וואצפ זה כזה מוזרימח שם עראפת
ככה זה מתחיל בוזגלוצדיק יסוד עלום
אנחנו הכרנו את ישע כשעוד היו לו גוזאמבעס
חחחחימח שם עראפת
אני אציב את היעד הבא שלך בהתדרדרותצדיק יסוד עלום
חחחח, סתם אמרתיימח שם עראפת
יש כזה ..איך קוראים להם?אני:))))
קראים?
כן
<צ>
אולי הסבר לגבי ה<צ>צדיק יסוד עלום
חשבתי שזה הצ של צדיק עלום
מה זה בפועל
בפועלאני:))))
אוף בגללך חזרתיאני:))))
..?ימח שם עראפת
חזרת לאן, לפורומים?
זאת אומרת שבגללי עזבת?
..אני:))))
בזכותך רציתי לעזוב.אני צריכה שפעם אחת ממש תזעזע אותי או משהו שאני אצא מכאן לתקופה הרבה יותר ארוכה(:
חחחחימח שם עראפת
מה?אני:))))
חשבתי שרצית שאשאראני:))))

כתבת שאת צריכה שאני אזעזע אותךימח שם עראפת
תמשיך ככהאני:))))
חחחחימח שם עראפת
פונים בשאלהאני:))))
(לא קראתי מה שכתבת עד הסוף אז לא יודעת אם זה תשובה במקום בכלל)
קראתי עכשיואני:))))
ולא הבנתי מה בדיוק קשה לך? מה מפריע לך כאן?
מה עניין הכפירה כאן?
מי שרוצה להיות כופר יהיה כופר וימצא את כל הראיות לכך ומי שרוצה לעבוד את ה' ימצא את כל הסיבות לכך. עצם שאילת השאלות היא מעולה אבל זה שאתה לוקח את זה למקום של זה יכול להביא לכפירה זה בעיה, למה שיביא לכפירה? זה שהתורה אמת אמור להיות לך כאקסיומה.
את לא קראתימח שם עראפת
על פי רש"י ורשב"ם מותר לשקר ולומר שרב גדול אומר כמוני כדי שיחשבו שככה ההלכה.
על פי הגמרא בקידושין גם.
זאת אומרת שכל דברי חז"ל, שנאמרו בקבלה, זאת אומרת שכתוב במשנה שרבי אומר, יכול להיות שזה שקר.
זאת אומרת שאני לא יכול להאמין לשום דבר שהם אמרו.
זאת אומרת שאולי הם גם שיקרו בעוד דברים?
אולי גם התורה לא משמיים ואין ה'?
מהי אמת ומהו שקר?פתית שלג
יעקב אבינו שמידתו היא אמת רימה את עשו ויצחק ורימה את לבן
יפה מאודאני:))))
אחלהימח שם עראפת
עיין בכוזריפתית שלג
המסורת היא של עם ולא התחילה מאיזה אחד שסיפר סיפורים ואפילו לא מאיזה מופתים מרשימים ככל שיהיו
ועיין רמב"ם:
משֶׁה רַבֵּנוּ לֹא הֶאֱמִינוּ בּוֹ יִשְׂרָאֵל מִפְּנֵי הָאוֹתוֹת שֶׁעָשָׂה. שֶׁהַמַּאֲמִין עַל פִּי הָאוֹתוֹת יֵשׁ בְּלִבּוֹ דֹּפִי שֶׁאֶפְשָׁר שֶׁיַּעֲשֶׂה הָאוֹת בְּלָט וְכִשּׁוּף. אֶלָּא כָּל הָאוֹתוֹת שֶׁעָשָׂה משֶׁה בַּמִּדְבָּר לְפִי הַצֹּרֶךְ עֲשָׂאָם. לֹא לְהָבִיא רְאָיָה עַל הַנְּבוּאָה. הָיָה צָרִיךְ לְהַשְׁקִיעַ אֶת הַמִּצְרִיִּים קָרַע אֶת הַיָּם וְהִצְלִילָן בְּתוֹכוֹ. צָרַכְנוּ לְמָזוֹן הוֹרִיד לָנוּ אֶת הַמָּן. צָמְאוּ בָּקַע לָהֶן אֶת הָאֶבֶן. כָּפְרוּ בּוֹ עֲדַת קֹרַח בָּלְעָה אוֹתָן הָאָרֶץ. וְכֵן שְׁאָר כָּל הָאוֹתוֹת. וּבַמֶּה הֶאֱמִינוּ בּוֹ. בְּמַעֲמַד הַר סִינַי שֶׁעֵינֵינוּ רָאוּ וְלֹא זָר וְאָזְנֵינוּ שָׁמְעוּ וְלֹא אַחֵר הָאֵשׁ וְהַקּוֹלוֹת וְהַלַּפִּידִים וְהוּא נִגַּשׁ אֶל הָעֲרָפֶל וְהַקּוֹל מִדַּבֵּר אֵלָיו וְאָנוּ שׁוֹמְעִים משֶׁה משֶׁה לֵךְ אֱמֹר לָהֶן כָּךְ וְכָךְ. וְכֵן הוּא אוֹמֵר (דברים ה ד) "פָּנִים בְּפָנִים דִּבֶּר ה' עִמָּכֶם". וְנֶאֱמַר (דברים ה ג) "לֹא אֶת אֲבֹתֵינוּ כָּרַת ה' אֶת הַבְּרִית הַזֹּאת". וּמִנַּיִן שֶׁמַּעֲמַד הַר סִינַי לְבַדּוֹ הִיא הָרְאָיָה לִנְבוּאָתוֹ שֶׁהִיא אֱמֶת שֶׁאֵין בּוֹ דֹּפִי שֶׁנֶּאֱמַר (שמות יט ט) "הִנֵּה אָנֹכִי בָּא אֵלֶיךָ בְּעַב הֶעָנָן בַּעֲבוּר יִשְׁמַע הָעָם בְּדַבְּרִי עִמָּךְ וְגַם בְּךָ יַאֲמִינוּ לְעוֹלָם". מִכְלַל שֶׁקֹּדֶם דָּבָר זֶה לֹא הֶאֱמִינוּ בּוֹ נֶאֱמָנוּת שֶׁהִיא עוֹמֶדֶת לְעוֹלָם אֶלָּא נֶאֱמָנוּת שֶׁיֵּשׁ אַחֲרֶיהָ הִרְהוּר וּמַחֲשָׁבָה:
מה אתה אומר, של רבנים שטוענים שהיא של עםימח שם עראפת
וגם סגדו לעגל רגע אחרי מתן תורהפתית שלג
מה זה אומר זה שהם לא ידעו מה כתוב בתורה?
זה לא סותר שהם ידעו שאבותיהם יצאו ממצרים וידעו שקיבלו תורה
גם ידעו שעד לפני 2 דורות שכינה היתה שורה בציון
הנקודה היא שטענה שעם שלם קיבל תורה לא יכולה להתחיל מאיש אחד או חבורה אחת.
ואם הם לא היו מתנגדים (כמוך) הם גם היו רואים את השגחת ה' על הצדיקים ואת קיום נבואות החורבן,
ובדורנו גם את ניסי ההתייישבות בארץ, את קיבוץ הגלויות העצום, את ניסי מלחמות ששת הימים והעצמאות ועוד, שהארץ נותנת פירותיה בעין יפה, את החזרה למקורות, את ריבוי התורה וכו'.
אגב, אני לא מספיק מאמין בוויכוחים פרובוקטיביים כאלה. מי שרוצה ללמוד, יש ספרים ויש שיעורים. מהתנצחות כמו זאת בדר"כ יש פחות תועלת מכמה סיבות.
בהצלחה!
אולי @תות"ח! כן מאמין בזה
תן לו להתדרדרצדיק יסוד עלום
למה אתה מנסה להחזיר אותו לתלם
הוא חותך במרץ את כל הסבך שמחזיק אותו רק כדי שיקרה לו מעשה קלייטון
חח מזכיר לי את אבשלוםפתית שלג
שתוק, תן לו למשוך אותי לבית המדרשימח שם עראפת
נחמד!!!!צדיק יסוד עלום
קודם כל, לא נכוןימח שם עראפת
דבר שני, אני לא יודע האם התורה נכונה כספר היסטוריה כי חז"ל מוחזקים אצלי כשקרנים לכאורה, ואיך אוכל לסמוך עליהם, כשבזמנם הם מודים שהתורה לא ממש הייתה נחלת הכלל?!
אה כן? איזו טענה מקסימה ושקרית. האדם, נוצר מאיש אחד?
ניסים ניסים אחי, אז יש אל. אולי אני אעבוד אותו דרך הנצרות או האיסלאם? אולי הם צודקים?
ע"ז זה מ7 מצוות ב"נפתית שלג
אם אתה לא סומך על האמינות של הכותב באמת אתה לא יכול ללמוד שום ספר. גם לא ספר היסטוריה, וגם לא לשמוע חדשות.
