פריקה לא קשורהאנונימית בהו"ל

אני יודעת שזה לא קשור לפורום ואם כבר זה צריך להיות בקבוצת התייעצויות של גיל 16, אבל לא מחפשת להתייעץ, רק להוציא את זה מהמערכת, ולא בא לי לדבר עם חברה כי זה באמת לא אישיו בחיים שלנו, פשוט סיפור מוזר.

ולעיניננו בעלי עובד במשרד קטן, הרוב דתיים דוסים יחסית אבל ליברלים, מדברים עושים צחוקים ביחד וכו. אוירה טובה בכללי. כבר יחסית מזמן (לפני כמה שנים) אחת הבנות במשרד פלטה לו שאחת אחרת מאוהבת בו, לא בקטע רציני והיא ידעה שהוא נשוי אבל היה לה קראש עליו למיטב הבנתי.

מה שיותר הזוי פה, זה שהסתבר שהיא עם חבר רציני! ואז הם התארסו והתחתנו, ובעלה התחיל לעבוד במשרד גם ודי נמנע מלדבר עם בעלי, לא ברור למה, אז חשבתי אולי הוא הבין שלאשתו היה/יש קראש על בעלי (בשום צורה לא הבנתי ממנו שהקראש הזה נגמר כשהתחתנה, קצת להיפך אבל לא זוכרת בדיוק למה אז אולי זה סתם בראש שלי) והתרחק ממנו כי נפגע או משהו  לא יודעת.

לאחרונה כבר תקופה שהוא מספר על עוד מישהי במשרד שקצת משחקת עם הקו האדום של מותר ואסור ביחסים בין אנשים נשואים (היא בעצמה דתיה ונשואה וגם השניה מהסיפור הקודם) בינה לבינו. כאילו היא לא עושה שום דבר שהוא לא לגיטימי פורמלית אבל זה די ברור שבראש שלה כנראה קורים דברים אחרים. היא מכינה לו מלא עוגיות, והיה לה עוגה בבית מהשכנה אז היא הביאה פרוסה רק לבעלי, הוא אמר לה שהוא חושב לעזוב את העבודה והיא ממש בכתה, והיא חופרת לו שאנחנו חייבים לעבור לגור לידם. בקיצור הכל לא אסור אבל וואלה לא מתאים וטיפה מעיד לדעתי האישית (אולי אני מגזימה) שהיא משחקת באש בכוונה.

בעלי הבנאדם הכי לא פלרטטן בגלקסיה, ואין לי ספק שזה לא בא ממנו.

בהתחלה, כל השנים האלה עם הבחורה הראשונה וגם בהתחלה מול השניה לא היה לי אכפת בכלל כי אני סומכת על בעלי בעיניים עצומות וברור לי שהוא לא מסתכל עליהן בצורה הזאת בכלל והוא מאוהב בי ולעולם לא יעשה משהו.

וגם עוד משהו שחיזק את חוסר האכפתיות שלימהנושא זה שהבחורה הראשונה היתה מאד פסיבית בהתאהבות שלה. היא מרוב מבוכה מזה שהיא דלוקה עליו נמנעה יחסית  מלדבר איתו, וסך הכל היא שמרה על הגבולות.

גם בהתחלה שקלטתי שהשניה מתחילה להתאהב בו זה הרגיש לי שהגבולות נשמרים והייתי כזה טוב סבבה.

אבל בכמה שבועות האחרונים אני מרגישה שהבחורה השניה ממש אקטיבית מולו וזה מתחיל להפריע לי. יום אחד מצאתי את עצמי חושבת להכין לו עוגיות שלא יאכל משלה. או כל מיני דברים כאלה.

אני לא חושבת שהוא רואה אותה בתור אופציה למשהו, כן?

אבל מוצאת את עצמי מתחרה בראש שלי מול אישה אחרת וזה מבאס אותי..

הערה-

אני יודעת שחלק מהבנות פה מאמינות בחברה נפרדת ועצם העירוב זה בעיניהן בעיה בדיוק בגלל מקרים כאלה. הכל טוב אבל זה לא דרך החיים שלנו לא השקפתית ולא פרקטית. אין אפוטרופוס לעריות זה בהשקפה שלנו משפט שמסמל אי לקיחת אחריות על ההחלטות שלך ולכן ברור שאנחנו מודעים לחוזק היצר אבל אנחנו מעדיפים, אידיאולוגית, שקיפות כנות ופתיחות ביננו שיעזרו לנו לשמור על עצמנו מאשר להימנע מהחיים שלנו. אז רק אם אפשר לא תגובות בסגנון הזה אני אעריך מאד.

תודה למי שקראה את כל החפירה

למה בעצם הוא לא מחליף עבודה?כבתחילה

נשמע לי יותר ממקרי שפעמיים זה קורה לו באותו מקום.

אז או שהאנשים(נשים) שם על הפנים..

או שהוא קצת טרף קל / תמים..

או שהם עם כוונות תמימות שמצטיירות לך או לבעלך כפחות תמימות.

אואה. מאוד בעייתימרגול

אל תדאגי אני ממש לא מתנגדת לחברה מעורבת באופן כללי.  

מרגיש לי שהשורש של הבעייתיות זה האווירה במשרד. כאילו שיש שם משהו באווירה שמאפשר את השיח הזה. כאילו נו באמת, שאישה בגירה תגיד לגבר נשוי שיש מישהי במשרד שבקטע שלו? נראה לי הוא עבר את גיל 17 וגם את השלב בחיים (הוא נשוי…)

כאילו קצת כמו שכשיש אווירה שמאפשרת הטרדות מיניות זה יותר קורה כי אנשים מרגישים יותר חופשי, ככה מרגיש לי שבמשרד שלו רק עם שיח על התאהבויות ועם קלות ראש בנושא גבולות הנישואים.

ולכן בעיניי כדאי לשקול לעבור עבודה.

להתאהב במישהו במקום העבודה שלך? ניחא (דנה אותה לכף זכות שהיא לא שולטת בזה). הוא נשוי? עוד איכשהו מבליגה. אבל לאפשר לזה מקום? לשתף בזה קולגות? לרמוז לו? ממש ממש ממש לא. זה לא בריא, זה לא מכבד אף אחד מהנוגעים בדבר, זה לא מוביל למקומות טובים, זה לא מוסרי, וזה פשוט לא. 

כל מילההמקורית

גמני עובדת במקום מעורב, גם בעלי

לא מקובל ולא ראוי

מצטרפתתוהה לעצמי
גם אם זה עובר למישהי בראש, הזוי שיש שיח שמאפשר לדבר על זה
בתור אחתגוגי גוגי

שכן בעד חברה נפרדת..

אז קודם כל תודה שכתבת את הפסקה האחרונה כי זה עוזר לנו לעזור לך

אני חושבת שבין האמונה שלכם של חברה מעורבת (או בשם אחר, לא חשוב) לבין המקרה שאת מתארת פה - יש פער, כי בסוף תרצי או לא תרצי יש לכם בית ובית הוא היפך הפריצות (שהאישה השניה בעיניי מתנהגת בה... זה מאד בוטה מה שאת מתארת פה)

ובתוך הפער הזה את / אתם צריכים לחשוב מה הגבולות שלכם.

כי כל עוד הבחורה הנ''ל לא תיסוג מעצמה בעקבות איזו נבואה שתבוא אליה בלילה, נראה שנדרש לעשות פה שינוי,

אם זה מפעיל אותך- כמו שאת מתארת ומרגישה, אכן נראה שהמצב די מוגזם, ושינוי מעשי יצטרך להיות פה בגזרתך/גזרתו/גזרתכם.

בנתיים מציעה לברר בתוכך מה בדיוק מפריע לך בזה ואיפה הקו שלכם עובר

אולי מתאים ללבן את זה בשיחה בניכם, איפה הגבול שלכם עובר? לברר אם עברתם אותו, ואם כן- איך מצליחים לחזור אחורה, או : מה עושים כדי לא לעבור אותו אם העניינים ממשיכים להתקדם.

(ואגב גדלתי בחברה כזו ואני מכירה את העניינים מקרוב 😉)

הייתי מסבירה לבעליSeven

תגבולות שויציב מולה

מביאה עוגה/עוגיות לא תודה!

לספר לה שהוא שוקל לעבור עבודה או לדבר על מקום מגורים ממש לא נשמע שיחה לעניין עם קולגה..

מזכיר לי שכשעבדתי כשכירה אחד המנהלים מצאתי כנראה חן בעיניו ואני אחד האנשים הכי קשוחים בקטע שאני מכירה

הוא הזמין בורקס בוולט עם רסק וכו והביא לי גם וממש ביקש שאני אוכל

אמרתי לא תודה ולא נגעתי בזה

שהצבתי לו תגבול החד לאט לאט הוא קלט והתעופף

הואoo

לוקח ממנה את העוגיות והעוגה שהיא מכינה לו?

לקשר תמיד יש שני צדדים, הוא יכול לא להתייחס אליה, אם הוא מתייחס, גם לו יש חלק בזה.

מסכימההמקורית
בדיוק, הייתי מדברת עם הבעל שיפסיק להיות כל כך תמיםאם_שמחה_הללויה

תגידי לו שאת לא רוצה להיות שוטרת, אבל זה לא לעניין, הוא לא ילד קטן, הוא אחראי על הבחירות שעושה בחיים.

קרה לי גם שמישהי הייתה נחמדה מדי לבעלי, אז כשהכרנו מה שעשיתי זה לקחתי את המספר שלה וקבוע הייתי  שולחת לה שבת שלום!! שתרגיש שאני בתמונה!!

מאז עקבותיה נעלמה חחח

והרבה תפילות בעיקר שה' יתן לבעלך שכל לא להכנס לניסיונות האלה.

חחח איזה חכמה את!באתי מפעם
בזמנו התפללתי לה' שיתן לי את השכל איך להתנהגאם_שמחה_הללויה

כי דיברתי עם בעלי, אבל עדיין הרגשתי שהוא לא באמת מבין את חומרת העניין. ואז קמתי בבוקר עם הרעיון הזה.

לגמרי שיחליף עבודהקפצתי לבקר

לא מתאים.

זה להכניס ראש בריא למיטה חולה. להיכנס בכוח לצרות..

אני עובדת במשרד מעורב, שכולם דתיים. יש כמה שאני בקשר ממש טוב איתם, מספרים ומשתפים הרבה מהחיים האישיים, אבל אין שום שום דבר שקשור במשהו למציאות שאת מתארת.

כנל בעלי- עובד במקום מעורב, עם רוב דתי.

היה בקשר קרוב עם חלק מהנשים, אבל לא היה שום דבר כזה. בכלל.

גם במשרדים חילוניים שעבדתי, שאני הייתי הדתיה היחידה, זו ממש לא היתה האווירה. זה לא תקין.

לעזוב ומהר..

ממש בכתה שהוא רוצה לעזוב את העבודה...באתי מפעם

מביאה לו באופן אישי עוגה ועוגיות,

ועוד הראשונה שהייתה דלוקה עליו וטרחה לעדכן בזה.

לא.

את חמודה ומהמתת שכל כך סומכת על בעלך, אבל

זה ממש לא קשור לדתיים כן או לא, זה קשור לנפש האדם, ואם משהי מתאהבת וגם פועלת בקול, אני אגיד לך את האמת, במקומך, לא הייתי רגועה.. גם אם בעלך לא פלרטטן ,  בסוף, הוא לא עשוי מבטון, גם לו יש רגשות וכו'.

ומקום עבודה זה מקום שנמצאים בו המון זמן, כמה אפשר להיות אדיש? לדעתי צריך לעצור את זה או בעזיבת העבודה, או בהצבת גבולות מאוד מאוד ברורים וחדים.

אני לא מאמינה איזה חוצפה יש לנשים להתחיל עם גברים נשואים, היא רוצה שלבעלה גם יעשו ככה בעבודה? 

מסכימה כנלהמקורית
מסכימה ממש... זה הזוי..אוהבת את השבת

בעלי גם עובד במקום מעורב

אני סומכת עליו בעיניים עצומות ממש

אבל אין סיכוי שהיה לי סבבה שיש כזאת אווירה

זה לא נעים לי וזהו

היינו פעם איפה שהוא שמישי ניגשה אלינו דיברה עם שנינו אבל הרגשתי שמתקרבת אליו פיזית ומנסה לדבר איתו כזה בצחוקים וכאלה

פלירטוט כזה

בעלי לא קלט כלום אבל לי זה היה ממש לא נעים

דיברנו אח''כ והסברתי לו

הוא היה בשוק ומאז לא מדבר איתה, שומר מרחק ממש.. לא כי חושש על עצמו פשוט כי זה התנהגות לא בסדר והוא לא רוצה להיות קשור לדבר כזה

...

הכי פשוט שיש...

