יכול להיות שהסיבה שערב 7 באקטובר האמינו במערכת הביטחון שחמאס מורתע ומצד שני האמינו שחיזבאללה מחרחר מלחמה, היא שהמידע על עזה נמצאת תחת אחריות השב"כ, ולבנון תחת האחריות המוסד?
מה לדעתכם הסיכוי שהתאוריה נכונה ואם כן, מה מבדיל בין השב"כ למוסד?
יכול להיות שהסיבה שערב 7 באקטובר האמינו במערכת הביטחון שחמאס מורתע ומצד שני האמינו שחיזבאללה מחרחר מלחמה, היא שהמידע על עזה נמצאת תחת אחריות השב"כ, ולבנון תחת האחריות המוסד?
מה לדעתכם הסיכוי שהתאוריה נכונה ואם כן, מה מבדיל בין השב"כ למוסד?
חוצמזה שמעולם לא שמעתי על התערבות של המוסד בעזה או של השב"כ בלבנון.
כולנו מכירים את מתקפת הביפרים ואת ההשערה של השב"כ על איך החמאס מעביר את הלחימה מעזה ליהודה ושומרון.
אם חיזבללה היו מצטרפים לחמאס הם היו מצליחים לכבוש בקלות הרבה ישובים בצפון
אז מן הסתם היינו יודעים על זה כמה ימים מראש. היינו הרבה יותר שתולים טוב בלבנון מאשר בעזה, כמו הביפרים.
וחזבאללה לא היה מצליח בהקפצה של שעה להקפיץ את כל הכוחות שלהם לגדר בשמחת תורה, הם לא היו מאורגנים ברמת התארגנות תוך שעה.
מצד שני גם בעזה היה הרבה מודיעין על ההכנות שלהם למתקפה (כולל באותו לילה), פשוט לא לקחו אותם ברצינות. לא רק השב"כ, גם צה"ל ואמ"ן.
היתה נלקחת ברצינות. שנים דיברו על הפצצת תחנות הכוח מידי חזבאללה. בחמאס תמיד זלזלנו.
אם רדואנים היו פולשים לבתים בגליל, המכנסיים שלהם היו נשרפים בפתאומיות.
חוצמזה שרידדנו לאורך השנים את הכמות החיילים ברצועת עזה.
וגם בצפון לא הכינו את הכיתות כוננות לאפשרות שחיזבאללה יפלוש קרקעית עם אלפי מחבלים.
בצפון התכוננו למלחמה באותו סגנון כמו מלחמת לבנון השניה (רק עם הרבה יותר טילים)
אל תשכח אגב שמילכדנו להם את הביפרים
חוץ מזה שאם צה"ל היה ערוך לפלישה של חיזבאללה למה פינו את כל הישובים בצפון כמה שיותר מהר?
שאנחנו לא חזקים כמו שאנחנו חושבים
ולכן כתבתי שאם חיזבללה היו מנסים גם פלישה קרקעית כמו חמאס הם היו מצליחים
כשרואים איך חיזבאללה התרסק, רואים שזלזול בארגון חלש יחסית מביא תוצאות אסון קשות וכשמתייחסים ברצינות לארגון חזק מצליחים לרסק אותו.
והעובדה שחמאס הצליח לפגוע בנו הרבה יותר מחיזבללה זה פשוט בגלל שהם ניסו וחיזבללה ב"ה לא (כנראה כי אירן לא נתנו להם אישור).
חוץ מזה שהכוונה שלי היתה להשוות את 7 באוקטובר למתקפת הביפרים, כלומר שלא היה לנו תכנית מגירה נגד החמאס
זה מראה שידענו שיש איום וכנראה לא יכולנו לתת לו מענה כמו שצריך.
או שבעצם כן, כי מסתבר בדיעבד שחיזבאללה לא ידע לערוך מתקפת פתע, לעבור מ0 ל100 כמו 7 באוקטובר וכמו המתקפה נגד אסד.
אולי כי בדומה לצה"ל, הוא פשוט גדול מידי ולכן פחות יעיל.
שמעתי פעם מומחה צבאי את היתרונות והחסרונות המוכרים של ארגון צבאי קטן לעומת גדול, והוא אמר שחיזבאללה נמצא במקום עקום באמצע, כלומר מקבל מינימיום של כל היתרונות ומקסימום של החסרונות.
אני מזכיר לך שוב שלא דיללנו כוחות בצפון בשום שלב.
אם צה"ל לא יכול לתת מענה לפלישה של חיזבללה עד חיפה אז אפשר לסגור את המדינה.
