הכרתי מנכלים בכירים שסגרו לעצמם ביומן יום או יומיים שבהם אוספים את הילדים קבוע.
יש אבות שחשוב להם שהבוקר יהיה רגוע,
קמים מוקדם מכינים את התיקים לילדים כולל הכל. אצל חלקם זה כולל קניית לחם טרי מהמאפייה ב5 בבוקר.
מכינים את הבגדים לילדים, מכינים את הקפה לאישה. מעירים את הילדים בבוקר עם המון אהבה וסבלנות. נשיקה וחיבוק ויוצאים לעבודה.
אולי טכנית זה מעט, אבל נפשית זה המון. גם לאישה
וגם לילדים כיף לפתוח ככה את היום.
זאת רק דוגמה איך כשזה ממש חשוב, אפשר למצוא את המקום לעשות בו שינוי.
גם קימה לילדים בלילה זו לא גזירת גורל. יש אבות שמרדימים את הילדים בלילה והם הרבה יותר טובים בזה מהאמהות שנמצאות רוב היום עם הילדים, ככה שיוצא שכולם מרווחים מזה.
וכמובן גם עזרה חיצונית.
שלא לדבר על שינוי תעסוקתי
(אם זו הייתה האמא שלא בבית, לכולם היה ברור שהיא יכולה לשנות את הבחירה התעסוקתית שלה)
אבל מה שאני יותר מתכוונת, למשל יש קושי ספציפי להביא ילד מסויים לידי שיתוף פעולה, אז האבא יכול לקחת את זה על עצמו, בשיחות עם הילד, בזיהוי הקושי, בנתינת תשומת לב וגם בבניית תהליך הדרגתי. (למשל לוח ניקוד)
זה צעד שיכול להיות מאוד משמעותי לאמא שצריכה לתכלל את שאר האירועים והבלתמים ושאין לה את הפנאי הנפשי לבנות פה תהליך עומק.
סתם דוגמה קטנה אצלנו בשנה שעברה לא הצלחתי לגרום לבן שלי הקטן לנעול נעל אחרת חוץ מהנעל הקרועה בהחלט שלו,
ובעלי היה במילואים ארוכים וידעתי שהוא יצליח די בקלות איפה שאצלי סוחט כוחות.
אז חודש חיכיתי שיסיים את המילואים, ואז למשך שבוע שלם בעלי היה יוצא עם הילד יחף ונועל לו בחוץ את הנעל החדשה (שהייתה מאותו דגם בדיוק, אגב) ואחרי שבוע הילד התרגל ונחסך לנו כל המשבר התארגנות בוקר הזה.
והייתי בכמה הדרכות הורים, ואני קוראת המון ומיישמת ועדיין לכל הורה יש את המקום שהוא מתקשה בו יותר, וצריך להשקיע בו המון כוחות,
ואם הייתי צריכה להתמודד עם זה לבד, לא היה לי כוח לשאר הדברים.
מצד שני, בעלי לא מצליח להתמודד למשל עם המקלחות הארוכות של הבת הגדולה (בעיות קשב מתקדמות) ביניהם זה תמיד מגיע לפיצוץ ובכי ומילים קשות, ואני תמיד מנהלת את זה ברוגע ושליטה ולא מבינה על מה המהומה ביניהם. אז לוקחת את זה על עצמי לגמרי.
אין הורה שהוא מושלם, לכן בעיני זה ציפייה לא ריאלית לגדל ילדים לבד. כשזה קורה ולא מתאים יותר להורה שמגדל לבד, צריך לחשוב איך משנים את זה.
(כל עוד יש נכונות ורצון והבנה עמוקה של המשמעות של הורה נוסף נוכח ביומיום לשני ההורים)