התלבטות קשה - מפרסמת גם פה בנוסף לנשואים טרייםסירה

אשמח לתובנות

נשואים כמה שנים עם ילד אחד בן 5

מונעים מבחירה

אבל פתאום יש לי ספקות

הזוגיות די מקרטעת לפחות מבחינתי ושקלתי ברצינות גירושין יותר מפעם אחת

מבחינת בעלי הכל טוב הזוגיות סבבה לגמרי מבחינתו

שנינו מאוד מזניחים את הזוגיות ואני לפחות חסרת מוטיבציה לנסות לשקם אותה

מבחינת בעלי אין מה לשקם או לטפל כי הכל טוב

אנחנו כבר לא צעירים ואני חושבת שהבן שלנו צריך עוד אח/ות אחד לפחות

לא רוצה להשאיר אותו לבד בעולם אחרי שנמות וגם עכשיו אני רואה שהוא די משועמם בבית וחסר לו מאוד החברה

זה השיקול היחיד שלי להיכנס להריון שוב

באופן אישי אני לא רוצה עוד ילדים טוב לי ככה אבל אני באמת חושבת שלטובת הבן שלנו כדאי שיהיה לו עוד אח/ות

אני לא בונה על בעלי ולוקחת בהחלט בחשבון אפשרות של פרידה בעתיד

אני יודעת שלא מביאים ילדים לזוגיות לא טובה אבל מבחינתי זה כמו ללדת מתרומת זרע. אם אכנס להריון זה לא יהיה במטרה או תקוה לשינוי לטובה בזוגיות אלא נטו בשביל טובת הילד.

מה אומרים?

בעיניירושלמית במקור
טיפול זוגי ואז אם חלילה גירושין - יהיה לו בע"ה חצי אח מזוגיות חדשה שלך. לכל אחד מגיע לחתור ולזכות בזוגיות אוהבת
אבל כל זה יכול לקחת הרבה זמן ואני כבר לא צעירהסירה
כך שלא בטוח שאצליח ללדת שוב גם אם אמצא זוגיות אחרת...
לייצב זוגיות - או לפחות לעלות אותה על מסלול טוברחלי:)

לא תמיד לוקח ככ הרבה זמן , ולפחות כדאי לנסות כדי להבין את הכיוון.

גירושין וזוגיות חדשה מסכימה איתך שיכול לקחת זמן .

חוץ מזה שבעיני את צריכה להיות הוגנת עם בעלך ולומר לו גם את הנתון הזה שאת שוקלת גירושין לפני שמחליטים על הריון נוסף. 

אזירושלמית במקור
להקפיא עכשיו ביציות (וגם עוברים למקרה שהטיפול הזוגי יצליח)
לא מתגרשים בשביל להשתדרג בזוגיותמקרמה

מתגרשים כי הכאן ועכשיו הוא רע

והלבד עדיף על הביחד

אפחד לא מבטיח לה שתהיה עוד זוגיות

או עוד ילד 

לא הבנתי תגובתך. הצעתי לה דבר ראשון טיפול זוגיירושלמית במקור
אחרי טיפולמקרמה

במידה ולא מצליח

את ההחלטה להתגרש צריכים לקבל לא כי חותרים לזוגיות אחרת

כי אפחד לא מבטיח כלום

יכול להיות שהיא תשאר לבד...

מתגרשים רק אם להישאר ביחד זה רע מאוד

שכבר מעדיפים להישאר לבד

התגובה מיועדת אלי?ירושלמית במקור
כן, להודעה לא הבנתי, התבלבלתי בשרשורמקרמה
אז אענהירושלמית במקור
שוב, שלא מבינה מה בהודעתי סותר מה שכתבת. זו היתה תגובתי:

"בעיני, טיפול זוגי ואז אם חלילה גירושין - יהיה לו בע"ה חצי אח מזוגיות חדשה שלך. לכל אחד מגיע לחתור ולזכות בזוגיות אוהבת"

אז תקראי בבקשה שוב ותראי שבעצמי אמרתי שהיא צריכה *לחתור* לזוגיות אוהבת, ושבעצמי אמרתי *שהחתירה הזו נעשית קודם כל בטיפול זוגי.*

אם הבעיה לדעתך זה שכתבתי "לחתור ולזכות" - זה כמו בהגרלה... אין הבטחה שחתירה מביאה זכיה אבל צריך להשתדל ולפחות למלא כרטיס... את יכולה להתעלם מהאות ו' כמובן אם זה יותר מסתדר לך.

מה שהתכוונתי זה שהחלטה עלמקרמה

גירושים לא יכולה להיות כחלק מהשאיפה למצוא זוגיות טובה יותר

כי זה עלול להיות צעד בלתי הפיך שסופו בדידות - כי הזוגיות הטובה יותר לא בהכרח תגיע

החלטה על גירושים היא כי היא לא רואה עתיד והווה לזוגיות הנוכחית ואין מצב להישאר בה- והגירושים עדיפים גם אם התוצאה שלהם תהיה בדידות וחוסר זוגיות

את התקווה והשאיפה לפרק ב - צריך להשאיר אחרי שתם פרק א

גם כי היא לא מאפשרת הזדמנות לפרק א להשתקם

וגם כי היא לא בהכרח תגיע ואי אפשר ולא נכון לקבל החלטה להתגרש על סמך תקווה שכזו

כרגע היא בכלל לא מעוניינת להיטיבירושלמית במקור

לעצמה את הזוגיות ומתוך כך את החיים.

ההמלצה שלי היתה על טיפול זוגי כדי ליצור לעצמה משהו טוב ואוהב בזוגיות. בגלל שכן, זה דבר חשוב שראוי לחתור אליו... משימת חיים כמו שנשים פה בפורום מגדירות את זה גם בנישואין טובים...

ובגלל שהיא עצמה כתבה שאולי מעוניינת בגירושים, ציינתי שהזכות (ובעיני, גם החובה) *לחתור* לזוגיות טובה היא חשובה ומגיעה לכל אחד, ובכל מקרה קודמת לרצון בעוד ילד לתוך נישואין רעים רק לשם הטבת מצבו של הגדול, והוספתי שאם הטיפול הזוגי *לא יצלח* (בהגדרה שלך, שאני כמובן מסכימה איתה - שכלו כל הקיצין) אז תהיה לה האפשרות *לחתור* למציאת זוגיות אוהבת *גם אם היא לא תמצא כזו*... ובטח לא להביא יחד למצב כזה. אח"כ היא ציינה שמבוגרת אז הצעתי לשמר פוריות (כולל עוברים, איתו) שוב כדי לאפשר להתפנות בשקט להצלחת הטיפול הזוגי...

בכל מקרה בהודעתי זה היה ברורירושלמית במקור
שלא *מתגרשים* בשביל למצוא זוגיות אחרת.
אלא מטפלים.ירושלמית במקור
למה להכניס במודע עוד ילד למערכת של הורים גרושים?רחלי:)

חד משמעית לטפל קודם כל בזוגיות ומחליטה ברצינות מה לעשות איתה , צריך לקחת בחשבון גם את ההשלכות של אותו ילד או ילדה שיוולדו.

ממליצה לך לקרוא קצת על ההשפעות של גירושין על הילדים, אם ככ חשוב לך הרגשות של הילד שלך אולי כדאי קודם לדאוג לו לבית יציב. 

