קושי במעבריםאנונימי (פותח)

יש איך להקל?

נורא מציף אותי לעבור מדבר לדבר, אבל החיים אינטנסיביים

זה ברמה של - לא מסוגלת לקחת את הילדים מהמסגרות כי לא יהיה לי כח להתייחס אליהם בלי לעבד את יום העבודה לפני (למזלי בעלי עושה את זה אבל כתבתי כדי שיהיה מובן)

או לדחות מחשבה על הריון כי יהיה לי קשה מדי הכל ביחד

מרגישה קצת מקולקלת האמת

יש תובנות?

את נוהגת?משה

באיזה כלי את מתניידת?

אני גיליתי שאני מעדיף הרבה פעמים אוטובוס על פני נהיגה. זה אמנם לוקח פי 2 זמן אבל הזמן הזה שלי. עדיף לי שעה וחצי מנוחה על 427 על פני 50 דקות עבודה מאומצת ואינטנסיבית בכביש.

ואת לא מקולקלת. את פשוט מוצפת ואלו הדרישות של הנפש שלך.

כן, נוהגתאנונימי (פותח)

יש לנו הסעה בעבודה ובפעמים שנסעתי עליה באמת היה לי פחות קשה. אבל לפעמים גם מהעבודה בא לי לברוח אז כשיש לי רכב אני פחות מוגבלת

אבל קטע מצחיק- כשאין לי ברירה אלא לחכות להסעה, אני פחות לחוצה ללכת😵‍💫

מה זה הדבר הזה? 

ומילה לגבי זה...אילת השחר
נראה לי שזה קשור בזה שפשוט המוח מבין שאין 'תחנת יציאה' בדרך עד להסעה. כשיש כזו, תמיד המוח בחיפוש מתי זה יתאפשר, מתי יגיע הרגע ... וזה מייצר מתח פנימי מסויים, וברור שרוצים לברוח, אפילו אם רק מעצם התחושה.

יש מצב שהנהיגה מרוקנת אותך באופן משמעותי?משה

כלומר מעבר לצורך ב"מעברים", הנהיגה היא דבר אינטנסיבי בפני עצמו?

(שוב, מנסיון)

אני מפרק הרבה מהדברים שצריכים עיבוד על גבי המקלדת. זה קורה בעבודה מול מחשב, זה קורה בנסיעות בעל פה או מול הסלולרי, וזה קורה גם  בהליכות ברגל שאני נותן למחשבות לרוץ ומפרק דברים עם שכל. זה לוקח זמן, זה בא על חשבון הכל בערך אבל בלי זה אני לא מתפקד ועם זה אני מרוכז ומתפקד והכל.

יש לי עוד כלים. אם תרצי אפשר

לא יודעת לענות על זה ככאנונימי (פותח)
כאילו אני אוהבת לנהוג, אבל ברור שאני דרוכה כי פקקים וכו

אשמח לעוד כלים

צריך להכיר אותך יותר כדי לענותמשה
(מוזמנת, בכיף אם תרצי לחשוף את הניק שלך בפורום או באישי)

כתבתי על מלא כלים פה בפורום. יותר מאוחר אני ארכז כמה. בגדול הבסיס זה שהגוף הוא חבר ולא אוייב. ומשם מתקדמים הלאה.

אם את מאזור ירושלים יש ספציפית מישהי שמכירה רגישים ומלמדת נשים את הדברים האלה. אסור לפרסם פה אבל באישי אפשר.

(לא יודע למה כתבתי דווקא את זה, האמת)משה
...אילת השחר

מעברים הם אתגר לכל אחד בעולם, ויש בהם קושי כי הם דורשים מאיתנו 'לפרוץ' משהו בתוכנו.

והאמת, שזה לא נוגע רק לבני אדם, זה נוגע לכל כך הרבה ברואים בטבע.

