וואצפ זה כזה מוזרימח שם עראפת
ככה זה מתחיל בוזגלוצדיק יסוד עלום
אנחנו הכרנו את ישע כשעוד היו לו גוזאמבעס
חחחחימח שם עראפת
אני אציב את היעד הבא שלך בהתדרדרותצדיק יסוד עלום
חחחח, סתם אמרתיימח שם עראפת
יש כזה ..איך קוראים להם?אני:))))
קראים?
כן
<צ>
אולי הסבר לגבי ה<צ>צדיק יסוד עלום
חשבתי שזה הצ של צדיק עלום
מה זה בפועל
בפועלאני:))))
אוף בגללך חזרתיאני:))))
..?ימח שם עראפת
חזרת לאן, לפורומים?
זאת אומרת שבגללי עזבת?
..אני:))))
בזכותך רציתי לעזוב.אני צריכה שפעם אחת ממש תזעזע אותי או משהו שאני אצא מכאן לתקופה הרבה יותר ארוכה(:
חחחחימח שם עראפת
מה?אני:))))
חשבתי שרצית שאשאראני:))))

כתבת שאת צריכה שאני אזעזע אותךימח שם עראפת
תמשיך ככהאני:))))
חחחחימח שם עראפת
פונים בשאלהאני:))))
(לא קראתי מה שכתבת עד הסוף אז לא יודעת אם זה תשובה במקום בכלל)
קראתי עכשיואני:))))
ולא הבנתי מה בדיוק קשה לך? מה מפריע לך כאן?
מה עניין הכפירה כאן?
מי שרוצה להיות כופר יהיה כופר וימצא את כל הראיות לכך ומי שרוצה לעבוד את ה' ימצא את כל הסיבות לכך. עצם שאילת השאלות היא מעולה אבל זה שאתה לוקח את זה למקום של זה יכול להביא לכפירה זה בעיה, למה שיביא לכפירה? זה שהתורה אמת אמור להיות לך כאקסיומה.
את לא קראתימח שם עראפת
על פי רש"י ורשב"ם מותר לשקר ולומר שרב גדול אומר כמוני כדי שיחשבו שככה ההלכה.
על פי הגמרא בקידושין גם.
זאת אומרת שכל דברי חז"ל, שנאמרו בקבלה, זאת אומרת שכתוב במשנה שרבי אומר, יכול להיות שזה שקר.
זאת אומרת שאני לא יכול להאמין לשום דבר שהם אמרו.
זאת אומרת שאולי הם גם שיקרו בעוד דברים?
אולי גם התורה לא משמיים ואין ה'?
מהי אמת ומהו שקר?פתית שלג
יעקב אבינו שמידתו היא אמת רימה את עשו ויצחק ורימה את לבן
יפה מאודאני:))))
אחלהימח שם עראפת
עיין בכוזריפתית שלג
המסורת היא של עם ולא התחילה מאיזה אחד שסיפר סיפורים ואפילו לא מאיזה מופתים מרשימים ככל שיהיו
ועיין רמב"ם:
משֶׁה רַבֵּנוּ לֹא הֶאֱמִינוּ בּוֹ יִשְׂרָאֵל מִפְּנֵי הָאוֹתוֹת שֶׁעָשָׂה. שֶׁהַמַּאֲמִין עַל פִּי הָאוֹתוֹת יֵשׁ בְּלִבּוֹ דֹּפִי שֶׁאֶפְשָׁר שֶׁיַּעֲשֶׂה הָאוֹת בְּלָט וְכִשּׁוּף. אֶלָּא כָּל הָאוֹתוֹת שֶׁעָשָׂה משֶׁה בַּמִּדְבָּר לְפִי הַצֹּרֶךְ עֲשָׂאָם. לֹא לְהָבִיא רְאָיָה עַל הַנְּבוּאָה. הָיָה צָרִיךְ לְהַשְׁקִיעַ אֶת הַמִּצְרִיִּים קָרַע אֶת הַיָּם וְהִצְלִילָן בְּתוֹכוֹ. צָרַכְנוּ לְמָזוֹן הוֹרִיד לָנוּ אֶת הַמָּן. צָמְאוּ בָּקַע לָהֶן אֶת הָאֶבֶן. כָּפְרוּ בּוֹ עֲדַת קֹרַח בָּלְעָה אוֹתָן הָאָרֶץ. וְכֵן שְׁאָר כָּל הָאוֹתוֹת. וּבַמֶּה הֶאֱמִינוּ בּוֹ. בְּמַעֲמַד הַר סִינַי שֶׁעֵינֵינוּ רָאוּ וְלֹא זָר וְאָזְנֵינוּ שָׁמְעוּ וְלֹא אַחֵר הָאֵשׁ וְהַקּוֹלוֹת וְהַלַּפִּידִים וְהוּא נִגַּשׁ אֶל הָעֲרָפֶל וְהַקּוֹל מִדַּבֵּר אֵלָיו וְאָנוּ שׁוֹמְעִים משֶׁה משֶׁה לֵךְ אֱמֹר לָהֶן כָּךְ וְכָךְ. וְכֵן הוּא אוֹמֵר (דברים ה ד) "פָּנִים בְּפָנִים דִּבֶּר ה' עִמָּכֶם". וְנֶאֱמַר (דברים ה ג) "לֹא אֶת אֲבֹתֵינוּ כָּרַת ה' אֶת הַבְּרִית הַזֹּאת". וּמִנַּיִן שֶׁמַּעֲמַד הַר סִינַי לְבַדּוֹ הִיא הָרְאָיָה לִנְבוּאָתוֹ שֶׁהִיא אֱמֶת שֶׁאֵין בּוֹ דֹּפִי שֶׁנֶּאֱמַר (שמות יט ט) "הִנֵּה אָנֹכִי בָּא אֵלֶיךָ בְּעַב הֶעָנָן בַּעֲבוּר יִשְׁמַע הָעָם בְּדַבְּרִי עִמָּךְ וְגַם בְּךָ יַאֲמִינוּ לְעוֹלָם". מִכְלַל שֶׁקֹּדֶם דָּבָר זֶה לֹא הֶאֱמִינוּ בּוֹ נֶאֱמָנוּת שֶׁהִיא עוֹמֶדֶת לְעוֹלָם אֶלָּא נֶאֱמָנוּת שֶׁיֵּשׁ אַחֲרֶיהָ הִרְהוּר וּמַחֲשָׁבָה:
מה אתה אומר, של רבנים שטוענים שהיא של עםימח שם עראפת
וגם סגדו לעגל רגע אחרי מתן תורהפתית שלג
מה זה אומר זה שהם לא ידעו מה כתוב בתורה?
