בואו נשים את הדברים כהוויתםבינייש פתוח
בתחילת המלחמה כשעם ישראל היה מאוחד, ואף אחד לא הפגין נגד "הפקרת החטופים" או בעד "עסקה בכל מחיר" הבאנו עסקה הרבה יותר מהר ששחררה הרבה יותר חטופים ושחררה הרבה פחות מחבלים שאף אחד מהם לא הצליח להרוג יהודים, ובטח שלא היו שם מפקדים בחמאס מהאינתיפדה השנייה.
נכוןנקדימון
וגם הרעבנו אותם וניתקנו להם חשמל, וגם אלון מאסק עוד לא חיבר להם אינטרנט להפיץ תעמולה
אילון מאסק חיבר אותם לחשמל אחרי קרוב לשנהבינייש פתוח
היו חיבורים כבר בסוף אוקטובר 23נקדימון

הוא לא חיבר את החמאס, אלא את המוסדות "הניטרליים". תודה רבה באמת.

החיבור לאינטרנט בעזה חוזר בהדרגה. מאסק לקרעי: "אנחנו לא כל כך תמימים"

אין לי די מילים להודות לךמי האיש? הח"ח!

על האיזכור החשוב והחיוני הזה. כבר הספקתי לשכוח. מבחינתי עשית כאן כבר בינואר את הבהרת השנה. ההבהרה שלך כל כך נכונה ובמקום, שחשוב להבין שזה אפילו יותר ממה שהראית - אתה תיארת בדיוק את מה שכולם כל הזמן "דורשים" ו"מאיימים" ו"בטוחים שנגיע לשם", ובסוף הכל כלאם פאדי וכציפצוף של זרזיר.

היינו מגיעים לשם בהחלטנקדימון
אלמלא הקפלניסטים וחסידי הצוררים של שלום עכשיו היו משקיעים את כל המשאבים שלהם נגד מדינת ישראל, במקום להשקיע את כל כוחם בהפעלת לחץ על הנאצים ועל העולם. 
אז רק הם אשמים?מי האיש? הח"ח!

מנסה רק להבין אם הם עד כדי כך חשובים.

חשובים? לא. בעלי זרוע? בהחלט.נקדימון
ולדעתך ישראל כ"ץ יותר בכושר?מי האיש? הח"ח!

הזרוע של כ"ץ התאמנה מספיק כך שהם לא יכופפו אותה?
אם כן, אשמח לדעת באיזה מכון הוא מתאמן.
האם תסכים איתי שאם הזרוע שלו לא מספיק שמשון דער גיבער נישט פערטוכעס אריבער, אז אולי לא כדאי שנחזור ללחימה, שבצלאל כל כך דורש? כי אם לא אז מה זה יועיל ואיך זה יהיה שונה?

ובכל זאת לסיום, רק כי זו לא דעתי אלא דעתו של מישהו אחר, אבל בכל זאת כל כך שונה מדעתך [עד כמה שהבנתי מגעת]:

/news/659378

בעצם ביבי מואשם - פחות או יותר - שאפילו אילו היה הרב גינזבורג מתמנה לנשיא ארצות הברית, עדיין זה המקום שאליו היינו מגיעים. what say you?

אין קשר בין מה שכתבתי למה שעניתנקדימון

אין לנו פרוויליגיה לעצור את המלחמה. אפילו היום צהל המשיך לגלות מצבורי נשק ענקיים בגבול לבנון.

ג'נין הפכה להיות רפיח של יו"ש. עזה עדיין שורצת נאצים, ומליאה בחוגגים שמאחלים ומייחלים לראות עוד 7.10

מדינה חפיצת חיים חייבת להילחם. רק אזרחים שמזדהים עם האויב, רוצים לראות בנפילתה או בניצחון חמאס.

אבל המלחמה הזו תוביל לתוצאה טובה?מי האיש? הח"ח!

מה תהיה התוצאה בשורה התחתונה? מי ישלוט באיזור עזה? אני רק שואל כמובן, אינני מנסה להציק או לנדנד.

אחרי עיסקת החטופים המופקרתנקדימוןאחרונה

לעצור עכשיו זה פעולת התאבדות מודעת. במו ידינו שיקמנו את האויב.

