במקום כל הברברת והקשקשת, הייתי מצפה מממשלת ישראל להודיע לחמאס שכנגד כל משאית אספקה שתוכנס לרצועה, הוא נדרש להחזיר חטוף אחד לפחות.
ובמילים אחרות, הומניטרי תמורת הומניטרי.
במקום כל הברברת והקשקשת, הייתי מצפה מממשלת ישראל להודיע לחמאס שכנגד כל משאית אספקה שתוכנס לרצועה, הוא נדרש להחזיר חטוף אחד לפחות.
ובמילים אחרות, הומניטרי תמורת הומניטרי.
בס"ד
כל עוד ממשיכים לשחרר חטופים חיים, אז להמשיך באותה מתכונת ויקראו לזה במקום שלב ב', שלב א'2. כך לפחות נראה גם מתדורכים בישראל וגם מההצהרה אתמול של השליח של טראמפ.
בהחלט, עד לריקון סופי ומוחלט של בתי הסוהר בישראל, למעט כמה גנבי רכב ישמעאלים שישארו לקישוט ולבג"צים עתידיים.
ועד לסילוק סופי ומוחלט של כל נוכחות צה"לית מרצועת עזה.
בהחלט, עוד כמה חטופים חיים יוחזרו לבתיהם, לפני הטבח הבא. הילת.
מי שלא רואה את הקשר הישיר, בין שחרור שדרת הפיקוד של האנתיפדה השניה, לבין עשרות ההלוויות שכמעט היו היום ממטענים הלילה, באותה שיטת פעולה של אז, לולי ד' שהיה לנו, עיוור.
(כמובן, אני מבין שרק כתבת הערכה ולא שזו דעתך)
ההחלטה היא רק שלו, היות שהמסורת בליכוד היא שלא מערערים על המנהיג ועם נציגי הגלותיים בממשלה, יש לו רוב לכל דבר.
תרוצי הלגיטימציה, האמברגו, האג וכד' נגמרו - כעת תלוי רק בו.
ההחלטה היא רק שלו. כל עוד הוא לא מניח אקדח טעון על השלחן, ודורש יישום מלא של מתווה טראמפ לשנע את האוייב "הבלתי מעורב" החוצה, או לחלופין, הוא- החוצה מהממשלה, נתניהו ימרח את הזמן עד למועד החוקי של הבחירות הבאות.
אני מבין שנתניהו לא רוצה טקטית לפוצץ מיוזמתו את מתווה א' על 1000 הרוצחים הנאלחים שבדרכם להיות שדרת הפיקוד הבאה של חמאס, אז בסדר... עם ישראל יכול להתאזר בסבלנות עוד שבוע לפני פתיחתם הרשמית של שערי הגהינום.
אז זהו שלא, בינתיים דיבורים כמו חול.
בעניין זה, אני לא מאמין לטראמפ, ולא לנתניהו, ולסמוטריץ'- מקל וחומר.
וסמוטריץ' יתנגד - יאיר לפיד ובני גנץ יתנו רשת ביטחון.
(המדהים, שבדיוק כמו הרל"בים שבטוחים שנתניהו הוא סופרמן, אתה בטוח באותם דברים לגבי סמוטריץ')
לציונות הדתית מעולם לא היה כח מכריע בממשלת ישראל..
גם לא עכשיו כשהיה להם לכאורה מספר רב של מנדטים ותיקים וכו' ביחד עם בן גביר..
ואגב סמוטריץ יודע את זה ולכן כנראה הוא לא יצא מהממשלה. אם הוא יפרוש יכנס מישהו אחר שיהיה בעד מה שזה לא יהיה. הוא לא ירוויח מזה כלום וכן יפסיד בעיקר את הכסא שלו. ואולי הוא מאמין שגם יש לו קצת יכולת להשפיע מבפנים. ואין לו... וזה ככה בכל נושא באשר הוא...
לחרדים לעומת זאת יש הרבה כח. הם תמיד בסוף מצליחים. גם כי הם הולכים ביחד. (שזה קצוות ממש!! ליטאים חסידים וספרדים. וזה מה שנותן להם כח.)
וגם כי הם לא מרגישים מחויבים לאפאחד. מי שיתן להם מה שהם רוצים שזה דברים לטובת המגזר אותו הם מייצגים, איתו הם ילכו. לא אכפת להם שמאל וימין, לא אכפת להם מה נותנים או לא נותנים לחמאס, אכפת להם אך ורק ממה שנוגע למגזר שלהם. (לטוב ולרע).
ואגב, הם גם יצליחו עכשיו עם הגיוס ומה שזה לא יהיה. תהיה פשרה שבמקרה הטוב תשמע יותר טוב למי שלא יטרח להתעמק אבל לא יהיה שינוי משמעותי..
הציונות הדתית תמיד מונעת כביכול מאיזה אידיאלים גדולים, שזה חשוב. אבל זה לא נותן להם כלום במבחן המציאות... מכפכפים אותם על ימין ועל שמאל.
ובסוף מה שיקרה זה מה שאלוקים ידאג שיקרה.
אתה צריך שנגיד לך מי ייכנס לממשלה במקום בצלאל? אתה צריך תיאור מוחשי של הכניעה המליאה שתקדים את נפילת הממשלה, עצירת המלחמה, ועליית הדיקטטורה של השמאל?
ומשגיח שלפיד וגנץ לא יכנסו?
אתה טועה.
