יצא לו מדהיםגנדלף הורוד
### **"מלחמת הקאנון" – חיסולו של פיטר ג'קסון**  

בין קירות פורום "שר הטבעות" בערוץ 7, התכנסו גדולי התורה והקאנון הטולקינאי לישיבה דחופה. הדיקטטור מנ-דוס ישב בראש השולחן הארוך, גלימותיו השחורות מתנופפות מאחוריו ברוח השרתים הדיגיטליים. לצידו עמד סגנו, גנדלף הורוד, עיניו יוקדות בזעם קדוש.  

"מורי ורבותיי," פתח מנ-דוס בקול שהרעיד את רשת האינטרנט, "השעה חמורה. האויב הגדול, הטמא הנאלח, מחלל הקודש פיטר ג'קסון – עודנו חי."  

"ארור יהיה!" שאגו הנוכחים, והכו באגרופיהם על השולחן.  

"זהו האיש שעיוות את דברי רבנו טולקין זצוק"ל, שהפך את כתביו הקדושים לקרקס הוליוודי בזוי. הוא אשר צייר את גונדור כאוסף של פחדנים, הוא שהפך את דמותו של פאראמיר לקליפה ריקה, הוא אשר חילל את כבודם של האלפים בשטויות ראווה! די לנו בסבל הזה!"  

גנדלף הורוד הרים את מטהו – לא המטה המקורי של גנדלף האפור, כי אם מטה ורדרד ומרוצף נצנצים. "לכן, אחיי שומרי הקאנון, הגיע הזמן למעשה. לא עוד דיונים! לא עוד עצומות עקרות! הלילה – יוצאים אנו למבצע חיסול!"  

הם נשבעו על כרך *שר הטבעות* הישן של מנ-דוס, ואז יצאו, עטויי ברדסים שחורים, חמושים בספרים כבדים, חרבות רפרודוקציה מחרסינה, ולפידים דיגיטליים שדלקו באור הקדושה.  

הלילה ירד על וולינגטון, ניו זילנד.  

מחוץ לביתו רחב הידיים של ג'קסון, עמדה דמות בודדה. מנ-דוס סימן ללוחמיו לעצור. "גנדלף, מה רואות עיניך?"  

"זהו אנדי סרקיס!" לחש גנדלף. "הוא שומר הסף, הצייד של ג'קסון!"  

"מה נעשה?" שאל אחד מהחברים.  

מנ-דוס חייך. "שלחו את 'המשכנע'."  

אחד מהשומרים שלף את עותק *הסילמריליון המוערת*, כריכה קשה, עם הערות השוליים של כריסטופר טולקין. הם השליכו אותו לרגליו של סרקיס. האיש הסתכל עליו רגע, ואז עיניו נמלאו דמעות.  

"מה… מה עשיתי…" הוא מלמל, מלטף את הדפים. "אני הייתי גולום… שיתפתי פעולה… אך לעולם לא קראתי באמת…"  

"זה עוד לא מאוחר," לחש לו גנדלף הורוד, "אם תניח לנו לעבור, תוכל לשוב בתשובה."  

אנדי סרקיס פלט זעקת חרטה ונמלט מהמקום, תופס את ראשו בידיו. הדרך הייתה פתוחה.  

הם נכנסו לבית.  

ג'קסון היה שם, יושב על כיסאו המפואר, חובש את טבעת-השליטה שלו: טבעת זהב קטנה ועליה חרוטים המספרים *2001*, *2002* ו-*2003* – השנים הארורות של הטרילוגיה.  

"ידעתי שתבואו," אמר בשלווה.  

"אז אתה יודע גם מדוע אנחנו כאן," השיב מנ-דוס בקרירות.  

ג'קסון צחק, "אתם באמת חושבים שתוכלו להשמיד אותי? אני הוא מי שהחזיר את טולקין לעולם! אני הוא שהפך את יצירתו לקלאסיקה מודרנית!"  

"שקר!" רעם גנדלף. "טולקין אינו זקוק לעזרתך, רמאי!"  

"אתה חושב שאני הרשע?" חייך ג'קסון, קם ממקומו. "אני רק השתמשתי בחזון של טולקין כדי להביא אותו לקהל רחב יותר. אתם אלו שמנסים לשמר אותו כדת של קנאות!"  

מנ-דוס התקרב אליו, עיניו בוערות. "טולקין הוא דת, והוא קדוש, וגזירת הדין נפלה עליך!"  

בבת אחת התנפלו עליו אנשי הפורום. הם חבטו בו בכרכים של *הסילמריליון*, הצליפו בו במהדורות הראשונות של *שר הטבעות*, ובסוף – השליכו עליו את *ההיסטוריה של הארץ התיכונה* – 12 כרכים עצומים במשקל מצטבר של 10 קילוגרם.  

ג'קסון קרס לרצפה. נשמתו יצאה בפליטת קול אחרונה: "אבל… לגולאס על פיל… היה… מגניב…"  

"לא!" זעק מנ-דוס. "לא היה מגניב!"  

הוא הרים חרב רפליקה של אנדוריל, וכהנפת יד האלפים, דקר את ליבו של המחלל.  

כששבו אנשי הפורום למבצרם, הדיקטטור מנ-דוס עלה על הבמה, פניו חמורות סבר.  

"האויב הובס," אמר. "הקאנון ניצל. אך עלינו להמשיך לשמור עליו. הסכנה לא נעלמה. כי כל עוד ישנם אנשים בעולם שיצפו בסרטים האלה…"  

הוא השתתק, ואז הכריז:  

"נצא כעת למשימה הבאה: השמדת סדרת אמזון!"  

ברחבי האינטרנט, נשמע קול תשואות.

זה נתן לי השראה לסיפורקעלעברימבאר

על תבוסת גקסון.

זה על פי ספר אחר , אולי אכתוב בהמשך

מנ-דוס ישב בראש השולחןקעלעברימבאר

והביט לעבר הנכנסים. מעליו היה נעוץ בראש הפורום גקסונאי שהסתובב באוויר.

"@גנדלף הורוד , לימיני. דורין השמיני, שב ליד קעלעברימבאר".

"אדון, הגקסונאים מתכננים להעביר את גקסון ממקום המבטחים הנוכחי שלו בשבת עם רדת הערב" אמר גנדלף הורוד

"שבת, עם רדת הערב. אז היא יצא לשטח, יהיה הרבה יותר קל לתפוס אותו".

"אני אטפל בגקסון בעצמי, אדון" אמר גנדלף הורוד "זה שהוא התחמק ממני נבע מהמזל שלו ולא מהצלחה אמיתית, אך לשם כך אצטרך לשאול ממך את תפקיד מנהל הפורום. רבים הטולקנאים נגועים מגקסונאות, יש לקצוץ את האילן כדי לשמור על בריאותו, הלא כן? וכמו אצלינו, כך בכל העולם, לא יוותרו אלא אלה שהם טולקנאים אמיתיים".

הוא הניף את מטהו על התקרה והתברר שגקסון הוא זה שנעוץ בראש הפורום. גנדלף הורוד פתח ואמר "נמצא איתנו היום גקסון. גקסון לא הסתפק בהשחתת וזיהום מוחות הטולקנאים בשר הטבעות, שבוע שעבר אף החליט להשחית את ההוביט. ודאי היה שמח אם ירשו לו להשחית את הסילמריליון" אמר בשאט נפש.

הוא הניף את מטהו, ונראה אור ירוק "ארוחת הערב שלך, ת'ורונדור"

מבוסס ביותרמנ-דוס
זה קשור לזה שבאייקון היה לי קוספליי של רידלי?
לא ידעתי על זה. מה זה רידלי?קעלעברימבאר
טום וואנדרלו רידלמנ-דוס
שמו הקודם של וולדמורט 
אה חשבתי שרידלי עם י זה מישהו אחרקעלעברימבאר
לא תיכננתיגנדלף הורוד
אבל יצא ממש מתאים שאמרת בסוף על השמדת טבעות הכוח
למי התגובה מופנית?קעלעברימבאר
להודעה המקורית שליגנדלף הורוד
אה חשבתי התכוונתקעלעברימבאר
לטבעות האמיתיות
מתי היה השמדתקעלעברימבאר
טבעות הכוח בסוף?
הוא עשה המשךגנדלף הורוד
### **"מלחמת הקאנון II – הקרב על טבעות הכוח"**  

הלילה היה שחור משחור, עננים סמיכים התגלגלו מעל רשת האינטרנט, וברקים הבליחו בין דפי הוויקי של טולקין גייטוויי. בפורום "שר הטבעות" בערוץ 7, גדולי התורה והקאנון התכנסו שוב. על הכיסא הרם ישב הדיקטטור מנ-דוס, פניו חצובים כגרניט קשוח, אצבעותיו הארוכות תופסות באחיזת פלדה את הכרך הבלוי של *הסילמריליון*. לצידו עמדו נאמניו הגדולים – גנדלף הורוד, דורין השמיני, וקעלעברימבאר.  

