יש למלווה איפה לישון שם?
ושאלת בונוס, הם לא נותנים לבעלים להישאר לישון שם נכון?
יש למלווה איפה לישון שם?
ושאלת בונוס, הם לא נותנים לבעלים להישאר לישון שם נכון?
ואין מקום למלווה לישון (יש כורסה, לא נוחה לשינה).
אני יודעת שבמקרים חריגים כן מרשים לבעלים להישאר. לדעתי זה לא בסדר... או לפחות זה חייב להיות בתיאום עם היולדת השנייה.
כשאני הייתי חייבת ליווי בלילה הראשון אחרי הלידה האחרונה, הבאתי דולה בתשלום. היא נמנמה על הכורסה אבל לא באמת ישנה.
למה לדעתך זה לא בסדר?
בהנחה שהוא מכבד את המקום של היולדת השניה ולא משתמש בשירותים בחדר אלא הולך לשירותים בחוץ, ונמצא בעיקר בתוך הוילון של אישתו...
היתה איתי בחדר מישהי שממש התנגדה (והוציאו בגללה את בעלי בשניה שהגעתי לחדר, שעה וקצת אחרי הלידה.. אפילו לא נתנו לו לעזור לי לארגן את הדברים) ואני באמת לא מצליחה להבין את ההתהנגדות.
כן מבינה למה זה מגעיל ומפריע שמשתמשים בשירותים למשל...
ואז מה אם יש וילון. זו לא באמת הפרדה הרמטית...
גם הגבר המכבד ביותר ידבר בלחש עם אשתו, ואני אשמע - כי לילה עכשיו ושומעים הכול, וארגיש פגיעה בפרטיות ובצניעות שלי...
אז לא אמרתי כלום בפעם היחידה שהיה בעל שנשאר עם אשתו במיטה ליד (זה היה במחלקה רגילה, לא ביות), והבנתי אותם בהחלט (היא הייתה אחרי לידה קשה), אבל כן כעסתי שלא שאלו אותי (ואת היולדת השלישית בחדר).
ולכן היה לי ברור שגם אם אהיה חייבת ליווי בלילה (והייתי חייבת - זה התנאי שלהם לביות מלא אחרי קיסרי) - אמצא מישהי, אישה, שתהיה איתי. ומכיוון שאף אחת מבנות משפחתי לא הייתה רלוונטית לשהיית לילה, שכרתי דולה בתשלום.
אבל עדיין זה היה מציק לי נורא...
וכן, מסתבר ששינו את ההנחיות🤷♀️ בנושא הזה אני עדיין "מיושנת"...
ההרגשה של פגיעה בפרטיות
האם זה רק בגלל אחריי הלידה או בכלל?
כי נגיד אישה מאושפזת במחלקה כירורגית אחרי אפנדציט (או כל אשפוז במחלקה אחרת)
אין דום הגבלה על מלווה
כן מקפידים שיהיה אישה בחדר עם אישה אבל גם זה אפילו לא תמיד
רק במחלקת יולדות יש את הענין של גירוש מלווים
(מבחינתי זה הזיה...)
ברור לי שגם במצב כזה לא יהיה לי נוח בכלל...
בכל אופן, מחלקת יולדול היא בהגדרה מחלקה של נשים, ומטבע הדברים יש בה עיסוק באיברים צנועים, ולכן נראה לי לא שייך שישנו שם גברים...
(בעלי למשל מקפיד לצאת מהחדר כשהוא מבקר אותי במהלך היום ובאים לבדוק את היולדת השנייה או לתת לה ייעוץ הנקה... כי הרי שומעים הכול, גם אם לא רואים)
גם לי היה מאוד מפריע לישון בחדר עם גבר שהוא לא בעלי.
הווילון לא משנה, התחושה היא חוסר צניעות
במיוחד במצב רגיש וחשוף כמע אחרי לידה
לסדר את המטפחת טובטוב ולהסתובב בחדר עם גרביים כדי לצאת מהוילון שלי לשירותים אפילו
ובביות מלא בעין כרם נניח יש בכל חדר עמדת החתלה ורחיצה משותפת לכל החדר, אז שוב כל פעם להתארגן כדי להחליף חיתול כי בהתחלה אני רוחצת טוסיק בכיור ולא מגבונים
כשאני לבד אני מבקשת ואנחנו סוגרות את הדלת של החדר אז אני יכולה להסתובב בלי גרביים או עליונית (כי החלוק של בית החולים לא מספיק צנוע)
וזה באמת לא רק ברמה הטכנית
זה פשוט לא נעים
פעם אחת ביקשתי שיעבירו אותי כשגבר נשאר בחדר ואכן עברתי
אני שניה אחרי לידה. מסתובבת עם חלוק שלעיתים מוכתם מדם. ממש לא מתאים לי גברים שיסתובבו סביבי בלילה כשאני קמה להניק וכאלה.
מי שצריכה עזרה אחרי לידה- היא קיימת!!! בתינוקיה.
והגישה בשע"צ היא -את יכולה באמת להיות עם התינוקי המון זמן. ממש לכל אורך היום כמעט אבל אם את רוצה לנוח כמו שהגיוני אחרי לידה יש לך מי שישמור עליו.
אז יש איזה מוסד של חוסר אמון בתינוקיה ואז עוברים לביות- אבל חייבים עזרה. ופתאום הבעל חייב להישאר וכמה זה 'לא מתחשב' כשליולדת שאיתך בחדר. לא נח לישון עם בעלך. אולי יותר לא מתחשב להיכנס לביות מלא כשהיולדת, בצדק גמור, לא מסוגלת בשלב זה לטפל בלעדית בתינוק?
את ו @1289
ובאמת, אם מישהי חשוב לה להיות בביות (כמוני) - אפשר גם למצוא עזרה נשית, של בת משפחה או דולה בתשלום.
אבל טוב, כנראה שכבר אין טעם למחות על זה
בטח כשהנכדה שלי תלד כבר זה יהיה מוזר שהבעל לא נשאר לישון עם היולדת... (או שאולי יתקדמו עד כדי כך ויהיו חדרים פרטיים לכל יולדת, ואז זה יהיה בסדר? הלוואי!)
זה נכנס בחלק מהבתי חולים. בסוף על יולדת מקבלים מלא כסף והם מנסים למשוך אליהם יולדות..
ב. בעין כרם שאלו אותי אם אני רוצה שבעלי יישאר ואז ממש שיבצו את החדרים לפי זה.
יש להם לוח שם והם מסמנים מי רוצה בעל, מי לא אכפת לה, ומי לא רוצה בעל ו"משדכים" לפי זה..
זה ממש יפה בעיני
שחברת החדר שלי תישן עם בעלה
הסכמתי
אבל בדיעבד זו הייתה טעות והיה לי לא נעים
הוא השתמש בשירותים שלנו וזה עצמו הרגיש לי מביך .
ישן צמוד לוילון בצמוד אליו הייתה המיטה שלי מהצד השני, תמיד הייתי צריכה לשמור על וילון סגור סגור כדי להיות בלי גרביים ולהניק בנוחות, וכן שפשוט שומעים הכל - כולל השאלות והתשובות שלי לאחיות על עצמי.
וזה באמת נשמע מאוד לא נעים
תודה שפירטת לאחרות כאן בשרשור למה זה יכול להציק...

כמו שפעם היו כמה נשים יחד בחדר לידה (עם וילונות כמובן), והיום זה חדרים פרטיים.
למרות שלי לא מפריע שיש איתי עוד אנשים בחדר, כל עוד הם שקטים ומנומסים (בלידה האחרונה היו לי חוויות מוזרות עם השכנה לחדר ואמא שלה. נראה ששתיהן היו עם בעיה כלשהו. בסוף למזלי העבירו אותה חדר, כי התינוק שלי היה בכיין והפריע לה).
הלידות האחרונות שלי היו שם. ולא מסוגלת להבין איך בקודמות הייתי בחדר משותף. חוויה אחרת לגמרי.
יש חדרים פרטיים עם כל מה שצריך לביות מלא. ( אבל לא חייב ביות מלא כדי להיות בחדר פרטי) .הבדיקות ליולדת ולתינוק נעשות בחדר לידי, את האוכל מגישים לחדר. יש מיטה נוספת עם מצעים למלווה
היולדת ובעלה הם ההורים של התינוק
מבחינתי הכי אידאלי שאני ובעלי נהיה אלה שנמצאים איתו, זה לא עניין של חוסר אמון מבחינתי זה הגיון בריא. לא רוצה להיפרד ממנו. לא רוצה שיהיה בתינוקיה אם אנחנו יכולים להיות איתו
אני אגב בכלל לא הייתי צריכה עזרה פיזית, זה יותר נפשי
אם יש נשים שלא רוצות גברים בחדר, הגיוני שישימו אותן באותו חדר. אבל לא למנוע מנשים שכן רוצות את האופציה
שיולדת תוכל לחזור הביתה, למקום הטבעי שלה, מיד לאחר הלידה
ואם זה לא אפשרי - אז שיהיה חדר פרטי לכל יולדת, ואז אין בעיה שהבעל יישאר בלילה. (לא שאני מבינה איך זה אפשרי כשמדובר בלידה שנייה ומעלה... הילדים האחרים גם זקוקים להורה איתם לאחר הלידה...)
אבל טוב, מה אני מתלוננת על התנאים פה.
