אצלי המיילדות היו טכניות בעיקר באו לבדוק והלכו, שום מגע, זה הדולה שניסתה לעזור לי...חשבתי שלכולן מציק מגע בשלב הצירים
בשלב מסוים הציעו לי מוניטור אלחוטי שאפשר להיות איתו בעמידה ואז זה באמת נהדר
ולשכב בזמן הצירים זה כאבי תופת, באמת...
יכול להיות שהגעת לשלב הצירי לחץ מהר פשוט? כי בצירי לחץ הטכניקה שונה, פחות הצלחתי שם להשתמש בנשימות...
אני חושבת שלנשום זה לא שיטה כן? כלומר חח אנחנו נושמים באופן טבעי, וכאן צריך פשוט סוג של נשימות קצת יותר עמוקות
והרבה הרפיה ורוגע
קראתי הרבה על הפיזיולוגיה לפני הלידה (לא בגלל הלידה, בגלל לימודים) וזה עזר לי לתודעה להבין מה עובד ומה קורה כאן.
לדוג' בהרפיה משתחרר אדרופינים שהם הורמונים שאמורים להקל על הכאב, אני ממש הרגשתי אותם לדעתי כי הטשטוש שהיה לי, זה סוג של הקהה את הכאב...
עוד משהו- הפה שלנו, לחייך, גם יכול לעזור לפתיחה
מחשבות- ראיתי שזה מאוד מאוד עזר לי. היה שלבים שחשבתי על דברים מצחיקים או אנשים שמצחיקים אותי וזה הקל מעליי, או המחשבה שאני עומדת לראות את הבת שלי, ואו זה מדרבן ברמות. סקרנות מטורפת!!
מחשבה נוספת היתה שיש לי הפסקות (למרות שבשלב מסוים כמעט ולא היה לי, וזה באמת היה ממש קשה), וזה עודד אותי להתאמץ בזמן שהציר מגיע.
בנוסף כשהתחילו ממש הצירים, הבנתי, אני הולכת לעבוד כאן, נכון שיש לידות בזק, לידות מהירות, באמת הרבה סוגים, אבל אני לקחתי בחשבון שזה הולך להיות עבודה
והכנתי את עצמי לזה, ובאמת ככה הרגשתי שפשוט עבדתי במשך כמה שעות, יש היי גבוה מיד בסוף הלידה, ואח"כ עייפות נוראית...
לגבי הנשימה עצמה, תגידי לי עכשיו לנשום ככה לא יודעת אם אצליח, לכן קצת קשה לי להסביר עכשיו כי אני אפילו לא זוכרת איך זה בדיוק היה חח
אני כן זוכרת שזה היה ריכוז עמוק מאוד, להיות עם עצמי, וכאילו מסביבי יש מין בועה כזאת, והכל שקט, ופשוט לנשום בצורה סדירה, איטית, עמוקה,
שמתי ראש על המיטה, שהרגליים עומדות על הרצפה וקצת כפופות, וטיפה הזזתי את האגן, לא מעבר
אני לא איזה מומחית, בתכלס היה אפשר לעשות עוד הרבה דברים מעבר לנשימות שהיו עוזרים לקדם את התינוק בתעלה, יש טכניקות מסוימות לזה...
אפילו בכדור פיזיו לא השתמשתי ואין לי מושג גם למה לא הציעו...
בע"ה בלידה הביאה אם יהיה צורך