זה לא סותר שהם ידעו שאבותיהם יצאו ממצרים וידעו שקיבלו תורה
גם ידעו שעד לפני 2 דורות שכינה היתה שורה בציון
הנקודה היא שטענה שעם שלם קיבל תורה לא יכולה להתחיל מאיש אחד או חבורה אחת.
ואם הם לא היו מתנגדים (כמוך) הם גם היו רואים את השגחת ה' על הצדיקים ואת קיום נבואות החורבן,
ובדורנו גם את ניסי ההתייישבות בארץ, את קיבוץ הגלויות העצום, את ניסי מלחמות ששת הימים והעצמאות ועוד, שהארץ נותנת פירותיה בעין יפה, את החזרה למקורות, את ריבוי התורה וכו'.
אגב, אני לא מספיק מאמין בוויכוחים פרובוקטיביים כאלה. מי שרוצה ללמוד, יש ספרים ויש שיעורים. מהתנצחות כמו זאת בדר"כ יש פחות תועלת מכמה סיבות.
בהצלחה!
אולי @תות"ח! כן מאמין בזה
תן לו להתדרדרצדיק יסוד עלום
למה אתה מנסה להחזיר אותו לתלם
הוא חותך במרץ את כל הסבך שמחזיק אותו רק כדי שיקרה לו מעשה קלייטון
חח מזכיר לי את אבשלוםפתית שלג
שתוק, תן לו למשוך אותי לבית המדרשימח שם עראפת
נחמד!!!!צדיק יסוד עלום
קודם כל, לא נכוןימח שם עראפת
דבר שני, אני לא יודע האם התורה נכונה כספר היסטוריה כי חז"ל מוחזקים אצלי כשקרנים לכאורה, ואיך אוכל לסמוך עליהם, כשבזמנם הם מודים שהתורה לא ממש הייתה נחלת הכלל?!
אה כן? איזו טענה מקסימה ושקרית. האדם, נוצר מאיש אחד?
ניסים ניסים אחי, אז יש אל. אולי אני אעבוד אותו דרך הנצרות או האיסלאם? אולי הם צודקים?
ע"ז זה מ7 מצוות ב"נפתית שלג
אם אתה לא סומך על האמינות של הכותב באמת אתה לא יכול ללמוד שום ספר. גם לא ספר היסטוריה, וגם לא לשמוע חדשות.
העובדה שהיה אדם אחד על פני האדמה, וגם מה היה לפניו, לא מכתיבה לי אורח חיים. לעומת העובדה שהא-ל התגלה לאבות אבותי ונתן להם ציווי איך לחיות את החיים.
בהצלחה. רק תברר קודם אם 72 בתולות זה לכל מחבל או שזה לכולם ביחד. אולי תתחרט. אולי בכלל תרצה קשר מונוגמי..
נכון,ימח שם עראפת
אבל אתה כתבת שהם ידעו מה כתוב בתורה.
לא, לא נכון. אם יש לי סיבה לפקפק במי שהעתיק את הספר, או על כל פנים זה מה שהוא אומר שהוא עשה, אז באמת אני לא יכול ללמוד מהספר הזה.
גם ספר היסטוריה שמאלני אני לא יכול לקרוא, נכון מאד.
ובאמת לחדשות הארץ וווינט אני פחות מאמין, איזה קטע.
פפפפ. זו לא ראיה טובה עדיין. נניח שהייתה קבוצה של אנשים שקשרו קשר והחליטו שיש אל, כמו שאר עבודות האלילים שצצו בתקופות עברו, קבוצת אנשים, שהחליטה איך לקרוא לגורם העליון, או לגורמים.
פפפ, כמעט גרמת לי לצאת שמאלן בטירוף עכשיו. שמע אני לא בקטע של חתונה כרגע, נראה לי אני אלך בינתיים על נצרות.
סליחה על הבורות, אבל מה זה קשר מונוגומי..?
חח מונוגמי זה להיות נשוי לאישה אחת בלבדפתית שלג
אבל אתה כתבת שהם ידעו מה כתוב בתורה. נראה לי שלא הבנת את הניסוח
לא, לא נכון. אם יש לי סיבה לפקפק במי שהעתיק את הספר, או על כל פנים זה מה שהוא אומר שהוא עשה, אז באמת אני לא יכול ללמוד מהספר הזה. כשאומרים לך שמשנים מפני השלום במסכתא בפוריא ובאושפיזא אתה יכול להבין? או שאתה מדקדק לשיר "כיצד מרקדין לפני הכלה? כלה כמות שהיא"
(אגב לכאורה לעת"ל נעשה כך כב"ש). בעניין קידוש החודש גם כן משנים, למרות שזה נושא הלכתי. כדי להבין את ההיתר לשקר במקרים האלה צריך להבין את ערך הנושא, וגם בתכלס מה המטרה הסופית. יש הרבה מאמרי מחשבה על מה שבין אמת לשקר ואני מכיר כמה כאלה וממליץ ללמוד אותם. דווקא ההיתר לשנות מן האמת בתנאים מסוימים מעיד על אמינות בשאר הדברים, ועל חשיבות המטרה הא-להית הסופית יותר מהמציאות הגשמית. מה שמאפשר גם לים ולירדן להיבקע כשצריך, לניסי המקדש, ולכל הניסים שנעשו במהלך הדורות.
נניח שהייתה קבוצה של אנשים שקשרו קשר והחליטו שיש אל, כמו שאר עבודות האלילים שצצו בתקופות עברו, קבוצת אנשים, שהחליטה איך לקרוא לגורם העליון, או לגורמים. זה נכון ביחס לאברהם יצחק ויעקב, ולגולי מצרים עד מתן תורה. אבל איך הנביאים מוכיחים את העם ומזכירים את יציאת מצרים לעם עצום? ומה לגבי אבני המצבה בירדן ולגבי צנצנת המן? לגבי המוני מקריבי הפסח ומלמדי בניהם את אשר התעלל במצרים כו'. גם בדורות שאחרי זה בזמן חז"ל אי אפשר פתאום להמציא היסטוריה עשירה כזאת לצאצאי אברהם יצחק ויעקב גם לא למיעוט האנשים הכשרים ועמי הארץ ה'מסורתיים'. בטח שלא לאומות העולם שיצאו מנקודת הנחה כזאת בכמה מקרים.
