פתחתי שרשור הומור בלנ"ו, הגבתי ראשון וממש עכשיו ראיתי שהתגובה הראשונה נערכה.
קראתי 4 פעמים את ההודעה הערוכה ולא ראיתי שום הבדל בינה לבין ההודעה המקורית.
מי המנהל המשועמם שערך לי הודעה בלי לשנות אותה??
כתוב שזה נערך ע"י מנהל, ואין שום ניק כזה
פתחתי שרשור הומור בלנ"ו, הגבתי ראשון וממש עכשיו ראיתי שהתגובה הראשונה נערכה.
קראתי 4 פעמים את ההודעה הערוכה ולא ראיתי שום הבדל בינה לבין ההודעה המקורית.
מי המנהל המשועמם שערך לי הודעה בלי לשנות אותה??
כתוב שזה נערך ע"י מנהל, ואין שום ניק כזה
לא יודעת למה זה תפס לי את הענין ונכנסתי. עכשיו מבינה, אז מגיבה כי זוכרת מה היה כתוב שם.
בסעיף 4 היתה מילת תואר לא מכבדת ולא נעימה על גברים, גם המילה עצמה וגם הנחת המוצא כלפי נשים בהקשר שלה.
ככל הנראה, אחד המנהלים ראה בעצמו או קיבל דיווח בעניין, והשמיט אותה מהטקסט.
מהיכרות עם המנהלים של הפורום, משועממים הם לא.
כן שמים לב גם ל'קטנות' האלו שעלולות להיות פוגעות ולא רגישות כשרואים בעצמם, ומטפלים בדיווחים שמגיעים אליהם.
ואין ניק מנהל, נכון.. זה הכיתוב הכללי כאשר מנהל פורום/על עורך, ולא המשתמש עצמו ערך.
מקווה שזה ענה לשאלתך.
הפריע המילה מניאק??
למי שלא הבין, זו פרודיה בדיוק נגד דפוס החשיבה הזה...
נגד שטויות שרצות ברשת לגבי מה בנות אוהבות
ברשת יש המון תיאוריות שבנות אוהבות גבר מניאק (והם מתשמשים בדיוק בשפה הזאת ובמונח הזה...)
בדרך כלל מתכוונים לגבר מחוספס עם ביטחון עצמי מופרז ומאצ׳ואיסט, ולא לשום דבר מעבר.
אני דווקא יוצא נגד הגישה הזאת עם פרודיה, ולכן השימוש במונח הזה.
יש בנוסף גם כאלה שבהקשר הזה נתנו למילה הסבר חדש וזה האיזון בין גבר חסר דרך ארץ לגבר מרצה. בשביל להסביר טוב יותר מה נשים מחפשות.
מי שלא מכיר את זה, חי בנוגה או במאדים רחוק מאוד מפוס הפעולה של חברי הפורום...
אבל מסוגל להבין גם למה זה מפריע לאנשים. בגדול זה באמת תאוריה מוכרת והאמת שיש לה על מה להתבסס.
ואם זה אחד המנהלים המוכרים, למה הוא מסתתר?
או שיש פה מנהל-על שלא כותב בפורום אף פעם?
אולי חבל.
מצטרפת למה ש@משה כתב.
ורוצה לומר שאין בעיה עם הפרודיה, פשוט יש מילים צורמות ולא נעימות לנפש, גם בלי קשר להשתייכות כזו או אחרת או לאם התיאוריה נכונה או לא.
המילה לא נעימה. זה הכל וזה מה שנערך משם.
לא הייתי אומרת שהם עושים את זה בהסתרה בכוונת מכוון. יתכן שזו שורת העריכה בברירת מחדל או משהו כזה.. משה ידע לומר, אני רק מעלה השערות. אם תשאל, מניחה שיענו לך, וגם לשאלה הזו כאן היו עונים, פשוט הם לא מסתובבים בפורום משוב..