החל מתהליך המעבר שעובר הנבט עד שפורץ את הקליפה הקשה של זרע, הפריצה של הניצן מתוך האדמה או מתוך קליפת הגזע הקשה, בקיעה של אפרוח מביצה ופרפר מגולם ועוד לפני כשהוא זחל המתגלם. עבור בבקיעת המים מהסלע כמעיין, והשטף הראשוני של נחלי המדבר שסוחפים בלי שאלה... ועד לשמש שאומרים שהסיבה שהשמיים אדומים ברגע הזריחה כשהשמש מפציעה, כי קשה יציאת חמה מנרתיקה וזה כמו פצע אדום... וזה קורה כל יום.. וגם לקראת שקיעה יש תהליך דומה של מעבר שהיא מפציעה למקום אחר...

ועם כל הקושי הזה, כמה חסד יש בבריאה..

שהכל קורה בהדרגה ובתהליכיות כזו שמאפשרת חיים הרמוניים ומאוזנים בעולם.

מסבירים גם שההדרגה בזריחה ובשקיעה היא עבורנו, שנתרגל לאט לאט לאור ולהעדרו, ושזה לא יקרה בבת אחת והמעבר הקיצוני חלילה יזיק.

למה כתבתי את כל זה?

כדי שתביני שקלקול לא שייך לכאן. זה טבעי שיהיה קושי.

ועל אחת כמה וכמה כשמדובר באדם רגיש מאוד, שמעברים דורשים יותר, ועלולים להציף יותר.

איך להקל ?

קודם כל, להזכיר לעצמך שזה טבעי ולהחזיק מחשבות טובות ואוהבות עלייך.

ברמה המעשית, לנסות לייצר לך במידת האפשר מרחבי זמן מעבר בין דבר לדבר, כזה שימלא אותך בהרגשה של יציבות וביטחון . בין אם זה לקחת כמה דקות שאת עם עצמך ועושה משהו שנותן לך עוגן (נשימות טובות, לשמוע מוזיקה מרגיעה, לכתוב קצת, לשבת עם כוס שתיה שעושה לך טוב, לאכול משהו קטן שמרגיע, להריח בושם נעים, להדליק נר, להתפלל וכדו'..) , או לתכנן מה יקרה אחרי המשימה שתעשי במידה וזה לא אפשרי לפני בגלל לחץ זמן. למשל, לבקש 'זמן אמא' לתת יחס ראשוני לילדים, לבקש זמן להיות בהטענה עבורך כדי שתחזרי שמחה ועם כוחות.

פתאום עולה בי רעיון, אולי אפילו להפוך את זה למשהו משפחתי. לחשוב יחד כמשפחה מה כל אחד צריך ברגע של מעברים כאלו. יש מצב שתגלי שהם זקוקים למשהו מסויים ממך, ולאו דווקא מה שאת חושבת ונותן לך תחושה של עומס והצפה.. ואולי זה אפילו דבר כזה שיהיה לך קל לתת להם.

כי יש מי שאולי זקוק לחיבוק ומבט בעיניים, ויש מי שרוצה להיות לבד ולנוח, או לשחק או לאכול ולשתות..

בכללי, חושבת שככה תדעו מה עוזר לכל אחד להתמודד טוב יותר ולהתמלא, וגם הם ידעו למה את זקוקה ומתי תוכלי להיות איתם. ככה שומרים על כוחות ואנרגיה טובה וגם מתחזקים יחד במעברים.

תודה על ההשקעה❤️אנונימי (פותח)

זה בהחלט משו משפחתי ובעלי מגויס לצורך שלי במלוא מובן המילה. ב״ה.

