*אזהרת טריגר*- טמטום מחריד בכמות גבוהה.ימח שם עראפת

באמת? זהו עצמות ומהות הסיבה שבשלה אני פה?

למה לעשות את זה בעצם? מה זה יעזור? למי זה יעזור? למה שארצה לעזור? למה שיהיה אכפת לי?

ואם המדינה תושמד? למה שזה יעניין אותי? ואם מלא אנשים ימותו? אז מה יקרה? למי אכפת? ואם לא יהיו יותר יהודים בעולם? אז לא תהיה אנטישמיות, חיובי, לא? ואם לא יהיו אנשים בעולם? זה יהיה נפלא. אנשים זה דבר רקוב. האנשים הם אלו שמחריבים את העולם. כל פיתוח שלהם משמיד את העולם. הם חרוצים, בני האדם. ממהרים לשקם אותו. כדי שיוכלו להחריב אותו שוב.

אם לא היה אנשים בעולם, הוא היה מקום טוב יותר. שמח יותר. שקט יותר.

לא היה דבר כזה הפשרת קרחונים. לא היה דבר כזה זיהום אוויר. לא היה דבר כזה חור באוזון. רוצחים. נרקומנים. עבריינים. נאצים. אנטישמים. מושחתים. גנבים. וכל שאר המנוולים.

בני האדם אחראים לכל בעלי החיים שנכחדו. הם אחראים למחדל כל היערות שנכרתו. הצמחים שנעלמו. הם אשמים בהכל.

אם ה' ברא את האדם כדי שיתקן את העולם, אני בהחלט מבין למה הוא החליט להביא מבול. כנראה שכל הקשתות שיש בשמיים כל חורף, רומזות משהו.

בני האדם מנסים לשמור כמה שיותר מבני מינם בחיים. גם אם הם יהיו חיים בקושי, ויתנהלו בכבדות, בני האדם ינסו להשאיר אותם בחיים. לעומת זאת אם הם יראו כלב צולע הם ימיתו אותו ברוב חסדם, כדי "שלא יסבול".

בני האדם מתאמצים לשמור את מצוקת הדיור על ידי דיירים בלתי נצרכים. הם מתאמצים להשאיר בחיים כל אחד מבני מינם.

כשציפור דרור רואה שהגוזל שלה חלש, היא לא מחממת אותו ומנסה להשאיר אותו בחיים. היא זורקת אותו מהקן. שימות. בני האדם אוהבים לומר שהם משוחררים כציפור דרור. מה הם עושים עם הגוזלים החלשים שלהם? מאלצים אותם להישאר בחיים עד כמה שאפשר. למה בעצם? למה זה טוב? למה זה עצוב כשהם מתים? למה בכלל?

עד כאן. תם שידורנו.

למה טמטום?הרמוניה

זה חזק

שאלה חזקה בעיניי

בדיוק בגלל זה זה טמטוםימח שם עראפת

העולם הזה מטומטם. דור הולך ודור בא, והארץ לעולם עומדת.

קהלת ידע משו מהחיים שלו

נכון אבל זה מייאש לחשוב ככה שהעולם חסר תקנההרמוניה
טמטום הוא אכן דבר מייאש.ימח שם עראפת

אבל מי אמר שהעולם חסר תקנה? רק צריך להחליט שאנחנו רוצים לתקן אותו, ולטבוח במין האנושי עד שיצטמצם למינימום ההכרחי ויתחיל לחיות כמו כושים בג'ונגל.

איזה תיקון... נשמע פתרון נאצי כזההרמוניה
חחחח האמת הפיתרון הזה הוא בדיוק הבעיה של האנושות..אני:)))))
זיג הייל!ימח שם עראפת
וואי הזכרת לי שלא מזמן ראיתי מישהי שמצביעההרמוניה

לאוטובוס שיעצור ככה, במועל יד

זה הצחיק אותי באותו רגע...

ימח שם עראפת

אני כשנחה עליי הרוח מצדיע במועל יד בבית

אז איך עוצרים אוטובוס?חחחחחאני:)))))
מצביעים כזה נורמלי... חחחהרמוניה
סיימתי כבר בית ספראני:)))))
חחח בסדר זה לא סיבה לשכוח איך מצביעים😆הרמוניה
אני אגיד לך מה היא עשתה את זה בקשיחות כזאתהרמוניה

זה היה נראה בול חח

חחחחאני:)))))
היטלר איז רייטימח שם עראפת

אבל היטלר חשב בקטן והרסני. הוא לא רצה לתקן את העולם אלא לשלוט עליו.

מה מה אתה מנסה לומר?!😅😂הרמוניה

אתה יודע שגם אם תהרוג את כולם הם יתרבו שוב חחחח

מה?! לא שמעת על בעלי חיים שנכחדו?ימח שם עראפת

חוץ מזה שבמאה האחרונה קרתה רוב ההתרבות של בני האדם, בגלל המהפכה ברפואה שגרמה להשארת הרבה אנשים בחיים. מיותר. שכולם ימותו.

אחחח,אי אפשר בלי אמונהאני:)))))
אמונה יש, יש אמונהימח שם עראפת

אם אין- אין כלום.

לחחחח מי המציא אותךהרמוניה
אחד, קוראים לו אלקים, טיפוס מוזר כזהימח שם עראפת

פעם בורא עולם, פעם מחריב, פעם מחליט להישבע שהוא לא יביא עוד מבול, פעם מביא טופאן אל אקצא(מבול אל אקצא) פעם בורא בעלי חיים מים שמים צמחייה ואדמה, ופעם בורא יצורים חסרי תועלת שמשמידים את הכל, ומעצבנים אותו כל הזמן, ומשום מה הוא סולח להם כל הזמן, ונותן להם להמשיך להרוס ולהחריב הכל.

חחחחחחהרמוניה
מה הבנת מזה?אני:)))))
מעניין אותי יותר מה את הבנת מזהימח שם עראפת
חחחחאני:)))))

זהו שלא הבנתי

את קהלת הבנת?ימח שם עראפת
את מה שהבאת כאן?אני:)))))
גם זה, וגם מה הוא רוצה מהחיים בכלליימח שם עראפת

מה זה "ובא השמש וזרח השמש ואל מקומו שואף זורח הוא שם?"

אני לא ממש למדתי קהלתאני:)))))

האמת למדתי קצת אבל לא זוכרת.

