לילה חורפי אחד, כשהרוח נשבה חזק ברחובות תל אביב, יצאתי לטיול קצר עם הכלבה שלי, לונה. היא כלבה בוגרת עם נשמה של גורה – תמיד מחפשת את ההרפתקה הבאה, גם אם זו רק פינה חדשה בגינה או עלה שמתגלגל ברחוב.
בעודי משוטטת איתה, נזכרתי בפעם הראשונה שהגעתי לחנות מסוימת. זו לא סתם חנות, חשבתי לעצמי. זה מקום שמבין את הקשר הזה – האהבה השקטה בין בעל חיים לבעליו. כשנכנסתי לשם לראשונה, קיבל אותי ריח נעים של מזון יבש ורטוב לכלבים וחתולים, מסודר על המדפים כמו אוצרות קטנים שמחכים להימצא.
הלכתי בין המדפים וגיליתי עולם שלם: צעצועים לחתולים שיכולים להעסיק אפילו את החתול הכי אדיש, תכשיר לכלבים שמבטיחים לונה נקייה ובריאה, ואפילו ביגוד לחתולים – משהו שלא ידעתי שאפשרי בכלל, אבל גרם לי לחייך.
עכשיו, כשאני קונה שם דרך האתר שלהם, אני יודעת שכל שק מזון שאני מזמינה מותאם בדיוק לצרכים של לונה, בין אם זה מזון יבש לכלבים שהיא אוהבת או חטיפים שממלאים לה את היום בכיף. אני גם יודעת שכל מוצר, כל צעצוע, כל פריט קטן, נבחר בקפידה על ידי אנשים שאוהבים חיות בדיוק כמוני.
הדבר שהכי מרשים אותי הוא העובדה שהחנות קיימת כבר 30 שנה. שתי החנויות שלהם בתל אביב ובחולון, יחד עם המספרות ומכונות האוטומטיות, מראות עד כמה הם מבינים את הקשר הזה – לא רק בין חיות לבעליהן, אלא גם בין חנות ציוד לבעלי חיים ללקוחותיה.
כשסיימנו את הטיול ולונה נשכבה לידי, הבטתי עליה וחשבתי כמה מזל יש לי. לא רק בגלל לונה, אלא גם בזכות המקומות שמבינים עד כמה היא חשובה לי.
כי זה לא רק מזון יבש לכלב או צעצוע לחתול – זה הבית השני שלהם.