אבל זה עולה אצלי עכשיו בגלל הרצון להריון נוסף. לא בטוחה שאצליח להכיל את זה לצערי. כלומר, אולי כן, אבל עם מחיר לא פשוט. כבר עברתי הריונות אבל נשארתי עם חוויה לא טובה של דכדוך/ דכאון אחריהם כי כל שיבוש ממה שאני רגילה אליו מכבה אותי והם כוללים שמירה והגבלות פיזיות ולהפסיק לעבוד תקופה, ואז להתרגל ליצור קטן אחרי שעבר זמן מהפעם האחרונה ביחד עם מי שכבר פה ואז לחזור לעבודה עם עומס של +1 וזה נראה לי ככ קשה,על גבול הבלתי אפשרי,  כשסביבי אנשים פשוט עושים את זה 

בשמחהאילת השחר
החלטתי לשלוח כמו שזה ואת מה שהיה אפשר, למרות שהרגשתי שאת מעלה פה עניינים פנימיים שמתאימים לשיח בארבע עיניים מתוך היכרות ולא על רגל אחת..

זו אחריות גדולה בעיניי לתת עצה בנושאים כאלו, זה עסקי נפשות ונשמות... וחושבת שאולי תהיה לך תועלת גדולה יותר בעניין בייעוץ ושיח במקום ובמרחב נכון ועם אדם שאת סומכת עליו.

אני לא יודעת אם יש לי מה לתת מעבר לזה בבמה הפומבית, חוץ מלחזק באמונה שעם הניסיון, והמסירות וההתעלות, בא גם טוב וכוחות אליו.. ולהתפלל על הכל.

מתפללת איתך ומחזקת בדרך ובמציאת המקום שיתן מענה מדוייק עבורך. ❤️

האנשים שאני סומכת עליהם לא רגישיםאנונימי (פותח)

כמוני ולא מבינים את ההתמודדות אז זה פחות רלוונטי🫤

תודה בכל אופן! 

מבינה ממשאילת השחר
בשמחה🌷

אצלי זה הפוך ממשזיויק
איך את מתנהלת במעברים בדר''כ?פרח-אש

טיפים טכניים למעברים

1. אם אפשר לעצור באמצע (נגיד לאכול משהו קטן/ לכתוב לך הצלחות או תודות) במיוחד אחרי יום עבודה שלם 

2. לעקוב שאת שותה מספיק במהלך היום 

3.במעברים גדולים בעיקר להתכונן למעבר מראש (נגיד אני עכשיו בחודש שביעי וכבר חודשיים חושבת על הלידה והתקופה אחריה מה יהיה לי טוב איך ולמה אני יכולה להתכונן מראש...)

מקריאת ההתכתבות נשמע לי שיש משהו יותר גדול בפנים שאולי כדאי לטפל בו בטיפול מתאים סביב ההריון והלידה זה זמן שהוא לא פשוט להרבה נשים ולא רק לרגישות(וגם לגברים) 

התובנה שלי מלקרוא אותךפיטוניה

שאת אדם שצרחך לעכל כל דבר.

אני מכירה לא מעט נשים כמוך.

לכל אחת יש את הדרך שלה להתמודד.

לקחת ולקבל עזרה, מאד עזרה להרבה.

וזמן עיכול למחשבה, עיבוד של חוויות מאד נצרך. ולך כנראה במיוחד , אולי בגלל זה בברסלב יש את ההתבודדות היומית.

(יכולה להעיד שמאז שהתחלתי התבודדות יומית, יש לי יותר כלים וכוח לעבור ימים עם הרבה שינויים)

בול. גמני כזאת.המקוריתאחרונה

בהכל אבל

זמן העיבוד שלי תלוי בחוויה, אבל תמיד אני צריכה לעבד

גם אני עושה התבודדות אבל אולי לא מספיק

החשש מכל מפגש חברתי שמתקרבאנונימי (פותח)

והרצון לבטל ולהישאר בבית כל פעם מחדש.

זה לא משתפר עם השנים אולי להפך.

אוף

פשוט לא נהנת כמעט עם אף אחד

הגיוני?