כי אם נתניהו היה מעוניין בהם, סמוטריץ' היה מזמן חוטף גט כריתות כמו שגלאט חטף.
יפרוש.
מה לדעתך יקרה? נתניהו אכן ילך לבחירות? נשמע לי מופרך.
אבל הוא נחוש למצות את הקדנציה הנוכחית עד תום.
אם סמוטריץ' יקצר לו את הקדנציה האחרונה כאמור, הוא יעוף מהממשלה, ואת הכנסת הבאה יראה בדיגיטל.
גם הליכוד, גם הליכוד הדתית וגם הליכוד היהודית לא באמת מציבות אלטרנטיבה לנתניהו
הם שבויות בטייטל של "ימין על מלא"
בנט עם רעם איתו היה יכול להציב אלטרנטיבה פחות גרועה
אתה יודע שחסן אל-בנא, הצורר המייסד, הוא האב הרוחני של חמאס, נכון?
ואכתוב שוב
גם הליכוד, גם הליכוד הדתית וגם הליכוד היהודית לא באמת מציבות אלטרנטיבה לנתניהו
הם שבויות בטייטל של "ימין על מלא"
הממשלה שהביאה אותנו לעברי פי פחת לא יכולה להתהדר בכלום
וזה יותר טוב ממשלת גולן-לפיד, או מממשלה של בנט-לפיד-חמאס.
אתה פשוט מנסה להעביר נקודה או שבאמת אתה מאמין שצריך פה ממשלה שנשענת על חמאס?!
ביבי לפיד וגולן אותו דבד
להשוות בין מי שחושב שהטרץ היא שלנו למי שחושב שהארץ היא של האויב?
בין מי שחושב שהערבים הם הסכנה לבין מי שחושב שהמתיישבים הם סכנה?
בין מי ש"מזהה תהליכים" לבין מי שמבין שהפלסשקרנים הם נאצים?
משהו נדפק לך במוח
נתניהו מסר את חברון
נאום בר אילן
הצבעה בעד התנתקות
אחראי ישיר להתעצמות החמאס וטבח שמחת תורה שבאה בעקבותיו
לא מוכן או לא יכול להכריע את החמאס
העיקר הוא בטייטל של "איש ימין"
לגבי חברון הוא היה כבול להסכמים שבאו רגע לפניו, והיה צעיר מידי מול עולם עוין, וכבר הדברים נדושו בדיונים בעבר.
לגבי הגירוש, אכן עשה טעות פטאלית. אני לא מתכוון להגן עליו.
לגבי הטבח, אני מסרב לעלילת הדם שמאשימה את נתניהו ומנקה את כל שאר מערכת הביטחון שאחראית על הביטחון, על המודיעין, על ההמלצות לדרג המדיני, ולקבלת מעגל מסויים של החלטות. חליווה עדיין ישן? מישהו יודע? אולי רונן בר יסביר? בעצם רונן בר צריך להסביר קודם איך המגה-פיגוע שניצלנו ממנו בנס שוב פעם עבר מתחת לרדאר של השבכ.
נתניהו, על כל חסרונותיו, לא מתקרב לזוהמה האנטישמית של יאיר גולן שמזדהה עם האויב יותר מאשר עם בני העם שלו. מאז "נאום בראילן" מה נתניהו עשה ואמר בנוגע למדינת שקרסטן, ומה אמר ופעל חזיר גולן בנושא? מה תעשה ממשלת שמאל בנושא, ומה תעשה ממשלה בסגנון נתניהו או ממשלה ימנית יותר? אל תעשה מעצמך טיפש, בבקשה.
אם הוא לא אחראי על מערכת הבטחון אז מי כן?
לראש הממשלה אין סמכות לקבל החלטות במקומו זולת אם הוא שוהה בחו"ל, ובאישור הממשלה.
אתה צודק
הוא לא אחראי לכלום
מחליט החלטות בשליפה מהמותן
תקיים דיונים, תשתף את גורמי הבטחון, תתן להם להשמיע את דעתם, תשמע את חברי הקבינט, תצביעו
החלטה עברה?
אם ראשי מערכת הבטחון לא מסכימים שיתפטרו או שיעשו מה שהוחלט
אם הם שמים רגליים? תפטר אותם לפי חוק ותגיד לציבור שהם מנסים לעשות הפיכה צבאית
והציבור יגבה אותך
איך נראית אחריות?
אם נניח ביבי היה רוצה לתקוף בעזה יום לפני, היו אומרים לו לא
אם הוא היה מחליט על דעת עצמו בלי לעדכן, היו אומרים לו לא
וגם אם הוא היה מתייעץ היו אומרים לו לא, כי זאת הייתה דעתו הברורה של הצבא
אתה חושב שזה אפשרי שהוא היה מחליט ערב ה־7 באוקטובר לפטר את שר הביטחון, את הרמטכ"ל, את כל הקצונה הבכירה...?
יש קבינט, יש החלטות, יש גופי בטחון שצריכים לתכנן מתקפה
הוא לא צריך לקום בבוקר ולהחליט לתקוף. אסור שזה יקרה.
כלומר ביבי לא היה יכול לעשות כלום עם ה־7 באוקטובר.
אם להסתכל ברמת המקרו – מדיניות כללית של ניסיון להגיע להסדרה כו'
א' נראה שזאת הייתה עמדתה הנחרצת של מערכת הביטחון
ב' כמו באותה כתבה נראה שזאת הייתה עמדה מאוד נחרצת
אם זה היה מצליח, אז גם מלאך רע יגיד אמן.
