסת לפרטים הלא חשובים.

אבל כשאת עם הקטן שלך בין 8ל9 הוא מגיע לגן ממש מאוחר, לא?

או שלא הבנתי נכון?

פשוט הילדים שלי מגיעים בסביבות רבע ל9 לגן וזה מרגיש לי מאוחררר ועושה לי לחץ כל בוקר.

ולקום מוקדם, אני עובדת על זה אבל זה קשוח לי

נכון הוא מגיע מאוחר לגןאמאשוני

עד כה לא נרשמו תלונות מצד הגננת..

עד 8:00 הגדולים יוצאים לביה"ס ואז יש לי זמן איכות איתו לבד וממש כיף לנו.

איזה סוויץ' בחשיבהוואלה באלה

אני הרבה בקרים בלחץ ורק כי הגננת אמרה שהיא חושבת שלהיכנס באמצע שלב שהוא לא המשחקים בבוקר זה קשה לילד והוא מפסיד.

אבל להיות איתי זה רווח, אז אולי שווה את זה.

אצלנו הגננת לא אמרה את זה 😁אמאשוני

בעיקרון כן הייתי רוצה שהוא יגיע לתפילה (8:30)

אבל ככה קורה שגולש..

בעיקרון השאלה בבוקר היא אם לשבת לשתות את הקפה ב8:00 ואז זה אומר שיוצאים מאוחר יחסית לגן או לצאת כבר לקחת אותו לגן לחזור אח"כ לקפה.

בד"כ הרצון לקפה מכריע להישאר 😂

ואו תגובה לפנתאון!לפניו ברננה!
אשמח מאוד לקישור עם "שאלות נכונות"

ואוו הגנבת אותי ממש עם הפיזיקה והכימיה שלימדת אותו! הוא הרוויח!! (ממה שאת רואה, הוא הבין את זה? שואלת לדוגמה לגבי זה שחומר לא נעלם אלא משתנה. זה ממש מופשט עבור כאלה קטנים. ולהבין מה זה גז אז בכלל...)

מנסה לשחזר את מה שרשמתי ונמחקאמאשוני

זה הקישור:

https://www.rbmotive.com/post/2015/07/24/%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%A9%D7%90%D7%95%D7%9C-%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%99%D7%94-%D7%9E%D7%91%D7%9C%D7%99-%D7%9C%D7%A9%D7%90%D7%95%D7%9C-%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%99%D7%94

וזה תשובה של צאט GPT שמותאמת לגיל 3

1. **מה הדבר הכי כיפי שעשית היום?**  

2. **עם מי שיחקת היום? מה שיחקתם?**  

3. **מה אכלת בארוחת הצהריים? אהבת את זה?**  

4. **ראית משהו מעניין או מצחיק היום? מה זה היה?**  

5. **מי חיבק אותך או עזר לך היום? איך זה הרגיש?**  

6. **איזו פעילות הכי אהבת היום בגן?**  

7. **האם היה משהו שהרגיז אותך או שגרם לך להיות עצוב? מה קרה?**  

8. **איזו חיה או צעצוע שיחקת איתם היום?**  

9. **אם היית יכול לבחור צבע אחד ליום הזה, איזה צבע היית בוחר ולמה?**  

10. **מה הדבר הראשון שתרצה לספר לי על היום שלך?**  

השאלות מותאמות לשפתו ולחוויותיו של ילד בגיל 3, עם דגש על הנאה, רגשות ופעילויות פשוטות.

וזה עוד משהו קשוראמאשוני
חשיבותו של שיתוף - חלום לי - טיפים להורים ולגננות בענייני ילדים ומשפחה,%D7%9E%D7%99%20%D7%A2%D7%95%D7%93%20%D7%94%D7%99%D7%94%20%D7%A9%D7%9D%3F%22.&text=%D7%A9%D7%AA%D7%A4%D7%95%20%D7%92%D7%9D%20%D7%90%D7%AA%D7%9D%20%D7%90%D7%AA%20%D7%99%D7%9C%D7%93%D7%9B%D7%9D%20%D7%91%D7%97%D7%95%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA%20%D7%A9%D7%A2%D7%91%D7%A8%D7%95%20%D7%A2%D7%9C%D7%99%D7%9B%D7%9D%20%D7%94%D7%99%D7%95%D7%9D.
והתשובה שליאמאשוני

אחרי שנמחק איזה ארבע פעמים רשמתי בוורד ומעתיקה לפה:

שאלות ששאלתי את הבן שלי בגיל 2-3:

אמא:מי שיחק היום בסוס נדנדה? (משחק שקיים בחצר)

ילד: אהרון

אמא: מה עוד אהרון עשה היום?

ילד: נשך את יונתן

אמא: ומה יונתן עשה כשאהרון נשך אותו?

ילד: בכה

אמא: למה יונתן בכה?

ילד: כי אהרון ומשה נשכו אותו

אמא: אהרון ומשה נשכו את יונתן?

ילד: כן

אמא: וזה היה נעים ליונתן:

ילד: לא

אמא: מה יונתן הרגיש שנשכו אותו?

ילד: עצוב

אמא: ומה יונתן עשה כשהוא הרגיש עצוב?

ילד: בכה

אמא: זה קרה לך גם?

אמא: מה קרה?

ילד: אהרון משה נועם וחיים נשכו אותי (ממש חד גדיא חח)

אמא: הרגשת שאהרון משה נעם וחיים נשכו אותך?

אמא: מה הרגשת?

ילד: עצוב

אמא במשפט סיכום: אם נושכים מישהו זה לא נעים לו, הוא עצוב. הוא בוכה. זה כואב ומעליב לנשוך. אנחנו לא נושכים אנחנו עושים לשני משהו נעים.

דוגמה נוספת:

שאלת פתיחה: האם היום טיפסת מהמגלשה או מהסולם?

ילד: מהסולם

אמא: טיפסת היום מהסולם?

אמא: יש לכם עוד משחקים בחצר שאפשר לטפס עליהם?

אמא: מה למשל?

ילד: היום טיפסתי על העץ גבוה גבוה (אין בכלל עץ בחצר)

אמא: באמת? איך הרגשת?

ילד: היה לי כיף טיפסתי אפילו יותר גבוה.

אמא: זה כיף לטפס גבוה?

אמא:  מה ראית מלמעלה?

ילד: (מחנטרש משהו..)

אמא: אממממ מעניין, אתה יודע כשאני הייתי קטנה וטיפסתי על העץ הסתכלתי למטה וראיתי דשא ונמלים.

ילד: אני ראיתי אריה

אמא: באיזה צבע הוא היה?

ילד: מחנטרש

אמא: אממ מעניין. מה רגשת כשראית את האריה?

ילד: הוא שאג חזק

אמא:  זה הפחיד אותך?

ילד: לא, שאגתי איתו ביחד.

אנא: וואו, שאגת עם האריה ביחד?

אמא: האריה פחד כששאגת?

ילד: אמא אני צמא..

בגיל 2-3 העובדות הן עניין שולי, אם רוצים לדעת מה עובר/ עבר על הילד זה יכול להיות גם תחושות שהדמיון גורם לו, הכל קביל.

רק בגיל מאוחר יותר אני שואלת: זה קרה או היית רוצה שיקרה? וכו.

אני הרבה חוזרת כשאלה על מה שהוא סיפר. ככה עובד לי לבנות שיחה בגיל הזה.

לפעמים מוסיפה דיוק, משתפת משהו שאני הייתי עדה לו בתור רפרנס למשל אם אני חושבת שיש אפשרות להגיב אחרת. 

נגיד: משה הרביץ לי אז נשכתי אותו

אז אני משתפת: אתה יודע פעם ראיתי שיונתן נשך את חיים, אז חיים סיפר לגננת. (לא כתגובה ישירה אלא בהמשך השיחה)

שאלות פתיחה נוספות:

איזה גננת הוציאה לחצר היום?

מה אכלתם בבוקר?

מי סיים לאכול ראשון?

מה ציירתם?

מה הגננת תלתה על הקיר היום? (לא בהכרח שהיא תלתה משהו היום ולא בהכרח שבגיל הזה מבדילים בין היום אתמול ומחר)

מי בכה היום?

מי צחק היום?

מי עזר היום? למי הוא עזר?

מה לבש אפריים?

מי הוריד נעליים?

מי אסף היום את משה?

האם (המנהלת של המעון) הייתה היום? מה היא אמרה לך?

מה שרתם היום?

כל זה זה שאלות סגורות כשאלת פתיחה.

אח"כ השיחה מתפתחת בכיוון של מה הרגשת עם זה, מה עשית, איך הגבת, למי סיפרת, מי עזר לך וכו' שזה שאלות יותר של שיתוף.

מקסים, תודה על זה, שאלה בפניםדפני11

אני ממש מרגישה שצריכה להעשיר את יכולות השיחה/הנכחת הרגשות עם ילדים....

למשל

הבת שלי בת 3 סיפרה לי שהיא בכתה בגן כי היא התגעגעה אלי.... אז הקשבתי לה והצטערתי שהיא היתה עצובה כי התעגעגעה...

אבל משם אני מרגישה צורך מאוד מהר לעבור למשהו פרקטי כמו מה אפשר לעשות כשמתגעגעים... או כל דבר אחר... ותכלס ממש לא תמיד יש מה לעשות...

ובכללי. מרגישה עכשיו צורך מאוד חזק בלמידה של איזשהם כלים לדיבור עם הילדים... לנתינת מקום או מילים למה שהם עוברים/לרגשות שלהם.

אולי יש לך המלצה לגישה מסויימת שכדאי לי ללמוד?

הילדים שלי בני 6 ומטה.

צפופים..

ומרגישה שלא תמיד יש לי פנאי להקשיב להם....

