אתה מערבב בין כמה נושאים.
יש אנשים שיבחרו לא ללכת לקצונה או לעשות תואר, וזה לגמרי לא מעצלנות. פשוט יש להם סדר עדיפויות אחר. לגיטימי.
עצלנות זה לא "לא לעשות תואר" או "לא לקרוא ספרים", אלה רק דוגמאות למצבים מאוד מסוימים בחיים שיכולים לנבוע מאלף ואחת סיבות שלא קשורות לעצלנות. כלומר אתה מביא דוגמאות של דברים שהם באמת לא עצלנות, ומתוך זה מסיק שאין דבר כזה עצלנות. זה כמו שאני אכתוב "כאב גרון לא חייב לנבוע מסרטן, לכן אין דבר כזה סרטן גרון".
עצלנות זו פשוט נטייה לדחות מאמצים גם כשמבינים שהם נדרשים, ואתה כאמור הבאת דוגמאות לאנשים שבכלל לא חשבו שזה נדרש עבורם להיות קצינים או לעשות תואר וכו' - ולכן ברור שעצלנות לא שייכת שם.
יש לי שאלה:
גבר ואשה נשואים. חיים ביחד, אוהבים אחד את השנייה, דואגים זה לזו וזו ולזה. הכל טוב ויפה.
בשעה 20:00 בערב, אחרי שהילדים הלכו לישון, האשה שוטפת כלים בזמן שבעלה שוכב על הספה.
אחר כך היא מפעילה מכונת כביסה, בזמן שבעלה גולל קצת בפייסבוק.
אחר כך היא מקפלת את הכביסה שיצאה מהמייבש, בזמן שבעלה רואה סרטונים מצחיקים בטיקטוק.
ובכל הזמן הזה היא מתחננת שיבוא, ייתן יד, יעשה גם הוא משהו. אבל לא, הוא לא מוכן. "אני עייף" הוא אומר לה.
וזה לא יום אחד, אלא קבוע. כל יום במשך שנים. ואין לו בעיה בריאותית. הוא לא עייף יותר ממנה, הוא פשוט... המממ... עצלן.
אתה יכול כמובן להגיד שהעצלנות נובעת ממקום עוד יותר עמוק - חוסר מוטיבציה, חוסר אכפתיות מהמצב של הבית, חוסר אכפתיות מאשתו... אבל זה לא משנה את זה שבסוף, למרות כל הגורמים האלה, הוא יודע מה מצופה ממנו לעשות ובכל זאת מעדיף לשכב במיטה, כי הוא עצלן.