בואו נשים את הדברים כהוויתםבינייש פתוח
בתחילת המלחמה כשעם ישראל היה מאוחד, ואף אחד לא הפגין נגד "הפקרת החטופים" או בעד "עסקה בכל מחיר" הבאנו עסקה הרבה יותר מהר ששחררה הרבה יותר חטופים ושחררה הרבה פחות מחבלים שאף אחד מהם לא הצליח להרוג יהודים, ובטח שלא היו שם מפקדים בחמאס מהאינתיפדה השנייה.
נכוןנקדימון
וגם הרעבנו אותם וניתקנו להם חשמל, וגם אלון מאסק עוד לא חיבר להם אינטרנט להפיץ תעמולה
אילון מאסק חיבר אותם לחשמל אחרי קרוב לשנהבינייש פתוח
היו חיבורים כבר בסוף אוקטובר 23נקדימון

הוא לא חיבר את החמאס, אלא את המוסדות "הניטרליים". תודה רבה באמת.

החיבור לאינטרנט בעזה חוזר בהדרגה. מאסק לקרעי: "אנחנו לא כל כך תמימים"

אין לי די מילים להודות לךמי האיש? הח"ח!

על האיזכור החשוב והחיוני הזה. כבר הספקתי לשכוח. מבחינתי עשית כאן כבר בינואר את הבהרת השנה. ההבהרה שלך כל כך נכונה ובמקום, שחשוב להבין שזה אפילו יותר ממה שהראית - אתה תיארת בדיוק את מה שכולם כל הזמן "דורשים" ו"מאיימים" ו"בטוחים שנגיע לשם", ובסוף הכל כלאם פאדי וכציפצוף של זרזיר.

היינו מגיעים לשם בהחלטנקדימון
אלמלא הקפלניסטים וחסידי הצוררים של שלום עכשיו היו משקיעים את כל המשאבים שלהם נגד מדינת ישראל, במקום להשקיע את כל כוחם בהפעלת לחץ על הנאצים ועל העולם. 
אז רק הם אשמים?מי האיש? הח"ח!

מנסה רק להבין אם הם עד כדי כך חשובים.

חשובים? לא. בעלי זרוע? בהחלט.נקדימון
ולדעתך ישראל כ"ץ יותר בכושר?מי האיש? הח"ח!

הזרוע של כ"ץ התאמנה מספיק כך שהם לא יכופפו אותה?
אם כן, אשמח לדעת באיזה מכון הוא מתאמן.
האם תסכים איתי שאם הזרוע שלו לא מספיק שמשון דער גיבער נישט פערטוכעס אריבער, אז אולי לא כדאי שנחזור ללחימה, שבצלאל כל כך דורש? כי אם לא אז מה זה יועיל ואיך זה יהיה שונה?

ובכל זאת לסיום, רק כי זו לא דעתי אלא דעתו של מישהו אחר, אבל בכל זאת כל כך שונה מדעתך [עד כמה שהבנתי מגעת]:

/news/659378

בעצם ביבי מואשם - פחות או יותר - שאפילו אילו היה הרב גינזבורג מתמנה לנשיא ארצות הברית, עדיין זה המקום שאליו היינו מגיעים. what say you?

אין קשר בין מה שכתבתי למה שעניתנקדימון

אין לנו פרוויליגיה לעצור את המלחמה. אפילו היום צהל המשיך לגלות מצבורי נשק ענקיים בגבול לבנון.

ג'נין הפכה להיות רפיח של יו"ש. עזה עדיין שורצת נאצים, ומליאה בחוגגים שמאחלים ומייחלים לראות עוד 7.10

מדינה חפיצת חיים חייבת להילחם. רק אזרחים שמזדהים עם האויב, רוצים לראות בנפילתה או בניצחון חמאס.

אבל המלחמה הזו תוביל לתוצאה טובה?מי האיש? הח"ח!

מה תהיה התוצאה בשורה התחתונה? מי ישלוט באיזור עזה? אני רק שואל כמובן, אינני מנסה להציק או לנדנד.

אחרי עיסקת החטופים המופקרתנקדימוןאחרונה

לעצור עכשיו זה פעולת התאבדות מודעת. במו ידינו שיקמנו את האויב.