ימח שם עראפת

תלמדי, יכניס אותך לדכאון

חחחח ח"ואני:)))))
טוב אז אל תלמדיימח שם עראפת
שבני אדם יוצרים את הצרות בעולםהרמוניה

הורסים כל דבר

נראלי גם הרמב"ם כותב משהו כזה

הרמב"ם איש חכםימח שם עראפת
הוא בטח צריך את האישור שלךהרמוניה
בוודאי, אני בחינת קהלתימח שם עראפת

דִּבַּ֨רְתִּי אֲנִ֤י עִם־לִבִּי֙ לֵאמֹ֔ר אֲנִ֗י הִנֵּ֨ה הִגְדַּ֤לְתִּי וְהוֹסַ֙פְתִּי֙ חׇכְמָ֔ה עַ֛ל כׇּל־אֲשֶׁר־הָיָ֥ה לְפָנַ֖י עַל־יְרוּשָׁלָ֑͏ִם וְלִבִּ֛י רָאָ֥ה הַרְבֵּ֖ה חׇכְמָ֥ה וָדָֽעַת׃

איי כמהצניעותהרמוניה
שנזכה!(:אני:)))))
אכן, שתזכו להיות כמוני!ימח שם עראפת

לא, כי שלמה היה הטיפוס הצנוע עלי אדמותימח שם עראפת

אני 'בן שלמה' אז אני הולך בדרכו

העניין הוא שאצלו זה היה ממודעות עצמית, ואצלך...הרמוניה
אצלי זה ממודעות עצמית טהורהימח שם עראפת

אני חכם אפילו יותר משלמה, לכן אני לא מתכוון להתחתן עם אלף נשים שיטו את לבבי.

חחחחחחחאני:)))))

אצלך גם בלי נשים...

את אישה, אם לא הצלחת להטות את לבבי,ימח שם עראפת

אז מצבי אחלה.

שלמה האמין בצדיקים כנראה, כי היה לו 1000 נשים להטות את לבבו

כמו שאמרתיאני:)))))

אתה לבד מטה את לבבך

ואני אישה אבל לא אשתך, זה שונה.

כן, אבל את רוצה להטות אותי לאמונה בשטויותימח שם עראפת

ואם תטי את בעלך, זה לא יהיה לכיוון של כפירה בצדיקים

לא ניסיתי ואי אפשראני:)))))

אני לא באה לשנות אנשים.

פפפ, נראה לך שנולדתי ככה?ימח שם עראפת

כשהייתי בגן האמנתי בכל ליבי שהבעש"ט ואלכסיי היו מרחפים באוויר בעגלת הקסמים שלהם.

אין אמצע?הרמוניה
אמצע בין מה למה? בין העגלה של אלכסיי לקרקע?ימח שם עראפת

יש, יש גלגלים.

מי זה אלכסיי ולמה זה לא נשמע יהודי?אני:)))))
את בטוחה שאת מכירה סיפורי צדיקים??ימח שם עראפת

אלכסיי זה העגלון המיתולוגי של הבעש"ט, שכידוע כשהבעש"ט והחסידים נוסעים בעגלה אלכסיי הולך לישון נומי נומי ומתעורר כשמגיעים למחוז חפצם, וככה הוא לא יודע שנעשתה להם קפיצת הדרך והם עפו באוויר, לכאורה.

לא מכירהאני:)))))
פפפפ. את חסידה מזוייפת.ימח שם עראפת

תשאלי כל בעל סיפורים חסידיים והוא ישלוף לך עשרה סיפורים על אלכסיי והבעש"ט.

בין להאמין בהכל ללא להאמין בכלוםהרמוניה
אה, בוודאי שיש! אני מאמין בה'!ימח שם עראפת

ואני מאמין שהיה בן אדם כזה שקרא לעצמו בעל שם טוב. הוא כנראה ממש אהב את השם ישראל.

למה ככה? מאיפה החלטת להפוך הכל לחרטא?הרמוניה

גם אם בסיפורים התערבבו הגזמות, ואני לא שוללת את זה, עדיין זה ודאי שלצדיקים יש כוח לעשות מופתים

וקפיצת הדרך זה משהו מימי אברהם אבינו ואליעזר

מאיפה החלטת להפוך את זה לאמת,ימח שם עראפת

קושייה יותר טובה. הרי גם לפניו היו מעשיות על איזה נביא אחד עם סוסה מכונפת שעלה לשמיים ואז ירד ואז שוב עלה.

למה זה כל כך ברור לך שלצדיקים יש כוח לעשות מופתים? אותות ומופתים באדמת בני חם.

את משווה בין אברהם אבינו ואליעזר לאיזה יהודי מלפני 500 שנה? וגם, יש לדון מה זה אומר שקפצה לו הדרך, הרי בגמרא גם מופיעה דעה שאיוב לא היה ולא נברא, בהחלט אפשר לומר שאין הכוונה שהדרך קפצה, אלא שהוא הגיע מהר פשוט.

בוודאי! מישהו אמר שכל הדברים הם כפשוטם?הרמוניה

מן הסתם הפירוש זה שהוא הגיע מהר בנס וזו דרך התבטאות של חז"ל

גם אומרים שהרש"ש השתמש בשם המפורש כדי לעשות שבתות בצפת (מתימן)

יש בזה דרגות של הבנה, אבל הכי חשוב לדעת שזה דברים עמוקים

כן, התורה מלאת עומק.ימח שם עראפת

סיפורי מעשיות של חסידים שהתגלגלו אלינו מבתי המרזח? לא עומק ולא שום כלום. סתם הבלים.

לא נכון... יש בזה ענייןהרמוניה

סיפורי צדיקים מלמדים על הנהגות צדיקים וגורמים לשאוף להתנהג כמוהם

במדרשים אתה כן מאמין?

אנחנו מסתמכים על צדיקי הדורות שקדמו לנו, אז אם אתה רוצה להוכיח משהו כדי להיות בטוח תצטרך להביא סימוכין מראשונים או משהו שאמרו את זה לפניך. לא לסמוך על דעתך האישית כי הראיה שלנו מצומצת.

מה את אומרת.ימח שם עראפת

אז בואי תגידי לי מה את לומדת מהסיפור הבא: מספרים על רבי גרשון מקיטוב, תלמיד הבעש"ט, שהוא היה מיטיב לבעש"ט את המקטרת בפישוט ידיים ורגליים(יעני בהשתחוויה).