מסכימהדיאט ספרייט

אין קשר למי הוא בעלך ומהן כוונותיו.

גם בלי כוונה מגיעים למקומות לא רצויים, במחשבה או במעשה.

בתור מישהי שעובדת במקום מעורבמיקי מאוס

אני לא חושבת שהאופציות הן להמנע או לקבל בהבנה סיטואציות כמו שתיארת

בעיני אין אפוטרופוס לעריות לא אומר שאין לך אחריות להחלטות שלך.

אלא שאדם הוא יותר מאשר אוסף החלטות רציונליות...

ויצר הוא חזק והוא מניע את הבנאדם גם נגד הרצון השכלי. אם נרצה ואם לא.

האם זה אומר שניתן לסנגר על אדם שעשה מעשה לא ראוי בשם היצר? לא!

האם זה אומר שאדם לא יכול לשלוט במעשים שלו? גם לא.

אבל יש דברים שבאמת קשה מאוד מאוד לשלוט בהם - למשל מחשבות, רגשות,תת מודע

ולכן מה שזה כן אומר בעיני הוא שהאחריות של האדם היא הרבה לפני שהוא מגיע למעשה או למחשבה שפוזלת הצידה

האחריות של האדם היא להמנע מקרבה לנשים שהן לא אשתו (והפוך כמובן). כל קרבה רגשית או אינטימית מדי. גם חברות קרובה או סחבק

כי משם זה יכול לגלוש ממש בקלות למקומות אפורים כאלה לפעמים אפילו לא מורגשים לפחות בהתחלה

אני לא באה לומר שהפתרון היחיד הוא להחליף עבודה או לעבוד בעבודות נפרדות

אבל בהחלט אני מאמינה שיש לכל גבר ואישה שנאמנים לאלוהים ולזוגיות מחויבות לשמור על דיסטאנס מבני המין השני

אפשר להיות חברים נעימים בעבודה

לשוחח בצורה עניינית ואפילו שיחות חולין

אבל לא להתקרב מדי

עצם זה שזה מפריע לך, למרות שאת סומכת עליו ומאמינה בדרך חיים שלו משדר שמשהו פה עבר את הגבול (כמובן לא מאשימה אותו ברור שהוא בתמימות רק מעלה דגל בשבילכם לבחון מחדש איפה הגבול שלכם)

למשל הבאתי עוגיה רק בשבילך זה קו אדום מבחינתי, גם שיחות אישיות מדי או הרבה שיחות מחוץ לעבודה.

אם מישהו בעבודה היה מציע לי משהו כזה הייתי מסרבת בנימוס מתחמקת וכאלה אבל בצורה ברורה שתשדר שאנחנו קולגות ולא מעבר.

ואני עובדת עם כל הגילאים ועם חילונים ודתיים מכל הרצף. וכולם מכבדים אותי ושומרים דיסטאנס בתוך קשר נעים ומכבד

זה לא תמיד קל לפעמים קצת מביך קצת מפחדים לפגוע

אבל אני מאמינה שכל שבירה של הקוים האדומים האלה עלולה להתדרדר לפגיעה במשהו הרבה יותר חשוב- הנאמנות לקשר הזוגי.

וואו כתבת מהמם , חכמה אתעדינה אבל בשטח
לבכות ולהכין עוגיות באופן אישי?...לב אוהב

אוי 😐

כואב לי בשבילה ובשביל בעלה...

גם אני לא מאמינה בחברה נפרדתמקרמה

אבל אני מאמינה בגבולות

בעיני לא מקום העבודה הוא הבעיה

וגם לא אותה אישה אומללה

מתנהגים מולו ככה ככה הוא מאפשר את זה

יכול להיות שהוא באמת באמת הכי לא פלרטטן

ושהוא הכי אוהב אותך בעולם

ובאמת אדיש לאותן נשים

אבל צריך להחליט

אם באמת לא אכפת לו (ולך) שנשים יתנהגו כך כלפיו ויקרקרו סביבו- אז אפשר להישאר אדישים

ולתת להם לחזר אחריו ולהכניס מאזן אחת ולהוציא מהשניה

אבל אם זה כן גורם לאי נעימות ומפריע (וכנראה שזה מפריע כי אחרת לא היית כותבת)

אז זה הזמן להציב גבול ולייבש

ממש לא לשתף בחיים האישיים.

לשמור על קשרי עבודה נטו.

איזה כיף שיש אתכן!אנונימית בהו"ל

גם ממש קל שיש מקום לפרוק בו וגם ממש חידדתן לי נקודות חשובות!!

אני לא רוצה להשתלט על השרשור אז אנסה לענות במרוכז פה

קודם כל חידדתן לי כמה *דוקא* בגלל שזה מקום מעורב וחברי, הדברים האלה צורמים.

זה מקום עבודה מאד "משפחתי" אפשר להגיד אבל המילה הנכונה היא פשוט חברי. זה מקום קטן והם חברים טובים, וזה ממש נורמלי נגיד שאחרי שמישהו אומר שהוא אוהב אוכל מסוים או חפץ, אז מישהי אחרת תשלח לו כשהיא בסופר תמונה של הדבר הזה ותכתוב לו "מצאתי מה לקנות לך ליום ההולדת", וכמובן גם גבר לאישה. באמת יש להם יחסים מאד קרובים. הרווקים מדברים בחופשיות על הדייטים שלהם, אין ככ דיסטנס. וזה לא מפריע לי כי אלה החיים שלנו, גם לי יש חברים בנים ולבעלי חברות שרכשנו במהלך החיים ואנחנו מדברים איתם, נפגשים איתם (לא בהכרח כזוג) וכו.

ודוקא בגלל זה התחדד לי שעצם העובדה שאני מרגישה שזה לא תקין אומר הרבה. כי אני לא בקלות מגיעה לתחושה הזאת.

לגבי המשרד עצמו, קודם כל לא רלוונטי לו כרגע להחליף עבודה עד לפחות עוד שנה, אבל אני חושבת שזה כן קצת שונה מה שחלקכן מתארות. עבדתי (וגם הוא) בעבר במשרד מעורב שחלק דתיים וחלק חילונים וזו אוירה מאד שונה עם הרבה יותר דיסטנס. שם דוקא כי כולם דתיים באוריינטציה מאד ספציפית ומאד ליברלית זה מתיר את המחיצות שיש במשרד שכולל אנשים ממגזרים שונים.

אבל כמובן שזה עדיין big no no גם שם להתחיל עם מישהו נשוי...

לגבי בעלי זה קצת מרכב, מבחינת לקחת את העוגיות וכו- הוא לוקח אבל כי זה בכללי מקובל שהם מביאים. כאילו היה גם תקופה קצרה שהוא לא היה בגלל מילואים ולפני שחזר יצא לו לדבר עם אחת

מהמשרד (לא אחת מהמאוהבות חח) אז הוא אמר לה שהוא חוזר ורוצה עוגיות מיוחדות שהיא מכינה מדי פעם והיא אשכרה הכינה לו.. אז לכאורה זה משהו נורמטיבי שם, ועדיין זה מאותת לי אחרת, אז דווקא בגלל זה התחדד לי שהמצב עכשיו הוא לא תקין.   שאלתי אותו אם הוא מרגיש על ההתנהגות שלה שזה נורמלי או לא והוא די אמר במילים אחרות שהוא מבין איפשהו בראש שזה לא אבל מעדיף לטמון את הראש בחול כי כל המצב הזה לא נעים לו והוא לא רוצה להרגיש שמישהי מפלרטטת איתו כי אין לו מושג מה לעשות עם זה וזה די בהכרח גורם לתחושה לא נעימה  אז הוא מעדיף להתעלם מזה ולהתנהג איתה כרגיל.

לי זה התחיל להפריע בגלל האקטיביות ושכבר כמעט כל יום הוא מספר על משהו שהיא עשתה או אמרה. אני סומכת עליו אבל מרגישה שבסוף דברים מחלחלים ולא בא לי שהוא פתאום יתחיל להשוות ביננו או משהו כזה.

מתלבטת איך לפתוח את זה איתו כי אני יודעת כמה זה שיחה שאין דרך חזרה והיא תגרום למתח, לא ביננו, אלא בינו לבין העבודה/הבחורה הזאת ובסופו של דבר הוא שם כרגע..

אבל ממש עזרתן לי להבין ולדייק את מה שאני מרגישה ולהבין שאני כנראה לא מגזימה.

😔😔לב אוהב

ואי ממש קשה לי לקרוא...

זה מכאיב לי ממש עמוק

זוגיות זה ככ דבר קדוש של הזוג בלבד

אני לא שופטת אותך באופן אישי חלילה

כאילו זה לא החיים שאת כותבת

זה מה שהולך שם במשרד באופן כללי

ואני מתבוננת בזה במחשבה שלי

וזה פשוט כואב לי

אני חושבת עליי, חושבת על בעלי

כמה אנחנו מתאמצים להיות אחד בשביל השני זה טוטליות שהיא רק שלנו. כמה חיכינו רק לזה.

כמה אנחנו אחד בשביל השני. וזה בלעדיות שאנחנו שומרים עליה בקנאות ממש.

כואב לי לשמוע שאישה נשואה אופה עוגיות בשביל גבר אחר שהוא לא משפחה, שהוא ידיד...

כאילו המחשבה שאני אעשה מחווה אוהבת, מקרבת, שיש בה נתינה, חן, אנרגיה, איזה מחשבות נכנסו לשם? איזה אנרגיות? אולי רגשות אפילו

ולאותה אישה יש בעל והאנרגיה הזאת של האהבה, אולי לא מינית ורומנטית אבל אנרגיה ומחשבה של הענקה ואהבה לגבר שהוא לא שלה, מה המטרה? להרבות אהבה לשם מה? מה יוצא לי מזה חוץ מלגרוע בבלעדיות הזוגית שיש לי ולבעלי...

זה לא נתפס לי במחשבה.

ככ מסכימה !!! לא הגיוני בעיניי בשום צורה . שמישהיהדרים

תכין עוגיות למישהו שהוא לא בעלה באופן מיוחד ??

אני בן אדם הכי לא ״סגור״ , עובדת בהייטק כל הצוות שלי איזה עשרה גברים ואני , ויש ימים שעובדים הרבה שעות ורק מהרבה שיחות יוצא שאני חושבת על אנשים בעבודה (לא בקטע רומנטי חלילה אבל דברים שהם מספרים וכו זה בסוף אנשים שאתה מדבר איתם הרבה ביום), ואני עושה עבודה עם עצמי לנתק את השיחות חולין האלו מהראש אחרי העבודה , אז להגיע לרמה של להכין עוגיות ??? נראלי שאם מישהו מהקולגות שלי היה מכין עבורי משהו זה היה ממש גורם לי לחשוב עליו ואיזה חמוד וכו . ממש בעייתי !!

אנסה להסביר טיפה את הסיטואציהאנונימית בהו"ל

אני מבינה שיש אנשים שזה ממש זר להם, וזה גם לא רק ענין של פתיחות או סגירות כמו ש @הדרים כתבה, זה ענין של מנטליות.

כאילו, זה ממש נורמלי בסביבה (הדתית, ליברלית אך לא חפיפיניקית) שלנו חברות ברמה כזו או אחרת עם בני המין השני.

זה ממש סבבה שבחורה במשרד מכינה לו עוגיות בכללי כי הוא סיפר שיש לו יום הולדת או כי היא היא יודעת שהוא מאד אוהב את העוגיות הספציפיות והיא כבר ממילא הכינה.

מה שלא רגיל זה שהיא תכין לו במיוחד בלי סיבה ולא על הדרך.

זה ממש נורמלי בסביבה שלנו שאני אשב לארוחת צהריים עם חבר מהעבודה שעבר למחלקה אחרת ואנחנו לא מתראים אז רוצים לפטפט ולהשלים פערים, אבל ממש לא נורמלי שאבכה אם הוא יעזוב.

בגלל שבפעמים קודמות היא סתם הביאה עוגיות למשרד והיה לו טעים, אז מבחינתו הוא מתייחס לזה פשוט בתור עוגיות.

לי זה כן הפריע, כי באמת היה צבר של התנהגויות שהיו טיפה בוטות מצידה, וכשדיברתי איתו על זה הוא אמר שתכלס זה כן התנהגות שלה שהיא מוזרה אבל הוא ממש לא היה רוצה לחשוב שאישה נשואה תחזר אחריו או בכללי אחרי גבר נשוי והוא מעדיף לחשוב עליה בתור סתם מוזרה ("וגם אני אוכל עוגיות", שזה סך הכל דבר נהדר מבחינתו 😅), אז זה לא שהוא לא מסוגל לעצור את הפלירטוט, הוא פשוט מבחינתו מתייחס לזה כאילו היא סתם מוזרה ואין פלירטוט... מבחינתו אם זה מפריע לי הוא ייבש אותה, אבל כל עוד הוא בעצמו שומר על הגבולות הוא לא מרגיש מעצמו את הצורך להתרחק.