אם נמשיך ונגלגל אותם עוד עשרות שנים אחורה, ננצל את הסיטואציה החדשה מארה"ב כראוי,

נרעיב אותם כמו שצריך, ונעקור מהם את המחשבה לחשוב על משהו דומה - אז כן, התוצאה תהיה "ותשקוט הארץ 40 שנה".

הזהות של מי שישלוט בעזה בסוף היא לא חשובה במיוחד. מה שחשוב זה שתהיה וודאות באכיפה, באי-סיוע ובאי-תמיכה באויב.

חשוב שנהיה מעורבים בצורה עמוקה בסיפור הזה, תוך בקרה מליאה, ולקיחת המושכות לידיים בהינף רגע בעת הצורך.

זה ממש קטיף דובדבניםפשוט אני..
היו אינספור משתנים בין העסקה הראשונה לשנייה, וזו לא חכמה להסתכל רק על חלקם בשביל להגיע למסקנה שמראש רוצים להגיע אליה.
נכוןבינייש פתוח
גם היה לחץ צבאי חזק הרבה יותר, גם דבר חשוב מאוד 
החמאס אכל אותה בעסקה הקודמתפשוט אני..

היה בטוח שישראל לא תוכל לחזור להילחם אחרי הפסקת אש,

בסוף האש חזרה במלוא המרץ, הפליטים נשארו בפליטותם עוד למעלה משנה, ציר נצרים התרחב לעוד קילומטרים שלמים, רפיח כמעט נמחקה, הצפון כמעט נמחק, סינוואר ודף חוסלו...

היה ברור שהם לא יסכימו לעוד עסקה כזאת, יש גבול כמה מטומטמים אפשר להיות.

כמו שאתה עצמך אמרת, העסקה הקודמת הייתה יותר טובה מבחינת ישראל, כלומר הרבה יותר רעה מבחינתם... 

עניין נוסף זה שחטיפת הילדים הייתה נטל עצום עבורם, גם המדינות שבעד חמאס כמו קטאר הבהירו להם שזה קו אדום. לכן היה להם עוד אינטרס להיפטר מהעול הזה.

יש לחמאס קווים אדומים??בינייש פתוח

עוד מעט תספר שהוא מורתע...

למיטב ידיעתי הוא מחזיק את משפחת ביבס בשבי מעל לשנה.

לא מאהבת ישראלפשוט אני..
אבל גם אנטישמיים גדולים בעולם הערבי והמערבי לא היו יכולים להתעלם מחטיפת ילדים, ובסוף אם יש משהו שחמאס טוב בו - זה לשחק על דעת הקהל
כל מילהחרדיתאחת
יש לך עוד מישהו להאשים?מי האיש? הח"ח!

רוצה להאשים את הצבא, כמו אבי מעוז ועוד כמה חברים טובים?
הזמנתי לך ולנתניהו גיגית דמעות.
בטח הדמעות הן בעיקר כי גנץ ואיזנקוט כבר עזבו, אז יותר קשה להפיל תיק.
חוץ מזה, בוא נשים את הדברים (שאיתן גיל כבר שם) על השולחן: ביידן לא לחץ על ישראל, טראמפ כן.

למה אתה משנה נושא לביידן וטראמפ?בינייש פתוח
אולי כי... זה באמת הנושא?מי האיש? הח"ח!

ולא "קפלן" ושאר התירוצים?

אולי כי הישלו אותנו [כמובן, את מי שהיה קל להשלות, לא מי שעוד אז פירסם כאן את ההכרזה שרק עיסקה מביאה בהכרח חטופים חיים, ולא עניין אותי בכלל אם מישהו צווח או צורח], שאם רק נהיה "מאוחדים" או משהו, אז נחזיר את החטופים [ואיכשהו הפתאים היו אמורים להבין שהכוונה נחזיר בחיים] בפלישה קרקעית, כמו שיעקב נגל דיברר ש"הלחימה תקרב אותנו אל החטופים"?
מה עוד אפשר לעשות כדי שיהיה ברור מה היה אמת ומה היה תיאטרון?