ואם זה היה נכשל, אז הייתה לשמאל עוד ראיה לכמה הוא אסון, ואנטי דמוקרטי, ומושחת, ובלה בלה בלה.
לפוצץ מיליון ביפרים בעזה, זה היה נתפש כפרובוקציה מטורפת ופגיעה בלא יודע מה
הוא לא ציין את שמו של אף אחד מראשי מערכת הבטחון, כלשונו, וקל וחומר שלא אוזכר שמו של שר הבטחון באותם ימים.
כל מה שהוא אומר זה שקרים עד שיוכח אחרת.
אני משוכנע בכל מאת האחוזים שהוא וחבר מרעיו נחשפו כבר לכל שורה ולכל מילה מהתחקירים שאמור צה"ל לפרסם בימים הקרובים, ואשר בגינם בחר הרצי להקדים את פרישתו.
מטבע הדברים כי לו היה בהם אבק של לכלוך אותו ניתן לייחס לנתניהו, זה פותח מהדורות חדשות מכאן ועד להודעה חדשה.
זהו.
הוא לא יוצר מודיעין, הוא לא מייצר המלצות, ולא מקבל החלטות לבד.
האם מנכל חברה יהיה אחראי ואשם על כל דבר שעשו הדרגים מתחתיו? הצשובה היא כן ולא. כן כי לזה הוא נבחר, כדי לשאת באחריות. לא כי מעגל האחריות שלו שונה ממעגלי אחריות בסקאלות קטנות יותר.
הרי למה צריך וועדת חקירה? ברמת העיקרון, זה דבר פשוט שייתכן והוא לא אשם. אחרת, מה צריך וועדה? הרי התשובה ברורה, לא?
הוא כבר מ 2009 למעט שנה אחת בשלטון
בחלק מהזמן הוא היה גם שר בטחון
היה לו מספיק זמן להתוות מדיניות, לעקוב אחריה, לנהל אותה ולשפר אותה.
מה הוא עשה מזה?
אז כן. מנכל חברה יהיה אשם בכל מה שקרה מתחתיו
זה לא מנקה את מי שתחתיו אבל הוא האחראי הראשי. ואחרי 15 שנה הוא גם האחראי העיקרי
אלא אם כן מתברר שלא כל המידע הגיע אליו.
מה גם שלכולנו ידוע מה טיב השליטה בפקידים.
לצערינו, הפוליטיקאים צריכים להיאבק בפקידים, אבל מכיוון שהפקיד אחראי רק בתחומו, ואיחו נבחר הציבור צריך לג'נגל בין כל התחומים גם יחד, אז לא הכל מצליח. זה לא אשמת הנבחר, זו אשמת הפקידות, ובעיקר אשמת מי שמונע מהרפורמות להתבצע.
הוא אחראי, אבל לא לבד. כבר כתבתי את זה.
הוא לא נחת בתפקידו ב 7 באוקטובר 2023 בשעה 6:28
היה לו מספיק זמן לטפל בדברים האלו
לא טיפל ב 15 שנה אז יש 2 אפשרויות
1. לא יכול
2. לא רוצה
ג. לא יודע
הזה, אם כי יכול להיות יש דברים שאני לא מודע אליהם
בכל־מקרה אם נעשה דמיון מודרך בסגנון המדינה של אפלטון
נניח שיש לי עיירה קטנה עם 100 אנשים, 15 מהם שומרים, עוד 30 מילואים, שומר אחד הוא המפקד ומחליט על סידורי משמרות כו', יש עוד שומר שהוא תצפיתן ואחראי לתת הערכות מודיעיניות
סמוכה לידנו עיירה של קניבלים שרשמית רוצים להשמיד אותנו אבל לא עושים הרבה כבר תקופה ארוכה
עכשיו התצפיתן שלנו אומר שהם לא מתכננים שום דבר מיוחד ואין טעם להתעסק איתם זה רק ירגיז אותם ויגרום בעיות
המפקד מסדר את הכוחות איך שבא לו, מדלל פה מוסיף שם, ברמה הטקטית הוא קובע מה לעשות
נניח אני פרנואיד בצדק ומחליט לבצע תקיפה מסיבית בעיירה הסמוכה ואומר למפקד להתארגן על זה, אלא שהוא מסרב לי שוב ושוב
מה אני אמור לעשות?
נתניהו לאורך שנים התעלם מעזה וחשב שכסף יקנה אותם
הוא הראשון והעיקרי שצריך לתת דין וחשבון. קודם כל הוא
זה שראשי מערכת הבטחון אשמים זה לא מוריד מילימטר מאחריותו
בכל מקרה, האשמה שלו תלויה בשאלה כמה הוא ידע ומה הוא ידע. אם הוא פעל בהתאם להמלצות ולמה שהונח לפניו, אז הוא צריך להתפטר בדיוק כמוהם כי הוא לא איתגר והם כשלו. ואם לא, אז וודאי שהכישלון המלא מוטל עליו.
ראש ממשלת ישראל צריך ויכול להצטיין בהרבה דברים.
להצטיין בתירוצים זה לא אחד הכישרונות שצריכים להיות לו.
כאן אתה נותן אינספור תירוצים למה הוא לא היה יכול, למה אי אפשר, למה קשה ולמה הרבה דברים
אבל מצטער זה לא עובד ככה, לראש ממשלה יש אחריות. שיעמוד בה
– זאת באמת שאלה עד כמה הוא היה יכול. כמו שיש הבדל בין רצח בנסיבות מחמירות, הריגה ברשלנות, מקרים מיוחדים שפוטרים מאשמה. אני אישית לא יודע אבל זאת שאלה.
