יכול להיות שהסיבה שערב 7 באקטובר האמינו במערכת הביטחון שחמאס מורתע ומצד שני האמינו שחיזבאללה מחרחר מלחמה, היא שהמידע על עזה נמצאת תחת אחריות השב"כ, ולבנון תחת האחריות המוסד?
מה לדעתכם הסיכוי שהתאוריה נכונה ואם כן, מה מבדיל בין השב"כ למוסד?
יכול להיות שהסיבה שערב 7 באקטובר האמינו במערכת הביטחון שחמאס מורתע ומצד שני האמינו שחיזבאללה מחרחר מלחמה, היא שהמידע על עזה נמצאת תחת אחריות השב"כ, ולבנון תחת האחריות המוסד?
מה לדעתכם הסיכוי שהתאוריה נכונה ואם כן, מה מבדיל בין השב"כ למוסד?
חוצמזה שמעולם לא שמעתי על התערבות של המוסד בעזה או של השב"כ בלבנון.
כולנו מכירים את מתקפת הביפרים ואת ההשערה של השב"כ על איך החמאס מעביר את הלחימה מעזה ליהודה ושומרון.
אם חיזבללה היו מצטרפים לחמאס הם היו מצליחים לכבוש בקלות הרבה ישובים בצפון
אז מן הסתם היינו יודעים על זה כמה ימים מראש. היינו הרבה יותר שתולים טוב בלבנון מאשר בעזה, כמו הביפרים.
וחזבאללה לא היה מצליח בהקפצה של שעה להקפיץ את כל הכוחות שלהם לגדר בשמחת תורה, הם לא היו מאורגנים ברמת התארגנות תוך שעה.
מצד שני גם בעזה היה הרבה מודיעין על ההכנות שלהם למתקפה (כולל באותו לילה), פשוט לא לקחו אותם ברצינות. לא רק השב"כ, גם צה"ל ואמ"ן.
היתה נלקחת ברצינות. שנים דיברו על הפצצת תחנות הכוח מידי חזבאללה. בחמאס תמיד זלזלנו.
אם רדואנים היו פולשים לבתים בגליל, המכנסיים שלהם היו נשרפים בפתאומיות.
חוצמזה שרידדנו לאורך השנים את הכמות החיילים ברצועת עזה.
וגם בצפון לא הכינו את הכיתות כוננות לאפשרות שחיזבאללה יפלוש קרקעית עם אלפי מחבלים.
בצפון התכוננו למלחמה באותו סגנון כמו מלחמת לבנון השניה (רק עם הרבה יותר טילים)
אל תשכח אגב שמילכדנו להם את הביפרים
חוץ מזה שאם צה"ל היה ערוך לפלישה של חיזבאללה למה פינו את כל הישובים בצפון כמה שיותר מהר?
שאנחנו לא חזקים כמו שאנחנו חושבים
ולכן כתבתי שאם חיזבללה היו מנסים גם פלישה קרקעית כמו חמאס הם היו מצליחים
כשרואים איך חיזבאללה התרסק, רואים שזלזול בארגון חלש יחסית מביא תוצאות אסון קשות וכשמתייחסים ברצינות לארגון חזק מצליחים לרסק אותו.
והעובדה שחמאס הצליח לפגוע בנו הרבה יותר מחיזבללה זה פשוט בגלל שהם ניסו וחיזבללה ב"ה לא (כנראה כי אירן לא נתנו להם אישור).
חוץ מזה שהכוונה שלי היתה להשוות את 7 באוקטובר למתקפת הביפרים, כלומר שלא היה לנו תכנית מגירה נגד החמאס
זה מראה שידענו שיש איום וכנראה לא יכולנו לתת לו מענה כמו שצריך.
או שבעצם כן, כי מסתבר בדיעבד שחיזבאללה לא ידע לערוך מתקפת פתע, לעבור מ0 ל100 כמו 7 באוקטובר וכמו המתקפה נגד אסד.
אולי כי בדומה לצה"ל, הוא פשוט גדול מידי ולכן פחות יעיל.