ולהגיע למשרדים זה לא רלוונטי כל כך הייתי שם כמה פעמים בעבר ופגשתי אותה פעם או פעמיים. אבל כרגע זה פשוט לא אזור שאני מגיעה אליו בשעות רלווונטיות..

תראילב אוהב

היא פשוט דלוקה עליו, עם רגשות אליו, מאוהבת בו

איך שתרצי לקרוא לזה.

זה לא משהו שפתאום מפסיק מעצמו

זה יכול גם להיות שנים

אם היא מיוזמתה לא תתעורר ותבין שהיא בבעיה.

אם לא מפריע לכם לתת יד להתנהלות של אישה נשואה שפועלת לא מתוך יחסים אפלטוניים

אלא מתוך רגשות והתאהבות

ולכן העוגיות, ולכן הבכי וכו' וכו'

אז... אוקי 🤷‍♀️

שורה תחתונה זה פוגע בעיקר בה. ובזוגיות שלה.

אני הייתי רוצה לעצור את זה כי זה לא פייר לתת לבן אדם את ההרגשה שהוא יכול להיות מאוהב בי ואני זורמת עם המחוות שלו בגלל זה וכביכול משחקת אותה לא קולטת... היא לא מוזרה. היא מאוהבת. זה הכל. לא ברור רק כמה היא מודעת לזה.

הייתי מפסיקה את זה לא כי המצב ידרדר או שמישהו כאן יבגוד. לא.. אני לא הולכת רחוק.

הייתי עוצרת את זה כי זה לא פייר. פשוט לא פייר לזרום איתה ולתת לה הרגשה שזה בסדר להיות מאוהב בסתר עד כמעט גלוי בבן אדם נשוי ושזה פוגע בה.

להרגיש רגשות ולהשתיק אותם זה מילא

אבל להרגיש רגשות ולטפח אותם על אש נמוכה זה כבר עילה לאשמה. והיא זאת שצריכה להבין שהיא עושה מעשה שהוא לא נכון.

אבל מצד שני שבעלך לא יתנהג אליה בצורה של יאלה בקטנה היא סתם מוזרה ויש גם עוגיות אז למה לא...

לאאאא... החיים שלה יכולים להיהרס מהבקטנה הזה כי הרגשות שלה נשארים עומדים וקיימים ויכולים גם להתעצם ולהתפתח בגלל שנותנים לזה מקום!! וקשה לשחרר את זה שלא שמים לך גבול!!

אם ישימו לה גבול יש מצב שהיא פתאום תבין

רגע

זה גבר נשוי

רגע מה קורה לי? מה אני עושה? למה אני בוכה?

רגע יש לי רגשות אליו

זה בסדר? זה תקין? מה עם בעלי?

היא תתחיל להתעורר על עצמה. אמורה לפחות...

זה די מבלבלoo

מה בסדר ומה לא

כי מדובר בדקויות שהופכות את העוגיות מ׳מותרות׳ ל׳אסורות׳

או את הדיבור מסבבה לכזה שאינו.

לא פלא שלא ברור לו הגבול שלך, כנראה הגבול שלו שונה וזה הגיוני לגמרי מבחינתו.

נכוןאנונימית בהו"ל

באמת שדיברתי איתו על זה הבנתי שכנראה פשוט הגבול שלנו קרוב אבל לא בול באותו מקום ולכן מבחינתי זה כבר על סף הטו מאצ' ומבחינתו עוד לא.

בכל אופן נראה לי שהוא קלט מה אני מרגישה ויחשוב פעמיים בהמשך.

ו @לב אוהב את ממש צודקת אבל לא מרגישה שזה המקום שלי ובטח ובטח לא של בעלי לבוא ולהסביר לה דברים. אני גם חושבת שמן הראוי שבשלב הזה הוא יתרחק קצת, אבל לא מרגישה שזה חד משמעי מספיק כדי שאגיד לו מה לעשות. (הוא כן שאל אותי והבהיר שחד משמעית אם אני אומרת לו הוא בשניה מפסיק את הדיבורים איתה. אני אמרתי לו שאני לא מרגישה שזה המקום שלי כרגע להגיד לו , ואני סומכת עליו במאה אחוז אבל שיהיה במודעות שהיא בענין שלו וזה לא תמים. הוא הבין וקיבל. משם זה שלו בשלב הזה. ככה אני מרגישה)  

אוקי אז באמת אין יותר מדיי מה להתעסק בזהלב אוהבאחרונה

ואני גם חושבת שזה צריך לבוא מהבעל...

כמו שהיא אקטיבית גם אני הייתי מתחילה להיות אקטיביתאם_שמחה_הללויה

תקפצי לעבודה, תדברי איתה שיח חברי (למרות שאני יודעת שזה הדבר האחרון שאת רוצה לעשות עכשיו), זה יעיף אותה ממנו, מנסיון!!!

חכמת נשים בנתה ביתה, אם דרך הבעל את לא מצליחה להשפיע על המצב  תנסי דרכה. היא כבר תקלוט את הרמז. ואם לא גם בשיחה חברית את יכולה להגיד לה להתרחק. לשון רכה תשבר גרם!

לא יודעת מה יותר מטרידoo

שמישהי מפלרטטת עם הבעל

או

שהוא לא מסוגל להתעלם ממנה או לעצור אותה

בחיים לא הייתי הולכת לדבר במקומו

מבחינתי זה בסיס בחיים לדעת להתמודד עם אנשים מטרידנים

צודקת. אבל יכול להיות שגם אין לו רצון אמיתי לעצוראם_שמחה_הללויה
את זה, הוא לא תופס אותה כאישה מטרידנית,אולי אפילו נעים לו היחס. לפעמים צריך לנער את הבן אדם.
גםoo
לא לפלרטט עם אחרים זה בסיסי

בהחלט הייתי עומדת על כך, אבל לא הייתי ׳עוזרת׳ כי הוא צריך לדעת לבד להתמודד עם מטרידים/ לא לפלרטט עם אחרים, אם הוא לא יודע- שילמד, לא מקבלת חוסר אונים מול מקרה כזה.

נכון, את צודקתאם_שמחה_הללויה
אבל בסיטואציות שאני נתקלתי העדפתי להיות חכמה ולא צודקת, במתק שפתיים אפשר לנתב את הסיטואציה והבעל ירגיש שהוא התמודד לבד, אבל לגמרי אין לי בעיה להיות עזר כנגדו ולהיות המצפון שלו
המתח שלו מולה פחות אמור לעניין אותך לדעתיהמקורית

לפעמים כשמציבים גבול נוצר מתח, אבל זה עדיף על פני אי נעימות מתמשכת וחציית גבולות בוטה

בתור אחת שעובדת רק עם גבריםשם פשוט

יכולה להגיד לך שזה נשמע מצב לא תמים ומסוכן.

כדאי להתעורר

לגמרי מסכימה !!! אני בת יחידה בצוות עם גבריםהדרים
ואין מצב שמישהו מביא לי קפה או עוגיה באופן מיוחד, אפילו לצאת איתם לאכול צהריים אני לא יוצאת אלא אם כן בת אחת לפחות (מצוות אחר למשל) מצטרפת. יוצא שיש שיתופים קצת מהחיים האישיים כי בסוף מדברים הרבה ביום בעבודה וקשה לדבר רק עבודה אבל ממש משתדלת גם שם לא לגלוש בכלל וגם שזה לא יהיה 1 על 1 . נשמע מאוד מסוכן היחסי קרבה פה שמתארת הפותחת 
רק דבר אחד חשובשירה_11

יחד עם זה שהקפתכם היא כך לגבי חברה מעורבת

אל תטמני את הראש בחול ואל תשתמשי בכלל במילה ״לסמוך״ על על עצמך לא על האישה המסכנה הזאת ולא על בעלך!! פשוט לא לבמוך

וכמה שבעלך באמת לא מעוניין ןמתעלם וזו האוירה וכו זה יכול לחלחל וכנראה שזה יחלחל תרצי או לא תרצי

ייתכן וגם בעלך יהיה מוטרד מזה מאוד כי הוא לא אוצה בזה אבל בסןף דברים נכנסים

באהבה ❤️❤️❤️

תגובה קצת שונהדיאן ד.

איך את יודעת את כל זה?

בעלך סיפר לך? איך הוא רואה את זה?

הוא התייעץ איתך מה לעשות? מה להגיב?

בכללי, אני חושבת שאישה היא לא שוטרת של בעלה וכך גם לא להיפך.

ברור שלא הייתי אוהבת שמישהי בעבודה של בעלי תכין לו משהו במיוחד בשבילו

אבל אני חושבת שבעלי בן אדם בוגר וכל עוד הוא לא בא להתייעץ איתי בנושא לא הייתי מתערבת.

וגם את אומרת שיש לך אימון מלא בבעלך.

במקומך הייתי מרפה ולא מתעסקת בזה בכלל.

לא חושבת שבזוגיות של בני זוג שקנאים אחד לשני יש פחות בגידות 

בכללי רוצה להגיד לכולנו, גם אני עובדת במקום עבודה מעורב

ואני בהחלט חושבת שצריך לשים לב לדברים האלו

מעבר להלכות צניעות הבסיסיים, שמירת נגיעה וייחוד,

לא להיגרר לאווירה מתירנית, לא להחמיא באופן בולט לגברים אחרים וכדו'.

מנסה לענות לשאלותייךאנונימית בהו"ל

בעלי סיפר לי הכל, מבחינתו היא פשוט אהבלה שמתנהגת בצורה מוזרה אבל מכינה עוגיות טעימות, אז הוא נהנה מהיתרונות ומתעלם מהחסרונות..

לא התייעץ איתי כי הוא לא מרגיש צורך בעזרה בסיטואציה הוא מבחינתו מתנהל כרגיל. פשוט שיתף כמו שמספר דברים אחרים שקורים במשרד. כן כששיתפתי אותו שזה מתחיל להפריע לי הוא אמר שאני רק אגיד לו והוא יתרחק וייבש אותה אין לו בעיה. אבל אני לא מרגישה שזה במקום שאני מפחדת שהוא ידרדר לאנשהו, מבינה? אז מבחינתי זה לא חמור מספיק כדי להצדיק שאגיד לו מה לעשות, וזה גם מה שאמרתי לו, שאני סומכת עליו אז לא מרגישה בנוח לומר משהו ושפשוט יהיה במודעות על זה שהיא קצת חורגת מהנורמות. (הוא מבחינתו מעדיף דווקא להדחיק את העובדה הזו כי ככה הוא יותר בנינוחות בסיטואציה להסתכל עליה כמו על סתם מוזרה ולא להרגיש שהוא בסיטואציה של מישהו שמחזרים אחריו והוא צריך אקטיבית להגיב לאיזשהו כיוון וכו).

בכללי אני מאד מתחברת למה שכתבת, ובאמת יש לו בו אמון מלא, אני אפילו לא בטוחה למה זה התחיל להפריע לי, זה לא מולו. יותר מולה שנהייתה מאד בוטה. 

ממש מחזקת אותך לא לעשות מהעכבר פילדיאן ד.

אחלה שבעלך יודע שאת לא סבבה עם העניין.

כנראה שהוא ייזהר יותר.

אל תתעסקי עם זה, אל תשאלי אותו שאלות עליה.

פשוט תניחי לעניין.

נשמעת בחורה מסכנה עם חוסר טקט רציני.

תוהה לעצמי,מבחינת"ואהבת לרעך כמוך",אם שייך לומר להירושלמית במקור

שזה לא מתאים, ככה שהיא תתייבש לנצח: הרי אם אני יודע שמישהי בעניין שלי אני לכאורה אמור להבהיר לה את המצב... ולו כדי לחוס עליה ועל הזוגיות שלה... לא?

ואז מאליו המצב גם יסתדר... זו לא עיקר תגובתי אבל לתחושתי סכנה עלולה אולי כן להיווצר (למרות שהוא לא בעניין) אם המצב יימשך ככה שנים + שניהם שם כל יום + היא תמשיך להבין שלא מזיז לו ותנסה לעלות מדרגה לראות אם פתאום כן יזיז לו.

שוב, אין לי ניסיון, לא מכירה כזה אז לא אומרת שזה מה שיקרה, אבל כותבת כאופציה. עיקר התגובה שלי זה נושא החמלה כלפיה, וכלפי בן זוגה, שתתבטא בייבוש ענייני שלה *ודוווקא ממנו*, באופן שיבהיר לתמיד שהיא עשתה מעצמה צחוק וזה לא יקרה.

