משהו ממש מעצבן על העסקה שבסוף הרווחנו ממנובינייש פתוח

חלק מהפרטים של העסקה הוא הסדר של השחרור.

ברור שאנחנו מעדיפים שהבנות ישתחררו קודם.

וברור שהתצפיתניות שהיו שם בשבילנו וכנראה הכי סובלות אמורות להיות ראשונות.

אז זהו שלא. אנחנו נותנים קדימות לאזרחיות בגלל אמנות בינלאומיות.

אז למה הרווחנו? כי חמאס הפר את העסקה ובכל זאת שחרר קודם את התצפניות, וכך הרווחנו פעמים גם מכך שהשחרור בוצע בסדר יותר טוב, וגם יש לנו סיבה להמשיך לסגור את ציר נצרים.

עכשיו נשאר רק לקוות שארבל יהוד חיה ותחזור חיה (ואם חס וחלילה היא מתה, זה עוד סיבה מאוד טובה להקדים חטופה חייה על המשימה החשובה לקבור אותה כראוי ולתת למשפחה להתאבל כמו שצריך...)

לא יודע מי יותר סובלברגוע

אבל אני חושב שהמדינה אחראית להגן קודם כל על האזרחים שלה, לפני החיילים.

החיילים התגייסו כדי להגן על האזרחים.

מאיפה הקביעה שהדם של האזרחים יותר אדום מדם של חיילקעלעברימבאר

מדם של חיילים? נכון שהחיילים שומרים על האזרחים. אבל אנחנו לא נגרום להרג של מאות חיילים כדי להציל 30 אזרחים

אם זאת לא נקודת ההנחה הכואבתעף אחד

אז לא היינו מגיעים לעסקה אף פעם.
ואני לא מסכים איתך, חיילים בכל מדינהובטח במדינת ישראל מוכנים להקריב את החיים שלהם למען מטרה נעלה, משמעות גדולה יותר מהם, ופה היא הייתה שחרור החטופים.
לא נעים להודות, אבל בסדר העדיפויות של צה"ל, דם של 30 אזרחים אכן יותר אדום מדם של מאות חיילים.

חיילים יוצאים למלחמה לא כדי לא למות, אלא כדי להשלים את היעד שהדרג המדיני קבע. המחיר הוא כואב ומכעיס, אבל אי אפשר להשוות את כמות החיילים שנהרגו לכמות האזרחים ששוחררו.
האזרחים משחקים תפקיד אסטרטגי חשוב מאין כמוהו בלוחמה הפסיכולוגית והמורל, והמדינה מחוייבת להם יותר מאשר לחיילים שברור שההקרבה שלהם היא מה ששבסופו של דבר הביא לשחרור היסטורי של אזרחים אחרי יוצר משנה בשבי החמאס. גם החיילים עצמם יודעים את העובדות האלה, והם בוחרים להילחם, לפעמים אפילו למות בקרב, בשביל המטרה הזאת. אז קצת פרספקטיבה, הלב כואב על החללים, אבל הם לא נפלו לשווא, הם עשו היסטוריה, ובמותם ציוו לנו את החיים.

תקשיב חמודבינייש פתוח

זה שחיילים מוכנים למות למענינו, לא אומר שאנחנו אמורים להיות אדישים למוות שלהם, אלא להפך, אנחנו אמורים להעריך אותם על זה.

ועוד לא לקחנו בחשבון שתצפיתניות אינן לוחמות.

תקשיב מתוקעף אחד

אף אחד לא אדיש למוות שלהם.

אפילו הדרג המדיני שמואשם פעם אחר פעם, וכנראה שבצדק, במות חיילים, לא אדיש למוות שלהם.

אבל עצם זה שאנחנו מדינה ריבונית שהצבא שלה לא פועל כגוף עצמאי אלא על פי נהלי הדרג המדיני, בהכרח שישנם ערכים אחרים לפני חיי החיילים.

ותצפיתניות שאינן לוחמות כואבות כמו כל אזרח אחר.