– האמירה של חלקים בציבור "למה לא תקפת? למה לא מנעת?" כשאותם אנשים בדיוק, דקה לפני כן, אמרו "אל תתקוף יא משוגע", היא צבועה ומטומטמת
– אני לא מבין את הזהות בין אחריות לבין התפטרות. זה יענו כמו שסמוראי שמפשל צריך לעשות חרקירי כחלק מכללי הטקס היפניים? אני לא מבין כל־כך איזה אינטרס זה משרת. אם ביבי היה מתפטר, האפשרויות היו כדלהלן:
א. באופן פלאי, הליכוד היה נבחר שוב, ומוביל בערך את אותה מדיניות כנראה
ב. האופוזיציה הייתה נבחרת ונכנעת לחמאס תמורת כמה חטופים
ג. (התסריט ההגיוני בעיניי) היינו תקועים בכמה סבבי בחירות ללא הכרעה בזמן מלחמה
תראה אם היה בא עכשיו מועמד חזק עם תמיכה ציבורית שרוצה לרסק את עזה, לשבור את איראן, אומר ועושה, מטיל פצצות אטום על ימין ועל שמאל, אחלה, אני בעד שביבי יפנה את מקומו לטובת strongman חדש ורענן
כשהאלטרנטיבה היא לפיד וידידו מזהה התהליכים ("חמאס כבר מזמן פרטנר")... אני מעדיף לתת לקברניט הכושל לנסות לנווט כמה שהוא יכול מאשר לבשר על התאבדות המונית
אנשים תמיד יתלוננו על מה צריך לעשות (גם על משה רבנו אמרו כל מיני דברים)
אם הוא היה מתנהל נכון התוצאה היתה הרבה יותר טובה כל הטיפשים היו חוזרים בחזרה למאורה שלהם
נתניהו כן הוביל את המהלכים כלפי עזה גם את החומה, גם הכספים שהזרים, גם הקלות לעזה אז הוא הוביל את הקונספציה אי אפשר לשחרר אותו מזה. במקביל גם מערכת הבטחון הובילה קונספציה משל עצמה של הרתעה
אני אכתוב שוב. אם הוא היה ראש ממשלה שנתיים לפני הביקורת כלפיו מבחינתי היתה הרבה יותר רכה. למעט שנה אחת מ 2009 הוא ראש ממשלה. אסור לתת לו הנחות
עזוב את אנשי השמאל. איש ימין שמוריד ממנו אחריות רק בגלל "אלטרנטיבה גרועה" צריך לעשות עם עצמו חשבון נפש אם אכפת לו "מהימין" או ממדינת ישראל.
אם ביבי היה מתפטר
א. הליכוד לא היה נבחר שוב.
ב. זה מה שקורה גם עכשיו
ג. יכול להיות היתה ממשלה יותר נורמלית
גם עכשיו שנתניהו מקבל גיבוי מטראמפ הוא לא ממש עושה מה שצריך אז מה לנו להלין על האלטרנטיבה?
הממשלה הזאת הוכיחה שכל המלחמה והמדינה גדולה עליה ב 10 מידות
אבל לדעתי הבעיה של אין אלטרנטיבה היא יותר חמורה
שוב נניח שהליכוד נבחר שוב אז לא עשינו בזה כלום
נניח שאף־אחד לא מצליח להרכיב ממשלה גם לא עשינו בזה כלום
ומי בדיוק אמור להרכיב ממשלה יותר טובה? יאיר גולן? יאיר לפיד? אין כרגע שום מועמד מעניין בעל כוח פוליטי משמעותי
ובאמת חבל שבמקום להתעסק בכלום, האופוזיציה לא בונה את עצמה מחדש או משהו
לא תצוץ עכשיו מפלגה אולטרה־ימנית משום־מקום שתיקח את הבחירות ותהיה מפלגת שלטון
גם אם ביבי יצא עם נשק ויהרוג 10 אנשים אתה תגיד אבל האלטרנטיבה תהרוג יותר?
ולפני שאתה בא בטענות לאופוזציה שלא בונה את עצמה מחדש תבוא בטענות לקואליציה
אין אלטרנטיבה כי אף אחד בימין לא בא לנתניהו ואומר לו עשית מספיק נזק הגיע זמנך ללכת.
יותר טובה ברמת המדיניות שהיא מתכננת (או תכננה) להוביל
ואולי אשתכנע
אילו נקודות בדיוק הם רצו ליישם ולמה הן עדיפות
א. בינתיים הממשלה לא התקפלה להסכם כניעה מול החמאס ועדיין החזירה את רוב החטופים
ב. נכנסו לרפיח וכיו"ב למורת רוחו העצומה של ביידן
ג. המבצע בלבנון היה מרשים למדי
בוא תסביר לי מה האלטרנטיבה הייתה עושה יותר טוב ככה אני אדע אם לתמוך
א. גם היא לא הייתה נכנעת ומחזירה הרבה יותר חטופים
ב. היו נכנסים הרבה לפני
ג. היו עושים לא פחות טוב
תגיד לי שאני טועה? מאיפה אתה יודע?
א. בינתיים הסלוגן של האופוזיציה הוא להחזיר את כולם בכל מחיר כלומר במחיר סיום הלחימה (ונראה שגם ככה הם בעד סיום הלחימה, עם או בלי חטופים) וכנראה שחרור כל האסירים הביטחוניים. אז אני לא מבין למה אתה מתכוון.