שאלה אותו אישתו, מאי האי?! מה נראה לך שאתה עושה?

ענה לה רבי גרשון: את, שאת לא מכירה את הבעש"ט, חושבת שהוא אלקים. אני, שאני מכיר אותו, יודע שהוא הרבה יותר מזה.

או מהסיפור הבא: פעם בא לרבי יהודי לפני טיסה עסקית. נתן לו הרבי ספר תניא, ואמר לו שייקח אותו לאותו מקום. הגיע היהודי לאותו מקום, נפגש עם חבר שלו, והלה סיפר לו בצער שהוא שכח להביא איתו תניא, ושהוא מאז הילדות לא הפסיד יום בלי לימוד תניא. מיד הוציא היהודי את התניא ושניהם שמחו.

או מהסיפור הבא: הבאבא סאלי היה מכסה את בקבוק הארק במטפחת, והבקבוק לא היה נגמר.

כמובן שיש סיפורים עם מוסר השכל חיובי, אבל גם לספר האריה שאהב תות יש מוסר השכל. זה לא מקנה לו שום ערך, מוסר השכל חשוב ככל שיהיה.

..הרמוניה

הסיפור הראשון קצת מוזר, אני מודה

הסיפור השני- מלמד על השגחה פרטית ועל היות הרבי בעל ראיה "למרחקים" ולא חסר סיפורים כאלה על רבנים שידעו ואמרו דברים לפני שהם קרו וכד'

השלישי על הבאבא סאלי, מלמדים שהוא זכה לזה מהקדושה והצניעות שלו, הוא היה גם נותן לאנשים לברך ולשתות מהארק והם היו מבריאים

קשה לך עם "התבטלות" זה מובן, רבנים הם בני אדם. וזה יפה אפילו שאתה לא מאלה שזורקים את השכל כי הם עצלנים או רק מסתמכים על סגולות ומסירים מעצמם אחריות בנוגע למצוות. שניהם לא טוב. בכל זאת יש חשיבות ל"אמונת חכמים", וגם לחנך לכך שההערצה שלנו והדמויות שאנו שואפים לחקות יהיו גדולי תורה ולא אלילי רייטינג. השאלה לדעתי האם אנו מבינים שהגדולה שלהם נובעת מהגדלות בתורה ומה' או מאדירים אותם בפני עצמם.

קצת, מוזר? מחריד!!! מעורר פלצות!!!ימח שם עראפת

יפה. פה בדיוק הנקודה, את רואה בסיפור מוסר השכל חשןב לכאורה, למרות שזה משהו שטותי. את חושבת שלרבי היה ראיית רנטגן למרחקים. בדיוק כמו שאת אומרת, לא חסר סיפורים על רבנים שאמרו משהו לפני שהוא קרה. רק, בואי נשים לב, אלו סיפורים. יש גם אין ספור סיפורים על ניסים ונפלאות שעשו אלילים שונים. להמציא סיפור זה מאד קל, הנה דוגמא: היום בבוקר ריחפתי באוויר על גבי הפרד המעופף שלי, שברגע שאני אומר את השם המפורש הוא מיד מזנק באוויר.

האמינות של הסיפור שווה לאמינות קיומו של הארי פוטר.

השלישי הוא שטות גמורה. את יודעת, אנשים מבריאים בעולם. איזה קטע. אני הייתי חולה, ולא רב ולא אדמו"ר, לא ערק ולא וויסקי, לא בבא ולא סאלי, והנה הפלא ופלא אני בריא. (זה כי אני איש קדוש, אבל לא משנה)

מעניין, מי מלמד? מאיפה מי שמלמד יודע? אולי כשאנשים שותים עוד כוסית ועוד כוסית של ארק, אז פתאום הארק לא נגמר אף פעם מאותו בקבוק? מאיפה הגיע הסיפור לעולם? האם מאותו מקום ממנו הגיעו פיות השיניים?

לא, לא קשה לי רק עם ההתבטלות. ההתבטלות לכשעצמה בעייתית וגובלת בעבודה זרה, אבל לא רק היא מפריעה לי.

מה זה 'אמונת חכמים'? את יודעת אולי מאיפה צמח המושג הזה? אני לא מכיר אותו.

ובהחלט, צריך להבין שגדולתו של אדם היא מתורה שלמד, לא אותות ולא מופתים. וגם אם הוא רבן גמליאל הזקן, זה לא אומר שהוא צודק בכל דבריו. ובטח שלא להאדיר אותו בפני עצמו ולהפכו למעין אלקים, או לממוצע המקשר ושאר הבלים.

אתה לא מאמין בניסים? בכוח רוחני? חבלהרמוניה

הסיפור עם הבבא סאלי אנשים שחיים איתנו מספרים את זה שהוא הקים אנשים מכסא גלגלים עם הארק שבכלל הרופא אמר שאסור לאדם לשתות... אני מאמינה בזה לחלוטין אין סיבה שזה יהיה שקר או המצאה. 

אני מאמינה גם בדברים מופרכים מזה. 

וקורים לי גם ניסים בחיים כמו לכולם כי יש אלוקים בשמיים. הוא מחליט לעשות דברים כרצונו והטבע כפוף לו.

צדיק גוזר והקב"ה מקיים.

מי שחי במימד מעל הטבע, אין סיבה שלא יוכל להיות עד הסוף מעל הטבע.

בוודאי שאני מאמין, אבל לא לכל סיפור מומצא.ימח שם עראפת

אנשים שחיים איתנו משקרים לגבי הרבה דברים.

אין סיבה שזה לא יהיה המצאה או שקר, יש אלף ואחת סיבות למה שזה יהיה המצאה. סיבה ראשונה כי הם היו שיכורים ושתו מלא ארק והם לא זוכרים באמת, וסיבה שנייה כי הם רוצים להאמין שהבאבא סאלי גרם להם לרפואה, כי זה יותר מגניב מאשר סתם ככה שהם החלימו, סיבה שלישית הם רוצים שאנשים אחרים יחשבו שהם מיוחדים ושקרה להם נס בזכות הבאבא סאלי. ואפשר לחשוב על עוד אלף ואחת סיבות. זה שיש לבן אדם כיפה על הראש לא הופך אותו לאמין, בכלל לא. אם מישהו יאמר לך שהוא ראה פילים סגולים מרחפים בשמיים, תאמיני לו? ברור שלא. אולי הוא לא משקר, אולי הוא סתם דמיין, אבל ברור שלא ריחפו בשמיים פילים סגולים.

בוודאי שקורים ניסים בעולם, אני מלומד בניסים ברוך ה'. זה לא אומר שהבאבא סאלי יכול לעשות 'מופתים'.

צדיק גוזר והקב"ה מקיים זו גוזמא. משה רבנו היה צדיק? והוא התפלל להיכנס לארץ, ולא זכה. ה' נענה לצדיקי אמת, אבל לא תמיד. ושוב, צדיקי אמת. לא כל מי שכמה שוטים קוראים לו צדיק, עייני ערך ברלנד.

ולא הבנתי על מה את מדברת מי שחי במימד מעל הטבע, צדיק ככל שיהיה הוא בן אדם והוא חי בטבע, ויש סיבה בהחלט למה שלא יוכל להיות עד הסוף מעל הטבע, כי ה' לא רוצה ככה. ולכן הוא ברא אותו בן אדם ולא מלאך.

..הרמוניה

כ"כ הרבה אנשים ישקרו? 

אם מישהו יאמר לי שמשהו הזוי קרה הוא יצטרך לתת סיבה טובה שזה יקרה. ובמקרה הזה יש סיבות טובות שדברים כאלו יקרו. זה בין היתר תפקיד של צדיקים. הם הרועים של עמ"י. 

ליהודים פשוטים ניסים בד"כ קורים בגלל התמימות. האמונה הפשוטה. יש יותר מדי סיפורים כאלו וזה הגיוני. גם בימינו. (תשמע קצת הרב שניר גואטה תראה כמה סיפורים מדהימים)

"הבוטח בה' חסד יסובבנו" לה' יש אוצר מתנת חינם ומי שבוטח בו ובטובו וחסדו האינסופי הוא מביא לו משם אפילו נגד הטבע. וגם מתנת חינם- מי שמוצא חן בעיני ה' ורק ה' יודע את הסיבה. 

בכל מקרה, גם אם הם לא "עד הסוף" מעל הטבע, הם עדיין מקושרים לעולמות רוחניים, הם יותר מזוככים בשביל שיפתחו בפניהם שערים כאלה.

נשמע לי מוזר להצטרך להוכיח שזה אמיתי מרוב שזה דברים בסיסיים באמונה.  

בהחלט. כמה אנשים שיקרו שהם ראו את יש"ו עושה ניסים?ימח שם עראפת

חוץ מזה שלא בטוח שהם משקרים. ייתכן שהם דמיינו מתוך שכרותם.

זהו, שאין כאן באמת סיבה טובה. ואין מקור לזה שצדיקים הם הרועים של עם ישראל, זו המצאה שקרית. הרועים של עם ישראל הם הסנהדרין והמלך. מטבע הדברים כדאי שהם יהיו צדיקים, אבל גם זה לא בהכרח קורה.

אני לא יודע לאיזה יהודים קורים ניסים. אני חושב שיהודים פשוטים ממציאים ניסים בגלל התמימות, אם כבר. כמו למשל במושבה פתח-תקווה, לפני מאה שלושים שנה, עבדה שם ערבייה אחת, ונכנסה לבית של משפחה. ראתה את שעון האורלוגין, נבהלה והתעלפה מאימת ה'שד'.

סיפורים היו תמיד. לכן גם שנאו את היהודים למשל, בגלל הרבה סיפורים על היהודים עם הקרניים והזנב שצריכים דם תינוקות נוצריים למצות. וגם ביהדות היו סיפורים, על שבתאי צבי למשל, עד שהוא נחשף כמשיח שקר. סיפורים מאד קל להמציא.

ככה זה עובד:

יושבים מענדל ושליימזל ושלומיאל ליד השולחן בהתוועדות. מוזגים כוסית ועוד אחת ועוד שתיים. שמעתם, משהק מענדל, הרבי ברך את אשתו של חצק'ל שתלד בן זכר, ואכן נולד בן זכר. מזל טוב מזל טוב, מהנהנים השניים.

כעבור שבוע יושבים ברוכ'ל ושליימזל ובערל סביב השולחן. כוסית ועוד כוסית ועוד אחת. שמעתם? משהק שליימזל. הרבי ברך את חצק'ל בבן זכר, ואכן כעבור שנה נולד להם בן! מזל טוב מזל טוב, משהקים השניים. מי זה חצקל? תוהה אחר כך בערל. נו, מה זה משנה.

כעבור עוד שבוע יושבים בערל ושמואל ומאיר'ל סביב השולחן. כוסיות הוודקה מתמלאות ומתרוקנות. שמעו סיפור, משהק בערל. חסיד אחד, לא זכה לבן זכר. התפלל, צם, מה לא. עשר שנים לא נפקדו! מרעים בערל את קולו. עד שלבסוף, הלך לרבי, הרבי אמר לו: רבי יהודי! שתה איתי כוסית של וודקה, ויהיה בסדר! וכעבור שנה הם חבקו בן! אחח, געוואלדיקע! מהנהנים השניים.

כעבור עוד שבוע, יושבים שמערל מאיר'ל וחצק'ל סביב השולחן. כוסיות הוודקה מבצעות את תפקידן. שמעו, משהק מאיר'ל. הרבי איש קדוש. חסיד אחד שלא היו לו ילדים כבר עשר שנים, אחד שעשה גלגולי שלג, תעניות, תפילות, בכיות, וכלום לא עזר, הגיע לרבי. והרבי אמר לו: שתה את הוודקה הקדושה הזו, והגזירה שיש על ראשך בשמיים תתבטל! והוא שתה, ואכן תוך שבוע נולד לו בן בריא וחזק בזכות הוודקה הקדושה של הרבי!

פשש, נפעם חצק'ל, אם הייתי יודע שלרבי יש וודקה קדושה הייתי מבקש ממנו קצת כשקיבלתי ממנו ברכה!

למחרת: אז את שומעת, זלדה? הרבי הוא איש קדוש, הוא מייצר וודקה שפוקדת את אלו שטרם נפקדו! רק כוסית אחת ואפילו עקרים יולידו תאומים! פשש! מה אתה מדבר חצק'ל! אני חייבת לספר ליענטע!

(הרב שניר גואטה גם מפרש את סיפורי המדרש כפשוטם, אני די בטוח)

הבוטח בה' חסד יסובבנו, לא שהוא יוכל לסובב את ה' סביב אחרים.

מי אמר לך שהם מקושרים לעולמות רוחניים? מה זו השטות הזו? הם אחוזים בטבע בדיוק כמו כל אדם אחר. או שתאמרי שהם בחינת פרעה, לא מתפנים לעולם. רק בבוקר כשמשה ואהרון באים לבקר.

אני לא יודע מה זה מזוככים. אולי הם מזוקקים. ואני לא יודע גם מי זה הם בדיוק, ומה המקור לשטות הזו.

אם זה נשמע לך כל כך מוזר שצריך להוכיח את זה, וזה כל כך בסיסי באמונה, זה לא קצת סותר? ברור שצריך להוכיח את זה ממקור כלשהו שזה קיים בכלל. מקור קדום ואמין ולא ספר סיפורי חרטוטים.

אגב, אם זה כל כך בסיסי באמונה, למה זה לא מופיע בעיקרי האמונה? לא השלושה עשר המוכרים של הרמב"ם, וגם לא בעיקרי האמונה של מוני העיקרים האחרים. לא קצת מוזר? אולי כי זה לא נכון?

למה אתה מתעקש לראות את הכל ככה?הרמוניה

באמת חבל

תקרא קצת "אהבת חיים" של חכם מנשה 

אותה שאלה לגבייך, למה את מתעקשת לראות את הכל ככה?ימח שם עראפת

למה? מי זה ומה הוא כותב שם?

ולגבי החלק השני:ימח שם עראפת

אנחנו לא מסתמכים על 'צדיקי' הדורות שקדמו לנו, אלא על גדולי התורה שקדמו לנו.

אני לא צריך להביא סימוכין כדי לטעון שמשהו שנוצר יש מאין לפני 500 שנה הוא שטויות. אדרבה, את טוענת שזה אמיתי, תסבירי לי איך לא שמענו על זה קודם לכן.

איך נוצר יש מאין? זה היה לאורך כל הדורותהרמוניה

אם כבר זה הולך ופוחת עם השנים

פעם תנאים יכלו להחיות מתים

אה באמת? לאורך כל הדורות?ימח שם עראפת

תביאי מקורות.

בגמרא ישנם סיפורים שוודאי שהם לא כפשוטם, כגון קם רבא ושחטיה לרבי זירא, ואחר כך התפלל עליו והחיה אותו. כמובן שאין הכוונה שהוא שחט אותו באמת, אלא שהוא כמעט הרג אותו, אולי אפילו פצע אותו אנושות. ולא בכדי לשנה הבאה אומר לו רבי זירא שלא כל יום איתרחיש ניסא, ולכן הוא לא רצה לאכל איתו סעודת פורים.

בכלל, סיפורים בגמרא ובמדרש הרבה פעמים לא אמיתיים, ואין כוונתם לספר היסטוריה וכדו', אלא להעביר מסר. כגון העיר שגודלה כפול מכדור הארץ, ויש בה כפול אנשים ממה שיש היום, והיא נמצאת איפשהו בארץ ישראל, שמוזכרת במסכת גיטין. המפרשים שם מציינים שוודאי שאין הכוונה עיר אמיתית.(אפילו שאמורא פלוני מציין שהוא ראה אותה)

הנביאים עשו הרבה מופתיםהרמוניה

וגם לאחר מכן אין לי כוח לחשוב על דוגמאות (עייפהה)

המדרשים לא תמיד כפשוטם מסכימה עם מה שכתבת לגבי זה (כך למדתי), אבל לא סותר שמופתים קיימים

בדיוק! נביאים! הבאבא סאלי נביא?ימח שם עראפת

מה זה אומר שמופתים קיימים?! מי שיכול לעשות מופתים, הוא נביא. הגמרא בבבא בתרא אומרת שהנבואה הסתלקה, או שלא לגמרי, ובכל אופן אפשר לומר שהיא חזרה.

אבל בשביל שהבאבא סאלי יחשב נביא הוא צריך להיות מוחזק כנביא, זאת אומרת שהוא ניבא שלוש נבואות בשם ה' שהתקיימו. הבאבא סאלי אמר שלוש פעמים כה אמר ה' כך וכך עומד להיות? לא נראה לי.

יש עובדות בשטח, מה אתה רוצה?אני:)))))
מה זה עובדות בשטח???ימח שם עראפת

אם מישהו אמר לי שהבאבא סאלי עשה מופת זה לא עובדה ולא נעליים. מישהו גם אמר לי שהצבא רוצה להשמיד את חמאס. אמינות של נעל בית.

אם מישהו היה בן אדם בודד סבבה אבל כשזה המוניםאני:)))))

וזה נעשה ליד אנשים אז ייש דברים בגו.

חוץ מזה למה זה בשמיים בענייך שיהיו ניסים?

(שמעתי היום שיעור של הרב מאיר אליהו ואני חושבת שאם בא לך כדאי לך לשמוע.)

אם הרבה אנשים מספרים סיפורי בודדים,ימח שם עראפת

אז זו אותה אמינות.

חוץ מזה, שהנוצרים טוענים שאת יש"ו ראו הרבה אנשים הולך על המים. אז מה? שקר וכזב.

למה זה בשמיים בעיניי שיהיו ניסים? כי ה' בשמיים, מה השאלה בכלל? מאיפה נראה לך מגיע הנס?

אבל למה נראה לך שה' סתם ככה יעשה מופתים ללא שום טעם וריח? ולמה שזה יהיה אמין כי מישהו אמר לי? הרבה אנשים אמרו שהפרוגרס לא מוריד את רמת הביצועים של צה"ל, אז זה אמין?

(מי זה הרב מאיר אליהו ולמה כדאי לי לשמוע?)

..אני:)))))

אני לא בקיאה בסיפורי האיש הנ"ל אבל אפשר לעשות מופתים גם מצד הקליפה, וזה לא מרשים אותי יותר מדי.

אין בכך תשובה. אתה פשוט לא למדת מספיק.או לא רצית להבין. זה שהנס מגיע מה' לא סותר שיהיו ניסים.

אנחנו חיים ניסים, הטבע זה רק אחיזת עיניים, כך אני מאמינה ומשתדלת לחיות כך.

(שמעתי שיעור שלו שבין היתר מתייחס גם לאלישע בן אבויה, הרב שם מדבר על כך שזה שאלישע נהיה אפיקורוס לא מגיע מתוך ההבנה שהיהדות טועה חלילה, אלה שסופו מעיד על תחילתו, מראש לא היה שלם באמונה וחיפש אמתלה לצאת מהדרך ולבסוף כשמצא משהו, נתלה עליו. אני מצאתי את השיעור מאוד מעניין,אם תרצה אשים כאן קישור)

איך את יודעת שאפשר לעשות מופתים מצד הקליפה?ימח שם עראפת

ואיך את יודעת שהבעש"ט לא עשה מופתים מצד הקליפה?

אגב,כשהייתי קטן קראתי פעם סיפור על הבעש"ט ואיזה כומר, משו שהפחיד אותי בזמנו, ולא ידעתי מה זה הבעש"ט, אז כל פעם שהופיע בסיפור הבעש"ט בראשי תיבות, הייתי בטוח שמדובר על איזה כומר מפחיד יותר.

לא למדתי מה? סיפורי צדיקים? אני מכיר יותר ממך, אני מוכן להבטיח לך. הנס מגיע מה', זה לא סותר שלא יהיו ניסים, להפך, זה מוכיח שיש דבר כזה נס.

זה לא אומר שכל מי שאמרו עליו שהוא עושה ניסים עושה ניסים. רק ה' עושה ניסים. ואם הוא ירצה לשעות למשה רבנו ולעשות לו נס שהים יבקע לשניים, הוא יעשה זאת. ואם הוא ירצה שלא לעשות לו נס ולו לאפשר לו להכנס לארץ, הוא יעשה גם את זאת.

הטבע הוא ממש לא אחיזת עיניים, וממה שאני מכיר אותך קצת את גם לא חיה ככה, את מפחדת מאד במוחש מהבונים החופשיים, ולא מתייחסת אליהם כאל אחיזת עיניים. אנחנו בחינת דיין הדן את העולם, ודיין אין לו אלא מה שעיניו רואות. לכן אנחנו עושים השתדלות לחיות פה בעולם ולא אומרים שגם ככה הכל הבל הבלים.

(מעניין מאד, לרב הנ"ל ישנה הכרות עם מר אלישע בן אבויה? או שהוא מביא מקור של חבר של אלישע בן אבויה? אשמח אם תשימי פה את הקישור. אגב, לא ברור שאלישע בן אבויה כפר בהימצאות ה'. סביר יותר שהוא עשה להכעיס)

...אני:)))))

לא מוצא חן בעיני להמשיך בדיון...

מובן בהחלט.ימח שם עראפת

החשש מפני האמת

אתה מחזיק באמת.אני:)))))
לא מחזיק בה, היא מחזיקה אותי.ימח שם עראפת

האמת שלך מושלמת ללא סדקים?

היא לא שייכת לי. היא פשוט האמת.ימח שם עראפת

האמת האמיתית היא ללא סדקים, פשוט כי היא האמת. אם היו בה סדקים היא לא היתה אמת.

איך היא מחזיקה אותך?אני:)))))

אתה מכיר את האמת?

מכיר אותה? אני פשוט יודע מהי.ימח שם עראפת

איך היא מחזיקה אותי? חזק.

אתה לא יודע כלוםאני:)))))
נבואה אין, אבל רוח הקודש יש.הרמוניה
באמת? מה זו רוח הקודש?ימח שם עראפת

ואיך יודעים למי יש רוח הקודש? ומה זה אומר שיש לו רוח הקודש?

רוח הקודש היא דרגה פחותה מנבואההרמוניה

תתעלם מהכותרת ותקרא את המקורות 

כל אחד יכול: 10 דרכים לזכות לרוח הקודש

הרמב"ם כותב שהיא דרגה ראשונה בנבואה.ימח שם עראפת
ז"א יותר גבוהה מנבואה?הרמוניה
לא, הדרגה הנמוכה ביותר בנבואה.ימח שם עראפת

לא הצלחתי למצוא את המקור ממנו למדתי. אבל, אגיד מה שאני זוכרת פחות או יותר. גם בתקופות אחרי  התנך היו מופתים וניסים,אפילו המון שכבר היו רגילים לזה אבל זה לא כזה מדובר ומסופר ולא מתפעלים מזה כמו שמתפעלים מהניסים בתנך משום שהניסים שקרו אחרי זה היו מכוח התורה, בזכות זה הצליחו לעשות הרבה מופתים.כאילו זה לא מפתיע שיהיו ניסים כאלה בזכות התורה. 

אני לא יודע על איזה ניסים את מדברתימח שם עראפת

בוודאי שקורים ניסים. אישית קרו לי לא מעט ניסים, למשל לפני ארבעים דקות בערך היה לי טרמפ עד הבית, מצ. תפוח.

מופתים? גם בתנ"ך לא נעשו הרבה מופתים. ומי שעשו אותם היו נביאים.

אתה לא מוכן להתחתן אפילו עם אחת😜הרמוניה
כן תלמד מחזקיהואני:)))))
בהחלט, הוא שאמרתי אני חכם יותר משלמהימח שם עראפת
כן, שלמה היה מלך, וזכה לקבל מה' להיות החכם באדםאני:)))))

וכו וכו

ואני בטוחה שהוא היה ענו, אחרת הוא לא היה מגיע לגדלות כזאת.

מה זה ענוימח שם עראפת

אל ירבה לו נשים- אני אדם חכם, הן לא יטו את לבבי, אז זה סבבה להתחתן עם 1000 נשים

אל תרדד את הסיבות שלוהרמוניה

חטאים של צדיקים זה לא ברמה שלנו

היתה לו כוונה רוחנית

הקישקע שלו היה מאד רוחני.ימח שם עראפת
😠 שש!הרמוניה
נהנה להטרילאני:)))))
בהחלט.ימח שם עראפת

אבל אני באמת חושב ששלמה המלך לא היה אדם כזה אחלה.

לא ידעת שהוא מחלק אישורים?אני:)))))
את לא?ימח שם עראפת

את מחלקת אישורים לרבי נחמן ורבי נתן וכל מי שמוסיף את המילה רבי לפני השם שלו

חחחחחחאני:)))))
אגב, שמעת אולי על רבי אברהם ידיד ה'?ימח שם עראפת
זה אתה נכון?אני:)))))
כן, בהחלטימח שם עראפת
חוץ מלךאני:)))))
אל תבוא אצלי לקבל הסכמותאני:)))))

כי אני אקים פשקווילים

את יודעת, הגרא"י אמר פעם,ימח שם עראפת

שמי שיקפיד לקרוא לכל יהודי ר' לפני שהוא אומר את השם שלו, הוא יזכה לכך שיקראו לו ר' בחזרה.

חחחחח השאלה אם ר' זה קיצור של רב\יאני:)))))

או רשע.

סתם סתם נפלה עלי רוח שטות.

יפה אהבתי!שנזכה בעז"ה. 

אני מכירה מישהי שקוראת לכולן הרבנית,זה היה לי מוזר, לקח לי זמן לקלוט כשהיא קראה לי שהיא מתכוונת אלי.. חח 

ימח שם עראפת

את יודעת מי הוא הגרא"י?

אתה בטח צוחק עלי ואתה ממציאאני:)))))
לא יפה כשאני ככה באווירת שטותאני:)))))
למה לא? הנה אני גם באווירת שטותימח שם עראפת
הכנה לחודש אדראני:)))))
נכוןימח שם עראפת

הגרא"י- ראשי התיבות של שמי, הגאון רבי אברהם ידידיה...

חוצפן חחחחאני:)))))

זה גם הגאון רבי אברהם יהושע סולובייצ'יק

וגם הגאון רבי אברהם יצחק(הכהן קוק)ימח שם עראפת
עכשיו אני קולטת שהמשפט טיפשיאני:)))))
ימח שם עראפת

מי יודע כמה משפטי "צדיקים" כאלה כבר קראת ולא קלטת שהם טיפשיים...

יאללה (כמו שאומרים)אני:)))))
בנים חילונים קוראים לדתיות ככה...הרמוניה
את אומרת מנסיון? ימח שם עראפת
כן😅😂הרמוניה
הרבנית הרמוניהימח שם עראפת
שמחה שזה משעשע אותך! באמת מביך... חחחהרמוניה
מתאים לך שיקראו לך רבניתאני:)))))
מהה ממש לא! זה סתם פדיחות אפילו שזה סלנגהרמוניה
היה אחד לא עלינו שהתחיל לקרוא לי הרבימח שם עראפת

ופחדתי שזה בקטע רציני כאילו, כי מישהו בא אליי לומר לי שהוא קורא לי הרב, אז כשפגשתי אותו שאלתי, והוא אמר לי: מה פתאום, כבוד הרב.

אני עדיין לא בטוח אם הוא היה רציני...

הכוונה שיקראו לך באמתאני:)))))
אה😏הרמוניה

אם זה אומר שבעלי יהיה רב לא אכפת לי...

אני יכול לריב איתו, ואז הוא יהיה רב.ימח שם עראפת
סגור אין לי בעיההרמוניה

אפילו ה' נקרא "הרב את ריבנו"...

כן, כי הוא רב במקומנו עם אוייבינוימח שם עראפת
נכון😁 אז לריב זה דבר טוב!הרמוניה
אז בא לך לריב?ימח שם עראפת
כעיקרון זה כיףהרמוניה
אז יאללה! מריבה!!!ימח שם עראפת
יאללההההה אש אש אש אש אשאשאשהרמוניה

סתם נו זה כיף אבל לא טוב 

אתה יודע כמה פעמים בא לי לריב עם אנשים למחוץ אותםם

סתם כי הגאווה

😏

חחח, ההפסד כולו שלךימח שם עראפת
רק ראיתיבאלין

את כמות הטקסט וברחתי

למי יש כח לקרוא את זה?

זה ממש לא הרבה... יא קשב וריכוזהרמוניה

דור האינסטנט של ימינו...

חחחבאלין

כע הבעיות קשב וריכוז שלי על טורבו היום

גם מילא אני יודע שזה איזה טקסט חשוב אבל כשכתוב לי בהתחלה אזהרת טמטום...

ימח שם עראפתאחרונה

אני שמח שהאזהרה עובדת...

קר בירושליםצדיק יסוד עלום
האצבעות מחשבות לנשור 🥶
ממש לאמבולבלת מאדדדד
נעים כאן.

(אני בכיתה סגורה😂)

הלכנו לספרייה הלאומיתצדיק יסוד עלום
היה נעים ושקט 🤫
וואלהמבולבלת מאדדדד
נשמע כיף
אנשי הספרייה הלאומיתאנימה

מי אתם?

ומה אתם עושים שם?

באמת שואלת

עכשיו אני מבינה מה אתם עושים שם כל היוםאנימהאחרונה

סוף סוף מישהו מוכן לגלות לי את האמת שמעבר לתדמית האינטלקטואלית הנעלה של אנשי הספריה האלה.
תמיד חשדתי שמשהו שם לא נורמלי.

שמש שקרניתאנימה
מי שחכם ידע לקחת סוודר (ובערב מעיל טוב)
ממש לאאיגנוטוס פברל

נעים פה

(אני בחוץ בלי מעיל)

הרהורים מאתמול בלילה על אדם שhappened to be חרדיצדיק יסוד עלום

אתמול חזרתי מירושלים על קו 961 לבית שאן.

עליתי לאוטובוס, תפסתי את המושב הכי שווה, הפעלתי את האוזניות ורציתי להמשיך לשמוע את השיחה של הרב יעקב ואביתר בנאי ששמעתי בדרך הלוך חצי מקשיב חצי ישן

השתעממתי ושמתי מוזיקה

לידי ישב נער חרדי בן 20. אני לא מבין בחרדים אבל הקפוטה שלו היתה ארוכה במיוחד (כמו trench coat כמעט עד הקרסוליים), ומגבעת ייחודית שנראתה קצת כמו תחפושת. בכללי הוא היה נראה מאוד מוזנח וגם ישב בצורה שמוטה עם הרגליים למעלה, והכיפה שלו היתה די מלוכלכת... היה לו זקן שמומח באופן לא שווה והוא לעס כל הזמן את הפאות שלו.

עלה "כרטיסן" וכולם הגישו לו את הרב-קו, והפלא פלא לידידי מהספסל השכן אין רב קו. כעסתי עליו כי אני חלק מהעדר ועכשיו הטרנד זה לכעוס על חרדים וכיביתי את המוזיקה (כבר התייאשתי מהשיחה של ר' יעקב ואביתר) והחרדי אמר לכרטיסן "אני מדבר אתך בכבוד, תדבר איתי בכבוד" והכרטיסן ענה לו: "מתוק, יש לי את כל הלילה, תביא תעודת זהות וכתובת מגורים"... באיזשהו שלב הנער החרדי נשבר וקיבל דוח. הוא קרא אותו וצחק פתאום בצחוק מריר והסתכלתי עליו וחשבתי שהוא פשוט הדבר הכי אבוד בעולם והכי עצוב בעולם. הכרטיסן ירד והחבר נשאר.

היו מאחוריו כמה חבר'ה גם עם פאות ארוכות אבל כנראה מתנחלים או משהו, ובין כך ובין כך גם הם כמוהו בשבר תרבות כלשהו. הוא הסתובב בהתלהבות מרושלת אליהם ונשען על המושבים ופיטפט וחשבתי שהם החבר'ה שלו או משהו..

וזה הוא התיישב והוציא וייפ (vape, סיגריה אלקטרונית) ואין דבר שיותר מקומם אותי מחרדי עם סיגריה אלקטרונית, כי זה בדיוק סימפטומים בלתי נגמרים של חברה בדיקדנס... אבל הוא לא עישן בו נראה לי.

באיזשהו שלב ראיתי שהוא עוד פעם הסתובב אליהם והיה שם ויכוח אז הורדתי את האוזניות והקשבתי והפלא ופלא הם בחרו דיון מאוד מקורי - האם צריך להתגייס. והחרדי שם דיבר בלהט ובהתלהבות "אם השם לא ישמור עיר שוא שקד שומר" והם ענו לו בהתלהבות יתרה: "אבל עדיין צריך שומר!!!!! ואז הוא לא ישמור לשוא!!!!!" והחרדי דיבר עם אגודל מונף והם עשו הו הו הו והחזרתי את האוזניות כי זה היה קלישאתי מדי.

בכל מקרה שכחתי ממנו והמשכתי בחיי הלא מעניינים, ואז בתחנת דלק ליד מושב רוויה האוטובוס עצר להפסקה. ידידנו החרדי ירד מהאוטובוס והשאיר את הציוד האישי שלו על הספסל ואחריו עוד אנשים ירדו. אני ירדתי לעשות פיפי בשיחים וחזרתי מהר לאוטובוס והבטתי באפטיות באוויר.

לאט לאט כולם חזרו והנהג התניע ויצאנו לדרך, אבל ידידנו החרדי לא עלה. ראיתי את זה ולא צעקתי לנהג וחשבתי שמגיע לו... הוא אפילו לא שילם על הנסיעה 💁🏻‍♂️

ואז הפלא ופלא מנופף בריצה מרושלת החרדי ידידנו ובאוטובוס כמה חרדים מחוייטים עם בלוריות של דוגמנים ווייפים צועקים: "נהג נהג תעצור יש שם מישהו" אבל הנהג שם פס ונסע.

הגעתי לבית שאן ואמרתי לעצמי: בואנה מה הוא יעשה? וגם נשארה לו שם שקית. הסתכלתי לתוכה והיה שם אוכל כלשהו...

אז התנעתי את הרכב ונסעתי לרוויה. היו שם כמה חרדים עם רכב תקול או משהו שנופפו לעוברים ושבים לעזרה.

פניתי אליהם ושאלתי "תגידו איפה החרדי שאיחר את האוטובוס?"

והם ענו: "הוא כבר התקדם, למה מה אתה צריך?"

ועניתי: "הוא שכח דברים על האוטובוס"

והם אמרו "אה הוא באמת אמר שהוא שכח שם את המרק שלו. אז עכשיו זה המרק שלנו"

ואמרתי "מסכן, נראה פלופ"

והם אמרו "אין מה לעשות, זה הירוק, הוא גורם להרבה חבר'ה לאבד את זה"

ואחד מהם עם שיער בלונדיני בהיר כמעט לבן אמר לי "יש הרבה חבר'ה עם הירוק, הרבה חבר'ה צריכים את זה"

ואז חזרתי והרגשתי הרגשות מוזרות.

מי זה הנער הזה?

מאיפה הוא בא ולאן הוא הולך?

אמא שלו יודעת שהוא אבוד?

למה הוא מנהל ויכוחים אידיאולוגיים כשהוא בבירור רחוק מיראת שמים ואומלל בכללי?

האם יהיה לו טוב בחיים?

אולי עם גישה כזו (לא משלם על הנסיעה בעזות מצח, מתווכח שלא צריך להתגייס, מעשן וייפ כמו אחרון הניהיליסטים, מאחר לאוטובוס דווקא הוא מבין כולם) - אולי מגיע לו שהחיים ידפקו אותו?

עד כאן

מעורר מחשבהאני:)))))אחרונה
מתי התקופה הזאת תיגמרהרמוניה
כשתתחיל תקופה אחרתאני:)))))
שתהיה לכולם שנה טובה!קעלעברימבאר
לדעת בית שמאי
לכל האילנותפתית שלג
רק לאילנות שמחמיריםקעלעברימבאר
כי אני מכיר עץ שהוא מקל
Approved 👍🏻צדיק יסוד עלוםאחרונה
אם הייתי רואה את התמונה הזו באינטרנטקפיץ

הייתי מקנאת באנשים שחיים במקומות שנראים ככה

(מטורף גם שלא זכרתי כלום על מתי זה היה, לא באמת, אבל קצת)

היית קטנה?הרמוניה
כן תמיד במציאות הכל נראה שונהפתית שלגאחרונה
אין אדם ז'אק שירק אלא מתוך שמחק🎶קעלעברימבאר
אשתי 😇צדיק יסוד עלום
פלישתי? 😲
תמות נפשי עם אשתי?צדיק יסוד עלום

#די_כבר_לאינסליות_הפופולרית

תעמין לי עישתי עחי אין לה אלוהים זותייי מגהצת ת'כרטיס אשראי 🤣🤣🤣🤣

נשים עי אפשר איתם עי אפשר בלעדיהם אחשילייי 😂😂😂

קשה לי 🤭😿צדיק יסוד עלום
הרב יעקב הושיעני נא מיד אחי מיד עשבצדיק יסוד עלום

באיזה שיר מופיע הרב יעקב הנ"ל?פתית שלג