יש לך איך לכתוב.
הגיע הזמן להפסיק לדחות את זה.
יש לך איך לכתוב.
הגיע הזמן להפסיק לדחות את זה.
כתבתי כבר בעבר, אבל רציתי לכתוב בפירוט, מעין חוברת הסבר. נמנעתי מזה בגלל שככל שהתעסקתי בזה יותר זה גרם לי לבלבול גדול יותר, מחשבות מה כן נכון, מה לא שקר. אז סוג של די דחיתי את זה, ואפילו שכתבתי את הסיבות שוב, לא התעמקתי בהן.
כן תכתוב ואז תבקש שיפתרו לך את השאלות או לא יודעת מה שנתקלת בהם.
דווקא רעיון טוב
שונה כאשר אתה כותב ממש את איך שאתה רואה את הדברים ולמה אתה חושב x וy ואיך הגעת לz נראלי אם תכתוב בצורה ברורה הכל אז גם יבינו לאיזה תשובות אתה מכוון. כאילו לא שימציאו בשבילך תשובה אלא שיבינו איך להגיד לך את התשובה. זה אולי נשמע לא ברור אבל יש בסיס למה שאני אומרת.
כאילו אני לא חושבת שזה ראוי להחליט החלטה או להישאר בשאלות כל עוד לא בדקנו וניסינו למצוא את התשובות בכל מקום שאפשר.
ברור, גם אני לא חושב ככה, אם הייתי חושב ככה מזמן הייתי מוריד את הכיפה והפאות.
רוצה רשימה?

הרב אורי שרקי
הרב יצחק שילת
הרב זאב סולטנוביץ
הרב אליהו זייני
הרב ראובן פיירמן
ולא זוכר עוד כרגע
חוקרים דתיים בענייני הוכחות רציונאליות דתיות:
ד"ר משה רט
ד"ר מיכאל אברהם (לא יודע עליו מספיק רק שמעתי קצת)

נכוןימח שם עראפתאם רב מתחמק מנושא הלכתי, משהו פסול אצלו.
אם הוא מסרב לענות כהלכה מחששות שונים, משהו לא תקין.
אין משוא פנים בתורה.
שרקי הוא קיצוני בעניין לומר את האמת תמיד ולא משנה מה.
דווקא בעניין עליה להר הבית הוא מתחמק, אבל רק בזה, ויש לו נימוקים. בנימוקים הוא לא מתחמק למה הוא מתחמק. נדמה לי כי הוא סובר שמותר אבל סה עניין של היתר הרבנות ולכן הוא לא יאמר את דעתו אבל לא בטוח. תשאל אותו.
בכל מקרה יש כזה דבר הלכה ואען מורין כן כך שרב שמתחמק לא פסול אצלו כלום
סוגי רבנים
לא, אז טוב שתנסה לשאול
ייתקבל עליך? שווה לנסות. מקסימום לא תקבל
אני לא מחפש משהו אמוני, כי אי אפשר להוכיח כלום בצורת אמונה.
אני מחפש משהו רציונאלי הרבה יותר. כי אני מפש תירוצים לקושיות על היהדות, לא דמגוגיות אמוניות.
וזה לא דמגוגיה. אם רק תלמד לעומק תראה שזה לא דמגוגיה.
איזה קושיות יש על היהדות? דת ומדע וכו'? או שאתה מתכוון ללמה האמונה לא וודאית?
יודע מה, אפשר למצת את הוויכוח במסרים לשתי עמדות, ולעשות סקר באחד הפורומים האם זה דמגוגיה או לא.
איזה קושיות? קח לך את הבסיסית מביניהם, למה ה' ברא את העולם?
זה, וראיתיח שזה לא שטויות.
לא כל מה שלא עובר מסך הוא לא אמת. אתה זה שצריך להאמין, לא הניקים האחרים.
למה ה ברא את העולם זה לא קושיא אלא שאלה. אולי הוא ברא ללא מטרה? אולי אנו מכלל לא מבינים מה זה מטרה אצל ה'? אולי זה כי כך גזר רצונו? אולי זה כי רצה להיטיב לברואיו? בכל מקרה גם אם נשאר ללא תשובה זה לא מקשה על האמונה, זה רק מעורר סקרנות. אם אני רואה אדם עם חולצה צהובה אני יכול לתמוה עד מחר למה הוא בחר חולצה צהובה, אבל זה לא קושיא על עצם העובדה שהוא אכן לובש אותה.