מעדיפה את הלבד שלי תמיד

שכל העולם פשוט יעזוב אותי בשקט

מה נדפק

התשובה בעיניי זה יותר קשב לעצמך פנימהמשה

מה מפחיד אותך שם? מה מציף אותך?

זה לא סתם. יש לזה סיבה. וצריך עם לב רך לחפש אותה.

רגעים של מבוכהאנונימי (פותח)

שקוראים לי הרבה במפגשים כאלה

שיחות שלא זורמות

לא מוצאת נושא שיחה

עומדת ולא משתלבת

מרגישה מוזרה

יש לי השבוע כמה אירועים כאלה

ומותשת מלחץ

הגוף שלך מספר לך משהומשה

אני לא מכיר אותך בכלל אבל יש לי כמה רעיונות. הראשון שבהם זה שאת "חייבת להצליח". כלומר אם את עומדת בצד את מרגישה מוזרה ותקועה ו"נכשלת" או משהו דומה לזה. ואז את נלחצת עוד לפני שזה מתחיל.

בטחאריק מהדרום

זה קורה המון.

מפגשים חברתיים הרבה פעמים יוצרים תחושה לא נעימה.

מוכר מדיאנונימי (3)
אני בגדול ככל שהזמן חולף מדירה רגלי יותר ויותר🫢 אז אין מה ללמוד ממני... אבל את לא לבד...
את צריכה לחפשאנונימי (4)
אסף פדרמן - מיינדפולנס - שינוי נפשי באמצעות אימון מוחי. 
מה שעזר לי עם זהציפורמדבר

זה להבין שאנשים לא באמת רואים כמוני את כל הניואנסים שאני רואה ומפריעים לי כל כך.

הרגשתי מוזר, או משועממת  או הבחנתי במה שהם מרגישים והייתי בטוחה שכולם רואים את זה.

כשהם למעשה בכלל לא שמו לב.

אנשים רגישים מאד שמים לב להרבה יותר דברים ממה שאנשים אחרים שמים לב אליהם וכשיודעים את זה, זה יותר קל.

(ומעבר לזה, אני עדיין לא מתה על מפגשים)

אולי עוזר לחשוב שכל אחדנחלת

מהמפגש החברתי, מרגיש ברמה זו או אחרת, אותו דבר. א ת  היא שבוחנת אותם לא הם אותך (ללכת עם הרגשה הזו).

מבין אותך מאודרוכב שמיםאחרונה

זה משהו ששווה לעבוד עליו.

לחקור מי הולך להיות במפגש, מה מעניין אותו, מה הוא ישמח לספר לך.

לדמיין את עצמך, מה את עושה כשהשיחה נתקעת או כשאת מוצאת את עצמך מחוץ למעגל.

להחליט מראש מה נחשב הצלחה ומה כישלון מבחינתך. תבואי עם ציפיות נמוכות אבל עם דרישה מעצמך.

לבקש מהצ'אט טיפים לשיחות במפגשים כאלה - על מה כדאי להתעניין, איזה דברים כדאי לספר.

וגם... לא להתכונן יותר מדי, כי המטרה היא שתצליחי להשתלב בשיחה בטבעיות ואפילו תגידי משהו שלא התכוונת כל כך. שתרגישי שייכת. הלוואי שנרגיש שייכים... 

מי פה רגיש ללקטוז?סופר צעיר
גרוע מכך, יש אנשים הרגישים לחתולים.חתול זמני
אני בחלק מהחיים שלימשה
עוד לא ברור איזה כי אני מתרחק מחלב בכללי.
אני.Shandy
למה?
סתם, פורום לאנשים רגישים, חשבתי לשאולסופר צעיראחרונה
באותו הקשר של מעבר בין עבודות: מעברים באופן כללימשה

מה עושים לכם מעברים באופן כללי?