אל תנסה להוציא אותי אפאתי ואגואיסט.

איזה ערכים אחרים יש לפני חיי חיילים?קעלעברימבאר
את השאלה הזאת תשאל את מי שקובע את הערכים האלועף אחד

במקרה הרע הם יכולים להיות פוליטיים, במקרה הטוב הם לפחות יתיימרו להיות ערכים מוסריים.

הנקודה היא, ואני אומר לצערנו, שחיי אדם מאז שהוא עלה על מדים שווים עכשיו אחרת מחיי אזרחים.

כשיש מלחמה אין ציפייה "לנצח", או יותר נכון לסיים אותה, בלי שהיא תגבה חיי אדם כלל. זה נאיבי לחשוב ככה.

"אבל יש לעשות כל שאפשר כדי לצמצם את המחיר" - זה נכון, וזה קו שגם צה"ל שותף לו, הצבא הוא לא הפקר גמור, די עם הקשקושים הבכיינים האלה של התקשורת הימנית שמרגישה שהיא חייבת להקצין כדי לשרוד.

אנחנו נכנסו בחמאס ובעזתים כמו שלא נכנסנו בהם אף פעם. הפגיעה החמורה הזאת בחמאס משמעותה הישירה הגנה על חיי אזרחים.

את הנופלים אנחנו נזכור, וננציח, ונבכה עליהם ביחד כל יום זיכרון.

אבל נהיה מסוגלים לעשות את זה, כאומה שעדיין עומדת על הרגליים שלה, כאומה שבלמה הרס הרבה יותר טוטאלי בשלטונה,

כאומה שעוד מרימה עיניים לשמיים, ולא הושפלה עד עפר ואין לה תקומה,

רק בזכות חיי החיילים האלה.

אז אם אתה שואל אותי על ההיקף? גם אני מסכים שהוא לא מקובל ולא הגיוני ולא לגיטימי בשום צורה.

אם אתה שואל אותי על המחיר? הוא בלתי נמנע. ובשביל לעמוד במחיר הזה אנחנו בונים חוסן לאומי.

חוסן לאומי שהראשונה לחבל בו היא ההקצנה לעקוף את המדינה, והממשלה, הימנית שלו מימין.

יש דברים שהם מעל לזהגבר יהודי

א. עבודה זרה.

ב. גילוי עריות.

ג. שפיכות דמים (לדוגמא: אסור למסור יהודי אחד להריגה כדי להציל פלוגת חיילים).

ד. דברים שחיילים הולכים להילחם עליהם במסירות נפש, כגון עצם היישוב היהודי בארץ (אחרת - מדוע אנחנו לא באוגנדה?).

אסור גם למסור פלוגת חיילים להריגה כדי להציל יהודיקעלעברימבאראחרונה
אחד
מחילה על הבוטות, אבל אני לא רואה בלהרוג מאות חייליקעלעברימבאר

חיילים בשביל לשחרר 30 אזרחים משהו שמהווה מטרה נעלה, אלא שפיכת דם מיותרת, וטמטום קיצוני שמתאים לחכמי חלם. להציל 30 אנשים במחיר של הרג מאות אחרים?

אני מסכים שתפקיד חיילים הוא להגן על האזרחים, אבל לא במחיר של יותר הרוגים חיילים מאזרחים.

ההגיון היחיד שאני יכול לראות במעשה כזה הוא שאם לא נציל את האזרחים בכל דרך, תהיה כאן אובדן הרתעה גדול כי אזרחים יפחדו לחזור לגור במטולה למשל, מה שייגרום לחזבאללה רוח גבית ויגביר את הטרור שלהם לטווח ארוך בצורה מסוכנת.  אבל שחרור חטופים במסגרת הנוכחית יגביר עוד יותר את המוטיבציה דל הטרור כך שהשיקול הלא מטופש היחיד כאן נדחה.