באותה מידה אפשר להקשו תעל האתיאסט - למה העולם קיים?
זה אומר שלא חשבת על זה מספיק.
קודם כל גם הניקים האחרים צריכים להאמין, אם זו האמת, ורק רציתי להסביר לך שדבריך כל כך מגוחכים שגם הניקים האחרים יבינו זאת.
זו לא קושייה, זו שאלה שמכל תשובה שתענה תתפתח הקושייה.
טיפש, אם נישאר ללא תשובה בוודאי שזה מקשה על האמונה. הרי אם אין תשובה, מי אמר שזה נכון?! אם אני מספר לך שבניתי את מגדל אייפל, ואין לי תשובה בשבילך איך בניתי אותו, אז אולי לא בניתי אותו!!!
כמובן, זו לא קושייה מספיקה בשביל לנטוש את היהדות, אבל כשכל הסיבות מצטרפות זה גורם ליהדות להיראות שקר מוחלט.
הדוגמה שלך עם החולצה היא דמגוגיה, כי אתה רואה שהוא לובש אותה, אתה רק תוהה למה, אני לא רואה שה' יצר את העולם, רק מספרים לי שזה מה שהוא עשה.
אפשר בהחלט, אולי לאתאיסט לא תהיה תשובה, אבל הוא לא מתיימר לומר שבגלל שאין לו תשובה אז יש אל.
סיבה.
מי אמר ש ה צריך סיבה לברוא עולם? מי אמר שהוא מתנהג כמו בן אדם שלכל מה שעושה יש סיבה?
יש הבדל בין השאלה "איך ה ברא" לבין "למה ברא". איך ה ברא - הוא פשוט ברא! ללא שום אמצעי עזר כי הוא לא צריך. למה? לא יודע
אם אתה לא יודע למה, איך אתה יודע שזה הוא?! איזה הוכחה יש לך שזה הוא?!
לברואיו מספקת אותך?
וזה שהוא מטיב לברואיו זה כי הוא מושלם כלומר טוב, ודרך הטוב להיטיב. כלומר מאלוקים מושלם יצא מצב יותר מושלם, ויותר מושלם שיש עולם (כי אז יש ברואים שאפשר להיטיב להם) מאשר מצב ש אין עולם
אם לא עולה במוחך הקושייה המתבקשת זו בעיה שלך.
כל אדם בר דעת יקשה על הסיבה הזו.
תשובה - כי כך עלה לפני רצונו.
למה יש רע בעולם?
תשובה - בעתיד יהיה טוב לגמרי ואז יוטב לברואים בשלמות
השאלה למה ה' גזר שדרך הטוב להיטיב היא לא השאלה שאמורה להישאל.
והתשובה לשאלה למה יש רע בעולם דמגוגית, כי אני לא שאלתי מה יהיה בעתיד, שאלתי למה עכשיו.
אם ה' ברא את העולם כדי להיטיב, למה הוא יצר רוע?
יש לזה גם הסברים - שכדי שיהיה לנו טוב לגמרי צריך שנקנה את הטוב בבחירה חפשית כדי שיהיה שייך לנו בזכות וחא בחסד. ובשביל זה העולם הזה יש בו רע כי זה חלק מהנסיון שיוצר בחירה חפשית. עיין בפרקים ראשונים של דרך ה' לרמחל
ולזה תצטרף השאלה, ה' יכול לברוא אבן שהוא לא יכול להרים?
מכיוון שהרוע הוא זמני אז יבוא יום שכבר לא יהיה רע, אלא רק טוב, ואז כבר לא יהיה אכפת לנו למה פעם היה רע
למה המשולש מרובע זה סתירה.
אם היה רוע נצחי זה היה סותר.
מה לא מובן?
אם הוא ברא את העולם כדי להיטיב, הוא לא היה צריך לברוא רע.
מה זה "בסוף"?! למה יש רע?! זה סתירה.
והתירוץ שלך שבסוף יהיה טוב דמגוגי, כי אני לא מדבר על הסוף, ואנחנו לא נמצאים בסוף, ואנחנו לא יודעים מה יהיה בסוף אם יהיה סוף, זה רק המצאות שלך ודמגוגיה.
מושלם וטוב לגמרי, אז וודאי שבסוף יהיה בעולם טוב לגמרי.