אגב, אולי מציאות ה' וציוויו משפיעה על נושא של בניין המקדש בימינו? נשמע לי מוזר לבנות את המקדש רק כי שונאים ערבים. גם הבירורים הקטנים האלה הם חלק מכיבוש ההר ובניין המקדש, וצריך להעיר את הלב שלך לפני שמעירים את כל יושבי ציון.. גם בצה"ל שתפקידו להשמיד את האויב נצרך חיל חינוך...
מגניב, קלאסיקהימח שם עראפת
אז תסביר.
נו באמת, ברור שכן, זה לא שקר גדול ששומט את הקרקע. זה שקר בסדר, כמו שמישהו משקר לאשתו שהוא הקשיב לה כדי שלא תתבאס עליו. לא הכי בעולם, אבל בשביל שלום בית משקרים קצת.
גם פורא ואושפיזא, מישו סתם רכלן מציק, רוצה לספר כמה כיף להתארח אצל פלוני או כמה פלוני צדיק, משקרים לו שלא יציק.
זה לא שקר גדול כמו לומר שרבן גמליאל פוסק שמותר לאכל עוף בחלב. זה שקר קטן, שלא מוביל אף אחד לידי מעשה, לעומת שקר בדבר הלכה, שמישהו יעבור על דברי חכמים כי רבי יוסי הגלילי יאמר שמותר.
ואני לא שר לכלה בכלל.
(לעתיד לבוא ממש לא נעשה כב"ש, אם נעשה כב"ש כי כתוב בגמרא, אז כתוב גם שלעתיד לבוא עתידין להיבטל כל המצוות, ואכ"מ)
שקר בחודש? מה זה? לא מכיר.
אני מסכים שכל הסייגים האלה מעידים על אמת, אבל מרגע שפתחת את הפתח לשקר בשם רב, הסרת כל סייג.
למה אתה כל כך בטוח שאי אפשר?
גם אי אפשר לומר שבני אדם בנו את מגדלי עזריאלי, זה בוודאי משהו שמיימי, היה אומר מישהו לפני 2000 שנה.
לא הבנתי באיזה הקשר עברת לדבר על בית ה'.
לא מעניין אותי מי בנה את עזריאליפתית שלג
כי אני לא עובד אותו. מדברים על מסורת, לא על מיתולוגיה יוונית או דינוזאורים.
בני אדם יכולים להמציא מסורתימח שם עראפת
בגלל זה עם ישראל לא הסתפק בבקיעת היםפתית שלגאחרונה
אלא שמע ישירות מה' את אנוכי ה' א-לוהיך. ברמבם שם שם.
גם לא מאמינים למשיח על פי מופתים. רמבם שם שם.
וגם הורגים מכשפה בעל אוב וידעוני. שם שם
חוץ מזה זכור לי שכתוב שהוא לקח את השם המפורש מהמקדש וביצע מופתים על ידו
עכשיו קראתי את הודעת הפתיחה של כל עניין הזהפתית שלג
זה עלוב שכל הכפירה שלך תתבסס על איזה מאמר של הרב אוראל (צ"ל אריאל?) בראלי.. תשקיע יותר חחח
אולי באמת תשאל אותו על זה? חוץ מזה תברר את דעת רש"י ורשב"ם ומתנגדיהם, ואיך זה יכול להשפיע על העברת המסורת לפני שאתה מחפש דתות שונות. ואיך רש"י ורשב"ם עצמם ותלמידיהם הקדישו את חייהם למסורת שמוטלת בספק? נשמע שיש לך בבית אילן גדול שיכול לחדש לך כמה דברים שלא ידעת ולהפנות למקורות.. אם אתה מאמין לו בכלל כמובן...
ברור שהיא לא מתבססת על זהימח שם עראפת
היא מתבססת על רש"י והרשב"ם, מהם התחלתי.
כרגע אני לא דש בנושא, שלא להשתכנע שבאמת הכל שקר, ולהשאיר לעצמי את הפתח לומר "לא למדתי מספיק, אז איך אני יודע"?
חשוב להסביר, אני עדיין דתי ויהודי, לא מחפש כרגע דת אחרת. יש פה אכבר סתירה ביהדות, שמאפילה עליה מאד. אני כרגע מחפש דמות רבנית להתייעץ איתה, כנראה שמצאתי. הסיבות שאתה מונה הן הסיבות בשלהן הכיפה עדיין על ראשי, תהיה בטוח שחשבתי עליהם. יותר מי זה, מה האינטרס של חז"ל שלא אוכל עוף בחלב?
יש עוד הרבה קושיות נגדיות, והדרך לכפירה עוד ארוכה. סתם, לא יודע עד כמה, אבל אני לא שם.
תירוץ גרוע חחחפתית שלג
חן חן לךימח שם עראפת
אני גם לא רואה צורך להעמיק בזה,ימח שם עראפת
אותו אחד שפניתי אליו לא מוטרד מזה משום מהימח שם עראפת
פשוט מאודאני:))))
כרגע כלוםימח שם עראפת
בהצלחה!אני:))))
פפפימח שם עראפת
ברור שהמטרהאני:))))
זה להגיע לאמת. אבל אי אפשר להגיע לאמת באמת אם לא רוצים אותה ואם לא מוכנים להתבטל אליה.
מי שמחפש מוצא.זה מה שאני אומרת.
לא, זה ממש לא מה שאמרתימח שם עראפת
אני לא יכול להתבטל לאמת אם לא הגעתי אליה ואם אני לא יודע מהי.
הנה גם איך להבין את המשפט שלי זה בחירה.
כוונתי הייתה שזה לא מה שאני רוצה לאחל לך אלא משהו אחר שאני חושבת שהוא יותר גדול.
אפשר כמו בבחינת "נעשה ונשמע" בבחינת"כל שמעשיו מרובים מחכמתו חכמתו מתקיימת" לפי פירוש רבינו יונה.שם הקשר הוא בין חכמה למעשה.