אם נמשיך ונגלגל אותם עוד עשרות שנים אחורה, ננצל את הסיטואציה החדשה מארה"ב כראוי,

נרעיב אותם כמו שצריך, ונעקור מהם את המחשבה לחשוב על משהו דומה - אז כן, התוצאה תהיה "ותשקוט הארץ 40 שנה".

הזהות של מי שישלוט בעזה בסוף היא לא חשובה במיוחד. מה שחשוב זה שתהיה וודאות באכיפה, באי-סיוע ובאי-תמיכה באויב.

חשוב שנהיה מעורבים בצורה עמוקה בסיפור הזה, תוך בקרה מליאה, ולקיחת המושכות לידיים בהינף רגע בעת הצורך.

זה ממש קטיף דובדבניםפשוט אני..
היו אינספור משתנים בין העסקה הראשונה לשנייה, וזו לא חכמה להסתכל רק על חלקם בשביל להגיע למסקנה שמראש רוצים להגיע אליה.
נכוןבינייש פתוח
גם היה לחץ צבאי חזק הרבה יותר, גם דבר חשוב מאוד 
החמאס אכל אותה בעסקה הקודמתפשוט אני..

היה בטוח שישראל לא תוכל לחזור להילחם אחרי הפסקת אש,

בסוף האש חזרה במלוא המרץ, הפליטים נשארו בפליטותם עוד למעלה משנה, ציר נצרים התרחב לעוד קילומטרים שלמים, רפיח כמעט נמחקה, הצפון כמעט נמחק, סינוואר ודף חוסלו...

היה ברור שהם לא יסכימו לעוד עסקה כזאת, יש גבול כמה מטומטמים אפשר להיות.

כמו שאתה עצמך אמרת, העסקה הקודמת הייתה יותר טובה מבחינת ישראל, כלומר הרבה יותר רעה מבחינתם... 

עניין נוסף זה שחטיפת הילדים הייתה נטל עצום עבורם, גם המדינות שבעד חמאס כמו קטאר הבהירו להם שזה קו אדום. לכן היה להם עוד אינטרס להיפטר מהעול הזה.

יש לחמאס קווים אדומים??בינייש פתוח

עוד מעט תספר שהוא מורתע...

למיטב ידיעתי הוא מחזיק את משפחת ביבס בשבי מעל לשנה.

לא מאהבת ישראלפשוט אני..
אבל גם אנטישמיים גדולים בעולם הערבי והמערבי לא היו יכולים להתעלם מחטיפת ילדים, ובסוף אם יש משהו שחמאס טוב בו - זה לשחק על דעת הקהל
כל מילהחרדיתאחת
יש לך עוד מישהו להאשים?מי האיש? הח"ח!

רוצה להאשים את הצבא, כמו אבי מעוז ועוד כמה חברים טובים?
הזמנתי לך ולנתניהו גיגית דמעות.
בטח הדמעות הן בעיקר כי גנץ ואיזנקוט כבר עזבו, אז יותר קשה להפיל תיק.
חוץ מזה, בוא נשים את הדברים (שאיתן גיל כבר שם) על השולחן: ביידן לא לחץ על ישראל, טראמפ כן.

למה אתה משנה נושא לביידן וטראמפ?בינייש פתוח
אולי כי... זה באמת הנושא?מי האיש? הח"ח!

ולא "קפלן" ושאר התירוצים?

אולי כי הישלו אותנו [כמובן, את מי שהיה קל להשלות, לא מי שעוד אז פירסם כאן את ההכרזה שרק עיסקה מביאה בהכרח חטופים חיים, ולא עניין אותי בכלל אם מישהו צווח או צורח], שאם רק נהיה "מאוחדים" או משהו, אז נחזיר את החטופים [ואיכשהו הפתאים היו אמורים להבין שהכוונה נחזיר בחיים] בפלישה קרקעית, כמו שיעקב נגל דיברר ש"הלחימה תקרב אותנו אל החטופים"?
מה עוד אפשר לעשות כדי שיהיה ברור מה היה אמת ומה היה תיאטרון?