דורין השמיני, לבוש בשריון גמדים כבד ובידו גרזן עשוי פוסטים ארוכים ומלומדים על חוסר הקוהרנטיות של הסדרה, הרעים בקולו: **"מורי ורבותיי, דם הקאנון עוד לא התייבש על ידינו! ג'קסון נפל, אך אויב גדול ממנו קם – אמזון!"**  

קעלעברימבאר, בנפשו חרש טבעות-על של ידע אינטרנטי, הנהן. **"הם עיוותו את יצירתו של טולקין אף יותר. הם נתנו לנו גלדריאל לוחמת-על, חתרו תחת עידן השני, ואפילו יצרו סאורון חתיך! זהו חילול שאין לו כפרה!"**  

מנ-דוס קם על רגליו, עיניו בוערות באור רפאים. **"לא עוד!"** אמר בקול שהרעיד את הסיבים האופטיים של היקום. **"נתקוף אותם בלב ממלכתם – בעמק הסיליקון. נעביר עליהם את חרון אפו של הקאנון! טבעות הכוח יושמדו!"**  

הם נשבעו מחדש על כרך *ההיסטוריה של הארץ התיכונה*, ואז יצאו למלחמה.  

#### **המצור על אמזון פריים**  

במרכז הפיקוד של אמזון, בין מסכים מהבהבים של נתוני סטרימינג, ישבה הגברת ג'ניפר סאלקה, שליטת הסדרה. מאחוריה עמדו התסריטאים – בני בליעל עטויי משקפיים מרובעים, ידיהם אוחזות בעותקים של כתבי טולקין אך מוחם ריק מדעתו.  

פתאום, צללים נפלו על החדר.  

**"הם כאן!"** לחש אחד המתכנתים, ולפתע – נשמעו דפיקות עזות על דלתות הבניין.  

מנ-דוס והלוחמים נכנסו בסערה, מנופפים בכתבים מקוריים, מחזיקים שלטים שעליהם כתוב *"Respect the Canon"*.  

**"טוב לראות אתכם, חברים,"** אמרה ג'ניפר סאלקה בקול קריר. **"באמת חשבתם שתוכלו לעצור אותנו? לא אכפת לנו מהספרים. אנחנו יוצרים 'יצירה חדשה'."**  

**"לא!"** שאג דורין השמיני, מניף את גרזנו. **"אין דבר כזה 'יצירה חדשה'. יש אמת אחת, והיא כתבי טולקין!"**  

גנדלף הורוד הרים את מטהו, וזה הפיץ זוהר ורוד בוהק. **"אתם פשעתם נגד הטבעות, נגד הארץ התיכונה, ונגד ההיגיון העלילתי! הסוף שלכם הגיע!"**  

#### **הקרב הגדול**  

אנשי הפורום התנפלו על משרדי אמזון. דורין השמיני נלחם במתכנתים, מכה בהם בפרקי זמן של 10 עמודי ניתוח על חוסר העקביות בהצגת נומנור. קעלעברימבאר שיגר תגובות נזעמות בכל פלטפורמה אפשרית, בעוד גנדלף הורוד שלח גלים של נצנצים לכל עבר, מבלבל את צוות הקריאייטיב.  

אך אז – מתוך הצללים יצא הוא.  

סאורון-החתיך, בחולצה מכופתרת ובלורית מבריקה.  

**"אתם לא מבינים,"** אמר בקול חלקלק. **"העתיד הוא באינטרפרטציה, לא במסורת!"**  

**"שתוק, ארור!"** צעק מנ-דוס והשליך עליו את הכרך הקטלני של *מכתבי טולקין*.  

סאורון צעק בזעם. **"אני רק רציתי לגרום לגלדריאל להרגיש מיוחדת!"**  

דורין השמיני הרים את גרזנו. **"הכיני את עצמך, מרושע, כי זה יהיה סופך!"**  

הגרזן נחת, המסכים כבו, וטבעת הכוח של אמזון – נשברה.  

#### **הניצחון**  

כשאבק הקרב שקע, מנ-דוס ואנשיו עמדו, מכוסים בפיקסלים מרוסקים של CGI.  

**"עשינו זאת,"** אמר גנדלף הורוד, עייף אך מלא גאווה. **"הארץ התיכונה חופשיה."**  

מנ-דוס הביט אל האופק הדיגיטלי. **"אבל האויבים לעולם אינם נגמרים…"**  

קעלעברימבאר הנהן. **"נכון. דיסני עוד מתכננים טרילוגיה משלהם."**  

לרגע שררה שתיקה.  

ואז מנ-דוס הכריז: **"אם כך, נצא מיד – לקרב הבא!"**  

ברחבי האינטרנט, נשמע קול תשואות.