אחותי גרה באנגליה וילדה עכשיו לידה ראשונה. היא אמרה שבמחלקת יולדות שם יש לא פחות מ-18 נשים בחדר😱
או עזרה נשית אחרת בתשלום
אז אולי אותו דבר עם שאר הילדים שנשארים בבית (לא יודעת, עוד לא הגעתי לגשר הזה)
גם אפשר להשתחרר יותר מוקדם ...
לא מישהו זר...
אז בלידה עצמה יש פחות ברירה, כי באמת האישה לרוב חייבת את בעלה, אבל היא מוגבלת למספר שעות בדרך כלל, אז הגיוני להשאיר את הילדים עם מישהו אחר. אבל שהילדים לא יראו את שני ההורים כמה ימים - זה נראה לי כבר לא טוב בשבילם...
ותלוי עם מי הם נשארים...וגם זה בסהכ רק יומיים בד"כ...
וגם אפשר לנסות אולי לשלב,
נגיד בלילה להביא מישהי עם היולדת או להפך שבלילה הבעל יישאר...
בכל אופן כרגע אני מרגישה שזה צורך קריטי בשבילי, אולי עם הזמן דברים ירגישו אחרת ...
בקשר לבעל שישן במחלקת יולדות - אני עדיין לא חושבת שנוחות ונזקקות של יולדת אחת יכולות לבוא על חשבון אלה של יולדת אחרת.
אבל כנראה שלא נסכים על זה לעולם
והיא מבקשת, אז אני אשתדל לכבד...
גם אם יהיה לי קשה...
לא יודעת לי חשוב שמי שנמצאת איתי בחדר תרגיש בנח...
ואם אני מפריעה לה בצורה כזאת או אחרת זה לא נעים
ילדתי בחמישי בערב
הוא היה איתי עד שישי בבוקר, נסע הביתה להביא דברים לשבת ולקחת את הבן שלי מהדודים להורים שלי, חזר אלי לשבת וחזר שוב במוצש מאוחר יחד עם הבן שלי שבא לבקר(עם אבא שלי וחלק מהאחים שלי, ואז אחותי נשארה איתי ללילה וככה הוא יכל לנסוע הביתה-להביא ציוד לשחרור ולקחת את הבן שלי לגן..)
הבן שלי היה אצל דודים שלו שגרים קרוב אלינו ביום חמישי עד שישי
ואז אצל סבא וסבתא שבת
ואם לא היה מסתדר עם אחותי אז בעלי היה נשאר איתי עוד לילה והוא היה שוב ישן אצל סבא וסבתא(ואז אבא שלי היה מסיע אותו בבוקר לישוב לגן)
זה לא מישהו זר, זה אנשים שהוא מכיר ואוהב. אם לא היה מסתדר איתם, היה מסתדר עם שכנים שהוא מכיר ואוהב או חברים מהגן וכד'
מבחינתי האופציות האחרות לא רלוונטיות. שבת באשפוז בלי בעלי היא פשוט לא אופציה קיימת בסך האופציות. אין אפשרות כזו. זה לא לעניין ולא שייך ואני אסבול.
גם אחותי שהייתה איתי בלילה השלישי זה היה רק כי זה היה רק רק ללילה ורק ללילה האחרון והוא היה מגיע תוך שעה אם הייתי זקוקה לו.
בלידה הראשונה לא מבחירה חלק מהזמן הבן שלי היה בתינוקיה/השגחה וכל הזמן הזה הייתי באי שקט נורא ולא הצלחתי לנוח בכלל כשהוא היה רחוק ממני. וברגע שהוא היה לידי משהו בי נרגע. אז אני יודעת ש*בשבילי* אפס הפרדה זו האופציה היחידה שתאפשר לי לנוח, ורק עם בעלי..
אגב בחרתי בית חולים לפי זה שמאפשרים בלי דיונים שבעלי יהיה איתי כל הזמן..
כנראה שהיינו מחפשים בשבילו דירה בקרבת מקום או שהוא היה ישן בחדרי האירוח למלווים למאושפזים (יש בשע"צ, מן הסתם לא הכי נוח, אבל זה מה יש).
בעיניי אפשר למצוא פתרונות שלא כוללים שינה במחלקת יולדות...
(ואני שוב אזכיר פה את המצבים של חוסר ברירה מוחלט, שפשוט מכריחים אותך להתמודד: הייתי בטוחה שאין סיכוי שאשרוד חמישה ימים בלי לראות את בעלי - וזה אכן היה קשה מאוד-מאוד-מאוד - אבל שרדתי את זה, בגלל כורח הקורונה...)
אבל האם אנחנו צריכים להתנהל במציאות של חוסר ברירה מוחלט במצב שהוא לא כזה?
לפי זה גם עדיף לוותר על ביות כי לפעמים אין ברירה והתינוק חייב השגחה..
ודירה לא מספקת אותי כי הוא לא איתי ואין לי איך לקרוא לו.
גם זה ניסיתי בלידה הראשונה וזה היה נורא
אגב בכלל לא ילדתי בשע"צ, ובבית חולים שילדתי מבחינתם הלכתחילה זה שהבעל נשאר עם האישה. כשאחותי נשארה איתי ללילה השלישי זה היה תמוה מבחינתם..
בשע"צ אני כן מצפה שיתאמו עמדות עם היולדת השנייה...
(וכמובן שהכי טוב שיהיו חדרים פרטיים!)
אגב ממש מוזר לי שבביות מלא לא נותנים בהגדרה מקום מסודר לישון למלווה. מן הסתם שבביות יולדת תרצה מלווה אז למה לא לדאוג למשהו נוח?
ובכללי החוויה שלי מהמחלקת יולדות לא משהו בכלל...ממש מבאס שזה ככה
ואני לא צריכה עזרה בזה... כך שמלווה הוא לא חלק מהרעיון של ביות מלא בעיניי.
בכל אופן, יש לקוות שבעתיד (בימות המשיח) לא יהיה צורך במחלקות אחרות בבית החולים, ואז כולן יהיו מחלקות יולדות, וכל אחת תקבל חדר פרטי
(או שבימות המשיח גם יולדת לא תיחשב בגדר חולה, ואז לא תצטרך אשפוז🤔)

אבל יש מינימום
מבחינתי לילה אחד ובדיקות זה מספיק וביי. לוודא שאין צהבת וכו
אבל זה באמת תלוי בהמון גורמים כמו העובדה שסבא וסבתא רוצים ויכולים לעזור, שאנחנו גרים לידם והילדה יכולה להמשיך ללכת למסגרת כרגיל וגם בכמות הילדים. לא דומה לידה שניה או שלישית ללידות מתקדמות יותר
יש לכן את כל החיים להיות איתו ביחד. אבא ואמא. .הסיבה שיולד.נשארת זה להשגחה אחרי הלידה וגן- החלמה ראשונית. היא צריכה את המנוחה. אין חולק על זה ולכן יש מערכת שנועדה לעזור. .
אני לא מתחברת לרומנטיקה הזו שחייבים להיות עם תינוק כל שניה ורגע. וכאמור בשערי צדק במרבית שעות היממה התינוק עם האמא גם במחלקה הרגילה. ההבדל הוא שיש סיוע נוסף. מה שאין בביות ולכן בביות כולן נזקקות לעוד עזרה.
אני מסתדרת בהחלט לבד בביות, רק ביממה הראשונה אחרי קיסרי זה לא אפשרי.
אני כן חושבת שביות הוא האידיאל, אבל הוא לא אמור לסתור את האידאל של מחלקה שבה ישנות נשים בלבד. וכבר כתבתי איך לדעתי אפשר להסתדר
לא יקרה שום דבר לתינוק כנראה בכל גישה שתבחרי...
לנו חשוב העטיפה הראשונית של התינוק, הימים הראשונים שלו בעולם, שיקבל את היחס, חום ואהבה מאיתנו, זה גם מעט קנאות כזאת מודה...
לא אומרת שזה חייב, ובטוחה שיש מצבים שאולי זה גם פחות מתאפשר
אבל משתדלים...
אני אגב לא מחסידות הביוץ המלא ואפס הפרדה ועדיין תמיכה בזמן האשפוז הייתה חשובה לי .. שמישהו יעזור לי עם ההתארגנות, עם להביא לי אוכל כשצריך (ילדתי בשישי בבוקר והוא הלך להביא לנו אוכל של שבת מהארגון שמחלק , ממש לא הייתי מסוגלת לעשות בעצמי) ועוד .. פשוט תמיכה
ולראות את הצד רק של עצמכן זה הכי קל, לא לכולן יש אישה להביא להיות איתן או לשלם לדולה 1000 שח ללילה (אני הוצאתי על דולה ללידה וזה היה יותר חשוב לי)
וחוץ מהפן הפיזי שלי היה חשוב (למרות ששמתי בתינוקיה בלילה) יש את הפן הנפשי, אני נשארתי לילה אחד לבד כי בשישי לא אמרו לו ללכת אבל מוצש כן וזה ממש דיכא אותי להיות לבד ..
(וכמה סבלתי בלידה הקודמת, כשהייתי חמישה ימים מאושפזת בלי לראות את בעלי בכלל, כי הוא היה בבית עם קורונה...
)
ועדיין אני לא חושבת שהצורך הנפשי שלי יכול לבוא על חשבון הצורך הנפשי של היולדת לידי... (אולי באמת הפתרון הוא לשאול מראש את היולדת השנייה בחדר אם יפריע לה שהבעל של היולדת האחרת יישאר בחדר)
ואין פה שום רומנטיקה
זה בדיוק מה שאצ לא מבינה לדעתי
זה הבן/ הבת שלי. עד עכשיו היה אצלי בבטן, ופתאום אחליט לשים בתינוקייה בטיפול של מישו אחר? ממש לא, בעיניי.
זכותי להחליט שיישארו איתי. יותר מזכותי אפילו מתבקש בעיניי. כמו שזכותי להחליט שבעלי יישאר בזמן שאני מאושפזת
לא מדברת על שעצ אלא בכלל
אם יש נשים שלא מעונינות בכלל במלווה גבר, זכותן שיהיו בחדר ללא מלווה גבר
לא סותר את הזכות שלי למלווה שלי ולזכות שלי להיות עם התינוק.
כל עוד זה מתאפשר חוקית, אני עומדת על זכותי הנפשית להישאר עם בעלי והילד. שבית החולים יאפשר חדר במפרד למי שלא רוצה.
אני לא כתבתי שמישהי שלא רוצה מלווים בחדר ימנע ממנה, כתבתי גם וגם. זה חשוב להחלמה הנפשית של היולדת חד משמעית. (ואם את שואלת אותי, מי בכלל נח בביהח? אני עפה הביתה מוקדם ככל הניתן בחתימה) את בתגובה שלך החלטת שרק ככה זה הגיוני וזהו ולא הגיוני לרצות להיות עם התינוק ועם בעלי. סליחה כאילו..?
מאוד שיפוטי האמת
לק"י
אז אני לרוב מסתדרת לבד בביות מלא.
וכשהייתי צריכה עזרה (כדי להתקלח או כשהתינוק צרח בלילה והייתי גמורה), הצוות עזר לי כשיכלו, ושמרו על התינוקות, גם בלי תינוקיה.
לי נוח בביות מלא. אני מניקה ונוח לי שהם איתי כל הזמן.
ותמיד נשארתי לבד בלילות. בכל מקרה, אני מעדיפה שבעלי יהיה עם הילדים הגדולים בבית.
זה נורא פשוט בעיני
זה זכותי
זכותי להיות עם התינוק
זכותי להיות עם מלווה
אני זאת שצריכה להתחבר לזה- לא את.
זה לא קשור בכלל למי צריכה עזרה או לא
נפשית או פיזית
שוב, כאמור- במחלקות אחרות באשפוז אין לך שום שליטה על מבקרים ואפילו עם יהיה איתך בחדר גבר או אישה (כן משתדלים, אבל זה לא בהכרח)
כי זכותך לפרטיות ולכן אורח- גבר או אישה לא יכנסו לשירותים
ויש וילון לכל תא
והלוואי וכל הנושא של לידה שעברה בשלום והחלמה יעבור להיות לא תחת מקרה רפואי וינוהל ככזה (כן ינתן מענה רפואי אם נדרש)
ואז כל אחת תקבל חדר פרטי ותוכל לנביא או לא להביא מלווה לפי רצונה
כתבתי ש*אני* לא מתחברת לזה. מותר לי?
הבאתי עוד גישה.
כמובן שיש רבות שחולקות עליי לכן נפתחים עוד ועוד חדרים של ביות מלא. השאלה מה המחירים וגם עד כמה זה פוגע בסביבתכן.
אז נכון- במרבית בתי החולים הבעל יכול להיות גם בלילה. אבל אני למשל הלכתי בכוונה לשע"צ כדי לא לישון עם גברים בחדר בלילה.
וכשששכנתי לחדר כעסה עליי שלא הסכמתי שבעלה יישן איתה (לא בביות מלא- כאמור אני לא מתחברת לזה) היה לי מאד לא נחמד.
מי שבכל מקרה חושבת שימי ההחלמה בבית חולים לא נועדו למנוחה. כי אי אפשר ובכל מקרה לא נח, אני באמת לא מבינה למה לא חותמת והולכת הביתה. בהחלט הגיוני שתשתחרר מוקדם ותיעזר בבעלה בבית ויהיה לה אחלה ביות מלא. (באחת הלידות שלי- עשיתי את זה).
אבל להיות בבית חולים שרשמית לא אמורים להישאר שם גברים בלילה. ולהיכנס מלכתחילה למצב שבו חייבים עזרה צמודה ( ביות מלא) ואז להתפלא שבעלך מפריע לשכונתייך לחדר? ואיך הן לא מתחשבות? קצת מוזר בעיני.
באופן כללי אני חסידה של בחירה חופשית. מי שרוצה את התינוק צמוד אליה זה אחלה אין לי בעיה. אבל שתיקח בחשבון את כל המכלול.
מתואמת
(אני ילדתי קיסרי חצי מהלידות שלי. השתחררתי הכי מוקדם שהסכימו לי, אבל גם זה היה נצח...
)הזכות למלווה באשפוז מעוגנת בחוק
אז זה יפה שהם עושים השתדלות כלפי מי שזה לא נעים לה אבל זה לא משו שאפשר לקחת כנוהל רשמי
ובכלל לא את הצד השני
ילדת קיסרי פעם? אחרי קיסרי בכל מחלקה תצטרכי מישהו לידך לעזרה, גם לא בביות.
אני רוצה לנוח בבית הולים. המחלקה רגילה בה כל שעה מזעיקים אותי לתינוריה אני לא מחה. באפס הפרדה הכל רורה לידי אני לא צריכה לזוז והתינוק רגוע. הכי מושלם.
ו, עוד משהו, אננ למשל עברתי דכאון קשה מאד בהריון, והייתי באמת בסיכון. והיה ברור לבעלי שהנוכחות שלו דם חשובה לנפש שלי.
ולא, לא חושבת שהייתי צריכה להתייעץ עם היולדת לידח, שן ישבו נדים 24 שעות ביממה, להזכירכן אשפוז ארוך היינו אחרי ניתוח, ופטפוטים כל שעות היום והלילה.
זה גם נפריע לח.
הן גם נשים אז הרגישו חופשי לעשות שימוש בשירותים שלי...
הרבה פעמים נתנו לה חדר לבד (מעייני, בלינסון, מאיר)
או מצוותים עם קיסרית אחרת
אני חושבת גם שלרוב נשים מדברות כאן על מקרים שבהם הצורך לא כ"כ גדול כמו אצלך בליווי של הבעל ולכן המצוקה של היולדת השניה למול נוכחות של גבר נוסף בחדר (מעידה על עצמי שזה מאוד מאוד לא נעים לי וגורם לי לא לצאת מהוילון אלא אם חייבת) לפי חוקי בית החולים עדיפה
אבל כמובן שאם יש מקרה קצה כמו שאת מתארת, מאמינה שרוב הנשים יתחשבו (ואם לא נעים להסביר אז אפשר לבקש מהצוות חדר אחר וזהו...)
והתאוששות מינימלית. זה לא שאפשר ללדת ולצאת הביתה פשוט. ואני אפילו לא ילדתי עם אפידורל
וגם, זה פשוט מותר שהבעל יישאר (לא יודעת לגבי שע״צ ספציפית, אלא בכללי אני יודעת שמאפשרים)
ושוב, לא חייב עזרה פיזית בביות מלא. אני בכל אופן לא הייתי צריכה אותה. אבל כן הייתי צריכה שבעלי והתינוק יהיו איתי. נפשית. גם אם ברור לכל שיש לנו כל החיים להיות יחד קדימה בעז״ה. לא סותר בכלל.
וכמובן, זכותך לגמרי לא להתחבר, אבל אני חושבת שהצורה שבה כתבת הייתה פחות נעימה לקריאה.
ואגב, גם נשים אחרות יכולות להפריע כמלוות. אין לזה סוף
כי מהחוויה שלי הן הרשו לעצמן יותר- לדבר בקול (גם באמצע הלילה), להשתמש בשירותים ובמקלחת (להרבה זמן), להעיף מבט אם הוילון שלי היה טיפה פתוח, לא לצאת מהחדר בזמן ביקור רופאים ולשמוע את כל המידע הרפואי שלי...
אגב, התעלתה על כולן דולה בתשלום של השכנה לחדר ששיגעהההה אותי לגמרי.
לכן לא מצליחה להבין למה כל כך מפריע שהבעל ישן במידה והוא מתחשב. בעיני כל מלווה או מבקר, גבר או אישה, צריך להיות בסופר תשומת לב שהוא לא מפריע ולא גולש לפרטיות של השכנות לחדר. כולל רעש, שירותים, יציאה בביקור רופאים, מינימום מבטים וכו'.
במיוחד שבחוויה האישית שלי מה שקרה זה שהיולדת לידי התעקשה שאחרי 10 ואפילו לא איפשרה שעה שהוא ישאר לעזור לי להתמקם בחדר, והרימה שם צעקות שזה כבר זמן לילה ולמה יש גברים במחלקה, למרות שהבהרנו שהוא רק עוזר לי להתמקם ונוסע... אז נכון שהצוות ניסה לעזור והסכים גם להתעמת מולה כי זה באמת לא סביר וקיצוני, אבל הרגשתי כבר לא נעים והוא הלך ופשוט לא הפסקתי לבכות כל הלילה כי לא יכלתי לקום בעצמי לקחת את הציוד שלי והאחיות ניסו קצת לחפש את הדברים אבל לא מצאו ולא היה להן המון זמן לזה.
בלידה אחכ כבר ביקשתי מהצוות שיכין מראש את היולדת השניה שמגיעה יולדת חדשה ובעלה יהיה איתה בהתחלה ויצא.