ולגבי חשיפת המנהל העורך באופן כללי, לענ''ד, זה לא משהו שצריך לעשות בפומבי. אולי שיהיה המידע לצורך בירור פנימי, אבל לא כדי לפרסם בגלוי בהכרח. מנהלים עושים את התפקיד בהתנדבות, ואין סיבה שזה שהם דואגים למרחב בטוח ונעים, ובין היתר מטפלים בדיווחים אנונימיים שמגיעים אליהם וכדו', יהפוך אותם למוקד משיכת אש ברמה האישית... כבר היו דברים מעולם.
וזה היה בטעות כי הבינה ממני שהסיפור שכתבתי היה אמיתי באיזה בדיחה כלשהי.
שלחתי לה הודעה והיא החזירה את שמחקה.
זה למה המנהל לא אמור להתחבא, אני לא יכול להתכתב איתו.
לגבי המילה שמפריעה לך, עבור רוב האנשים זה ביטוי למישהו שאכפת לו רק מעצמו, ולא מעבר.
זה מה שאני זוכר בתור ילד ומתבגר.
אני עדיין בדעתי שאף אחד לא מסתתר או מתחבא כאן, כולם יודעים מי מנהלים את הפורום. ויכול להיות שזה שכתוב 'מנהל' זה סה''כ עניין טכני שקשור באיך המערכת עובדת.
בכל מקרה, יש לפורום הזה רק שלושה מנהלים. אתה תמיד יכול לנסח הודעה אחידה, לשלוח לשלושתם ויגיבו לך.
לגבי הסוף, זה לא משנה מה המשמעות האישית שאתה נותן למילה הזו, ביחס למה שאתה פגשת והכרת ומגדיר כ'רוב האנשים'. יכול להיות שעבורך היא נתפסת ככה ולא מאוד 'דרמטית' כמו שעשו ממנה לדעתך, ואפילו אין לך בעיה שהיא נמצאת שם.
אבל יש אחרים שאצלם זה עובד אחרת, ומילת גנאי היא מילת גנאי.
וזה לגיטימי שקיים רצון שהמרחב הפומבי יהיה עם מילים שהנפש בטוב איתן (יכולה להרחיב אבל מרגיש לי מיותר כרגע).
אני לא הסיפור כאן, אז זה רלוונטי ולא כל כך משנה מה אני רוצה או לא רוצה ברמה האישית.
סה''כ השמעתי בקול רצון וצורך קיים בעולם אצל אנשים בכללי, ואצל משתמשי הפורומים האלו בפרט, שגם שמעתי בעבר מכמה באופן אישי.
מותר לאנשים לבקש להיות בסביבה, שלפחות בה, אפשר להרגיש שנעים להיות חלק ממנה. וזה מתחיל בשפה ובמילים שבוחרים לקרוא, לשמוע ולכתוב.
אם זה מפריע למישהו
זה אומר שהוא מבקש רק מילים יפות ומסרים חיוביים? לא.
זה אומר שהוא מצפה שלא ישתפו ויעלו דברים מורכבים ולא טובים בחיים ובמציאות? לא.
שנים אני פה, ובעצמי כתבתי והגבתי על מורכבות המציאות, הכאב והרע שבעולם.
אף אחד לא מתכחש לזה.
זה לא העניין.
מה שאני מעלה פה, זו כנראה בקשה כללית שהתבטאה באותה עריכה.
בקשה שבמידת האפשר תהיה הרגישות כלפי ציבור הקוראים כאן, שוב, גם בלי קשר להשתייכות מגזרית כזו או אחרת, ושדברים יאמרו בשפה מכבדת ונעימה (כן, גם כשזה בהומור...).
וזה הופך להיות רגיש במיוחד כשזה נוגע לענייני זוגיות, שגם ככה המתח שם מספיק גבוה גם בלי המילים האלו על צד זה או אחר. אם תרצה אסביר במקום אחר את ניתוח העומק שלי בעניין.
(במאמר מוסגר אוסיף, שאתה לא יודע מה יכול להיות טריגרי לאנשים מסויימים. ובדר''כ מילות גנאי בסגנון הזה, טעונות יותר או פחות, נוטות להיות כאלו... אז גם אם כמו שאתה אומר, החברה הכללית כבר שחוקה מול מילה מסויימת, פרטים בה עלולים להיפגע... וגם עבורם שומרים על מרחב שיח נעים ופנוי ממילים מסויימות מובהקות).
