לכתוב שהגעת לנישואין האלה בטעות ובחוסר ברירה זה קצת הכחשה של הבחירה שלך בו
יכול להיות שבחרת בו ממניעים שהיום נראים לך לא נכונים, אבל אז זו היתה בחירה חופשית, כפי המקום שהיית בו. ולכן, להסתכל על זה כטרימינולוגיה של טעויות קודם כל לא מקדמת את היכולת להיפתח באמת לאופציה שהיחסים שלכם יכולים להיות טובים, כי כל הזמן נושפת לך בעורף הידיעה שעשית טעות, ושממילא לא יכול להיות שיהיה טוב באמת. אולי רק חצי כזה, כי זו בכל זאת טעות, אז כמה נתקדם כבר..?
וזה עניין שלפעמים אנחנו לא מודעים אליו אפילו אבל משפיע.
בנוסף לכך,הרבה פעמים אנחנו מתאמצות המון, אבל בכיוונים הלא נכונים. וזה גורם לריחוק רגשי כי מרגישים חוסר היענות של בן הזוג שיוצרת מסך בינינו, גורמת לירידה במשיכה, גורמת לרתיעה, לתחושה של אין אהבה בינינו. זוגיות זה דבר שצריך לתחזק תחזוק אישי של כל אחד מאיתנו קודם כל, ותחזוק של התקשורת והאינטימיות הרגשית
כתבת שאתם מתנהלים על מי מנוחות כביכול, אבל בפנים מבעבע בך קושי עצום וחוסר, שגם אינו נענה על ידו כשאת באה לנסות לפתוח את זה, אבל לא רק זה - את גם סוג של משלימה עם זה (אני כותבת את זה על סמך העובדה שכתבת שתקופות ארוכות קיימתם יחסים למרות הקושי, למרות שכאב לך וכו, התנהלות על מי מנוחות, אין ריבים וכו) ואני חושבת שכבר חצית את הקו שבו מתנהלים על מי מנוחות וזה הזמן להחליט "לשבור את הכלים" ברמה התאורטית ולפעול ממקום שיותר יקדם אותך.
בפועל למה אני מתכוונת.? לשינוי ההתנהלות שלך מול האדישות שלו לקושי שלך
כשאת מקבלת התנהגות שלא נכונה לך רגשית, לא מדויקת לצורך שלך, זה לא נכון להישאר על מי מנוחות.
זה גם לא מאותת לבן הזוג על הקושי ברמה שאת חווה אותו (וגם כשאותתת הוא מחכה שיעבור לך, כי בסוף הכל ממשיך כרגיל וע"על מי מנוחות") וזה מה שיוצר מטענים רגשיים קשים ותחושה של חוסר רגישות ואדישות וניכור לקושי שאת חווה.
כשאת לא נשארת בפגיעות שלך ומנכיחה אותה, ו"מעבירה" את זה (גם אם זה נובע מתוך אמונה שכלום לא ישתנה, אבל בפנים הציפייה עדיין קיימת) ובן הזוג לא מקבל את האיתות הנכון ממך שכלו כל הקיצין, זה גורם לכך שהוא לא מבדיל בין מצבים בהם הוא צריך להתאמץ ולשנות עבורך, לבין מצבים בהם הכל בסדר וזה המצב המעפן הרגיל שלנו (יעבור לה)
ולכן, הדבר שהייתי שואלת את עצמי פה - היא האם הצבתי את הגבולות שלי נכון
זה לא בא להגיד שזה בסדר כשהוא מתעלם מקושי ניכר שלך, זה בא בעצם לשאול כמה הוא מודע לו, לשבר הזה שמתחולל בתוכך, ולעוצמה שלו באמת