העובדה שהיה אדם אחד על פני האדמה, וגם מה היה לפניו, לא מכתיבה לי אורח חיים. לעומת העובדה שהא-ל התגלה לאבות אבותי ונתן להם ציווי איך לחיות את החיים.
בהצלחה. רק תברר קודם אם 72 בתולות זה לכל מחבל או שזה לכולם ביחד. אולי תתחרט. אולי בכלל תרצה קשר מונוגמי..
נכון,ימח שם עראפת
אבל אתה כתבת שהם ידעו מה כתוב בתורה.
לא, לא נכון. אם יש לי סיבה לפקפק במי שהעתיק את הספר, או על כל פנים זה מה שהוא אומר שהוא עשה, אז באמת אני לא יכול ללמוד מהספר הזה.
גם ספר היסטוריה שמאלני אני לא יכול לקרוא, נכון מאד.
ובאמת לחדשות הארץ וווינט אני פחות מאמין, איזה קטע.
פפפפ. זו לא ראיה טובה עדיין. נניח שהייתה קבוצה של אנשים שקשרו קשר והחליטו שיש אל, כמו שאר עבודות האלילים שצצו בתקופות עברו, קבוצת אנשים, שהחליטה איך לקרוא לגורם העליון, או לגורמים.
פפפ, כמעט גרמת לי לצאת שמאלן בטירוף עכשיו. שמע אני לא בקטע של חתונה כרגע, נראה לי אני אלך בינתיים על נצרות.
סליחה על הבורות, אבל מה זה קשר מונוגומי..?
חח מונוגמי זה להיות נשוי לאישה אחת בלבדפתית שלג
אבל אתה כתבת שהם ידעו מה כתוב בתורה. נראה לי שלא הבנת את הניסוח
לא, לא נכון. אם יש לי סיבה לפקפק במי שהעתיק את הספר, או על כל פנים זה מה שהוא אומר שהוא עשה, אז באמת אני לא יכול ללמוד מהספר הזה. כשאומרים לך שמשנים מפני השלום במסכתא בפוריא ובאושפיזא אתה יכול להבין? או שאתה מדקדק לשיר "כיצד מרקדין לפני הכלה? כלה כמות שהיא"
(אגב לכאורה לעת"ל נעשה כך כב"ש). בעניין קידוש החודש גם כן משנים, למרות שזה נושא הלכתי. כדי להבין את ההיתר לשקר במקרים האלה צריך להבין את ערך הנושא, וגם בתכלס מה המטרה הסופית. יש הרבה מאמרי מחשבה על מה שבין אמת לשקר ואני מכיר כמה כאלה וממליץ ללמוד אותם. דווקא ההיתר לשנות מן האמת בתנאים מסוימים מעיד על אמינות בשאר הדברים, ועל חשיבות המטרה הא-להית הסופית יותר מהמציאות הגשמית. מה שמאפשר גם לים ולירדן להיבקע כשצריך, לניסי המקדש, ולכל הניסים שנעשו במהלך הדורות.
נניח שהייתה קבוצה של אנשים שקשרו קשר והחליטו שיש אל, כמו שאר עבודות האלילים שצצו בתקופות עברו, קבוצת אנשים, שהחליטה איך לקרוא לגורם העליון, או לגורמים. זה נכון ביחס לאברהם יצחק ויעקב, ולגולי מצרים עד מתן תורה. אבל איך הנביאים מוכיחים את העם ומזכירים את יציאת מצרים לעם עצום? ומה לגבי אבני המצבה בירדן ולגבי צנצנת המן? לגבי המוני מקריבי הפסח ומלמדי בניהם את אשר התעלל במצרים כו'. גם בדורות שאחרי זה בזמן חז"ל אי אפשר פתאום להמציא היסטוריה עשירה כזאת לצאצאי אברהם יצחק ויעקב גם לא למיעוט האנשים הכשרים ועמי הארץ ה'מסורתיים'. בטח שלא לאומות העולם שיצאו מנקודת הנחה כזאת בכמה מקרים.
אגב, אולי מציאות ה' וציוויו משפיעה על נושא של בניין המקדש בימינו? נשמע לי מוזר לבנות את המקדש רק כי שונאים ערבים. גם הבירורים הקטנים האלה הם חלק מכיבוש ההר ובניין המקדש, וצריך להעיר את הלב שלך לפני שמעירים את כל יושבי ציון.. גם בצה"ל שתפקידו להשמיד את האויב נצרך חיל חינוך...
מגניב, קלאסיקהימח שם עראפת
אז תסביר.