מבינה לגמרי את השיקולים שלך, אין לי מושג האם זהקופצת רגע
'מוסרי' או הוגן אבל גם אני חושבת שהייתי רוצה להביא עוד ילד בנסיבות האלה. 
תודה!סירה
איזו התלבטות כואבת....פאף

אני יכולה להבין אותך ואת הרצון לאח בשביל הילד שלך, גם במקרה של גירושים-יהיה לו אח שחווה את זה איתו , זה לא כמו בע''ה אח מזוגיות פרק ב... זה אח שחווה איתו הכל.

אני כן חושבת שהריון ולידה זאת תקופה מאתגרת גם ככה, וכן כדאי ללכת לטיפול זוגי או טיפול אישי עבורך כדי לשמור על יציבות בזמן הזה, ואולי -מי יודע? אולי גם תצליחו כן לשקם את הזוגיות שלכם, וגם אם לא-אולי זה יאפשר פרידה ממקום שלם יותר...

מה בעלך חושב על עוד ילד?

אני בטיפול אישיסירה
ניסיתי ללכת ליעוץ זוגי לבד רק חידד את הרצון שלי להתגרש
בעינייoo

זה תלוי באווירה בבית

אם היא טובה, הגיוני להביא עוד ילד. אם יש מתחים לעיתים קרובות, לא כדאי להביא ילד נוסף.

בעיקרון הכל סבבה ברמה השטחיתסירה

אין מריבות

אבל אני מבפנים לא אוהבת, לא מעריכה ולא מעוניינת בו בכלל. 

כשהתחתנתם כן היתה אהבה?האור שבלב

הרבה (מלא) פעמים החיים שוחקים, ושוכחים. ושטף והעומס והיומיום וההרגלים..

ואגלה לך סוד.. אנחנו 20 שנה נשואים: כן, אצל כולם יש עליות ומורדות.. ולא, לא סרט הוליווד.. בעיקר השקעה, עבודה על המידות, על הכעס, על העין טובה על הסבלנות. מסתבר כשהרבה לחץ יורד, והרבה אי הבנות מדוברות- אפשר למצוא את הרגעין הזה שאיתו התחלת ורצית את בעלך-

תשמעי זוגיות זה וואחד השקעה מידותית, אם לא עושים את העבודה הזאת: לא רואה סיכוי בכלל לזוגות להשאר אחריי כמה שנים טובות.. אין מצב.. אבל זה בכל זוגיות ever.

וכשמבינים שזה הבעל שלי, זה לא שמחכה לי בעל אחר מאחורי הסיבוב, והוא אב לילדיי, ויש לו והוא בעצמו עם גרעין טוב- פשוט יש לו עומס כרגע/ פוסט טראומה מהמלחמה/ עייף/ עובר עליו משהו: אז עובדים על הזוגיות. ולא פוזלים הצידה, אלא עובדים עובדים עובדים. 

מצידי לא היתה אהבה בכללסירה

ממש קיוויתי שהוא יבטל את החתונה לפני החתונה. לי לא היה אומץ לעשות את זה כמו שלא היה לי אומץ להיפרד ממנו בתחילת הקשר.

הוא היה מאוהב בי.

ישoo
זמנים/ סיטואציות בחיים שאפשר להניח רגע לזוגיות ולהתמקד בדברים אחרים כמו גידול ילדים/ התפתחות אישית/ משהו אחר

אז זה יכול להיות רעיון טוב ללדת עוד ילד ואולי בינתיים לחזק את החלק של השותפות עם בן הזוג שצריכה להיות טובה בכל סיטואציה עתידית שתבחרי

אבל זה לא תרומת זרע...מקרמה

בעיני זה לא כזאת מחשבה הזויה

אבל בשני תנאים

1. רק בשקיפות מלאה מול הבן זוג

2. רק בתנאי שהיה ואת מחליטה להתגרש- את יודעת שתצליחו להתנהל בהורות משותפת רגועה וטובה ויצירת סביבה בריאה לילדים

(וזה לא יקרה אם לא יתקיים סעיף 1 ותתייחסי לזה כתרומת זרע)

האמתהמקורית

שזה לא כזה הזוי בעיניי

אבל ממליצה על טיפול אישי במקביל

נראה לי תמוה שאת מרגישה ככ שונה מבעלך

כותבת כמה נקודות שעולות לי מדברייך...מתואמת

1. את יודעת להצביע על הנקודה שבגללה את לא חווה את הזוגיות שלכם כטובה? כי נראה לי שנדיר שיש פער כזה בתחושות של בני הזוג, שאחד מרגיש טוב מאוד בזוגיות והשני מרגיש רע מאוד...

לי נשמע שכדאי ללכת לטיפול זוגי - לא עם בעלך, אלא לבדך.

2. כדאי לבדוק אם מבחינה הלכתית מותר להיות ביחד כשלך יש מחשבות להתגרש. אם זה הפוך אני יודעת שזה נקרא "בני גרושת הלב"...

3. אם המצב כל כך גרוע מבחינתך - איך את מסוגלת לקיים יחסי אישות? אישה בדרך כלל צריכה להרגיש קרבה נפשית בשביל להגיע לקרבה פיזית...

ואם את מסוגלת לקיים אישות - אז אולי המצב לא נורא כל כך?...

4. אני חושבת שיש סיכוי קלוש שילד נוסף דווקא יקרב ביניכם. אבל לא יודעת אם כדאי לקחת את הסיכון.

5. באמת נשמע לי שיש פה דווקא בסיס לעבודה זוגית טובה כדי שתוכלו להמשיך לחיות ביחד. כלומר - לא פירטת בכלל, אבל גם לא כתבת דברים נוראיים. ובאמת - לא כדאי לחשוב על גירושין רק כדי למצוא אולי מישהו אחר טוב יותר... רוב הסיכויים שפשוט תמצאי את עצמך לבד, עם ילד או שניים ועם אבא שלהם שלא נעלם מהשטח, אלא צריך גם הוא את הקשר איתם, וכבר הרבה יותר קשה ככה לנהל את ההורות...

הרבה הצלחה וטוב בכל מה שתבחרי!❤️

לגבי 1- גם לי נשמע קצת תמוהסבב ולא סבבה

האם הלכתם לטיפול מקצועי ממושך?

כי נמשע שיש דברים שלא דוברו

או שלא דוברו נכון

מנסיוני אפשר גם שנים להתקע באותה צורת תקשורת בה כל אחד מדבר מהזוית שלו ומהץפיסת עולם שלו ולא באמת קולט וקשוב ומבין את הצד השני

ומגיב באוטומט של עצמו

ומטפל יכל לזוג לצאת מהלופ בתקשורת ולפחות ללבן את הדברים עד הסוף

הז מאוד כללי לומר 'לא טוב לי'

יש לזה סיבה

זה לא ה-כ-ל לא טוב..

את לא מתארת גבר עם מידות רעות או אלים או פוגעני.. נשמע יותר שלא מקבלת מענה לצרכים שלך בנושאים מסוימים..

