למה אני כזאת.אנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי משה בתאריך כ"ט בניסן תשפ"ה 9:29

לעזאזל. כל כך לא ביקשתי להיות כזאת.

ל מ ה  (...) אני כזאת. ל מ ה . 

(עריכה: מילה שביקשו ממני להסיר)

לא את לא ביקשת להיות כזומשה

אבל כרגע את זו. זה נתון. והשאלה היא בעיקר מה את עושה עם זה.

והאמת שיש הרבה מה לעשות.

המקורית

את שואלת את השאלה הלא נכונה יקירתי

במקום "למה אני כזאת" תשאלי "איך אני יכולה לעזור לעצמי להתמודד עם הקושי שאני חווה"

זה יותר יקדם אותך, וזה יאפשר לך לקבל כלים להתמודד, במקום לרכז את האנרגיות בהלקאה עצמית

ניסחת יותר טוב ממנימשהאחרונה
שלום!נחלת

האם מישהו מכיר חנות מצלמות אמינה ולא יקרה? ראיתי פעם שמישהו כתב שיש כזו באלעד,

אך איני יודעת היכן. 

תודה!

מצלמהנחלת

הכוונה למצלמה מקצועית הנדרשת לקורס צילום.  gracias!

"קאמרה" בירושליםשדמות בחולותאחרונה

כל חברותיי הצלמות קנו שם.

לא יודע כבר מה לעשותאנונימי (פותח)

היי 

מרגיש מותש מהחיים, גם אובר מחשבות, אולי קצת מאסקינג (קראתי קצת בפורום).., וביקורת עצמית בלתי פוסקת לרגע, שמרגיש שאין לי כח להילחם מולה, 

מרגיש כבר שבוי בתוכה לגמרי, עד כדי כאב פיזי ממש בגב ובשכמות.

בגלל הביקורת העצמית, מנסה לקבל אישור מבחוץ, ורודף אחריו עד כלות, וזה רק מגביר את המעגל של הביקורת וכו'...

אם מישהו יודע מה עושים, הן עם העניין עצמו והן עם הכאבים בגב...

מגיע כל הזמן לאותה מסקנה במחשבו שצריך לחזק את עצמי ושאני טוב וכו', אבל זה כמו לעצור שיטפון ענק עם אצבע של תינוק... אין כח להחזיק את זה, וגם אם מואר ממחשבות חיוביות כאלו למעט זמן, חוזר כל פעם אחורה לאותה נקודה של ביקורת עצמית ותחושת אי מסוגלות, ושוב מחפש אישור חיצוני לקיומי וכו'...

אודה לעצותיכם

נ.ב. חדש פה בפורום, מסתכל קצת וקורא, ומתרשם עמוקות ממי שהגה את הרעיון הגאוני הזה של הפורום הזה..מן הסתם אוויר לנשימה עבור הרבה אנשים...תודה.

נונחלת

בס"ד

זה לא מנחם, אבל הרבה אנשים סובלים מזה;

האם היית עושה את מה שאתה עושה לעצמך למישהו אחר? באותה עוצמה? אז מה, יש לו דם יותר כחול משלך?

אתה בעצם לא שלך, אתה נשמה מהשם, מותר לפגוע בנשמה שהקב"ה בכבודו ובעצמו מאמין בה? ואוהב אותה?

להרגיש טוב עם החסרונות (יען אני בן אדם, ושכזה, לא ייתכן שלא יהיו לי חסרונות, אחרת כמובן הייתי....מלאך).

ומה עם המעלות?  מותר לשקר ולהדגיש רק את החסרונות? זה כמו להסתכל תמיד על המינוס בבנק, זה קצת..

שקר!

לא מדברת ממרום כסאי. מי כמוני יודע ומכיר את התכונה הרעה והשקרית הזו שמכלה כל חלקה טובה. ממש.

אולי לכתוב לעצמך את המעלות שלך? דבר טוב או שניים שעשית לאחרונה?

אתה שקרן? גנב? רוצח?  מן הסתם, לא. נכון?