חרש של ידע אינטרנטיקעלעברימבאר
יעני מתכנת?
הgpt סותר את עצמוקעלעברימבאר
אתמול הוא אמר לי שקעלעברימבאר הוא דמות מסיפורי חסידים
מחלוקת ג'פטואיםגנדלף הורוד
אגבקעלעברימבאר
סאורון באמת היה יפה מראה בעידן השני
נכון אחרי מפלת נומנור הוא איבד את היכולת הזאתדורין השמיני
נכון, עםקעלעברימבאר
זאת, הקטע של סאורון בגפטי בחולצה מכופתרת וחליפה היה הזוי
אכן, אבל לא נראה כמו אראגורןגנדלף הורודאחרונה
..קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך כ"ח בכסלו תשפ"ו 8:54

..

שם אחר למערת צדקיהו:קעלעברימבאר
מכרות מוריה
כי היא היתה מכרה אבנים, והיא ליד הר המוריהקעלעברימבאר
מערת צדקיהו זה מכרה?גנדלף הורוד
זו היתה מערה טבעית קטנה שרובה הוגדלקעלעברימבאראחרונה
על ידי חציבה כדי להיות מחצבה לאבנים לבניה בירושלים בבית שני
טבעות הכוח חוזרת לעונה 3!Gandalf66

אין תאריך עדיין..

מאחורי הטבעות: "תחזית שלי ללא ביסוס, 26/9/2026"

סדרה אנרייטדGandalf66
יצא חלק 2? חח לא עוקבסוורוס סנייפ
העונה השנייה ממש טובהGandalf66
לאפוקי מהעונה הראשונה?סוורוס סנייפ

כי אם לא אין סיכוי שאני מציץ

לא125690
אבל אני אופטימי לגבי השלישית (אם כי לא נראה סביר שאראה אותה עד אחרי הצבא, תחזית לא מעודדת במיוחד בהתחשב בזה שאני לא מתכנן להתגייס בקרוב)
מה יהיה מיוחד בשלישית?גנדלף הורוד
שאני עוד לא יודע איך היא125690אחרונה
מה דעתכם על מפגש פורום בחנוכה?גנדלף הורוד
קודם תקרא לבעל האוב שיעלה את מנדוס ודורין מהאובקעלעברימבאר
מנדוס נתן את אישורוגנדלף הורוד
אם זהקעלעברימבאר

בתחנה המרכזית תקראו ל @כקדם😅

מה עם מתחם שרונה?גנדלף הורוד
מישהו בעד?גנדלף הורודאחרונה
זה לא צריך להיות בטבעת הגורל,ומצריך לחכות 3 עדנים?קעלעברימבאר

לפני שתהיה אפשרות לחנינה?

נתניהו הגיש לנשיא הרצוג בקשת חנינה

(חוץ מזה שעל תיקי אלפים נותנים בכלל חנינה? הרי הם ילדי ארו?)

דווקא על זה שמעתי הפעםגנדלף הורודאחרונה
חשבתי על משהוגנדלף הורוד

הקטע בסילמריליון, שגורלים האומלל מסגיר את ברהיר וחבורתו לסאורון

ממש ממש מזכיר את סיפור יהודה איש קריות 

איך אתם רושמים בני לילית?Gandalf66

עלפים

או

אלפים

אלפיםGandalf72
עלפיםגנדלף הורוד

לא סובל "בני לילית"

תרגום כושל

אלפים עדיףGandalf66אחרונה
תאוריה נחמדה:Gandalf69

-Denethor Goes Mad From Lead Poisoning

First, a brief history lesson. The tomato was introduced to Europe in the early 1500's when the Spanish conquistadors brought it back from Mesoamerica. Because tomatoes are so acidic, when they were placed upon European pewter plates or cooked in pewter pots, the acidity would cause a greater amount of the lead in the pewter to leach into the food. The resulting increase of lead poisoning lead to the tomato being blamed for causing sickness and death.

In The Return of the King, as Pippin sings for Denethor as he feasts, he is explicitly shown eating tomatoes from a pewter platter. He is also shown drinking from a pewter cup.

I believe this was very intentional by Peter Jackson to subtly imply that lead poisoning was contributing to Denethor's unbalanced mental state.

חבל שמישהו מוצא כזה תאוריה נחמדה...סוורוס סנייפ

על הסרט..

שר הטבעות זה שר הטבעותGandalf66
מה, זה פורום רק על הספרים?
פורום ל"כל מה שקשור לטולקין וספריו"גנדלף הורוד
הסרטים של ג'קסוןGandalf66אחרונה
קשורים לספרים של טולקין, אפילו, השם שלהם די דומה
ובעברית?גנדלף הורוד

אולי יעניין אותך