לגבי אוסטרליה זה באמת שאלה כי ההיסטוריה שלה חדשה ולא ברור עד כמה הם בריטים או אוסטרלים. אבל בארהב,גם אם מחר מדינת ארהב תתפרק, עדיין ישאר עם אמריקאי עם אתוס לאומי, 200 שנות קיומה של ארהב יצרו עם אמיתי ולא רק מדינה. במידה מסויימת זה עם אתני, כי רוב האמריקאים נולדו להורים אמריקאים.
בניגוד לזה, קניה או פלסטינים הם לא עם, אלא מדינה מלאכותית או אידאולוגיה מלאכותית. ארהב זה לא(רק) אידאולוגיה אלא רגש לאומי אותנטי שנוצר במשך ה200 שנה האחרונות (עם שורשים של 400 שנה מאז המתיישבים הראשונים באמריקה).
זה שאדם טוען משהו בשכל, לא אומר שהוא מרגיש כך ברגש.
תפגיש ערבי סורי וערבי פלסטיני ותבחן מנקודת מבט פסיכולוגית את התגובות מהצד.
(כמו הדוגמא שהבאתי לפני, צרפתי ממוצע כיום יומר לך שהוא צרפתי בזה שהוא מאמין בשיווין אחווה וחירות. למרות זאת הכבאים (חלקם אתאיסטים) בפריס מסרו את נפשם תוך סיכון חיים כדי לכבות שריפה בכנסיית הנוטרדאם. מבחינה אידאולוגית אין לזה שום הסבר, כי הרי הכנסייה מייצגת ההפך מחירות אחווה ושיוון. אבל ברגש הלאומי שלהם הם מרגישים שהכנסייה ייצגה תקופה חשובה בתולדות העם הצרפתי).
וחוץ מזה חלק מהפלסטינים עצמם אומרים שהם ערבים ולא פלסטינים. אתה מערבב בין אידאולוגיה לרגש לאומי.
מעשית גם דאעש מתאבדים בשביל מדינה אסלאמית, האם יש בגלל זה "עם מוסלמי"? אדם פועל לא רק מרגש לאומי, אלא מאדאולוגיה או דת. זה לא סיבה להקים מדינה לכל בני דת אחת או בני אידאולוגיה אחת בעולם. ואם עורכי הדין באמת יאמינו שהם עם מחר ומולדתם אנטרטיקה, תקים להם מדינה באנטרטיקה?
החיים הם לא משחק,ומדינות מקימים רק לעמים אמיתיים, לא לאלו "שמשחקים אותה" עם, מסיבות אידאולוגיות. אי אפשר להשוות בין הכורדים לפלסטינים למשל. הראשונים הם עם עם רגש לאומי אותנטי.
זה שהעולם מטומטם ומקבל כל אידאולוגיה כאומה קיימת, זה לא אשמתי, עם כי יש לזה סיבות רבות למה העולם לקה בטמטום זה ורואה עמים בתור אידאולוגיות (תחליף חילוני של הדת. הלאום במקום להיות משהו רגשי הופך להיות משהו אידאולוגי. ואני לא מדבר פה על עם ישראל שהוא שונה מהותית באתוס הלאומי שלו מכל העמים).
נכון שגם אם היה עם פלבטיני אמיתי אז הייתי נגד מדינה. בסוף הקשר שלנו לארץ גדול פי אינסוף מהקשר שלהם, וכנ"ל אצל הכנענים, שירשנו טת הארץ מהם.