וגם כשיש, אז לא ככ יודעת על מה ואיך לשים דגש...

עכשיו התחלתי קורס של שפר, אבל מרגישה שזה לא ככ מותאם למה שאני צריכה....

קצת כתבתי מבולבל. מקווה שהובנתי בכל זאת..

מזדהה עם ההרגשה הזואוהבת את השבת

שלא מצליחה להקשיב לכולם...

אפ אני מצליחה לשבת על הספה רגועה יחסית במשך זמן ארוך אז כן יותר קורה אבל עדיין... ממש חסר.. מרגישה שהשיח לא קורה מספיק...

השיחות שלנו הם לא על הספהאמאשוני

הרבה בדרך כשהולכים/ נוסעים לאנשהו

או כשאני מכינה אוכל/ שוטפת כלים והילדים לידי או במלקחת או תוך כדי משהו שדווקא מאפשר לי פניות מחשבתית.

נגיד כשאני מקפלת כביסה מצד אחד אני עסוקה, אני מקפלת כביסה.

מצד שני הפעולה עצמה היא באוטומט, אז מבחינת קשב אני פנויה להקשיב ולפתח שיחה.

דווקא אם אשב ולא אקפל כביסה אז ארגיש חוסר נחת שאולי אפשר לנצל את הזמן אחרת.

תחשבי על זה.

לכן נגיד בזמן הליכה לסופר זה מעולה. כי אני עסוקה פיזית אני לא יכולה לעשות עוד פעולה פיזית אבל אני פנויה בקשב.

שפר מדבר על גבולות והעברת אחריותאמאשוני

לא על רגש. אל תנסי לחפש את זה שם חח

לדעתי שפר זה טוב אחרי שיש את השכבה דל הרגש והשיתוף.

בכל מקרה אם את כבר הולכת אז כן תנסי ללמוד שפר,

רק אל תשכחי ללמוד גם רכות ורגש.

לגבי השאלה שלך-

אולי מודל אפר"ת יעזור לך.

אירוע- מה קרה?

פרשנות- למה זה קרה?

רגש- מה הרגשת?

תגובה- מה עשית?

אולי זה יתן לך מבנה של שיחה.

יא מהממת תודה!!דפני11

יש לך רעיון איפה אפשר ללמוד רכות ורגש? תקשורת מקרבת?

תקשורת מקרבתאמאשוני

מלמד העמקה ולרדת לשורש העניין הן אצל הילד והן אצל ההורה עד מציאת נקודת החיבור אז היא לא סותרת לגעת ברגש, אבל גם לא חושבת שהיא מפתחת את הרגש.

כלומר כשמסירים חסמים יש מקום לרגש להתפתח אבל זה לא מוכוון לשם.

אמפטיה ורכות כן לומדים בתקשורת מקרבת.

האמת שלא הייתי בהדרכת הורים שמלמדת איך להנכיח ולפתח רגשות.

יש ספרי קריאה שאפשר להיעזר בהם כמו החיבוק שחזר וטיפה של תשומת לב.

יש גם סדרות ספרים ייעודיים. אבל אין לי המלצה ספציפית.

סתם דוגמה שראיתי עכשיו, דייגו בארץ הרגשות:

(לא מכירה ככה שלא יכולה לתת המלצה, רק בשביל ההבנה של הסגנון)

למה זה כל כך חשוב לדבר עם ילדים על רגשות? - רועי ליס - פסיכולוג חינוכי מומחה

לגבי הגעגועאמאשוני

אפשר לענות לה:

גם אני התגעגעתי אליך נורא ולהתחבק. לשהות בתוך הרגש שהבעתן זו כלפי זו עכשיו.

או להגיד זה משמח אותי שאת מספרת לי את זה.

אין ספק שזה תרגול, זה לא בבת אחת לומדים לדבר רגשות. גם אני מטבעי ישר קופצת לפרקטי, לתכלס טוב מה עושים עם זה?

אתה עצוב? קח סוכריה.

אבל לומדים עם הזמן לאט לאט לאפשר את הרגש, להיות בו ולא ישר לרוץ לפתרונות.

ואם לפעמים רצים ישר לפתרון זה גם בסדר. זה לא רע. אבל כדאי לפעמים לפתח את התחושות גם.

תודה יקרה ❣️דפני11
ואו תקשיבי זה עושרלפניו ברננה!

אני פשוט מתפעלת מזה

זה מקסים

תודהאמאשוני

אני רק משתפת מה למדתי ועזר לי, לא המצאתי כלום חח

לגבי השאלה כמה הילד מבין מההסברים על המדע, אז זה לא המטרה ולא מעניין וכנראה שיש דברים שאין לו מושג מה חירטטתי

אבל הלב שם, החיבור. הרגש.

זה כמו שאפשר לעשות הצגה בפנטומימה או בג'יבריש וזה יעורר בנו רגש וחיבור גם בלי להבין את המילים. אז לא משנה לי אם אני גולשת להסברים לא תואמי גיל, כי זאת לא המטרה.

המטרה שגם לי יהיה מעניין והנושא ידליק בי את הניצוץ בפעילות המשותפת.

אגב לגבי האדים של הקומקום אז בת ה7 גם הייתה איתנו והיא כן הבינה. אז אולי הוא רק עשה את עצמו מבסוט מההסבר כמוה 😆

כך או כך היה לנו כיף וחוויתי.

😊👌🤎לפניו ברננה!

האמת גם שבוודאי הוא הבין משהו..

אני מאמינה שילדים הם יותר חכמים ממה שאנחנו חושבים, וגם הרמה של ההבנה שלהם גבוהה יותר ממה שהם יכולים לבטא

כמו תינוק שלא יודע לדבר אבל מבצע הוראות.. קודם זה נשאר רק ברמת המוח ורק אחר כך זה מבשיל להראות בפועל..

ולפעמים גם מבינים בדיעבדבארץ אהבתי
עבר עריכה על ידי בארץ אהבתי בתאריך י' בכסלו תשפ"ה 21:44

אני זוכרת שכשהייתי ילדה אבא שלי פעם הסביר לי על הפעולה של הלב והריאות, ואיך החמצן עובר לדם, ולא ממש הבנתי את ההסבר, אבל כשהייתי יותר גדולה נחשפתי שוב לנושא הזה ופשוט ידעתי איך זה עובד בלי שהסבירו לי שוב. ממש נזכרתי בשיחה הזו עם אבא שלי והדברים פתאום הסתדרו לי בראש...

גם עם הבת שלי, פעם כשהיא עוד היתה בגן ניסיתי ללמד אותו לקרוא שעון מחוגים והיא לא ממש הצליחה לקלוט את העניין. אבל אחר כך כשהיא גדלה היא פשוט ידעה בלי שלימדתי אותה שוב..

זה מן הסתם לא תמיד יעבוד ככה, אבל לפעמים זה באמת פלא איך המוח שלנו יודע לעבוד ולפענח דברים ששמענו/למדנו מזמן.

הילד במסגרת?מפלצתקטנה
לא כ"כ הבנתי מדברייך . אם הוא לא במסגרת זה הזמן לשלוח לגן. להיות כ"כ הרבה שעות עם ילד בבית זה קשה.
תעשי עבודות בית ושהוא יעזור לךמפלצתקטנה
תנצלי את הזמן שימי לך פודכאסט וקפלי כביסה תגידי לו תקפל את המגבת. תעשי כלים ותתני לו כמה כלים מפלסטיק שישחק לידך  . תקני לו קפלות שיבנה מגדלים בזמן שאת בספה נחה עם הפלאפון. תנבי להשיג את המשחק של המגנטים . ילד לבד זה קשה כשיהיו לו אחים הוא ישחק איתם 
אפשר גם לתת לו "לשטוף" כלים אמיתייםיעל מהדרום
ניסית? זה לא חייב להיות בלגןיעל מהדרום
לק"י

וכמובן שתעברי אחריו אם זה לא נקי.

אני באמת משתפת אותו בעבודות הביתאנונימית בהו"ל

אבל הוא לא תמיד רוצה

וקפלות וכדו' - לרוב משחקים לא מעניינים אותו. וגם כשכן הוא לא מסכים לשחק לבד.

זה גיל מאוד קשה, בטח כשאת לבד לבד איתו9080

היו לי תקופות ארוכות כאלה של אחד על אחד וזה אינטנסיבי וקשוח.

מה שאני עשיתי היה לבנות תכנית ברורה: מה עושים כל יום.

יום אחד - חוג.

יום אחד - שעת סיפור בספריה.

יום אחד - טיול לסבא וסבתא.

יום אחד - הולכים לעלות במדרגות הנעות בקניון.  

אפשר גם עיסוקים בבית - גואש באמבטיה למשל או מה שאת כבר עושה איתו.

ככה כל שבוע כל יום.

יצא שהייתי אוספת, חוזרים הביתה לחיבוקים, קצת אוכל ואז יציאה.

חוזרים הביתה ב6 וחצי לא. ערב ומקלחת. 

תודה ♥️אנונימית בהו"ל
פירטתי בשאר השרשור שרוב הדברים לא מעניינים אותו.
גם דבר מהנה מאוד - מפסיק להנות כשהוא כל הזמן...מתואמת

נשמע שהאימהות שלך טוטלית, אפילו טוטלית מדי.

יש באמת ילדים כאלה, שזקוקים שיעסיקו אותם כל הזמן, אבל זה לא אומר שזה נכון בשבילם. אפשר ללמד אותם להעסיק את עצמם.

אומרת בזהירות - יכול להיות שזה קשור דווקא בזה שהוא ילד יחיד. (ויכול להיות שלא) הוא אמנם עדיין קצת קטן, אבל אולי כן כדאי למצוא לו חברים למשחק, כדי שלא יהיה תלוי רק בך.