כאן אני מתכוונת שהגעה לאמת חייבת הכנה/תשתית של רצון טהור בלי זה אפשר להיות באמת אבל גם לצאת ממנה.
..ימח שם עראפת
ולמה את חושבת שאין לי רצון להגיע לאמת?
אני מוכן לזרוק את כל היהדות אם היא שקר. את מוכנה לעשות את זה בשביל למצוא את האמת?
כי אני לא רואה עוונה/התבטלות שזה דבר בסיסי בכדי להגיע לאמת.
הייתי מוכנה רק שכבר הגעתי לזה שזה האמת.
חוץ מזהאני:))))
שזה לא תחרות מי יותר רוצה אמת. אני לא באה להתנצח אם זה מה שאתה חושב. רק מנסה לעזור/להגיד את דעתי.
אני הכי רוצה אמתצדיק יסוד עלום
שוואנץימח שם עראפת
פפפפימח שם עראפת
ואם יתברר לך שהיהדות היא שקר? תהיי מוכנה לזרוק אותה?
היהדות היא אמת מוחלטתצדיק יסוד עלום
בוקר טובימח שם עראפת
עצוב אבל ראיתי את זה מגיעאני:))))
חן חן לך גברתימח שם עראפת
לא נכון צריך ענווה אמיתית לומר שאני חייתי בשקר ואני לא יודעת כלום וזה בכלל לא קשור מה אחרים עושים אחרי זה אולי אצטרך עזות דקדושה אבל לא גאווה של כוחי ועוצם ידי.
לא יתברר לי כי אני יודעת בכל מאודי(אם ככה אומרים) שזה אמת.וזה אחרי בירורים שעשיתי. אה כן כדאי לציין שעשיתי כבר את הבירורים האלה.
ובאמת השכל שלנו מצומצם וקטן, זה הדבר שצריך לדעת ולהבין
רבי נחמן אמר משפט חכם :
'תכלית הידיעה שלא נדע'
זה מסכם ומקפל בתוכו כ"כ הרבה חכמה
אדם שלא מבין את זה בעיני לא יכול להתחיל בכלל להגיע לאמת
פפפפימח שם עראפת
פפפימח שם עראפת
//אני:))))
אני לא אמרתי שאני דוגמא לענווה מה היא.
אבל אני לא חושבת שזה גאווה להגיד שכל המסורת של היהדות וכל גדולי ישראל ועם ישראל לדורותם צדקו וצודקים.האמת הזאת לא שייכת לי בלבד.
אם הייתי אומרת שרק הקו הספציפי שאני הולכת בו הוא האמת וכל זולת זה שקר אז כן כנראה שזה גאווה.
אוקייימח שם עראפת
למה? התחלת להפיץ את הנצרות בעולם?פתית שלג
לא,ימח שם עראפת
בשמחה רבהצדיק יסוד עלום
חחחחאני:))))
תודה
מי יריב עם @ימח שם עראפת במקומי??
אל תדאגי חייממבולבלת מאדדדד
אני אטפל בזה 
נכון יש"ע?
את עדינה מדיאני:))))
בדיוקימח שם עראפת
חחחחימח שם עראפת
)))כי היא מנומסתאני:))))
לא אניצדיק יסוד עלום
חחחאני:))))
שיגעוןצדיק יסוד עלום
חחחח, יא כוזרי בלאיימח שם עראפת
מסכים בהחלט, את לא יכולה לעזוב כרגעימח שם עראפת
חחחחאני:))))
פרטי נמקי והסביריימח שם עראפת
חחחחימח שם עראפת
אני לא מדברת סתםאני:))))
ימח שם עראפת
לא אמרתאני:))))
חחחחימח שם עראפת
ככה זה, כשאני רואה שהרבנים שקרנים, זה גורם לי לתהות על דברי חז"ל. אבל בסוף הכרעתי שאני עושה את רצון ה', וזה לא הגיוני שרצון ה' הוא שכל אחד יעשה מה שבא לו, חייבת להיות מסגרת כלשהי ולכן חיזלשתי את הרעיון של הקראות.
האמת זה גם לא היה כל כך רציני, לא ביררתי על הקראים יותר מדי.
עושה את רצון ה'? יפה. הלוואי שתצליח!
(אם לא הייתי מתפדחת הייתי מבקשת את השם שלך לתפילה אבל אני מתפדחת)

ימח שם עראפת
יופייאני:))))
חחחימח שם עראפת
בואנה ישע אתה גאוןצדיק יסוד עלום
אפשר להשיג ככה שמות של הבנות מהפורום ולצאת צדיק עלום בבת אחת
ואפילו אין הוכחה אם התפללת בפועל או לא
אנסה ליישם, תבורך מנשים
מה תעשה עם זה?
אני:))))
פולסא דינוראצדיק יסוד עלום
מוכר מאדתמיד בשמחההה:)
פעם באו אלי חבורה של כמה נערים בכותל ושאלו אותי מה השם שלי כדי שיוכלו להתפלל לזיווג הגון
ואז ביקשו טלפון שלי כדי שאני יעדכן אותם שתפילתם התקבלה,
עשיתי את עצמי באמצע להתפלל וכזה עשיתי רגע עם היד, ואז הלכתי לרחבה של הנשים ומאז לא ראיתי אותם
חחח
אהההההה נייסצדיק יסוד עלום
לא הם היו עבליםתמיד בשמחההה:)
נשמעים חבר'ה אינטליגנטיםצדיק יסוד עלום
לעע זו דרך גרועה להתחיל עם בנותתמיד בשמחההה:)
יש דרכים פי 200 טובות מניסיוןתמיד בשמחההה:)
מה למשל?צדיק יסוד עלום
מהזה?תמיד בשמחההה:)
משהו יהודי ואהוב מהמקורות 🥰צדיק יסוד עלום
אהוב עליי מאד, רק חבל שהוא חירטוטימח שם עראפת
סוג של כישוףאני:))))
לא כישוף, ולא מערוף, רק חירטוטימח שם עראפת
איזה ניסיון?אני:))))
למה לרמוסצדיק יסוד עלום
פעם אחד בא לחברה שליתמיד בשמחההה:)
היא קצת תמימה ולא הבינה,
בא אליה "יואו את מוכרת לי רצחחחחח, שניה איפה את גרה? אפה את לומדת? איך קוראים לך..."