האמת היא, שנראה לי שיש כאן מקום לתוספת. כל העניין הזה עם ההאשמות עכשיו, שההוא לא ציית, ושההיא לעומתית, ושהבכירים הם מרדניים, ושהדרג המדיני מנחה אבל איזה דיפ סטייט מחבל בהכול, הגיע הזמן להבין מה החלק שלנו - הציבור הרחב - בכל זה.
כי זה אחד מהשניים: או שזו אמת, או שכולנו מסכימים שזו רק תעמולה וחיפוש אשמים לכיסוי על כישלון גמור.
נשים הפעם אחרון ראשון: אם זו רק תעמולה, הגיע הזמן שנתבגר ופשוט נתחבר בחזרה למציאות. המציאות שבה לוחשים הן לביידן והן לטראמפ "כן בוס, מה שתגיד בוס, אנחנו נגיד לחיילים שלנו לחפש בעזה את אטלנטיס האבודה, ונוציא אותם בסוף הסיבוב כשהם יהיו מבולבלים ולא יקלטו שהם שימשו רק כבובות על חוטים, וכמובן שכן נחזיר את העזתים לעריהם ולחורבותיהם, ונסגור בשקט עיסקה איתכם ועם המוסלמים בדוחא".
ונחזור לראשון, אם זו אמת - אז מי יתקן את האמת העגומה הזו? אלו שמתבכיינים שזה כך? אתה עדיין לא רואה שהם רק משתמשים בזה כתירוצים וככיסוי לאוזלת ידם? אפילו אם זו אמת, אתה ואני וכולנו הם אלו שעשויים, אם בכלל, לטפל ברעה חולה כזו. כי אפילו אם זה המצב, אז להזכירך, בין הצדדים המעורבים - ובעלי ההשפעה - נחתם בעל פה ההסכם הג'נטלמני משמונה באוקטובר, להשאיר את כולם בתפקיד וכך גם הדרג המדיני, מה היתה לדעתך מטרתו? אתה באמת ובתמים מאמין שמישהו קיווה שהדרג המבצע, הזרועות המעשיות, יתקנו את העיוותים שנתגלעו, ופתאום עכשיו מאוכזבים? לדעתך התכנון שהוצג - ובפומבי לגמרי! - עוד לפני שחייל אחד נכנס בסך ובמסודר לשטח עזה, היה אמור להביא הישגים יותר ממה שראינו? אם אתה מאמין בתקווה כזו, אתה באמת התמים הכי צדיק - והכי לא מחובר למציאות - שקיים בעם ישראל. בחיים האמיתיים, התוכנית ההיא היתה בדיחה רעה, ועניינה היה איכשהוא להימנע מעריפת ראשים פנימית, מעין ההרג האפי של משה רבינו הנזעם והנחרד בראותו את מעשה העגל. עניינה של הפעולה הצבאית כולה היה להרוויח - ולבזבז ולשרוף - זמן. שאולי בסוף יבוא טראמפ, ואולי טראמפ ירשה... לך תדע מה. הימור על הימור על הימור. סתם כי זה יותר נוח, סתם כי זה יותר קל.
כך שאפילו אם זו אמת, ואפילו אם יש דיפ סטייט, ואפילו אם "התקשורת" הנוראה, וקפלן, והסיסמאות והסיכות הצהובות הנכלוליות, עשו רע להנהגתנו המנצחת והמפוארת כאלכסנדר, אתה רואה היטב שאף אחד לא מוטרד ולא ינקוף אצבע בעניין, אלא אם זה יהיה אתה ואני וכולנו, ולא בפורומים אחרי קיפול התפילין ושתיית הקפה בתשע בבוקר. אלא במעשים, וברחובות, ובמפגני כוח ובהתארגנויות פוליטיות מעשיות וממשיות.

די עם זה כברבינייש פתוח

אתה בא לספר לנו שקיבלנו עסקה לא טובה בגלל טראמפ

כבר כמה חודשים שלא הגענו לעסקה טובה תחת ביידן.

את זה לא צריך שאני אספר.מי האיש? הח"ח!