אני חושבת שזה הופך לנו להרגל. הרגל רע. קטלני. פעם, עשו לנו את זה, אולי, בגלל בעיה של זה שעשה

את זה, ואנחנו הפנמנו את זה, ומלקים את עצמנו ללא רחם!

כשבא השחור הזה, אתה לא מזין אותו ! שים מייד תמרור עצור! ותחשוב על משהו אחר.

לואיס היי אומרת לעמוד מול המראה ולאמר לעצמך: אני אוהב אותי. הקב"ה אוהב אותי

ואם משהו מפריע, תמיד אפשר לתקן (הסייפא של המשפט הוא משפט מפתח בשיטת המגירות

אם אתה מכיר.

יש ספר באנגלית המדבר על הקול הרשע הזה המלווה אותנו בלי הפסק (ימח שמו!) אבל לצערי

איני זוכרת את שם הספר.

שמע, תפתח ביוטיוב באתר "התבוננות פנימית" של ד"ר יחיאל הררי; לבטח יש לו שיעור על

הבעיה הזו  כדאי מאוד.

חושבת שזה עניין של תרגול. ככל ששקענו והתמכרנו לקול הזה כך הוא מקבל חיות .

צריך אולי לתרגל את זה כל יום. הנה הוא מגיע הרשע הזה, לא אתן לו!

אני אדם, יהודי, ככל האחרים, רק יש לי איזה גו'ק טורדני שלא נותן לי לנשום,

לחיות!

בטוחה שתקבל כאן עצות טובות. אבל העבודה היא שלך. וזו עבודה לא קלה

אבל אפשר. אם השם אוהב אותך (כן!), אז אתה לא?  לא פייר מצידך.

בהצלחה רבה!

אגב, בטוח שאם תכתוב ביוטיוב "ביקרות והלקאה עצמית", תמצא הרבה

שיחות על כך. אבל העיקר, לקבל כלים ולעבוד על זה.

וגם להרפות מהשאיפות הלא מציאותיות. לעולם לא נגיע לשלמות.

אין כזה דבר. לקבל את עצמנו. בשלום.

"

מוכר מאודנעמי28

תתחיל מלא לבקר את עצמך על הביקורת העצמית(;

זה נורא קשה וזה מקלות בגלגלים שאנחנו שמים לעצמנו.

לי עוזר לדמיין אותי בגיל של הילדים שלי, לדבר אליי כמו שאני מדברת אליהם.

לא כל הזמן, אבל כשנכנסת ללופ של ביקורת עצמית, אני תופסת את עצמי, עוצרת, מדמיינת אותי קטנה (יש לי תמונה ספציפית בראש)  לפעמים מחבקת את עצמי פיזית.

ואז אני משנה את הדיבור מביקורת לחמלה.

כן, תרחם על עצמך.

לא רחמים של אשמה על הורים ( טוב אפשר קצת) וחוסר לקיחת אחריות, רחמים של עיניים טובות.

אם אתה מדבר ככה לעצמך, כנראה ספגת את זה מילדות, כנראה שמעת הרבה ביקורת או שחסכו ממך מילים טובות.

נעמינחלת

נעמי. מקסים!!!!

ביקורת עצמית היא לא מקדמתשדמות בחולות

לי עזר ברגעים של הלקאה עצמית- לעצור ולהחליף מחשבות.

ממש במודעות (זה לא קורה מיד, ולפעמים רק באמצע השיטפון שמתי לב מה עוללתי לעצמי)- לעצור ולהחליף את המחשבות.

הייתי מתחילה בשיר, רק להסיח את הדעת.

ולמצוא זמן של שתי דקות ביום ולראות איפה כן עשית טוב. איפה היית מרוצה מעצמך.

וכמובן שיש מלא פודקאסטים בנידון ששווה להקשיב להם, במיוחד בזמן נסיעה חזרה מיום עבודה לחיזוק הביטחון והערך העצמי.

בהצלחה!

איזה פודקאסטים? לא מכיר כלום...אנונימי (פותח)
מה שקופץ לי לראשנעמי28

Mel Robbins אם מתאים לך אנגלית

חושבים טוב - פרקים מסוימים

אם אזכר בעוד, אוסיף.