האמת היא, שנראה לי שיש כאן מקום לתוספת. כל העניין הזה עם ההאשמות עכשיו, שההוא לא ציית, ושההיא לעומתית, ושהבכירים הם מרדניים, ושהדרג המדיני מנחה אבל איזה דיפ סטייט מחבל בהכול, הגיע הזמן להבין מה החלק שלנו - הציבור הרחב - בכל זה.
כי זה אחד מהשניים: או שזו אמת, או שכולנו מסכימים שזו רק תעמולה וחיפוש אשמים לכיסוי על כישלון גמור.
נשים הפעם אחרון ראשון: אם זו רק תעמולה, הגיע הזמן שנתבגר ופשוט נתחבר בחזרה למציאות. המציאות שבה לוחשים הן לביידן והן לטראמפ "כן בוס, מה שתגיד בוס, אנחנו נגיד לחיילים שלנו לחפש בעזה את אטלנטיס האבודה, ונוציא אותם בסוף הסיבוב כשהם יהיו מבולבלים ולא יקלטו שהם שימשו רק כבובות על חוטים, וכמובן שכן נחזיר את העזתים לעריהם ולחורבותיהם, ונסגור בשקט עיסקה איתכם ועם המוסלמים בדוחא".
ונחזור לראשון, אם זו אמת - אז מי יתקן את האמת העגומה הזו? אלו שמתבכיינים שזה כך? אתה עדיין לא רואה שהם רק משתמשים בזה כתירוצים וככיסוי לאוזלת ידם? אפילו אם זו אמת, אתה ואני וכולנו הם אלו שעשויים, אם בכלל, לטפל ברעה חולה כזו. כי אפילו אם זה המצב, אז להזכירך, בין הצדדים המעורבים - ובעלי ההשפעה - נחתם בעל פה ההסכם הג'נטלמני משמונה באוקטובר, להשאיר את כולם בתפקיד וכך גם הדרג המדיני, מה היתה לדעתך מטרתו? אתה באמת ובתמים מאמין שמישהו קיווה שהדרג המבצע, הזרועות המעשיות, יתקנו את העיוותים שנתגלעו, ופתאום עכשיו מאוכזבים? לדעתך התכנון שהוצג - ובפומבי לגמרי! - עוד לפני שחייל אחד נכנס בסך ובמסודר לשטח עזה, היה אמור להביא הישגים יותר ממה שראינו? אם אתה מאמין בתקווה כזו, אתה באמת התמים הכי צדיק - והכי לא מחובר למציאות - שקיים בעם ישראל. בחיים האמיתיים, התוכנית ההיא היתה בדיחה רעה, ועניינה היה איכשהוא להימנע מעריפת ראשים פנימית, מעין ההרג האפי של משה רבינו הנזעם והנחרד בראותו את מעשה העגל. עניינה של הפעולה הצבאית כולה היה להרוויח - ולבזבז ולשרוף - זמן. שאולי בסוף יבוא טראמפ, ואולי טראמפ ירשה... לך תדע מה. הימור על הימור על הימור. סתם כי זה יותר נוח, סתם כי זה יותר קל.
כך שאפילו אם זו אמת, ואפילו אם יש דיפ סטייט, ואפילו אם "התקשורת" הנוראה, וקפלן, והסיסמאות והסיכות הצהובות הנכלוליות, עשו רע להנהגתנו המנצחת והמפוארת כאלכסנדר, אתה רואה היטב שאף אחד לא מוטרד ולא ינקוף אצבע בעניין, אלא אם זה יהיה אתה ואני וכולנו, ולא בפורומים אחרי קיפול התפילין ושתיית הקפה בתשע בבוקר. אלא במעשים, וברחובות, ובמפגני כוח ובהתארגנויות פוליטיות מעשיות וממשיות.

די עם זה כברבינייש פתוח

אתה בא לספר לנו שקיבלנו עסקה לא טובה בגלל טראמפ

כבר כמה חודשים שלא הגענו לעסקה טובה תחת ביידן.

את זה לא צריך שאני אספר.מי האיש? הח"ח!

את זה מספרים פה מספיק אחרים, ולרבים מהם יותר ידע וגם יותר זמן לבדוק. זה בדיוק מה שכולם מספרים, כנראה פיספסת.

מה שאני מספר זה מה שאנחנו צריכים לתקן, אם בכלל יש כאן איזה דיון In good faith, ואני אפילו לא בטוח שזה כך.