ואיך עובדים עם הבקשה שלא מתממשת ואיך

מתנהלים מולה יחד זה דבר שכדאי לעבוד וללמוד עם איש מקצוע מנסיון..לבד זה קשה

נכון הוא לא אדם רע בכללסירה
אבל יש לי עליו כל כך הרבה מטענים שעם כל הטוב שלו אני לא מצליחה לרצות אותו או לאהוב אותו
אז יש בסיס מצוין לעבודההאור שבלבאחרונה
בעיקרון משברי אמוןסירה

לא התחתנתי מאהבה אלא מלחץ ואני די מתחרטת על זה

יש בינינו הרבה פערים

בכל מקרה ניסיתי לאהוב ולתת צ'אנס לזוגיות הזאת

בעלי לעומת זאת היה מאוהב מעל הגג וברגע שהתחתנו אני חושבת שהוא הרגיש שאני בידיים שלו כבר ולא צריך להתאמץ

זה כמובן הוריד לי ממנו מאוד והקשה עליי לפתח כלפיו רגשות חיוביים

הוא הסתיר ממני דברים משמעותיים ושיקר לגביהם לא מרוע אלא מפחד שאגלה כי הוא ידע טוב מאוד שזה עלול לסכן את הנישואים שלנו. לא מדובר על בגידה אבל מבחינתי זו היתה פגיעה קשה באמון ולמרות שמבחינתו זה היה ועבר אני לא באמת סולחת לו מה גם שהוא לא ממש ניסה לתקן את המצב

יש בי המון כעס כלפיו וגם חוסר הערכה

לגבי יחסים אני מתחמקת מזה כמה שאפשר אבל בהחלט תקופות ארוכות קיימתי יחסים תוך כדי סבל וגם עם כאבים ורק התפללתי שזה ייגמר כבר.

ניסיתי ללכת לייעוץ זוגי לבד חוץ מלחדד אצלי את הרצון להתגרש זה לא קידם אותי

בעלי לא מעוניין בטיפול זוגי

דווקא המחשבה על להישאר לבד ממש לא מפחידה אותי ואני בהחלט מצפה ומקווה שגם אם נתגרש הוא יישאר מעורב בחיי הילדים. אני ממש לא מתכוונת לריב

נשמע ממש מורכב...מתואמת

לא יודעת מה עוד לומר חוץ מלהמליץ שוב ללכת לייעוץ טוב, כדי לפחות לא לעשות את התהליך הזה לבד... וגם כדי לקבל הדרכה איך להעלות בפני בעלך את המחשבות שלך בלי שהוא ינפנף אותך.

בכל אופן, לא נשמע לי שכדאי להביא ילד מראש למצב מעורער כזה. במיוחד שהורמונים של היריון ולידה עלולים להשפיע עלייך לרעה... את צריכה לשמור על הנפש שלך חזקה❤️

בתרומת זרע אין מזונות..אני10
אם את נכנסת לתהליך הזה בידיעה שגירושין זה אופציה סבירה, ראוי לדבר על זה עם בעלך. אולי לא בא לו להיות תורם זרע ומממן? 
את צריכה לשאול את בעלך מה דעתודיאט ספרייט

האם זה נכון להביא ילד לזוגיות כשההורים רוצים להתגרש?

לך יש את התשובה- את רוצה.

מן ההגינות לשאול לדעתו. מה שכנראה לא תעשי.

אז להניח אותה.

את מניחה שלא? אז אל תביאי.

האמתאורוש3

שמתוך ניסיוני הלא רב בינתיים בעולם טיפולי הפוריות זה לא נשמע לי משהו הזוי. אם היית שואלת אותי לפני כמה שנים הייתי עונה אחרת לגמרי.

מה שבעיקר מפריע לי במה שכתבת זה שאין לך רצון. הייתי עובדת על הנקודה הזו כי זה יכול להוביל למקומות לא טובים, דיכאון חלילה וכזה. כי עוד ילד זה מתנה אבל גם ''תיק'' לכל החיים. וצריך רצון מעבר לרצון שהוא נטו בשביל הילד הראשון. כי ההשלכות הן עליך לתמיד. לא חייב רצון יוקד ושורף. אבל כן רצון כלשהו בעיני. גם לטובתך אבל גם לטובת הילד שייוולד...

ומישהי כתבה פה על בעיה הלכתית אז כדאי לבדוק את העניין. אני לא יודעת.

החלטות טובות. 

תודה. את צודקת בעניין הרצוןסירה

אני מאמינה שאם אלד עוד ילד אני אוהב אותו.

אבל זה בהחלט יהיה קשה

תלכי על זה ותלדי עוד ילד אחד לפחות, אם לא יותרסיה

אם את לא מתכננת להתגרש היום

הגיל שלך מתקדם, את לא פה ולא שם, שלא תשארי קרחת.

לפחות שיהיו לך עוד ילדים ,תתמקדי באהבה שלך אליהם זה ימלא לך את החיים.

כמובן שמלכתחילה זה לא תחליף לבעל, אבל את במילא לא הולכת להתגרש מחר זה נשמע.

אם תתגרשו עוד מספר שנים הוא תמיד יוכל להתחתן עם אישה צעירה וללדת עוד, את הרכבת שלך תעבור.

ולכי תדעי אולי דוקא עוד ילד יפתח אצלו משהוא בלב.

אז בעיני דורש עבודה עכשיואורוש3
על לרצות באמת עוד ילד למרות הקושי. לא פייר לילד לבוא לעולם כדי שאח שלו לא יהיה לבד. ילד צריך להרגיש רצוי ואהוב...
אני חושבת שמשהו בסדר העדיפויות קצת שגויממשיכה לחלום
לדעתי (וזאת באמת רק דעתי, אז את לא חייבת להתייחס) יותר ממה שילד יתרם מאח הוא יתרם מבית יציב עם הורים אוהבים. גירושיםצזה לא פשוט בכלל עבור ילדים. כמובן שאם צריך אז עושים את זה למרות הכל אבל זה לא פשוט ולא אידאלי.

נראה לי הרבה יותר חשוב להבין למה את לא מעוניינת לשפר את הזוגיות ולמה בעלך לא רואה את הקושי שלך ומרגיש שהכל מצוין

נקודה נוספת, לא בטוחה שנכון להביא ילד רק בשביל אח שלו, צריך לרצות את הילד בעצמו

גדלתי בבית עם הורים שנשארו יחד רק בשביל הילדיםסירה

זה היה נורא.

חבל שהם לא התגרשו כשהיינו קטנים.

אני לא מעוניינת לשפר את הזוגיות כי אני לא אוהבת לא נמשכת ומרגישה שהגעתי לנישואים האלה מחוסר ברירה ובטעות.

חוץ מזה שבמשך השנים למרות נתוני הפתיחה הלא מזהירים האלה בהחלט ניסיתי לעבוד ולהשקיע ולא ראיתי שזה עזר, להיפך. בעלי רק הרגיש יותר ויותר נח לעשות מה שהוא רוצה

לבעלי טוב כי ברמה הטכנית אנחנו מסתדרים לא משגעים יותר מידי אחד את השני, חיה ותן לחיות. ואצלו יש את המשיכה והאהבה הראשונית מה שאצלי אין.

גם כשאני מנסה להציף את הקושי הוא כמובן מתחמק ומנסה להדחיק ומחכה שזה פשוט 'יעבור לי' ואני אשכח מזה

השורה האחרונה שכתבת נראה ממצה את הענייןזמינה

ממה שכתבת נראה שאת באמת מנסה לעבוד על הזוגיות ולפתוח קשיים ובעלך לא משתף פעולה, והוא  לא מאפשר לך לפתוח דיון על זה עקב קושי שיש לו לפתוח דברים בתחום ( חסימה שיושבת על קושי רגשי  אבל אני לא מכירה והדרך שלי לראות דברים דרך מה שכתבת..)