את זה מספרים פה מספיק אחרים, ולרבים מהם יותר ידע וגם יותר זמן לבדוק. זה בדיוק מה שכולם מספרים, כנראה פיספסת.

מה שאני מספר זה מה שאנחנו צריכים לתקן, אם בכלל יש כאן איזה דיון In good faith, ואני אפילו לא בטוח שזה כך.

ביידן עצר חימושים ואיים איומים פומבייםנקדימון
טראמפ לא. אלמלא בלינקן הארור, היינו ממשיכים להרעיב את חמאס עוד שבועיים והעיסקה הראשונה הייתה יכולה לכלול את כולם.

הקפלניסטים הארורים תומכי הצורר הנאצי השקיעו ממרצם כדי להחליש את ישראל, ולתמוך באויב ובבגצ שפתח את שעריו לחבק נאצים, במקום להשקיע את כוחם בהפעלת לחץ על ארהב, על העולם, ועל החמאס הנאצו-עזתי.

נניח שכל זה כך.מי האיש? הח"ח!

אז לא היתה לממשלת ישראל שום דרך לכלום? או שזו היתה ממשלה איומה ונוראה רק כי תחנה 12 הכתיבה שחייבים לצרף לה גם את גנץ ואיזנקוט? (אם כי אני אישית זוכר את עמית סגל, ערב הצטרפותם, פוער עיניים רושפות, מטלטל ראש ובאמת "לא מסוגל להבין" מה עדיין מעכב אותם מלחתום כבר ולהיכנס)
ועוד שאלה: אם ביידן איים בפומבי, אז האם המסקנה איננה שטראמפ פשוט איים בחשאי? כלומר - האם אין זה שעכשיו בוכים על מה שנכנעו לטראמפ, ולא לביידן? מנסה להבין את הנקודה.

ההתערבות של טראמפ מכוסה כולהנקדימון

אם זה היה ברור שהוא בכלל היה רלוונטי לעיסקה, אז לא היו אמורים להיות שום משחקי לקיחת קרדיט.

האם טראמפ איים? שיחד? הציע שפנים בכובע? אין שום מידע גלוי על זה, הכל שמועות בעלמא.

על חיבוק הדוב של ביידן כולנו יודעים, שמענו וראינו.

אגב, כולם שמחו שגנץ ואייזנדקוט נכנסו לממשלת אחדות. התיעוב ללפיד רק גדל כי העדיף פוליטיקה שפילה כהרגלו.

למעשה, טעינו לגבי שני הגנרלים. הפוליטיקה הקטנה שלחשה באוזניהם מתוך האופוזיציה הכריעה אותם, ובמקום לעזור

הם באו להפריע. הדליפו כל דבר. שמו מקלות בגלגלים של כל דבר. הזיקו. ההישגים הגדולים הגיעו כשהם עזבו.

ההדלפות פסקו כשהם עזבו. המים שככו קצת. גנץ הטיפש דפק לעצמו את העתיד, כי במחנה שלנו לא רוצים אותו

והמחנה שלו גם כבר רואה בו נמושה חסרת עמוד שדרה.

חחחחחחחחחחחח איזה טוקסיקצדיק יסוד עלום

אני נהנה לקרוא. תבורך על כוס התרעלה

*טוקסיק = Toxic = רעיל, במקרה ויש בקהל כוזרים שלא דוברים

מה אתם חושביםהתלמיד העייף

הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??

עצוב ממשכְּקֶדֶם

אופייני לג'ן זישבורת,לב

והלוואי שיתעוררו מחשבות

תלוי מה הגיל שלוחושבת בקופסא

אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.

היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.

זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.

