משהו שאני לא רואה הרבה אנשים מדברים עליו זהמורדור(המלכים)

כמה בלטריקס לסטריינג' טובה בתור העוזרת של הנבל

היא פסיכופטית

היא הרגה את סיריוס שנתיים אחרי שהארי גילה שהוא טוב

היא כמעט מתה הרבה פעמים

בסוף כשמולי הורגת אותה הקרב ביניהם זה הדו קרב השני הכי גדול בספר הזה (גם מולי היא דמות ממש טובה אבל לא כמו בלטריקס)

היא פשוט עובדת כשזה מגיע לעוזר של הנבל

היא אפילו הצטערה שהיא לא קיבלה את ההזדמנות לחתוך לעצמה את היד בשביל וולדמורט

מה אתה רוצה שידברו?נקדימון
התפקיד שלה הוא להיות מעריצה נלהבת ואדוקה של וולדמורט, האזרח האולטימטיבי במדינה/ממלכה שהוא חולם עליה. אין בה מיסתורין שמבקש פיענוח. וגם אין לה תפקיד משמעותי בעלילה, היא פשוט ניצב ממש ממש טוב.
לדעתי בלטריקס היא המקבילה הנשית של וולדמורט, כלומרקעלעברימבאר

וולדמורט הוא הרשע הגברי הכי גדול -  חסר יכולת אהבה, רחמים ואמפתיה (שזה ההגדרה הפסיכולוגית לפסיכופט, אם אני לא טועה).

לא נראה לי שאצל נשים יכול להיות כזה דבר.

לכן בלטריקס היא רשעה מסוג אחר, אמנם יש לה יכולת לחוש אהבה (למשפחה שלה או הערצה לוולדמורט) אבל היא סדיסטית ונהנת לגרום סבל, שזה רשע אחר. וולדמורט למשל לא מענה בשביל הכיף, אלא כי יש צורך או לפרוק זעם (לדוגמא הוא לא הרג 2 ילדים מוגלגים במכתש גודריק כי זה סתם מיותר, לא מחמלה), וולדמורט הוא קר רוח, ומן הסתם רואה ביטוי של חולשה בהנאה מגרימת סבל או כל בהבעת כל רגש אחר (מלבד רגש שליטה, כעס או הערצה עצמית). ואילו בלטריקס רגשנית בקטע הרשע.

ולכן גם מולי היא זו שהורגת אותה, אשה מול אשהקעלעברימבאר
במיוחד שמולי היא סמל של אמא ועקרת בית
למרותמורדור(המלכים)

שנראה לי שזה היה מתאים יותר שמקגונגל היתה הורגת אותה כי היא הייתה הסגנית של דמבלדור

אבל מולי היא הסמל הכי נשי, אמא ועקרת ביתקעלעברימבאר
מקונגל היא לא לוחמניתנקדימון
קשה לי לדמיין אותה נלחמת כמו שצריך.
גם מולי לא לוחמנית האמת...קעלעברימבאר
יש לה את זה באופי, זה בולטנקדימון
מולי היא דעתנית, תזזיתית, היא ה"גבר" בבית, גינגית, וכו.

מקונגל, לעומת זאת, היא אריסטוקרטית, מעונבת, ומאוד אסופה.

זה שמולי תקיפה לא אומר שהיא לא נשית, היא סוג שלקעלעברימבאר

אמא פולניה. ומגיבה ברגשנות תמיד.

דווקא מקגונגל יותר גברית, יש הרבה גברים אריסטוקרטים (גם סנייפ הוא קצת כזה).

תזזיתיות היא לא תכונה גברית.

לא אמרתי שהיא לא נשיתנקדימון

היא סופר נשית, והיא אמא במלוא מובן המילה,

אבל עדיין היא האסרטיבית יותר, היוזמת והמנהלת. לזו כוונתי.

אה, כן נכון צודקקעלעברימבאר
אבל אתה צודק שמולי יותר לוחמנית ממקגנוגלקעלעברימבאר
במיוחד אם זה לצורך הגנה על הילדים שלהקעלעברימבאר
בזכרונות מצעירותונקדימון

הוא בהחלט נהנה מגרימת סבל.

ביחס למוגלגים, הם כמו חיות בשבילו. לא משהו שמאיים עליו בכלל, ולכן לא יהרוג בהכרח.

בספר/סרט האמר במפורש הוא חשב שזה מיותר?

הוא לא נהנה לגרום סבל, אלא לנקום ולהפגין שליטהקעלעברימבאר

דוגמאות, בציטוט בזכרונותיו כשההלך להרוג את גיימס ולילי ועבר ברחוב במכתש גודריק היו 2 ילדים מוגלגים שראו את פניו וברחו, הוא חשב לעצמו "הנפת שרביט אחת והם לא יחזרו לאמם, אבל זה בהחלט מיותר" וכן כתוב שלפני הרצח של גיימס ולילי "הוא היה מלא באותה תחושת ייעוד ונצחון שקדמה למעשי רצח. לא שנאה, שנאה קיימת רק אצל יצורים חלשים..." (בפרק מכתש גודריק בספר 7).

וולדמורט מתייחס למוגלגים כמו חיות, אז הורג אותם אם יש צורך או סתם, ולעיתים מוותר על הרצח, זה לא חשוב. בלטריקס לא תפספס הזגמנות של הנאה בגרימת סבל סדיסטי לאותם "חיות" או כמו שאמרה להארי על קרושיו "אתה צריך להתכוון ולהנות מזה, פוטר!"

התאוריה הזו יותר מדי נכונה...אוראלססס

בספר של 'הילד המקולל' (עליו הולך לצאת סרט השנה) מוזכר שוולדמורט התחתן לבסוף עם בלטרקיס ונולדה להם דלפי.