תודה רבהאנונימית בהו"ל
אני באמת מרגישה שבשיחה שהיתה לנו הוא די הבין את הרגשתי אז לא מרגישה צורך כרגע לעשות יותר מזה. תודה על החיזוק ❤

@ירושלמית במקור כמו שכתבתי למעלה ללב אוהב את צודקת ממש אבל מרגישה שזה לא המקום שלי או שלו לדבר איתה על זה. יש לה הרבה חברות במשרד ובמיוחד השניה שמאוהבת בו והשלישית שסיפרה לו על השניה (לתקציר הפרקים הקודמים יש איזה הודעה פה שפירטתי יותר אם חסר לך חלק בפאזל חח), והיא היתה שם וראתה איך הוא הגיב לשניה וברור לה מאז שהוא לא פוזל לצדדים ואם היא בוחרת להתנהג ככה, בתחושה שלי - זה כבר ענין שלה, והיא יכולה לדבר על זה עם החברות וזה המקום שלהן לתת לה על הראש ולהסביר לה איך להתנהג (כמו השניה שמרגע שהוא הבהיר שזה לא - היא ממש מתחמקת ממנו ונבוכה). לא מרגישה שזה נכון שהוא זה שידבר איתה. 

הבנתי... (וכן, לגמרי עקבתי...)ירושלמית במקור
מה זה לא בגבול האסור?שוקולד פרה.

היא חופרת לו שתעברו לידם??

היא בוכה כשהוא אומר לה שרוצה לעבור??
אחותי, היא אמנם לא אומרת לו בפה- אני מתה עליך, צריכה את הקרבה שלך, בא לי שתחשוב עליי, בא לי שיהיה בינינו משהו
אבל זה מה שהיא אומרת לו!!!!!!
היא מתה שיהיה ביניהם משהו, והיא אכן אקטיביסטית בנושא.

קודם כל הייתי מעיפה לה סטירה.

ועכשיו באמת,
תתנערו ומהר.
ממנה. מהנונשלנטיות. מההכלה של כל זה. 

היא צריכה לקבל את הכאפה, שמדובר פה בגבר נשוי!
היא עוד לא קולטת הפעורה

אם בעלך ימשיך ככה והיא תמשיך ככה ואת תמשיכי ככה
היא תעלה את הרף
היא תתחיל לגעת כזה "בקטנה" כזה "אופסי, לא שמתי לב... חחח... איזו מצחיקה אני..."
ומפה לשם ומשם לפה

בעלך מספר לך כי כנראה הוא מרגיש אשמה
וטוב שכך!!!
אין עוגיות, אין עוגה, אין כלום
מהיום שייבש אותה עד העצם
שיתן לה מבט מצמית שהיא חצתה את הגבול
אם היא מדברת- הוא עונה ביובש ומתרחק
שיילך לשירותים בוקר וערב, ערב ובוקר
העיקר שיפסיק את זה
ושייבש אותה כהוגן

אני על פחות מזה הרמתי את הבית על הרגליים
ועוד מישהי שהוא רואה יום יום?

אחותי! היא צריכה לחשב מסלול חדש ולעשות רוורס דחוףףףף

אני איתך. אישה צריכה להלחם על הבית שלהאם_שמחה_הללויה

זה נורמלי!!!!שגבר יקנא לאישתו ואישה תקנא לגבר במיוחד אם נחצים קוים אדומים.

ואני שמחה שבמקרה הזה הבעל משתף

אני רק תוהה מה נראה לנשים כאלה??Seven

ועוד "דתיה"

אז זהו שזה קורה גם לדתיותשוקולד פרה.

ואף אחד לא מחוסן מפני זה.

אבל מה שמעצבן זה הפלירטוט המתמשך, כמו שהפותחת אומרת, שהוא משחק על גבול התמימות.

כאילו תמיד היא תוכל להגיד שהיא טהורה ומה רוצים ממנה, וזה הם שיש להם מוח מלוכלך וחשדני.

זה לא פלירטוט עדין,

זה כבר ממש חיזור.

היא אשכרה בוכה לו שיישאר בעבודה ושיעבור לידה.

מכינה לו עוגיות, שומרת לו פרוסת עוגה במיוחד.

השלב הבא זה שהיא תתחיל להתקרב פיזית. הרי יש אישור מצדו. יש אור ירוק. אז למה לא להגביר את רף המתח המיני?

היא תעשה את זה בתמימות, בצחוק, כאילו התפלק לה, אבל אם גם פה הבעל לא ישים אור אדום... לא יודעת לאן זה ילך...

הקיצור, אלו לא חרדות בעלמא.

אם הדברים הגיעו לידי חיזור כל כך מפורש מצידה, הייתי משנסת מותניים וגורמת לזה להיפסק תיכף ומיד. ואת האמת שלא ממש אכפת לי איך. בעיניי המטרה צריכה להיות זה והכל כשר.

אבל אנע קצת קיצונית בדברים האלה

אני בעד דווקא להציף את העניין, לא לחיות בלללננדנהורה

כן, יש משיכה בעולם הדתיים הנשואים הבוגרים...

בואו לא נחרטט שאנחנו דיקט ללא משיכה..

אממה-

זה מראה שאנחנו אנושיים, ובוחרים!!!! בבן הזוג שלנו. ובוחרים!!! להמנע ולהתרחק כשיש אש..

אבל בלי לטייח שיש דבר כזה,

כי כן, יש משיכה מינית בעולם. וזה לא נגמר בזה שהתחתנת ובזה שאת דתיה...

לי יש שכן שבלי לשים לב תמיד מוציא ממני את האישה הפלרטטנית ששכחתי שאני כזו.

משהו בגבריות שלו. כאילו לוחץ על כפתור: הבנתי את זה, ועכשיו אני בוחרת!! להמנע. אבל תכלס שמחתי לראות שגם בגיל 40 אני עדיין אישה🤣

הרגש טבעי ונורמלי. ולכן צריך להישמרמיקי מאוס

אבל טוב שאת מעלה את זה למודעות

הרי לא היית מעלה בדעתך להכין לו עוגיות.נכון?!

ברגע שעלית על זה ברור שהמחויבות שלך היא לקחת צעד אחורה ביחס לגבר זר אקראי אחר. בטח לא צעד קדימה...

בעיני כל גבר זר צריך לקבל יחס זהיר מאוד, כדי לא לפתוח פתח לרגש לא אצלי ולא אצלו. ברגע שיש חברות קרובה הפוטנציאל גבוה הרבה יותר.

עוגיות🤣🤣 שיקפוץץץץץץנהורה
גם אם יש לה רגשות שתשמור לעצמהSeven

לבכות לו להכין לו עוגיות לשמור לו עוגה

בעעעע עברה מזמן את קו הנורמה

נכון היא אישה אנושית אבל שתתאפס ומהר

איתך לגמריינהורה

ואני דברתי האמת על פלרטוט בדיבור ..

לא על רגשות ואשכרה להכין משהו..

גוע  

ואולישם פשוט

אולי זה נחמד לו? ונעים לו? מחמיא ומרגש

ואולי הוא מעודד את זה? ומתייחס אליה ובעצם מפלרטט איתה?

אולי הוא לא כל כך רוצה שזה יפסיק?

אני לא כל כך מאמינה שאשה מתנהגת עד כדי כך ככה עם גבר שלא מחזיר לה יחס 

גם אני רציתי לרשום את זה ולא ידעתי איך לנסח בזהירואם_שמחה_הללויה
אז כתבתי קצת על זה בתגובה אחרת כאןאנונימית בהו"ל

הוא לא שם, היא לא מעניינת אותו (העוגיות כן 🤣). אני בטוחה שהיא מספרת לעצמה שזה שהוא מגיב לה זה אומר שהוא בענין, אבל אני מכירה הרבה בחורות שכל דבר שהגבר יגיד, כולל "אני לא מעוניין בך" יפורש אצלן כ"הוא בענין" ונשמע לי שהיא טיפה שם אז לא בטוחה שיחס כזה או אחר ישנה.

היא יודעת שהוא הגיב בשלילה נחרצת לזה שהבחורה השניה היתה מעוניינת בו ועדיין מתנהגת ככה.

לא יודעת אולי היא סתם מחפשת ריגוש מול עצמה.. ככה או ככה הוא לא מסתכל עליה כמשהו רלוונטי לחשוב עליו. 

מנסה לענות לך ולכולן אנונימית בהו"ל

ברור לי שזה מה שהיא אומרת לו בצורה אחרת, וברור לי שהיא מתה לזה ובאופן אקטיבי.

אני פשוט באמת כל כך סומכת על בעלי שאם ירגיש שנחצה גבול מבחינתנו (נגיד מגע בקטנה וכו) אז ידע להציב גבול ברור ויתרחק וייבש וכו.

ומבחינתו כרגע הסיטואציה מנוהלת - היא סתומה, הוא מתנהג כרגיל. היא מכינה עוגיות טעימות, הוא אוכל עוגיות טעימות. היא בוכה לו שנעבור לידם, הוא מגחך בכזה "פחות...". היא מספרת לו סיפורי הזיה על חברות שלה הגרושות ומעלליהן והוא כזה משתף אותי בתהיה פילוסופית מה לדעתי הסיבה שהחברה שלנו מתייחסת לנושא כזה או אחר (בהקשר לסיפור שלה כמובן חחח) בצורה מסויימת.

אני רואה את ההתקוממות בתגובות לגבי ההתנהלות שלה - ומרגישה אותו דבר. היא חוצפנית אין ספק.

אני פשוט לא מרגישה את אותה בהלה מולו, קשה לי להסביר את זה.

זה קצת כמו ההבדל בין לפחד מכלב ללפחד מציור של כלב מבחינתי.

כאילו, אם הייתי רואה שזה מזיז לו - זה היה כלב.

אבל זה לא, ואני לא רואה בה איום, לא כי היא לא מנסה, אלא כי אני יודעת שאם הוא יום אחד ירצה אותה ולא אותי, הוא יהיה ישר מספיק כדי לומר את זה ולהיפרד ממני לפני כן. וזה יכול לקרות בכל זוגיות וכל סיטואציה גם בחברה הכי סגורה ודוסית. אז כל עוד אנחנו בשיתוף מלא אחד של השניה וכנות - מבחינתי החשש שהוא ימעד מולה זה לא כלב אלא ציור של כלב.

זה לא שאין לנו קווים אדומים. בסופש פתחתי את זה קצת מולו וסיפרתי לו שמפריע לי ושמצד שני אני לא מרגישה בנוח לתת לו הוראות איך להתנהל, ודווקא הוא הזכיר לי שבתחילת הנישואים שלנו היה לי איזה ידיד מתקופת הרווקות שהתנהל בצורה לא מתאימה שהפריע לבעלי, והוא ביקש שאנתק את הקשר ובאמת עשיתי את זה. אז ברור שיש קווים אדומים וזה בשיח, פשוט זה יותר מול - מה הקוים האדומים שלנו מול ההתנהגות של האנשים שמנסים להתערב לנו בזוגיות, ולא מולו או מולי, כי ב"ה מעולם לא היינו בסיטואציה שהרגשנו שהוא או אני בעצמנו עברנו איזה קו אדום.

רוצה להגיב על משהובארץ אהבתי

את כותבת:

"ואני לא רואה בה איום, לא כי היא לא מנסה, אלא כי אני יודעת שאם הוא יום אחד ירצה אותה ולא אותי, הוא יהיה ישר מספיק כדי לומר את זה ולהיפרד ממני לפני כן. וזה יכול לקרות בכל זוגיות וכל סיטואציה גם בחברה הכי סגורה ודוסית."

את כותבת שכרגע יש לך אמון מלא בו, כי את מרגישה שזה באמת לא מזיז לו ועובר 'לידו'. ברור לך שהיא לא בסדר ומגזימה, אבל את לא רוצה להציב לו גבולות, כי את לא מרגישה שזה עושה לו משהו.

אבל מצד שני, את כן כותבת פה על אפשרות שאולי יום אחד הוא ירצה אותה ולא אותך. ואת כותבת שזה בסדר מצידך כל עוד זה לא יהיה בצורה של בגידה אלא שהוא יגיד לך וייפרד ממך (הבנתי אותך נכון?).

אז לי זה מרגיש שפה ממש נמצאת הסכנה.

בעיני זה ממש לא תקין וגם לא אמור לקרות בכלל אם שומרים על גבולות.

לפי תפיסת העולם של היהדות, זוג ממש לא אמור להיפרד בגלל סיבה כזו - שאחד הצדדים פתאום רוצה מישהו אחר ולא את בן הזוג שהוא אהב קודם. גירושין נועד למצבים שבאמת אי אפשר לחיות יחד. אבל לכתחילה ברגע שזוג מתחתן - הם שייכים אחד לשני לכל החיים, ולא עד ש'נמאס'.