שמעתי פעם מומחה צבאי את היתרונות והחסרונות המוכרים של ארגון צבאי קטן לעומת גדול, והוא אמר שחיזבאללה נמצא במקום עקום באמצע, כלומר מקבל מינימיום של כל היתרונות ומקסימום של החסרונות.
אני מזכיר לך שוב שלא דיללנו כוחות בצפון בשום שלב.
אם צה"ל לא יכול לתת מענה לפלישה של חיזבללה עד חיפה אז אפשר לסגור את המדינה.
ידעו בתאוריה אולי שקיים איום כזה, אבל עד שחמאס התחיל במתקפה שלו לא באמת התכוננו לפלישה של חיזבללה.
יש המון דברים שלא עשו והיה אפשר לעשות כדי להתכונן לפלישה של חיזבללה.
הסיבה שחיזבללה לא הצטרף לחמאס באותו בוקר היא כנראה כי איראן לא נתנו לו אישור, הם רצו לשמור אותם בתור איום שלא נתקוף את מתקני הגרעין שלהם.
כח רדואן לא קיים יותר, ורצועת הביטחון חזרה.
נניח חיזבאללה יכל לתקוף אותנו, בסוף הוא לא עשה את זה, והוא כבר לא יכול לעשות את זה גם בעתיד.
שהתכוננו היטב לאיום של חיזבללה כי לבנון תחת אחריות של המוסד ולא של השב"כ.
לא מילכדנו לחמאס את המכשירי קשר, ולא פיתחנו תיאוריות על איך שהחיזבאללה מורתע ולא רוצה להילחם בנו.
כבר שנים היה ידוע שזה מה שהחיזבאללה מתכנן, והתייחסו לזה ברצינות. בכל זאת, לא היו מספיק כוחות באיזור הגבול לבלימת מתקפה כזו. כנראה סמכו על זה שתהיה התרעה מראש על מתקפה כזו, ויהיה זמן להעביר כוחות.
אל תשכח אגב שמילכדנו להם את הביפרים
בגוגל 'חיזבאללה כיבוש הגליל', ולהגביל את תוצאות החיפוש עד ספטמבר 23.
ממה ששמעתי, גם בצה"ל דיברו על זה, ולא רק בדיוני מודיעין מסווגים.
בכל זאת, לא היה בגבול כוחות מספיקים לבלום מתקפה של עשרת אלפים מחבלי חיזבאללה. ומיד כשפרצה המלחמה, העבירו לשם כוחות גדולים פי כמה.
אני לא יודע כמה ממחבלי החיזבאללה החזיקו ביפרים ממולכדים כבר בפרוץ המלחמה, אבל לא נראה לי שסמכו על זה לבד. מאידך, זה מראה שהתייחסו ברצינות לאיום מצד החיזבאללה כבר שנים קודם.
אפילו עשו עליהם כתבה באחד מערוצי החדשות.
אני כחייל הכרתי את הנוחבה למרות שלא הייתי בגזרת עזה כלל
שתשתלט על יישוב אחד.
האם חשבו שסינואר ייתן הוראה לכל הנוחבות להשתלט על כל עוטף עזה? לא נראה לי. הרי זה סיכון מטורף היה מבחינת חמאס. מה שאני לא מבין זה איך מאשרים פסטיבל ענק קרוב כל כך לגדר. הרי היו מספיקות כמה פלוגות של נוחבות כדי להגיע לפסטיבל ולטבוח שם בכולם
ידעו שהם מתכננים משהו גדול מאוד, רק לא חשבו שהם יצליחו בפועל לעשות את זה
חשבו שאין להם מספיק לוחמים ושכל אמצעי ההגנה שיש בגבול יעצרו אותם.
הבעיה לא הייתה במודיעין אלא בפרשנות
ולמה לא ידענו את כמות הלוחמים שיש להם? אין מודיעין כבר שנים לגבי עזה ולגבי הסד"כים?
זה כשל של המודיעין או של מתכנני המכשולים בגבול?
שהשקענו מיליארדים בלחדש את הגדר, והכל קרס תוך דקות בגלל רחפן מטיל, צעצוע לילדים בשקל.