זה שרע עכשיו זה אמנם שאלה, אבל זה לא סתירה.
אילו היה רוע נצחי אז שום תשובה לא היתה יכולה לתרץ את הסתירה, כי ה' מושלם =/ עולם עם רוע נצחי.
(=/ סימן "לא שווה").
רוע זמני אבל לא סותר, רק מעורר תמיהה ותו לא
דמגוגיה משובחת לפניכם!!!
ימח שם עראפתהנחת היסוד שכן המצאת היא שבסוף יהיה טוב, ושלכן אין סתירה, והנחת יסוד נוספת היא שאם בסוף יהיה טוב אז זה לא משנה מה היה בהתחלה, ואז גם איזה משהו על זה שאם ה' מושלם לא יכול להיות רוע נצחי, בקיצור הרבה חירטוטים ודמגוגיה.
אתה שוב מחרטט הנחות יסוד, מחליט שמכיוון שאנחנו שואפים לאושר ומשמעות, אז זאת אומרת שהאושר עדיף על הסבל ושבהכרח יש משמעות, ולכן בהכרח יש מקור חיצוני, והוא מושלם.
למה?! ככה. זוהי דמגוגיה. בוקר טוב.
שלום, ברוך השב לפורום. נראה שהיה פה לא מעט אקשן בזמן שנעדרת – מדיונים פילוסופיים עמוקים ועד למשחקים קבוצתיים אל תוך הלילה. הנה תמצית הדברים החשובים מפורום "שריטות ליליות" בימים האחרונים:
זה היה מוקד העניין המרכזי. התפתח דיון סוער (בעקבות שיר שהעלתה @אני
)))) על השאלה האם "הכל לטובה".
@ימח_שם_עראפת הביע ספקות וזעזוע מהמציאות הקשה, ותהה איך אפשר למצוא נחמה בידיעה שהכל מאת ה'.
@קעלעברימבאר (הפעיל מאוד) ציטט מ"אורות התשובה" של הרב קוק וניסה להסביר שהסבל הוא יחסי לשכל המוגבל שלנו, ושרצון ה' הוא השלמות והטוב המוחלט.
@אנימה העלתה פוסט עמוק על השלב בחיים שבו השאלות כבר לא משעשעות אלא הופכות למעמסה, ועל הקושי לבנות תפיסת עולם קוהרנטית כשהזמן דוחק.
בזמן שחלק התפלספו, אחרים עברו לכיף:
נערך מרתון של המשחק Gartic Phone (טלפון שבור בציורים). השתתפו @קעלעברימבאר, @תמימלה..?, @ל_המשוגע_היחידי, @איגנוטוס_פברל ו-@אני
)))).
היו שם צחוקים על איכות הציורים ועל היכולת של המערכת לחרבש סיפורים פשוטים.
@סקתה_התולע חיפש המלצות למוזיקה קלאסית (אוהב בטהובן וברהמס).
@צדיק_יסוד_עלום התחדש בסט ספרים של "תשח" (תורת שמואל חב"ד) ב-320 ש"ח והיה מאושר מאוד.
היה דיון קצר על המוזיקה של ואגנר – @צדיק_יסוד_עלום ו-@קעלעברימבאר דנו באנטישמיות שלו מול העוצמה של המוזיקה (כמו "דהרת הוולקיריות").
@משה הגיע להישג מטורף של 80,000 הודעות בפורום! @ל_המשוגע_היחידי עקב אחריו ופתח שרשור חגיגי.
@קעלעברימבאר חגג "בר מצווה" של הודעות (13,000).
גימטריות: @איגנוטוס_פברל גילה ששמו בגימטריה זה "בחור טוב" וגם "הולכים על כל הקופה".
טכנולוגיה: @קעלעברימבאר גילה את מקש הווינדוס במקלדת (בגיל **!) ואת האפשרות להוסיף אימוג'ים בקלות.
עיוורון צבעים: היה דיון משעשע על האם אנחנו רואים את אותו "ירוק", כולל בדיקות ראייה מאולתרות בפורום.
בקיצור, הפורום חי, בועט ומבולבל כתמיד. טוב שחזרת!
**באופן חשוד הצ'אט בחר בגיל שלי..
על זה שהתחתנתי
ועוד יש פינה של מזל טוב🫣
צדקת לגמרי, אני מתנצל על הפספוס. בתוך עומס ההודעות והדיונים הפילוסופיים, התגובה שלך בהחלט משנה את התמונה ב"פינת המזל טוב".