כל החלוקה בין אזרחים לחיילים היא שטות אחת גדולה שהומצאה באירופה באלף שנה האחרונות, ואיפשרה לעמים שתורבתו משבטים ברברים ולוחמניים והפכו למדינות תרבותיות לכאורה, להמשיך בתאוות ההרג שלהם במלחמה מבלי להרגיש נקיפות מצפון, כי הרי הורגים "רק חיילים" ולא אזרחים. לדוגמא מלחמת העולם הראשונה היא רצח העם הכמעט גדול בהיסטוריה, שבו מדינות אירופה הנאורות ביצעו רצח עם של 15 מיליון איש אחד בשני, מה שמגמד את רצח העם הארמני. אה שכחתי... אותם 15 מיליון היו "רק חיילים" (או אזרחים בני 16 שגויסו ומייד יצאו לקרבות) , אז זה בסדר.... זו דוגמא לתרבות של רשע וטפשות , שבטפשותינו הרבה ובשעבודינו התרבותי לאירופה אנחנו מאמצים כאן בישראל...

לא מבין בכלל איך הגעתם לדיון על מאות חייליםברגוע

הדיון היה את מי לשחרר צריך לפעול לשחרר קודם, את האזרחים או את החיילים

כן אבל זה משנה לשיקול שיהרגו מאות חייליםקעלעברימבאר
כתוצאה מהעסקה. וגם בעסקה עצמה צריך ללכת לפי כמות המשוחררים, ולא לפי אם הוא אזרח או חייל. גם אני חושב שלאזרח יש קדימות על חייל בשחרור
נכון, אבל זה לא הדיון כאןברגוע

אף אחד כאן לא הצדיק את עצם העסקה

..קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך כ"ו בטבת תשפ"ה 20:53

..

..קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך כ"ו בטבת תשפ"ה 20:52

..

..קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך כ"ו בטבת תשפ"ה 20:52

..

מחילה, זה מעוותהסטורי
כלומר בוודאי שחייל שיוצא לקרב, מוכן למסור נפשו למען האזרחים. דווקא בגלל זה, האחריות של המדינה ששלחה אותו אליו, צריכה להיות גדולה יותר.

המציאות ההזויה כרגע היא, שאלו שיכלו לחלץ את עצמם, אבל נשארו בשביל לחלץ אחרים, נשארו אחרונים.

זאת טענה עם סתירה פנימיתפשוט אני..

בגלל שתפקיד החיילים הוא להגן על האזרחים,

צריך להציל חיילים גם במחיר חיי אזרחים?

אם כן, הרי שתפקיד החיילים הוא... להגן על חיילים.

אני כאבא אמור לשמור על חיי הילדים שלי, לשיטתך זה אומר שעדיף להציל אותי ולא אותם...

לא זה מה שאמרתיהסטורי

בעיני, בתור מדינה ריבונית ולא איזה שטעטל בגלות - אנחנו לא אמורים לעשות חשבונות כאלו, אלא לנצח את האויב ולהחזיר את שבויינו בגאון. מי ששייך מעשית להציל בפעולה צבאית, זה מה שצריך לעשות למרות שחיילים יסתכנו בפעולה הזאת.

אבל כן, חלק ממה שמאפשר לחייל להסתער בשדה הקרב, זו הידיעה שהמדינה מאחריו ואם הוא יפול בשבי יעשו כל מאמץ להחזירו חי או מת. לכן הרב ישראלי סבר שמותר להסתכן גם בפעולה לחילוץ גופות (שבחשבון 'פשוט' לא הגיונית לחלוטין) כי הידיעה שכך המדינה נוהגת מעודדת את החיילים להלחם.

ממילא, אחרי שממשלות ישראל מאז מלחמת לבנון, הסכימו גם לעסקאות (שבעיני פסולות, אבל אף אחד לא שואל אותי) - כן, גם הידיעה של החייל שיחלצו אותו ולא ישאירו אותו אחרון, קריטית ליכולת להלחם.

אין לטענה הזאת סוףפשוט אני..