כנראה הם למדו מהלחימה של אוקראינה מול רוסיה, מה שלא השכלנו לעשות.
ללמוד מהמלחמה באוקראינה, בעוד חמאס המצוקמק כן?
יש לנו כטבמים טובים, אז כן למדנו, אבל בלי לקחת בחשבון את היכולת של האויב לעשות זאת.
אף אחד לא חשב על איך להתמודד עם רחפן מטיל על הגדר, מתקפה זולה פשוטה ויעילה להחריד.
כל המדינה ידעה שחיזבאללה רוצה לפלוש לגליל, אני בעצמי ידעתי את זה בערך מאז שאני בכיתה ט'
אני שואל מאיפה אתה יודע שההיערכות לא היתה מספקת.
כך או כך, לא היה רידןד כוחות לאורך שנים כמו בעזה.
השאלה למה לא הקפיצו כוחות אוויר מיידית שיחסלו את הנוחבה מהאוויר בדקות הראשונות?
וראיתי לאחרונה כתבה בערוץ 14 שמתארת איך חיל האוויר הרג עשרות מחבלים ב7 באקטובר.
זה לא הספיק כי הם הרגו את הגלים המאוחרים ולא את הנבלות שהיו כבר בקיבוצים ובמוצבים.
התרעה מהמוצבים לחיל האוויר והקפצה תוך דקות של מסוקים, האם לא תרגלו את זה? ואם לא תרגלו, למה?
כוחות מילואים גדולים מאוד לצפון, כשבמשך חודשים כמעט כל תפקידם היה להיות מוכנים לבלום מתקפה. גם עכשיו, השאירו ליד הגבול כוחות גדולים פי שלושה ממה שהיה לפני פרוץ המלחמה.
אם הכוחות שהיו לפני פרוץ המלחמה היו מספיקים, לא נראה לי שהיו מתגברים כוחות עד כדי כך.
כמה חיילים להערכתך היה צריך ליד הגבול כדי לבלום מתקפת פתע של 10,000 לוחמי חיזבאללה? אתה חושב שזה מה שהיה שם בפועל?
[עד כמה שזכור לי, היקף הכוחות ששמעתי שהיה שם נמוך בהרבה ממה שצריך לשם כך].
אתה מדבר על סמך עדות אישית?
אתה מ"פ או משרת באמ"ן?
לא שואל בציניות.
ואגב, כך או כך, נערכנו מול חיזבאללה הרבה יותר מאשר מול חמאס, גם אם אפילו זה לא הספיק.
אוגדה, איננו ברמת הסיווג הגבוהה ביותר, בלשון המעטה.
עד כמה שזכור לי, אכן שמעתי את הדברים ממישהו שמכיר ברמה מסויימת את הנושא משירותו הצבאי.
וידעו טוב מאוד שחמאס מתכנן פלישה כזאת
היו תוכניות נגד מסודרות.
פשוט אף אחד לא האמין שזה יהיה באותו היום.
זה היה במודעות אבל לא ירד ליישום בשטח
האמנו שחיזבאללה מורתע כאשר אנחנו פחדנו ממנו בעצמנו???
גם האמנו שחמאס מורתע תוך כדי שלקחנו בחשבון שהוא מתכנן מגה פיגוע???
לאורך שנים לפני 7 באקטובר רידדנו כוחות בעזה, מה שלא קרה בצפון.
גם חמאס וגם חיזבאללה אכן היו מורתעים.
עובדה שיום אחרי שחמאס עשה את הפלישה הוא רק התחנן להפסקת אש.
אז למה בכל זאת חמאס עשה את הפלישה?
יש הרבה סיבות לכך
ואני יותר מאמינה לתאוריה של אורי מלמד שהיתה בגידה מכוונת.
אהוד ברק ימ"ש דיבר בגלוי על גופות בירקון ויש מי שלא בער לו שתהיה פלישה ל 2-3 קיבוצים.
הבעיה שלי שמצד אחד אני לא חובבת קונספירציות ומצד שני גם אין לי אמון בכלל בכלל במערכות של המדינה הציונית.