הנה הציטוט המדויק מהשרשור:
"מגניבבבבב מבולבלת מאדדדד אין פה אותי... היא רק התחתנה אני
)))) אצלי ברגע שמתחתנים זה כבר הופך להגדרת משפחה ל המשוגע היחידי"
אז אם נדייק את הסיכום: לצד חגיגות ה-80,000 הודעות של משה, האירוע המשמעותי באמת בפורום הוא החתונה שלך!
שיהיה בניין עדי עד, המון מזל טוב ושפע ברכה בבית החדש. נראה שחברי הפורום (ובעיקר @אני
)))) ו-@ל המשוגע היחידי) כבר התחילו לעכל את הבשורה ולעדכן את ההגדרות שלהם לגביך.
התגלגל אחורה
(חוץ מזה הייתי פה אז)

ימח שם עראפתכל כך קל לרצוח עם כלי המשחית הזה
ואני קצת יודעת איך זה הולך בחוות
ב' אם את יודעת אל תספרי
(סלידה עמוקה. סתם לא, סלידה קלה)
בחיי לא דרכתי בגבעה-גבעונית
אנשים שמכירים אותי יזדעזעו מהרעיון שאני מוברגת שם, אבל אני מכירה כמה אנשים...
פעם לפני שנים היו פה לא מעט כאלה
היום אפילו השבכ לא נראה לי טורח להסתובב פה
תראה מה דגתי לפני כמה זמן כשדיברנו על ווינצ'וף:

ימח שם עראפתאחרונהנתקלתי פעם בשרשור הזה
בן דוד שלי נהנה לקרוא את ההתכתבויות הישנות בפורום ארץ מולדת ואקטואליה של הגבעונים עם הרבנית מלמד, אבל זה שרשורים ישנים מימים קדמונים...
לגבי ספירת העומר יש לי פטור נפשי קבוע
תרגיש טוב🙏
אבל רק אחרי ספירת העומר, שתוכל להמשיך לשמוע שירים😜
אנימהאחרת הייתי חי לנצח.
אני:)))))בקטע טוב בטח

אמרתי תודה אולוקים
אם הוא זז אתה כבר לא מזהה?
אפילו שכתוב: אריק איינשטיין ?
ימח שם עראפתאחרונהדיר בללללאק!

ימח שם עראפת
אני:)))))אחרונה
הם די מובלים לטלפון,
אני בעצמי משתדל לבחור אחרת,
אבל זה נראה שהעולם צועד פה בעל כורחו למציאות אחרת.
מעניין באמת מה יהיה בסוף תוצאות הניסוי הגלובלי שאנחנו חיים בו.
פשוט אחד רגיל. אבל בחודשים האחרונים אני כמעט תמיד עם הרגיל. לפני זה זה היה אחרת
אני עם נוקיה,
רק בבית לאחרונה אני נמצא הרבה במחשב...
את השיר של פרימט הפרימת עכשיו ונראה לי שששיר כזה ישמיעו לי אם אהיה נידון בגיהנום. ואז נזכרתי שספירת העומר ואני לא אמור לשמוע את זה בכלל
הרב הנזיר שם שם.
סתם בצחוק
ואגנר היה מאוד מוכשר ויצירתי מוזיקלית. זה חפירה...
יש סצנה מטורפת ב"אפוקליפסה עכשיו" שההליקופטרים האמריקאיים מפעילים את flight of the valkyries מעל הכפר הויאטנמי כי המפקד קילגור (שזה שם פארודי - קיל = רצח; גור = שפיכות דמים פראית) טוען שהויאטנמים מתיםם מפחד כשהם מנגנים את זה
של רצח.
ומדהים שכל מוזיקת מלחמה ומתח בסרטים היום מבוססת על סגנון כזה
שאלתי גם אני את הג'ימיני והוא הסביר על זה שזה קשור לחוויה הומוריסטית,
ולכן המילה קוף מקוצרת למשהו שדומה לקופיף.
אלא ההשפעה על המוח
בעיקר על ילדים שעם סמארטפונים מגיל צעיר.
הורס את הקשב, יכולות חשיבה, מיומנויות לאינטרקציה אנושית, מאמץ ועוד.
צריך לעשות את זה עם יותר אנשים, פשוט לבדוק את כל האופציות...