אפשר גם להגיד שחיילים יותר ירצו להילחם, אם נבטיח להם שלא יצטרכו להיכנס לשטח מדינת אויב.

או אם נבטיח להם שהם יהיו האחרונים שייכנסו.

או אם נבטיח להם שהמדינה תהיה מוכן לרוקן את בתי הכלא שלה ולחזור לקווי 49 אם ייחטפו.

זה כמובן לא הגיוני, לא צריך להבטיח לחיילים את כל זה פשוט כי הם אמורים לשמור על המדינה ולא להפך.

בהחלט חושב שצריך לשים סוףהסטורי
וכלפי חיילים, כמו גם כלפי אזרחים - אנחנו נתאמץ להחזיר אותם ואפילו נסתכן בשביל זה, אבל ממש לא 'בכל מחיר'. המדינה ככל ובטחון המאות והאלפים של עם ישראל, אכן קודם לחטופים, חיילים כאזרחים.

גם בשדה הקרב, נלחמים למרות הסכנות ועם זאת, משתדלים להתנהל בדרך שתמעיט אותן.

אגב, כשבגלל כל מיני פחדים מהאג או מלוחצים אחרים, שולחים חיילים להסתכן, במציאות שאת אותן פעולות היה אפשר לעשות בלי סיכון או בפחות סיכון - זה פשע.

לא אומר שכל דבר אפשר, אבל בהחלט יש הרבה כלים, מקובלים גם בעולם הנאור, שמדינת ישראל נמנעת מהן ובגללם נהרגו חיילים. 

זה בכלל לא קשור לתפריד או לא תפקיד, גם החיילים וגםקעלעברימבאר

האזרחים הם אותם בני אדם. ויש לנהוג כלפם בשיווין. אני גם נגד עדיפות חיילים על אזרחים. אני כן חושב שאם זה או חייל 1 או אזרח 1, יש להעדיף את האזרח. כי זה שהחיילים שומרים על אזרחים זה מה דמאפשר לעורף האזרחי לחיות בצורה נורמלית. אבל אני לא אקריב חיי 2 חיילים בשביל אזרח 1.

אין מה להשוות בין חלוקה של ילדים ומבוגריםקעלעברימבאר
לחלוקה של אזרחים וחיילים. האחרונה היא מלאכותית טכנית. ברגע שגייסו אזרח אז הוא חייל. כל האזרחים היו או יהיו חיילים. וכל החיילים ישתחררו ויהיו אזרחים.
מעוות שלא מחזירים את כולם ביחדברגוע
אבל אני עדיין חושב שמהדינה מחוייבת קודם כל לאזרחים שנחטפו מביתם 
''סדר יותר טוב''?פשוט אני..

בסיס קיומו של הצבא הוא להגן על האזרחים, לא להפך.

כן, גם אם הם לא קרביים. זה כל כך בסיסי עד שאין שום משמעות לקיום הצבא אם הכלל הזה לא מתקיים.

''ולהקדיש כל כוחותיי ואף להקריב את חיי להגנת המולדת ולחירות ישראל''

בנוסף,

יהוד מוחזקת בידי קבוצה עוד יותר גרועה מחמאס, וזאת אחת הסיבות שהמדינה כ''כ התעקשה שהיא תשוחרר קודם.

אבל משום מה אתה חושב שאתה יודע יותר טוב...

במי יתעללו יותר?נקדימון

במי שנחטף בעת מילוי תפקידו כחייל, או במי שהיה אזרח? התשובה ברורה.

אני לא רוצה לקבוע מסמרות בסדר עדיפויות, אבל אני לא מסכים לפסילה המהירה של מה שהוא אמר.

אם אני לא טועהפשוט אני..
חיילת אחת נרצחה בשבי, לעומת עשרות אזרחים.

בכל מקרה, לפי הערכת המודיעין ארבל יהוד במצב יותר מסוכן, לך ולי אין את הכלים והידע בשביל שנוכל לחלוק עליה.