ידעו בתאוריה אולי שקיים איום כזה, אבל עד שחמאס התחיל במתקפה שלו לא באמת התכוננו לפלישה של חיזבללה.
יש המון דברים שלא עשו והיה אפשר לעשות כדי להתכונן לפלישה של חיזבללה.
הסיבה שחיזבללה לא הצטרף לחמאס באותו בוקר היא כנראה כי איראן לא נתנו לו אישור, הם רצו לשמור אותם בתור איום שלא נתקוף את מתקני הגרעין שלהם.
כח רדואן לא קיים יותר, ורצועת הביטחון חזרה.
נניח חיזבאללה יכל לתקוף אותנו, בסוף הוא לא עשה את זה, והוא כבר לא יכול לעשות את זה גם בעתיד.
שהתכוננו היטב לאיום של חיזבללה כי לבנון תחת אחריות של המוסד ולא של השב"כ.
לא מילכדנו לחמאס את המכשירי קשר, ולא פיתחנו תיאוריות על איך שהחיזבאללה מורתע ולא רוצה להילחם בנו.
כבר שנים היה ידוע שזה מה שהחיזבאללה מתכנן, והתייחסו לזה ברצינות. בכל זאת, לא היו מספיק כוחות באיזור הגבול לבלימת מתקפה כזו. כנראה סמכו על זה שתהיה התרעה מראש על מתקפה כזו, ויהיה זמן להעביר כוחות.
אל תשכח אגב שמילכדנו להם את הביפרים
בגוגל 'חיזבאללה כיבוש הגליל', ולהגביל את תוצאות החיפוש עד ספטמבר 23.
ממה ששמעתי, גם בצה"ל דיברו על זה, ולא רק בדיוני מודיעין מסווגים.
בכל זאת, לא היה בגבול כוחות מספיקים לבלום מתקפה של עשרת אלפים מחבלי חיזבאללה. ומיד כשפרצה המלחמה, העבירו לשם כוחות גדולים פי כמה.
אני לא יודע כמה ממחבלי החיזבאללה החזיקו ביפרים ממולכדים כבר בפרוץ המלחמה, אבל לא נראה לי שסמכו על זה לבד. מאידך, זה מראה שהתייחסו ברצינות לאיום מצד החיזבאללה כבר שנים קודם.
אפילו עשו עליהם כתבה באחד מערוצי החדשות.
אני כחייל הכרתי את הנוחבה למרות שלא הייתי בגזרת עזה כלל
שתשתלט על יישוב אחד.
האם חשבו שסינואר ייתן הוראה לכל הנוחבות להשתלט על כל עוטף עזה? לא נראה לי. הרי זה סיכון מטורף היה מבחינת חמאס. מה שאני לא מבין זה איך מאשרים פסטיבל ענק קרוב כל כך לגדר. הרי היו מספיקות כמה פלוגות של נוחבות כדי להגיע לפסטיבל ולטבוח שם בכולם
ידעו שהם מתכננים משהו גדול מאוד, רק לא חשבו שהם יצליחו בפועל לעשות את זה
חשבו שאין להם מספיק לוחמים ושכל אמצעי ההגנה שיש בגבול יעצרו אותם.
הבעיה לא הייתה במודיעין אלא בפרשנות
ולמה לא ידענו את כמות הלוחמים שיש להם? אין מודיעין כבר שנים לגבי עזה ולגבי הסד"כים?
זה כשל של המודיעין או של מתכנני המכשולים בגבול?
שהשקענו מיליארדים בלחדש את הגדר, והכל קרס תוך דקות בגלל רחפן מטיל, צעצוע לילדים בשקל.
כנראה הם למדו מהלחימה של אוקראינה מול רוסיה, מה שלא השכלנו לעשות.
ללמוד מהמלחמה באוקראינה, בעוד חמאס המצוקמק כן?
יש לנו כטבמים טובים, אז כן למדנו, אבל בלי לקחת בחשבון את היכולת של האויב לעשות זאת.
אף אחד לא חשב על איך להתמודד עם רחפן מטיל על הגדר, מתקפה זולה פשוטה ויעילה להחריד.
כל המדינה ידעה שחיזבאללה רוצה לפלוש לגליל, אני בעצמי ידעתי את זה בערך מאז שאני בכיתה ט'
אני שואל מאיפה אתה יודע שההיערכות לא היתה מספקת.
כך או כך, לא היה רידןד כוחות לאורך שנים כמו בעזה.