וחוץ מזה - למצוא רעיונות לתעסוקה עצמית: חומרי יצירה פשוטים, משחקי דמיון למיניהם, משחקי ספורט... ובעיקר לשדר לו שהוא מסוגל לשחק עם עצמו, בעוד את עסוקה בדברים אחרים.

שתי נקודות נוספות שיכולות לעזור:

1. למצוא דברים שמהנים אותך, ולעשות אותם גם עם עצמך וגם איתו. (אם למשל את אוהבת להקריא ספרים, אז שבי ותקריאי. אם את לא אוהבת לעשות יצירות, למשל, אז אל תכריחי את עצמך לעשות איתו.)

2. מדי פעם - לנסות "לתפוס" רגעי נחת, דברים שאת כן נהנית ממנו (אם למשל הוא אמר חוכמה מיוחדת או עשה משהו מתוק במיוחד). אפשר רק לנצור את הרגעים האלה בלב, ואפשר גם ממש לעשות לעצמך מחברת שבה את כותבת את הפנינים הללו, ומסתכלת בה מדי פעם כדי להיזכר ברגעי השמחה והסיפוק מהילד שלך.

בהצלחה, יקרה!

איך מלמדים אותו להעסיק את עצמו?אנונימית בהו"ל
אצליoo
לפעמים הוא ממשיך לשחק לבד אחרי משחק משותף, לפעמים הוא ניגש לאיזור המשחקים/ היצירות ולוקח משהו לשחק/ לצייר.

בגיל 3 זה היה קורה רק לפעמים, היום בגיל 4.5 זה קורה כל יום.

עיקר ה׳לימוד׳ היה שאני לא דואגת לו לתעסוקות, לפעמים נענת לבקשה שלו לשחק/ לצייר (אם מתאים לי) ולפעמים אומרת לו שאני עסוקה/ נחה, אבל לא מתרגשת משיעמום שלו, נותנת לו לחוש לבד מה הוא רוצה לעשות.

אז אני מקווה שגם אצלנו זה יקרהאנונימית בהו"ל
זה יקרהoo

זה רק ענין של זמן ועקביות

וגם אם לא תהיי עקבית, בגיל מסוים הם מתנתקים מהתלות הזו (באיזור גיל 6)

מניחים בפניו את על האפשרויות שציינתי לעילמתואמת

ומזמינים אותו להתנסות בהן. אפשר בהתחלה להדריך אותו, ואז לאט לאט לעזוב אותו וללכת להתעסק בעניינייך. אם הוא בא אחרייך - אז להזכיר לו את הדברים המעניינים שנמצאים בחדר/בסלון.

הוא די קטן, אז יכול להיות שזה ייקח לו זמן... אבל באמת הרעיון הוא "להכריח" אותו להתעסק לבד, כי את פשוט לא תעשי את זה בשבילו. כמו שאומרים - "הכורח הוא אבי ההמצאה"...

זה שלב בהורותזמינה

ובטח אם הוא לבד

לצערי חויתי את זה כי לקח לי זמן להכנס להריון

ודווקא עם הזמן (וזה לקח לי לא מעט זמן) כשנולדו עוד ילדים ויש ביניהם דינמיקה אז הקושי יורד, דווקא לי היה הכי קשה להעסיק ילד יחיד 

(זו התמודדות שקיימת גם היום, הוא גם יחסית בודד כי כל שאר בני המשפחה בפער ממנו ואני מאפשרת לו את העיסוקים שלו ומשתדלת למצוא כל הזמן דרכים לשלב את צרכיו עם שאר צורכי המשפחה)

בנוסף, לא פעם אני רואה שיש להורים ציפיה שהזמן בבית יהיה חופש  (או כשיוצאים לטייל וכאלה)

ואני רואה את הציפיה הזו כמה שמביא יותר עול

כי אם אני בציפיה של שקט ושיהיה לי זמן לעצמי (מובן מאליו!) אז אני במרדף אחרי זה כל הזמן

אבל כשאני מבינה שזה מה שנצרך עכשיו אז אני מנסה להפיק מהזמן ככל שאוכל ועם זאת למצוא את הדרך בה זה יותר נכון עבורי, לדוג' קל לי יותר להעביר את הזמן כשיש חברה סביבי אז הלכתי הרבה לגינה ולג'ימבורי ויזמתי מפגשי עם חברים של הילד והזמנתי גם את האמא, כי זה מה שהיה לי מדוייק (יש לי חברות שלהן היה יותר נוח להסתגר בבית) אז האתגר הזה הופך להיות יותר קל עבורי

ועדיין, עם הגדול שלי, גם בגלל שהוא דרש לא מעט תשומת לב (גם אצלי הוא היה תינוק די תובעני) לקח לי הרבה זמן למצוא את הדרך להנות מהזמן הזה ולהגיע לתובנות האלו (אני מסתכלת אחורה וממש מצטערת שלא איפשרתי לעצמי להיות במציאות שיותר תומכת באתגר שלי)

הורות היא עבודה לכל החיים (עבודה שמשנה את פניה בהתאם לזמן וככל שהם גדלים הטכני יורד אבל אז יש צרכים אחרים)

חשוב לראות איך ניתן להפיק את הכי טוב שאפשר

הילדים זקוקים לנו וחשוב שנהיה קשובים למה שמדוייק לנו ומתוך כך להיות פנויים עבורם

בהצלחה!

הי יקרהתהילה 3>

נשמע שמעבר למענים הטכניים והמעשיים,

הנקודה המשמעותית והשורשית פה היא החוויה האישית שלך.

הבאת אותו בחוויה שלך לא מתוך בחירה, והלידה הייתה קשה, והגידול מאתגר. גם היום הוא הרבה רוצה רק אותך ומנסה לקבל את תשומת ליבך.

וזה ממש מובן שכשזה מתבטא בהתנלהות יומיומית זה קשה ומתסכל. בטח כשההתעסקות עם הילד עצמו היא מאתגרת ולא פשוטה.

בסופו של דבר, ומנסיוני בעבודה עם לא מעט נשים,

יש כאן 2 נקודות שורשיות שהדרך ללאהוב את האמהות ולהנות ממנה כנראה תצטרך לעבור בהם:

הראשונה: עיבוד של החוויה האישית שלך, של חוסר הבחירה, של ההריון, של הילדה ושל הגידול הקשה.

רובנו לא מודעות אבל בעצם חוויות קשות שאנחנו עוברות ולא יודעות לעבד

מצטברות בתוכנו כמשקעים רגשיים וכשכבות.

מעבר לזה לקושי, לתסכול, לאבדן האנרגיות ושמחת החיים שזה יוצר,

כיוון שאנחנו כאן כדי לתקן, וכיוון שבעומק הנשמה שלך רוצה לאהוב אותו, לשמוח בו, (או במצבים אחרים לחוות זוגיות טובה, יחסים טובים עם ההורים וכן הלאה- כל מקרה ועניינו)

סביר להניח שנמצא את עצמנו שוב ושוב ושוב באותה סיטואציה שהיינו בה,

ובקטנה סביב אותם רגשות שהיו בנו, עד שנזכה לתקן את המקום הזה בתוכנו.

לצורך העניין באיזשהו מקום את שוב ושוב חווה את המקום שבו

לכאורה נכפה עלייך להיות איתו, לגדל אותו, לדאוג לו

ובתוכך את לא באמת או רוצה או בוחרת בזה (וסביר

להניח שגם הסיטואציה של ההריון שלו, היא לא הראשונה בחייך שאת חווה בה את ההכרח הזה, אלא גם היא עצמה סוג של חזרה על סיטואציית עבר)

אני לא באה חלילה ליאש או לצער,

אלא להגיד אחרת, כל חזרה כזו היא שער ופתח לתיקון,

שאפשר ללמוד איך לעבור בו, ואיך להגיע לשחרור של החוויה הזאת,

ובע"ה מתוך זה למקום שאת כמהה אליו וזה ליהנות מהאמהות שלך.

העניין השני הוא החוויה שלך סביב הילד הספציפי הזה ומולו.

גם שם הרבה פעמים נוצרים משקעים (שסביר שהרבה מהם

קשורים גם לעניין הבחירה שלך, אבל כנראה גם מעבר)

שבסופו של דבר יוצרים מרחק רגשי ומטענים מולו באופן אישית, ומקשים לקבל ולאהוב את הילד עד הסוף,

ויותר מזה-  הילד מרגיש את המקום הזה ומחפש כל הזמן יותר ויותר בטחון בקשר, יותר ויותר לקבל ממך אהבה ואישור

(במקרים מסויימים, אולי גם בזה שלך, באופן שיותר ויותר מקשה עלייך ומעורר את הטריגרים של ההתנגדות שלך).

גם כאן עבודה פנימית מונחית לשחרור של תחושות מול הילד יכולה לסייע, גם לך מולו, וכמובן שבדרך כלל הוא מרגיש את זה וזה משפיע גם על ההתנהלות שלו.

ממליצה לך מאד יחד עם למצוא כפלסתר זמני פתרונות ורעיונות איך לעבור את התקופה הזו כמה שיותר בכיף, ללכת לכיוון הזה, השורשי והעיקרי. שום דבר לא קורה סתם, ובע"ה מתוך זה יהיה לכם עוד יותר טוב...

ואם כבר הגעתי עד הלום, ממליצה במידת האפשר לכל ילד שמביע צורך בהרבה קרבה ובטחון מוחנו,

לא לחכות שיביע רעב וחסרון, אלא ליזום מעצמנו במידת האפשר התעניינות, חיבה, חיבוק, קרבה בזמנים שאנחנו בטוב מולו, וזה גם משביע הרבה יותר מכאשר הוא כבר במקום חסר.

בהצלחה רבה

אני באמת בטיפול, ודיברנו על כל הדברים האלהאנונימית בהו"ל
אבל אני עדיין מרגישה ככה

ואני כל הזמן מחבקת ומנשקת אותו וכדו'.

לדבר זה חשובתהילה 3>

אבל זה פועל ברבדים שטחיים יותר מאשר עיבודים ברמות נוספות שניתן להגיע אליהם. טיפול שהוא רק בשיחה לפעמים גם לא חותר להגיע למעבר להכרה מודעות וקבלה.

אבל אם זה עדיין מפריע לך ממליצה לך לחפש מעבר, כי זה משהו שאפשר להשתחרר ממנו.

איזה עוד טיפול יש מעבר לשיחה?אנונימית בהו"ל
דמיון מודרך לגווניו, אנרגטי, EMDR, אימוןלב אוהב

ושמות נוספים:

ביו אנרגיה

שלושת הממדים

Nlp

ועוד ועוד

באופן אישיתהילה 3>
אני משלבת עבודה רגשית ותודעתית, ורואה שזה עוזר מאד לנשים. יש שיטות ודרכים נוספות מהרבה סוגים
יש דבריםתקומה

אחרים שממלאים אותך?

נגיד אם עכשיו לא היית אמא, יש משהו שהיית רוצה לעשות שהיית מרגישה שמחה ממנו?

לקרוא, לעשות יצירות, לטייל.אנונימית בהו"ל
זה באמת שלב מאתגרמשתדלתלהיותאני

בעיני דווקא השלב הזה של ילד אחד בין 3 זה השלב הכי מאתגר באמהות, כי זה באמת מתיש להיות לבד עם ילד כל יום כל יום אחר הצהריים, זה סזיפי בטירוף, הם חמודים אבל דורשים, הם חמודים בטירוף אבל זה לא מחזיק אחר הצהריים שלם.

אני גם בשלב הזה חיכיתי כל יום בקוצר רוח שבעלי יחזור, וביחד עם זה שהיו רגעי הנאה רוב אחהצ היו מתישים ומאתגרים ורק חיכיתי שהזמן יחלוף..

אז מה כן?

לא יודעת אם זה יתן לך מענה, אבל זה מה שלי גרם לאמהות להפוך ליותר מהנה..

א. הפתרון שלי היה ללדת עוד ילד. זה עולם אחר שני ילדים, ההתחלה היתה מאתגרת אבל לטווח הרחוק זה בהחלט שווה את זה. גם הקשיים שהיו לי עם הבכור לא חוזרים על עצמם עכשיו עם הילדים הבאים כי הם כבר כמה ילדים אז הרבה פחות זקוקים לי בצורה אינטנסיבית. אני ילדתי אח''כ עוד, אבל זה כן כבר הופך ליותר מאתגר לנהל משפחה גדולה אז אני לא אומרת ללדת עוד מלא ילדים, אבל בעיני להתקע בילד אחד זה להמשיך עם הקושי לתמיד. זאת לפחות מה שאני מרגישה.. אם לא מתאים לך אז תתעלמי מזה.

ב. לא לבלות אחהצ לבד. לחפש חברות עם ילדים ולהפגש איתן, בקיץ ללכת לגן שעשועים. אם לא הייתי עושה את זה הרבה לדעתי הייתי מתחרפנת.

ג. לי הרבה יותר כיף עם הילדים כשהם גדלים, אני הרבה יותר נהנת לבלות איתם בצהריים, אפשר לשחק משחקים מעניינים, העולם שלהם נהיה מעניין.. וגם במקביל הם נהיים עצמאיים, הולכים לחברים, פתאום אחהצ יכול להיות לפעמים פנוי. אז בעיני בעיקר לחשוב על הטווח הרחוק, נכון זה קשה, מאתגר, בתקופות מסויימות יכול להיות סיוט, אבל ההורות זה לא רק השלב הזה בין גיל שנה ל4 שהם זקוקים לנו מאוד, ובטווח הרחוק אני רוצה משפחה, ילדים..וזה שווה לי גם תקופות מאתגרות.

באופן כללי בחיים הרבה דברים בחיים הם מאתגרים וכמעט בכל דבר יש את החלק הלא כיפי, השאלה אם יש לך שם בכלל איזשהו רצון או חלום..

וואו. קוראת אותך,רות א

וכאילו אני כתבתי את זה...

מזדהה ממש עם חלק מהתחושות שלך.

חיבוק גדול!! אני בעצמי עוד מעבדת את המחשבות שלי בנושא אז אין לי כרגע משהו חכם לכתוב. 

טוב לשמוע שאני לא היחידהאנונימית בהו"ל
אופ עם הט' הימים האלוווווו אני רוצה בשרררר😭😭😭חמדמדה

אתן שומרות בהריונות והנקות לא חכאול בשרי?

תשאלי רב.מוריה

אני שומרת.

גם ככה לא אוכלת יותר מידי בשרי במהלך השבוע.

שאלתי איר אם ממש רוצה אםשר, עדיף עוף, אבל אם לא עוחמדמדה

עוזר אפשר בשר

אבל לא נעים לי חח

יהודים וכזה חח

הכנתי פסטה

פסטה לא מחליף בשר...שלומית.

תכיני דגים או לפחות קטניות וירקות...

אני כן מקפידה

אה אני מכינה כןחמדמדה

לא בקטע של חלבון

פשוט באלי בשרי

תנסי סלומון. יש לו טעם ומרקם יותר 'בשרי'מוריה

אולי גם קציצות/בולונז טונה יעזרו לתחושה של "בשרי".

היום גם ראיתי הצעה לשווארמה דג. לא ניסיתי.

אני כרגע בתקופה שדגים מגעילים אותי. 🫣🙄

כןבוקר אור

לא רואה סיבה להקל בזה

כן שומרתכנה שנטעה

אבל איתך בתסכול כי אני מרגישה רעבהההה ואני לא אוכלת חלבון

סורי על הנצלוש אבל רעיונות לחלבון חוץ מדג יתקבלו בברכה חחח

טופו, קטניות. (אצלי תשעת הימים כל השנה)מתואמת

ביצים, טופו, קטניות, מוצרי חלב(קוטג למשל)טארקו

מוצרי סויהיעל מהדרום

תמיד שמרתי...ממתקית

אחרי לידה, כיולדת- יש הקלות בעניין.

תכיני לך דברים מפנקים חלביים ואז אולי החשק לבשררר ירד.

שנתיים ברצף הייתי בסוף.הריוןתהילנה

ולא שמרתי. מבחינת בעלי זה אפילו לא היה שאלה. גם לא צמתי בתשעה באב.

איך אומרים אצלנו בשם ר' חיים סולוביצ'יק? אנחנו לא מקלים בחומרת הימים, אנחנו מחמירים בפיקוח נפש.

בגמרא יש נידון על בשר טרף, אז בשר בתשעת הימים...

מכירהחמדמדה

אבל אישית הרגיש לי שזה לא פיקוח נפש…

ההמוגלובין והברזל שלי טובים

והחשק זה לא חשק שעושה לי צירים עכשיו

חשק

סבבה

נתמודד

שומרתרקאני

ולא חשבתי שיהיה לי קשה

אבל ממש קשה

כן. אבל אני לא חסידה של זהיעל מהדרום

לק"י

אם יש לך עניין רפואי/ חולשה/ את לא מסוגלת לאכול כלום חוץ מזה, מציעה שתבררי עם רב.

עכשיו ראיתי ששאלת רביעל מהדרום

לק"י

מה עם שניצל סויה?

לטעמי זה טעים יותר מבשרי😅

לדג טונה גם יש מרקם של בשר.

אני לא רב ולא רבניתעדינה אבל בשטחאחרונה

אבל לדעתי אם את בהריון, וחושקת בזה, וזה גם עדיף בריאותית, אני בטוחה שיש היתר , עובדה שיש עדות שאוכלים, ויש שטוענים שילדים יכולים לאכול, ובואי, בימינו , יש חלבי כל כך עשיר, שאני לא בטוחה שלזה התכוון המשורר, הילדים שלי למשל חוגגים בימים האלו

שאלה שקשורה להשבחת זרע.מטילדה

היוש, מקווה שזה בסדר לשאול כאן את זה

קצת אבודה

אז במסגרת הטיפולים שהתחלנו

אנחנו צריכים לעשות השבחת זרע והזרעה.

מה הבעיה?

שצריך לתת את הדגימה למכון שעושה את ההשבחה לםני ההזרעה תוך שעה מנתינת הזרע.

ואנחנו גרים רחוק... וזה על הבוקר אז גם פקוק בנוסף לכל

והכי הזיה ששאלנו אותם אם יש שם מקום לעשות מה שצריך אז הם אמרו שלא מומלץ כי אין מזגן בשירותים

איך מקום כזה לא דואג שיהיה מקום נורמלי לעשות את זה???

הרב אמר לנו לנסות למצוא מקום באותו העיר אבל אנחנו לא מכירים שם אף אחד

חברה ניסתה למצוא לנו בית פנוי ביישוב קרוב בשעות הבוקר ולא מצאה

ובנוסף צריך למצוא פתרון לילדים על הבוקר ועוד לא מצאנו

זה מחר.אני בלחץ

לא רואה מוצא

בא לי לבכות

חדר במלון?רוני 1234

אפשר לדחות את זה ליום אחר שתצליחו להתארגן מראש?

זהו שאי אפשר לדחותמטילדה

יש חלון זמן מאד ספציפי...

חדר במלון זה אולי אפשרות... צריך לבדוק...

אבל מה אני יעשה עם הילדים בבוקר?

זה ממש על הבוקר וגם אני אל מבינה בבתי מלון אפשר להכנס מתי שרוצים?

נראה לי שהכוונה במלון זה לישון שם לילה לפניחושבת בקופסא

אההה זה רעיון טוב בעקרון רק חבל שלא חשבנומטילדה

על זה לפני כן

כי עכשיו זה אומר למצוא מעכשיו לעכשיו מלון

ויותר קשה

למצוא מישהו שיבוא לשמור עליהם בלילה

ולקחת אותם למסגרות (מחוץ ליישוב)

אוף ממש חבל שלא חשבתי על זה מוקדם יותר

נשמע מסובך!! בהצלחה רבה!!!שיפור

תודה. זה באמת מסובךמטילדה

בסוף אני אשלח אותו לבד לשירותים שהם בלי מזגן שיתמודד ויעשה מה שצריך בלעדיי🤭🫣😅

אולי תביאו מאורר קטן ניידפרח חדש

אני חושבת שאפשר גם לקחת חומר מיוחד שמשמר את הזרע ליותר שעות

אבל אולי זה רק לבדיקה לא להשבחה

שווה לברר

הרב אמר שזה עדיפות אחרונה....מטילדה

בטוחה שזה מותר הלכתית?חושבת בקופסא

יש מצבים שמאשרים את זה, אבל ממה שאני מכירה זאת די האפשרות האחרונה.

בהחלט עדיפות אחרונה... אבל בינתיים לא מצאנו פתרוןמטילדה

אני זוכרת שאמרו לי על יותר משעהשירה_11

גם אנחנו היינו בלחץ של זמן ומהלחץ בעלי היה בטוח שהוא כבר לא יצליח ולא נספיק….

ולא הבנתי למה אי אפשר בשירותים? אז מה אם חם? זה עניין של דקות וזהו לא?

באמת? אולי על משהו אחרמטילדה

כמה פעמים אמרו לנו תוך שעה....

וואי איזה סיוט!!Sheela

אחד הפרטים הכי מתסכלים בטיפולים וגם הלא מדוברים.

נטד קשה להיות זוג שומר הלכה במצב הזה!! מחזקת ומחבקת אותך! ותדעי שזה סיטואציה לא קלה ומאד מאתגרת לרבים וטובים!!

ואיזה מסובך זה עם הילדים

מבינה אותך ככ

אני לא מכירה השבחת זרע רק הבאת זרע לטיפול רגיל

הרבה פעמים לא הספקנו תוך שעה (זה באמת לא ריאלי, רק להתארגן אחרי לוקח זמן..) וגם כשהגענו תוך שעתיים שלוש זה עבר חלק לגמרי בלי בעיות.

לא יודעת לגביכם

בנוסף איפה אתם עושים את התהליך?

אנחנו דיברנו פעם עם רב של הבית רפואה והוא הציע לסדר לנו חדר שם.

וגםמציעה להתקשר לבוני עולם, לדעתי יש להם קו לשאלות חירום. הם נתנולנו יותר מענה בנושאהזה ממכון פועה.

בהצלחה רבה רבה שיעבור בקלות ובבשורות טובות!

תודה❤️מטילדה

לגבי השעה יכול להיות שבגלל שזה השבחה זה חייב להיות תוך שעה? וואלה לא מבינה בזה בכלל

סבב ראשון ומקווה שגם אחרון שלנו בעז"ה

זה במכון של השבחה לא בבית חולים...הוא בעיר אחת וההזרעה עצמה בעיר אחרת...

מה זה בוני עולם? ואולי ננסה באמת אותם/את מכון פועה... למרות שגם על הרב שלנו ששאלנו אני מאד סומכת

ראיתי שמצאתם פיתרון, שמחה בשבילך!Sheela

בוני עולם זה כמו פועה רק חרדי

מהניסיון שלי לפעמים יש להם יותר מענה ויותר יצירתיות..

וגם לנו לטיפול רגיל אמרו תוך שעה רק כשלקח יותר זה לא היה נורא

אז גם אם לוקח לכם קצת זמן תזכרי שזה אמור להיות בסדר..

מעולה תודהמטילדה

סליחה על השאלה, כותבת בזהירות,באתי מפעם

כדאי לברר אולי מותר הלכתית שיוציא לבד בשירותים בלעדייך, כי בסוף זה לא לבטלה זה כדי לשבח את זה ולהשתמש במטרה שלשמה הוא נועד.

עניתי למעלהמטילדה

אם לא תהיה ברירה זה מה שנעשה

הרב אמר לנו שזה עדיפות אחרונה אז בכל זאת מנסים למצוא פתרון

תודה לכולן על ההתייחסות נמצא פתרון ברוך ה'מטילדה

אולי אפילו 2 פתרונות

(בית ריק של חברים שמצאנו, קצת יותר רחוק, או צימר לשעה על הבוקר יותר קרוב למקום-תכלס מחכים לתשובה מבעלתת הצימר)

תודה שהייתן איתי❤️

זה כזה קשה שאין עם מי לדבר על זה (למרות שמבינה למה זה ככה)

*חברה שלי שעוזרת לי, אם את פה במקרה וזיהת אותי- את חייבת להגיד לי🤣

לגבי צימר לשעהחושבת בקופסא

הייתי בקבוצת תמיכה שבה מישהי ספרה שהיא קבעה צימר לשעה בדיוק בשביל השבחת זרע, וקבלו את שוק חייהם כי צימר כזה מיועד בדרך כלל לזוגות שלא בדיוק שומרים על ההלכה או המוסר בלשון המעטה.

היא לא פרטה, אבל אמרה שבעלה היה צריך לעצם עיניים, ושהיא הרגישה צורך אחרי המעשה להבהיר לבעלת הצימר שהם זוג נשוי.

לא יודעת מה הסגנון של הצימר הזה, אבל כדאי לברר.

גם לא לדאוג, לא באמת חייבים שזה יהיה שעה בדיוק עד מסירת הדגימה. לנו אמרו שאומרים שעה כדי שאנשים יביאו את זה תוך שעה וחצי- שעתיים.

חחחח החברה שעזרה לי לחפש מקוםמטילדה

הציעה לי גם את זה

אמרתי לה לא תודה

ה' ירחם

ותודה לגבי השעה, זה בהחלט מוריד ממני לחץ...

למרות שיש גם את השעה של התור של ההזרעה עצמה...שסתם פשוט צריך להספיק להגיע אליה בזמן

בפועל גם יותר משעה זה בסדראורוש3

אם רלוונטי בלניאדו ספציפית יש חדר. אולי בעוד מקומות.

פדיחה לומר אבל כשאני בדקתי מצאתי שיש בכל מיני ערים חדרים לפי שעות. הרב שלנו לא אהב, אמר שזה ממש חילול ה' כזה. כי באים לשם כל מיני זוגות שלא רוצים להיראות... אבל אולי זה עניין של דעה מה יותר בעייתי. בסוף אם אין אופציה יכול להיות שהרב יעדיף להתיר לבעל להסתדר לבד.

מקווה שתמצאו סידור לילדים.

וגם, לא נעים לומר, אבל בפופורציות. הלוואי אמן שזה יצליח, אבל בסופו של דבר זה לא בהרבה יותר סיכוי מיחסים רגילים בזמן. משקיעים בזה את הנשמה. באמת, גם באנו מרחוק וטרללת, ובסוף הרבה פעמים זה לסמן ווי על שלוש הזרעות כדי לקבל אישור לעבור הלאה...

בהצלחה! בע''ה פעם אחת וזהו!

וואי באמת?מטילדה

לא ידעתי לגבי הסוף...

טוב אני מתפללת שזה יעבוד אצלינו על הפעם הראשונה אמן!

יש כאלה שעובד להם אחרת לא היו עושיםאורוש3

אני כן באתי לכל הזרעה בתקווה גדולה.

אבל אין להשוות לאחוזי הצלחה ב ivf

וואלה! זה נחמד לדעת מראש. חבל שלא אמרו לי במרפאהמטילדהאחרונה

כשהסבירו על הכל...

תודה על המידע

לא יכולה כבר עם המתח הזה, תהייה מערכה נוספתממתקית

לא תהייה, תהייה לא תהייה אי אפשר לקבוע כלום, כל פעם מהססת מה יהיה, ברור שהשגרה הולכת להיהרס מתישהו, אבל המתח הזה של מתי זה יקרה גומר עליי, אין לי חשק לקבוע כלום ולא להתחייב לכלום.

כבר עדיף שהמלחמה תתחיל, תיגמר, המשיח יבוא ודי.

לי נמאס!!!

האמת שמרובהמקורית

שחוזר הניגון, החלטתי לסנן

באמת אבל

אני באופן אישי גם לא קובעת נופש מראש אף פעם אז זה לא מחרבש לי איזו תכנית שאי אפשר לדחות למועד אחר

אני באמת ממליצה להוריד מינון של חדשות. זה ממש בריאות הנפש

זה שתראי ותתעדכני לא אומר שהתחזיןת נכונות וגם אין לנו שליטה על זה. חבל על האנרגיות הנפשיות שאת משקיעה

היום אין מלחמה? אחלה. אז היום נעשה משו

מחר חלילה תהיה? נתאים את עצמנו

( מקווה שהתגובה במקום, שולחת חיבוק בכל אופן❤️)

בהחלט במקום יקרה, תודה.ממתקית

אני בכללל א בחדשות, כולם מסביב מדברים על זה...בעבודה, בכל מקום.אז אני כל פעם פותחת "וואלה" רק לראות אם מתחיל משהו, קוראת רק כותרת כללית, לא קוראת הכל.מרגישה שרוצה לדעת מה מי מו

אני הכי לא מעודכנת במדינהאוזן הפיל

אבל שומעת קולות.

לא דיבורים, קולות של מטוסים.

אז הלב מחסיר פעימה, ובלי שאני רוצה אני מעבירה בראש שיש מה שצריך בממד.

ומימי הסגרים בקורונה אני לא דוחה יציאות כמה שאפשר.