עברתי לא מזמן מלעבוד מהבית ללעבוד במרחק דקות בודדות. אם לפני כן היה לי יותר קל לעשות דברים קטנים בבית ולחזור למשרד. אני מוצא את עצמי נשאר פה דקות ארוכות (בעשיה פרודוקטיבית) גם כשכבר החלטתי שצריך ללכת. רק כי לא בא לי לשנות מצב.

זה תמיד היה שם. אבל זה יותר בולט עכשיו.

ספר שנקרא "מעברים". (לא משלנו). גיל שיהי.נחלת
גם מעברים של מצב פיזיאנונימי (2)

לא לאכול כי זה לשנות מצב, ולהשאר רעב עדיף על שינוי ללא-רעב

או לא להיכנס להתקלח (זה יכול לקחת לי גם שעתיים)

כל המשימות שדורשות לשנות משהו

נכון. קושי לעשות לפעמים דברים שטובים לנו. מוזר.נחלתאחרונה
מקשים עליי בעיקרוןהמקורית
תלוי ממה למהoo

לקום מהספה זה קשוח

לעזוב את הגלילה בטלפון

לקום מהמיטה

אבל לצאת מהעבודה קלל

לחזור לגלול אחרי משימה

אפילו לצאת להליכה קל ופשוט 

לצאת מהעבודה, לי, זה לא קלמשה

טוב, תלוי מה בעבודה.

בואו נדבר על מעבר בין עבודותהמקורית

למה זה כזה כבד??

עונה לעצמי 😅 - כאילו ברור לי שאין אופק כרגע במקום הנוכחי.  אני כבר מקבלת ב"ה הצעות. יש לי מה לתת ולהציע ואני רוצה להשקיע. אז מה נשאר? אין וודאות שזה יסתדר וההסתגלות תהיה טובה. אין ערובה שיהיה לי טוב שם (מצד שני גם היום לא טוב לי ככ). אני קצת מטילה ספק במקצועיות שלי כרגע (נורמטיבי? תקין?). יציאה מאזור הנוחות היא לא נוחה

כתבו לי קצת

נכון ! משה

אבל בתחושות הגוף זה אמיתי ומחזיק את המערכת. צריך לדעת "להסתכל מהצד" כדי להבין את זה.

מי עוד רגיש לריח של נאדים של עצמו?סופר צעיר

והאם ישנו טיפול מומלץ?

הטיפול הוא שינוי הרגלי המזון שלך - זה בוודאי ישפיעפ.א.

על מה שקורה המערכת העיכול ותוצאות לוואי.

הפחתת קטניות וירקות מצליבים  ( כמו כרוב) מפחיתה גזים באופן דרמטי. 

תודה רבהסופר צעיראחרונה
לפעמים בא לי לצעוקאנונימי (פותח)

"ראבק, פגעו בי!" פגעו בי שוב ושוב ושתקתי.

והגעתי נמוך, נמוך מאוד.

ואני לא מספר

ומרגיש שקוף.

כן רואה מסביבי אנשים מתבגרים

ומתחילים לחבר עוד ועוד נקודות עוד ועוד סימנים.

ומבינים שקרה שם משהו רע.

שיש שם משהו דפוק בעבר.

שמלווה ורודף אותך.

אני בעצמי מתבגר ועושה את התהליך הזה.

ושותק פחות.

אבל עם התהליך והזכרונות המציפים 

והתמונה המתבהרת

אני מזועזע

כמה שקוף הייתי

וכמה אני עדיין שקוף

כי אני לא מסוגל להוציא את המילים

להסביר לאנשים שאכפת לי מהם

לאנשים שפגעתי בהם

לאנשים שאכפת להם ממני

ואין לי לאן לברוח

ואין באמת נחמה

כי אף אחד לא יודע את האמת כפי שהיא

ולי כבר כבד להחזיק אותה לבד

כבד

כבד

משא

נטל

וכל מה שיש להם רק נקודות וסימנים,

ולא סיפור.