ב. אם הם רצו עסקה כזאת עוד לפני הכניסה לרפיח, כנראה שהם לא היו נכנסים לרפיח. בכל־מקרה, מניין לך שהיו נכנסים לרפיח הרבה לפני?
ג. מבחינת יכולות הצבא זה בהחלט אפשרי, אבל הם לא היו בעד לקפל את הצבא מעזה ולחתום על הסכם עם חיזבאללה לפני הפלישה הקרקעית והביפרים?
אחי אני לא יודע אם אתה רוצה לשכנע אותי שהם אלטרנטיבה ראויה וטובה אז בבקשה שכנע אותי
לומר "מאיפה אתה יודע" זה לא כזה משכנע זה פשוט "סמוך עליי"
אני לא צריך לענות לך על משהו שנמצא בתחום מגידי העתידות כי אין לי כדור בדולח
מה האלטרנטיבה תעשה אף אחד לא יודע. מה שאנחנו כן יודעים זה שהממשלה הזאת גרועה.
אני אשאל אותך שאלה שכבר שאלתי אתה מדבר על אלטרנטיבה גרועה אז אני שואל אותך אם נתניהו יקח נשק ויהרוג 10 אנשים גם אז תגיד "האלטרנטיבה תהרוג יותר"?
ואשתכנע שהאופוזיציה לא תעשה את זה, אתמוך בה
אבל במקום לדבר היפותטי
מעשית, האופוזיציה כרגע מציעה הצעות מטומטמות
לפיד עסוק בלצעוק "אנחנו הרובב!!!111", "בכל מחיר" (מדיניות מטומטמת שאני לא מסכים איתה), ולהשתחוות בוקר וערב ליועמ"שית ולכל־מיני פקידים מוזרים שמחלקים סלסלות פירות לנוח'בות
אני לא מבין איך זה מקדם אותנו יותר מהאופציה הנוכחית.
אני מבין אנשים שתומכים באופוזיציה כי הם חושבים ששחרור חטופים יותר חשוב מניצחון במלחמה (זה מטומטם בעיניי אבל לפחות זה מבין)
אבל אם אני מתנגד לכל מה שהאופוזיציה אומרת אז למה שאני אתמוך בה
זה כמו לומר, הימין מסר שטחים, מכאן שצריך להצביע לשמאל כי המצע שלו זה למסור עוד יותר שטחים וככה לא יימסרו שטחים? כן יימסרו שטחים? לא יודע איבדתי את זה.
בין "ממשלת ימין על מלא" לבין "ממשלת שמאל"
זה מה שכתבתי בהתחלה וזה מה שאתה אומר שזה לא מקדם אותנו יותר
אתה גם לא יכול לרשום מה ימין בממשלה הזאת
עם קצת מדיניות ימין שסמוטריץ' דוחף ביו"ש בערך
ההבדל הוא שהשמאל היה מזמן כבר חותם עסקה לסיום המלחמה ושחרור כל המחבלים (כי זה מה שהוא אומר כל היום שהוא היה עושה)
והממשלה הנוכחית בינתיים לא עשתה את זה
מה שעדיף בעיניי.
אין שום מפלגה שמייצרת אלטרנטיבה לנתניהו
יש טייטל של "ימין על מלא וזהו"
אז סמוטריץ מצליח פה ושם לארגן קומבינה. לא משהו להתגאות ב
צריך לקרוא לזה מרכז על מלא
כשהיום בנוסף לשורת הישובים החדשים והישובים הקיימים שקיבלו הכרה והסדרה, בנוסף לפרוייקט החוות הפורח, בנוסף לבניה המואצת ולהכרזה שלאהיתה כמוה על אדמות מדינה, בנוסף לסלילת כבישים ושדרוג דרסטי בקיימים -
גם מועברת החלטה שמפשטת ובעצם מאפשרת, את הליכי רכישת הקרקעות וכן החלטות אכיפה כולל על מפגעים בשטחי A וB. בעצם אמירה פשוטה - אנחנו בעלי הבית.
יותר מכל הברכות הנלהבות, חשובה בעיקר הביקורת של השריד לממשלת אוסלו:
חיים רמון: סמוטריץ' מספח את יו"ש בפועל
(אבל עזבו שטויות, @איתן גיל ימשיך לא לתת לעובדות לבלבל אותו ויטען ש"רק שמו כמה אנטנות")
על פי נתוני למ"ס לסוף 2025 נרשם מאזן הגירה שלילי לראשונה מזה שנים, ב- 39 ישובים יהודיים ביהודה ושומרון.
קצב גידול האוכלוסיה צנח בשנת 2025 ביותר משליש.
הפרחים לסמוטריץ' ששם את כל כולו על אנטנות שאי אפשר להמעיט בחשיבותן אבל בידוע שהן לא העיקר.
סטרוק אכן נותנת עבודה בניגוד לבצלאל הבטלן, אבל בשביל המומחה ללשון- חיים רמון, היא שליחתו של בצלאל ושלוחו של אדם כמותו.
מצבו העגום של בצלאל בכל הסקרים, אפילו של פילבר, משקף את גיליון הציונים האמיתי שלו, ולא בשל כפיות טובה פוליטית כגרסת להקת המעודדות החצופה שלו.