וכן, ממשיכה להדחיק ולעצום עיניים בכח, ולהמשיך רגיל.

כי אולי כן, אבל אולי לא

ורק משתדלת לכוון יותר בתפילה, בעיקר באנוכיות שלא יבטלו לי את הנופש

למה להמשיך כרגיל זה להדחיק?אמאשוני

אני גם כמוך, ערוכה עם מה שצריך לשעת חירום,

לדוגמה ההורים שלי באים אלינו לשבת אז דואגת שיהיו גם כסאות נוחים בממד.

ציוד בסיסי בממד יש כבר 3 שנים.

כולל פנסים, מאוורר על סוללות וסוללות. לא שאני חושבת שנצטרך, אבל זה שם כבר מאחרי ה7 לאוקטובר אז למי אכפת..

מחשב של העבודה לוקחת כל יום איתי הביתה.

לפני שבת מטעינה את הנייד ודואגת לנתק מהשקע לפני שבת אם אצטרך לטלטל אותו.

דברים בסיסיים כלאחר יד, כשמתרגלים אז לא מתרגשים מהמעבר משגרה לחירום.

ואז ממשיכה לגמרי כרגיל.

בעיני זה לא להדחיק אלא דווקא הכי לפקוח עיניים...

שלא יבטלו את החופש?זוית אחרת

מעריכה את הכנות באמירה...אבל זה צורם מאוד מאוד מאוד.יש משפחות שמשתדלות לכוון בתפילה שהבעלים , בנים, חתנים..לא יצאו שוב לסבב נוסף...ושלא יפלו חיילים..

מותר להתבעס גם על חיי היומיום והדברים הפשוטיםיעל מהדרום

לק"י

זה לא שהיא כתבה את זה למישהי שבעלה או הבן שלה במילואים.

(אני כותבת כניקית מהמניין, לא כמנהלת. אני לא אוהבת ש"מקטינים" דאגות).

נכון. במיוחד שגם אנחנו לא יודעים את הרקעפרח חדש

אולי בעלה היה במילואים ונפצע

אולי אין לה בעל בכלל/אם חד הורית

סתם מעלה כיוונים וקצת מגזימה

אבל באמת שאין עניין פה להקטין/להשוות קשיים

ואי ממש לנו יש טיסה שבוע הבאעדיין טרייה

הילדים ממש יתבאסו אם יתבטל 😔

איזה אומץ לקבוע טיסה בימים כאלוממתקית

מאחלת לכם שלא יקרה כלום, וזה סתם איומיםוהכל יחזור על מקומו בשלום

הטיסה נקבעה לפני יותר מחצי שנהעדיין טרייה

ימים האלו זה כבר הפך לשנים אלו...

גם שנה שעברה היה חשש ובסוף טסנו ונהנו.

מקווים לטוב..

יאא כיף לכם!!!ממתקית

נקווה שבאמת יתממש 🙏עדיין טרייה

בולללשירה_11

נראה לי פשוט להתנהל כאילו אין כלוםשיפור

תמיד יכולים להיות שיבושים מכל מיני סיבות בלתי צפויות אבל אי אפשר לחיות ככה את החיים....

נכון, אי אפשר. אני בחוסר וודאות מוחלט.ממתקית

ובד"כ אני בנאדם זורם, ולא אכפת לי מכלום.אבל עכשיו לקראת חופשת קיץ, מבאס.

וואי אני ממש מנותקתבאתי מפעם

מבחינתי חיה את החיים, מתכננת תכניות לעתיד כמו תמיד, מקסימום יתחרבש לי.. ממש לא חיה בתודעת מלחמה מתקרבת... אחד הדברים הכי קשים לחיות איתם זה חוסר וודאות, אני מציעה לך לא להכנס לזה בכלל! כעת היום הכל כרגיל, אז ממשיכים. מה יהיה, לא להתעסק עם זה.

מבחינתיoo

אין מלחמה אלא אם הוכח אחרת במשך כמה ימים (עיין ערך המלחמה שהתחילה ונגמרה באותו יום)

בתקופה כ"כ משוגעת

חוץ מלא להחשף לחדשות

צריך גם לא להתייחס לשמועות שרצות שם

כי אין פרופורציה בין כמות הפעמים שדברו על מלחמה לבין הביצוע

למה מתח, מאיזו בחינה?אמאשוני

מבחינתי ברור שיהיה, וזה רק עניין של ימים.

יש אומרים אחרי המונדיאל שהוא היום.

אבל בעצם לא משנה לי אם זה יתחיל מחר מחרתיים בשבת או עוד שבוע או עוד חודש.

כן קבענו נופש, אולי הוא יתבטל,

יש משימות לסיים בעבודה, אולי זה יהיה מהבית.

הילדים ממילא בבית בחופש.

קניות וסידורים לשנה הבאה צריכה לעשות, חיכיתי לאחרי ט' באב

מקסימום נעשה עם משלוח.

באמת לא יודעת מה כבר יכול להשתבש בשגרה המשובשת ממילא..

ואם לא יהיה גם טוב,

כאילו אין תרחיש שיגרום לתוכניות להשתנות מהקצה לקצה.

היום לקחתי איתי ציוד נחוץ מהמשרד לצורך עבודה מהבית אם אצטרך לפרק זמן ארוך.

מקסימום כל יום אקח ואחזיר מה כבר יכול להיות..

העיקר שלא יהיו לימודים מרחוק, זאת החרדה העיקרית שלי מהתפתחויות מרעישות שכאלו 😜

נכון צודקת בעצם זה לא משנה באמת מתי באמת יתחילממתקית

ועדיין...כמו כזה לפני לידה, שיש מתח מתי ואיך וכמה, חוסר שקט.ככה מרגישה עכשיו

מצחיקה אני

אני פשוט חיה ומתנהלת רגילאורי8

ממילא המציאות לא צפויה ויכולה להתהפך ברגע , אז אני פשוט חיה את חיי רגיל, קובעת מתכננת הכל רגיל. כשנופתע, נתמודד. לא רואה טעם לעסוק בזה.

אני כ"כ לא עוקבת שעד עכשו לא דאגתיואני שר

עכשו קראתי אתכן ונזכרתי שהדאגה העיקרית שלי ממצב כזה זה שיקפיצו אותו למילואים ואני אשאר להשתגע לבד עם הילדונת 😒

איף.

משיח דחוף.

זה מוזר.אני קוראת כל יום את הדף חדשות בערוץ..ואפילהלוואייי

לואפילו לרגע לא הבנתי מהחדשות שכל רגע עלולה לפרוץ פה מלחמה נוספת...

אני אפילו לא מבינה על סמך מה החשש הגבוה?

טראמפ תוקף אנחנו לא...

איראן תוקפת במכוון לא אותנו

נכון אולי

אבל האולימהזה קיים תמיד מבחינתי לאור השנים האחרונות

לא רואה שום הבדל בין האולי..שלמדנו לחיות לצידו ולומרנשזה במילא לא בשליטתנו ובבחירתנו אז בואו נמשיך בשגרה

לבין האולי כרגע

טראמפ רק לוחץ עליהם להגיע להסכם הוא לא משמיד את הגרעין או משהו כזה

לנו אין המון אינטרס בזה

ולכן מבחינתי אין לי אפילו מחשבה כזאת בראש

נכון ברור שאם יעלה להם והם יתקפו פה הכל יכל להשתנות

אבל בסדר זה נכון תמיד באותה המידה בעיני

קיצר בעיני לחיות בחששות של מה יכל לקרות זה ממש לוקח לנו גם את המעט שגרה שפויה שיש לנו בשנים האחרונות

זה עבודה תודעתית

וגם אמונית לזכור בידיים של מי אנחנו

וזה לא סותר שהחשש הכי מובן שיש וטבעי לחשוש ממה יהיה.. קשה לנו עם חוסר ידיעה ברור...

זה נכון שאיראן לא תוקפת את ישראל בינתייםפרח חדש

דווקא כאחת שכן קראה הרבה על

להיפך טראמפ מבין שאין איך לעשות איתם הסכמים וההסכמים איתם לא שווים כלום.

הוא מתכנן לפגוע בהם קשות מאוד מאוד וככל הנראה לצורך העניין ישראל תתערב כי יש לנו יכולות שהוא לא יכול לוותר

עכשיו רק העיתוי לא כ"כ ברור

אולי מחכה לאחרי המונדיאל

אולי מחכה לבחירות האמצע שלו

זה לא יודעים... ימים יגידו

אבל מסכימה איתך שלא לתת לזה לנהל אותנו

אני כבר לא מתרגשת מהאולי הזה

עברנו את זה כמה פעמים ונעבור גם הפעם אם יהיה צורך

לא מאמינה לו ברור לי שזה רק איומיםהלוואייי

הוא מפעיל עכשיו לחץ צבאי כבד זורק אמירות מפוצצות ובציוץ הראשון שלהם של חולשה והסכמה הוא יעזוב הכל לטובת -יון מדי י על הסכם

איפה את קוראת חדשות?ממתקית

אני ב n12 ו וואלהושם ממש נותנים תחושה של אוטוטו מלחמהאבל עכשיו כולם רק על המונדיאל.

פה בערוץ 7 כל הזמן לא רואה שום דיבור על מלחמההלוואייי

רק עדכונים שטראמפ תקף באיראן

בסדר..

נכון. ערוץ 7 לא מהמלחיצים...ממתקית

זה למה הם נקראים תרעלה תבהלה תעמולהytrewq
עבר עריכה על ידי ytrewq בתאריך ו' באב תשפ"ו 19:36

ייאוש דכדוך כניעה רפיסות וכו'... 😏

בלי קשר לימין שמאל פוליטי, באמת שלא כדאי לצרוך מהם חדשות. הם יוצרים התקפי חרדה מכלום.

חחח לא פלאשלומית.