השאלה למה לא הקפיצו כוחות אוויר מיידית שיחסלו את הנוחבה מהאוויר בדקות הראשונות?
וראיתי לאחרונה כתבה בערוץ 14 שמתארת איך חיל האוויר הרג עשרות מחבלים ב7 באקטובר.
זה לא הספיק כי הם הרגו את הגלים המאוחרים ולא את הנבלות שהיו כבר בקיבוצים ובמוצבים.
התרעה מהמוצבים לחיל האוויר והקפצה תוך דקות של מסוקים, האם לא תרגלו את זה? ואם לא תרגלו, למה?
כוחות מילואים גדולים מאוד לצפון, כשבמשך חודשים כמעט כל תפקידם היה להיות מוכנים לבלום מתקפה. גם עכשיו, השאירו ליד הגבול כוחות גדולים פי שלושה ממה שהיה לפני פרוץ המלחמה.
אם הכוחות שהיו לפני פרוץ המלחמה היו מספיקים, לא נראה לי שהיו מתגברים כוחות עד כדי כך.
כמה חיילים להערכתך היה צריך ליד הגבול כדי לבלום מתקפת פתע של 10,000 לוחמי חיזבאללה? אתה חושב שזה מה שהיה שם בפועל?
[עד כמה שזכור לי, היקף הכוחות ששמעתי שהיה שם נמוך בהרבה ממה שצריך לשם כך].
אתה מדבר על סמך עדות אישית?
אתה מ"פ או משרת באמ"ן?
לא שואל בציניות.
ואגב, כך או כך, נערכנו מול חיזבאללה הרבה יותר מאשר מול חמאס, גם אם אפילו זה לא הספיק.
אוגדה, איננו ברמת הסיווג הגבוהה ביותר, בלשון המעטה.
עד כמה שזכור לי, אכן שמעתי את הדברים ממישהו שמכיר ברמה מסויימת את הנושא משירותו הצבאי.
וידעו טוב מאוד שחמאס מתכנן פלישה כזאת
היו תוכניות נגד מסודרות.
פשוט אף אחד לא האמין שזה יהיה באותו היום.
זה היה במודעות אבל לא ירד ליישום בשטח
האמנו שחיזבאללה מורתע כאשר אנחנו פחדנו ממנו בעצמנו???
גם האמנו שחמאס מורתע תוך כדי שלקחנו בחשבון שהוא מתכנן מגה פיגוע???
לאורך שנים לפני 7 באקטובר רידדנו כוחות בעזה, מה שלא קרה בצפון.
גם חמאס וגם חיזבאללה אכן היו מורתעים.
עובדה שיום אחרי שחמאס עשה את הפלישה הוא רק התחנן להפסקת אש.
אז למה בכל זאת חמאס עשה את הפלישה?
יש הרבה סיבות לכך
ואני יותר מאמינה לתאוריה של אורי מלמד שהיתה בגידה מכוונת.
אהוד ברק ימ"ש דיבר בגלוי על גופות בירקון ויש מי שלא בער לו שתהיה פלישה ל 2-3 קיבוצים.
הבעיה שלי שמצד אחד אני לא חובבת קונספירציות ומצד שני גם אין לי אמון בכלל בכלל במערכות של המדינה הציונית.
ופה משהו מסריח ומשתלב יחד, אז התאוריות של אורי מלמד מסתדרות איכשהו.
שמחזבאללה מאוד חששנו. לכן אמ"ן השקיע את כל הכוח שלו בחיזבאללה והזניח את חמאס.
הכשלון הרבה פעמים יגיע מהמקום שממנו מזלזלים. לא סתם כתוב במשלי "בז לדבר יחבל בו"
אולי ההפך, אם הצלחנו למלכד להם ביפרים, אפשר לשקול משהו דומה גם לחמאס?
ובחיזבאללה לא.
אולי גם ההשקעה במרחב איראן-סוריה-לבנון באה על חשבון ההשקעה המודיעינית בעזה. צריך לשאול מישהו בגופי המודיעין.
כיום אנחנו יכולים לעשות ביפרים לחמאס. דיברתי על המצב המודיעיני לפני שמחת תורה
גם לפני שנה ראיתי את זה אותו אחד שהעלה את זה בזמנו טען שיש תחרות בריאה בין המוסד לאמ"ן בגזרת לבנון של מי יביא יותר ידיעות ויותר ידיעות רלוונטיות ולכן כל האימונים הצה"ליים בגזרה היה של פריצה כוללת של כוח רדואן לשטחנו וכבישת מוצבים וישובים סמוכי גדר.