ברגע שאת צוברת את הקשיים בתוכך והדברים לא נפתחים באופן מיטבי זה גורם לריחוק רגשי כי כל אחד מתבצר בעמדות ובתפיסתו ואין מרחב רגשי משותף שמאפשר לפתוח גם הכאב ולברר יחד את ההשקפה של כל אחד וביחד לנסות להתקדם.  

נשמע שכדאי ללכת לייעוץ אם לא ביחד אז לפחות לחוד..

הוא יודע שהוא עלול לאבד אותך???מקרמה
או שמחשבות יל גירושים היו בניך לבין עצמך?
אנחנו הרבה פעמים משחזרים התנהלות של ההוריםשושק'ה

נשמע שאת לא רוצה לשחזר אבל רק ברמה נמוכה של מאמץ.

ההורים לא הסתדרו ונשארו בכל זאת ואת לא רוצה לשחזר את זה.

אז את רוצה להתגרש. למה לא התגרשת עד עכשיו?

אפשר גם לשנות את הדפוס של ההורים בדרכים אחרות. כמו לחזק את הנישואים. משיכה והערכה זה דבר שניתן לעבוד עליו.

הייתי מתחילה מטיפול שיעזור לי לשנות דפוסים. ולהאמין ממש שאפשר לזכות לזוגיות טובה ממש!

מנסיון

אני רוצה להגיד לך רגע משוהמקורית

לכתוב שהגעת לנישואין האלה בטעות ובחוסר ברירה זה קצת הכחשה של הבחירה שלך בו 

יכול להיות שבחרת בו ממניעים שהיום נראים לך לא נכונים, אבל אז זו היתה בחירה חופשית, כפי המקום שהיית בו. ולכן,  להסתכל על זה כטרימינולוגיה של טעויות קודם כל לא מקדמת את היכולת להיפתח באמת לאופציה שהיחסים שלכם יכולים להיות טובים, כי כל הזמן נושפת לך בעורף הידיעה שעשית טעות, ושממילא לא יכול להיות שיהיה טוב באמת. אולי רק חצי כזה, כי זו בכל זאת טעות, אז כמה נתקדם כבר..?

וזה עניין שלפעמים אנחנו לא מודעים אליו אפילו אבל משפיע.

בנוסף לכך,הרבה פעמים אנחנו מתאמצות המון, אבל בכיוונים הלא נכונים. וזה גורם לריחוק רגשי כי מרגישים חוסר היענות של בן הזוג שיוצרת מסך בינינו, גורמת לירידה במשיכה, גורמת לרתיעה, לתחושה של אין אהבה בינינו.  זוגיות זה דבר שצריך לתחזק תחזוק אישי של כל אחד מאיתנו קודם כל, ותחזוק של התקשורת והאינטימיות הרגשית 

כתבת שאתם מתנהלים על מי מנוחות כביכול, אבל בפנים מבעבע בך קושי עצום וחוסר, שגם אינו נענה על ידו כשאת באה לנסות לפתוח את זה, אבל לא רק זה - את גם סוג של משלימה עם זה (אני כותבת את זה על סמך העובדה שכתבת שתקופות ארוכות קיימתם יחסים למרות הקושי, למרות שכאב לך וכו, התנהלות על מי מנוחות, אין ריבים וכו) ואני חושבת שכבר חצית את הקו שבו מתנהלים על מי מנוחות וזה הזמן להחליט "לשבור את הכלים" ברמה התאורטית ולפעול ממקום שיותר יקדם אותך.

בפועל למה אני מתכוונת.? לשינוי ההתנהלות שלך מול האדישות שלו לקושי שלך 

כשאת מקבלת התנהגות שלא נכונה לך רגשית, לא מדויקת לצורך שלך, זה לא נכון להישאר על מי מנוחות.

זה גם לא מאותת לבן הזוג על הקושי ברמה שאת חווה אותו (וגם כשאותתת הוא מחכה שיעבור לך, כי בסוף הכל ממשיך כרגיל וע"על מי מנוחות") וזה מה שיוצר מטענים רגשיים קשים ותחושה של חוסר רגישות ואדישות וניכור לקושי שאת חווה.

כשאת לא נשארת בפגיעות שלך ומנכיחה אותה, ו"מעבירה" את זה (גם אם זה נובע מתוך אמונה שכלום לא ישתנה, אבל בפנים הציפייה עדיין קיימת) ובן הזוג לא מקבל את האיתות הנכון ממך שכלו כל הקיצין, זה גורם לכך שהוא לא מבדיל בין מצבים בהם הוא צריך להתאמץ ולשנות עבורך, לבין מצבים בהם הכל בסדר וזה המצב המעפן הרגיל שלנו (יעבור לה)

ולכן, הדבר שהייתי שואלת את עצמי פה  - היא האם הצבתי את הגבולות שלי נכון 

זה לא בא להגיד שזה בסדר כשהוא מתעלם מקושי ניכר שלך, זה בא בעצם לשאול כמה הוא מודע לו, לשבר הזה שמתחולל בתוכך, ולעוצמה שלו באמת

יכול להיות שאת צודקתסירה

הצבת גבולות זה בהחלט משהו שאני לומדת

לגבי הבחירה זה חד משמעית היה טעות. הרגשתי במלכוד ושאני לא יכולה לסרב. זו ממש לא הייתה בחירה חופשית אלא הסכמה בלית ברירה. וכן זה אוכל אותי

אני חושבתהמקורית

שלאכול את עצמך זה להיכנס למצב קורבני, שגם בהווה לא מאפשר לך בחירה. לפחות מבחינה תודעתית.

מה את רוצה בסופו של דבר? זוגיות מאושרת? להרגיש אהובה, שמישו רואה אותך, קשוב אלייך, מישהו להישען עליו, לא? כמו כולנו בעצם.. שיא ההגיוני

את יכולה לנסות לדחוף לבחירה הזו גם היום

בהצבת גבול

בהרמת דגל

בלא להרגיש כנועה ולתת לחיים לחלוף על פנייך כצופה מן הצד

לדעתי קשה לחיות במצב כזה שהוא פרווהשושק'ה

מה הדרייב להשאר יחד? נוחות?

את מאמינה שיכול להיות טוב?

למה התחתנתם?

את חושבת שהפרווה הזה יהיה עם כל גבר שתתחתני איתו או ספציפית עם בעלך?

נוחות, ביטחון כלכלי, ילד משותףסירה

מאמינה שאפשר לחיות כמו שאנחנו חיים עכשיו אולי עם תקשורת יותר טובה, לא מאמינה שאצליח לאהוב אותו

התחתנתי משילוב של רצון לברוח מהבית, הרבה לחץ מצידו ואמונות שגויות לגבי זוגיות (למשל שלא חייבים לאהוב בשביל להתחתן ואהבה נבנית עם הזמן. האמנתי בזה מאוד והיום אני חושבת שזו גישה הרסנית ואיומה)

הפרווה הזה הוא עם בעלי

היו גברים בעבר שרציתי והייתי מאוהבת בהם 

אני גם חושבת שזו גישה הרסנית ואיומהשושק'ה

אבל שאם כבר ה' שם אתכם יחד ובעלך מרגיש שסבבה אז יש פוטנציאל.