ופה משהו מסריח ומשתלב יחד, אז התאוריות של אורי מלמד מסתדרות איכשהו.
שמחזבאללה מאוד חששנו. לכן אמ"ן השקיע את כל הכוח שלו בחיזבאללה והזניח את חמאס.
הכשלון הרבה פעמים יגיע מהמקום שממנו מזלזלים. לא סתם כתוב במשלי "בז לדבר יחבל בו"
אולי ההפך, אם הצלחנו למלכד להם ביפרים, אפשר לשקול משהו דומה גם לחמאס?
ובחיזבאללה לא.
אולי גם ההשקעה במרחב איראן-סוריה-לבנון באה על חשבון ההשקעה המודיעינית בעזה. צריך לשאול מישהו בגופי המודיעין.
כיום אנחנו יכולים לעשות ביפרים לחמאס. דיברתי על המצב המודיעיני לפני שמחת תורה
גם לפני שנה ראיתי את זה אותו אחד שהעלה את זה בזמנו טען שיש תחרות בריאה בין המוסד לאמ"ן בגזרת לבנון של מי יביא יותר ידיעות ויותר ידיעות רלוונטיות ולכן כל האימונים הצה"ליים בגזרה היה של פריצה כוללת של כוח רדואן לשטחנו וכבישת מוצבים וישובים סמוכי גדר.
אבל בדרום (וביו"ש) זה גזרת שב"כ ואין לו תחרות מארגון אחר בעניין תקציב או הבאת הוכחות למעשיו אז הוא לפעמים לא חופר מספיק עמוק ולפעמים הוא רק רוצה לשדר שליטה ושקט תעשייתי (רק תראה מה הוא עשה מהכלא הישראלי במהלך השנים שם המילה של הרכז שב"כ הייתה גוברת על המילה של מנהל הכלא הזייה)
וחוץ מעניין הרצון לחפור עמוק (שלפעמים לא קיים בגלל הרצון ל"שקט תעשייתי")יש גם את העניין שהשב"כ מתנהל כק.ג.ב. ואף אחד לא יכול לחקור אותו או לעקוף אותו באזורים בשליטתו כך שאם הוא מפספס משהו אין מי שיבדוק אותו.
לא הייתי עושה היום כ ל ו ם בבית! ממש! עונג רצוף, הכוזרי, דעת תבונות, רמח"ל, מהר"ל (אם אי י
טועה, אין לי זמן כרגע לבדוק) - תוך השוואה לאפלטון, אריסטו ועוד - חכמה צרופה. נפלא.
אפילו תוך גדי
הספונג'ה.......וכי קלות כל אלו בעיניך?!
לולאי השיעור שלו הקשבתי היום, לא הייתי עושה כל זאת. או שהייתי עושה
זאת באיטיות, בחוסר חשק, בלשוטט מחשבתית בכל מיני מקומות , העיקר לא
כאן, ליד הכיור, השיש....
השיעורים שלו עוזרים לי לעשות מה (מה לעשות, אני מודה ומתוודה) - שאיני
אוהבת... זה לא נשמע מכובד כל כך, לערבב צלחות ותרסיס לניקוי חלונות
עם דעת וחכמה כל כך נפלאות, אבל זמני לא כל כך פנוי, Young man.......
א
אני לא טיפוס שלומד ללא הרף, הלוואי. אבל, כשלא נמצאים
במסגרת תורנית איזושהי, אז בלי לשמוע משהו תורני, אני
מרגישה שהופכת יותר ויותר לבורה ועמת הארץ.
הלוואי והייתי מקשיבה לרב לוי
ודומיו - יותר. הרבה יותר. וחוצמזה...זה כיף!!
ברור עם זאת, שיש אנשים הרבה יותר עסוקים
ממני. עובדים המון שעות, לומדים, פעילים....
אגב, השיעורים של הרב לוי נמסרים
לציבור של בעלי תשובה, או אנשים
שמתעניינים....ובכל זאת, הם עמוקים,
מלאי מחשבה, משהו!!