יאמר לזכותו שלאחרונה הוא מיתן את ההתקפות הפרועות על הציבור החרדי. אולי עוונותיו ישכחו לו עד חודש אוקטובר, והוא ימלט בעור שיניו מפסק דינו של הבוחר.
על כך ש:
* ההרוגים ביו"ש במלחמה, הם פי שמונה מאחוזם באוכלוסיה.
* גם הפצועים שנאלצו לעבור לליד מרכזים רפואיים.
*המונים מהישובים הבורגניים, עוברים לחוות ותופסים את המרחב כולו.
*משפחות עברו לחזק את קווי העימות בדרום ובצפון.
כמה אפשר להתכחש למציאות?!
תעבור על הכותרות היום בערוץ (או בערוצי הוואצפ) ותראה איך כל גורמי ההתיישבות, על הפערים הגדולים ביניהם ביום יום, מברכים על המהלך - ממועצת יש"ע ועד אנשי הגבעות וכולם בתווך, תנועת נחלה, ראש מועצת חברון, אנשי התיישבות מעשיים ואנשי רכישות ומסמכים. כולם ללא יוצא מן הכלל.
תקשיב למבקרים כרוניים של סמוטריץ' בנושאים אחרים (כמו תמיר דורטל או דביר עמר) ותראה איך בנושא הזה כ-ו-ל-ם מורידים את הכובע בפניו.
העדפתי את חיים רמון, דווקא כי תמיד עדיף לשמוע את המתנגדים. אבל ידעתי שאתה לא תתן לעובדות לבלבל אותך ותמשיך לקשקש על אנטנות (אגב, עליהם חלק לא קטן מהקרדיט מגיע לקרעי ואיש לא מכחיש זאת) החשובות מאוד בטחונית ובטיחותית כשלעצמן.
צדקתי.
אין גועל נפש גדול מזה.
הוא עשה גם כמה דברים טובים, ובגינם הוא ראוי להערכה, אבל בלט יותר בכשלונותיו ובמחדליו.
אגב סמוטריץ', כמי שאחראי על אוצר המדינה, הוא יכל להתנות תקציבים לישיבות בהעתקתם ליהודה ושומרון, וכשהישיבות עוברות גם ההנהלות והצוותים עוברים, וגם המשפחות עוברות.
גם הכשרה צבאית הם היו רוכשים, הן כדי להגן על עצמם, והן כדי לדחוק את האויב הערבי המאיים.
יישוב ארץ ישראל, זה גם בנבי מוסא, וביריחו, ולא רק בקדומים. אבל סמוטריץ' וארץ ישראל, זה כמו לשריין את ברסלר בש"ס.
כבר כתבתי לך בעבר, שבדיוק כמו שהרל"בים עם ההזיות ש'ביבי לא רוצה את ה..., כי אם הוא היה רוצה החטופים היו בבית לפני שנתיים ופילים וורודים היו מתעופפים סביבינו' - הם הביביסטים הכי קיצוניים, בדיוק כך אתה החסיד הכי גדול של סמוטריץ', בטענות האוויליות שלך, ש'אם הוא רק היה רוצה אז...'.
נורמלי וקיים בכל מקום. חלק מהמקרים גם ההורים עוזבים בגלל שהם זקנים ורוצים לגור בעיר. זה בסדר גמור כי הדירות שלהם נמכרות/מושכרות למישהו אחר עם פחות ילדים שבתורו מתחיל לבסס משפחה חדשה ביישוב.
כל עוד אין נדל"ן ריק, זה אומר שהיישובים גדלים ומה שמגביל אותם זה בגדול הבניה.
אחת הטענות הוותיקות על ההתיישבות האידיאולוגית, שאחרי כל האידיאולוגיות - אנשים רצו חברה מאוד מסויימת. ממילא הגבילו מאוד את הקבלה לישובים, או לכל הפחות יצרו אווירה כזאת שהם בעלי האחוזה וכל מי שמגיע, צריך להיות צמית שלהם.
כל עוד שהכל היה מלא, פחות שמו לב לזה. כיום, כשמצד אחד ההתיישבות הצעירה פורחת כמו שלא פרחה מאז נפילת ממשלת שמיר ומצד שני רבים מדור המייסדים או אפילו אלו שהגיעו בעשור השני שלישי - הולכים לעולמם/עוברים לדיור מוגן/לליד הילדים/ליד ההורה הקשיש באמת/ לדירה קטנה בעיר קרוב למרכזים רפואיים -
ישוב שלא יודע להיות 'מזמין' לדור הצעיר, באמת יהיה עם הגירה שלילית.
זה לא אמור שהסה"כ היא הגירה שלילית מיש"ע, זה אומר שהצעירים הולכים למקומות בהם הם לא ירגישו שכמה וותיקים מנהלים את כל האירועים כמו לפני שלושים וחמש שנה. מקום שיתן להם אפשרות להתחזן בנוסח שלהם ולא 'יתקע' על ה'ספרד' של ישיבות בני עקיבא. מקום שיתחשבו ברצונות ובהעדפות שלהם.
יש גם מהישובים הוותיקים שמצליחים להיות כאלו ויש ישובים חדשים, גבעות/חוות שמעבר לאידיאל, נותנות ליושביהן לעצב את האווירה.
בס"ד
זה שיש הגירה שלילית, לא אומר שהדברים האלו לא מחזקים את ההתיישבות. אלו דברים שישארו לאורך שנים, בעוד נושאים כמו ההגירה השלילית יכולים להשתנות בעוד כמה שנים כשהאתגרים יהיו שונים ושוב פעם תהיה צמיחה ביישובים.