וזו בדיוק הסכנה בקשר כזה שהוא מחוץ לנישואין.

אולי בהתחלה זה לא מזיז לו כלום. ואולי גם בהמשך זה לא יזיז לו כלום.

אבל אולי מתישהו זה כן יתחיל לנגוע בו איכשהו. כי לפעמים יחס כזה שהוא מחוץ לקשר מחייב, הוא יחס שיכול מאוד לבלבל. לא פוגשים בו את האתגרים שקיימים בתוך חיי הנישואין. זה יכול להיחוות דווקא מאוד נעים כשמישהי דואגת לי ומפנקת אותי ואכפת לה ממני, ולפעמים דווקא בתקופות שפתאום יש קצת מתח זוגי בבית, זה יכול עוד יותר לבלבל ולמשוך החוצה.

לכן אני חושבת שממש חשוב לעצור את זה עכשיו, כשזה עדיין לא מזיז כלום. ולא לחכות בכלל לרגע שזה יתחיל לגעת קצת יותר...

(באופן אישי אני כן עובדת עם גברים וגם בעלי עובד במקום עם נשים, אבל יש פער מאוד גדול בין היחס שלי לנשים שאני עובדת איתן שאיתו אני יכולה לדבר גם על דברים אישיים, לבין הגברים שאיתם הקשר הוא רק ענייני ובנוגע לעבודה, בצורה נעימה כמובן אבל לא מעבר. אותו דבר אצל בעלי. ואני מאוד מאמינה בזה. אבל גם למי שחי אחרת, אני חושבת שממש חשוב להבין את הסכנה ולדעת לעצור בזמן כשהיחס מתחיל לגלוש, ולא מאוחר מידי).

נראה לי שיש פה שני דברים שוניםאנונימית בהו"ל

וערבבתי ביניהם.

אנסה להפריד -

לגבי ה"צד הראשון", שאני לא מרגישה שזה כרגע במקום שזה התפקיד שלי לבוא ולהציב לו גבול - חותמת על כל מילה.

לגבי ה"צד השני" של מה יקרה אם יום אחד הוא לא ירצה, זה נכון באופן כללי אבל לא התכוונתי להקשר הנוכחי. הקישור בראש שלי היה - זה לא שאני סומכת עליו ובתכלס הוא ילך מאחורי הגב שלי ואני אחשוב שהוא בסדר. הוא לא בנאדם כזה ואני יודעת שהוא לא יעשה את זה בגלל שהוא ישר.

לא יודעת אם הצלחתי לנסח את זה מובן יותר... גם בראש שלי אני לא מרגישה שזה עד הסוף מנוסח. אבל בלב שלי כן, ועל זה אני סומכת. 

את אומרת שברגע שתרגישו שנחצה גבולשוקולד פרה.

אז בעלך יידע לשים תמרור עצור.

כלומר, ככה זה סבבה בשבילך להמשיך? מבחינתכם עוד לא נחצה גבול? על אף שהיא מחזרת אחריו במפורש?

את נשמעת אישה מקסימה וטובה, אבל גם שנוח לך\לכם להישאר באזור הנוחות מבלי "לדפוק על השולחן" ולהגיד שעד כאן.

תשמעי, אולי היא באמת איזו פריחה פעורה שלא אכפת לה להיות בוטה וישירה כ"כ

אבל נשים, גם הקלות דעת שבהן, לא עד כדי כך סתומות...

כשאישה מסמנת לה מטרה, איזה גבר שהיא מעוניינת בו,
יש לה הרבה הרבה טריקים וחוכמעס איך לגרום לזה לקרות... 
ופה נראה שהיא מזהה אולי שהיא חביבה עליו ככה, עם גילויי החום שלה, והיא ממשיכה וממשיכה.
עכשיו,
היא לא עוצרת באדום, כי אין לה תמרור אדום.

והיא לא סתומה..
אם היא רוצה אותו- היא גם תעלה שלב. לאט לאט ובהדרגה. אבל בהתמדה.

אם האינטימיות שלכם חשובה לכם- להציב לה תמרור אדום עוד היום.

לא לחכות.

לא לחשוב שיהיה בסדר ולסמוך על בעלך שרק אם היא תחבק אותו הוא ייזכר שזה לא שייך.
זה לא שייך כבר מעכשיו. את בעצמך אומרת את זה.

אז למה להמשיך במצב מעוות שכזה?
מה יקרה אם הוא יגיד לה- אורנה, אההה... נראה לי הגזמת, סבבה? 

ואם היא תיתמם, אז לתת לה מבט צולב שכזה- שתבין לבד.

נשמע שאת לוקחת את הדברים מאוד בקלות, ומעדיפה להניח לזה במקום לטפל בזה, וחבל.

אז יש פה נקודהאנונימית בהו"ל

עונה גם לך וגם ל @תקומה

שאני חושבת שבאמת זה מה שהבנתי פה בשרשור, שבאמת בשבילי הסיטואציה הזו היא קצת יותר מדי ובמקומו הייתי תופסת מרחק. אבל בשבילו לא. זה לא רחוק אמנם מהקו האדום שלו, אבל מספיק רחוק כדי שהוא ירגיש בנוח להתעלם מהסיטואציה.

שאלת אם ככה זה סבבה בשבילי - אז זה קצת טריקי בשבילי. זה לא מאה אחוז נוחות בשבילי, והוא הבין את זה וגם שאל אם אני רוצה שיפסיק , אבל גם לא מרגישה שמספיק לא נוח לי כדי לומר לו מה לעשות. דיברנו והבנתי מה הוא מרגיש וחושב והוא הבין אותי והבין שהסיטואציה לא תמימה וזה מספיק טוב לי כרגע.. ואם ארגיש שזה יותר מדי אז כן אבקש שיפסיק ואני יודעת שזה יקרה באותה שניה.

אני מסכימה איתכן שעדיף לעצור את זה עכשיו. אבל אני לא הוא ואני לא רוצה ולא יכולה להחליט איך הוא יתנהג אם לא אדרוש ממנו. אני כן מאמינה שההבנה שלו לגבי התחושות שלי תעזור לו להציב גבול אולי טיפה מוקדם יותר.

וכמובן שאין לי דרך להשפיע על ההתנהגות שלה. היא מביישת את עצמה אין ספק, אבל - זה שלה.. 

נשמע שאת סגורה שהכי טוב להשאיר את המצב ככהשוקולד פרה.

ואת האמת שלא ברור לי מה הטוב שאת רואה במצב הקיים הנ"ל.

באמת למה שפשוט לא יפסיק עם העוגיות? 

עדיף באמת שיפסיק עם העוגיותאנונימית בהו"ל

אבל במצב הנוכחי - עדיף אם זה בא ממנו, לא ממני. ככה אני מרגישה..

אני חושבתתקומה
שזה מאוד חשוב שיש ביניכם שיח על זה. וכמו שכתבת, זה שאמרת את זה עכשיו והבנות את התחושות שלך, יכולה בהחלט לעזור לשים גבול לזה בהמשך.

אבל עצם זה שזה מדובר ביניכם בצורה פתוחה, זה כבר רוב הפתרון בעיניי

תודהאנונימית בהו"ל

לגבי הסוף - אני גם מרגישה ככה. הסיפור הזה באמת חידד לי עוד יותר את מה שכבר ידעתי - כמה תקשורת פתוחה ואמון הם ככ משמעותיים בזוגיות.

וזה גם אחוז כלשהו מהסיבה שאני לא רוצה לדרוש ממנו כשאני לא מרגישה שזה עבר קו אדום. רוצה שהוא ירגיש בנוח לדבר ולשתף בלי הפחד משיפוטיות על כל דבר. (כמובן שהסיבה העיקרית היא האמון שלי בו, אבל זו תוספת צדדית)

למה להמשיך לאכול מהעוגיות שלה?שוקולד פרה.

אם מישהו היה מתחיל איתי וקונה לי דברים,

לא הייתי נהנית מהדברים שלו, ואומרת לעצמי שזה בסדר כי הוא מפגר שלא מבין שאני אישה נשואה.

הוא מתחיל איתי? הוא עושה מעשה אסור?
דבר ראשון אני לא מעודדת אותו לזה!
למה לשתף פעולה עם מעשה מכוער? כי זה טעים? שיקנה לעצמו עוגיות טעימות.

זה גם מראית עין.

אנשים במשרד לא טיפשים גולמים שגם עיוורים בנוסף.

הם לא רואים את זה?
רואים ועוד איך.
ומה לדעתך הם חושבים על בעלך שלוקח ונהנה מהעוגיות שלה?

אחותי. זה חוצה את גבולות נטעם הטוב, גם אם הייתם חילונים לחלוטין.

גבר דתי שמשתף עם זה פעולה זה ממש לא... פשוט לא.

מה הבעיה להגיד לה לא? על מה יש לפחד? שהיא תתפדח? מגיע לה שתתפדח. היא אכן מביישת את עצמה.

בעינייתקומה

מה שרלוונטי זה לא החשש מהעתיד, אלא חוסר הנוחות בהווה.

אני למדתי על עצמי שאם לא מרגישים עם משהו בנוח (ולא משנה באיזה הקשר בין אם זוגי ובין אם לא), כדאי לעצור את זה ולהבהיר בהתחלה ולא לתת לזה להתגלגל עד שזה כבר נהיה הרגל.

היו לי מקרים שבהם קולגה התנהג בתוך התחום האפור, אז "לא היה לי נעים" לעצור. אבל היה לי ממש לא נעים, אז בסוף הבנתי שזה לא משנה באיזה תחום זה, מה שמשנה זה מה אני מרגישה.

בהמשך למדתי להיות אסרטיבית כבר מההתחלה (נגיד קולגות שעצרו אותי באמצע משפט, שיתפו דברים אישיים מידי. או שאמרתי בפירוש "אתם תתנו לי עכשיו לסיים לדבר ורק אז תמשיכו", או שהגבתי באדישות כלפי התנהגויות או שיתופים אינטימיים מידי, כדי לא לעודד את זה). ובכלל לא אכפת לי אם לאחרים זה לא היה מפריע והם היו מאפשרים את זה, לי זה מפריע, וזה מספיק חשוב בשביל להעמיד את זה במקום.

אותו דבר כאן, אם זה מפריע לך זה מספיק חשוב. לא משנה מה אומרים הקודים החברתיים מסביב.

זה כן קצת שונה כי לא את זו שנדרשת לשים את הגבול, אבל כאן בעיניי זו טעות של בעלך להתייחס רק לחצי מההתנהלות שלה (לאכול את העוגיות, ולהתעלם מהמסרים למשל), לא מחשש לעתיד, אלא כי זו לא התנהלות נכונה בעיניי לעכשיו. לא נכון להתעלם מהתנהגויות מוזרות / משונות / לא מתאימות כי זה בעצם נותן להם מקום. 

גם בתוךתהילה 3>

חברה מעורבת ניתן לשמור על גבולות גזרה (ומי שלא מסוגל,

עם כל האידאלים כדאי שיבחן שוב האם זה באמת נכון ומתאים לו ולכם, חברה כזו).

בסופו של דבר מי שצריך להבהיר שנעבר פה הגבול זה בעלך.

להגיד בצורה ברורה מתי זה טו מאץ. ואם צריך גם לייבש ולהיות ענייני וקריר, או ממש להגיד שזה לא מתאים ותשמור מרחק.

זה נכון שגם הבחורה ההיא מתנהגת בצורה לא מתאימה,

אבל בסופו של דבר בעלך הוא זה שנשוי ומחוייב לך,

והציפיה היא ממנו שישדר ויבהיר מתי שנעבר הגבול.

ואם הוא היה עושה את זה בצורה חד משמעית סביר שזה היה עוצר שם...

יכול להיות שהוא אדם נחמד ולא רוצה לפגוע והכל, גם אם הוא נאמן לך וזה לא בעניין שלו, ועדיין. אם זה מפריע לך, תשתפי אותו בזה, ותראו אם שמירה על גבולות בתוך החברה וההתנהלות שלה שם, זה משהו שיכול לקרות

אישית, אם בעלי לא היה מושפע מזה כמו שאת מתארתאמאחת
הייתי ממשיכה את חיי בנחת. לא לגמרי ברור מהסיפור תהליך הסקת המסקנות ולמה את בטוחה ששתי נשים מאוהבות בו אבל את כן נשמעת בטוחה בו, אז תשחררי.
תודה. תכלס הפריקה כאןאנונימית בהו"ל

חידדה לי מה מפריע וגם כמה אני בוטחת בו אז זה באמת עזר..

לגבי הסקת המסקנות אספר בקצרה סתם להשלים את התמונה - במשרד עובדים גברים ונשים, שמתוכן אתמקד ב3 נשים - שולה, יוכבד ורוחמה.