עד שבאתי וקלטתי אמרתי לו אז תגיד שאתה רוצה להתחיל איתה
הוא עושה כזה ממממש לאאאא והלך
חח
אני באמת שואלתאני:))))
סתם עם כל מיני שניסו בכל מיני דרכים מעניינותתמיד בשמחההה:)
והצליחו?אני:))))
עלי? אחד כמעט כל השאר ממש לאתמיד בשמחההה:)
קושייה עלייך מה חיפשת בקיר הזהימח שם עראפת
יאוו למה חזרתי????אני:))))

ימח שם עראפת
ימח שם עראפת
מהמםאני:))))
ככה עשיתי כמה פעמים.
באמת תתפלל אבל.
ימח שם עראפת
תתפלל איפה שאתה רוצה.(אני התפללתי)
אתה באמת אומר?
ברצינות תהומית.ימח שם עראפת
זה לא זעזע אותי. כי זה לא דברים מהותיים.
ואם זה לא אסור/עבירה אז מה הבעיה?
אבל זאת בהחלט שאלה יפה.
לא את באמת לא מבינה כלום.ימח שם עראפת
מה הבעיה???
אוקיי, ידעת שהרב עובדיה אמר שמותר ללבוש מכנסיים? וחצאית מיני? ובכלל שנשים לא צריכות להקפיד על צניעות?
(עכשיו את מבחנה מה הבעיה?)
ובתור אחד שאומר ככה למה זה מפריע לך?
סליחה אבל אני לא מאמינה לצדקנות הזאת
אני לא אומר ככהימח שם עראפת
את לא קולטת כמה זה מעוות?!?!
תקשיב כל הראייה שלנו את המציאות\הדברים זה מתוך בחירה.אם אתה בוחר לחפש פגמים אתה תמצא אפילו ח"ו בה' יתברך שהוא מושלם אתה תמצא, בהתחלה זה יהיה רבנים של היום אח"כ רבי נחמן ואז גם רמב"ם ואז רש"י אח"כ דוד המלך , ואז האבות עד הקב"ה בכבודו ובעצמו.
יש לרבי אלחנן וסרמן 'מאמר על אמונה' שלדעתי ממש מתאים לכאן.(שם הוא שואל איך אפשר להעניש בני נוח על שלא קיימו 7 מצוות בני נוח כאשר לא ידעו שהם מצווים בכך?וגם איך ניתן לצוות על אמונה כאשר יש כאן בחינת אנוס שמי שמאמין מאמין ומי שלא לא?וכן איך אפשר לצוות את האמונה על כולם כאשר אנשים חכמים כ"כ כמו אריסטו לדוגמא שהיה דרגה מתחת לנבואה בחכמתו לא הגיע אליה?ועוד שאלות מעניינות ויפות שהתשובות שלהן יפות יותר. מומלץ מאוד)
לא, את סתם דמגוגיתימח שם עראפת
אני לא מחפש פגמים, אני מוצא.
ואת בוחרת להתעלם מהם, וזו גישה אווילית ומסוכנת.
אני עכשיו נמצא במשבר, נכון. יכול להיות שאצא ממנו ואשוב לחיק היהדות.
יכול להיות שאהפוך לנוצרי/מוסלמי/בודהיסט.
ואת מה? כל שאלה שיש לך את מדחיקה. אין ביכולתנו להבין.
זה יתפוצץ לך בפנים, אני מבטיח לך. ברגע שיגיע משהו גדול, שתביני שרבנים ברובם הם עמי הארץ, חלקם רשעים, חלקם נבלים ברשות התורה.
לי זה מתפוצץ בגיל צעיר, אני בן 18. את כבר בת כמה? עוד כמה זמן תגררי את האין ביכולתי להבין?! נניח תגיעי לגיל 40, ושם זה יקרה.
פתאום כל תפישת עולמך תעורער. מה תעשי?! תצאי לחפש את האמת?! אחרי שחצי מהחיים שלך חיית בשקר?!
הפרשנות שלך זה בחירה.
אני לא מתעלמת אני רואה את זה אחרת ממך.
למה אתה מניח את זה בלי להכיר אותי? אין לך באמת מושג.
אגב את הבירורים שלי עשיתי הרבה יותר מוקדם, ואני גדולה ממך בשנים בודדות מה זה ההגזמה הזאת? למה שאגיע לאמת רק בגיל של ההורים שלי?
עברתי את מה שאתה אומר, כפי שכבר אמרתי וקיבלתי תשובות מוצקות.
למה אתה מניח שאני חיה בשקר? אוקי אתה כרגע במשבר שלא ברור לך מה האמת אז אם לא ברור לך מה האמת למה ברור לך שאני וכל שכמותי חיים בשקר?
לא הבנתי למה אתה לוקח את זה כמלחמה בינינו אני בסה"כ מנסה לעזור לך, המאמר של הרב וסרמן היה מאוד חוצב וחשבתי שזה יעניין גם אותך, יש שם שאלות אמיתיות.
עזוב לא צריך. אני מצטערת אם זה פגע בך.אני ב"נ לא אגיב לך בנושא הזה.
את בדיוק מתעלמת.ימח שם עראפת
אי אפשר לפרש אחרת את הפגמים שאני מוצא, אם את יכולה, בבקשה הראי לי איך.
אני כן מכיר אותך קצת מהפורום, ויש לי מושג בדיוק כמו שאת צפית את זה שלכאורה אני אתפקר.(חשוב לציין, אני עדיין דתי, וזה עדיין בגדר פולמוס אמוני)
למה ברור לי שאת חיה בשקר? כי את מאמינה לשקרים, שכל בר דעת יודע שזה שקרים. עייני ערך הבונים החופשיים.
לא התכוונתי להפוך את זה למלחמה בינינו, סתם הגבתי בחריפות כי אני מתוסכל, סליחה.
אדרבה, תשלחי לי קישור למאמר של הרב וסרמן.
סליחה שפגעתי בך, ותודה רבה על הרצון לעזור לי.
תגידאנימה
מאז שנהיית כופר גם שינית את דעתך בנושאים פוליטיים?