מזה שנים רבות אנשים הולכים לגור לפי איכות חיים. ואצל דתיים סרוגים, יש גם שיקול של חיבור חברתי לקהילות.
לפני עשרות שנים, כשלא היו בכל בית לפחות 2 מכוניות, והיתה תלות מוחלטת בזמינות תחבורה ציבורית - אכן גרו ליד מקום העבודה.
אז גם פרחו הישיבות התיכוניות שהיו בהם פנימיות. גם כאן חלה דעיכה רבה עם השנים.
לגופם של דברים, אתה כזה קשקשן. עדיף לשתוק ושיחשבו שאין לך מושג, מלכתוב דברים שכל מי שמכיר את השטח יראה שאתה מחרטט בביטחון.
1. יש הרבה עבודה ובהחלט כל מי שנמצא ביו"ש (כנראה שאתה לא...) רואה זאת. יש פיתוח משמעותי של איזורי תעשיה, של מרכזי קניות, של חקלאות ויצרנות בתחומים ייחודיים.
2. כמה מוסדות חינוך חדשים נפתחים כל שנה, כשהוותיקים הולכים וצומחים. זה קודם כל מעיד שבניגוד לאגדות שאתה מספר - יש תלמידים, כלומר יש גידול באוכלוסיה. אבל גם נותן פרנסה למורים ולצוות נלווה.
3. רוב ככמעט כל ישובי יו"ש נמצאים במרחק של פחות משעה נסיעה ממרכזי התעסוקה הגדולים בירושלים/גוש דן/שרון/קרית גת והאזור וכד' - בהחלט זמן סביר ושאנשים בכל הארץ נוסעים בזמן כזה לעבודה.
4. מהפכת הכבישים שאתה מתעקש להתעלם ממנה (כנראה לא נסעת ביו"ש בשנתיים האחרונות בכלל), הולכת לקצר את הזמנים הן בתוך יו"ש והן משם למרכז.
ולעצם קשקושיך, מרכזי תעסוקה צריכים להיות ביו"ש ולא להיפך, וכשיהיו מרכזי תעסוקה לא דרדלה, תהיה הגירה חיובית.
למרבה הצער נאלץ להתקע איתו באוצר עוד כמעט שנה, ועל אלה אני בוכיה.
מהפכת הכבישים ככל שהיא מקודמת, שייכת למירי רגב, אבל מנטילת קרדיטים אף אחג עוד לא מת.
הוא לא שר העבודה
כמו שהסברתי לך בסעיפים 1 ו2, *יש יותר ויותר תעסוקה ביש"ע, הרבה מזה בדחיפת המדינה, כלומר המנהל, כלומר סמוטריץ'. כמו שהכבישים ביש"ע מובלים ע"י המנהל, כלומר סמוטריץ' בשיתוף עוד גורמים. רק אחריהם בא סעיף 3, שנכון על יש"ע בדיוק כמו שהוא נכון על חבל לכיש או על העמק.
בס"ד
הרגע שבו סמוטריץ הפסיק לקחת קרדיט על האנטנות והפיל את זה על שר התקשורת קרעי. היה מאוד משעשע לשמוע את זה בזמן אמת.
האנטנות הן שלו, בעוד הפרעות הקליטה הן של קרעי.
כמו שהכבישים הם שלו, והבורות בכבישים הם של מירי רגב.
מהדורת תנ"ך חדשה בהוצאת קדומים תצא בקרוב, ותפתח בפסוק: בראשית ברא בצלאל את השמים ואת הארץ, ואת האנטנות. חחחחחחחחחחחחחחה.
כשיגיע זמנו של סמוטריץ' לשבת בבית, ובצדק, וסרלאוף יחמיא לו ויכנה אותו: שר האוצר הטוב ביותר שהיה למדינת ישראל אי פעם.
בן גביר יצטרף.
לגבי אלקין, השותף והחבר של הנוכל לנסיעה בשבת לרוסיה. הייתי מציע להזהר מהאיש המסוכן הזה.
אה, בעצם זה לא מפריע לך. גם כשטענות שחפרת עליהם כאן התנפצו לרסיסים (כמו כשהתברר שכל ה'פערים' סביב אירן לפני עם כלביא היו תרגיל הונאה) אתה ממשיך לחרטט בביטחון.
שצריך 1285 קילו של חומץ נפץ כדי להרוג בן אדם אחד!!!!!
זה התוצאה של ביבי שבכוונה לא ניצח את החמאס וגרר מלחמה
פשוטה ליותר משנתיים, ואפילו אחרי כל הזמן הזה אין נצחון.
בארה"ב מעריכים: טראמפ כבר לא רוצה לתקוף באיראן. זו הסיבה

לגופם של דברים, הסיבה העיקרית שהמלחמה התמשכה, היא הדאגה לחטופים. אני חושב שהנצחון היה צריך להיות קודם לחטופים, אבל כנראה שנתניהו זיהה שהסנטימנט הציבורי לא מסוגל לשאת זאת.
יחד עם זאת, המלחמה לא היתה רק בעזה, היא שינתה את פני המזרח התיכון כולו. רוב ככמעט כל אויבינו של לפני שנתיים מריחים כעת את השורשים והתוכנית הגדולה של סולימני שר"י, שאיימה למחוץ את ישראל - הוקרסה כולה ע"י ניהול מדוד של רה"מ.
שישה מנדטים לעצמו, אלא היה שליח לגנוב אותם עבור המחנה
שאולי בכלל מעדיף לנצח את הציונות הדתית.