שכשמנהל עורך, יש לו אפשרות שזה יופיע בתור 'נערך על ידי מנהל', ובדרך כלל (אצלנו לפחות) זה נעשה לאחר התייעצות עם שאר המנהלים, ולכן הגיוני לסמן ככה כי זה לא ניק פרטי שעורך, אלא בתפקיד מנהל.
ויש דרך פשוטה וקלה מאוד לפנות לכל המנהלים בבת אחת - דרך 'דיווח'. זה שולח את המסר שאתה מכניס שם בבת אחת לכל המנהלים.
אמנם אי אפשר לדווח על הודעה שלך (אגב, ביקשתי פעם לשנות את זה. לא יודעת אם בוצע @משה). אבל תמיד אפשר לדווח על הודעה אחרת באותו שרשור, ובפנים להסביר לאיזו הודעה התכוונת.
מסתבר שיש לזה סיבה.
לפעמים אני כותב משהו ומתחרט, ובדרך כלל זה לא דרמטי, בעיקר בגלל כפילות או הודעה ששורשרה לא נכון.
הם באים הולכים.
בטלפון ברשימת הפורומים, לפעמים יש פורומים סגורים ולפעמים לא
הריון ולידה אם מרפרשים ולא יוצאים לגמרי מהפורום בדפדפן מקבלים תוכן מלפני יומיים
מצ"ב צילום מסך מעכשיו

שמחק פעם אחר פעם ביקורות שלי על ההתנהלות שלו עד שחסם אותי משם בשביל השקט שלו, וגם מחק פוסט שכתבתי על דיכאון חורף כי הוא מעדיף אתכם בדיכאון, ומוחק כל מה שקשור לפוליטיקה ואז כותב על ההתמודדות לכנסת של פולארד כי יודע שאף אחד לא ימחק פוסט שלו.
הוא חייב לעוף מהנהלת כל פורום שהוא, ויפה שעה אחת קודם.
אבל באופן אישי אני מאוכזב מאוד מרמת ההתערבות והצנזורה ב"נשואים טריים". המנהל של פורום זה הוא אחד המנהלים של צמ"ע, וגם שם הוא מאוד מתערב.
אני משתמש בדוא"ל כאן יום יום. אני מנסה לרוקן את סל האשפה ע"י קליק-ימני עליו ובחירת "רוקן", הוא שואל אם אני בטוח ואני מאשר, אבל זה לא מתרוקן. נסיתי הרבה פעמים.
גם אם אני מוחק הודעות ידנית בסל האשפה הן לא נמחקות, לפעמים נמחקות וחוזרות אח"כ.
התקלה כבר הרבה זמן, חבל כי תוכן התיקיה סתם תופס מקום.
שם משתמש: aaroncv
תודה רבה
במסרים יש אפשרות של מחיקה/חסימת כותב.
האם ואיך ניתן לעשות זאת בשיחות אישיות?

הצ'אט הפעיל שלך, מול כל ניק איתו אתה מתכתב או התכתבת בעבר, בשיחות האישיות, מציג מספר בודד של הודעות אחרונות.
כל שאר ההודעות הקודמות באותו רצף התכתבות נדחף באופן אוטומטי לאזור אחסון אחר, שאליו מגיעים בתפריט היסטוריית שיחות.
ובאופן שוטף, כשאתה מצוטט ברצף מול ניק מסויים, כל הודעה ישנה מה-X הודעות אחרונות נדחפת באופן אוטומטי להיסטוריה.
בנוסף יש בתפריט בשיחות האישיות אפשרות של העברה להיסטוריה.
זה מעביר את כל מה שהתכתבת עם הניק, להיסטוריה.
אם תמשיך להתכתב בעתיד עם הניק, זה יפתח רצף חדש. ואז בהיסטוריה מול אותו ניק יהיה לך קובץ נוסף.
מנותק מהרצף הקודם.
וכל רצף כזה אפשר למחוק, בתפריט היסטוריית שיחות.
אבל זה נראה אותו דבר.