חוץ מזה שלפעמים אנחנו רואות יותר במיקרו וגברים יותר במאקרו אז במקרו סבבה לכם ובמיקרו יש דברים שכדאי לעבוד עליהם כי הם דורשים תיקון

לאים...

לטובת הילד לנסות לעבוד על הזוגיות.

דווקא עכשיו שהוא בן 5 ועצמאי, לשים אצל ההוגים לסופ"ש וללכת לחופשה זוגית.

לצאת לדייטים, להחיות את הזוגיות אם אפשר.

אם סה"כ בעלך אדם טוב ואבא טוב, אז לעבוד על הזוגיות.

זה הרבה יותר יתרום לבן מעוד אח/ות ובמיוחד שאת גם לא ממש מעוניינת. ילד הוא ילד, במלוא מובן המילה. הוא לא צריך להגיע לעולם כילד לא רצוי, כדי לספק חברה לבן הבכור. כשגם ילד מוסיף הרבה מתח בזוגיות ורוב הסיכויים שהזןגיות לא תשרוד דוקא בגלל זה

ילד הוא לא תחליף לשעמום של אח שלואמאשוני

ילד הוא עולם מלא בפני עצמו.

הוא לא אמור למלא פונקציה "בשביל האח הגדול שלו"

נכון שגם במצב של גירושים יותר קל לילדים להתמודד כשיש אח נוסף בתמונה, אבל אותי זה מחריד לחשוב שמביאים ילד שלא מתוך רצון שהוא יהיה קיים בעולם, כעולם בפני עצמו. זה עוד לפני הדיון על הזוגיות.

את אומרת שאת תאהבי את הילד, ועדיין אם האהבה הזאת מגיעה ממקום של ליהטיב עם הגדול- אז לא. השיקולים לא מונחים במקום הנכון.

ואם הדעה הזאת עצבנה אותך, אז אולי את כן רוצה עוד ילד כאדם בפני עצמו. זה חלק מהבירור.

כמובן שילד הוא לא תחליףסירה

ואולי כמו שהצגתי את זה זה קצת קיצוני

אבל אני חושבת שכל אחד שמתכנן להביא ילדים מביא אותם משיקולים מסוימים

חלק עושים את זה כי הם רוצים ומשתוקקים לילד. זה בעיניי סופר אגואיסטי.

השיקולים שלי קצת שונים ולמען האמת אני חושבת שהם פחות אגואיסטים מסתם רק לרצות שיהיה לי עוד ילד.

אין דבר כזה "סתם לרצות שיהיה לי ילד"אמאשוני

מאחורי הכמיהה הזאת לילד עומד רצון לבנות עולם והמשכיות הדורות ורצון להיטיב עם הילד.

אולי יש הורים יוצאי דופן שמביאים ילד בתור שעשוע בשבילם, אבל אם כן אז עדיף לגדל כלב, הוא חמוד גם ודורש הרבה פחות.

ילד הוא עולם והוא דורש את המשאבים לכך, ולכן גם צריך להגיע משיקולים של לרצות *אותו* קיים בעולם.

לצורך העניין נניח כשהילדים יתבגרו הם יחליטו כל אחד לצאת לדרכו לחיות איך חייו בנפרד,

לא מתוך מריבה או משבר, סתם מתוך החלטה אישית חופשית.

האם מבחינתך זה יהיה בזבוז בדיעבד שגידלת ילד נוסף?

הרי ממילא הגדול יחיה כאדם ללא אחים וללא הורים מתישהו. (כנראה שבשלב הזה יהיה לו כבר נכדים אגב)

או נגיד חס וחלילה, אבל רק בשביל ההמחשה של הסיטואציה, נניח והילד הנוסף יהיה ילד עם צרכים מיוחדים שלא יוכל לספק לאח הגדול את החברות הזאת שבין אחים, האם תתבאסי לגדל אותו?

לא שואלת אן תתבאסי שהם לא חברים. האם תתבאסי שהוא קיים בעולם? שסחבת אותו 9 חודשים ועכשיו גם צריך לגדל אותו.

תחשבי שזה גם יותר מאמץ וגם לכאורה ללא תועלת כי הוא לא יוכל לספק את הצורך בשבילו הוא בא לעולם..

כמובן הכל רק בתיאוריה, בע"ה תזכי לילדים שמחים ומאושרים שיהיו חברים טובים.

רק מחדדת את הדילמה לתרחישים שונים כדי שאת תוכלי לוודא איפה את מונחת ביחס לסוגיה הזאת.

כי איפה שאין קונפליקט אין בירור.

אם תחשבי על זה בתור או או, תוכלי לברר עם עצמך אם את באמת רוצה עוד ילד או לא.

בהחלט לוקחת בחשבוןסירה

כמובן שאף אחד לא מבטיח לי שאם אביא עוד ילד הם יהיו חברים

ותמיד יכול להיות ח"ו מצב של ילד לא בריא

אני אוהב אותו בכל מצב ואין בי שום ציפיה שימלא תפקיד מסוים

פשוט מטבע הדברים משפחה שיש בה יותר מילד אחד יש יותר אינטראקציות (חיוביות ושליליות) יש יותר ביחד ויותר הרגשה של משפחה.

להיות בן יחיד מרגיש לי כמו משהו מאוד עצוב ובודד 

אוקי אז ענית לעצמך את התשובהאמאשוני

את רוצה את הילד בפני עצמו. זה שהם יהיו שניים זה בונוס, לא השיקול הקובע.

את חייבת להיות מתואמת עם בעלך!כמהה ליותר

בעיני זה ממש לא מוסרי להביא עוד ילד, כל עוד שיש לך מחשבה על גירושין. 
בעלך חייב להיות מיודע על התכנון של גירושין, ולהיות חלק מהדיון הזה.

אני ממש מזועזעת מהמחשבה הזאת! מנסה לדמיין אם חס ושלום היה מקרה אצלינו, שאני אוהבת את בעלי, ולא יודעת שהוא מתכנן להתגרש ולמרות זאת מסיבות אגואיסטיות שלו הוא היה גורם לי להביא עוד ילד. זה נורא! 

שמחה בשבילך שאת לא נמצאת בסיטואציה הזאתסירה

ומאחלת לך שלעולם לא תגיעי אליה

לגבי הרצון להתגרש העליתי את זה מול בעלי כמה פעמים

והוא יודע טוב מאוד שיש דברים שמפריעים לי מאוד אבל פשוט נהנה לחיות בהכחשה

דווקא אני לא רואה פה אגואיסטיות להיפך, אני מבחינתי טוב לי ככה אני חושבת על טובת הילד שלי.

לדעתי אנשים שמביאים ילד כי *הם* רוצים זה סופר אגואיסטי.

בעצם בכלל להביא ילדים זה אגואיסטי.

מציעה לך לא לשפוט אנשים עד שתגיעי למקומם בתקווה שלא תגיעי. 

סליחה את התפרש שאני שופטתכמהה ליותר

לא שופטת את המקום שלך, רק כותבת שבגלל שילד זה דבר שעושים בשניים - אז גם הוא חייב לדעת.
אם שיתפת אותו כבר שאת רוצה להתגרש, ולמרות זאת הוא מכחיש את זה ומוכן להביא עוד ילד - אז מצויין.