כבר לא העזתי לשאול על אפשרות שישאר כל הלילה (למרות ששמו אותי באפס הפרדה שלא מרצוני ובידיעה שאין לי מלווה אחר חוץ ממנו- לא היה מקום בביות חלקי ולא במחלקה הרגילה..)
אני לא מבינה איך אפשר לאפשר לזה לקרות? למה שאת תסבלי?...
חוץ מזה שנראה לי לפי החוק אין בעיה מלווה גבר או אישה...
ולכן התחילו לאפשר את זה בכל הבתי חולים.
מצד שני- אני גם לא אריב עם יולדת באמצע הלילה כשאני שניה אחרי לידה ובלי כוחות...
כמו שכתבתי הצוות היה ממש בסדר והסכים לעשות את המאמץ בשבילי. ועדיין... יצאתי ממש באנטי כלפי הגישה של לא לאפשר לבעל להיות.
ללידה הבאה מחפשת בע"ה בית חולים שמאפשר לבעל להישאר מראש, גם אם זה אומר יותר נסיעה... זה לא בכוחות שלי להישאר לבד מיד אחרי הלידה מחוסר ברירה. הוא יסע הביתה לישון כשאני ארגיש שהתמקמתי ואני בטוב ומסוגלת לזה.
באמת זה לא זמן למריבות, מצד שני לא הייתי מוותרת על התארגנות מינימלית, אחרי לידה בכל זאת...
ונראה לי בכל בתי החולים מאפשרים, השאלה רק אם היולדת הנוספת בחדר תדרוש משהו אחר...
מבחינתי זה בכלל לא שם
בלידה הראשונה לא ידעתי מה יהיה לי נכון והייתי במחלקה של ביות גמיש.
אני הרגשתי על עצמי שהדרך היחידה שלי להרפות ולנוח ולהתאושש זה כשהתינוק(שהיה בתוכי עד עכשיו מיינד יו!!) צמוד אלי
ובגלל שעד כה הלידות שלי היו קשות והתפקוד שלי אחרי לידה לא להיט, אני צריכה מלווה איתי רוב הזמן, בטח בלילה. (ביום כן נשארתי כמה שעות לבד..)
ובעלי הוא זה שהכי יודע לתמוך בי ולזהות את האש שעוטפת אותי ולאזן אותי..
זה לא רומנטיקה
זה לא מתוך אידיאל
זה פשוט הצורך שלי כיולדת.
לקרוא לזה רומנטיקה זה דיי מזלזל ופוגעני כלפי מי שזה הצורך שלה.
תינוקיה זה בכלל לא אופציה
הלידה האחרונה התישה אותי ובעלי עשה בערך הכל איתי בחדר...
לא חשבתי בכלל שיש נשים שזה מפריע להן...
כלומר, ברור לי שזה לא נוח, גם לי לא היה הכי נוח בעולם שגברים מסתובבים במחלקה, ויש שירותים ומקלחת אחד בחדר... ויועצות הנקה שמגיעות וצריכות לעזור ועוד מלא דברים,
אבל חשבתי שלוקחים את זה בחשבון כי תמיכה מהבעל זה ממש חשוב בעיניי...
כאילו גם לנו בחדר הגיעו זוגות והבעל היה עם האישה... ורק וילון מפריד
נכון זה לא אידאלי אבל זה בית חולים בסופו של דבר, הרבה דברים בהקשר של לידה ומנוחה לא הכי אידאלים שם...
התינוק הוא שלי
אני לא צריכה לתת אותו לאף אחד אם אני זקוקה לעזרה, אפס הפרדה הוא זכות בסיסית, לא פריבילגיה.
זכותי הכי בסיסית היא שהתינוק שלי יהיה קרוב אלי ולקבל עזרה מבעלי אם אני צריכה
מבינה את מי שזה לא נוח לה, אבל מפה ללהגיד שזה לא לגיטימי זה ממש לא נכון בעיני
ואני אומרת את זה כאחת שרק בלידה הראשונה זכיתי שבעלי יהיה איתי במחלקה, בלידות שמאז אני מפרגנת באהבה למי שהבעל שלה נמצא במחלקה למרות שזה לא נוח לי תמיד
בכלל אישה אחרי לידה צריכה את המשפחה שלה הרבה פעמים
הבידוד הזה לא הגיוני
האישה לבד
התינוק לבד בתינוקיה והבעל לא יכול להיות
זה ממש סותר את ההיגיון
אבל למזלי, הייתי עם נשים שלא הפריע להן וגם לי לא הפריע. ממש היה חשוב לי לא להישאר לבד, ויש לי רק את בעלי, דולה מבחינתי לא אופציה. לא מעונינת.
ובעלי ממש לא חשב להשתמש בשירותים (בקושי אני רציתי להשתמש בהם כשיש עוד שותפה בחדר😵💫)
לא ילדתי בשעצ
(אני מכירה די טוב) נותנים לבעלים חופשי להשאר. אלא אם היולדת השניה ממש מבקשת מפורשות שלא, וגם אז יעשו מאמץ לעשות התאמה ( לשים ביחד 2 נשים שלא רוצות בעלים בחדר)
אין מקום מוגדר למלווה לישון חוץ מכורסא לפעמים אפשר להשיג מזרון
נותנים לבעלי להישאר חופשי בשערי צדק. גם במחלקות לא ביות מלא. אין מיטה למלווה, יש כרוסא. אפשר אולי להביא מזרון מתנפח או פלציב אם יש מקום ליד המיטה.
הדבר היחיד שכן מקפידים עליו זה שיש מלווה אחד לכל יולדת ולא יותר.
וגם אפשר לפעמים לקבל מזרון
אבל זה מעמיד את החברה לחדר במצב מאוד לא נעים לדעתי, במיוחד אם היא בוילון הראשון ולא בסוף החדר
וגם אם שואלים מאוד לא נעים לומר את ה'לא'...
יש במחלקת נשים פינת מועדון כזו נפרדת מהמחלקה קצת,עם ספות נוחות ארוכות, בעלי ישן שם כשהייתי ביולדות והיה לו מעולה (וכשהייתי מאושפזת בנשים ראיתי שהוא לא היחיד שהפך את המקום למגורי גברים בלילה
)
בלידה האחרונה הגעתי פעם אחת מוקדם בבוקר לאזור הזה של הספות, ופתאום ראיתי ראש של גבר מתרומם מתחת לשמיכה שם... זה לא היה הכי נעים מבחינתי.
אבל במקרה הזה זו באמת הגזמה שלי, ואני מסכימה איתך שזה פתרון יחסית טוב. (אם כי - איך זה עוזר ליולדת כשבעלה ישן רחוק ממנה? לא עדיף שבוא כבר יישן בנוחות בבית?)
עכבר בלוטוסגילויים קשים על בעלי לצערי..
קשים מאוד מאוד.
ברמה שאני לא מסוגלת לתאר.
הוא מבין שהאמון שלי בקרשים.
הוא לא מוכן ללכת לטיפול, ממש אומר שאין מצב לטיפול.. הוא מבקש שאסמוך עליו. שהפעם זה יהיה אחרת...
מרגישה מרומה שאני בזוגיות שלא מגיע לי אותה.
וחוץ מזה, במקום להוריד את הראש, הוא עוד מעז להתווכח איתי על שטויות ולריב איתי סתם.
במקומו הייתי אומרת תודה על זה שאני עוד כאן אחרי הדברים שהוא עשה מאחורי הגב שלי.
לא פשוט בכלל להגיע לכזו הבנה.
מקווה שתמצאו איזו דרך אמצע.
אם הוא לא מוכיח שיש סיבה לסמוך עליו, שהוא מבין שעשה טעות ומוכן לעבוד כדי לתקן אותה. וכן, ללכת לטיפול זה חלק מלתקן.
ואם הוא לא מוכן ללכת לטיפול, כדאי לך ללכת לטיפול אישי. שתוכלי להבין מה את עושה הלאה.
בעצמו לצאת מתוך עצמו ולהוכיח נאמנות בצןרה הכי ברורה שיש,גם בדברים הקטנים והוא לא מרגיש אפילו צורך להתנצל,סליחה שאני בוטה כל כך לא בטוח לי שהוא הבין את הפגיעה או לא מוכן לקחת אחריות על זה,
וסליחה שאני נחרצת לא בטוח לי שטיפול יעזור כאן,ומה שצריך להיות לו ברור שאת מכתיבה את הכלים וחובת ההוכחה היא עליו.
ומגיע לך הרבה יותר טוב מזה.
ותתעקשי על שלך
שולחת לך המון המון כוחות🌹
גילתי בעצמי מהפלאפון שלו, הוא התנצל, ענה על שאלות שלי
ומאז לא מוכן לפתוח את הנושא, אומר שמתבייש במה שעשה..
מבחינתו הקושי באמון הוא בעיה שלי. הוא רוצה להשאיר את הדברים מאחור ולשכוח מהם. ואני מציפה לו את זה כל פעם מחדש.
הוא לא מעוניין בטיפול. אני הבעייתית שלא משחררת מבחינתו.
לא מסוגלת להסתכל עליו.
הדברים לא עוזבים אותי.
ועוד יותר כועסת שהוא אשכרה מציק לי בבית ומעצבן אותי סתם.