א גיט ווך!
לילמנוחה!
הרבנות מבטלת את החלטת המנכל

זה כמו המעבר מהצד לעולם האימון והטיפול בעולם הדתי
מין משהו כזה שלומדים בקטן מהצד וחולמים להגביר לאט לאט למקסימום
זה תחום אומנותי
אימון/ טיפול זה תחום פסיכולוגי
יש לא מעט תחומים/ משרות שאפשר להתחיל בקטן ולצמוח
ותכלס קריירה נבנת כמעט תמיד ככה
מקטן (בסוג משרה/ כמות השקעה/ ידע/ משכורת) למשהו שיכול לגדול
עולם האימון והטיפול - מין משהו כזה שלומדים בקטן מהצד.
זוועה.
הלוואי שאחד כזה ייתבע פעם, והפיצויים שהוא יצטרך לשלם ילמדו את כל השרלטנים שיש אחריות למעשים שלהם.
שכמו שאי אפשר ללמוד בזום בקורס של חודשיים איך לבנות בניין כך שהוא לא ייפול ברעידת אדמה, כך אי אפשר ללמוד באיזה קורס קקמייקה איך לטפל בנפשות של בני אדם.
אבל זה רווח לצערי
א. אדם שבוחר להיות מטופל או מאומן ע"י בוגר קורס ללא ניסיון הרי שהבחירה בידו ועליו לשאת בתוצאות.
ב. אינני רואה בהכרח אינדיקציה לטיב הטיפול ומספר השנים שהמטפל בילה באקדמיה, או במוסד שבו הוא למד.
אני מחפש את הניקית "הדובדבן שבקצפת"
הייתה פעילה פה לפני כמה שנים, אם יש כאלה שמכירים את הניק הנוכחי שלה
ויוכלו להגיד לה או משהו
איך אתם עם זה שאתם מתגייסים לצבא שיש בו פריצות ואידיאולוגיה גויית מובהקת של לתעדף את חיי האויב על פניך?
כשאני הייתי שומר בלילות בחדר לידי היה זוג שהתאמן במצוות פרו ורבו מדי לילה והיו לי מפקדים שמצביעים למרץ והולכים למסיבות גייז
לעצם העניין, ברור שחסרים חיילים.
אגב, אם הרמטכ"ל לא היה עבד של הפרוגרס, הוא היה דואג שלחרדים שכן מתגייסים היה מסגרת באמת מתאימה, כדי למשוך עוד חרדים להתגייס, במקום לרוץ לתקשורת ולהצהיר הצהרות על גיוס חרדים.
כמו שוינטר אומר-הצבא לא באמת רוצה חרדים.
(אין בדברים הצדקה לההתנהלות החרדית. זה לא הדיון).
למה יש את זה בכלל? למה לא מספיק מסרים?
זה ממש מיותר.
מי שמסכים איתי שיצטרף לעצומה...
סתם צוחק בקשר לעצומה, אבל נראה לי זה ממש מיותר.
שהבעיה היחידה בו זה שהוא ממכר.
אה וגם שאין הקלטות.
זה מרגיש כמעט כמו וואטסאפ
אני זוכר נכון?
כלומר, הש"א לא תומכת בזה. אבל אם המכשיר תומך בזה אז הש"א יודעת להציג.
אולי פעם יהיה לי כח להתמיך את הזוועה הזו. אם זה יקרה, זה יקרה עם תמלול מובנה.
ארץ השוקולדותראה.
זה השיר השני שלי כאן.
(ע"פ ההיתרים של הרב אוירבך והרב יצחק יוסף לשמוע שירים שקטים בשלושת השבועות)
הכנתי אתמול בAI, מבוסס ברובו על הקינה "למי אבכה".
מה דעתכם?
לדעתי החצי דקה האחרונה הכי יפה.