כתבתי אגואיסטי וזה אולי מה שהתפרש כשפיטה. סליחה!
הכוונה שלי היתה שאם הוא לא באותה דעה איתך להביא ילד למרות גירושין בעתיד - אז זה בעצם רק רצון שלך (לא משנה מאיפה הוא נובע), כי מאוד הגיוני שאם הוא היה יודע שתתגרשו בעתיד - הוא לא היה רוצה להביא ילד. 

אז אם טובת הילד לנגד ענייךמקרמה

למה לא לשתף אותו??

בעל יקר, אתה יודע שאנחנו רואים את הנישואים האלו באופן שונה ואתה מכיר את המחשבות שלי לגהי העתיד ואיפה אני עומדת

וגם אם אני לא יודעת צה צופן לנו העתיד ואני לא סגורה אם אנחנו טובים כבני זוג

אני כן יודעת שאתה אבא טוב

ולאחרונה יצא לי לחשוב על הבן שלנו

ואני חושבת שלטובתו אנחנו צריכים לשקול להביא לו אח

מהיכרות שלך, מה הוא יגיד?

ד.א. ההכחשה היא לא רק של בעלך

להגיע למצב שאת מתחתנת. מביאה ילד וחיה את החיים בלי רגש ואהבה ורק מקווה שהוא יעשה צעד -  לא הייתי קוראת לזה להכיר במציאות

הכחשה/הכרה זה לא רק תודעתי

הכרה במציאות שלא מגיע עם מעשים ונסיון לתקן במשך הרבה שנים - זה לא שונה בהרבה

הוא נשוי לאישה שהוא אוהב ורוצה להישאר נשוי לה

את מתארת מציאות שמעולם לא אהבת אותו

ואולי כל מה שעשה (לא פירטת) והאי אמון שיש לך כלפיו- באהבה הדדית היה נסלח

אבל למה לסלוח ולנסות לבנות אמון ולבנות מחדש זוגיות כלפי שאת לא אוהבת?

מה את מצפה שיעשה?

אם הוא רוצה להישאר נשוי ליסירה

הוא היה מתאמץ קצת

אבל הוא די לוקח אותי כמשהו מובן מאליו ועושה מה שבא לו גם אם הוא יודע שזה יפגע בי 

תעשי מה שנח לךסיה

אם הוא עושה מה שנח לו

נשמע שאת רוצה ילד ! תעשי את זה. תעשי מה שטוב לך…

מלא ילדים מגיעים לעולם לא בגלל שבאמת ישבו ההורים ותכננו אותם. מלא ילדים מגיעים בטעות גמורה וחשבו מלא פעמים להפיל אותם

מי ישמע שצריך פה איזה תכנון

אני רואה מצב שאת אוכלת את הלב שנשארת רק עם ילד אחד… בסוף הרי תאשימי אותו שגם נתקעת איתו וגם את כבר לא יכולה ללכת

התשובה אצלך. את רוצה עוד ילדים. תעשי את זה. בהצלחה

אבל את באמת פסיביתמקרמה

לפי מה שאת כותבת - את בתפיסה שהכל קורה לך

ושום דבר מזה הוא לא משו שאת גרמת לו

גם בהודעה בהמשך את כותבת שניסית להיפאד ואני האמת לא מבינה את הפרשנות שלך על החיים

לפי מה שאני יודעת- כדי להתחצן צריך הסכמה של שניים וכדי להיפרד מספיק רק צד אחד

אבל אצלך זה הפוך

את חושבת כדי להתחתן הספיק שהוא רצה

וכדי להיפרד- את מחכה להסכמה ורצון שלו

אבל משום מה - על לעשות ילד בהורות משותפת ללא זוגיות את חושבת שמספיק שאת רוצה

אני באמת שלא חושבת שהרעיון לעשות ילד לפני גירושים כדי שיהיה אח הוא רעיון מופרך

להיפך, אני חושבת שבהסכמה של שניכם ורצון של שניכם בהורות משותפת זה דוקא רעיון טוב

אבל זה מסוג הדברים שצריך לעשות בעניים פקוחות לקושי ולאתגר

והבנה מלאה של הסיטואציה וההשלכות שלה

וממה שאת כותבת פה- לא נראה שאת שם

רק אני מזדעזעת מההודעה הזאת?באתי מפעם

סליחה מראש, אבל את מדברת על חוסר אמון בבעלך שהסתיר ממך דברים.

בעיני, החוסר אמון שלך גם לא תקין... בעלך התחתן איתך בידיעה שאת רוצה אותו , שמחה להתחתן איתו ומה מסתבר? שמעולם לא התאהבת/ נמשכת אליו.

עכשיו חוסר אמון נוסף זה להביא ילד, להוריד נשמה לעולם יחד עם גבר שאת מניחה על השולחן אופציה לפרק את המשפחה הזאת. אז למה לבנות משהו בידיעה שאת הולכת לפרק?

לדעתי העניה, את חייבת לקחת אחריות על המשפחה שלך, זה לא עובד ככה. משפחה זה דבר קדוש מעל הכל, כשבונים עושים זאת מתוך ידיעה ומתוך אחריות, וכשמפרקים - לא מביאים ילד על הדרך. סורי, ניסיתי להכנס לנעליים שלך, אבל זה פשוט מזעזע אותי מידי. 

נכוןSARITDO

חשבתי על אותם דברים

וכן גם אני די מזועזעת.

למרות שהתחתנת לא מבחירה ממש

ועדיין בעלך לא היה אשם!!

זה בעיני חוסר אמון ראשון !!

והבסיס להמון דברים

אז מה אם הוא היה מאוהב בך??

אני חושבת בנוסף שאולי הבסיס של הקשר של ההורים שלך אולי מביאים אותך למחשבות לא הכי בריאות בקשר למוסד נישואים והבאת ילדים בעולם.

רוב העולם רוצה בילדים וזו הסיבה שלו להביא ילדים לעולם (חוץ מעוד כמה סיבות גם חשובות לא פחות)

אם את מביאה ילדים מתוך רצון לגדל להעניק אהבה ולהתמסר גם אם זה ממלא אותך (מילוי אולי זה איגואיסטי) זו בחירה שמביאה אהבה.

בעלי התחתן איתי בידיעה שאני הרבה פחות מעוניינת ממנסירה

ניסיתי להיפרד ממנו בעדינות כמה וכמה פעמים לפני שהחלטנו להתחתן

הוא לא היה מוכן לשמוע לא

תשמחי שאת לא נמצאת בנעליים שלי ואת כ"כ רחוקה מהמצב שלי שאת אפילו לא מסוגלת לדמיין אותו.

כולי קנאה באמת

הלוואי שזה היה נראה אחרת הלוואי שהייתי מצליחה לאהוב

תאמיני לי שניסיתי למרות כל הקושי שלי

ושלקחתי ואני לוקחת הרבה מאוד אחריות על המעשים שלי ועל המשפחה שלי

רק לי הפורום תקוע לגמרי על לפני יומייםאמא לאוצר❤

ומסרב להתעדכן לא משנה כמה פותחת וסוגרת מרעננת וכו?

