אז אמנם נשואה 3 שנים, אבל הריון, לידה, הנקה, מניעה... יצא לי לטבול רק 7 פעמים למיטב זכרוני.
כל פעם מגלה עוד הלכה ועוד הלכה ומרגישה שאף טבילה שלי לא הייתה כשרה! ובעלי למד בישיבה רצינית, בין היתר בכולל הלכה של נידה (לא ברמה של להבחן, אבל יודע את ההלכות) ואומר לי שאחרי טבילה ובמיוחד אחרי קיום יחסי אישות כל עוד זה לא רוב הגוף או משהו שאני/ שאר העולם ממש מקפידים עליו ברמה שלא הייתי יוצאת ככה מהבית לאירוע אז הכל טוב.
אשמח שתכתבו לי את כל הדברים האלה שאני עלולה לפספס כי וואלה אני באמת מרגישה שלא משנה כמה אני משתגעת על המצווה הזאת (שמאוד קשה לי איתה, לא סובלת את ההרחקות ואת הטבילה) אז בסוף מרגיש לי שלא עשיתי מספיק טוב...
וגם כשאני כבר טובלת אני רק מתרכזת בלהיות אחרי ולשמוע את ה"כשר" ולהתחפף משם כמה שיותר מהר... אז בפועל לא זוכרת כיווצתי ידיים, פישקתי את הפה ואת הרגליים.. אין לי מושג. לא מרוכזת. מנסה לעוף משם כמה שיותר מהר. בבקשה אל תנסו לשנות את היחס שלי לטבילה, מותר לי שיהיה לי קשה עם זה. צריכה טכנית, רשימה של כל הדברים שיש מצב שפיספסתי. והסבר עד כמה אמורים להשתגע...
צריך לפקוח עיניים במים (ממש מפחיד אותי, אסור לעצום??)? לעשות עיון במישוש? עיון בהסתכלות חובה במראה ולא מספיק להסתכל ישירות על הגוף? לא מספיק אחרי המקלחת בבית, חובה גם במקווה? איפה במקווה בחדר התארגנות ? ליד הבור? אסור לסגור את הפה במים? ואם זה מגעיל אותי שיכנסו מים? כמה חייב לפתוח? פיסוק של הרגליים, כמה גדול? כי אני אישה מלאה... אז כאילו לגמרי שלא יגע הירכיים אחד בשני? אסור לכווץ את הידיים (מאיפה אני זוכרת מה עשיתי) ? לנקות את חורי העגילים באוזניים (מה? איך??) להוריד עור קשה ברגל (זה אינסופי!!) ? להוציא את כל הקשקשים (גם אינסופי אצלי) לראות שהורדתי את כל השמפו לגמרי לגמרי, אהמ נראלי שכן, אבל איך בודקים את זה? לקלף פצעים?? ברצינות?? לנקות אוזניים כמה אמורים לנקות? לא הבנתי... תמיד יש עוד קצת לכלוך.. כמה עמוק? לקלף קילופי עור? זה לא יפצע אותי??
ועוד דברים שבטח שכחתי 😭
אוך אני מרגישה שאני פשוט טמאה כל הזמן ואף טבילה שלי לא טובה... בעלי צודק או שהוא מקל כי הוא מתבייש לשאול רב? (מדגישה שלמד ברמה של ישיבה גבוהה, לא ברמה של מבחני רבנות)