נו באמת, ברור שכן, זה לא שקר גדול ששומט את הקרקע. זה שקר בסדר, כמו שמישהו משקר לאשתו שהוא הקשיב לה כדי שלא תתבאס עליו. לא הכי בעולם, אבל בשביל שלום בית משקרים קצת.
גם פורא ואושפיזא, מישו סתם רכלן מציק, רוצה לספר כמה כיף להתארח אצל פלוני או כמה פלוני צדיק, משקרים לו שלא יציק.
זה לא שקר גדול כמו לומר שרבן גמליאל פוסק שמותר לאכל עוף בחלב. זה שקר קטן, שלא מוביל אף אחד לידי מעשה, לעומת שקר בדבר הלכה, שמישהו יעבור על דברי חכמים כי רבי יוסי הגלילי יאמר שמותר.
ואני לא שר לכלה בכלל.
(לעתיד לבוא ממש לא נעשה כב"ש, אם נעשה כב"ש כי כתוב בגמרא, אז כתוב גם שלעתיד לבוא עתידין להיבטל כל המצוות, ואכ"מ)
שקר בחודש? מה זה? לא מכיר.
אני מסכים שכל הסייגים האלה מעידים על אמת, אבל מרגע שפתחת את הפתח לשקר בשם רב, הסרת כל סייג.
למה אתה כל כך בטוח שאי אפשר?
גם אי אפשר לומר שבני אדם בנו את מגדלי עזריאלי, זה בוודאי משהו שמיימי, היה אומר מישהו לפני 2000 שנה.
לא הבנתי באיזה הקשר עברת לדבר על בית ה'.
לא מעניין אותי מי בנה את עזריאליפתית שלג
כי אני לא עובד אותו. מדברים על מסורת, לא על מיתולוגיה יוונית או דינוזאורים.
בני אדם יכולים להמציא מסורתימח שם עראפת
בגלל זה עם ישראל לא הסתפק בבקיעת היםפתית שלגאחרונה
אלא שמע ישירות מה' את אנוכי ה' א-לוהיך. ברמבם שם שם.
גם לא מאמינים למשיח על פי מופתים. רמבם שם שם.
וגם הורגים מכשפה בעל אוב וידעוני. שם שם
חוץ מזה זכור לי שכתוב שהוא לקח את השם המפורש מהמקדש וביצע מופתים על ידו
עכשיו קראתי את הודעת הפתיחה של כל עניין הזהפתית שלג
זה עלוב שכל הכפירה שלך תתבסס על איזה מאמר של הרב אוראל (צ"ל אריאל?) בראלי.. תשקיע יותר חחח
אולי באמת תשאל אותו על זה? חוץ מזה תברר את דעת רש"י ורשב"ם ומתנגדיהם, ואיך זה יכול להשפיע על העברת המסורת לפני שאתה מחפש דתות שונות. ואיך רש"י ורשב"ם עצמם ותלמידיהם הקדישו את חייהם למסורת שמוטלת בספק? נשמע שיש לך בבית אילן גדול שיכול לחדש לך כמה דברים שלא ידעת ולהפנות למקורות.. אם אתה מאמין לו בכלל כמובן...
ברור שהיא לא מתבססת על זהימח שם עראפת
היא מתבססת על רש"י והרשב"ם, מהם התחלתי.
כרגע אני לא דש בנושא, שלא להשתכנע שבאמת הכל שקר, ולהשאיר לעצמי את הפתח לומר "לא למדתי מספיק, אז איך אני יודע"?
חשוב להסביר, אני עדיין דתי ויהודי, לא מחפש כרגע דת אחרת. יש פה אכבר סתירה ביהדות, שמאפילה עליה מאד. אני כרגע מחפש דמות רבנית להתייעץ איתה, כנראה שמצאתי. הסיבות שאתה מונה הן הסיבות בשלהן הכיפה עדיין על ראשי, תהיה בטוח שחשבתי עליהם. יותר מי זה, מה האינטרס של חז"ל שלא אוכל עוף בחלב?
יש עוד הרבה קושיות נגדיות, והדרך לכפירה עוד ארוכה. סתם, לא יודע עד כמה, אבל אני לא שם.
תירוץ גרוע חחחפתית שלג
חן חן לךימח שם עראפת
אני גם לא רואה צורך להעמיק בזה,ימח שם עראפת
אותו אחד שפניתי אליו לא מוטרד מזה משום מהימח שם עראפת
פשוט מאודאני:))))
כרגע כלוםימח שם עראפת
בהצלחה!אני:))))
פפפימח שם עראפת
ברור שהמטרהאני:))))
זה להגיע לאמת. אבל אי אפשר להגיע לאמת באמת אם לא רוצים אותה ואם לא מוכנים להתבטל אליה.