זה לא סותר את העיקרוןנקדימון
ההחלטות בפועל בוודאי מתקבלות על מכלול שיקולים רחב יותר.
העובדה שהמציאות מוכיחה ההפך לא סותרת את העיקרון?פשוט אני..
חיילת אחת נרצחה בשבינקדימון
פשוט כי שאר החיילים לא זכו אפילו להגיע לידי שבי, הם נשחטו באכזריות מחליאה ופורקו לקרעי בשר.

לא נכון, יש עוד כמה וכמה חיילים וחיילות חיים בשביפשוט אני..

והשחיטה הייתה מנת חלקם של מעל 1,000 יהודים ביום הארור הזה, רובם אזרחים ולא חיילים.

מה אתה מנסה להגידנקדימון
שהנאצים מרחמים יותר על חיילים מאשר על אזרחים?! אני בכלל לא מבין מה הטעם בדיון הזה
לא אמרתי את זה ולא חשבתי את זהפשוט אני..

אמרתי שלטעון את ההפך, כאשר המציאות לא תומכת בזה, זה לא צודק

מה שאמרתי זהנקדימון
שאני ממהר לפסול את דעתו.
בשמחת תורה התעללו באזרחים לא פחות מבחייליםברגוע
כמובן לא רק בשמחת תורה אלא לאורך כל ההיסטוריהפשוט אני..

התינוקת הדס פוגל שגרונה שוסף הייתה חיילת?

התינוקת שלהבת פס שצלף כיוון לראשה ורצח אותה, הייתה במגב?

הניסיון להכיל את הנורמות שלנו על אויבינו, נועד לכישלון. זה שאנחנו נתנהג אחרת לתינוקות ולאזרחי אויב בכלל לא אומר שהם יעשו זאת.

נכוןנקדימון
ועדיין היות וחיילים מייצגים את האויב, ויש להם בדרכ ידע עדכני, אז הם חשופים יותר לקצה הנמוך יותר של ההתנהגות התת-אנושית של הנאצים.

מה עדיף לעשות בפועל זה משהו אחר שאני לא מתיימר לקבוע. למרות שאני נזהר יותר באמון שאני נותן בדרגים הצבאיים והמדיניים, עדיין אני מניח שיש להם מנעד שיקולים רחב יותר.

אוי ואבוי!בינייש פתוח

אני חושב את עצמי מבין יותר טוב את המצב במדינת ישראל מאשר האו"ם...

כל ההבדלה בין ארגוני טרור הביאה את 7 באקטובר בגלל הנחת יסוד שרק ארגונים קטנים יורים עלינו והחמאס הגדול והמבוגר האחראי רוצה לצאת ממעגל הלחימה מולנו.

ותקרא מה כתוב כאן:

תקשיב חמוד - צעירים מעל עשרים

לא האו"ם דרש שארבל תשתחרר קודם אלא מדינת ישראלפשוט אני..

וזה לא בגלל שחושבים שחמאס הוא ממה תרזה, אלא כי יש מידע מודיעיני לפיו אלה שמחזיקים בה עשויים לעשות בעיות קשות (הם, בניגוד לחמאס, לא חתמו עם ישראל על שום הסכם ולא מקבלים אף אסיר בתמורה לשחרורה).

ומה לגבי דורון, רומי ואמילי?בינייש פתוח

כל האזרחיות במקרה במצב קשה יותר?

כל התמונות שראינו מראות שהתצפיתניות היו במערות, לא משהו שכל החטופים השיגו, למרות שהיו חטופים אזרחים שכן.

אני לא עושה תחרות מי יותר מסכןפשוט אני..

אני כן סומך על המדינה שאם היא מתעקשת על חטופה מסוימת, וזה לא בגלל לחץ של ההורים שלה או משהו כזה אלא נטו בגלל מודיעין לפיו מצבה מסוכן יותר, אז כנראה יש סיבה להתעקשות הזו.

ואם ארגון טרור מסרב לדרישה של המדינה שלי, אני לא שמח מכך ולא אומר שארגון הטרור עשה לנו טובה.