אבל בדרום (וביו"ש) זה גזרת שב"כ ואין לו תחרות מארגון אחר בעניין תקציב או הבאת הוכחות למעשיו אז הוא לפעמים לא חופר מספיק עמוק ולפעמים הוא רק רוצה לשדר שליטה ושקט תעשייתי (רק תראה מה הוא עשה מהכלא הישראלי במהלך השנים שם המילה של הרכז שב"כ הייתה גוברת על המילה של מנהל הכלא הזייה)
וחוץ מעניין הרצון לחפור עמוק (שלפעמים לא קיים בגלל הרצון ל"שקט תעשייתי")יש גם את העניין שהשב"כ מתנהל כק.ג.ב. ואף אחד לא יכול לחקור אותו או לעקוף אותו באזורים בשליטתו כך שאם הוא מפספס משהו אין מי שיבדוק אותו.
מה הלאה בחיים?
תנסו להרוויח יותר?
תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?
תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?
בעו"ס, היינו לימוד תורה.
עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב
חשוב לא להתרגש
כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.
בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.
הרבה יותר חשוב להרים מיזמים שיעשו את העבודה ויכניסו כסף אחר כך
מלתרום אותו ובעצם לאבד אותו.
בכללי אני מעדיף לתת דגים ולא חכות.
לא?
היה לי פעם סיפור עם עבודה משרדית קטנה שהייתה לי וחברה במצב כלכלי לא פשוט. בקיצור נתתי לה את זה נטו כצדקה וגם שילמתי קצת קדימה על עוד חודש כדי לעזור עם חוב ספציפי.
מפה לשם.
בחודש הראשון היה מעצבן והיא עשתה את זה לא כל כך טוב. בחודש השני עשתה את זה טוב. בחודש השלישי עשתה מעולה ממש.
החוב נגמר מזמן. היא עבדה שם עוד שנה והייתי מרוצה מהעבודה שלה. התבאסתי ושמחתי כשהיא עזבה.
היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂↔️
ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)
כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..
קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?
או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂
גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,
די דעך.
הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים. כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.
אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולדהערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה
'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'
"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון
ואת אשריהם תכרותון."
יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים
מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום
ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.
מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.
ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.
ובכל זאת אסור להחזיק פסל
תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.
כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א
על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.
צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.
אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:
הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א
זו אמירה מאוד מוזרה.
לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.
שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים
(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)
אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?
התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.
או האריות בכסא שלמה.
גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות
(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)
וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍
תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?
מה עושה את ההבדל?
אה.. וחודש טוב! 😊
אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער
נעשה לו קוקיות, שיהיה בת
איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉
"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?"
"ראש עיר או ראשת עיר?"
כן ראשת זה חארטה..
מחבבת שגרה
היא לא חייבת להיות משעממת
בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה
שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי
לא שזכרתי את זה
אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום
אבל למעשה בד"כ הדרך הכי טובה להשתנות זה ע"י ייסורים, הם הכי פותחים את הנפש והכי מפתחים אצלנו עומק רגשי ואמוני.
אבל יש דרך נוספת. ללמוד להקשיב ולהרגיש את העולם. להרגיש שאתה חלק ממשהו ענק-חלק מהבריאה של ה', וגם חלק מעל ישראל, ואז יוצאים מהאגו ואין כ"כ צורך בייסורים.
"לא הן ולא שכרן" לענ"ד זה לא רק בגלל הקושי שבייסורים, אלא גם בגלל האמת שהם מכסים-שראוי שהעולם של ה' יהיה מושלם, בפרט כלפי אנשים שמחוברים אליו.
חשבתי השבוע שזו הנקודה של שבט בנימין- נס בשביל הטבע, בשביל שהטבע יהיה שלם כי ראוי שהבריאה של ה' תהיה שלמה. וזה סוג של חיבור בין קדושת הטבע (נס בתוך הטבע) לקדושה שמעל הטבע (נס ששובר את הטבע). וזו מעלתה השלמה של א"י שהתבטאה בניסי כיבוש נחלת שבט בנימין ובמקדש ובפרט בקודש הקדשים. וזה שייך כמובן רק למי שמחובר לכלל באופן מהותי, ולמי שמפריעים לו הייסורים בעיקר בגלל האמת שהם מסתירים ולא בגלל הסבל שלו.
יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי
)
שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!
חודש טוב!
לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.