מי שמחפש מוצא.זה מה שאני אומרת.
לא, זה ממש לא מה שאמרתימח שם עראפת
אני לא יכול להתבטל לאמת אם לא הגעתי אליה ואם אני לא יודע מהי.
הנה גם איך להבין את המשפט שלי זה בחירה.
כוונתי הייתה שזה לא מה שאני רוצה לאחל לך אלא משהו אחר שאני חושבת שהוא יותר גדול.
אפשר כמו בבחינת "נעשה ונשמע" בבחינת"כל שמעשיו מרובים מחכמתו חכמתו מתקיימת" לפי פירוש רבינו יונה.שם הקשר הוא בין חכמה למעשה.
כאן אני מתכוונת שהגעה לאמת חייבת הכנה/תשתית של רצון טהור בלי זה אפשר להיות באמת אבל גם לצאת ממנה.
..ימח שם עראפת
ולמה את חושבת שאין לי רצון להגיע לאמת?
אני מוכן לזרוק את כל היהדות אם היא שקר. את מוכנה לעשות את זה בשביל למצוא את האמת?
כי אני לא רואה עוונה/התבטלות שזה דבר בסיסי בכדי להגיע לאמת.
הייתי מוכנה רק שכבר הגעתי לזה שזה האמת.
חוץ מזהאני:))))
שזה לא תחרות מי יותר רוצה אמת. אני לא באה להתנצח אם זה מה שאתה חושב. רק מנסה לעזור/להגיד את דעתי.
אני הכי רוצה אמתצדיק יסוד עלום
שוואנץימח שם עראפת
פפפפימח שם עראפת
ואם יתברר לך שהיהדות היא שקר? תהיי מוכנה לזרוק אותה?
היהדות היא אמת מוחלטתצדיק יסוד עלום
בוקר טובימח שם עראפת
עצוב אבל ראיתי את זה מגיעאני:))))
חן חן לך גברתימח שם עראפת
לא נכון צריך ענווה אמיתית לומר שאני חייתי בשקר ואני לא יודעת כלום וזה בכלל לא קשור מה אחרים עושים אחרי זה אולי אצטרך עזות דקדושה אבל לא גאווה של כוחי ועוצם ידי.
לא יתברר לי כי אני יודעת בכל מאודי(אם ככה אומרים) שזה אמת.וזה אחרי בירורים שעשיתי. אה כן כדאי לציין שעשיתי כבר את הבירורים האלה.
ובאמת השכל שלנו מצומצם וקטן, זה הדבר שצריך לדעת ולהבין
רבי נחמן אמר משפט חכם :
'תכלית הידיעה שלא נדע'
זה מסכם ומקפל בתוכו כ"כ הרבה חכמה
אדם שלא מבין את זה בעיני לא יכול להתחיל בכלל להגיע לאמת
פפפפימח שם עראפת
פפפימח שם עראפת
//אני:))))
אני לא אמרתי שאני דוגמא לענווה מה היא.
אבל אני לא חושבת שזה גאווה להגיד שכל המסורת של היהדות וכל גדולי ישראל ועם ישראל לדורותם צדקו וצודקים.האמת הזאת לא שייכת לי בלבד.
אם הייתי אומרת שרק הקו הספציפי שאני הולכת בו הוא האמת וכל זולת זה שקר אז כן כנראה שזה גאווה.
אוקייימח שם עראפת
למה? התחלת להפיץ את הנצרות בעולם?פתית שלג
לא,ימח שם עראפת
בשמחה רבהצדיק יסוד עלום
חחחחאני:))))
תודה
מי יריב עם @ימח שם עראפת במקומי??
אל תדאגי חייממבולבלת מאדדדד
אני אטפל בזה 
נכון יש"ע?
את עדינה מדיאני:))))
בדיוקימח שם עראפת
חחחחימח שם עראפת
)))כי היא מנומסתאני:))))
לא אניצדיק יסוד עלום
חחחאני:))))
שיגעוןצדיק יסוד עלום
חחחח, יא כוזרי בלאיימח שם עראפת
מסכים בהחלט, את לא יכולה לעזוב כרגעימח שם עראפת
חחחחאני:))))
פרטי נמקי והסביריימח שם עראפת
חחחחימח שם עראפת
אני לא מדברת סתםאני:))))
ימח שם עראפת
לא אמרתאני:))))
חחחחימח שם עראפת
ככה זה, כשאני רואה שהרבנים שקרנים, זה גורם לי לתהות על דברי חז"ל. אבל בסוף הכרעתי שאני עושה את רצון ה', וזה לא הגיוני שרצון ה' הוא שכל אחד יעשה מה שבא לו, חייבת להיות מסגרת כלשהי ולכן חיזלשתי את הרעיון של הקראות.