לפני כמה שנים שולה היתה נחמדה-סבבה איתו, והוא לא חשב שיש שם משהו מיוחד, אבל יום אחד הוא שתה קפה במטבחון עם יוכבד ורוחמה, ואז רוחמה, שהיא הרכלנית של המשרד אמרה לו ששולה מאוהבת בו ורוצה אותו.

התגובה שלו היתה "אבל היא יודעת שאני נשוי, לא?" וזו היתה שאלה רטורית כי בוודאות היא ידעה, ואם היא לא היתה יודעת אז רוחמה היתה מיידעת אותה כנראה בשניה הראשונה שזה היה עולה ביניהן.

מאותו רגע שהוא ענה את זה לרוחמה - שולה ממש נמנעה ממנו. עד היום (עברו כמה שנים) היא מתחמקת ממנו, עד כדי שעכשיו היא תיאמה שהם יעבדו במשרד לא באותם ימים (הם עובדים היברידי, היא בדקה מתי הוא מגיע ובאה בימים האחרים).

זמן קצר אחרי השיחה במטבחון שולה התארסה והתחתנה (כלומר היא יצאה עם בעלה באותה תקופה שרוחמה סיפרה לבעלי ששולה מעוניינת בו), ובעלה של שולה, שגם הגיע למשרד אחרי כמה זמן, ממש נמנע אקטיבית מלדבר עם בעלי.

עברו כמה שנים ויוכבד התחילה להיות קצת מוגזמת ביחס שלה כלפי בעלי. וזו הבחורה שעכשיו מוגזמת כלפיו (בוכה שהוא חושב לעזוב, חופרת לו שנעבור לגור לידם, מכינה לו עוגיות ומביאה לו עוגה מהשכנה). אישית קשה לי לפרש את זה אחרת, אבל אם יש אפשרות אז אחלה מבחינתי.

בכל מקרה הורדתי את זה מהלב..

מה שהפריע לי מלכתחילה זה האקטיביות שלה ביחס אליו, למרות שעליו אני סומכת לחלוטין. אבל מאד עזר לי השרשור פה.

ורק כדי לאזן, כי המשרד שלהם נשמע כמו מסיבת הוללות אחת גדולה - רוב האנשים שם ממששששש לא כאלה. זה מקרים חריגים וקיצוניים ולא מייצגים. הם ממש אחלה וסבבה. 

אני חושבת שעצם זה שאת כותבת ומשתפת כאןאם_שמחה_הללויה

אומר שמפריע לך! לא היית מעדיפה שהבחורה הזאת לא תעסיק אותך?

נכון ברוראנונימית בהו"ל

וזו הסיבה שפרקתי כי ניסיתי לחדד לעצמי לפני שאני מדברת איתו - מה בדיוק מפריע לי. הרי בבעלי יש לי אמון מלא אז למה הקושי? והבנתי שזה הבוטות שלה וגם שהוא מבחינתו עסקים כרגיל.

ודיברתי איתו על זה והרגשתי שהוא הבין, וגם למדתי מהרבה בנות פה נקודות חשובות, ומרגישה שבאמת הוקל לי. 

יופיי שמחה שדיברת איתו ושהוקל לךאם_שמחה_הללויה
לכל פריקה אנחנו כאן♥︎
רוצה לפרגן לבעליהשקט הזה

נכון תמיד יש שרשורי פריקה על הבעל? אז רוצה דווקא לפרוק חיובי..

אז מיום ראשון הקטנצ'יק היה חולה ורצה רק ידיים מה שהשבית אותי.. ביום שני בערב הצטרפתי בעצמי לחגיגה ופיתחתי דלקת גרון. בקיצור מושבתת לגמרי.

בסהכ בעלי ואני די שותפים בבית אבל מטבע הדברים אני נמצאת יותר שעות בבית ממנו אז בדכ יוצא שעושה יותר (למרות שמאז הלידה של השלישי הוא דואג גם להיות יותר בבית)

יש דבר אחד שבעלי לא נוגע בו וזה כביסה. לא כי הוא לא יודע לעשות אלא כי זה הפך די מההתחלה לתחום שלי מההתחלה ועד הסוף (המקסימום של השותפות שלו זה להוציא לבקשתי את הכביסה מהמכונה ולתלות).

בקיצור אחרי שכבר יומיים מארגן את הבנות בבוקר, לוקח אותן למסגרות, מחזיר אותן, נמצא פה אחהצ, עושה את כל הלוז של הערב לבד-היום כנראה כבר נמאס לו גם ממצב הבית ופתאום אני רואה אותו מקפל את הכביסה שהייתה תלויה, מחזיר כביסה שעמדה מקופלת עוד לפני לארונות, מכניס מכונות אחת אחרי השניה..

קיצור לגמרי איפשר לי לקרוס בשקט בלי לחשוב על מה שמצפה לי כשאתאושש

אז נכון שלא לגמרי הבנתי את המיון של הכביסות, נראה לי מיין לפי בני הבית ולא לפי סוג הבגד (מקסימום יהרסו כמה בגדים) ונכון שכבר מצאתי תחתונים שלי במגירה של הילדה אבל באמת חייבת לפרגן לו💕

ועכשיו אליכן כדי שיהיה מעניין-

שתפו אילו דברים מפתיעים/ משעשעים קרו בבית כששחררתן😄

אז אני נכנסתי עכשיו למקלחת מפנקתעוד מעט פסח

והאיש זכר לבד לחמם את המרק לפני שבת וגם להכין מיחם.

תוך כדי תפעל את הילדים שיכנסו למקלחות וישמרו על הקטן.

כיף להכניס שבת בנחת בזכותו!

תגידו אתן עושות משהו לרקע ההכנות עם איראן וכל זה?שיח סוד

לא בקטע של להיות בפחדים ולהילחץ,

אני חושבת בעיקר על אם להגדיל את הקניה השבועית בסופר או ציוד ליצירות למקרה ולא יהיה אפשר לצאת בסבבה

למרות שכרגע זה רק דיבורים

מצטיידות או ממשיכות כרגיל?

אין מה להלחץ מזה.... כשזה יגיע יגיע ונלמדשיפור
למישהי יש רעיון מה לשלוח לזוג שצריך להשאר שבת בביתקופצת רגע

חולים עם התינוקת?

בהנחה שאוכל לשבת יהיה להם ואני רוצה לשלוח פינוק.

בית חולים מאיר, כשרות מהדרין. למי שיש רעיון, או עוד יותר טוב גם קישור מאיפה להזמין, אשמח

עוגה/ עוגיות/ פיצוחים/ שוקו/ אייס קפה/ שוקולדיעל מהדרום

לק"י

אולי מגש פירות לא גדול.

רק לברר מראש אם יש מקרר למאושפזים. 

בתור מישהי שנשארת עכשיו לשבתאנונימית בהו"ל

חוץ מאוכל גם חומר קריאה יהיה רעיון טוב

לא נעים אבל ביום חול הטלפון מעסיק אותי

בשבת- קצת משעמם...

גם אני חשבתי על זה. אבל אין לי כל כך איך לשלוח אתקופצת רגע

זה.

אולי צריך להתחיל עסק, ספרייה ניידת עם משלוחים או משהו 😅

אולי יש חנות ספרים שם בלובי ואפשר לשלם ולהגיד להםלפניו ברננה!
שאחד מהם ילך לקחת?
אין שם סטימצקי או צומת ספרים או משהו?מרגול

בבית חולים עצמו…

זה נשמע הזוי, אבל גם וולט מגיע עם ספרים 

וואי ממש!!!אין כמו טאטע!אחרונה
כשהייתי מאושפזת בשבת זה היה חסר לי ממש. ולא היה מאיפה לקחת.זה ממש הצלה
כשאני הייתי באשפוז בשבת עם הבן שלי (במחלקת ילדים)בארץ אהבתי

עברה שם מישהי ביום שישי והציעה לי לשאול ספרים ומגזינים חרדיים לשבת מספריה ניידת שיש בבית החולים (שערי צדק).

זה לא היה הכי הטעם שלי, אבל בהחלט היה במקום...

באמת שבת אחר כך אח שלי וגיסתי באו לבקר ביום שישי ושאלו מה להביא, אז ביקשתי ספר וזה היה ממש נחמד... (תודה @לפניו ברננה!🩷)

וחיבוק לך על האשפוז... לא כיף להיות בשבת בבית חולים❤️

מגש פירות אוליאחת כמוני
סלטים ולחמניות ביתיותאמאשוני

אם ממילא את מכינה לבית, אפשר קצת להגדיל כמויות ולתת לה קצת מכל דבר.

לא יודעת מה הרמה של האוכל שם, אבל אם הוא לא משהו, אז סלטים ולחמניות ממש משדרג.

ובקבוק מיץ ענבים קטן אם יש לכם, זה ממש נוח שלא תלויים בזמני הקידוש של בי"ח.

שאלה מרווקהמים כחולים

שלום לכן, סליחה על הפלישה לפורום אבל רוצה לשמוע תשובות מנשואות..

אני בשנות השלושים אז מטבע הדברים כבר פגשתי הרבה והייתי בכמה קשרים משמעותיים. כרגע בקשר עם בחור כבר מספר חודשים. יש שיחות טובות ולאט לאט נוצרה חברות ויותר פתיחות, אבל די מההתחלה הוא לא הכי מצא חן בעיני מבחינה חיצונית, גם בגלל סגנון הלבוש וגם המראה הכללי וגוון הקול שלו פחות התחברו לי. אני כרגע בצומת של החלטה האם לנסות עוד להעמיק את הקשר ולהיפתח בתקווה שהלב יתעורר או לוותר.. האם יש כאן נשים שחוו קשר כזה? האם אפשר להתקדם ולקוות שהרגש יתפתח עוד יותר אחרי חתונה? זה אפשרי להתחתן למרות שלא הכי מוצא חן בעיני?

בקשרים אחרים חוויתי יותר התרגשות ומשיכה, אבל מצד שני הם נפלו כי משהו בקשר לא היה טוב כל כך ופחות יציב מהקשר הנוכחי, שבו הבחור מכיל את ההתלבטויות שלי והקשר נמשך כבר זמן ארוך למרות חוסר מציאת החן..

אצלי זה היה משהו דומהזמינה

ודברים נפתחו ממש אחרי החתונה

גם אצלי זה היה הקשר הכי יציב והבנתי על עצמי שאני מעדיפה מישהו ללכת איתו יחד במיוחד שהיו לי לפניו קשרים מרגשים אך כמו שהם עלו מהר כך הם נגמרו

זה לא שהיום הכל מושלם אבל מי שהוא, מה שהוא עבורי ובעיקר הדרך שעשינו יחד מחפה על הכל

חשוב לי להדגיש- זה היה נכון לי

אני הבנתי שמבחינתי נישואין זו עבודה משותפת וראיתי בבעלי אדם שעונה על ההגדרה הזו,  זו לא הייתה החלטה שכלית,  היה בקשר מציאת חן והיה לי כיף, חיכיתי לפגישות. עם זאת, היו לי קשרים מרגשים יותר, אך הבנתי שמבחינתי  אני מעדיפה את מה שיש לי עכשיו מאשר לדמיין לעצמי מציאות אחרת.  

בזוגיות תמיד יהיה משהו מאתגר, זוגיות היא חלק מהתיקון שלנו (במובן החיובי, אתגר שמפתחת אותנו)

מקווה שזה עזר ולו במעט

בהצלחה🙏🏻

תודה!מים כחולים

זה עוזר לשמוע..

אצלי זה קצת שונה

כיף לי בזמן הפגישה, אבל בין לבין אין ציפיה כל כך וגם מציאת החן בשאלה.. 

אבל באמת יש פחד שאין הרבה אפשרויות אחרות וגם בבחור אחר אמצא משהו שמפריע..

היה לי משהו דומהשלומית.

מההתחלה היו כמה דברים ש"קפצו" לי במראה שלא היו כמו שציינתי, וגם לא ממש הייתי "מאוהבת".

אבל היה כיף יחד, היה "קליק" מיידי והתקשורת הייתה מאוד זורמת.

אחרי החתונה דברים ממש נפתחו.

עדיין אולי היה לי כיף אם בעלי היה קצת יותר גבוה למשל, אבל זה, ושאר הדברים החיצוניים, כ"כ שוליים וחוורים בחיים האמיתיים. וברור לי שבעלי, כמו שהוא, הוא המתנה הכי גדולה שיש לי בחיים...

מה שכן, אם מחליטים שכן, אסור שזו תהיה 'התפשרות' אלא החלטה שלמה ושמחה, לקבל אותו על סך חלקיו הטובים ואלו שפחות.

אבל בשלב שלך- קודם כל לפתוח עוד את הלב, זה הבסיס לתת למשהו לקרות

לא יודעת כמה זה יעזור לך אבל משתפת מהנסיון שליאנונימית בהו"ל

אם יש דחיה אז לא.

