זו ההוכחה- משרתים רק בנח"ל החרדידבירק

לקוח מהחדשות פה באתר

גולני: המפקדים פגעו באורח החיים הדתי

באגף משאבי אנוש בצה"ל הוחלט על פרויקט של הקמת פלוגות משולבות לבחורי הסדר עם חיילים מכלל צה"ל. חיילים מגדוד 51: אורח חיינו נפגע.
ידידיה הכהן

באגף משאבי אנוש בצה"ל הוחלט על פרויקט של הקמת פלוגות משולבות לבחורי ישיבות הסדר עם חיילים מכלל צה"ל, במטרה מוצהרת לחבר בין חלקי העם השונים ולהרגיל את החיילים הדתיים והחילוניים בקבלת השונה וכיבוד אמונתו הדתית, לתרום לגיבוש הצבא ולהעלאת הרמה בפלוגות הקרביות.

רבים מראשי ישיבות ההסדר נטו לדחות את הפרויקט, מחשש כי פיזור מחלקות ההסדר המיוחדות, יפגע ביכולתם של בני הישיבות לשמור על ערכיהם ואורח חייהם, בעקבות חיי הצבא המשותפים עם החיילים החילוניים, אולם מספר ראשי ישיבות הסכימו לקחת חלק בפלוגות לדוגמא, שהוקמו בגיוס אוגוסט האחרון, בגולני, בגבעתי ובצנחנים, לחיילים הוסבר על המסלול והשירות במסגרת זו נעשה בהתנדבות וללא כפיה.

אולם כחודש לאחר מכן, מתברר כי כבפלוגה משולבת מעין זו בחטיבת גולני בגדוד 51, התבדו חלק מחששותיהם של ראשי הישיבות, בין החיילים שורר כבוד הדדי, התחשבות ויחסי רעות טובים. אולם הבעיה התגלתה מגורם לא צפוי, דווקא מדרגות הפיקוד שהפצירו בראשי הישיבות שיעודדו את הגיוס למחלקות המשולבות, והבטיחו שהחיילים יוכלו לקיים את אורח חייהם הדתי באופן מלא, לא פחות מאשר במחלקת בני הישיבות.

שבוע לאחר התחלת הטירונות הורו המפקדים לחיילים להכניס את ציציותיהם למכנסיהם, החיילים סירבו, ונשפטו ל-14 יום ריתוק, בעקבות פרסום הדברים בערוץ 7 הורה הרב הצבאי הראשי לצה"ל לאפשר לחיילים להסתובב עם פתילי הציצית מחוץ למכנסיהם, אולם הריתוק לחיילים לא בוטל. אחד החיילים טען כי בשיחת מחלקה אמר אחד המפקדים "הרבנות הצבאית לא מבינה שום דבר במבצעיות, אנחנו נשנה את ההוראה".

שני חיילים התלוננו כי הורו להם להחליף את הכיפות הגדולות שלבשו לכיפות קטנות, "מסיבות מבצעיות", לאחר שאחד החיילים סירב נלקח ממנו שק החפצים, ה"קיטבג", עם הציוד האישי לפני למעלה משבועיים ומאז לא הייתה לו אפשרות להחליף את מדיו.
תלונה נוספת היא על אחד המפקדים ש"תיזז" את החיילים לאחר שהעירו על ניבולי פה שהשמיע בנוכחותם, במספר נוסף של מקרים החיילים לא יכלו להתפלל במניין מכיוון שלא הוקצה זמן מראש לתפילת ערבית, ולא ניתן היה לאסוף מספיק חיילים דתיים למניין, מפני שהמחלקה התפצלה. לחיילים שדרשו בכל זאת להתפלל במניין, נאמר שיתפללו על חשבון שעת הת"ש שלהם, מה שגרם לכך שלחלק מהחיילים לא היה זמן להתקלח במשך כמה ימים.

תחושת החיילים בעקבות המקרים הללו קשה, את תחושותיהם מבטאים החיילים במשפטים כגון "מבחינת החיילים האחרים, אנחנו מסתדרים מעולה אבל עם המפקדים זה ממש גרוע", "רצינו להשתלב ולתרום אבל הצבא לא מאפשר לנו", "הסגל החליט 'להיכנס בנו' כי הוא לא הצליח לשבור אותנו על הציציות", ו"המפקד הדתי הוא זה שמתנכל לנו הכי הרבה, הוא בטוח שהוא יודע הלכה יותר טוב מכל הרבנים".

מדובר צה"ל נמסר בתגובה כי "זכויות החיילים הדתיים בצה"ל מכובדות ומעוגנות בפקודות, הטענות תיבדקנה לגופן ובמידה וימצאו ליקויים ביחס המפקדים, הנושא יטופל על ידי מפקד הבסיס".

מה הוכחה??פלפלתי

לא נותנים לחבר'ה שלנו להיכנס יותר לנח"ל החרדי. אז מה בדיוק ההוכחה פה?

זה שזה אידיאל זה לא אומר..

נורא....לידור

אוי בא לי להחטיף להם מכות...

שיזהרו ממני!

אני נתני'יתית!!!

אם אני צריך ;לשרת בנח"ל החרדימכאל 2 3
אני לא הולך  לצה"ל
למה אתה לא הולך לצה"ל????פלונית 2
כי נחל חרדי זה לא אמתימכאל 2 3
אז למה אתה לא הולך לצבא?פלונית 2
לא הבנת ;לא אמרתי שאני לא הולך לצבאמכאל 2 3
אמרתי שאם יש רק  נח"ל חרדי אז אני לא הולך לצבא
אהה אוקי הבנתי..פלונית 2
אבל למה שיהיה רק נחל חרדי?
לא אמרתי שיהיהמכאל 2 3
אמרתי שאם  יהיה   לא אמרתי שזה מה שיהיה
טוב אוקיי עזובפלונית 2
באיזשהו שלב אני כבר לא קולטת סורי..
טוב סבבהמכאל 2 3

אני יספיר  

אמרתי שאם יהיה מזו שיש רק נח"ל חרדי

אז אני לא רוצה לשרת את  צה"ל יש מבין?

כן עכשיו באמת הבנתי!!פלונית 2
תודה רבה..
בקשה בשמחה ;מכאל 2 3
אני לא הבינותיפלפלתי

מה רע יש בנח"ל החרדי???

זה הכי קרוב למקור שלנו, לאידיאל הצבאי אז מה הבעיה?

מה הבעיה בנח"ל החרדי?רוחמה הקראסיבהאחרונה
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך