בצלאל, שומע? עברו 42 ימים והלחימה בעזה לא חודשהאיתן גיל

זכורני שהיתה לך איזושהי הבטחה פוליטית.

תזכיר לי באיזה הקשר היא היתה.

ועוד משהו, היה פעם פוליטיקאי שצרח בקול: "שקרן בן שקרן"... תזכיר לי מה שמו.

נערי סמוטריץ' מוזמנים להגיב ראשונים.

https://www.inn.co.il/forum/t1413713#15406074איתן גיל

הגיוני בסך הכל

חכה אחי בוא נראהאחו
לחכות לבוקר?איתן גיל
כן למה לאאחו
מה אומר אחי? סגרו את הסיוע ההומניטריאחו
מה הקטע של קישורים בכותרת?אריק מהדרום
זה יקרה, לטענתו, אבל עדיין מאשרים את התוכניותמרדכי

בס"ד

לפחות זה ההסבר שהוא סיפק השבוע בראיון לעמית סגל באחד הכנסים באילת.

אשרי המאמיןאיתן גיל
רדיו פלסטין אמר ביום שישימשה

שעשו בלגן גדול בטולכרם ובמחנה ליד ג'נין כדי שסמוטריץ' לא יעזוב את הממשלה.

אתה חמור קופץ בראשנקדימון

סתם אימפולסיבי. לא יודע נער של מי אתה

ישראל אימצה את מתווה וויטקוף, חמאס מסרב

כסילאיתן גיל

מתווה שלא הוצמדה לו פתיחה הדרגתית של שערי הגיהינום.

ולא תשלום במזומן על רצח משפחת ביבס.

אינו מתווה.

אתה הבנת את זה?

אל תתאר את עצמך בפומבינקדימון
כנ"ל, לא כולנו מעוניינים לשמוע שאתה חמור קופץ בראשימח שם עראפת
דווקא זה נראה שאתה מעוניין מאודנקדימון
למה להוריד את הרמהאחו

כנ"ל כולם

השירשור לא התחיל ברמה כלשהינקדימון

הלוואי והייתה פה רמה כלשהי.

"סמוטריץ שומע?"

"פוליטיקאי שצרח"

"נערי סמוטריץ"

כן אבל זה לא אישיאחו
לא באופן אישינקדימון

הפוסט לא נכתב כנגד המשתמשים האחרים שהוא מתווכח איתם בנושאי פוליטיקה?! נו באמת

אתה עושה את עצמך לא יודעבינייש פתוח
עבר עריכה על ידי בינייש פתוח בתאריך ג' באדר תשפ"ה 10:17

שאנחנו חונקים אותם וסוגרים מהם כל סיוע הומניטרי?

טוב שנזכרו באמת להפסיק את הסיוע.ימח שם עראפת
תכף חוזרים ללחימהנעה ונדה
אני מעדיף להקשיב לדרגים הפיקודייםאיתן גיל
עבר עריכה על ידי איתן גיל בתאריך ט"ז באדר תשפ"ה 15:33

ולא לרשתות החברתיות.

תכף - תכף, אבל מה עד?!מרדכי

בס"ד

כבר שלושה שבועות שמצד אחד לא משתחרר אף חטוף אחד, ומנגד הפסקת האש (כמעט) נמשכת כסדרה. זאת מציאות שאסור לקבל בשום צורה שהיא! בטח ממי שהבטיח שמו"מ יתנהל אך ורק תחת אש!

לך יש טעם לענות (מקווה)הסטורי
למי שאוססיבי לחלוטין, רואה רק את הרע ומאשים באובססיביות בכל מה שקשור ולא קשור, בכלל אין טעם להתייחס.

לגופם של דברים - מאז הבחירות בארה"ב, מתרחש סוף סוף התהליך שהיה צריך להתרחש מזמן - גלנט פוטר, בעקבות כך, בתהליך שהממשלה מנסה לעשות אותו עם כמה שפחות זעזועים, כל הנהגת מערכת הביטחון עורבת איתחול.

אפשר כמובן לסבור שהיה עדיף לעשות זאת בזבנג וגמרנו שביום שכץ נכנס היה מודיע לרמטכ"ל שהוא מפוטר - ראש הממשלה כנראה העדיף ציבורית לעשות את הדברים בצורה מסודרת וממילא עם הרבה פחות מחאה - כץ לא אישר מינויים עד סיום התחקירים ובזה הראה לרמטכ"ל את הדרך החוצה בכבוד. בנתיים הוחלפו גם אלוף פד"מ, מפקד 8200 ועוד כמה מאלופי ותא"לי הקונספציה, כבר בדרך החוצה.

גם את ראש השב"כ, שהיה אמור להתפטר במוצאי שמחת תורה, כנראה ראש הממשלה העדיף לסיים יפה ו(לפי הדיווחים) ניסה לסכם איתו על פרישה. בפועל כשהוא סירב, הודיע לו על סיום תפקידו.

במקביל לוין הניע ס"ס את הליך פיטורי היועמ"שית. שוב, אם בליכוד היו יודעים למשול, היה צריך לעשות זאת ביום הקמת הממשלה. אבל מאז שבגין לא רק השאיר את אהרון ברק בתפקיד היועמ"ש, אלא גם הכניס אותו כמשתתף קבוע בישיבות ממשלה (מה שלא היה עד אז) - בליכוד מפחדים למשול. כנראה קיבלו קצת אומץ מטראמפ.

בהבנה, שלמרבה הצער לראש הממשלה לא היה את היכולת להוביל את הצעדים הללו כשביידן היה נשיא - צריך לתת לתהליך של החלפת אנשי הקונספציה בצמרת מערכת הביטחון להסתיים או לכה"פ להתקדם בצורה משמעותית, כדי שלא נחזור להכניס את חיילנו הקדושים להיטבח על כיבוש שישי של מקומות שכבר כבשנו חמש פעמים.

אני אסביר קצת יותר את כוונתימרדכי

בס"ד

האמת היא שאני ממש לא שש אלי קרב, וגם לא סופר את הדקות עד שהלחימה תחזור. למעשה, התקווה שלי שהמכה שצה"ל הנחית הלילה ברצועת עזה ועל מחבלי החמאס נועדה כדי להגביר את הלחץ על החמאס - מה שהפסקת הסיוע והחשמל החלקי, לא עשו.

אבל כאן בדיוק עומדת התהייה שלי - לא מתי חוזרים ללחימה אקטיבית ששוב חיילים וטנקים נעים בתוך רחובות עזה ההרוסה, ואז בהחלט נכון לחכות לאנשי ביטוחן בעלי חשיבה אחרת, אלא במה שנעשה עד עכשיו. את התקיפה הלילה בעניי היה צריך להיעשות כבר לפני שבועיים כדי להגביר את הלחץ מול החמאס ולא להתחיל בדברים קטנים שהיה ברור שלא ישפיעו בזמן שהרצועה משופעת באוכל ורוב החשמל מגיע באמצעים אחרים.

המו"מ, בעיניי, היה חייב להיות תחת אש (ואין הכוונה כאמור דווקא לכניסה אקטיבית) - וזה היה חסר במשך למעלה משלושה שבועות שחמאס נהנה מכל הכיוונים. זה משהו שהיה צריך לקרות גכ שבוע אחרי החלפת המרטכ"ל (החלפת הרשב"כ נראה שלא קשורה). על זאת הגבתי מה שהגבתי.

הסתייגות אחת:

אם התברר לאחר מעשה שכל המהלך נועד להרדים את החמאס, בשביל להביא עליו הלילה מכה ששוב תפגע ביכולת הניהולית שלו - אז אני אראה את הדברים קצת אחרת. 

לפני שבועיים עוד היה אלוף פד"מ הכושלהסטורי
תראה, שנינו לא באמת יודעים את השיקולים המבצעיים.

אני גם מניח שבנתונים שכבר נוצרו, גם מי שהתנגד לעסקה מראש (כמוני) העדיף שאם אפשר, אחרי שכבר נסגנו מרוב השגי המלחמה, במחירים נמוכים כעת לחלץ כמה שיותר חטופים - עדיף. את זה כנראה ניסו למצות.

במקביל, הנהגת הצבא היום, היא לא זאת שהיתה לפני שבועיים ובוודאי לא זאת שהיתה לפני חודש. יש כיום אלוף פד"מ שהעז להגיד בכניסתו לתפקיד שהמטרה הראשית היא הנצחון. זה לא היה המצב לפני שבועיים.

את אלוף פד"ם לא זכרתימרדכי

בס"ד

ועם זאת, אני שוב מדגיש, כי כנראה שזה נכון גם למה שקורה בשעות אלו -

הכוונה היא לא לעמוד עם סטופר מתי חוזרים לקרב של ממש, אלא מה עושים עד אז. על פניו, מהודעות דו"צ, נראה שגם התקיפות הלילה והחלת פינוי העזתים לתוך הרצועה, זה עדיין לא חזרה ללחימה עצימה אלא הגברת הלחץ - וזה מעולה. אבל לא מסביר את השלושה וחצי שבועות שבהם הצעד הזה, או כל צעד משמעותי אחר, לא נעשו.

גם מפקד אוגדת עזה הוחלףהסטורי

וגם ארה"ב משתקת את החוט'ים מלהגיב, בסוריה ולבנון כולם נגד כולם.

שוב, שנינו לא יודעים את כל השיקולים מהדיונים הפנימיים. אני בהחלט חושב שיש משקל לכל התהליכים הפנימיים בצבא, המדיניים והבין לאומיים.

איננו יודעים מה ידעו ומה לא ידעו לפני שלושה שבועות. נאמר כמעט בפירוש שהיתה דרישה אמריקאית להמתין, עד מיצוי הנסיונות שלהם.

בפועל, בשלושה שבועות הללו וגם בששת השבועות שלפניהם, היו כאלו שעבדו קשה על תכנון המשך הלחימה בצורה הרבה יותר יעילה והיו את 'הצודקים הנצחיים' שהיו עסוקים בצעקות מהטריבונה.

מה תגידו עכשיו? 😆😆😆בינייש פתוח
שסמוטריץ' היה ונשאר בוגדימח שם עראפת
תקשיב חמודבינייש פתוח

אני גם לא סובל את סמוטריץ ולא מסתיר את זה עוד מפלני המלחמה.

אנינלא בא להגן על ה0 אלא יוצא נגד ההנחה שאם לא חוזרים ללחימה מיידית זאת טעות אסטרטגית קשה.

אז תדע, שזו טעות אסטרטגית קשהימח שם עראפת
חמאס התחזק בינתיים, הערבים ברצועה משתקמים בינתיים. נכון, אפשר לחסל אותם, אבל כל יום שעובר זה יהיה יותר קשה, יותר חיילים ימותו, פחות סיכויים שנראה עוד חטופים בחיים. כל יום של שקט, חמאס מנצל כדי להתחפר ברצועה, לגייס חיילים ולהנדס את התודעה העזתית.
כל יום של שקט חמאס מאבד אוכל ואספקהבינייש פתוח

ולאורך הזמן שעבר הצלחנו להפתיע אותם.

חיכינו המון זמן עד הפלישה לרפיח, ולא נשאר כלום מהחטיבה המקומית ומהעיר.

איזה חי בסרטימח שם עראפת

חיכינו המון זמן, ונרצחו שם חיילים בהמוניהם. לא הפתעה ולא נעליים. העיר נשארה, והצבא הבטיח שלא נשאר כלום מהחטיבה, אבל אני מציע שתתעדכן כמה מהר החמאס השלים פערים.

לטובת הקוראים שלא מונחים בפרטיםהסטורי
(כי עם ילד שבטוח שהוא יודע הכל ועסוק בלחלק ציונים לכולם, אין מה לנהל דיון)

סמוטריץ' משנה מציאות בהתיישבות, זה עובד בהסדרת ישובים שלא נראתה כמותה שנים, זה עובד בכמות אישורי הבניה שמעולם לא היתה כמוה ובפישוט ההליכים, כך שכל מיני גורמים לא יוכלו לתקוע רגל בכל שלב. הוא הכריז על שטחי סקר כאדמות מדינה בכמויות שלא היו כמותן מאז ממשלת שמיר, הרבה לפני שנולדת, צעד שינוי באפשרות הגידול בהמשך לשנים רבות.

במקביל הוא הורס בניה ערבית לא חוקית, כמו שלא עשו מאז אוסלו, כולל באיזורים כמו 'השמורה ההסכמית', קריטי למצב השליטה במדבר יהודה, שאנשי המנהל מעולם לא נגעו.

לא הכל בידיו, אנשי 'המערכת' השאירו לעצמם פתחי מילוט בדמות 'צורך בטחוני דחוף'. עכשיו אפשר להיות בעלי עין רעה ולבוז לכל מה שהושג, בגלל גבעה אחת ואפשר להיות בעלי עין טובה ולחזק את השינוי לדורות שמתבצע.

כמובן, אם לא היו בידו שבעה מנדטים אלא עשרה ויותר, היה הרבה יותר כח מול הגורמים בקואליציה (לתשומת לב כל אנשי הציונות הדתית והתיישבות שמצביעים ליכוד/ש"ס). אם את המו"מ הקואליציוני היו מנהלים כגוש אחד ולא היה בוער לבן גביר ומעוז להציג הישגים משל עצמם (שאח"כ הם לא מפסיקים ליילל שהליכוד לא עומד בהם) - היה אפשר להשיג את כל מה שהשיגו ככה, פלוס שליטה במשרד הביטחון (שהיתה מביאה למציאות אחרת וקרוב לוודאי למניעת הטבח) פלוס דריסת רגל משמעותית בדתות, מה שעוצמה כל הזמן טוענים שממש חשוב להם, אבל משום מה לא עשו עם זה כלום.

זה לא באמת משנהה-מיוחד

זה אומר שאם הוא שר ההתיישבות (נגיד והיה) זה מעולה הנקודות האלו

אבל הוא לא

הוא שר אוצר

ושר במשרד הבטחון

בשניהם הוא נכשל טוטלית (עם כל הממשלה כמובן)

כל הדברים האלו טובים בעיקר לאוכלוסייה "שלו" אבל מה הם טובים למדינת ישרא ?

אין לך מושג על מה אתה מדברהסטורי

לא יודע במה אתה מודד הצלחה או כשלון במשרד האוצר, העובדה שלמרות שנה וחצי של מלחמה הכלכלה בצמיחה ואפילו המלאכים הרעים נאלצים להגיד 'אמן' בעל כורחם - מעידה על הצלחה.

במשרד הביטחון סמכותו היא על ענייני ההתישבות, זאת המשמעות של הסמכות במנהל האזרחי שהוא קיבל. אתה מודה שאת זה הוא עושה מצויין, אז לא ברור לאיזה כשלון אתה מתייחס.

(טוב, זה כנראה מוגזם לצפות מהניקים של עוצמה להתייחסות עניינית. מישהו מסוגל להסביר מה עם ישראל הרוויח מתשעת השבועות שהם היו מחוץ לממשלה?)

הכלכלה בצמיחה?ה-מיוחד

אין לך משפחה? אתה לא עובד?

לא שמת לב להעלאת מיסים? ירידה בנטו? הורדת ימי הבראה?

תוספת בהוצאות ממשלתיות במקום לקצץ?

עוד?

אז כשר האוצר הוא כישלון חרוץ

כשר ההתיישבות  או בשמו השני "שר במשרד הבטחון" הוא עושה טוב אבל זה בעיקר לציבור שלו

אם אתה לא שמת לבהסטורי
אנחנו במלחמה, במלחמה כבר שנה וחצי.

במלחמה הוצאות הביטחון עולות, גם שלל הוצאות אחרות עולות ובמקביל יש הרבה פחות ציבור עובד בעקבות המילואים. ההשלכה ההכרחית של זה, יחד עם מגמות עולמיות, היא של הכבדה כלכלית. זה ממש לא תלוי בשר האוצר.

יחד עם זאת, ההתנהלות האחראית של האוצר, גרמה שסה"כ ובניגוד לכל מיני תחזיות המשק בצמיחה. יש עליות, אבל הן מתונות מאוד לעומת ההערכות ולעומת כל מה שהתרחש בארץ במלחמות קודמות.

הסיפור של ההתיישבות, הוא ממש לא של הציבור 'שלו', הסיפור הוא של ארץ ישראל השלטון עליה וההתישבות בה.

הצעדים של סמוטריץ', משנים מציאות ביו"ש לשנים קדימה. אדמות המדינה העצומות שהוכרזו בבקעה, הן בכלל לא לציבור 'שלו'. כל האזור שם הם מצביעי ליכוד במקרה הטוב. הישובים שקיבלו סמל ישוב וסוף סוף יכולים לתפקד, חלקם 'שלו', חלקם בכלל מצביעי עוצמה וחלקם כמו טיפשים רבים בהתיישבות ימשיכו להצביע ליכוד. כמויות הבתים שאושרו, פי כמה וכמה מכל שנה - חלקם בכלל באיזורים חרדיים, חלקם חילוניים וכן, מותר גם לציבור שלו, שהערכים שלשמם הוא נשלח לכנסת יתממשו. איפה הכישלון?

הבקעה חשובה, אבל ארץ בנימין חשובה שבעתייםאיתן גיל

בנימין, חגורת הבטחון של ירושלים מופקרת לחלוטין.

וזה לא יסולח.

שיקצץה-מיוחדאחרונה
יש מספיק שומן מאיפה 
שמענו על ענייני ההתיישבות שלואיתן גיל

במקום לשים גז על חבל בנימין הוא מתעסק עם בית פה בית שם...

במקום להקים עיר משמעותית בין מעלה אדומים לגבעה הצרפתית הוא מתקוטט עם בן גביר.

במקום הפיכת גבעת זאב לעיר ואם בישראל, שתחובר במערכת כבישים טובה למבשרת, ויהיו בה אוניברסיטה דוגמת אריאל, ופארק תעשייתי שיחזקו את ירושלים, הוא מחזר פוליטית אחרי איילת שקד ומתן כהנא.

במקום להעביר משרדי ממשלה מתל אביב לירושלים הוא מעודד בפועל תנועה בכוון ההפוך.

לטובת הכותב שמן הסתם תמך גם בבנטימח שם עראפת

ביבי עשה אפילו יותר מסמוטריץ' למען ההתיישבות. בנה יישובים, אישר, הסדיר, נתן תקציבי עתק לבנייה ופיתוח(ההורים שלי קיבלו תקציב לבניית בית בזמן שהוא היה שר האוצר אי אז לפני 20 שנה).

רק מה? כמה בעיות קטנות. במקביל לבנייה וההסדרה והכל, הוא גם החריב בתים פה, ושם, יישוב בשם עמונה, יישוב בשם רמת מגרון. שורת בתים בבנימין, כמה בתים בשומרון.

הקפיא את הבנייה ביו"ש, העביר מאות מיליארדים לרשות הפלשתינית, שהשתמשה בכסף כדי לשלם למשפחות מחבלים. כמובן, הרשימה לפשעי ביבי ארוכה. אני בטוח שאתה מכיר עוד פשעים. אבל במקביל, כמובן, ביבי עשה המון מהלכים טובים. כמו למשל, ההחלטה לפטר סוף סוף את ראש השב"כ. אבל לא, זה לא מכפר על פשעיו.

נחזור לסמוטריץ'. סמוטריץ' בונה, מפתח. כמובן. הוא הבנט הבא. זה ששותק כשיהודים נרדפים וכמעט נרצחים על ידי שוטר, זה שמחריב גבעות והורס. זה שביום מן הימים, אולי יחשוב כמו אריק שרון, הפנאט, המטורלל, מפקד יחידה 101, הרוצח, אימת הערבים, שהחריב את גוש קטיף. זה שבונה מעט עכשיו, והורס הרבה בעתיד. וכבר עכשיו, הוא מביא נזק יותר מתועלת.

אור של חנוכה שלי...סיעתא דשמייא1
...ראוי שיצויין בכל דרשה השבת את האור הגדול של הארוע המטורף שהיה ביום ראשון . אור ששמו אחמד אל אחמד.

להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.

חשוב להנהגה  לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.

אותי הוא הציל אישית.

גם בת פרעה הצילה את משה, זה לא גרםקעלעברימבאר

לשאר להיות טובים לישראל. תמיד יש חריגים.

גם בגרמניה בשואה היו חסידי אומות העולם.

גם אצל הכנענים היה איוב.

דייקת הפעם קאלימבערנקדימון
את המציל שיצא מהכלל באמת צריך להעלות על נסהסטורי
ולהוקיר לו טובה, בדיוק כמו את היחידים בגרמניה הנאצית שהצילו יהודים, בפולין, באוקרינה. כשהכלל כמעט כולו, מההנהגה ועד כמעט אחרון הקבצנים הסגירו יהודים. (אגב, בעזה בשמחת תורה לא היה אפילו אחד...)

אסור שהעובדה שהיה אחד כזה, תסמא את עיננו מלראות שכלל הערבים המוסלמים שונאים אותנו, מתחנכים על שנאתנו ומחכים לג'יהאד הגדול שבו ישמידו אותנו.

לא נשכח לרגע על שם מי הם קוראים כיכרות, את הפוסטרים של מי תולים בבתי הספר, את מי הם מעריכים ובדרכו של מי האיממים מאינדונזיה ועד ארה"ב מדריכים ללכת.

ממליץ מאוד לעקוב אחרי צבי יחזקאלי, שמביא מידי פעם 'פנינים' מדרשה בפני אלפי אנשים במסגד במיאמי/פריז/לונדון. את ההמונים שצועקים "ח'ייבר ח'ייבר יא יהוד" - ומכריזים בלי להתבלבל את מה הם רוצים לשחזר.

יופי אז אתם טוענים…סיעתא דשמייא1

… שזה מקרה. השם לא גרם שדווקא מוסלמי ערבי יעשה את את זה ואל לנו ללמוד מזה כלום.

דרך אגב אם רק 50 אחוז מערביי ארץ ישראל יחליטו לנהוג כמו אותם טרוריסטים לא היה עוזר שום שב"כ או מוסד או משמר הגבול או משטרה. הזחיחות שלכם מדאיגה.

מה הקשר מקרה?הסטורי

מה החשבון של הקב"ה, איני יודע.

אני כן יודע שלאדם יש בחירה והדת המוסלמית בחרה להיות דת של חרב "דין מוחמד בסייף". אני יודע שהם מחנכים שהפרמטר למוסר זה מעשיו של הנביא ומלמדים איך הנביא הורה וישב לראות איך חתנו עלי שוחט בידיו שבע מאות יהודים אחד אחרי השני.

אני יודע ששום דבר מהזוועות של שמחת תורה, של מעלה עקרבים, של תרפ"ט, הם לא המציאו בדור הזה - הכל מוחמד ואנשיו כבר עשו.

העובדה שיש אחד שהתעורר אצלו רצון לצדק ויושר - בהחלט מעלה אותו על נס ויהיה לו גם חלק לעולם הבא, יחד עם כל מצילי היהודים בכל הדורות. אבל אסור להתבלבל מהיחיד ולחשוב שזה הכלל כשהכלל מחנך להפך.

לכלל של אנשים אין בחירה, יש בחירהקעלעברימבאר

לפרט אם לזרום עם מה שהכלל עושה, וגם בחירה של כל הפרטים האם למשוך את הכלל לכיוון אחר מהמגמה הטבעית שלו. אבל זה שהאסלאם הוא דת של חרב ושל מידת הדין וזה שהערבים המציאו אותה, ושעמים מסוימים אימצו אותה. זה ברוב המקים קשור לנטיה טבעית סוציולוגית שה' הטביע בעמים בעזרת גורמים טבעיים, וכמובן לפרטים יש יכולת להשפיע על גורל הכלל, במיוחד על אורך התהליך ועל כמה תופעות כואבות יתלוו אליו.

בעם ישראל לפרט בבחירתו החפשית, יש יכולת יותר להשפיע על גורל הכלל , מאשר אצל האומות. אבל גם באומות יש

נכון, אבל כל עוד שהפרט הוא חלק מהאידיאולוגיה הזאתהסטוריאחרונה
כל עוד שהוא משתתף בנאומי ההסתה במסגדים, כל עוד שהוא שולח את בניו לבית ספר על שם רוצחים שפלים, כל עוד שהוא מאמין שהנביא לא יכל לטעות ומה שהוא עשה - מוסרי, הוא חלק מזה עד שיוכיח אחרת.
אתה נביא? כי יש לי עוד כמה שאלותנקדימון
זה לא מקרה, אבל לנסותקעלעברימבאר
ללמוד דברים לא קשורים ממקרים ולהסיק מסקנות להתנהגות בפועל מהם, זה כמעט "לא תנחשו".

אולי ה' סיבב ככה בתור קריאה לערבים ולמוסלמים לדעת שאפשר גם אחרת. מקרה שנועד לעורר אותם לתשובה

רק 1 מתוך מיליארד? זה ייאוש, לא תקווה.נקדימון
ומכיוון שאנחנו יודעים מהי משנת האיסלאם, הקוראן ומוחמד - אז יוצא הדופן הזה הוא זה שצריך להסביר איך זה הגיוני שהוא עבר על מצוות דתו ותרבותו.
זה תלוי פרשנות, בדובאיקעלעברימבאר

יש זרם גדול של פרשנים מוסלמים שתומכים במדינת ישראל בשם האסלאם, כי כתוב בקוראן שארץ ישראל היא הארץ אשר *כתב* הבורא לבני ישראל. ובדרך כלל לפי האסלאם כשכתוב "כתב" הכוונה נשבע לנצח.

הרב שרקי נפגש עם אנשים כאלה בדובאי, והוא מקווה שהזרם שתומך בישראל יגדל באסלאם , במגמה עתידית שיצמח זרם באסלאם שייטען שעם ישראל הוא עם האלוקים הנבחר והתורה תקיפה ליהודים, שזה תחילת תיקון האסלאם שבן השפחה יודה שיצחק הוא בן הגבירה והמוביל, כמו שאומרים חזל "ויקברו אותו יצחק וישמעאל בניו" שנתן ישמעאל קדימות ליצחק, ומכאן שישמעאל עשה תשובה בסוף. או כמו שאומר הכוזרי שעיקר בעית האסלאם היא שהם לא מתפללים לכיוון ירושלים.

יחד עם זאת אסור להיות שאננים, ולדעת שאנו במלחמת דת מול רוב האסלאם שרוצים להשמיד את ישראל, ולהלחם נגדם מלחמת חרמה

זה יגיע בסוף, אבל אז הם יפסיקו להיות מוסלמיםהסטורי
אור החיים הקדוש, בראשית כ"ה ו':

ולבני הפילגשים וגו'. ולישמעאל לא אמר הכתוב שנתן לו מתנות ושלחו כי לפי מה שכתבנו (לעיל ט"ז ה') כי ישמעאל משפט קנייה יש בו ליצחק משולח ועומד הוא. ויש יום לאל איום משפט יעשה ויכיר נקנה לקוניו.

בסוף בני השפחה יכירו שהזכות שלהם היא לשרת אותנו, כמו שישמעאל עצמו בפטירת אברהם עשה תשבה. בנתיים אולי אותו אחד שעצר את המחבל, הוא מהיחידים שמקדימים את זמנם.

הירא ורך הלבב ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו כלבבוהסטורי
אכן טיל עשה את זה.

בחסדי שמים ובהשתדלות של הרבה אנשים בהנהגת ראש הממשלה - רוב הטילים הושמדו על הקרקע וגם אלו שכן נורו- רובם יורטו באוויר.

אגב גם במבצע מדהים של צה"ל בהוראת ראש הממשלה - לפני שנה תוך 72 שעות, הושמד כל הנשק הכבד של סוריה, זה שעשרות שנים הפחידו אותנו איתו. זאת אחרי שבמהלך השנה שלפני צה"ל בהכוונת הממשלה חיסל את ארסנל הטילים שחיזבאללה בנה עשרות שנים.

למה הכותרת השלילית?פ.א.
הכתבה מחזקת את ההשקעות האדירות בטכנולוגיה, במחקר ובפיתוח מתוחכם, מצדיקה לחלוטין את המחיר העצום של כל טיל יירוט - כי בהשוואה לנזק, עלות היירוט היא זניחה ושולית.  
כי הפותח באופן קבוע וסדור מתאמץ לייאש אותנוהסטוריאחרונה
אתה צודק שבניגון אחר זה נשמע אחרת. אם הוא יבהיר שכוונתו לא היתה לייאש - אשמח להתנצל.
- כדי להתקבלקעלעברימבאר

להפועל צריך להרוג 100 אוהדי ביתר פעילי כך, ואוהד מכבי אחד.