אם מצא חן בעיני אחד שטוב ביצירת וידאו, מוזמן... אני טוב מוזיקה ולא בוידאו
לְמִי אֶבְכֶּה וְכַף אַכֶּה,
וּבִבְכִי אֲמָרֵר וַהֲמוֹן מֵעַי אֲשַׁנֵּן
הֲלַמִּקְדָּשׁ וְאָרוֹן אוֹ כְרוּבִים
שֶעוֹרבִים וְקִפּוֹד שָׁם יְקַנֵּן
[Chorus]
וסוֹד תּוֹרָה, הֲיֵשׁ מוֹצִיא לְאוֹרָה?
וּמִי הוּא זֶה עֲלֵי הַדּוֹר יְגוֹנֵן
זְכֹר הַשֵּׁם, ואָחוֹר אַל תְּשִׁיבֶנּוּ
קְרַע אֶת הַשָּׁמַיִם וּבוֹא אֵלֵינוּ
בִשְׁבִיל זֶה מַנִּיחַ הַשֵּׁם יִתְבָּרַךְ אֶת הַיֵּצֶר הָרָע שֶׁיִּתְפַּשֵּׁט כָּל כָּךְ עַל הָאָדָם וּבְיוֹתֵר עַל מִי שֶׁחָפֵץ בֶּאֱמֶת לְהִתְקָרֵב אֵלָיו יִתְבָּרַךְ, אַף עַל פִּי שֶׁעַל יְדֵי הִתְפַּשְּׁטוּתוֹ וְהִתְגָּרוּתוֹ כָּל כָּךְ הוּא מֵבִיא אֶת הָאָדָם לְמַה שֶּׁמֵּבִיא לְכַמָּה עֲווֹנוֹת וּפְגָמִים גְּדוֹלִים. אַף עַל פִּי כֵן הַכּל כְּדַאי אֶצְלוֹ יִתְבָּרַךְ בִּשְׁבִיל הַתְּנוּעָה טוֹבָה מַה שֶּׁבְּתֹקֶף הִתְגַּבְּרוּתוֹ שֶׁל הַיֵּצֶר הָרָע מִתְגַּבֵּר עָלָיו הָאָדָם בְּאֵיזֶה תְּנוּעָה וּבוֹרֵחַ מִמֶּנּוּ, שֶׁזֶּה יָקָר אֶצְלוֹ יִתְבָּרַךְ בְּיוֹתֵר מֵאִלּוּ עָבַד אוֹתוֹ אֶלֶף שָׁנִים בְּלִי יֵצֶר הָרָע. כִּי כָּל הָעוֹלָמוֹת לא נִבְרְאוּ כִּי אִם בִּשְׁבִיל הָאָדָם שֶׁכָּל מַעֲלָתוֹ וַחֲשִׁיבוּתוֹ הוּא מֵחֲמַת שֶׁיֵּשׁ לוֹ יֵצֶר הָרָע כָּזֶה וְהוּא מִתְחַזֵּק כְּנֶגְדּוֹ. עַל כֵּן כָּל מַה שֶּׁהוּא מִתְפַּשֵּׁט בְּיוֹתֵר וְיוֹתֵר כְּמוֹ כֵן הוּא יָקָר בְּעֵינָיו יִתְבָּרַךְ יוֹתֵר כָּל תְּנוּעָה בְּעָלְמָא, שֶׁהוּא מִתְחַזֵּק נֶגְדּוֹ וְהַשֵּׁם יִתְבָּרַךְ בְּעַצְמוֹ עוֹזְרוֹ לָזֶה, כְּמוֹ שֶׁנֶּאֱמַר: "ה' לא יַעַזְבֶנּוּ בְיָדוֹ"
לומר לך את האמת הפנימית שלי אני לא קונה.
כאילו אוקיי יש יצר הרע יש תאוות יש קשיים. אבל אני ממש לא מקבל את זה כמהות האדם ומהות מציאותו בעולם.
לא יודע איני חסיד של "תורת המאבק".
יש אמנם מאבק אבל ככל שלעשות ממנו "שואו" ככה מתעסקים אך בתהליך גירוד הקליפה במקום במהות פנימית הרבה יותר שהרי "נשמה שנתת בי טהורה היא" ומהות האדם היא גבוהה מעל גבוה.