נבחרה להיות דוברת צה"ל בערבית
מוכשרת מהממת
גאווה למין הנשי
אישה שמגיעה מרקע מורכב כ"כ
ומצליחה למרות הכל
של הימין הקיצוני
לא מקדשת את האדמה כערך ראשון
רק מבינה את הערך של אדמת ארץ ישראל וקדושתה
בעקבות הבטחת הקב"ה לעם ישראל
זה לא ערך ראשון, זה ערך מרכזי בדיור כמו שהוא מרכזי בתורה
לא פחות ולא יותר
ואכן גם כתוב לא תרצח ולא תגנוב וכו' ויש 613 מצוות
השאיפה היא לקיים את כולן בשלמות
כשחלק מהשלמות תהיה כשעם ישראל יעבוד את ה' בארצו כמו שכתוב
מה היה המצב הביטחוני והמדיני של ישראל כיום (פברואר 2026) אם היינו מקשיבים ב-2022–2023 לעצות של חלקים ניכרים בשמאל-מרכז – שדרשו התערבות ברורה יותר במלחמת רוסיה-אוקראינה, הצטרפות לסנקציות כבדות נגד מוסקבה, אספקת נשק מתקדם לקייב ו/או עמדה חד-משמעית נגד פוטין?
במילים אחרות:
אם היינו שורפים את הגשר עם מוסקבה כמו שדרשו אז חלקים ניכרים מהשמאל והמרכז-שמאל (כולל הצהרות חריפות של לפיד ושות'),
– האם היינו מצליחים להמשיך לתקוף מטרות איראניות בסוריה בחופשיות כמו בשנים האחרונות?
– האם רוסיה הייתה מאפשרת לנו את חופש הפעולה האווירי שם, או שהייתה סוגרת לנו את השמיים ומגבה את איראן וחיזבאללה בצורה הרבה יותר אגרסיבית?
– האם היינו מקבלים היום פחות או יותר תמיכה רוסית (או לפחות אי-הפרעה) מול איראן, סוריה וחיזבאללה – במיוחד אחרי 7 באוקטובר ובמהלך המלחמה בצפון?
– והאם היו לנו יותר או פחות חופש תמרון מול ארה"ב, כשוושינגטון עצמה מתמרנת בין שתי הזירות (אוקראינה ועזה/איראן)?"
רוב המומחים לביטחון לאומי (גם כאלה שלא נחשבים ימנים) הסבירו כבר אז שה"נייטרליות הישראלית היחסית" (בלי נשק קטלני, בלי סנקציות ישירות, עם גינוי מילולי + סיוע הומניטרי) היא בדיוק מה שאפשר לנו לשמור על האינטרס הקריטי בסוריה – תיאום עם רוסיה נגד איראן.
אז השאלה האמיתית היא: האם המחיר של "לעמוד על הצד הנכון ההיסטורי" (כפי שקראו לזה אז) היה שווה את הסיכון להפוך את חיזבאללה ומיליציות איראניות בסוריה למסוכנות בהרבה עבורנו – ובמיוחד ב-2023–2025?
מה דעתך – היינו במצב טוב יותר או גרוע בהרבה אם היינו "מתיישרים" עם המערב באופן מלא כמו שדרשו אז?
שטוען שזה לא שעיכבו. זה שפשוט אין נשק פשוט. לא מייצרים אותו מספיק בקצב מהיר כמו שצריך.
יש נשק מדוייק ויקר. כן. אבל לא נשק פשוט וזול שמשתמשים בו במסות כדי לכבוש שטח.
בנט היה מתחיל לעשות שם שבתות (או חצאי שבתות) כי הוא ממש נחוץ לפתור סכסוכים בין מדינות.
וגם כשהוא היה במבצר שלו כאן, הוא היה עסוק בכתיבת ספרים מעמיקים על איך לעשות שלום ואיך לנצח נגיפים ואיך להרוג את הנייה/נסראללה/שיקלי תוך 48 שעות.
אז כבר בעיה אחת וגדולה מאוד, הייתה נפתרת לנו.
הנ"ל לקוח מכאן, סרטון של בתה של אשה יקרה( ובריאה) שארגנה הפגנות ימין, ולא מצאה חן בעיני השב"כ.
קשה לי להאמין שטראמפ יתקוף תוך כדי המו"מ עם איראן
דיברו על אפשרות אולי לשבת למו"מ, לא ישבו בפועל כמו עכשיו
או השומר אחי אנוכי?
דוד זיני לא בא טוב לפרקליטות, ועל כן מתגבשת אצלם עסקת טיעון משפחתית, ולפיה ראש השב"כ יפרוש, ובתמורה יוסר סעיף סיוע לאויב בזמן מלחמה.
כי מה שהיה הוא שיהיה ואין (בפרקליטות) חדש תחת השמש. תפרו תיק שוחד נגד נתניהו במטרה להגיע איתו לעסקת טיעון, ולא העריכו שהוא ישיב מלחמה שערה.
ועתה הם מאמינים שמשפחת זיני עשויה מחומרים פריכים.
וכמו במשל הרבי והעז... אצל נתניהו הכניסו סעיף שוחד, ואצל זיני סעיף סיוע לאויב.
כי הפרקליטות הפוליטית הקפלניסטית יודעת לעבוד, בשונה מהימין שיודע ליילל.
ברגועאתה יכול להרגע, זיני לא יפרוש ולא יפוטר