12 הם ה- מלחיצים

( ע"ע "ערוצי התבהלה...")

תעברי לאתר אחר ( או שתוותרי לגמרי (; )

האמת אני ממש לאשלומית.

מתעסקת בזה כי זה פשוט לא רלוונטי בעיניי כרגע.

תהיה מערכה? נתכוונן עם החיים בהתאם.

חבל מעכשיו להיות סביב זה.

מבחינתי הכל כרגיל

זה באמת קשה לשמוע מכולםעם ישראל חי🇮🇱

כל הזמן דיבורים על היתכנות של מלחמה

תשימי מבטחך בבורא עולם

ותנסי לסנן כמה שאפשר

תלכי עם המנטרה הזו ,הקדוש ברוך הוא דאג דואג וידאג לי ויעשה הכי נכון עבורי ולא לתת לפחד לנהל

מבינה אותך כל כך. אבל באמת כדאי להמנע מלהתעדכןמעיין34

זה כבר הפך להיות בדיחה

קרה לפחות פעמיים שאמרו שתיתכן הסלמה וטראמפ איים שיתקוף עוד הלילה. כולם היו ערוכים.

בסוף טראמפ דיבר עם מי שצריך ועשה משא ומתן ואמר שחזר בו. לפחות פעמיים זה קרה אם לא שלוש.

אז מה נתן לנו לדעת מכל התפתחות הזו? סתם לחץ מיותר לשווא . לא בריא. הרצון לשליטה במקרה הזה רק מראה כמה אנחנו רחוקים משליטה. מנסים לדעת הכל כדי להערך אבל הגורמים הגדולים משנים את הכללים על ימין ועל שמאל.

הכי טוב להתנתק ואם יהיה משהואז תהיה התראה מקדימה של 10 דקות .

תנפשי. תצאי. אל תחשבי יותר מדי על מה יקרה אילו... זה לא יתן לך כלום חוץ מדאגה מיותרת.

ואם זה יפתיע באמצע נופש אז תפעלי בהתאם באותה סיטואציה אבל כרגע אין כלום

מנטרה שעוזרת לי במצבי חוסר וודאות-עוד מעט פסח

'יש לי כלים להתמודד עם מה שיגיע'.

באמת אין לנו איך לדעת מה יהיה ומתי.

רק להיזכר בכוחות שלנו, בכל מה שכבר עברנו והצלחנו להתמודד איתו, ולדעת שכל מה שיבוא- יבוא עלינו מתוך אהבה של הקב''ה.

תודה!!ממתקית

אותי זה לא מותחניק חדש2אחרונה

זה מרגיש כמו בדיחה.

כולנו ממתינים לשיגעון הבא של טראמפ

יאללה מה שיהיה יהיה.

זה לא שמלחמות אחרות לא הפתיעו אותנו.

אלה החיים במדינה הזו. ממערכה למערכה.

הכי מומלץ לא לעקוב אחרי החדשות.

סתם מעלים את הלחץ על כלום

אז התינוק עם לשון קשורהבת.

אצל הגדול התרנו באיכלוב והיה מעולה, הרופא היום אמר לי שכללית כבר לא עובדים איתם כבר אלא עם קפלן.

למישהי יש המלצות על מישהו פרטי במחיר סביר שעושה את זה?

או אולי יודעות כמה עולה ביאיכלוב פרטי?

שמעתי על אריה קורול ממודיעין, מישהי מכירה?

אני הלכתי לכירורג ילדים של הקופה, היה מצויןיעל...

זה אחד הדברים הכי פשוטים שהם עושים.

לא רואה שום סיבה לשלם על פרטי .

כנל. לקח שניה ועבר חלק לגמריתוהה לעצמי

גם אנחנו..אמא לאוצר❤אחרונה
לא יודעת באיזה קופת חולים את, אני פעםכתבתנו

הייתי צריכה לקחת תינוק, בהתייעצות עם יועצת הנקה היא אמרה לי שלא כדאי בקהילה אצל אף אוזן גרון כי היא נתקלה בלא מעט מקרים שהם חששו מידי לחתוך עד הסוף וזה לא היה יעיל. נתנה לי שמות של מומלצים לעשות פרטי, ונפלתי מהכסא מהמחיר שזה עלה בשביל פרוצדורה כל כך קצרה ופשוטה שכבר יצא לי לעבור עם ילד נוסף עוד בימי האישפוז בבית החולים. ולוקחים חצי מהמחיר על 'פגישת יעוץ'- לא הייתי מגיעה אם לא היו ממליצים לי גורמים מקצועיים...

בקיצור חיפשתי באפליקציה התרת לשון אבל לא בדקתי אף אוזן גרון אלא מי שעושה את זה והוא כירורג ילדים. מצאתי תור למחרת במקום נגיש יותר מאיכילוב, ובעלות של ביקור אצל רופא בקופה.

בהצלחה!

איך עשית את זה?בת.

אני בכללית..

אה אז לא אותה קופהכתבתנו

אני במכבי.

אצלנו באפליקציה יש אפשרות לעשות חיפוש גם לפרוצדורה וזה החיפוש שעשיתי

את יכולה להגיע לירושלים?מתואמת

ד"ר רפאל יודסין הוא אחד המומחים לזה, והוא מקבל פעם בשבוע בכללית בשכונת מקור ברוך (בשאר הזמן בשר"פ של הדסה עין כרם, בעיקרון. זכור לי שזה עולה 300 בערך, אבל לא בטוחה כי בסוף התרנו אצלו בקופה).

עשיתי בירושלים אצל ד''ר יודסיןשלומית.

המאוחדת. הוא עובד גם בכללית.

קצר וחינמי

קבעת דרך כללית?בת.

כמה עלה לך?

מצטרפת להמלצהרק לרגע 1

כמה פרטים שבררתייראת גאולה

עלות פרטית באיכילוב:

התרה 750 / 850 (לא כתוב לי ברור)

בדיקה 350

לא ברור לי אם יש התרה, האם משלמים גם על הבדיקה או שזה כלול ב850.

יש גם מרפאה פרטית של ד''ר בוצר. עולה 925 בדיקה ועוד 925 התרה אם צריך. אפשר לקבל החזר קטן מהכללית.

יודסין מקבל במרפאת הכללית מקור ברוך, פעם בשבועיים בערך. קובעים תור דרך *2700. ואז זה עולה רק עלות ביקור אצל רופא מקצועי (35 בערך).

אפשר להגיע אליו גם דרך שרפ הדסה עין כרם, אם יש כללית מושלם זה עולה 250.

אני שלחתי ערעור לכללית, ואישרו לנו טופס 17 לאיכילוב. כי רק שם יש מרפאת לשון קשורה, והסברתי למה המקרה שלנו דורש דווקא מומחה ספציפי.

באלי כבר ללדת!שנהב

שבוע 37

אין לי כח לסחוב עד ארבעים.

עצות טבעיות מנסיון איך לזרז? שוטו

קשוחחחח איזה לידה זאת?דיאן ד.

שניהשנהב

ומתי ילדת בלידה ראשונה?דיאן ד.

בעיניי עדיף תמיד לצפות ללידה בתאריך מאוחר ומקסימום להיות מופתעת לטובה.

לא חושבת שכאדי לך לנסות זירוזים טבעיים בשלב כ"כ מוקדם.

סתם מתיש ומעצבן וכנראה שלא כ"כ יעיל.....

מה הערכת המשקל של העובר?מתואמת
אם פחות משלושה קילו - אז לא הייתי מנסה לזרז... ילדתי פעמיים בשבוע 37 תינוקות מתחת לשלושה קילו, ולא היה קל עם ההנקה שלהן ועם העלייה שלהן במשקל... זה אמנם נחשב שבוע תקין וגם משקל תקין, אבל עדיין עדיף לחכות קצת...
לפני שבועיים היה 2.5שנהב

אז יכול להיות שהוא כבר שלושה קילומתואמת

עדיין ממליצה לא לדחוק את הקץ...

מה שאומרים שזה לא באמת עוזר...אוהבת את השבת

עדיף לשנות מיינד ולהנות מהתקופה

האמת שחשבתי על זה הרגע במקלחתשנהב

להנות מהקצת שקט לפני שהחיים מתהפכים. אבל עדיין אני על קוציםם

מוסיפהאפונה

יום הולדת בתשעת הימים זה די מבאס

ממש... תעשי דברים שאת אוהבתיעל מהדרום

לק"י

אני תמיד ילדתי אחרי התל"מ, אבל לא היה לי לחוץ ללדת.

תמצית תה פטל ועיסוי פטמותעם ישראל חי🇮🇱אחרונה

לי עשה זירוז טבעי

התחלתי לקחת תמצית מתחילת תשיעי

עיסוי פטמות גורם לצירים

אבל בסוף רק הקדוש ברוך מחליט מתי

בהצלחה ❤️

למה אשה ב2026עוד הפעם כאן

צריכה לשכב כמעט חודש שלם במיטה?

למה עדיין הרופאים אומרים שהריון זה לא מחלה? ולא טורחים בכלל למצוא עזרה לתשישות החולשה המטורפת הבחילות הלא נורמליות(עם הבונגסטה עםםםםם) הרגשה של סף עלפון.

בשביל מה הלכתם ללמוד רפואה? להתאים גיל עובר ולהביא בדיקות תואמות חודש?

זה נקרא לרפא זה?

מזדהה ממשאםאני

כתבת מדויק.

💗עוד הפעם כאן

מתסכל פשןט מתסכל

כבר אין לי כח להלחם ולעשות דברים עם כל טיפת כח שישלי

פשוט מיואשת

סליחה שניצלתי את התגובה שלך🙈

הכל בסדראםאני

ממש מזדהה,

אני אחרי בוקר שלם של הקאות

וחייבת להופיע בעבודה,

פשוט השרשור שלך בא במקום,

יש כזה דיסוננס מטורף בין איך שמרגישים לבין איך שכל העולם מצפה שנתפקד.