האמת זה גם לא היה כל כך רציני, לא ביררתי על הקראים יותר מדי.
עושה את רצון ה'? יפה. הלוואי שתצליח!
(אם לא הייתי מתפדחת הייתי מבקשת את השם שלך לתפילה אבל אני מתפדחת)

ימח שם עראפת
יופייאני:))))
חחחימח שם עראפת
בואנה ישע אתה גאוןצדיק יסוד עלום
אפשר להשיג ככה שמות של הבנות מהפורום ולצאת צדיק עלום בבת אחת
ואפילו אין הוכחה אם התפללת בפועל או לא
אנסה ליישם, תבורך מנשים
מה תעשה עם זה?
אני:))))
פולסא דינוראצדיק יסוד עלום
מוכר מאדתמיד בשמחההה:)
פעם באו אלי חבורה של כמה נערים בכותל ושאלו אותי מה השם שלי כדי שיוכלו להתפלל לזיווג הגון
ואז ביקשו טלפון שלי כדי שאני יעדכן אותם שתפילתם התקבלה,
עשיתי את עצמי באמצע להתפלל וכזה עשיתי רגע עם היד, ואז הלכתי לרחבה של הנשים ומאז לא ראיתי אותם
חחח
אהההההה נייסצדיק יסוד עלום
לא הם היו עבליםתמיד בשמחההה:)
נשמעים חבר'ה אינטליגנטיםצדיק יסוד עלום
לעע זו דרך גרועה להתחיל עם בנותתמיד בשמחההה:)
יש דרכים פי 200 טובות מניסיוןתמיד בשמחההה:)
מה למשל?צדיק יסוד עלום
מהזה?תמיד בשמחההה:)
משהו יהודי ואהוב מהמקורות 🥰צדיק יסוד עלום
אהוב עליי מאד, רק חבל שהוא חירטוטימח שם עראפת
סוג של כישוףאני:))))
לא כישוף, ולא מערוף, רק חירטוטימח שם עראפת
איזה ניסיון?אני:))))
למה לרמוסצדיק יסוד עלום
פעם אחד בא לחברה שליתמיד בשמחההה:)
היא קצת תמימה ולא הבינה,
בא אליה "יואו את מוכרת לי רצחחחחח, שניה איפה את גרה? אפה את לומדת? איך קוראים לך..."
עד שבאתי וקלטתי אמרתי לו אז תגיד שאתה רוצה להתחיל איתה
הוא עושה כזה ממממש לאאאא והלך
חח
אני באמת שואלתאני:))))
סתם עם כל מיני שניסו בכל מיני דרכים מעניינותתמיד בשמחההה:)
והצליחו?אני:))))
עלי? אחד כמעט כל השאר ממש לאתמיד בשמחההה:)
קושייה עלייך מה חיפשת בקיר הזהימח שם עראפת
יאוו למה חזרתי????אני:))))

ימח שם עראפת
ימח שם עראפת
מהמםאני:))))
ככה עשיתי כמה פעמים.
באמת תתפלל אבל.
ימח שם עראפת
תתפלל איפה שאתה רוצה.(אני התפללתי)
אתה באמת אומר?
ברצינות תהומית.ימח שם עראפת
זה לא זעזע אותי. כי זה לא דברים מהותיים.
ואם זה לא אסור/עבירה אז מה הבעיה?
אבל זאת בהחלט שאלה יפה.
לא את באמת לא מבינה כלום.ימח שם עראפת
מה הבעיה???
אוקיי, ידעת שהרב עובדיה אמר שמותר ללבוש מכנסיים? וחצאית מיני? ובכלל שנשים לא צריכות להקפיד על צניעות?
(עכשיו את מבחנה מה הבעיה?)
ובתור אחד שאומר ככה למה זה מפריע לך?
סליחה אבל אני לא מאמינה לצדקנות הזאת
אני לא אומר ככהימח שם עראפת
את לא קולטת כמה זה מעוות?!?!
