לומדים לתקשר נכון עם הילדים, להניע אותם לפעולה, להבין מה הצורך האמיתי שלהם (ספוילר: זה לא במבה)
וכך יודעים איך לתת את המענה.
על קצה המזלג:
1. להבין את הצורך שלהם להביע עמדה ודעה
2. להבין את הקושי לדחיית סיפוקים
3. להבין את הקושי לצאת לבד מטנטרום/ לרדת מהעץ/ למצוא מוצא מהסיטואציה
4. לשקף להם את כל זה
5. להציע אלטרנטיבות אבל לא אלטרנטיבה שמעודדת את ההתנהגות. כלומר לא להציע ארטיק במקום במבה, אלא להבין שהילד זקוק להובלה שלך. אז במקום במבה להציע חיבוק
6. הסחות דעת
7. פידבק חיובי
לדוגמה:
אני רואה שמאוד חשוב לך לבחור מה לאכול. זה משמח אותי שאצה גדל וכבר יודע להגיד מ. בא לך לאכול. אתה כל כך גדול ומקסים וזה מרגש.
אני רואה שאתה ממש מתעקש לאכול במבה.
עכשיו בבוקר לא אוכלים במבה. (בכי)
אני רואה שקשה לך להתמודד, אני איתך אוהבת אותך ורוצה בטובתך. אני פה לתת לך חיבוק ולתמוך בך.
אם הוא זקוק לגבולות, אז להסביר עכשיו בוקר, לוקחים קופסת אוכל ובגן אוכלים עם כל הילדים.
להסביר איך מתנהל העולם. בפשטות לא בכעס ולא בחשש.
אם הוא זקוק לפורקן, להגיד לו אני רואה שאתה ממש רוצה לצעוק, אתה רוצה שנצעק יחד?
למשל אצלנו אם אני מתחילה לשיר אל תירא ישראל אל תירא.. כששרים ואריה אם ישאג אז הוא שואג ממש חזק וזה מוציא ממנו את כל האנרגיה שהייתה אצורה בפנים.
אני נותנת לו לשאוג ועושה כאילו אני נבהלת ואז אנחנו צוחקים ומתחבקים.
כל החכמה היא לזהות את הצורך, מה יושב מאחורי ההתנהגות.
הסחות דעת למשל את פותחת את הדלת ומסתכלת על משהו: יואו איזה יופי, מה זה?? היום נגיד היה את סמל החטופים בשמיים אבל כל דבר מגדול ועד קטן יכול להוות הסחת דעת. למשל כלי תחבורה מעניין או כפתור שנפל ליד הדלת.
או אפילו לא משהו מוחשי. נגיד את באה לצאת וואי שכחתי, הייתי צריכה להתקשר לסבתא לספר לה משהו, וואי וואי רציתי לספר לה על..
שימי לב לא להגיע למאבקי כח והתנגדויות..
ללמוד תקשורת מקרבת זה נכס אח"כ גם עם הילדים הבאים שווה את ההשקעה.
נגיד עם הסנדלים החלטת לזרום, תעצימי את זה- אני רואה שהיה לך חשוב לבחור בעצמך מה לנעול, איזה יופי שאתה ילד גדול ויודע לבד מה אתה רוצה. פעם כשהיית קטן אמא הייתה צריכה לדאוג שתלבש נעל מתאימה לעונה. עכשיו אתה גדול מספיק וכשתרגיש שקר לך/ כשיהיה יותר קר, נעבור לנעליים סגורות.
או להגיד אני שמחה שאפשר יום אחד ללבוש מה שרוצים, זה ממש כיף.
הרבה פעמים כל מה שילד רוצה זה שיראו את הרצונות שלו. אם אנחנו רואים אז כבר אין לו עניין בהפגנה. אבל אם אנחנו נכנסים איתו לעימות עוד יותר יש לו צורך להגן על העמדה שלו.