תודה לכל מי שכתבאנונימי (פותח)

דברים מחזקים וחשובים... תודה רבה.

מי שיכול לכתוב עוד עצות אשמח...

תודה לכולכם

וואוו. מוכר וקשהייתי ואחמיניה

קודם - התרגשתי מהתגובות של קודמותי.

אני מאמינה בעבודה מול הילד הקטן שבתוכך.

חפש את אותה הרגשה באירועים וגילאים קודמים, עד שתגיע לילד הקטן שחווה את החוויה הזאת, בדרך כלל מול ההורים, אבל לא בהכרח.

כנס לדמות שלו, דבר את הכאב שלו, תבכה את הבכי שלו.

זה הוא שמפגיש אותך עם הרגש הזה.

הוא מחכה בכאב עצום שתבוא לשחרר אותו.

כמובן שתצרף לזה תפילות ודיבור עם ה' יתברך.

בדוק ומנוסה ועם הרבה הצלחה!

רואים ישועות ומרגישים משם את קרבת ה'.

וואימחפש שם

אתה מתאר בצורה מדוייקת... מוכר וכואב וליבי איתך❤️

היית בטיפול?

אצלי טיפול דרך התת מודע (nlp) ועוד שיטות ממש נתנו ריפוי עמוק, אני מניח שיש לך פגיעות וכאבים שנמצאות בנפש פנימה, בתת מודע שהצטברו אצלך במשך השנים והתנועות שאתה מתאר הם רק ספטומים שלהם,

טיפול ממש יכל לעזור ולרפא את הפגיעות מהשורש.

והמון בהצלחה

אולי לכבות לגמרי את על הביקורת העצמית לתקופהקעלעברימבאר
מסויימת
כותרת מעולה לאלפי נזקקים תקועים מה עושי יוצאים החופטריוט צנחן

כל כך נכון אני מתקשר לסיענים ואפילו לא מצליח לתקשר איתם 

פשוט תקוע בטראומה ודיכאון, משווע לישועה וולא מה עושים טוב אני אצא החוצה לים לעשות צעדה לנשום אוויר ים ולהרהר מה הלאה בגיל מתקדם

תוהה במזל באלוהים בעצמי במי שפגע בי בבריאות הגיל תקוע בלי אישה חברה מישהו שיעודד ויעזור , לצערי מתיסכול לא שוכח לאכול קצת סלט עם ביתה בבוקר 

לא יוצא לעבודה כי אני בייאוש לא פונה לרשות לבקש עזרה כי אני מבוייש  אפילו לא לקבל עזרה כלשהי ממישהו החסכונות אוזלים וזה עוד יותר מדאיג , תקוע במשפט עם אישה רעה לא פחות משנים מאחיותיי אחת מתה מרעת ליבה ותיסכולה מהחיים והשנייה לא חסר לה כלום וסוחטת אותי 

כך גברים מואסים בנשים למרות הצורך בתמיכה  אחד בשני 

דבר ראשון שתדע שאתה לא לבד בזהארץזיתשמןודבש

כולנו מתמודדים עם ביקורת עצמית! זה משהו נורמאלי וטבעי שכולם מתמודדים איתו.

ממליצה לך להזכיר לעצמך את כל האור והדברים הטובים שיש בך, אתה יכול אפילו לכתוב לעצמך רשימה של כל הדברים הטובים שאתה מעריך בעצמך.

ולשים את עצמך במרכז.יש לנו נטייה להשקיע באחרים יותר ממה שאנחנו משקיעים בעצמנו. יש משהו שאתה חולם לעשות? לך על זה! ספורט, יצירה או איזה תחביב, פשוט תשקיע בעצמך. 