תקשיב כל הראייה שלנו את המציאות\הדברים זה מתוך בחירה.אם אתה בוחר לחפש פגמים אתה תמצא אפילו ח"ו בה' יתברך שהוא מושלם אתה תמצא, בהתחלה זה יהיה רבנים של היום אח"כ רבי נחמן ואז גם רמב"ם ואז רש"י אח"כ דוד המלך , ואז האבות עד הקב"ה בכבודו ובעצמו.
יש לרבי אלחנן וסרמן 'מאמר על אמונה' שלדעתי ממש מתאים לכאן.(שם הוא שואל איך אפשר להעניש בני נוח על שלא קיימו 7 מצוות בני נוח כאשר לא ידעו שהם מצווים בכך?וגם איך ניתן לצוות על אמונה כאשר יש כאן בחינת אנוס שמי שמאמין מאמין ומי שלא לא?וכן איך אפשר לצוות את האמונה על כולם כאשר אנשים חכמים כ"כ כמו אריסטו לדוגמא שהיה דרגה מתחת לנבואה בחכמתו לא הגיע אליה?ועוד שאלות מעניינות ויפות שהתשובות שלהן יפות יותר. מומלץ מאוד)
לא, את סתם דמגוגיתימח שם עראפת
אני לא מחפש פגמים, אני מוצא.
ואת בוחרת להתעלם מהם, וזו גישה אווילית ומסוכנת.
אני עכשיו נמצא במשבר, נכון. יכול להיות שאצא ממנו ואשוב לחיק היהדות.
יכול להיות שאהפוך לנוצרי/מוסלמי/בודהיסט.
ואת מה? כל שאלה שיש לך את מדחיקה. אין ביכולתנו להבין.
זה יתפוצץ לך בפנים, אני מבטיח לך. ברגע שיגיע משהו גדול, שתביני שרבנים ברובם הם עמי הארץ, חלקם רשעים, חלקם נבלים ברשות התורה.
לי זה מתפוצץ בגיל צעיר, אני בן 18. את כבר בת כמה? עוד כמה זמן תגררי את האין ביכולתי להבין?! נניח תגיעי לגיל 40, ושם זה יקרה.
פתאום כל תפישת עולמך תעורער. מה תעשי?! תצאי לחפש את האמת?! אחרי שחצי מהחיים שלך חיית בשקר?!
הפרשנות שלך זה בחירה.
אני לא מתעלמת אני רואה את זה אחרת ממך.
למה אתה מניח את זה בלי להכיר אותי? אין לך באמת מושג.
אגב את הבירורים שלי עשיתי הרבה יותר מוקדם, ואני גדולה ממך בשנים בודדות מה זה ההגזמה הזאת? למה שאגיע לאמת רק בגיל של ההורים שלי?
עברתי את מה שאתה אומר, כפי שכבר אמרתי וקיבלתי תשובות מוצקות.
למה אתה מניח שאני חיה בשקר? אוקי אתה כרגע במשבר שלא ברור לך מה האמת אז אם לא ברור לך מה האמת למה ברור לך שאני וכל שכמותי חיים בשקר?
לא הבנתי למה אתה לוקח את זה כמלחמה בינינו אני בסה"כ מנסה לעזור לך, המאמר של הרב וסרמן היה מאוד חוצב וחשבתי שזה יעניין גם אותך, יש שם שאלות אמיתיות.
עזוב לא צריך. אני מצטערת אם זה פגע בך.אני ב"נ לא אגיב לך בנושא הזה.
את בדיוק מתעלמת.ימח שם עראפת
אי אפשר לפרש אחרת את הפגמים שאני מוצא, אם את יכולה, בבקשה הראי לי איך.
אני כן מכיר אותך קצת מהפורום, ויש לי מושג בדיוק כמו שאת צפית את זה שלכאורה אני אתפקר.(חשוב לציין, אני עדיין דתי, וזה עדיין בגדר פולמוס אמוני)
למה ברור לי שאת חיה בשקר? כי את מאמינה לשקרים, שכל בר דעת יודע שזה שקרים. עייני ערך הבונים החופשיים.
לא התכוונתי להפוך את זה למלחמה בינינו, סתם הגבתי בחריפות כי אני מתוסכל, סליחה.
אדרבה, תשלחי לי קישור למאמר של הרב וסרמן.
סליחה שפגעתי בך, ותודה רבה על הרצון לעזור לי.
מה? איך יש לך יותר ממני?אני:)))))
כי זה הניק החדש שלךמבולבלת מאדדדד
כי אני אלוף 💁🏻♂️צדיק יסוד עלום
יאאאא הקדשות. נכוןןןןקפיץ
איזה ישן (אני מרגישה נורא זקנה עכשיו)
הלך עלינו 🥲צדיק יסוד עלום
וואלה! אז אתה באמת זקן פה.פתית שלג
מאז הבר מצוווש לכאורה, לא?