באמת קשוח ככאוהבת את השבת

אנימלא חושבת שהבעיה אצל הרופאים...

הבעיה אצל כולנו , לא באשמתנו, אלא הפתרון אצלנו אני מתכוונת..

אנחנו בקצב חיים מטורף, מנותקים מהטבע, מהנשימה, מהמחשבה, הכל מהר, על אוטומט, הספקים, הספקים, הספקים

להוכיח את עצמי לכולם

וכו וכו

..

אז זה לא אשמתנו

המירוץ הזה

אבל הפתרון אצלנו...

וזה קשה

מאוד...

אבל לפעמים

אין ברירה לעצור...

בכל מקרה חיבוק גדולללל

וזה עובר!!!!

כהיפרמאזיסטית (כתבתי נכון?) מיומנתממתקית

לא מסכימה איתך רופאים לא אמורים לרפא את הבחילות וההקאות

ככה זה לחלקנו, זה הריון (לחלקנו), וחוץ מהכמה כדורים, ועירוי, מה את עוד מציעה? להעלים את זה אי אפשר.

כן מסכימה שמקומות עבודה בישראל, יאשרו חופשת מחלה לאישה עם היפרמאזיס, כי באמת שלא ניתן ללכת לעבוד עם ה"מחלה" הזו.ביטוח לאומי, משרד הרווחה, העבודה והלא יודעת מה, צריכיםפ להכיר באישה עם היפרמאזיס כמחלה ולתת לה אישור לשהות בביתה, עד שתתאושש (לרוב עובר אחרי חודשיים- שלושה)

קשה מאוד מאוד

בתור היפראמזיסית- מאשרים שמירת הריוןהריון ולידה

בכל אופן במצבים דורשי אשפוז.

לא עשו לי שום בעיות. אישרו תוך יום מהגשת הטפסים ותוך יומיים הכסף היה בחשבון.

נתנו לי שמירה לחודשיים, הספיק כי היה גם חודש של מלחמה ופסח בהתחלה, שלא עבדתי.

השאלה מה עם מצב שלא דורש אשפוזממתקית

וזה היפרמאזיס לכל דבר(פשוט לא מאשפזים, כי עושים עירוי בקופה ושלום)

האמת שאני אף פעם לא ניסיתי לקחת שמירת הריון בגלל זה, כנראה באמת אפשרי.בהיפרמאזיס, אצלי בכל אופן, המצב כל כך נואש, שממש לא מעניין אותי העבודה והכסף באותם הימים.רק שיעזבו אותי להקיא ולסבול בשקט.

א. לא תמיד עירוי בקופה מספיקהריון ולידהאחרונה

ב. הפעם רצו לאשפז אותי ולא אשפזו בגלל המלחמה. והעדפתי להגיע לקופה על פני אשפוז ביתי וב''ה שיכולתי. (בהתחלה לא הצלחתי לבד, בהמשך כן) ואישרו שמירה.

אכן הגשתי את הבקשה אחרי חודשיים, כשיכולתי להרים קצת ראש וכבר לא הייתי במצב מסוכן.

אין שום ספק שגם היפראמזיס שלא דורש אשפוז הוא סבל!! ולא תמיד אפשר לעבוד איתו.

את חושבת שלא מנסים למצוא פתרון?הלידה שלי

לשאלתך, הלכתי ללמוד רפואה כדי לעזור לאנשים ולרפא אותם.

להתאים גיל לעובר ולפתח בדיקות יכול להיות מציל חיים, והציל חיים של לא מעט עוברים ואמהות כך שלא הייתי מזלזלת בזה.

עברתי הריון, הרגשתי זוועה ויחד עם זאת שימח אותי מאוד שניתן להציל את חיי וחיי תינוקי בזכות בדיקות. והצלת חיים עומדת בעדיפות עליונה בפיתוח והשקעת תקציבים.

רופא שאומר שהריון הוא לא מחלה זה בעיה כי יש פעמים שהריון הוא אכן מחלה.

אבל לא ברור לי היציאה נגד ציבור הרופאים בישראל

ומאיפה את יודעת שלא מתאמצים למצוא פתרון? הבעיה היא שההורמון שמחזיק את ההריון הוא הוא זה שגורם לצרות שנלוות אליו אז את הגורם לא נוכל להעלים ובסימפטומים עושים כמיטב היכולת לטפל, בין אם זה בונגסטה או זופרן במצבים קיצוניים יותר.

סטודנטית לרפואה, אמא.

איזה מהממת, בהצלחה בלימודיםאורוש3

סכרת הריוןהריון ולידה

אז יש לי סכרת הריון,ואני לא מצליחה לאזן אותה תזונתית אפילו שאני ממש שומרת.

הערכים בבוקר גבוהים ואין לי שליטה על זה (וגם אחרי אוכל הם התחילו לעלות... 95 במקום 80 אחרי סלט..)

הרופאה רשמה לי גלוקומין אבל אני רק בתחילת ההידרדרות (שבוע 23) ומתה מפחד להגיע למצב של אינסולין או של ניתוח קיסרי 😑 מה אפשר לעשות??

לא כ"כ הבנתיהבוקר יעלה

95 בצום,או אחרי סלט?

מה הערכים שלך בדרכ?

אחרי אוכל הערכים שלי תקינים תמידהריון ולידה

בצום היו תקינים אבל התחילו לעלות- 105 וכזה...

העניין הוא שגם אחרי אוכל אני רואה שיש עליה.

אפילו שהיא עדיין בגבול התקין-

אם פעם סלט היה מביא אותי ל80- היום הוא יכול בכיף לעשות לי 95.

מה יש בסלט?על הנס

יכול להיות ירק ספציפי שמקפיץ סוכר

זה רק סלט?

או בעוד דברים?

מהנסיון שלי כל הריון היו דברים אחרים שהקפיצו את הסוכר,תנסי לעקוב בנפרד אחרי המרכיבים.

מלפפון, עגבניה, שמן זית, פלפל, מלחהריון ולידה
עבר עריכה על ידי הריון ולידה בתאריך ו' באב תשפ"ו 11:01

לפעמים גם טונה בשמן. לפעמים קוטג'.

לא משהו שאמור להעלות סוכר.

טונה בשמן הקפיץ לי סוכר ממש במשך שעותעל הנס

שווה לך לבדוק.

קוטג' לי היה בסדר.

תנסי במקום אולי ביצה קשה

תנסי גם לבדוק פלפל,לא אמור אבל יש הפתעות בחיים האלה.

תודה אני אבדוקהריון ולידה

הבעיה שהרופאה רוצה שכבר אתחיל גלוקומין ואני ממש ממש ממש לא רוצה תרופות

וגם, ובעיקר, רוצה להמשיך עד 40הריון ולידה

לידה שמתפתחת לבד

תנסי להכניס ספורט כלשהו.על הנס

זה מאזן ממש.

ועושה טוב לגוף והכי חשוב שזה מאזן את הסכרת.

זה אני ממש מקפידה ב''ה, גם הליכות וגם כחהריון ולידהאחרונה

לאחיות שלי עגבניות ממש הקפיצומתיכון ועד מעון

לי לא

הבנתיהבוקר יעלה

אני גיליתי על סכרת רק לפני שבוע ואני עוד בשלב שבודקת מה מעלה. גם לי יש קצת חריגות לצערי..

מה שעזר לימתיכון ועד מעון

הכי עוזר הליכה נמרצת בערב לפני השינה לפחות רבע שעה

חוץ מזה לאכול משהו שומני לפני השינה- חופן שקדים, או משהו בסגנון

אנסה! תודה!הריון ולידה

חזיות הנקהתוהה לעצמי

יש למישהי המלצה על חזיות הנקה שמחזיקות את החזה כמו שצריך? אשמח ממש לשמוע❤️

קניתירקאני

במעיין שטוב חזיות הנקה עם ברזלים

רק עם ברזלים עומד טוב

אבל לא הכי נוח....

תודה!תוהה לעצמי

אני שונאת ברזלים, אבל אולי אשקול לחזור לזה..

אני קונהאנונימית בהו"ל

רק בסייפיש

יש להם תופרת שהופרת חזיחת רגילות להנקה

ואז לבנות עם חזה גדול (כמוני( יש פתרון שנראה טוב ואיכותי

תודה!תוהה לעצמי

נשמע כמו פיתרון טוב, הלוואי שאצליח להגיע לשם

ברבאדוDoughnut

אם את מבית שמש והסביבה, יש חנות "פרפר סגול"נפש חיה.

תודה!תוהה לעצמי

רחוק לי..

בדלתא ישעם ישראל חי🇮🇱

אני לא לובשת עם ברזלים כי זה מכאיב ועושה סימנים

יש להם חזיות הנקה עם פתחים כאלה בצד שיש בפנים בטנה שאת יכולה להוציא או להשאיר

מגיע במידות s,m,l,xl

לי הן היו ממש טובות

באתר של מעיין שטוב ישיעל מהדרום

לק"י

לא מתחייבת שמחזיק כמו שאת רוצה. אבל אני מרוצה מהן (בלי ברזלים).

לי יש של פמינה בלי ברזלים ומחזיק יפהסטודנטית אלופה

אבל לא מושלם🫣

אני קניתי בהתחדשותשלומית.

חזיות הנקה שאני ממש מרוצה מהם!

עכשיו אני לקראת סיום ההנקה אבל חושבת להשאר איתן, הן יותר טובות מרוב החזיות הרגילות שלי...

תודה! יודעת של איזה חברה?תוהה לעצמי

לא זוכרתשלומית.אחרונה

צריכה לבדוק

אולי יעניין אותך