אבל מפחדת כל כך להתגרש אבל יודעת שזה לא מגיע לי. פשוט לא מגיע לי
אבל אם זה נשאר בראש באיזה מקום ולא משהו שהוא מעבר לפנטזיה,צפייה או משהו כזה,
הייתי הולכת לטיפול.
זו התמודדות שיש אותה להרבה מאד גברים והיא דיי נורמלית.
אם זה יותר מכך הייתי מתייעצת אם זה שווה בכלל טיפול,כי אם זה הרבה יותר חמור מזה מגיע לך גם הרבה יותר בתמורה לזה.
קשה לי לפרט כי זה באמת הזוי.
הוא מתמודד עם הימורים כבר כמה שנים. וחשבתי שזהו הוא היה בטיפול ועברנו את זה.
מסתדר שהוא מצא דרך להמר בלי שאדע. דרך מזעזעת.
כן בגידה רצינית באמון שלי. ובגידה בזוגיות ובהיותו בן אדם דתי. כן זה כלל מגע גם.
הייתי מציבה אולטימטום.
או טיפול אישי דחוף ( וכדאי גם טיפול זוגי וטיפול אישי בשבילך)
או גירושין.
לא חושבת שנכון להמרח עם זה ולהכנס לתסביכים מעבר למה שכבר קיים
לא כ"כ הבנתי למה התכוונת
יש לי חברה שבעלה התמודד עם הימורים והם הצליחו להתגבר על כך עם הרבה עבודה קשה.
אבל השורה התחתונה היא שהוא היה במגע פיזי מיני.
באופן אישי לא הייתי מצליחה לסלוח על כזה דבר.
מאחלת לך החלטות טובות ושה' ינחה אותך לדרך הנכונה
ובע"ה תעברי את התקופה הזאת
להתייעץ בעצמך עם איש מקצוע אם הוא לא מוכן. חיבוק גדול!!
ועל הדרך גזלייטינג
זו לא את שלא בסדר, שיהיה ברור.
מציעה לך לדבוק בזה שילך לטיפול. ברמת האולטימטום
ותדאגי להפרדת רכוש לדעתי
אפשר היום גם לעשות הסכם שלום בית חלף גירושין (משו כזה)
תתייעצי!
וחיבוק♥️
כל כך מפחדת לעשות צעד של גירושים. הוא לא ילך לטיפול. מבחינתו הוא לא רוצה לפתוח את זה עם אף אחד הוא מתבייש. אבל גם איתי הוא לא פותח את הדברים.
ואני הבעייתית עם האמון מבחינתו, אני צריכה לשחרר. כן היה חודש קשוח בבית בלי הרבה שיח. אבל גם אז הוא לא ניסה לפייס אותי. פשוט נתן לי להתהלך בבית בשקט ועצובה. אמר שרצה לתת לי מקום ולא ידע איך לגשת. מפחדת לפרק אבל באמת שאין לי מה לעשות פה בלי שיטפל בעצמו.
הוא הבטיח שיעשה כמה צעדים כדי להתמודד, התחיל והפסיק, דברים שיעזרו לי לתת אמון בו. (גם את זה שהוא הפסיק גיליתי לבד)
איך מתחילים בכלל בפירוק בית..? פשוט עצובה.
אל תישארי עם זה לבד♥️
יש פה באתר פורום של גרושים גרושות
אולי כדאי לך להתייעץ שם עם בעלי ניסיון
לפחות לגבי השלבים הראשונים מה עושים ולמי פונים.
חיבוק ושיהיו החלטות טובות!
אלסהאז החלטתי לדבר איתו היום, והעלתי את השאלה האם הוא מוכן לעבוד על עצמו, ללכת לטיפול, לשבת ולשוחח איתי על איזה צעדים עושים בזוגיות, איך משתפרים איך מתקנים את המצב.
אז לצערי כמובן שהוא התבאס שהנושא עלה שוב
אמרתי לו שכל עוד לא נטפל בזה, זה לא יעלם.
ביקשתי ממנו שיחשוב עד מחר בבוקר האם הוא מוכן להילחם על הזוגיות ולתקן את מה שנהרס.
במידה וכן הוא מתחיל לפעול. במידה ולא, אני אורזת ונוסעת להורים ליומיים כמובן עם תירוץ סתמי למה הגעתי ולא את הסיבה האמיתית
הוא ישאר בבית יומיים ויחליט אם הוא רוצה שזה יהיה הסוף. ברגע שאני אורזת ונוסעת מבחינתי זה הסוף. והכדור במגרש שלו.
הייתי חייבת להוציא את זה ממני. נראה מה יהיה.
קצת עצובה שבמקום להילחם הוא שתק ואמר לי טוב, לילה טוב.
עצובה אבל שלמה בתוכי.מגיע לי זוגיות טובה יותר. נמאס לי להילחם לבד.
אמן שיהיה טוב. תודה לכן.
כן מציינת שאם המשפחות שלנו לא היו חברות הייתי ממזמן עוזבת. רק הפחד מכל מה שיקרה מהפרידה משתק אותי
והאמון שנשבר הוא הכי מובן שבעולם.
כל הכבוד לך שהעלית שוב את הנושא ולא וויתרת עליך ועל מה שחשוב לך.
עצם זה שאת לוקחת את השליטה לידיים שלך זו כבר אמירה והתחלה טובה..
רק אומרת בזהירות, מכיוון שזה נושא סופר רגיש ויש לו השלכות לגביך ולמעגלים נוספים, צריך לחשוב טוב טוב איך לנהוג הלאה..
מזמינה אותך להתייעץ לגבי הצעדים הבאים.
אבל בעלי כלכךעצבני שקמתי עם מגרנה ולא נתתי לו להתפלל במניין
הראש פטישים איומים, לקחתי כדור בלי מים והוא לא השפיע.
מפחדת על הגוף שלי כי אני כבר תקופה לוקחת כל יום כדור לכאב ראש
בלילה קמתי המון לילדים, לפעמים הערתי אותו אבל זה לא ממש פשוט כשהוא לא מתעורר וכשאסור לגעת בו בשביל זה.
בא לפה לכעוס עלי שאני כפוית טובה (כי לא בקלות אמרתילו שאני מנתרת מהמיטה כדי להיות איתם שיתפלל פה וכי הוא איתם כבר משעה מוקדמת) וש"אז מה כל יום את עם מגרנה" (הטענה הכי הזויה שלו) כל זה כשהם באו לטפס עלי ולצרוח בחדר שלי
אה וגם יש לי פטריה בשד משלשום וכואב להניק
כמה זמן יש לך מיגרנה ?
היה לי כמה ימים ברצף ואז התחיל לי כאב ראש וגרון חזק וזה היה דלקת בגרון אז מניחה את זה פה.
גם אם את ממש סובלת את נראה לי בגדר של חולה שאין בו סכנה ולא בהכרח את צריכה לצום - אני לא פוסקת אבל כדאי תשאלי רב
זה כבר שבועיים כזה לפחות. החמיר יותר ביומיים שלושה האחרונים
מרגישה שהמערכת חיסונית שלי נוראית לאחרונה אבל לא גרון עכשיו, היה לפני כחודש תחושה כזו שעברה בלי אנטיביוטיקהכי כנראה היה ויראלי
סתם ככה שתדעי שאני מכירה מישהי שהיה לה התקף מיגרנה כמה ימים לפני הצום והרב אמר לה לא לצום בכלל
אז לא הייתי מתמהמהת מלשאול ...
חוץ מזה אם זה באמת משהו שקורה הרבה אולי כן שווה להתיעץ עם נוירולוג. חמותי סובלת הרבה והיא אמרה שיש דברים שמותר בהנקה ( היא בדיוק לוחצת עלי ללכת חחח )
כי יש תקופות שיש לי כמה ימים ברצף אבל נשמע שפחות חמור משלך
בהצלחה ותרגישי טוב
מהר למצוא רב שזמין לשאלה, אני כמעט בטוחה שתחזרי לספר פה שפסק לך שאת לא צריכה לצום (מכירה מקרוב לאחותי שפסקו ככה, בתקופהשהיתה סובלת המון ממיגרנות)
ואז נשימה עמוקה, לנסות להיות בחמלה כלפי עצמך וכלפי בעלך
לזכור את היום הזה שאנחנו נמצאים בו, ושהשטן מנסה יותר מהרגיל
(יש אצלכם אולי נערות שעושות קייטנות תשעה באב לילדים? אולי שווה לשקול לשלוח, אפילו חלק, את אלה הדורשים יותר)
למיגרנות יש טיפולים טובים.
גם לטיפול בזמן התקף וגם למניעה.
נוירולוג/נוירולוגית עם תת התמחות בכאבים ראש.
יתן מענה מיטבי.
הרבה בריאות.
ואם היית אישה היית יודע שזה לא רלוונטי בהריונות והנקות
קודם כל אומר שאני אישה.
יש תרופות אחרות ייעודיות למיגרנות.
רופא משפחה הוא הכתובת/לטיפול מונע נוירולוג.
חבל לסבול.
דבר שני כבר הגענו למיצוי הטיפולים כמובן גם מול רופא משפחה ואז מול הנוירולוג
ולא יודעת איך יעזור לי לא לצום כי המגרנה חזקה בזה
זה שאוכל /אשתה לא יפתור אותה
נראה כשיתמעט החלב אמשיך לרב אולי
כשאחותי שאלה רב זה היה לפני הצום
אחרי כמה ימים שהיה לה התקפי מיגרנות חזקות
שווה לשאול לדעתי
רב פוסק ידוע בציבור החרדי.