מה שהפריע לי חיצונית בבעלי מפריע לי עדיין היון אחרי הרבה שנות נישואים ואהבה גדולה ובוערת.

היה לי מאד מאד טוב איתו מבחינה נפשית ורגשית וזה מה שבסוף עזר לי לקבל את ההחלטה.

והלב נפתח והיום רואה בו מלא יופי שלא ראיתי אז 

ונשיאת חן כן נבנית גם מקרבה רגשית.

אבל, 

בנישואים יש כל מיני תקופות

ולפעמים יש בלב גם עוד דברים לצד האהבה

ואז פתאום מאד בולט

האף הבולט/השין השורקת/הצורה שבה הוא נוגע באף או ווטאבר.

ומציק.

ועוד יותר כשזה עובר לילדים.... זה עוד יותר מעצבן... (במיוחד אם את אוהבת את איך שאת נראית)

סגנון לבוש אצלי זה משהו שהתאזן ביננו מאד עם השנים וזה לדעתי זניח.

זהו זה השיתוף הכי כנה שאני יכולה לתת לך...

מסכימה לגבי דחייה/רתיעהמרגול
כלומר, יש לא להימשך, אבל להיות כזה פרווה כלפיו בנושא הזה (לא אוהבת לא סולדת), ויש ממש להירתע מהמראה שלו וכו.

אם אין משיכה אבל גם אין רתיעה, מניסיוני זה עובד לגמרי. כלומר לגמרי קיימת משיכה (עכשיו, אחרי החתונה וכו). המשיכה לא חייבת להתבסס על מכלול הפרטים שלו - גובה, משקל, רמת שיעור, צבע עור, צבע עיניים וכו' וכו. אבל אני מרגישה ששילוב של משיכה רגשית יחד עם פרטים שכן יפים בעיניי (גם אם אובייקטיבית הם קטנים), זה לגמרי עובד, והמשיכה חזקה. לא כאיזו פשרה, אלא כעובדה בשטח. לשם הדברים התגלגלו.

אבל מהתגובה הנוספת שכתבת, אני תוהה האם המראה נותן לך "סיבה טובה" לחתוך כי גם ככה את בסימן שאלה לגבי הקשר ביניכם, או שבאמת המראה הוא מה שמקשה כרגע על הקשר להתקדם. (שני הדברים לגיטימיים לחלוטין, כן? רק כדי לדייק לעצמך את המצב בשביל שתחליטי מה שנכון ומתאים לך❤️)

תודה על הדיוקמים כחולים
באמת אני מרגישה שגם קרבה רגשית אין מספיק כי קשה לו להיפתח רגשית, אז השיח הוא יותר ברמת החוויות והיומיום, עם קצת עומק לפעמים, אבל לא נוצר שם השיח שגורם לאינטימיות רגשית. ואני לא יודעת אם זה בגלל האופי  וזה מה שיכול להיווצר בקשר בינינו בלי קשר, או בגלל המראה שחוסם אותי ואז גם הוא לא מביא את עצמו עד הסוף.. 
כמה פעמים נפגשתם?ממתקית

המראה עדיין חוסם אותך?
גם הקול עדיין
הלבוש? (למרות שלבוש אפשר לשנות בהמשך, מה שכן יכול שמפריע לך למשל סגנון- פשוט מידי, ציציות בחוץ...

עדיין..מים כחולים

בעיקר כשאני רואה אותו "מבחוץ" יותר.. מרחוק.  בזמן שיחה כשיושבים אחד ליד השני אני פחות ממוקדת בזה.

הקול די מעצבן אותי בטלפון, אבל פנים מול פנים יותר טוב.  הלבוש מציק כי הוא בסגנון ממש שונה משלי..

יוצאים כבר זמן מכובד.. יותר מ4 חודשים

נשמע שזה הנקודהרקאני

שאין אינטימיות רגשית

יותר קשה להתחבר לבנאדם אם אין מספיק חיבור רגשי

הייתי ממליצה לך לנסות לדבר איתו שתעבדו על זה

שיהיו יותר שיחות עומק

אני לא יודעת מה ההגדרה שלך האינטימיות רגשיתזמינה

בעיני זה דבר שלוקח הרבה יותר מארבעה חודשים

מה גם שיש דברים שמרגישים בנוח לומר רק אחרי החתונה

אבל יתכן מאוד שכל אחת מאיתנו מגדירה אינטימיות רגשית באופן אחר

חשוב לשים לב שיש גם את השוני הטבעי בין גברים לנשים בעניין

יש לך מישהי להתייעץ איתה? יועצת שמבינה בתחום, במיוחד על רווקות מאוחרת?

בגדול אסור אסור אסור שתהייה דחיה!ממתקית

משיכה לא חייבת להיות, יכולה להגיע גם לאחר הישואין.

אבל אסור שתהייה דחיה.

את לא מתארת דחיה, את מתארת חוסר חיבור לקול, ללבוש, לחיצוניות.
תנסי לחשוב עם עצמך, האם זה דוחה אותך, מגעיל אותך, לא מסוגלת לשמוע אותו. או פשוט חוסר נשיאת חן למראה, לקול.
יכולה לשתף שגם אצל בעלי לא אהבתי דברים מסויימים (סגנון דיבור, משהו נוסף בחיצוניות)אבל זה לא דחה אותי, פשוט לא נמשכתי לזה כל כך והיום זה כלל לא מפריע לי (אגב, מפריעים לי דברים אחרים...חחחחח).
הייתי אומרת לך להמשיך לנסות,לחשוב עם עצמך מה לא מוצא חן בעינייך בדיוק. 

להתפלל ואם מרגישה שיש חיבור אבל מה שציינת מציק עדיין, להתייעץ עם מישהי שאת מכירה.

לגבי מציאת חןאישהואימא

תחשבי אם יש איברים מסויימים שכן מושכים אותך בו- פנים/עיניים/ ידיים/ מבנה גוף וכו'. אם אין שום דבר כזה אלא להיפך- יש דחייה, לדעתי עדיף לסיים. אם את כן מוצאת אפילו משהו אחד או שתיים שמושך אותך במראה- תמשיכי.

גםoo

אחרי החתונה כנראה יהיו דברים שיפריעו לך

דברים שלא ראית קודם/ שיתפתחו עם הזמן/ שיגיעו בעקבות שינויים שלך/ שלו/ של החיים

יש אשליה שבוחרים בן זוג

אבל רב הנסתר על הגלוי

מה שכן בוחרים

זה עם מי לעשות את הצעד של החתונה

זה צעד שכנראה עושים אחרי שהמעלות עולות על החסרונות (או שנמצאים תחת האשליה הנ"ל)

גם כשנשואים

טיב הקשר תלוי בהסתכלות

אם מתמקדים ביתרונות ומתמודדים נכון עם החסרונות

הזוגיות תהיה יותר טובה

אם מתקשים להתמודד עם קיום החסרונות

הזוגיות תהיה פחות טובה

(כולנו אנשים פגומים

גם לאנשים עם תכונות מרשימות

יש פגמים משמעותיים שקשים להכלה)

אני חושבת שהמיקוד צריך להיות

1. בבשלות שלך להתמקד ביתרונות ולהתמודד עם חסרונות

(גם שלך וגם שלו)

2.  בהתפתחות הקשר לשלב שנראה/ מרגיש שהיתרונות שלו עולים על החסרונות 

אני מאמינהסטודנטיתאמא

שלא מסתכלים על חתונה כזה האדם שאיתו אני רוצה לחיות לנצח, זה נורא מלחיץ ככה.

חתונה זה החלטה שזה האדם שאיתו אני רוצה לעשות יחד עבודה כדי לבנות את הזוגיות שתהיה הכי טובה עבור שנינו (ברור שהשאיפה היא שזה יחזיק תמיד)

בעלי לא מושלם אבל גם אני לא מושלמת. התחתנו עם רגש אבל ממש לא היינו מאוהבים עם פרפרים, בהתחלה זה קצת הלחיץ אבל היום אני יודעת שאני פשוט לא הבנאדם שמתאהב כמו בסרטים. אני אוהבת אותו מאוד מאוד ומקורקעת לא פחות.

לגבי סגנון לבוש זה הדבר שהכי קל לשנות בערך.

אולי כדאי ללכת יחד לפגישה עם מטפלת לפני החתונה, יש זוגות שזה מאוד עזר להם להחליט.

תודה לכולןמים כחוליםאחרונה
יש לי גם ליווי ויעוץ, אבל עזר לשמוע מהשיתופים שלכן..
יומולדת חגיגה נחמדתשמחה כפרוייקט

ימי הולדת זה קטע אצלנו. הרמנו רף רציני של השקעות.

הוא עושה לי הפקות וגם אני משקיעה בו ממש. והכל בהפתעה כמובן.

קיצר, אני בתקופה עמוסה בהיסטריה. פשוט שחוקה. אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי קודם. האמת שאין לי טיפת אנרגיה לזה וגם המוח שלי לגמרי סתום.

אני יודעת שזה לא אמור להיות מתוך לחץ אבל לא רוצה שהוא ייפגע. למען האמת גם אני באה עם ציפיות ואוהבת שהוא משקיע כי זה רק פעם בשנה אז כל השאר תירוצים…

בואו לעזרתי

מציעה רעיוןאיזמרגד1

שייך לארגן חופשה לשניכם לכבוד היומולדת? זה גם הפקה שווה וגם משהו שכנראה יקל עלייך אם את שחוקה...

הלוואיישמחה כפרוייקט

יש לי שני קטנים צפופים שדבוקים אלינו ממש (אחד יונק) והגדולים יותר גם דורשים סידור ראוי… לא רואה כל כך אופציות למי לתקוע אותם

עשיתי את זה לפני כמה שנים כשהיו לנו פחות ילדים והתינוק התורן היה בבטן אז חמותי זרמה

אפשר לעשות יציאה זוגית שווהמתואמת

(תינוק יונק אולי יכול להצטרף)

למשל - חדר בריחה או ניווט זוגי.

ולהזמין לו מתנה באינטרנט, כדי שלא תצטרכי להתרוצץ.

(בתקווה שמבחינה כספית אתם יכולים לאפשר את זה...)

מצטרפת להצעהואני שר

אם יש לכם בוקר חופשי בלי הילדים אז ניווט זוגי זאת חוויה מהממת בעיניי (יש עוד אפשרויות כמובן, אפשר גם צניחה חופשית אם אתם בעניין 😅)

סדנא זוגית (בבית/בחוץ)

בריכה

לא יודעת מה הרף שלכם, אני ביומולדת הראשון של בעלי הכנתי עוגה שווה וזהו, אפילו על מתנה לא התארגנתי, וזה היה יומולדת עגול 🙈

אז בעצם הצבתי רף כזה נמוך שהכל טוב יותר ממנו... (אם כי עדיין אוכלת את עצמי על ההזנחה ההיא)

אולי בריכה זוגית?שיפור
תודה חברותשמחה כפרוייקט

רעיונות מהממים אשמח ממש להמלצות ספציפיות

סדנא/בריכה/ניווט

לא מכירה מומלצים בתחום אבל נשמע לי כיף.

יש לי תקציב לזה אבל ממש אין לי ראש.

חלק ממה שעשיתי עד היום כלל בתי מלונות בהפתעה, מתנות יקרות וכמובן ארוחות משוגעות ועוגות מעוצבות מעשה ידי. קיצר די השתגעתי על זה

ניווט זוגי- ראיתי המלצות של חוויה מתוכננתיעל מהדרום
לק"י

תחפשי בגוגל.

ובהצלחה!

מציעה בלי קשר ליומולדת הקרובדיאן ד.

לדבר על זה מתישהו והחליט להוריד את הרף.

זה מאוד מלחיץ החובה הזאת לארגן משהו רציני כל שנה.

נכון ועוד משהונעומית

אני לא אוהבת הפתעות

הם יוצרות ציפיות מוגזמות שלא תמיד ניתן לממש

הרבה הצלחה!מאמינה-בטובאחרונה

נשמע לי סיוט לעשות הפקה בהפתעה ועוד פעם בשנה אבל כי זה האופי שלי, כנראה שאתם אוהבים את זה.

בכל מקרה, נראה לי גם כשיש רף וציפיות גבוהות אפשר לדבר על זה ביניכם.. את יכולה לשתף אותו בקושי ואולי תורידי טיפה את הרף

איזה כיף לגלות פתאם שהמתבגר שלידובדובה

אוהב אותי. או לפחות נראה לי...

הוא בא להראות לי משהו בטלפון ואז ראיתי את השם שלי. ואתן יודעית מה כתוב שם?!

"אימוש היקרה"

ובכלל עברנו איתו עד לפני חצי שנה תקופה לא פשוטה... הוא גמר עלי עם העצבים שלו האגואיזם היה מחובר לחבר'ה שלא השפיעו טוב...