דרך בדוקהטל2אחרונה

לימוד אמונה. מודעות עצמית ברוח היהדות לגברים יכול להביא לריפוי שלם. להבין כמהטוב ועוצמה יש בך, שהרי יש בך חלק מה'. בנוסף הבנה שלא הכל תלוי בך, אתה משתדל אבל התוצאה מה' וזה לא בשליטתך.

s.o.sנחלת

בס"ד

האם למישהו יש רעיון איך למנוע מתוכונים לכרסם כל דבר העשוי מעץ, בסלון? (מסגרות תמונות, בתוך המזגן מלמעלה, כסאות, פינות בארון הספרים,

כריכות ספרי קודש וכו)?

זו תקווה קלושה, שכן איננו גוזרים להם את הכנפיים ואנו מוציאים אותם לשעות ספורות כדי שיהנו מהכנפיים שלהם...

אבל אולי יש איזה רעיון (אנו מכסים, אבל אי אפשר לכסות הכל!) - בטבע מן הסתם הם יורדים לאדמה רק כדי לאכול,

כך שהעצה להניח על הרצפה צעצועים מעץ וכד' , לא עוזרת.

גם הצעקות: "לרדת מהר!", לא עושה עליהם רושם רב; הם חוזרים מייד וסוקרים אותנו בתמהון.....

תודה.

אולי לשים לכהאנונימי (2)

יש ספריי לכה שהוא כמו ספריי גרפיטי, מרססים.. אולי החומר או הריח שלו ירתיע אותם, או לצבוע את העץ בצבע

רעיון טובנחלת

אבל זה לא ירעיל אותם?

תודה רבה!

אל תתני להם לעוף עד שזה יתייבשאנונימי (2)אחרונה

אחרי שזה יתייבש מן הסתם הם לא ינסו לאכול את זה... גם אם כן יאכלו אולי זה כמויות קטנות שלא יהיה להם נורא... מעלה סברה לא בטוח שאני צודק

הפתרונות הם לא מנסיון אלא סתם מסברה כנ"ל

חברים רגישים יקריםייתי ואחמיניה

הקשיבו מה כתב לכם הרב קוק זצ"ל:

(אין לי מקור מדויק, כי אני מעתיקה את זה מספר של דוד בן יוסף ז"ל והוא לא מביא מקורות)

"האנשים הרגישים המרגישים את הנשמה שלהם, חיים הם במעיין שלהם דווקא.

אלה אנשי היצירה, שהחידוש הוא יסוד חייהם, יכירו תמיד את התפשטות מהותיותם, חילוף עצמותיהם הרוחניים,

רק בשטף החידוש, הנולד וזורם לעיני רוחם.

מכירים הם את הנשמה בעומק העצמי שלה, איך היא מזלפת את שטפיה תמיד....."

וואוווו

יפה🙂 יחד עם זאת צריך להזהר מלערב פנימיות תורהקעלעברימבאר

ופסיכולוגיה.

לעיתים הסברה של אופי נפשי בתור פנימיות תורה עלולה לגרום לבעיות במקרי משבר.

למשל דוגמא אחרת שלא קשורה לעניין, אסור שאדם עם אוסידי יחשוב לעצמו שזה בעצם הנשמה הגבוהה שלו יראה מחטאים ולכן זו תופעה טבעית שלו של נשמתו הגבוהה. בעוד שמה שזה באמת זו תגובה פסיכולוגית.

או אדם שמרגיש דיכאון אם לא התפלל בכוונה, זה רע אם יאמר לעצמו שזה בעצם נשמתו הצמאה שלא קיבלה את מזונה הרוחני. לא, אם יש לו דיכאון אז זה דיכאון. לדוגמא

אני דווקא מאמינהייתי ואחמיניה
עבר עריכה על ידי ייתי ואחמיניה בתאריך ח' בחשוון תשפ"ו 2:20

שכל אדם קיבל את מבנה הנפש שלו בתכנון מדויק של הבורא. 

וכן, אם הוא בכנות ומזהה בנפש שלו נטיה, גם היא שונה מהנרטיב המוכר, זוהי נפשו וזו עבודת, בהתאמה למבנה הנפש שלו.

כן, זו תפיסה לא מקובלת, אז אין צורך להוכיח לי את ההפך.. 

זו אמונתי.

שאלה נוספת - יש לך השגות על דברי הרב? סתם, מעניין..