עדכון של הרגע:אוראלסססאחרונה

עקב עומס על הסדרה, לא נראה שהסרט יצא בשנה הקרובה...

אודיובוק טוב?Lully01

מכירים אודיו בוק טוב להארי פוטר??

שמעתי את ספרים 1+2 ביוטיוב שהקריאה the reader האלופה ולא מצליחה למצוא משהו שאהבתי לספרים שבאים אח"כ לצערי... אשמח לעזרה (הכוונה למישהו שמקריא את הסיפור איך שהוא מהספר, ולא מסכם את הפרקים כמו ב'תם ונשלם הקונדס' למשל) 

אילו פודקסטים יש על הארי פוטר?מתואמת

כאלה נקיים, בלי גסויות...

תודה!

יש את פוטרקאסט. לא שמעתי המון, אבל לא זכור לי כגסלביטה
תודה! באיזו פלטפורמה אפשר לשמוע?מתואמת
ספוטיפיי הכי נחלביטה
מתואמתאחרונה
סרטי הארי פוטר 2 ו3מים זכים
שום קישור באתר לא עובד, משהו יכול להעלות? בבקשה גדולה.
בבקשה??מים זכיםאחרונה
האם לדעת הספרדים הארי פוטר יוצא בהדלקתאיגנוטוס פברל

נרות חנוכה ידי חובה ע"י זה שמר דראסלי מדליק? הרי זה המקום שהוא מחשיב כבית. (אגב לכן כולם חוזרים לחופשה בחג הזה של הנויצרים  כדי להדליק נרות חנוכה בביתם)

השאלהקעלעברימבאר
אם וולדמורט מדליק בשביל הארי, האם אומרים וולדמורט כגופו (בגלל ההורקרוקס של הצלקת) או לא?
תראה, לפי מה שראיתי בפניני הלכה, בחורים שישניםאיגנוטוס פברל

בפנימיה, שאחד ידליק בשביל כולם בחדר, אז כנראה זה יהיה רון, כי הוא הגדול מבינהם

אבל אשה יכולה להדליק בשביל בעלה שמחוץ לבית, כיקעלעברימבאראחרונה

אשתו כגופו.

אז אולי גם וולדמורט כגופו של הארי? השאלה אם בית רידל או אחוזת מאלפוי זה נחשב הבית של וולדמורט. אולי זה שהוא שם שם את היומן זה נחשב שהוא השתתף בפרוטה עם בעל הבית?

בספרקעלעברימבאר
הראשון מוזכר שהאגריד אומר שקווירל נפגע מליליות ביער השחור.

הסתכלתי באינטרנט מה זה במקור, במקום ליליות מופיע hag. בדקתי והכוונה לסוג של מכשפה רעה או פיה רעה בפולקלור האירופאי

לא זכרתי כבר שכך זה תורגם...מתואמת
אם אני לא טועה, גם בספר השלישי מופיע אזכור של hag, כאחד מהיצורים שמגיעים הרבה להוגסמיד כי אינם יכולים להסוות את עצמם היטב בקרב מוגלגים. מעניין איך שם זה מתורגם...
שם זה אמגושית, לא?קעלעברימבאר

אמגוש זה כהן דת פרסי, שהפך אחר כך בגמרא לכינוי למכשף לזכרוני

נכון, מצלצל לי מוכר... (כבר שנים לא קראתי את הסדרהמתואמתאחרונה
בעברית)
בן גביר נחפז למשרדו בעודו צוהל בקול:קעלעברימבאר

"אישור תליה, אישור תליה! איפה החבל?" הוא אמר בשמחה.

"אתה מבין" הוא אמר להארי "עכשיו שיאשרו לי לתלות מחבלים מהצוואר שלהם למטה במרתפים, יצורים מבחילים, כבר לא יוכלו לזרוק פצצות סירחון על ישראל. נכון? הייתם חושבים פעמיים לפני שהייתם מלכלכים עםבוץ נגד ישראל, אם הייתם יודעים שאני יכול לתלות אתכם כמה ימים! נגמרו הימים האלה. חוץ מזה ראש הממשלה הסכים לחתום על צו גירוש לטיבי!"

חשבתי על זה -קעלעברימבאר
גמדוני הבית זה כמו השחורים העבדים שהיו בארהב, הקנטאורים כמו האינדיאנים בשטחים שלהם פעם, והגובלינים כמו היהודים שדורשים זכויות שוות
זהו? זו כל מהות היהודים - שהם דורשים זכויות?😱מתואמת

עם ההשוואות האחרות אני מסכימה.

האמת שאם כבר היהודים בסדרה הם בני המוגלגים - כי הרי וולדמורט (=היטלר) האמין בטוהר דם (=הגזע הארי), אז ילדי המוגלגים, שאינם טהורי דם, הם היהודים, שהיטלר רצח בשל היותם לא מהגזע הארי...

כאילו ישקעלעברימבאר
3 יצורים שלא שווי זכויות לקוסמים: גובלינים (שפעם בכלל לא היו להם זכויות, וגם היום לא יכולים לשאת שרביט), גמדונים וקנטאורים.

אז אפשר להקביל את זה לארהב במאה ה-19 , ליהודים היו זכויות בפועל אבל עדיין אנטישמיות (והם שלטו בבנקים), השחורים היו עבדים, והאינדאינים חיו פרא חיים אוטונומיים בטריטוריות שהממשל נתן להם

עכשיו הבנתי... תודה!מתואמתאחרונה
איך הפרוגרסיבים קוראים לוולדמורט:קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י' בכסלו תשפ"ו 15:21

את.ה.ם.ן-יודע.ת-מי.ה

😅מתואמתאחרונה

אולי יעניין אותך