פתאום חושבת על זה שאם זה לא רק אני אז אף אחת בכלל לא תוכל לענות על השרשור הזה כי אף אחת לא תראה אותו 😅😅

מעניין אם הוא בכלל ישלח 🤷

חחחח בדיוק מה שחשבתיוואלה באלה

זה קרה אתמול בערב מתישהו

לא להאמין כמה אני מכורה😂

קרה לי הבוקר אבל הסתדר תוךדקות בודדות..לפניו ברננה!
משהו השתנה בריפרושoo

אצלי מתעדכן רק בכניסה ויציאה מהפורום ולא מריפרוש הדפדפן

@משה

כלומרoo
אם אני מרפרשת את הדפדפן הוא מביא את התוכן כמו שהיה לפני יומיים 
גם אצלידיאן ד.

רציתי לכתוב מה קרה שהפורום כל כך שקט

עד שהבנתי שיש מלא שרשורים שהוא מסרב להראות לי אותם

חחח היה לי את אותו מחשבההתלבטות טובה
היה לי מוזר ששקט ואין שרשורים חדשים בהנקות של הלילה 
אצלי לא.. אולי זה משתנה מחשב/טלפון?טארקו
גם אצלי ככהתודה לה''
גם ליזוית חדשה
פתחתי שרשור במשוב
גם אני ככהכורסא ירוקה
חח חשבתי שזה רק אצלי😂איזמרגד1
נראה שזה טופלooאחרונה
הוצאת התקן מירנהכמהה ליותר

אני אמורה להוציא היום התקן מירנה, אחרי 3 שנים.
יכולות לשתף מינסיון, אם אחרי הוצאה של ההתקן היה לכם דימום שאוסר?
אני פתאום מתלבטת, כי אם בדרך כלל כן יש דימום שאוסר,  אז אולי אדחה את ההוצאה לאחרי חנוכה.

בהצלחה!השקט הזה
מקפיצה לך..

תודה! ❤️❤️כמהה ליותר
אצל כל אחת זה שונהיוקי

לי היה אחרי שבועיים בערך דימום כמו מחזור שאסר

רק אחרי שבועיים?כמהה ליותר

כלאמר ההוצאה עצמה והימים הבאים אחריה, לא היה כלום?

כןיוקי

אבל הרופאה אמרה לי שזה יכול גם להיות באותו היום

בשעה טובה יקרה! שילך בקלות!!תודה לה''
אני עוד לא הוצאתי התקן הורמונאלי אבל עצם ההוצאהאמהלה

אוסרת אצלנו כך שהשאלה מתייתרת אצלי....

הגיוני שאחרי שבועיים יהיה דימום כי הרירית נבנית ואז מתחילה להתפרק

זה מאוד תלוי לפי איזה פסיקה את הולכתסתם אחת
יש דימום, לפי חלק מהשיטות הוא אוסר ולפי חלק לא.
הכי טוב לשאול את הרב שלכם כי יש לזה פסיקות שונותפרח חדשאחרונה
הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

האמת שיש לו גלישה בפלאפוןלפניו ברננה!

אבל כשאני בנסיעה זה פחות גלישה.. אבל נהניתי שהיה שקט מצד כל הווטסאפים וההתרעות..

(במחשבה שניה נגיד לפורום אולי כן הייתי נכנסת פה ושם בתור בחנות או משהו כזה.. או כשחיכיתי במרפאה.. וזה שזה לא בקיצורים ולא מחובר למשתמש שלי בהחלט הפחית גם שם..)

הבוקר בשעה שלקחתי ישנתי. היה נפלא. ואז גם הפעלתי שיעור ורק הקשבתי לשיעור כשעשיתי דברים, בלי לעצור לפתוח דפדפן ווטסאפ.

גם עם הילדים לקחתי קצת זמן פה ושם וגם היה מעולה ב"ה!

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

בהצלחה! האמת אני גם עשיתי ככה תקופה אבל משעהלפניו ברננה!

מאוחרת יותר. בהנקה זה דווקא קשה לי כי כשהוא ישן עלי נוח לי להיות בפלאפון כשזה בגבולות הטעם הטוב..

לי עלתה מחשבה שבמקום להגדיר מתי לא אנסה להגדיר מתי כן.. אנסה להפוך בדעתי אם ואיך לעשות את זה.

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמיים
איך היה? ❤️לפניו ברננה!אחרונה
תיק לידהלומדת כעת

1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?

2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים

אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?

אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.

מנסה לחשוב מה הכי הגיוני

נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...

נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה

כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...

מה המרחק מהבית? 

אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה

היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא

מתכננים שבועיים, מקווה שאפשרי...לומדת כעת

גרים רחוק. אזור השעה נסיעה... 

לא יודעת אם החוסר סדר אצל הגדול יהיה שווה את העזרה של אמא...

אם לא יסתדר אז נחזור לפני, אבל אז זה אומר שאני מוותרת על העזרה מאמא.

לגבי 1השקט הזה
ביומיים שבהם נמצאיפ בבי"ח עוד אין חלב, זה רק קולוסטרום אז אין מה לקחת משאבה. אם מאיזשהי סיבה תצטרכי לשהות יותר בבי"ח, תוכלי לדאוג שיביאו לך מהבית/ להשתמש במשאבות של בית החולים.

לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה

כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני

תודה...לומדת כעת
מקווה שבועיים
שאלה גם של מרחקחנוקה

וגם של התנהלות

למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...

אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.

הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.

עוד נקודות

כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים

האם יש שם ואצלכם מייבש

מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(

הבנתי, אוקי תודה רבהלומדת כעת

אנחנו גרים רחוק אבל יש הרבה מקום אצל ההורים, גם מייבש וגם אני די סומכת על בעלי שיבין איזה בגדים להביא לילד (במקסימום הוא מביא הרבה מדי, שזה עמוס אבל לא נורא)

לגבי 1שלומית2

תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת

אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים

הייתי מכינה מראש גם לגדוליעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אלא אם כן בעלך ממש בעניינים, ויודע מה להביא.

איך אתן מתמודדות עם קנאה?אנונימית בהו"ל
אבל בצורה חיובית ולא בדרך של לחפש מה רע אצלו/לו
שני דבריםאפרסקה
1. להבין שמה ששלה שלה, וזה לא משפיע עליי וזה שלה יש לא אומר שבגללה לי יהיה פחות

2. מנסה להרבות אהבה ולהרגיש שהיא קרובה אלי. הרי אם אחותי תזכה עכשיו במיליון דולר בטוטו, לא אשמח בשבילה? כי שמחתה זו שמחתי ואין מה לקנא. אז גם אם יש משהו לחברה ומקנאים, להתחבר יותר ולאהוב יותר, ומתוך כך שמחתה זו שמחתי!

לא נלחמת בזהרק רגע קט

נותנת לעצמי להרגיש הכל, מגיעה עד לתהומות העצב. גם אם זה כולל לחשוב מחשבות רעות על מי שאני מקנאת בו.

ואחרי זמן מה הדברים נרגעים ואני מצליחה לראות את המצב טוב יותר ולהרגיש יותר טוב.