פורומים אחרים
צדיק יסוד עלוםאחרונה
שנכחדו ומתו לחלוטין
פה אני רק שנתיים (שנתיים יותר מדי 😿)
איזה אישה חופרת.אני:)))))
אני אומרת לה טוב נדבר, אוקי נמשיך לדבר בהמשך השבוע, טוב אז נדבר בהמשך, תעשי את זה ואחרי זה נדבר, אני לא יכולה לדבר עכשיו, אני עסוקה, אני באמצע משהו, אין לי ראש לשיחה ארוכה עכשיו, אוקי אז תחזרי אלי בהמשך, טוב אז אני כבר אחזור אלייך כשאני אוכל, נדבר כמו יותר מאוחר שיהיה יותר מתאים, טוב אז נדבר.
שעות... היא לא מוכנה לנתק. בחיים לא נתקלתי בדבר כזה.
תשלחי אותה לנודניקים של הפורום … שיבחו בנעימים..פ.א.
"אני צריכה לסיים... יאללה, סורי אין לי זמן"צדיק יסוד עלום
היא לא מבינה..אני:)))))
אני כבר הרגשתי לא נעים כשהרמיזות הפכו לדרישה לסיים, והיא עדיין לא הפסיקה לדבר.
:-0פתית שלגאחרונה
חשבתי שיש פה סמיילי של הלם, הזוי שאין😯
ברוך ה'🙏❤️תמימלה..?
אין יותר חטופים!
אין יותר את הסמל הצהוב!!
ולחשוב על הדיבורים שהיו לפני שנתיים האם החטופים יחזרו ואם בחיים והכל... אין חטופים יותר, רן גואילי חזרררררר
תודה אבא, אין מילים❤️❤️
את הסמל הצהוב צריך להשאיר 🎗צדיק יסוד עלום
צודק. מורידה אותך מהניהול של הפורום...קפיץ
למען הסר ספק:
זאת ב-ד-י-ח-ה, אין לי כוונה לעשות משהו כזה
נפגעתי, אני מרגיש מבוזה, נפגע, מנוצל
צדיק יסוד עלוםאחרונה

(נפנוף)חסום לשעבר
זהו ביקרתי נהנתי, יאלה ביי
חסום לשעבר
מזל טוב
קפיץ
מזל טוב 🥳 (בן 60?)פ.א.
מסכת אבות, פרק ה' , משנה כ"א
👮♂️🚨צדיק יסוד עלוםאחרונה

יש רגעי שבירה בלי שאתה מודע שהם רגעים שכאלה?זיויק
בדוק, וההבנה באה אחר כך.. שבוע טובאמרלד
יש דרך לזהות בזמן?זיויק
בזמן לא חושבת. לפני כןאמרלד
דוגמא?זיויק
אפשראמרלד
ללמוד לזהות לפני -
בעיקר אם מצליחים להכיר את המשפט
שנאמר לעצמך בראש כשזה קורה.
( לדוגמה: למה לא מספיקה לסיים מטלות בזמן.. כולם כבר הצליחו ב... )
אז רק לפני או אחרי מזהים?זיויק
לדעתי כן חחאמרלד
גם זה בספקזיויק
יכולה להיות הדחקה רגשיתפתית שלגאחרונה
אבל ממש לא לדעת? זה מעניין
דתיים שלובים #5צדיק יסוד עלום
בשלישי? אנימבולבלת מאדדדד
תגיעי לשבע ברכות?צדיק יסוד עלום
לא נראלימבולבלת מאדדדדאחרונה
אני לא בנויה לזה פיזיתאנימה
לשבת כל היום מול המסך.
הגב והכתפיים שאני לא מוצאת איך להחזיק אותם.
העיניים שקשה להם להתמקד בבוקר כשהראש עדיין לא פעיל סופית.
המוח שרואה אורות מרצדים לפעמים כשאני לא ישנה מספיק.
לא מבינה איך אנשים שורדים ככה עשרות שנים.
לילה טוב, הלכתי להרפות את השרירים והמוח.
מה אתם אומרים?אני:)))))
ישע וכקדם לא כאןצדיק יסוד עלום
@קעלעברימבאר מכיל מדי ואני אדיש מדי
אז בכל מקרה יהיה שיח מכבד
ראיתי את פתח דבריו של הרב וצרם לי במיוחד אבל אצפה בעז"ה בכל הסרטון ואצביע ואשפיע