אם כן תגידי לי ואשים פה
ונראה לי תביני מה את צריכה לעשות
מציינת שעכשיו עם.ינון מלא של אקמול ונורופן אני מרגישה שיפור. עדיין יש כאב ראש אבל עמום
הייתי בה עד לפני חצי שעה ומאז קצת יותר טוב וכבר לא במיטה
הלוואי שזה יהיה צום 9 באב האחרון שלנו
ששנה הבאה נאכל בזמן הזה בשרים יינות ומעדנים
יש שם גם התייחסות לסחרחורת
ככה אני מבינה מהכתוב
גם לי זה היה ממש קשה לשבור
אני עם סטרפ ורק בחצות שברתי ויש לי ממש מצפון אפילו שהרב אמר שבתשעה באב מקבילים
תודה
יש מאכלים שגורמים לזה.
הבת שלי שנים סבלה מכאבי ראש. עד שנירולוג אמרה לה להימנע מרשימת מאכלים: קקאו כולל חמאת קקאו, גבינה צהובה, סויה, משקאות מוגזים ואולי עוד דברים. הקפידה על זה ומאז אין כאבי ראש אלא אם אכלה את הדברים הבעיתיים לה.
בדקתי בערב והרב אמר שבוודאי שאני חייבת לשבור
אז אמנם שברתי כמעט בסוף הצום אבל טוב ששברתי
חברות חייבת עידוד מכן מרגישה שכל יום הוא יום מלחמה/הישרדות
כמעט חודש אחרי לידה שניה. בת בכורה בת שנה ו7 חודשים גיל מאתגר מאוד הכנה לגיל שנתיים
הרדמות סיוט לוקח לנו שעה ואפילו פלוס להרדים אותה(נרדמת בלול לבד יושבים עם כיסא לידה ושרים קצת מנדנדים את הלול).
בנוסף מתעוררת בלילה (כנראה זה קורה מהקנאה לתינוקת והכל ריגשי ) כמה פעמים וב4-5 לפנות בוקר בכי צרחות מרדימים שוב
אני מניקה יוצא שאני ובעלי על חוסר שעות שינה מרגישה שלא ישנה וכל יום הוא נצח. פלוס יצאנו לחופש מהמעון ואני מנסה שכל יום יהיה איתי מישהו בבית.
קשה לי יודעת שזה זמני אבל זה נראה נצח
באלי שיגדלו כבר
אוף מרגישה שאני רק רוצה שיגמר היום כי כל יום קשוח לי
לא אדבר על התינוקת שזה מלא הנקות ביום וגזים.
חייבת עידוד שלכן… מתי ראיתן שיפור? אחרי כמה חודשים? מתי הגיל הזה מתאזן? טיפים
אתמול בעלי הלך לבית כנסת והחזרתי אותו כי היא התעוררה אחרי חצי שעה ושתיהן בכו לי לא יכולתי כבר אחרי יום שלם איתן
רושמת מאנונימי כי אין סיסמה לניק הרגיל
לא בדיוק אותם גילאים, אבל הייתי לבד בבית כל יום מאז שהתינוק היה בן שבוע עד שבעלי חזר מהעבודה... היה קשוח ממש אבל ב''ה אחרי 3 חודשים הרגשתי שנכנסו למסלול טוב ב''ה ותכלס היה לי ממש טוב איתם בבית אחרי הקשיים של ההתחלה.
הטיפ הכי טוב זה לזכור שהזמן עובר, עכשיו זה קשה אבל בעז''ה הם יגדלו קצת ויהיו החברות הכי טובות😍
מנשא טוב מציל חיים, תנסי
ולנסות להקל על עצמך כמה שיותר- לישון כל רגע שאפשר וכמה שפחות לעבוד בבית שמקביל
משתמשת במנשא פה ושם אולי באמת אתחיל להשתמש גם בבית
יודעת שזה זמני זה נראה נצחחח 🥺
מתנחמת שעוד קצת חגים ובעלי יהיה בחופש איתי
מאד הגיוני להרגיש ככה עם 2 תינוקות
זה יכול להיות קשוח הרבה זמן
כי ילדים קטנים ותינוקות לוקחים לרוב הרבה אנרגיות וסבלנות
להבין שזה הגיוני ולתכנן את היום/ תקופה לפי זה זה יכול לעזור
תקופה קשוחה ממש,
אבל זמנית ועוברת..
אני תמיד מרגישה שקלה בכמה שלבים. בעיני מאוד תלוי גם בתינוק ובאופי שלו.
אני הרגשתי הקלה חלקית איפשהו באזור גיל שלושה חודשים, ובהמשך שוב סביב חצי שנה ושנה.
תקחי כמה שיותר עזרה, תזכרי שזו תקופה והיא תעבור ולכן אין מה לחסוך בעזרה כרגע. תשמעי לא להגיע לקצה, לתפוס את עצמך לפני ההתפרקות. טוב מאוד שקראת לבעלך מהתפילה, זאת התקופה עכשיו, לכל זמן ועת ובע''ה יבוא יום שהוא ילך בנחת לביה''כ.
חיבוק, ושתראי המון נחת בע"ה🤗
ואין פה משהו חריג או בעיה בך/בילדים
זה פשוט קשה מאוד מאוד
אני בשלב כזה הייתי נעזרת בילדה מהבניין
היא היתה משחקת עם ה"גדול" בשעת אחהצ שזה השעות הכי קשוחות
לאט לאט נכנסנו לשגרה יותר יציבה התינוק טיפה גדל ואז הפסקתי עם העזרה
אבל כן זה היה קשה מאוד!!
את נמצאת בשלב מאתגר.
מנסיוני, לוקח כ3 חודשים עד שהבית נכנס לאיזון ושגרה חדשה. לא אומר שמאז הכל קל, אבל כבר יודעים מה עובד טוב ומה פחות, ואיך נכון לעשות כל דבר כמו סדר יום, מקלחות, הרדמות, ארוחות, נסיעות, יציאות מהבית וכו.
לא פירטת איזה חלק ביום הכי קשה או מאתגר לך, אז אשתף שאני עם תינוקת בת חודש וחצי עכשיו, והערבים קשוחים. בד"כ מתחילת אחה"צ עד 23 בלילה וצפונה היא לא כ"כ רגועה... וגם במשך היום מרגישה שעמוס ולא מספיקה לפעמים לנוח או להכין אוכל. ואצלי היא השביעית אז יש כאן עוד ידיים שיכולים להחזיק אותה ומעליה בן 3 וחצי. ועדיין זה שלב מאתגר. כך שאני ממש מבינה אותך.
מחזקת אותך להתמקד בצרכים הבסיסיים, להעזר בכל מי ומה שאפשר. ולדעת שעוד מעט בעז"ה תכנסו למסלול שיותר יהיה קל. (אצלי שלושת הגדולים צפופים. השלישית נולדה כשהגדול היה בן שנתיים ו8 חודשים)
והכי חשוב בשביל הכוחות שלך לישון טוב עד כמה שאפשר, ולאכול טוב (לא צריך ארוחות גורמה, אבל כן אוכל מזין ולא גאנק, וכמובן מים בימים חמים אלו).
את עוד במשכב לידה, נסי לשמור על הכוחות שלך, וכמה שהבעל יכול להיות יותר בתמונה זה רווח נקי של שניכם.
מנסיוני, מה שהכי עוזר-
לתת לה להרגיש שהאחות החדשה היתה מתנה בשבילה. גם בגיל כזה היא לגמרי יכולה להבין אם התינוקת זה שבר שאסור להתקרב, לגעת, לוקח לה את אמא, וכו.. או שאיזה כיף שיש לי בובה שמותר ללטף (תציעי לה, ותראי לה איך. תסבירי לה איפה לא ולמה). אפשר להביא לה טיטול או לעזור לאמא להחליף לה, אפשר לשים לה מוצץ, אפשר להחזיק אותה (כמובן יחד איתכם, אבל שהיא תרגיש שהיא מחזיקה). וכו. כל זה נון תחושה שזאת מתנה שווה, שהרווחתי חברה, ואחריות ולא הפסדתי.
אצלי השנה הראשונה היתה קשה כמו שאת מתארת.
נעזרתי הרבה בביבייסיטר שהיתה ביחד איתי והילדים.
עכשיו הם בני 3 ו2 וזה הכי מתוק בעולםםםם
משחקים שעות ביחד. אוהבים וחברים. במקרה שאחד מהם איתי לבד הוא שואל איפה השני.
מיציתי
קשה ליייי
זה ארוך ואינסופי
עוד שעה וקצת וסיימנו
אבל יאללה, ממש עוד קצת
הסתכלות קצת אחרת על הרעב בצום..
להיות עם ילדים בזמן הצום אומר שאני לא באמת מצליחה להתאבל.
זה אומר שבזמן שאני צמה אני מלבישה, מאכילה, מניקה, משחקת, פותרת מריבות, מרגיעה, מעסיקה, מחתלת, מנקה פספוסים ועוד ועוד ועוד.
בקושי הצלחתי למצוא זמן להתפלל. אתמול בלילה הצלחתי גם לקרוא מגילת איכה. והצלחתי גם קצת להתחבר לא להרבה זמן לזום על תשעה באב וחיבור למקדש, ששמעתי תוך כדי שקצת נמנמתי, ומה שקלטתי קלטתי.. אבל אני לא יכולה להגיד שבאמת הצלחתי להרגיש ולבכות על החורבן כמו שהיה ראוי…
ובכל זאת, יום שלם שלא אכלתי ולא שתיתי, שלא נעלתי נעלי עור, שלא התרחצתי, שלא הייתי בקרבה וחיבה עם בעלי, שישבתי על הרצפה עד חצות היום - כל אלו הם גם חיבור ליום.