ואם אמות מחר בבוקר

והוא לעולם לא ישמע

אני אשאר חייב להם...

נשמע שיש סיפור מהעבראנונימי (3)

שקשה לך להשתחרר ממנו והוא עדיין כובל אותך... (גם לי יש סיפור כזה)

ממליצה לאמץ מבט נייטרלי על עצמך, כמה שיותר אובייקטיבי. עם עצמנו אנחנו משוחדים, קל לנו להתבוסס ברגשות ולטבוע בהם... אבל זה לופ שפוגע בנו. נסה להפריד רגע בין הקולות בתוכך ולהיות השופט מלמעלה, זה שעושה ביניהם שלום, המבוגר האחראי. לשמוע את קול הרגש, את קול השכל, ולתווך בחמלה. 

אם אפשרי, באמת עדיף ללכת לטיפול. באמת באמת. זה לא חולשה זה חוזק.

כל כך יפה ונכון.נחלת

אתמול בשבת, רפרפתי מעט ב"עד שליבך יתנגן" - אלומה לב המביאה באופן יוצא מהכלל את

שיטתה של הרבנית ימימה, שהיתה פסיכולוגית וגם , עד כמה שהבנתי, קשורה לתדר רוחני.

ממליצה. יש סדנאות עם מדריכות (אולי גם מדריכים) בשיטה שלה. יש גם מישהי ביוטיוב

שמלמדת. וגם מישהו. איני זוכרת את שמותיהם. מאוד כדאי. מאוד נוגע.

אותי מאד מעניין שיטת א.מ.ת. של מרים אדהאןאנונימי (3)
כן. מרים אדהאן טובה.נחלת
אין מיליםאנונימי (4)

ריגשת, מזדהה איתך, מרגיש את מה שעברת. גם אני עברתי את זה.

וכן, הצהריים קיבלתי תזכורת, אחת מני עשרות, מאז שזה (וזה וזה וגם זה) קרה. אף אחד בעולם לא יבין אותך. אף אחד לא יידע מה אתה מרגיש, מה מניע אותך לפעול, איזו מילה בדיוק מזכירה לך משהו - שאף אחד לא היה חולם בכלל שקרה...

וזה שורף את הלב ואת הנשמה כל פעם מחדש. וה"נחמת שוטים" היחידה היא שכמעט כולם עברו איזה משהו כזה. אז לפחות אני לא חריג. (ובכל זאת הם לעולם לא יבינו אותי).

אז כן, נגעת בי, אחי. (והפעם בהסכמה)

בתור נפגע פגיעה מינית בעבראריק מהדרום

אני יכול להגיד לך שיש משהו שאין לאנשים אחרים.

אתה היית שם ואתה יכול להדריך אנשים איך לצאת מהצרה הזו.

זו דרך מצויינת להפוך מנטל לנכס.

ואני משוכנע שאתה גם לא באמת נטל, גם אם אתה רואה בעצמך ככזה, יש לך מה להביא לעולם.

תודה שכתבתאנוני.מית
טיפול רגשיאנונימי (5)אחרונה

מאד מקווה שאתה מקבל טיפול רגשי ... מגיע לך להרגיש טוב...

מישהו פה משלב מיינדפולנס בחיים שלו?אנונימי (פותח)

אני אשמח מאוד לשמוע איך הגעתם לזה, אם דרך מטפל (למשל MBCT או MBSR) או דרך קורסים כאלה ואחרים לחיים?

אני. לעיתים. לא בצורה מאוד מקצועיתמשהאחרונה
מחפשת המלצות לפסיכולוגיתאנונימי (פותח)
שמתמחה בטראומה, פגיעות מניות וכו'.. באזור ירושלים. תודה!
מה עם ד"ר מרים אדהאן? נסי לשאול אצל "למרחב".נחלתאחרונה

בירושלים - רח' חירם, ליד רח' בשם ירמיהו. 

אולי יעניין אותך