יישר כוח לכם!!נחלת

זה לא המקרה...התלמיד העייף

סיימנו תיכון לפני 3 שנים

ואני יודע שהוא שמר על קשר עם כמה מהקרובים אליו ואפילו הציע להם שידוכים

הוא לא הזמין או שהחברים לא הגיעו?חושבת בקופסא

הזמיןהתלמיד העייף

אני הייתי אחראי על ההרשמה פרסמתי בקבוצה של הכיתה שלחתי לקרובים שלו תזכורות ונאדה אפחד לא בא או אפילו נרשם

מאוד יפה מצידך. תבורךנחלת

באסהארץ השוקולדאחרונה

תלוי במרחק מהמקום ועם מי הוא שמר על קשרארץ השוקולד

יכול להיות שכעת אין לו קשר עם אף אחד מהישיבה התיכונית ולכן מיותר מבחינתו להזמין משם

פוליןנחלת

האם מישהו מכיר אנשים דתיים שהיו רוצים לצאת למסע

לפולין - אתרים יהודיים שמלפני השואה, חמישה ימים?

חברים שלנו היו רוצים אך לא מצאו סוכנות נסיעות שעורכת

כזה עכשיו.

הם סיפרו שאחת מהסוכנויות הציעה לגבש קבוצה

של לפחות עשרה איש. דתיים המעוניינים בהכשר

מהודר, וצניעות.

נשמח לשמוע אם לאי מי יש רעיון עבורם.

הם רוצים לנסוע עכשיו. לא מאוחר יותר.

יישר כוח!

.

רק אתרים יהודיים מלפני השואה?פשוט אני..אחרונה

כלומר בלי גטאות ומחנות השמדה?

אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..

אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈

כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳

הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה קפיץ

מה דעתכם על השיר שהכנתי? (איאיי)כולנו הביתה
אממ… בנותבנות רבות עלי

מה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?

שלכן*בנות רבות עליאחרונה

שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!

לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים

אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום

לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה

הפיצ'ר האהוב עליי בתקופה הזועשב לימון

שנכנסים לאתר אינטרנט והוא מציע לי לאשר שימוש בקוקיות 🤭

אם יש שיער מספיק ארוך אני מאשרת

עד עכשיו אני לא מבינה מזה הקוקיס האלהנחלת

וגם, למה מכנים את מה שזה לא יהיה, כך.

אבל אני לא דוגמא...

תודה!נחלתאחרונה

משה

עוגיות זה משמין (את בקשת ה http)

עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי

בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.

כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.

לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.

מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?

כמו בקניון, מטשטש תחושת זמןעשב לימון

ונועד להיות כזה.

את מבלה הרבה בקיונים?משה

אני לא מסוגל להיות בהם. הרעש הורג אותי.

לא הרבהעשב לימון

אבל כשאני צריכה כמה דברים מכמה חנויות אז זה המקום המתאים. פשוט להיות ממוקדת, להגדיר מראש מה אני צריכה

נתתי את ההקבלה כי יש על הקניון פרק של חיות כיס אאלט. וזה אחד המאפיינים שהם מונים שם

אולי בגלל שאני רגיש מאוד אף פעם לא אהבתי קניוניםמשה

אני מבין שלאנשים נוירו-טיפיקלים המקום הזה הוא מקום בילוי.

מה זה חיות כיס אאלט?נחלת

אצלנו באמת יש חנות לבעלי חיים, עם בעלי חיים מקסימים וזה משמח להיכנס לשם,

לדבר עם התוכונים , להנות מהארנבות הגמדיות הפרוותיות והרכות, מהאוגרים הסיביריים

הרצים כמטורפים על הגלגלת....

חיות כיס זה שם של פודקאסט על כלכלהעשב לימון

ואאלט זה "אם אני לא טועה".

התכוונתי לומר שבפודקאסט חיות כיס יש פרק על קניונים ועל המחשבה שעומדת מאחוריהם, אם אני לא טועה במה שאני זוכרת.

מעניין שגם אני החלטתי לכתוב את הקיצור הזה...נחלת

בני אדם לא כל כך שונים מזה כפי שלפעמים חושבים...

כאן ההבדל, בהכללה גסה, בין גברים ונשיםפ.א.

סביב life style, סטיילינג, אופנה, שופינג, טיפוח

ובין הציפיות השונות בין גברים לנשיםעשב לימון

מנשים מצפים יותר

מצפים יותר כלומר בקניון?משה

מצפים להיות יותר מטופחותעשב לימון

ומכאן הקניון כמודל אופנה וסטייל וכמקום שבו "הופכים" אישה להיות "אישה לפי הציפיות" עם כל מה שפ.א כתב

אה. כן. ציפיות מגדריותמשה

אני מבין בין המילים שאת לא בדיוק מנסה להיצמד אליהן.