הם הדרך בה אני מתאבלת וכואבת את החורבן דרך הגוף ממש, גם אם אני פחות מצליחה לפנות את המחשבה לכאב על החורבן. קודם כל קיום ההלכות של היום הם הדרך ששומרת עלי שאני לא אפספס, שהיום הזה לא יעבור לצידי אלא שאני אהיה בכל מקרה חלק משרשרת הדורות של עמ"י, שלעולם לא שוכחת את החורבן הגדול שקרה לנו, שלעולם לא שוכחת את הייעוד הגדול שהמציאות שואפת אליו.
חשבתי על זה שהגעתי לשלב הכי קשה ואני עדיין במצב סביר ועוד מעט זה נגמר וזה ממש עודד אותי.
בעקבות דימום בהריון קיבלתי מרשם לזריקות פרונטוגסט לישבן.
אתמול עשיתי פעם ראשונה ואמאל'ה זה כואב בטירוףףף
בעיקר כמה שעות אחרי הזריקה. ברמה שהייתי צריכה להירשם על הצד שלא קיבלתי את הזריקה מרוב שכואב ויש לי גם גולה פנימית כזאת איפה שהייתה הזריקה.
היום הצד השני אבל מחר אני חוזרת לאותו צד ואני לא מבינה איך אני אשרוד את התקופה הזאת. יהיה לי כואב יותר ויותר כי המקום לא יספיק להחלים אם כל יומיים זריקה.
עזרה מבעלות נסיון פליז!
בשורות טובות לעמ"י
יום כן יום לא, בעלי הזריק לי...
זה שורף מאוד מאוד אבל כשאין ברירה אז סובלים בשקט
כדי למנוע את הגולה, חשוב אחכ לעסות (לעשות עיסוי קצת) במקום של ההזרקה זה אמור למנוע את הגולה
לי כמעט ולא היה את זה כי הקפדתי,ממליצים להזריק כל פעם בצד אחר
אני הזרקתי ב 2 הריונות אחרונים 3 חודשים בשביל תמיכה
לפני ככה זה שורף פחות
את מזריקה בבית?
שהיא לא הסבירה ממש טוב וגם קצת בעצמה לא ממש שידרה ביטחון במה שהיא עושה...
מביך ברמות אבל אין ברירה
אני הייתי מכינה הכל הוא רק הזריק
לא יכולה לדמיין 3 חודשים ככה...
כמה זמן עשית עיסוי כדי שלא תהיה שם גולה?
אז בעצם הצלחת לישון גם על הצד שהזרקת בזכות העיסוי? זה מונע את הכאב?
עשיתי תמיד לפני שינה , הפריע אבל לא קריטי
כמה דק אחכ בדכ היה נרגע השריפה
ברור שהיו ימים של כאבים בלי יכולת לשבת בכלל אבל תמיד שידרתי לעצמי שזה למטרה חיובית אז הכוחות הגיעו
היום במבט לאחור , היה שווה את זה 😊
אפשר גם שכנה או משהו, לא חייבים בקופת חולים...
אם מזריקים בצורה טובה ונכונה זה אמור למנוע הרבה מתופעות הלוואי, ( אם כי כמובן אי אפשר להתחייב ב100%) אבל זה משהו שדורש מיומנות.
אם במקרה את שכנה שלי מוזמנת באהבה (;
אז יצא מרווח של כמה ימים בין זריקה לזריקה באותו צד. אבל באמת זכור לי שזה ממש כאב.. ובתקופה הזאת שכבתי בעיקר על הבטן..
אצלי זה היה אחרי דימומון קטן אבל בהריון אחרי טיולים והפלות ופעם ראשונה שהתפתח טוב אז ממש נלחמתי מבחינתי
לחמם את האמפולה בין הידיים לפני
להזריק ממש ממש לאט
למצוא אחות מיומנת שתעשה את זה
בנוסף יש היום תחליף לפרונטוגסט, קוראים לזה פרולוטקס
מזריקים אותו כל יום בבטן, הוא גם כואב אבל הרבה פחות
תשאלי את הרופא
איך מעבירים את היום עם הקטנים מחר?
בעדיפות לפעילויות בתוך הבית במזגן וללא מים.
רעיונות שלי:
להשמיע סיפורים מתוך פודקאסט ברמקול שמחובר בבלוטוס לנייד של ההורה.
הרמקול ליד הילדים, הפלאפון ליד ההורה.
פודקאסטים מומלצים:
סיפורי אגדה של אמיתי המספר
זמן סיפור של משפחה
מן הסתם יהיה פה גם זמן מסך.
מי שמציעה יצירות, אשמח לרעיונות ספציפיים.
ואשמח גם לחידוד מה מותר ומה אסור לעשות עם הילדים מבחינת אבלות, יש לי בלקאאוט.
נגיד לבשל, לנקות, לעסוק בנושאים של ביהמ"ק וכו', מניחה שיש מנהגים ובכל זאת אשמח לחידוד.
ואצלנו החל מחצות היום מבשלים, כל הקטנים ואני במטבח
ומאמינים ומקווים שעוד רגע נארוז כל מה שהכנו בצידנית גדולה ונעלה לבית המקדש.
לי אישית ממש מעביר את הזמן...
ונהוג אצלנו ב 9 באב לבנות אוהלים בסלון יחד עם המזרונים מהלילה(כי הבנים ובעלי ישנים בסלון במזרונים בערב 9 באב בגלל דיני אבלות) ולילדים שלי זה ממש כיף...הם מאוד יצירתיים עם זה בבוקר, ואחר כך משחקים כאילו זה הבית שלהם...ואני נחה לי על הספה.
יש כאלה ערכות כמו של הדפי מדבקה ששופכים חולות צבעוניים אבל כזה עם דפים צבעוניים במקום חול. הרבה יותר נקי וממש כיף.
יש גם ערכות של מדבקות שמדביקים על ציור ויוצרים תמונה. זה כאילו מדבקות שגזורות ספציפית לציור. ההסבר הכי גרוע אבר אבל אם מענין אותך אחפש תמונה.
אפשר לבקש מהצאט לייצר כרטיסים למשחק זיכרון או רביעיות, לתת לילדים לצבוע לגזור להדביק על בריסטולים, זה בעצמו תופס כמה שעות ואז משחקים בזה עוד זמן זה נחמד.
משחקי דף ועט כמו איקס עיגול, או משחקי קלפים בסגנון דאבל. כל משחק שאין לך תבקשי מהצאט לייצר לך..
אפשר להכין כרטיסי שנה טובה לשלוח לפני ראש השנה, או קישוט לסוכה.
אם הם גדולים ואחראיים מספיק או שלך יש כוח אז אחהצ אפשר להכין עוגה בחושה לסוף הצום או כדורי שוקולד לשבת.
ושאלה:
בשבת אנחנו חוגגים יומולדת במשפחה,
שייך להעסיק אותם בקשר לזהאו פחות מתאים?
כדורי שוקולד יהיה מעולה לסוף הצום.
סוםרים פתוחים מחר, נכון?
כי אין לי כלום בבית..
אני הייתי כן נותנת להכין דברים לשבת, אבל תלוי מה. דברים שפשוט יקלו עלייך כמו נגיד להכין משהו טעים נראה לי סבבה. להכין משחק על השנה של ילד יום ההולדת שזה ממש פעילות כיפית נראה לי טיפה פחות. אבל אם יש משהו יותר פרווה כמו הכנת משחק בכללי נראה לי יותר הגיוני.
יותר ענין של תחושה לדעתי, וגם כמה הם מתאמצים במחשבה על הדבר או יותר עושים את החלק הטכני (הדפסת כרטיסים, גזירה, צביעה)
שיעסיקו את עצמן ואני תוהה לעצמי אם זה חכם או מטופש😅
מעבר לזה נראה לי ברבצק, דפים צבעים ומדבקות ושיחשבו לבד מה ליצור
וזהו, בגדול מתכננת יום של רביצה וכאוס של הבית בסיום היום🙊
צריכה לבדוק אם נשאר משהו בבית או להכין להם במיקסר.
הם מחכים לבנות את בית המקדש ממגנטים
אז יהיה מגנטים וקפלה ובובות וחיות... (לא הכל ביחד)
יש פלסטלינה וקליי
ביקשתי מבת ה9 וחצי שלי שתהיה מדריכה בקיטנה לאחים שלה- היא כבר הכינה להם הצגה...
מקווה שיקומו מאוחר
מנסה לחשוב מה אני יכולה להכין להם לאכול בלי הרבה התעסקות, בלי לחם ובלי מתוק. אולי סיר פסטה ושימזגו לעצמם
וירקות ופירות הם יודעים לחתוך לעצמם.
בעיקר אני חושבת איך לא להתעצבן עליהם, כי היום כבר מיציתי את החופש... שיהיו בריאים בקשות ותלונות בלי סוף.
לדעתי מחר בעלי לא יהיה מאד נוכח ועוד נצטרך לשמור בשבילו על השקט
אני גם חוששת שהחלב יגמר לי סופית, גם ככה התמעט לי לאחרונה.