לאו דווקא שינוי נוסח דוב מורל, סתם אם יש דברים שהיום אתה רואה אחרת גם בתחום של פוליטיקה/ נוער הגבעות/ התיישבות/ ערבים וכדומה.
או "מקסים"ום או "סידי" או "מינמום"קעלעברימבאר
השבעתי אתכם בנות ירושליםצדיק יסוד עלום
אל תתנו לי להיכנס לפורומים:
נשואים טריים
גרושים גרושות
הו"ל
וגם לא לסקרים של אהבה התלויה בדבר בלנ"ו
הסקרנות גרמה לחתול להתקף חרדה 😿
אם היא רודפת אחרי עם מערוך אז פשוט אומרים:קעלעברימבאר
"היי חמודה שלי. למה את כועסת? מה מטריד אותך? את יודעת שאני הכי רוצה בטובתך בעולם. בואי תספרי לי מה קרה?"
יש מצב שאתמול התחלתי עם הומוכְּקֶדֶם
לאלא. זה לא מה שאתם חושבים. חחחח לא.
לא התחלתי שיחה איתו ממקום כזה!... פפפפ.
פשוט יש לי שריטה שבכל פעם שאני שם לב
למשהו מאד -אני אשתף את זה. לא משנה מה.
האם אני יודע בוודאות שהוא הומו? לא, אנלא מכיר תבנאדם אבל הוא כן נראה גיי.
בכולופן מכל הזולה הוא בפער היה נראה הכי מואר. אז אמרתי לו את זה. והוא התרגש ממש לשמוע את זה והביא לי חיבוק
ואז עלה לי הakwardness ואני כזה.. אממ תראו מה השעה אני צריך להספיק לרכבת (שאין לי) תמשיך להאיר כמו גחלילית ביייי
רק רציתי לשמח אותו
נא לא לרמוס
ידעת ששבלולים הם זכרים ונקבות בו זמנית?קעלעברימבאר
לא בטוח, ככה זוכר שלימדו אותנו בכיתה ב
כןכְּקֶדֶם
אבל לא יודע אם זה גםאצל שבלולי התכלתקעלעברימבאר
הבה נקווה שלאכְּקֶדֶם
נכון מאוד. ועוד בעלי חיים ירודים בממלכת החי.פ.א.
כן, רוב שבלולי היבשה הם אכן **הרמפרודיטים**, כלומר הם נושאים איברי רבייה זכריים ונקביים בו-זמנית.
עם זאת, זה לא אומר שהם בדרך כלל מפרים את עצמם. הנה כמה עובדות מעניינות על התהליך:
* **הזדווגות הדדית:** למרות שיש להם את שתי המערכות, רוב השבלולים צריכים להזדווג עם שבלול אחר. במהלך ההזדווגות, שני הצדדים בדרך כלל מעבירים ומקבלים זרע בו-זמנית, כך ששניהם יכולים להטיל ביצים לאחר מכן.
* **"חצי אהבה":** לשבלולי גינה מסוימים יש טקס חיזור מוזר שכולל ירי של "חצי אהבה" (Love darts) – מבני גיר קטנים שהם נועצים אחד בשני כדי להגדיל את הסיכוי שהזרע שלהם ישרוד בגוף השותף.
* **יוצאים מן הכלל:** לא כל השבלולים הם כאלה. ישנם מינים מסוימים (בעיקר שבלולי מים ושבלולים ימיים) שבהם קיימת הפרדה ברורה בין זכרים לנקבות.
התופעה הזו (הרמפרודיטיות) נפוצה בטבע הרבה יותר ממה שנוטים לחשוב, במיוחד בקרב בעלי חיים חסרי חוליות או כאלו שחיים בסביבות שבהן קשה למצוא בן זוג.
הנה כמה דוגמאות בולטות:
### 1. שלשולים (תולעי אדמה)
בדומה לשבלולים, גם השלשולים הם הרמפרודיטים. כשהם נפגשים, הם נצמדים זה לזה ומחליפים זרע. לאחר הפרידה, כל אחד מהם מייצר פקעת ביצים עצמאית באדמה.
### 2. דגי שונית (שינוי זוויג)
ישנם דגים שלא נולדים עם שתי המערכות בו-זמנית, אלא מסוגלים **לשנות** את המין שלהם במהלך החיים:
* **דגי ליצן (נמו):** כולם נולדים זכרים. בתוך קבוצה, הזכר הדומיננטי ביותר יהפוך לנקבה. אם הנקבה מתה, הזכר הבא בתור "משתדרג" והופך לנקבה.
* **דגי תלסומה (Wrasse):** אצלם זה עובד הפוך – חלק מהנקבות יכולות להפוך לזכרים דומיננטיים אם הזכר של הלהקה נעלם.
### 3. חשופיות ים
חשופיות הים הן הרמפרודיטיות סימולטניות (כמו השבלולים). הן מציגות מגוון מדהים של צבעים וצורות, ובזמן הרבייה הן מעבירות זרע אחת לשנייה באופן הדדי.
### 4. כוכבי ים
חלק ממיני כוכבי הים הם הרמפרודיטים. חלקם יכולים אפילו להתרבות ברבייה אל-מינית על ידי חלוקה של הגוף שלהם, אבל אלו שמתרבים מינית עושים זאת לעיתים קרובות תוך שינוי מין במהלך חייהם.
### 5. צדפות
רבות מהצדפות מתחילות את חייהן כזכרים ומשתנות לנקבות ככל שהן גדלות ומתבגרות (תהליך שנקרא *Protandry*).
**למה זה קורה?**
מבחינה אבולוציונית, זהו יתרון עצום: עבור בעל חיים איטי (כמו שבלול) או כזה שחי בבידוד, היכולת להזדווג עם **כל** פרט מהמין שלו שנקרב בדרכו – ולא רק עם חצי מהאוכלוסייה – מכפילה את סיכויי ההתרבות שלו.