פשוט מקנאתכורסא ירוקה
מתאווררת בדיבור על זה עם מישהו קרוב לי שיכול להכיל, ובודקת אם הנקודה שהקנאה יושבת עליה היא בידיי לשנות
מנסה להזכיר לעצמי את כל הדברים שזכיתי בנםתודה לה''
ולהודות עליהם לה'
התמודדות לא קלה. ומוכרתזברה ירוקה

קוראת דברי אמונה. מה ששלי שלי

ומתפללת להצלחתו

להפריד בין הקנאה לרצוןאיזמרגד1

פשוט להגיד אני ממש רוצה ש... ולהכיר בזה שיש משהו שאת מאוד רוצה וכואב לך שאין לך אותו. זה לא קשור לזה שלאחרים כן יש, ואם יש משהו שאני רוצה אני מפרגנת אותו גם לאחרים, שיהיה להם, למה לא🤷🏻‍♀️ זה לא לוקח ממני. זה רק מציף לי את הכאב וזה בסדר.

ואם זה רלוונטי לנושא שאני מקנאה בו- להזכיר לעצמי שבחרתי בבחירות מסוימות ולמה בחרתי בהם, גם אם הם מבאסות אותי.

חיפוש פנימיהמקורית

למה אני רוצה מה שיש לו/ לה?

זה בר השגה? אם כן, יוצאת לדרך

אם לא, אז אמונה. מה ששלי שלי ומה שלא אז לא.

זה דורש כנות פנימית. האם מדובר בחסמים שלי או באמת המציאות היא כזו שאין באפשרותי לשנותה או שבחרתי דרך מסוימת שיש לה מחירים כאלה ואחרים

אניooאחרונה

רואה בקנאה רגש מצוין להעלאת המודעות

מה חסר/ כואב לי

ולמצוא דרך לענות על הצורך/ לטפל בכאב

אולי יהיה לכן פיתרון בשבילי כי אני מיואשתסיפור_של_הלב

ב"ה 3 חודשים אחרי לידה

הנקה מלאה

טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.

אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).

אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.

היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?

אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?

בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...

כדאי לבדוק אם אין שאריות שילייההשם שלי

גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.

נבדקת אחרי הלידה?

כן נבדקתי הרופא לא אמר כלום..סיפור_של_הלב
איזה לידה זה?חנוקה

מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.

מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%

לידה שלישית, פעם ראשונה ככה..סיפור_של_הלב
וכשהייתי אצל הרופא 6 שבועות אחרי לידה אמר שדןוקא הרירית עבה יחסית לנשים מניקות
ממש כדאי ללכת לרופאת נשיםיראת גאולה

גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם

וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.

גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.

אני אלך אם זה יתחזקסיפור_של_הלב
בינתים כשזה כתמים ואני עדין מותרת אני לא רוצה ללכת לרופאה כי זה בטח יגרום לי להיות אסורה הבדיקה..
לא מחייב שיאסור.לפניו ברננה!
תבקשי הדרכה הלכתית כדי לדעת איך להיבדק באופן שלא יאסור.
אגב בלילות הבייבי פותח לי מרווחים בהנקה יחסית גדולסיפור_של_הלב
הוא יכול לישון 5-6 שעות רצוף, ייתכן וזה גורם לדימומים ההנקה הלא רציפה?
זה קורה לפעמים בהנקה, אבל קודם כל צריך לבדוק שאיןאמהלה

שאריות שליה.

חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה

איך היה בהנקות הקודמות?

הגיוני שהרופא לא ראה כלום בבדיקה של אחרי לידהסיפור_של_הלב
ובכל זאת יש?
כן. לפעמים רואים רק לאחר זמן.אמהלה
כן יכול להיותהשקט הזה
אצלי פספסו שארית גדולה. תלכי להבדק שוב, וגם אפ לא רואים שווה לבקש הפנייה להיסטרוסקופיה
יכול להיות מפצע בצוואר הרחםתוהה לעצמי
ממליצה להתייעץ עם בודקת טהרה מומחית
מצטרפת לנמלצה ללכת לבודקת טהרהממתקית

בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...

הייתי אצל בודקת כשהיו עףכתמים ביום הטבילהסיפור_של_הלב
לצערי זה מהרחם
כמה דבריםצמאה

תשאלי קודם כל את מכון פועה תתקשרי אליהם

הם טובים ומקצועיים.

דבר שני

יש לפעמים הפרשות דמיות בהנקה

צריך להיות כל הזמן עם תחתון שחור

אפשר לשים תחתונית שחורה

ולא להסתכל בניגוב

ראיתי גם שיש נייר לניגוב שחור ואז זה גם מגניב כי את לא רואה את.ההפרשות האלו

דבר נוסף כמו שאמרו ממש תבקשי אולטרסאונד לראות שהכל נקי בבטן

אולטרסאונד בטני זה מספיק? או שצריך וגינאלי?סיפור_של_הלב
אצלי גם היה כשלא הכל יצאפלפלונת

והיתה פעם שלא היו כתמים אך כן נשארה שארית והרופאה פספסה, כדאי לוודא.

זה מרגיז שנאסרים בטעות גם לי קרה, זה באמת קשה לא לדעת בדיוק מה קורה. אל תעשי לך מצפון..

אולי זה מובן מאליוהשקט הזהאחרונה
אבל יש רב שמלווה אתכם? לפעמים אנחנו מחמירות על עצמנו סתם.. (למשל גפ אם יש כתמים, לפעמים אפשר להצליח בכ"ז לטבול בהכוונה הלכתית)
מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

וואו איזה קטע שזו התפיסהאמונה :)

כמורה- מרגישה שזה ממש לא המצב

מחנכות כן מקבלות פרגונים, אבל כמורה מקצועית- וואו אף אחד לא רואה אותךך

אם מתקשרים זה רק כדי להתלונן;)

לצורך העניין, היום יום המורה וההתייחסות היחידה הייתה שוקולד בקערה בחדר צוות- מבית הספר! לא מההורים/תלמידים...

כנראה צריך לגעת איפה לעבוד

נכון זה חלק מהעניןחנוקה

גננות מקבלות גם יותר מסיעות

למרות שסיעות לא פחות משמעותיות בחויה של הילד

ועובדות קשה ומתוגמלות פחות.

כנל מורה לא מחנכת יכןלה להעביר שנה בלי לקבל פתקון אבל מחנכת מוצפת ברמה שגיסתי ספרה לי שהיא שונאת ימים כאלו כי אין לה איך לחזור הביתה עם מליון שקיות קטנות...

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרום
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

מצטרפת לגמרי להשקעה בברכההשקט הזה
בסוף זה מה שעושה את זה בעיני.

ואמזה כיף לשמעע שהילדים נהנים ומרוצים, זוכרת ששנה שעברה היו קשיים מול הילדים עם צוות הצהרון

אם הביאו משהו מכל ההורים ממש אין צורך לשלוח עודואילו פינו

משהו בנוסף.

אם לא הביאו ואת באמת רוצה לתת אז חבילה של שוקולד כמו עד חצות עם פתק לכל הצוות שיהיה בגן

ממש לא צריך להשתגע..

בגן שלי הועד הורים הביא לכולם וזה ממש לא ברור מאליו ומאוד מוערך, אבל באמת שאין צורך..

מארז מתוקים של חנוכהאמ פי 5אחרונה

הזמינו אז סופגניות מעוצבות באריזה

כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''אחרונה

אולי יעניין אותך