הכל בסדר🙂 לוקח בקלות. רקקעלעברימבאר
מביא דברים על כל צרה שלא תבוא, יש אנשים שיכולים לקחת את הדברים הנפלאים שהבאת למקומות לא בריאים.

בכל מקרה יישר כוח🙂

לא חולק על הרב. רק מזהיר ממקומות שיכוליםקעלעברימבאראחרונה
להגיע אם אנשים במשברים מסוימים יבינו אותו לא נכון ויקחו זאת למקומות לא נכונים
אני מרגישה שהרגישות גורמת לי לאבד שפיותאמאלה5

המטפלת של הבן שלי ביקשה היום שננקה לו את הראש מכינים. הוא נדבק ממש מהר וזו אכן מכה אצלנו בבית. עכשיו עזבו פרקטיקה של איך משמרים ראש נקי וכו ובלה בלה, היה לנו שבוע מאוד קשה וריחפתי בקטע הזה. זאת לא הנקודה.

הנקודה היא שההערה על זה פשוט גמרה אותי גמרה. המחשבות שלי לא נותנות לי מנוח שהן בטח דיברו על זה במהלך היום, שאני אמא גרועה, שהילד מוזנח, שהוא מגעיל.. שאני מגעילה.. וזה פשוט לופ שאני לא מצליחה לצאת ממנו. וזאת רק דוגמה, זה ככה עם כל הערה שאני מקבלת.

מרגישה שאני פשוט מאבדת את זה... איך חיים ככה? 

נדמה לימשה

ששווה לנסות להבין מאיפה את לוקחת את "הערך" שלך.. כלומר - מרגיש לי מהצד (בלי להכיר אותך אז זה בהסתייגות) שבעצם המחשבות שלך תלויות בכללי למה יחשבו עלייך.

הערך שלך נמדד במה שאת עושה או באיך שאת נמדדת או משהו דומה לזה. כלומר הבעיה זה לא המכה והכינים אלא איך שאת מרגישה ביחס לסביבה שלך ששופטת אותך (אולי רק בדמיון שלך?) על הדבר הזה.

מה אומרים עלי?נחלת

כדאי לך לפתוח את אתר "התבוננות פנימית" של ד"ר יחיאל הררי ביוטיוב: בין מגוון השיעורים

הנפלאים שלו, יש גם שיעור על נושא זה. הנה הלינק

כיניםנחלת

בקשר לכינים....נפלא! ילד שמעולם לא היו לו כינים....אז או שמעולם לא יצא מן הבית לאף מקום או שהוא מסכן...קרח.

אגב, כינים ותולעים זה סט מושלם...תשאלי את כל האמהות!  מהיכן את חושבת מגיעות הכינים לראשי הילדים?

מחברים וחברות שלהם בגן, בבית הספר, וחוזר חלילה...

בכל אופן, איך מחזקים את הבטחון העצמי - יש לבטח המון שיעורים על זה ביוטיוב. נסי אתר "הידברות פנימית" של ד"ר יחיאל הררי

ולבטח יש עוד ועוד ועוד.

מה שבטוח, את בחברה טובה. מאמינה שכל אחד ואחת מרגישים חסרי בטחון, במינון זה או אחר; זה קשור לעצם היתנו בני אדם, אני מניחה.

באיזה מקום, אנו מרגישים את הקטנות שלנו כבני האדם, הנולדים, חיים והולכים לעולמם. מול הקב"ה אנחנו כלום. ואת זה מרגישים. 

זה בקטן. אבל העבודה זה לחזק את עצמנו; השם ברא אותנו, סימן שהוא מאמין בנו:...רבה אמונתך". אף אחד לא יותר מאיתנו וגם לא פחות

מאיתנו. כולם באותה סירה: בני אדם ויהודים.  אולי תרשמי לעצמך דברים שאת אוהבת בעצמך ותעברי על זה כל יום?