-למה אוהד מכבי?

-התקבלת

בג"ץ נגד המשטרה: מותר ללבוש חולצות מחאה

האמת שגם פעילי כך נגד המשטרה בנושא הזהברגוע
אתה חושב שיש בעיה ללבוש את החולצה?צע
לא מבין בכדורגל, מצידי שסכנין ינצחו במונדיאל, לאקעלעברימבאראחרונה
אכפת לי
אני מעניק לכם תקציב בלתי מוגבל לקמפיין פוליטיזיויק
אבל בתנאי אחד: אתם מקימים מפלגה ומריצים את עצמכם עם נבחרת. מה המצע של המפלגה שלכם? בונוס: מי האנשים שאתכם ברשימה?
כסף אף פעם לא מהווה בעיה מעכבת בפוליטיקהפ.א.
הבעיה היתה ונשארה איוש המועמדים - ליצור נבחרת שתהיה מקובלת ואטרקטיבית על פלח משמעותי מציבור הבוחרים, שתוכל לזכות במספיק מנדטים כדי להגיע לייצוג הולם בכנסת.  
מה פתאוםזיויק
לוגית, אם לכל אחד היה תקציב, הרבה יותר היו רצים והיה לך היצע גדול יותר. בלי לקבוע אם זה מצב טוב יותר או להפך.
אז לא מבין את הלוגיקה שלך בהקשר הפוליטיפ.א.אחרונה
עבר עריכה על ידי פ.א. בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 7:27

באקדמיה, בתעשיית ההייטק, בתחומי מו"פ (מחקר ופיתוח) - כאן אכן תקציבים גדולים וכסף רב מהווים פוטנציאל ליותר חוקרים מבריקים, ליותר סטארטאפים ופיתוח המצאות בתחומים שונים שיתורגמו בהמשך לחברות מצליחות - את הפירות נראה בעוד שנים.  

בפוליטיקה, אני צריך את ההצלחה עכשיו. לא בעוד 5-10-15 שנים.  איך הכסף הגדול יביא לי לבחירות הקרובות את המועמדים המתאימים להובלת המגזר הדתי לאומי על זרמיו וגווניו, מועמדים שיהיו מוכרים ועם ניסיון ועשייה ציבורית מוכחת כדי שהציבור הדתי לאומי יזכה לנבחרת מנצחת בבחירות שיתבטא בכוח פוליטי בכנסת?

מי הם המועמדים הכריזמטיים שלנו, הכוכבים הפוליטיים המקבילים לבנימין נתניהו, אריה דרעי, בני גנץ, יאיר לפיד, יאיר גולן, בציבורים האחרים? מי מהם הגיע לאן שהגיע בגלל כסף גדול ולא בזכות כישוריו האישיים שהביאו אותו לעמדת הנהגה?

אני לצערי לא מכיר. 

חבל שלא דנים בפורום הזה…סיעתא דשמייא1
…על תאונות הדרכים הקטלניות. 
אין מקריות בעולם . …סיעתא דשמייא1

… מי שמאמין במקריות כופר בהשגחה האלוהית!!!

ראוי שיצויין בכל דרשה השבת את האור הגדול של הארוע המטורף שהיה ביום ראשון . אור ששמו אחמד אל אחמד.

להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.

חשוב להנהגה  לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.

אותי הוא הציל אישית.

אני מקציב לכם עד 5 מילים לענות על השאלה:זיויק
מה ה-בעיה המרכזית של עם ישראל שצריך לפתור?
יש בהם נקודת אמתקעלעברימבאר
ה' לא מתגלה באופן מלא כדי לתת אוטונמיה לאדם
עוד הוכחה לאפסיות של ביבירועישםטוב

פשוט לא נתפס

ביבירועישםטוב

ביבי מתנהל *בדיוק* לפי התפיסה השמאלנית שאומרת - 

יש בעזה מיליון-2 חפים מפשע, אנשים ממש טובים.

למרבה הצער קבוצה טרוריסטית איכשהו השתלטה עליהם.

בגלל 7.10 ישראל נאלצה בלית ברירה לצאת למלחמה וחבל על כל הרוג ופצוע "לא מעורב".

עכשיו שחמאס כמעט נעקר אז ישראל כמובן תעזור לעזתים, האנשים הטובים והאיכותיים, להשתקם חזרה.

אתה קורא את מה שאתה מעלה כאן?!הסטורי
אין כאן שום דבר על ראש הממשלה. ארה"ב דורשת, נו שוויין. היו גם כותרות כאלו, רק לפני קצת יותר מחודש, על המחבלים ברפיח ש"ארה"ב דורשת שניתן להם לצאת" וכל שונאי נתניהו חגגו כאן. היא דרשה, הוא סירב. היום המחבלים הללו מתים או בכלא.
אתה קורא את מה ששלחת?ארץ השוקולדאחרונה

כי נראה שלא.

מדובר פה על דרישה אמריקאית, לא על מה שישראל עושה או מבצעת, אז אין פה הוכחה לכלום על נתניהו.

אפשר לנסות ללחוץ שלא יקרה אם באמת אכפת לך.

עכשיו אפשר להיות בטוחבינייש פתוח

חוק הגיוס לא יעבור בשום מתכונת. אלא אם כן יחליפו ממשלה (לא חייב בחירות, אבל זה תלוי במרכז הפוליטי שיפסיק להחרים את נתניהו) ויביאו לחוק שבאמת יגייס חרדים.

אני מקווה שכולם הבינו מזמן שלעולם לא נשיג שינוי בהידברות, שיתוף פעולה ובאופן הדרגתי.

במיוחד שהחוסר בחיילים די גדול וקריטי, אבל הוא קטן מאוד ביחס למיצוי המקסימלי של החרדים הבריאים בגיל גיוס.

אף אחד לא רוצה ולא צרייך לגייס את כל פונוביץ וכל מיר וכל ישיבת חברון ואת כל חסידות סאטמר ותולדות אהרון.

הסברתי את דבריך לנקדימון, לא כתבתי מה דעתיהסטורי

לגופם של דברים:

א.אני לא מדבר על 'שוויון בנטל' והמושג שוויון כשלעצמו לא מעניין אותי.

אין שוויון ולא היה שוויון. אי אפשר שיהיה שוויון - לא בין לוחמים ביחידות קרביות לג'ובניקים, לא בין אנשים עם מסוגלויות שונות ותפקידים שונים. הכי מביך זה לשמוע עיתונאים בוגרי גלי צה"ל, שהשירות הצבאי שלהם היה חסר כל סיכון, חסר כל מאמץ אמיתי והתרומה של השירות שלהם לבטחון ישראל היתה 0 עגול במקרה הטוב ובעיקר מקפצה לג'ובים הבאים בתקשורת, כזאת שאין לבוגרי שירות צבאי אמיתי - מדברים על הנטל והשוויון בו.

ב. צה"ל צריך להבנות מחדש, ליישר את המטרות, לחזור להיות צבא שמשימתו הראשית היא בטחון ישראל, שהקוד האתי שלו הוא כזה שעמינו וחיילנו קודמים לאוייב וקודמים לכל מיני ניסויים חברתיים של שוויון מדומה וקדמה עקומה. כחלק מזה, הצבא גם יתעדף את הצרכים של הלוחמים בקדושת המחנה, על פני דחיפת נשים לכל מיני מקומות, תוך הורדת הרף והעמדת שרפרף בבוחן מסלול.

ג. חלק מהבניין מחדש הזה, הוא צורך בהרבה יותר חיילים אמיתיים. הצורך הזה מצדיק גם גיוס חובה. צריך לוחמים בשדה הקרב, צריך בשביל שהם יוכלו להלחם תומכי לחימה בהתאם וצריך אנשי 'חזית שבעורף' כמו אנשי מודיעין וכד'.

ד. שאר משימות שאינן צורך ביטחוני ממשי, בין אם עושים אותן על מדים (גלי צהל, מורים חיילים, בדיקות קורונה, סיוד מעונית של מסתננים וכד') ובין אם לא (מה שמוגדר היום שירות לאומי/אזרחי לסוגיו) - אינן  אמורות להיות באחריות הצבא (למעט אולי מצבי חירום ממשיים) ואין שום סיבה להתייחס אליהן כשירות צבאי משום בחינה.

ה. זה נכון גם הלכתית - למחלמת מצווה הכל יוצאין, למשימות אחרות גם אם הן חשובות - מי שנדבו ליבו.

ו. ממילא איני רואה שום מקום להשוואה בין אחי החרדים, לאויבים הערבים.

את הערבים (למעט יחידים מהם שחפצים להיות בצד שלנו על מלא לשמוח בשמחתינו ולהצטער בצרתינו) צריך לגרש מהארץ. גם אם לא בשלו התנאים לכך - חובה להרחיק אותם מכל הקשר ביטחוני לא לאמן אותם בנשק, לא לתת להם להתקרב לנשק, לא לשפץ בסיסים של צה"ל (השתגענו לגמרי?!).

שירות לאומי למי שנשאר כאן? לא יודע, אולי זה יכול להיות סוג מודרני של ה'יהיו לך למס ועבדוך' של התורה. אין לזה קשר לחובה ההלכתית והלאומית של יציאה למלחמת מצווה.

אולי יעניין אותך