יד גם נמטודות סי אלגנס,קעלעברימבאר
ש95 אחוז מהם הרמפרודיטים
לא נעים להגידכְּקֶדֶם
צ"ע גדול מה פשר
מעניין. איפה מופיע? ומה עם שרה?קעלעברימבאר
אולי הכוונה שאברהם הוא מידת החסד הקיצונית שלא יודעת גבולות
זה ידוע ממש. מסכת ברכןתכְּקֶדֶם
כתוב שהיה אנדרוגינוס, ושרה איילונית
או פשוט מרוב שהוא כללי הוא 2 המינים
מעניין. אולי זה קשור לכך שאברהם זה חסד ושרה זה דיןקעלעברימבאר
אז כל עוד אברהם הוא אברם אין לשרי יכולת להיות נקבה וללדת ואז היא עקרה כי היא איילונית (אשה שאין לה הורמונים נקביים ולפעמים גם אין רחם). ורק שהם אברהם ושרה אז אברהם זכר ושרה נקבה
כן מנהסתם שזה קשורכְּקֶדֶם
אגב שמעתי רעיון חסידי לא זוכר מאיפה שמתקשר לזה בקטע אחר
אברם ושרי היו מושלמים מבחינה רוחנית ולכן היה להם פער פגם בחומריות. כנראה שזה בא כאן לידי ביטוי במיניות, הם היו מדיי רחוקים מהעולם בקטע נעלה ולכן הם יצאו כאן כביכול פגומים וחסרים.
ורק כאשר נוסף להם האות ה שמבטאת חומריות הם יכלו להשפיע על העולם ולהאיר, כלומר דרך הירידה כביכול מהמעלה שלהם.
אני שמעתי אחרת מה שכותב הרב קוק.קעלעברימבאר
המדרש אומר שאברם היה ערל. ואברהם מהול.
הרב קוק אומר שכל עוד הוא אברם הוא נושא את הזהות הלאומית הארמית ממולדתו שהיא לאומיות גוייית של אגאויזם לאומי.
ורק שנפטר ממנה ונהיה אברהם ומל עצמו הוא מתעלה ללאומיות אלוהית שרוצה להיטיב לעולם כולו. המדרש אומר "אברם - אב לארם. אברהם - אב המון, אב לכל העולם".
אבל זה קצת מתקשר למה שאתה אומר, כי אברם עדיין לא מקדש לאומיות, אלא פועל כאישיות פרטית שרוצה להפיץ רק דת רוחנית בעולם ולא לקדש לאומיות גשמית
אה כן לפי הפירוש שהבאתי הוא נוקט בגישה רדיקליתכְּקֶדֶם
ומעניינת שדווקא הערלות היא השלמות.
ומבחינה רציונאלית זה הגיוני כי למול זה לבצע כביכול פגם בגוף שלך. המדע אומר גם שזה פוגע כביכול במיניות אבל לא ניכנס לזה.
ערלות זה טומאה. אבל היאקעלעברימבאר
גורמת לנשמה לסור מהגוף הטמא ולהיות רק בעולם הרוח.
כמו פאולוס שהיה רק בעולם הרוח ולכן התנגד לברית מילה כי לא רצה להכנס לחומר. אבל הגוים אמצו את זה ממנו כי רצו להיות גשמיים ועבדא בהפקירא ניחא ליה.
אבל דווקא שאברהם נולד ערל זה אומר שמתוך הגשמיות התעלה.
בניגוד לשם עבר ומשה שנולדו מהולים, כי במילא הכוח הגשמי שלהם היה מועט בעולם, ואת זה ציפורה משלימה למשה שמלה את עורלת בנה כשמשה התרשל בזה, שהיא כרבנית אשת רב דואגת להוריד את בעלה לקרקע שלא ירחף כת"ח באויויר וה' לא יהרוג אות ובגלל זה כי הרי תםקידו להוציא ממצרים את ישראל ולא רק להיות רב
המדע אומר שזה מחליש טיפהקעלעברימבאר
את ההרגשה העצבית. וזה מצוין כי זה מחזיר את האיזון בין ההנאה הגשמית לרוחנית לאיזון. כמו זסוכר יותר מדי בקפה זה מגעיל, כך הנאה גשמית יותר מדי בעריות זה בא על חשבון ההנאה הרוחנית. ולכן צריך איזון ומינון מדויק
הניחא למאן דאמר שמיניות זה מעין פגםכְּקֶדֶם
(יש גישה רווחת ביהדות שנוקטת בזה באמת כידוע)
אני לא חושב שאדם הראשון היה מהול לפני החטא, וזה דיי מוכיח שזה לא פגם.
אבל יש מצב שאני טועה אני באמת לא זוכר אם הוא היה מהול
לא פגם. אבל לכל דבר יש מינון מדויק. ברגעקעלעברימבאר
שהמימד התחושתי עצבי של חוש המישוש תופס מקום גדול מדי במינון של הנאה רוחנית-גשמי תשל קשר פיסי בין איש לאשתו. אז זה פוגם בהכל. כמ ושסוכר יותר מדי בקפה זה מגעיל למרות שסוכר זה מתוק וטעים.
כתוב במפורש שהאםד הראשו ןהיה מהול לפני החטא.
זה לא אומר שהיה חלש בתחום העריות. בניגדו למשה שם ועבר שהיו חלשים. אצל אדם ודוד זה היה מפני העוצמה בגשמיות וטהרתה ללא טומאה.
הערליות מסמלת את האגואיזם בתחום העריות והטומאה.
ברו שהיה מהול.
ערליות זה איכסה ואתה כיהודי יודע זאת.
כי חרפה היא לנו.
זה לא הפירוש שליכְּקֶדֶם
ונדמה לי שזה פירוש שלקוח מהזוהר אבל לא סגור על זה
אני יכול לברר
אני לא זוכר אבל נראה לי כתוב בחזל. אבלקעלעברימבאר
עזוב חזל.
אתה כיהודי עברי יכול לדמיין את האדם במצבו האידאלי ערל?
כיהודי או מבחינה הגיונית?כְּקֶדֶם
מבחינה הגיונית חדמש שכן
מבחינה יהודית ,לא
אבל למאי נפקא מינה?
יש הרבה בחינות מוזרות שמופיעות בחזל והפשט לא משנה אלא הרעיון זמאחוריהם אז מנהסתם שהדעה שלי לא רלוונטית בכלל
גם כיהודי וגם בקטע האנושי פשוט,קעלעברימבאר
עובדה שגם לערבים ערליות זה חרפה. ויש גם נוצרים שמלים.
יש קטע של הרב קוק שמדבר על ברית מילה אביא לך אותו.