הוא עזב אותם התחבר לילדים חמודים שמשפיעים עליו טוב. הוא כל הזמן שואל אותי אם להכין לי או לקנות לי משהו טעים... הוא מרבה לדבר איתי לאחרונה.. והכי הכי מרבה לחייך... הוא סיפר לי שכבר חודשיים חבר'ה שלו מהישיבה לא מניחים תפילין כי קשה להם עם הכפיה של הישיבה ושמעיפים הביתה מי שמאחר. הוא אמר לי אמא אמרתי להם מה אין לכם מוח?? מה הקשר שזה גורם לכם להיות באנטי?! ואני פתאם קולטת שכל ההשקעה שלי בו והאהבה והגבולות של בעלי וזה שבעלי למרות הקשיחות משחק ויתחבב עליו בכדורגל בפיפא  בדיבורים על מה שמעניין אותו.. (מי ניצח אתמול בית"ר? את בעלי זה לא מעניין בעליל אבל עשה הכל להראות לו חיבה והתעניינות)אני רואה את הפירות של זה ואיך הוא מחובר אלינו ואוהב אותנו. באמת שנתתי את כולי לילד הזה ועברתי איתו לא מעט הייתי המון בצער על המצב שלו. והנה לקראת 17 אני רואה שינוי. שינוי לטובה עצום. ואני סוף סוף מתחילה לנשום....

והכי חשוב לי לציין שלא הפסקתי לרגע להתפלל

כל ערב שבת בלי סוף על כל ילד על כל דבר כבר שנים. והנה אני רואה שינוי בו ובעוד ילדה.. יש לי כל כך הרבה נחת לאחרונה. לפני רגע לא הפסיקו להתקשר אלי מבית ספר... ופשוט אני רואה אור סוף סוף..ניסי ניסים.

תודה לה'

וואוו.. מרגש ממש ממשיעל...
איזה מרגש זה!יעל מהדרום
לק"י

פתאום לראות איך הוא התבגר, ולקצור את הפירות שעבדתם עליהם כל כך קשה.

ב"ה! תודה רבה על השיתוףריבוזום

משמח מאוד!

הוא נשמע מותק ממש.

שרק יהיו לכם עוד ועוד נחת ושמחה

מקסים ממש, תודה ששיתפתממתקית

וטוב שיש תמיד תקווה

וואוו איזה מרגש שהשקעתם בתהליך ואתם קוצרים פירות!שיפור
אני ממש דומעת מהתרגשות🥹
שיתוף ממש מרגש ומחזק! תודה!!בארץ אהבתי
מרגש ממש.אנונימית בהו"ל

תודה על השיתוף!!!

נותן כוח ותקווה. משתדלת להתפלל גם על הילדים אחד אחד בהדלקת נרות. וזה ממש מחזק ונותן כוח  ותקווה לשמוע. ואני צריכה את זה..

בע"ה שתמשיכו לקצור את הפירות על כל העבודה הקשה שלכם.

לא רואה סיבה לכתוב הודעה כזו מאנונימיבארץ אהבתי
בטעות....אנונימית בהו"לאחרונה
עשית לי דמעות. בהחלט אמוש היקרה!באתי מפעם
הרטבות לילה אבל יותר מידיישירה_11

בת עוד שניה שלוש

בחודש האחרון כזה מפספסת כמעט כל לילה בין פעם ל3!!!

כאילו מי הולך לשירותים 3 פעמים בלילה?

וזה מעיר אותה וכל פעם זה לקום להחליף בגדים ואת כל המצעים פוך שמיכה סדינים

התעייפתייי

מזה הדבר הזה?

היא גמולה לגמרי אני כבר אובדת עיצות כל היום תולה מכבסת מייבשת מקפלת ומחזירה

תודה להשם על הכל אבל מה עושים עם זה??

יכול להיות שקר לה?רקאני
^^^אנונימית בהריון

קור יכול לגרום לזה,

אם את רואה שינוי בזמן האחרון אולי זה באמת קשור.

היא לבושה עם גופיה ארוכה ופוטרשירה_11

ואני מכסה בשמיכה ופוך

תנסי להוסיף גרביים חמות ואפילו עוד שכבהיראת גאולה

השמיכה הרבה פעמים נופלת להם.

אם הייתה יבשה לפני כן - התיאור קלאסי לקור ולחורף.

יש משהו חדש בחיים שלה?ממתקית

בגן?  גננת אחרת?
בבית- תינוק חדש?
משהו אחר?
בד"כ הם חוזרים להרטיב כשקורה משהו לאו דווקא שלילי.
מציעה לאחר ששלת דברים אחרים, ללחוש לה בלילה מה שנקרא לחישות לילה.
אצלנו רק זה עזר

התינוק כבר כמעט 7 חודשיםשירה_11
מזה לחישות לילה? 
כשהיא נרדמת, חצי שע הבטווח שלאחר שנרדמהממתקית

ללחוש לה דברים טובים ועוצמתיים באוזן.
את בוגרת, את יכולה ממש לתאר לה את ההצלחה שלה.

אצל הבת שלימקלדתי פתח

כמו שאמרו כאן, מעבר לחורף או קור היה גורם לזה, אז את כבר מלבישה חם, לודא חימום.

דבר שני אצלינו תולעים(!) היו גורמים לפספוסים.

דבר שלישי וירוס, או מחלה לפעמים קודם היה פספוס ומצברוח עצבני ואז שאר התסמינים.  אבל אל אין שום תסמין אחר לא הייתי קופצת לזה.

היא לא מצאה כשהיא קמה, נכון?

פרקטית, וזה למדתי מהפורום, לשים מגן מזרון/שעוונית+סדין+שעוונית+ סדין, ככה בלילה מורידים סדין ושעוונית ויש מיטה יבשה מוכנה.

הייתי מחכה קצת רואה שזה עובר ואם זה עובר לא נראה לי בגיל הזה הייתי מייחסת לזה חשיבות. גם אם כבר גמולה

לא הבנתישירה_11

מה שאלת במשפט

"היא לא מצאה שהיא קמה"?

איך תולעים גורמים לפספוסים?

ובאמת אאמץ את העניין של השכבות במיטה לא חשבתי על זה 

זה ממש נכון שתולעים גורמות לפיספוסים.שיפור
אצלי גם ילד בן 5 שכבר היה יבש שנתיים פעם אחת פיספס כמה ימים ברצף, נתתי וורמוקס ועבר
סליחהמקלדתי פתח
שהיא לא צמאה
הייתי שוקלת מעבר לתחתוני לילהשיפור
זה עוזר?שירה_11
אבל היא שוכבת אז זה עדיין מרטיב את המיטה לא? 
זה אמור לספוג כמו טיטולשיפור
אנחנו לוקחים בן 4.5 קבוע לשירותים לפני שאנחנואחת כמוני

הולכים לישון.

אחרת בוודאות מפספס. נראה לי תקין לחלוטין לגיל הזה.

לפני חודש היתה ישנה לילה שלם וקמה יבשה?

כן קמה יבשהשירה_11

וזה הקטע שנניח ופספסה פעם אחת א זזה כאילו עשתה בשירותים

מאיפה יש לך מלאי שאת יכולה לפספס עוד פנמיים??

לגמרי😵‍💫אחת כמוניאחרונה
תבדקי תולעים (אצלנו היה הסיבה להרטבה) ואם קר לה...אמהלה
אז גיליתי הריון...עודהפעם

אני בשבוע 4+4... וכמובן חוץ מבעלי אף אחד לא יודע אז בא לי שמישהו יתרגש איתי.

אני בשוקקקקקק... שמחה מאד וגם בלחץ (היפראמזיסית...)

בשעה טובה, והלוואי יעבור לך בקלות הפעםמתיכון ועד מעון
בשעה טובה!!!!ראשונית

בעז''ה שיהיה כמה שיותר קל!

וידיים מלאות

מרגש!!! בשעה טובה!בידיים פתוחות
בעז"ה שיהיה הריון קליל ובריא ובידיים מלאות♡
בשעה טובה!!!!רקאני
בשעה טובה, שיעבור ממש בקלות, בנחת ובבריאות מלאהנייקיי
בשעה טובה! שיהיה בקלות ובשמחה!!יעל מהדרום
תודה לכן על ההשתתפות בשמחה,עודהפעם

זה באמת מרגששש

בשעה טובה איזה מרגש.ממתקית

ולא מחייב שיהיה לך גם ההיריון הזה היפרמאזיס.
לי לא היו בכל ההריונות...
הריון קליל ומשעמם.

היה לי היפראמזיס ב5 הריונות....עודהפעם

אמנם בעוצמות משתנות אבל קשה לי להאמין שלא יהיה בכלל.
בהריונות הקודמים תמיד אמרו לי:
תחשבי טוב, אולי הפעם זה לא... ותמיד היה קשה.
אז מעדיפה לא להשלות את עצמי ולהיות מוכנה לבאות...

ממש מבינה אותך!הבוקר יעלה

רוצה הריון ובלחץ מהריון. זה תמיד הולך יחד.

והעיקר בשעה טובה וידיים מלאות בע"ה! 

ואי מזדההאור מאיר
מובן ממש.ממתקית

מתה על אלו של "תחשבי טוב" כאילו אם אחשוב טוב לא יהיה היפרמאזיס

ככה הגוף שלי וזהו.
דווקא בהריונות שהייתי בהם הכי הכי בהיסטריה והתכוננתי נפשית ופיזית להיפרמאזיס- זה לא הגיע.

היו לי הריונות עם היפרמאזיס, הריונות עם בחילות והקאות סבירות ממש, והריון אחד מושלם בלי כלום

תקשיבי אין לי היפראמזיס ב"הכבת שבעים
וזה פשוט נשגב מבינתי איך מסיפורים שאני שומעת, נשים עם היפראמזיס נכנסות שוב להריון. אני פשוט נפעמת!! ❤️
היה לך היפראמזיס קשה בחלק ובחלק כלום?אמא לאוצר❤

או שהיה לך רק קל?

כי בדר"כ מי שיש לה היפראמזיס קשה זה חוזר שוב ושוב...

אצלי היה בכולם וכל פעם רק החמיר

וככה היפראמזיס רציני מתנהג בדר"כ...

היה לי 4 הריונות נוראים,עודהפעם

באחרון היה קל יותר (לא התאשפזתי, קבלתי עירויים רק בקופ"ח... כזה...)

והיינו בטוחים שזה מין אחר חחחח
אבל בסוף ילדתי מהמין הקבוע אצלנו בבית.
אולי הפעם יפתיע...

נכון, קורה שיש רמות שונותאמא לאוצר❤
אבל לא שאין בכלל... כי ככה הגוף מגיב להריון
איך מתנהג היפרמאזיס רציני? מי החליט?ממתקית

לי היה בחלק מההריונות ברמה של עירוי, ורק במיטה בלי יכולת לעשות כלום (בכל קימה הייתי חייבת לרוץ להקיא, לדבר לא יכלתי).
ובחלק מההריונות היה לי סתם בחילות רגילות כמו של כל אישה סטנדרטית בתחילת הריון.
לא הבנתי מי החליט מה זה היפרמאזיס רציני?
היפרמאזיס לא מחייב להגיע בכל הריון לאותה האישה. עובדה.

לא קשור למי החליט... וגם לא באה להגיד שאין לךאמא לאוצר❤

אם את אומרת שיש ..

פשוט ממה שאני מכירה ומניסיון אישי, נשים שיש להן היפראמזיס קשה, נדיר מאד מאד שיש להן גם הריונות בלי בכלל...

זכית😉

נכון זכיתיממתקית

אבל עברתי הרבה הריונות בלי עין הרע, אז אולי זה גם סטטיסטיקה בסוף, אם יהיו לי 4 הריונות למשל, יהיה לי בכולם, אם יהיו לי יותר מ-4 הריונות, סיכוי גדול יותר שיהיו לי גם הריונות בלי היפרמאזיס.

קשה לדעת כי לרוב מי שיש לה היפרמאזיס לא יולדת הרבה.

אצלי בראשונים לא היה לי היפרמאזיס
התחיל לי בכל האחרונים...

באמת יכול להיות! לגמרי נכון!אמא לאוצר❤אחרונה
לפחות הספקת ללדת כמה לפני שהתחיל לך😉🩷
לי מתוך 3 הריונות היה רק בראשון (קל) ובאחרון (קשה)אנונימיות
השני היה הריון רגיל לגמרי
שיהיה בשעה טובהאנונימית בהריון

ובקלות!

תודה יקרותעודהפעם

כל תגובה משמחת ומחזקת..

וואי בשעה טובה שיהיה כמה שיותר בקלות ובנחת!!!שיפור

אולי יעניין אותך