(גם אני לא, בצד הגברי של העניין).

אני כן. אבל בתנאים שלי עשב לימון

נכון מאודפ.א.

אני באמת דקה מחזירה תשאלה אליךSeven

מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?

(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)

הממחתול זמני

– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).

פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).

– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.

– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.

אפשרoo

להגביר שליטה ע"י

צמצום טריגרים

(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)

מציאת חלופות

(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)

אימון

(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)

אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת

(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)

כשמשפרים שליטה בנושא אחד

הוא יכול להשפיע על עוד נושאים

נכון. כמו גלגל שיניים.נחלת

כנראה שיש לך יותר מידי זמן פנוי?פ.א.

אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…

אינטרנט זה אתגר קשוח. והבחירות לא חד משמעיות.משה

והוא קשוח בעיקר בגלל שהתוכן שיש בו הוא תוכן באיכות טובה ממש. כלומר, אני יכול לצרוך זבל (ואז לי אישית יותר קל להפסיק, רילס למינהם).

ואז מגיע איזה מישהו שאני מעריך עם סרטון שיש בו חכמה שאולי אני צריך לחיים שלי. ועוד אחד. ועוד פוסט עם טקסט מעניין, ועוד שרשור בפורום רגישים שאני מתעניין בו כי הוא באמת מקדם אותי בחיים.

והופס, עברו שעתיים.

אם אני לא אצרוך שעה ביום מדיה חברתית אני אבוד והמקצוע שלי מת ובעוד 3 שנים לא יהיה לי במה לפרנס משפחה.

אם אני נכנס לטוויטר כדי לקרוא חדשות AI כי זה מקור המידע הנכון אני נסחף לרעל של החדשות הרגילות ומבזבז עליהן את הזמן.

שעה טוויטר צריך.

שעתיים?

שלוש שעות?

ארבע?

אולי בשעה השלישית או הרביעית אני אמצא כתבה שתשנה לי את החיים (קרה במוצ"ש לפני שבועיים, עם Laguna AI)?

אצל מי שזה צורך מקצועי, כמותך, ההסתכלות אחרתפ.א.

ובדורות קודמים, וגם היום למי שרלוונטי, יש הרבה שמבלים זמנים מאוד ממושכים בספריות וארכיונים לצרכי עבודתם.

גם בצורה הזו הרבה מהזמן "מתבזבז" עד להגעה למידע הרלוונטי.

בספריה אפשר להאבד בדיוק כמו באינטרנטמשה

נכון. לזה התכוונתיפ.א.

הזכרת לימשה

שכחת לכבות את האור יערית, ונרדמת עם הספר ביד יערית...

שיר נוסטלגי מקסים 😻פ.א.

נכון. אבל זה אחרת. לספריה, בעיני, יש שם יותר טובנחלת

ובכל זאת, ממכר פחות מאשר הדבר הויזואלי

אני לא נמשך לויזואלימשה

רק לקריאה.

יש אפשרות בפלאפון של איכות חיים ובקרת הוריםארץ השוקולד

להגדיר זמן מסך ואז הוא יכול להגביל אותך בזמן.

אפשר גם להגדיר מצב ריכוז בשעות מסוימות שתצטרך אקטיבית ללחוץ על פסק זמן כדי להיכנס והוא יעיף אותך אחרי זמן קצוב.

גם במחשב אפשר להגדיר זמן? כדי להגביל? ואם אכן, איךנחלת

אבל כבר לא ילדה ולא צריכה להיות תחת בקרת הורים …פ.א.

תהיני בכייף משעות הפנאי שלך.

לא יודעארץ השוקולדאחרונה

אני מכיר רק בפלאפון.

תחפשי איכות חיים או זמן מסך או ריכוז בהגדרות במחשב, אולי יש.

לכל הפחות screenzenשבורת,לב

נכון. גם אני חשה כך. אז אתמול לא פתחתי. בכוח!נחלת

אולי יעניין אותך