ביידן עצר חימושים ואיים איומים פומבייםנקדימון
טראמפ לא. אלמלא בלינקן הארור, היינו ממשיכים להרעיב את חמאס עוד שבועיים והעיסקה הראשונה הייתה יכולה לכלול את כולם.

הקפלניסטים הארורים תומכי הצורר הנאצי השקיעו ממרצם כדי להחליש את ישראל, ולתמוך באויב ובבגצ שפתח את שעריו לחבק נאצים, במקום להשקיע את כוחם בהפעלת לחץ על ארהב, על העולם, ועל החמאס הנאצו-עזתי.

נניח שכל זה כך.מי האיש? הח"ח!

אז לא היתה לממשלת ישראל שום דרך לכלום? או שזו היתה ממשלה איומה ונוראה רק כי תחנה 12 הכתיבה שחייבים לצרף לה גם את גנץ ואיזנקוט? (אם כי אני אישית זוכר את עמית סגל, ערב הצטרפותם, פוער עיניים רושפות, מטלטל ראש ובאמת "לא מסוגל להבין" מה עדיין מעכב אותם מלחתום כבר ולהיכנס)
ועוד שאלה: אם ביידן איים בפומבי, אז האם המסקנה איננה שטראמפ פשוט איים בחשאי? כלומר - האם אין זה שעכשיו בוכים על מה שנכנעו לטראמפ, ולא לביידן? מנסה להבין את הנקודה.

ההתערבות של טראמפ מכוסה כולהנקדימון

אם זה היה ברור שהוא בכלל היה רלוונטי לעיסקה, אז לא היו אמורים להיות שום משחקי לקיחת קרדיט.

האם טראמפ איים? שיחד? הציע שפנים בכובע? אין שום מידע גלוי על זה, הכל שמועות בעלמא.

על חיבוק הדוב של ביידן כולנו יודעים, שמענו וראינו.

אגב, כולם שמחו שגנץ ואייזנדקוט נכנסו לממשלת אחדות. התיעוב ללפיד רק גדל כי העדיף פוליטיקה שפילה כהרגלו.

למעשה, טעינו לגבי שני הגנרלים. הפוליטיקה הקטנה שלחשה באוזניהם מתוך האופוזיציה הכריעה אותם, ובמקום לעזור

הם באו להפריע. הדליפו כל דבר. שמו מקלות בגלגלים של כל דבר. הזיקו. ההישגים הגדולים הגיעו כשהם עזבו.

ההדלפות פסקו כשהם עזבו. המים שככו קצת. גנץ הטיפש דפק לעצמו את העתיד, כי במחנה שלנו לא רוצים אותו

והמחנה שלו גם כבר רואה בו נמושה חסרת עמוד שדרה.

חחחחחחחחחחחח איזה טוקסיקצדיק יסוד עלום

אני נהנה לקרוא. תבורך על כוס התרעלה

*טוקסיק = Toxic = רעיל, במקרה ויש בקהל כוזרים שלא דוברים

אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אוראחרונה

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה

אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער

נעשה לו קוקיות, שיהיה בת

איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉

ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה

"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?" 

"ראש עיר או ראשת עיר?"

כן ראשת זה חארטה..

אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo

מחבבת שגרה

היא לא חייבת להיות משעממת

בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה

שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי

לא שזכרתי את זה

אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום 

מרגשזיויקאחרונה
מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת

שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!

חודש טוב!

השאלה שלךנחלת

לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה  אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.

אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
חח
סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

אולינחלת

אתה מבין בנצרות, באלילות, אבל ביהדות, כפי שמתבטאת למשל באורח החיים והתפישה החרדית, ולא רק, משהו מאוד מעוות,  ידידי.....רחמנות. באמת.

חבל.

לא רוצה להתעסק עם זה יותר. זה הביא לכל כך הרבה דברים לא נכונים, ומכוערים (!), שחבל שהתחלנו עם זה.

חודש טוב לכולם! 

הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
וואו, מחזק כלכךךך, תודה רבה ששלחת🙏תמימלה..?
🤗הרמוניהאחרונה
POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויק
ברוכה הבאהארץ השוקולדאחרונה
שהכתיבה שלך תמיד תהיה טובה עבורך ועבור הקוראים

אולי יעניין אותך