יצא קצת פריקה... סליחה על הנצלוש
למה בלי לחם?
מבחינת מתוק, קטשופ נגיד נשמע לי בסדר.
בהצלחה רבה לך!
וגם לא שניצל תירס
הכנתי עכשיו פסטה- נחמם מחר ואולי נוסיף מלוואח עם ביצה קשה
היא הכינה ארבעה רעיונות ליצירות וגם משחק אחד. (ב"ה היא ילדה יצירתית מאוד כשהיא במצב רוח טוב)
בכל אופן, דפי צביעה בהמוניהם זו התעסוקה הכי קלה להכנה. אפשר גם לבקש מהבינה המלאכותית ליצור דפים שקשורים לתשעה באב.
ויש לי גם קובץ סיפורים לילדים שכתבתי פעם לתשעה באב, אז אם יהיה לי כוח אקריא להם, אם לא אז אבקש מהקוראים הצעירים להקריא.
ויש גם סרטונים שממחישים את חורבן בית המקדש, של מכון מגלי"ם ושל ענפים לילדים. רק צריך לשים לב שזה לא מפחיד מדי...
היו שנים שהילדים הגדולים הפעילו קיר של מעשים טובים - בכל פעם שילד עשה מעשה טוב, כתבו אותו על "לבנה" מנייר והדביקו על הקיר במסקינגטייפ מאחור. בסוף הצום היה יפה לראות כמה מעשים טובים הם השתדלו לעשות.
בכל אופן, אני מאוד מקווה שנצלח את תשעה באב השנה, עם שתי קטנות שובבות ודביקיות ועם עוד ילדים שעלולים ליפול לעצבים בתוך שניות...
למזלנו יש לנו ילדה שהיא רגע לפני הגיל שהיא כבר צריכה לצום, ואני מקווה שהיא תהיה במצב רוח טוב מספיק בשביל להיות אחראית על הקטנים ממנה...
קניתי חוברות צביעה ויש לה ספרי ספריה חדשים
הבעה תהיה עם הקטן הזוחל😅
מתכננת להעלות למעלה את כל המשחקים עפ יותר מידי חלקים ולהוציא לו כמה משחקים שכבר מזמן לא הוצאנו
אני מתוכננת בעיקר בהקשר לאוכל🤣יש פירות חתוכים לבוקר, אח"כ יאכלו בעשר קורנפלקס
לצהרים לחם עם ממרחים ירקות חתוכים וביצה קשה שכבר מחכים במקרר
לערב טונה מקופסא, צ'יפס בתנור ופסטה לבנה (למי שלא אוהב צ'יפס ) שכבר מוכנים
לא יודעת עם מה אנחנו נשבור את הצום🤣אבל זה כבר פחות קריטי
רוצה משהו שקשור לתשעה באב, לגילאי 8-10, ובלי מוזיקה!
ממש מפריע לי שהרבה סרטונים בנושא תשעה באב הם עם מוזיקת רקע!
לא יודעת אבל לגבי מוזיקה
בעיקרון, חוץ מלילד שעלול להשתגע אם לא...
(לקטנות אנחנו מראים בימים אלה סרטים בלי קול.הן זורמות ב"ה...)
אז המוזיקה היא חלק מהחיבור ולא רואה בזה בעיה.
צבעוניים עם עלילה? לפעמים זה משהו שראיתי או קראתי או פחדתי . אבל לפעמים זה בכלל לא קשור. נגיד חלמתי שיש לי פתאום תינוקת בת כמה חודשים ,קרחת עם עור לבן. אפילו בתוך חלום לא הבנתי מאיפה היא צצה. פתחתי תעודת זהות וגיליתי שהיא נולדה בסוף שבט , קוראים לה בת שבע ( שם שאני לא הכי אוהבת) . והתעוררתי.
בעלי כמעט אף פעם לא חולם ככה , אולי פעם בשנה ולא זוכר חלומות שלו בכלל...
לי זה קורה בעיקר בהריונות.
אבל דווקא הלילה גם חלמתי חלום.
לי יש תמיד חלומות כאלה מטורללים. אני אוהבת, סרטים מקוריים בחינם עם האנשים והדמויות האהובים עליי 😁
גם אני חולמת חלומות כאלה, לפעמים אפילו על דמויות בדויות לחלוטין (יש לי אפילו ספר שלם שכתבתי שמבוסס על חלום כזה שחלמתי בנערותי
).
הבעיה היא שלפעמים גם יש חלומות מפחידים או רעים, ואז ממש קשה להתאושש מהם ביום למחרת...
לפעמים אני חולמת גם מבחוץ
אני לא חלק מהסרט בכלל
ולפעמים וזה הכי הזוי, אני דמות אחרת שהיא לא אני בכלל
ובלי לא יודע בכלל מה זה חלומות.
אבל לרוב דברים די קשורים לחיים
אפילו יש לי לפעמים סיפור בהמשכים.
אחותי לעומת זאת לא זוכרת אף חלום. היתה לנו תיאוריה פעם שזה קשור לדרך החשיבה. אני חושבת בתמונות והיא במילים.
את יכולה להרחיב על זה? חשיבה בתמונות מול מילים?
אני זוכרת שרשמת פה פעם על דרך המחשבה שלך (זו היית את?) וזה היה מרתק
נניח כשאומרים לי אננס אני "רואה" תמונה של אננס ואחותי "רואה" את המילה אננס כתובה על רקע שחור. זה מתבטא למשל כשרוצים להסביר למישהו משהו מסובך. אני רואה תמונות של התוצאה ומתארת לפי התמונה שבדמיון. גם כשמסבירים לי, אני "רואה" תמונה של התוצאה ומשנה את הפרטים, מתאימה חלקים וכו' לפי התקדמות ההסבר.
אני לא אזכור את המילים שנאמרו לי, אלא את התמונה שנוצרה לי בעקבות המילים. כל המידע נמצא, אבל הוא מסודר אחרת במח.
תמונות כמו שתיארת
נשמע משעמם לראות מילים 🤭
אני בעיקרון חושבת בתמונות, אבל מצד שני עוסקת המון במילים... אז כן לפעמים רואה מילים ממש בחשיבה שלי.
משערת שזה לא נפוץ
של ריצ'רד פיינמן. כשהוא היה סטודנט הוא ניסה לתרגל הערכת זמן מדויקת. כלומר, שיגידו לו "התחל" והוא יידע לומר שעברה דקה בזמן הנכון. אז נראה לי שהוא לא הגיע להערכה נכונה של דקה, אבל כן היתה לו הערכה די קבועה. אז אחד החברים אמר: אבל בטח לא תצליח להעריך מתי עברו חמש דקות (לפי ההערכה הקבועה שלו, לא חמש דקות אמיתיות) תוך כדי שאתה קורא ספר, ופיינמן אמר: ברור שכן. ואכן הוא הצליח. לעומתו החבר לא הצליח להעריך זמן תוך כדי קריאה אבל היה יכול לשוחח עם מישהו אחר ולעצור כשהזמן הנכון חלף - דבר שפיינמן לא הצליח לעשות. ההבדל התברר בכך שהחבר ספר על ידי "הרצת" סליל של מספרים כתמונה בראש, ופיינמן ספר על ידי מניה בדיבור פנימי, "אחת, שתיים, שלוש"...
אני מזדהה עם הדיבור הפנימי, אבל זה לא שאם מישהו אומר לי מילה אני רואה אותה כתובה, כמו שסיפרת על אחותך. מעניין. האמת היא שלראות את המילה כתובה זה גם סוג של חשיבה חזותית, אני חושבת. ואני ממש זוכרת היטב מילים ומשפטים שנאמרו (אם השיחה מספיק חשובה עבורי)
לא חזותי
הקטע המוזר שעד שהתחתנתי כמעט ולא הייתח זוכרת חלומות. ומאז אני כמעט תמיד זוכרת אותם.
אני בדרך כלל מודעת לזה שזה חלום
אז גם כשזה מפחיד אני לא כל כך מפחדת
כי אני מבינה שזה לא באמת
ולפעמים גם יש לי שליטה חלקית על החלום
אז אם הוא נהיה מפחיד אני עושה לו סוף טוב
עם מלא פרטים ועלילה מלאה
וזוכרת הרבה אח"כ
ברמה שיש דברים שאני לא זוכרת אם נאמרו לי באמת או שבחלום.
אני חושבת שיש קשר להורמונים.
אצלי החלומות הם הרבה בהריונות או אחרי לידה.
בשגרה כשאני ישנה טוב אני פחות זוכרת חלומות.
היי
קיבלתי וסת ב3.7 טבילה ב14.7 מחזורים סדירים כל 30 יום.
אתמול הופיעו כתמים חומים ממש מעט.היום בבוקר היה קצת דם בהיר אז שמתי טמפון ליתר בטחון הוצאתי לאחר שש שעות והיו עליו הפרשות חומות כאלה.מאז אין כלום.הוסת שלי אמורה להיות ב1.8 לפי מחשבון מחזור כלומר אני היום בערך 10 ימים לפני התאריך המשוער.
(מקבלת עירוי ברזל ועברתי סיטי בטן יום ראשון אם יש קשר) מי שיודעת מה זה ההכתמות האלו?
בעיקרון אני ללא אמצעי מניעה אבל היה משגל נסוג אז הסיכוי נראה לי קטנטן.האמת שגם האף הקיון לא היה לי דימום השתרשות אז אני גם לא יודעת איך זה מתאפיין