אתה סומך על מדינת ישראל ב100% אחרי 7 באוקטוברבינייש פתוח

ומאמין שבמקרה כל האזרחיות במצב יותר מסוכן מאשר כל החיילות, בניגוד ללוגיקה פשוטה.

וכמובן שאנחנו לא נכנעים לאמנות בינלאומיות, לפי תפיסתך סיוע הומניטרי לאויב כנראה חשוב מבחינה מבצעית.

ומסרב להכיר בחשיבות של הישארות הצבא במסדרון נצרים, שמונע חידוש יכולת צבאית בצפון הרצועה, הישג שנקנה בדם רב.

כרגיל, אתה קורא את המצב לפי אידאולוגיה ורגשות ולא לפי המציאות בשטח.

כמו הקביעה שלך ש95% אחוז ממי שעובד במשלוחים הוא בשנה הראשונה של הטכניון.

אין לי מושג למי הגבת כאןפשוט אני..

כתבת הרבה דברים שמעולם לא כתבתי או אמרתי או חשבתי

אבל גם מהצד שלהם הסדר "יותר טוב" כי יותר מחבליםעדיין טרייה

והיותר חמורים משתחררים על חיילות חייב לשמר את הסדר גם בשביל לשמור על האינטרס של חמאס להמשיך לשחרר את האזרחים.

יימח ויידחעקיבא מרדכי
מה אתם חושביםהתלמיד העייף

הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??

עצוב ממשכְּקֶדֶם

אופייני לג'ן זישבורת,לב

והלוואי שיתעוררו מחשבות

תלוי מה הגיל שלוחושבת בקופסא

אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.

היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.

זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.

יישר כוח לכם!!נחלת

זה לא המקרה...התלמיד העייף

סיימנו תיכון לפני 3 שנים

ואני יודע שהוא שמר על קשר עם כמה מהקרובים אליו ואפילו הציע להם שידוכים

הוא לא הזמין או שהחברים לא הגיעו?חושבת בקופסא

הזמיןהתלמיד העייף

אני הייתי אחראי על ההרשמה פרסמתי בקבוצה של הכיתה שלחתי לקרובים שלו תזכורות ונאדה אפחד לא בא או אפילו נרשם

מאוד יפה מצידך. תבורךנחלת

באסהארץ השוקולדאחרונה

תלוי במרחק מהמקום ועם מי הוא שמר על קשרארץ השוקולד

יכול להיות שכעת אין לו קשר עם אף אחד מהישיבה התיכונית ולכן מיותר מבחינתו להזמין משם

מה דעתכם על השיר שהכנתי? (איאיי)כולנו הביתה
מקסים! מאוד זורם, קליט, המוסיקה קצבית. יישר כויח!נחלתאחרונה

פוליןנחלת

האם מישהו מכיר אנשים דתיים שהיו רוצים לצאת למסע

לפולין - אתרים יהודיים שמלפני השואה, חמישה ימים?

חברים שלנו היו רוצים אך לא מצאו סוכנות נסיעות שעורכת

כזה עכשיו.

הם סיפרו שאחת מהסוכנויות הציעה לגבש קבוצה

של לפחות עשרה איש. דתיים המעוניינים בהכשר

מהודר, וצניעות.

נשמח לשמוע אם לאי מי יש רעיון עבורם.

הם רוצים לנסוע עכשיו. לא מאוחר יותר.

יישר כוח!

.

רק אתרים יהודיים מלפני השואה?פשוט אני..

כלומר בלי גטאות ומחנות השמדה?

חושבת שאפשר אבל לא רק הם יהיו בדיכאון תודה רבה!נחלתאחרונה

אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..

אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈

כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳

הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה קפיץ

אממ… בנותבנות רבות עלי

מה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?

שלכן*בנות רבות עליאחרונה

שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!

לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים

אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום

לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה

הפיצ'ר האהוב עליי בתקופה הזועשב לימון

שנכנסים לאתר אינטרנט והוא מציע לי לאשר שימוש בקוקיות 🤭

אם יש שיער מספיק ארוך אני מאשרת

עד עכשיו אני לא מבינה מזה הקוקיס האלהנחלת

וגם, למה מכנים את מה שזה לא יהיה, כך.

אבל אני לא דוגמא...

תודה!נחלתאחרונה

משה

עוגיות זה משמין (את בקשת ה http)

עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי

בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.

כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.

לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.

מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?

כמו בקניון, מטשטש תחושת זמןעשב לימון

ונועד להיות כזה.

את מבלה הרבה בקיונים?משה

אני לא מסוגל להיות בהם. הרעש הורג אותי.

לא הרבהעשב לימון

אבל כשאני צריכה כמה דברים מכמה חנויות אז זה המקום המתאים. פשוט להיות ממוקדת, להגדיר מראש מה אני צריכה

נתתי את ההקבלה כי יש על הקניון פרק של חיות כיס אאלט. וזה אחד המאפיינים שהם מונים שם

אולי בגלל שאני רגיש מאוד אף פעם לא אהבתי קניוניםמשה

אני מבין שלאנשים נוירו-טיפיקלים המקום הזה הוא מקום בילוי.

מה זה חיות כיס אאלט?נחלת

אצלנו באמת יש חנות לבעלי חיים, עם בעלי חיים מקסימים וזה משמח להיכנס לשם,

לדבר עם התוכונים , להנות מהארנבות הגמדיות הפרוותיות והרכות, מהאוגרים הסיביריים

הרצים כמטורפים על הגלגלת....

חיות כיס זה שם של פודקאסט על כלכלהעשב לימון

ואאלט זה "אם אני לא טועה".

התכוונתי לומר שבפודקאסט חיות כיס יש פרק על קניונים ועל המחשבה שעומדת מאחוריהם, אם אני לא טועה במה שאני זוכרת.

מעניין שגם אני החלטתי לכתוב את הקיצור הזה...נחלת

בני אדם לא כל כך שונים מזה כפי שלפעמים חושבים...

כאן ההבדל, בהכללה גסה, בין גברים ונשיםפ.א.

סביב life style, סטיילינג, אופנה, שופינג, טיפוח

ובין הציפיות השונות בין גברים לנשיםעשב לימון

מנשים מצפים יותר

מצפים יותר כלומר בקניון?משה

מצפים להיות יותר מטופחותעשב לימון

ומכאן הקניון כמודל אופנה וסטייל וכמקום שבו "הופכים" אישה להיות "אישה לפי הציפיות" עם כל מה שפ.א כתב

אה. כן. ציפיות מגדריותמשה

אני מבין בין המילים שאת לא בדיוק מנסה להיצמד אליהן.

(גם אני לא, בצד הגברי של העניין).

אני כן. אבל בתנאים שלי עשב לימון

נכון מאודפ.א.

אני באמת דקה מחזירה תשאלה אליךSeven

מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?

(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)

הממחתול זמני

– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).

פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).

– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.

– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.

אפשרoo

להגביר שליטה ע"י

צמצום טריגרים

(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)

מציאת חלופות

(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)

אימון

(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)

אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת

(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)

כשמשפרים שליטה בנושא אחד

הוא יכול להשפיע על עוד נושאים

נכון. כמו גלגל שיניים.נחלת

אומנם לא קשור רק לגלישהשמעונה

אבל להערכתי בגלישה באינטרנט דרושה הרבה הרבה יותר שליטה עצמית, לא יודעת לפעמים דברים גשמייח יותר קל. וקל גם כשיש איסור חיצוני - למשל שבת, לחכות בין בשר לחלב

אני חושבתoo

שבשליטה עצמית יש מרכיבים:

רצון

טריגרים

מודעות

יישום

התמדה

בגלישה יש

רצון-

1. כמה מעניינת הגלישה (חדשות/ רשתות חברתיות/ ווצאפ)

2. מה התעסוקות החילופיות (עבודה/ תחביבים/ אנשים)

טריגרים-

1. מיקום הטלפון במהלך היום (כיס/ מול העיניים/ מונח בצד/ בחדר)

2. כמות התראות וצלילים (אצלי הכל מכובה, אין התראות/ צלילים למעט צלצול של שיחה ולפעמים גם זה על שקט)

מודעות

יישום

התמדה

דומים בכל נושא של שליטה עצמית

כנראה שיש לך יותר מידי זמן פנוי?פ.א.

אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…

אינטרנט זה אתגר קשוח. והבחירות לא חד משמעיות.משה

והוא קשוח בעיקר בגלל שהתוכן שיש בו הוא תוכן באיכות טובה ממש. כלומר, אני יכול לצרוך זבל (ואז לי אישית יותר קל להפסיק, רילס למינהם).

ואז מגיע איזה מישהו שאני מעריך עם סרטון שיש בו חכמה שאולי אני צריך לחיים שלי. ועוד אחד. ועוד פוסט עם טקסט מעניין, ועוד שרשור בפורום רגישים שאני מתעניין בו כי הוא באמת מקדם אותי בחיים.

והופס, עברו שעתיים.

אם אני לא אצרוך שעה ביום מדיה חברתית אני אבוד והמקצוע שלי מת ובעוד 3 שנים לא יהיה לי במה לפרנס משפחה.

אם אני נכנס לטוויטר כדי לקרוא חדשות AI כי זה מקור המידע הנכון אני נסחף לרעל של החדשות הרגילות ומבזבז עליהן את הזמן.

שעה טוויטר צריך.

שעתיים?

שלוש שעות?

ארבע?

אולי בשעה השלישית או הרביעית אני אמצא כתבה שתשנה לי את החיים (קרה במוצ"ש לפני שבועיים, עם Laguna AI)?

אצל מי שזה צורך מקצועי, כמותך, ההסתכלות אחרתפ.א.

ובדורות קודמים, וגם היום למי שרלוונטי, יש הרבה שמבלים זמנים מאוד ממושכים בספריות וארכיונים לצרכי עבודתם.

גם בצורה הזו הרבה מהזמן "מתבזבז" עד להגעה למידע הרלוונטי.

בספריה אפשר להאבד בדיוק כמו באינטרנטמשה

נכון. לזה התכוונתיפ.א.

הזכרת לימשה

שכחת לכבות את האור יערית, ונרדמת עם הספר ביד יערית...

שיר נוסטלגי מקסים 😻פ.א.

נכון. אבל זה אחרת. לספריה, בעיני, יש שם יותר טובנחלת

ובכל זאת, ממכר פחות מאשר הדבר הויזואלי

אני לא נמשך לויזואלימשה

רק לקריאה.

יש אפשרות בפלאפון של איכות חיים ובקרת הוריםארץ השוקולד

להגדיר זמן מסך ואז הוא יכול להגביל אותך בזמן.

אפשר גם להגדיר מצב ריכוז בשעות מסוימות שתצטרך אקטיבית ללחוץ על פסק זמן כדי להיכנס והוא יעיף אותך אחרי זמן קצוב.

גם במחשב אפשר להגדיר זמן? כדי להגביל? ואם אכן, איךנחלת

אבל כבר לא ילדה ולא צריכה להיות תחת בקרת הורים …פ.א.

תהיני בכייף משעות הפנאי שלך.

לא יודעארץ השוקולד

אני מכיר רק בפלאפון.

תחפשי איכות חיים או זמן מסך או ריכוז בהגדרות במחשב, אולי יש.

חן חן.נחלת

לכל הפחות screenzenשבורת,לב

נכון. גם אני חשה כך. אז אתמול לא פתחתי. בכוח!נחלת

אנימרגישה שזה ממש כמו התמכרותשמעונה

זה לא כמו; זו התמכרות שצריך להיגמל ממנה.נחלתאחרונה

זה הכל גלישאות...4ne1

אולי יעניין אותך