בכל מקרה גם רבי עקיבא אמר שלמול זה לתקן את הגוף בניגוד לדעת היוונים
הרב קוק טללי אורות פרק ז:קעלעברימבאר
האהבה, עדן החיים, החודרת עד האהבה המינית בפנותה לקראת הויית החיים ושלשלת השלמתם מדור לדור ומתקופה לתקופה, התשוקה האלהית של העלאת נר החיים הולכת היא ומתרכזת בתוך כל האידאלים הנשאים ממלאי החיים. והם נוטעים אלה האחרונים, את כל הפרחים היפים נותני הריח הטוב, אשר בכל פרדסי האהבה המינית המעוטרת בחיי תום ואושר, שהנטיה האינדיבידואלית השפלה הכניסה פה את שמריה, באש זרה ושורפת, שהוציאה את חרפת הערלה, בתכונתה הפסיכית (=הנפשית) והפתולוגית (=הגופנית).
שאיפת ההשתלמות המעשית והרוחנית, להכשיר את הבשר והרוח אל אור האהבה הממלאה עז ואורה את כל גדות החיים, על ידי ניצוצה הפנימי של תשוקת יצירת החיים והזרחת אורם בתכונתם היותר אידאלית, אוצר אור זה בכל זהרו ואורו, בכל מילואו וטובו, גנוז הוא לעד בחותם אות ברית קודש של מצות מילה.
(הראי"ה קוק, טללי אורות, ז')
הערה - בתקופת הרב קוק, המילה "מיני" לא נשאה אופי כמו של היום. אלא של "קשור לקשר הפיסי של 2 המינים של האדם לצורך הולדה". ולכן הוא משתמש במילה זו ולא ב"עריות"
רק בשטו"ל אפשר להגיע מדיבור על חלזונים הומואיםכְּקֶדֶם
היי אל תכליל אותי בזה. אתה התחלת עם הכותרת
קעלעברימבאר
הרעיון הזה סותר את פשט התורהנוגע, לא נוגעאחרונה
יבמות?נוגע, לא נוגע
כתוב ששניהם היו טומטומין (לא אנדרוגינוס).
ויש אומרים ששרה הייתה איילונית (כנראה שלשיטה זו אברהם היה רגיל).
וברור שזה ששניהם טומטומין זה לא פשט, אלא מאגדות חז"ל.
ההסבר הפשוט הוא שכוונת חז"ל שעם ישראל הוא מיוחד ויוצא מהטבע ולכן צריך נס כדי להיברא, ולא רק נס של עקרה שיולדת, אלא שיצירת איברי הרבייה היא גם מעין נס. כלוצר הבסיס של עם ישראל הוא הרבה למעלה מהטבע.
כנראה גם אדם הראשון, לפני יצירת חווה?פ.א.
אדם וחווה היו מחוברים גב אל גב אז זה לא נחשב.קעלעברימבאר
ואם הולכים לפי הפירוש שצלע זה עצם. אז אדם היה זכר. כי כתוב שרק אחרי "זכר ונקבה ברא אותם" פרו ורבו. אז לפני זה לא היה יכול לפרות ולרבות. "ולאדם לא מצא עזר כנגדו"
יכול להיות שחיבור גב אל גב זה חיבור כמו של קונכיהצדיק יסוד עלום
חחחחחאני:)))))
...אני:)))))
זה מזכיר לי את ה"חברה" הטרנסג'נדרית מהשיעורי נהיגה
דמו בנפשכם איזה גדולה ואצילות נדרשת מאלוהיםכְּקֶדֶם
זכרתי לך חסד נעוריך לכתך אחרי במדבר בארץ לא זרועה
לא חשבתי על זה מעצמי כמובןנוגע, לא נוגע
אני תימניצדיק יסוד עלום
התכוונה תליה לייבוש. למה לקטרג על עמךקעלעברימבאר
עובדה שהיא שינתה מוות לעונש
חזרתי מפגישה עם הסאטמראני:)))))
היה נחמד מאוד בחור חמוד ונעים
דיברנו על השקפות שלושת השבועות וכו' בין היתר
כן אכלתי אותו בלי מלח בדיונים ואז נזכרתי שאני רציתי שתהיה לו חוויה טובה ולא טראומטית אז חלק מהזמן הנהנתי בהסכמה.
הרגיש לי חזרה לשנות ה..תרפפו עם הלבוש והכל
הוא רצה לבדוק אם יש סיכוי שאני משנה את סגנון הלבוש שלי ליותר צנוע
והוא בעד לפייס את הערבים ולהתכופף תחת הגויים
זה מה שאני זוכרת כרגע.
או בשמחת בית השואבה בסוכותקעלעברימבאר
אתה תמיד אומר כןאני:)))))
אני אוהב שערוריותצדיק יסוד עלוםאחרונה
לכאורה אם המכרה לא בענייןאנימה
לא הייתי רוצה להתקע שם שבת סתם כי זה לא נעים. אולי עם חברה זה פחות גרוע.
הפתרון הוא לצאת עם הבן בגיל הרלוונטי, להתחתן איתו ואז לבוא ביחד לחמות המקסימה לשבתות.
חחחחחאני:)))))
ברור אין שאלה בכללזיויק
רק שלא תגרש אותי מהבית באמצע שבת חחחאני:)))))
חשודה על זה??זיויק
לא יודעתאני:)))))
כנראה שלא
חחח תראייי...הרמוניה
אכתוב לך בפרטי
בטח שכןמבולבלת מאדדדד
הידד ליימח שם עראפת
מה עכשיו?!הרמוניה
מחכים עד הפעם הבאהאני:)))))
אתמול ראיתי עצירת שב"חים רצינית. הם היו באוטובוס שלנו
קיבלתי מכתב מהמשטרהימח שם עראפת
כרגע לא נראה לי שהם יגישו כתב אישום, אבל אם כן אין לי אלא לסמוך על השופט שכנראה יהיה בן אדם שפוי
למה אתה מסתובב עם סכין?אני:)))))
כי זה יעיל, ספציפית במקרה ההוא בטעותימח שם עראפת
הרמוניה
איזה מין טעויות אתה עושה?!
חוסר אחריות...
אין בעיה לעבור על החוק יש בעיה להיתפס, כידוע
ולא שמעתי את הסיפור...