אגב, מבטיחה לך שאת לא האמא היחידה שבתה הסתובבה עם כינים. כ ל, כן,  אין ספק, שכ ל האמהות נמצאות בסיטואציה הזו,

הרבה, מדי פעם, אחת ל....   אי אפשר להמנע ממכת מצרים הזו.  באמת, זה כנראה משמים, המכה הספציפית הזו.

ולכולן (זוכרת שגם לי) הגננת מעירה מדי פעם .....   תודה שהזכרת לי, גננת, אני אבדוק ואשתדל. 

זהו.

זה הקטע!אמאלה5

קודם כל תודה על התשובה המושקעת)

כל הקטע הוא..  שאני מודעת לכל זה. ותוך כדי גם מבינה שהתגובה הרגשית שלי מאוד מוגזמת ולא תואמת סיטואציה. זה פשוט לא משנה... 

גם ילדים שמגיעים מבתים מאוד מתוקתקיםאנונימי (2)

נדבקים בכינים.

זאת המציאות.

זה שיש לבן שלך כינים לא אומר כלום על כמה את אמא טובה או לא טובה.

במיוחד אם לא ידעת שיש לו כינים.

משהאחרונה
פוחדים?נחלת

בס"ד

מישהו פוחד מבלבולים ומחשבות טורדניות?

הנה:https://www.youtube.com/watch?v=PGAW9hyVB6E

לא עולהשוקו מוקה
נסינחלתאחרונה

בס"ד

ביוטיוב - התבוננות פנימית. ד"ר יחיאל הררי. יש לו הרבה מאוד שיעורים בנושאים הקשורים לנפש. כדאי.

עיקצוץפיציק

מישהו מזדהה עם תחושת העיקצוץ כאשר אדם שאתה מכיר מתנהג בסיטואציה חברתית כמו מישהו שהוא לא ומנסה לחקות התנהגות שאינה אופיינית לו

עיקצוץ פיזי?ייתי ואחמיניה
או עיצבון? כלומר, מעצבן, מטרגר... ?
ככה אניפיציק

מכנה אצלי בראש את תחושת חוסר הנוחות שמתעוררת אצלי בסיטואציות חברתיות מורכבות או מביכות, מקומות הומי אדם וכדומה, מין צמרמורת קלה בכל הגוף

כן!משה
כזהפיציק
איך מעלים תמונה לפה??ייתי ואחמיניה
כפתור העלאת קובץמשה
היכן נמצא כפתור זה?ייתי ואחמיניה
מימין לשורה של כותרת ההודעהמשהאחרונה
די קשוח...ייתי ואחמיניה
לא נעים....
כן !משה

לא רק שם, אבל שממש מציק פיזי כשמשהו לא מסתדר.

בהחלטאמאלה5
אני מעקצצת קבוע חחח
נוירומוטוריקה בבני ברק - מכירים?עומק הלב

הלכתי למכון נוירומוטוריקה בבני ברק, הם אומרים שרגישות שמיעתית היא הבעיה הרבה פעמים בקשב וריכוז, ואמרו לי שיש לי שמיעה רגישה ואני שומע חזק מהרגיל.

הפץרון שלהם הוא שהם מתאימים עבורך מוזיקה (מכל הסוגים ומכל העולם) בתדרים מסוימים, ואתה צריך לשמוע את זה סך של שעות מסוים, וזה כאילו מאמן את האוזן ומאזן את הרגישות השמיעתית, שגורמת להרבה רגישויות אחרות ולתגובות רגשיות קיצוניות וכו. 

מה אומרים? מישהו מכיר את זה? זה עובד או שזה שטויות ודרך לקחת ממך כסף?

אנא פרטו ככל האפשר

מכיר את הסיפור של רפואת תדריםמשה

זה עוזר לפעמים. אבל בעיניי זה רק כלי משלים ולא כלי לזהות את עומק הבעיה.

לא לבלבל בין רפואת תדריםקעלעברימבאראחרונה

לשיטת תדרים.

לזכרוני הראשונה קשורה לגלי קול והיא מדעית (ככה נדמי לי לא בטוח), השניה לזכרוני זה תדרים של "אנרגיות חיוביות" והיא רפואה אלטרנטיבית

אולי יעניין אותך