בס״ד
על כמה העזרה למשפחות מילואים נצרכת וקריטית, ובמיוחד לאור זה שהמלחמה הזאת ככ ארוכה:
נוי הצדיקה, אשת מילואמניק, כתבה טקסט חשוב ביותר. קצת
ארוך אבל פרקטי אז נא לקרוא וליישם:
**
יכול להיות מאד שהיום הזה הוא יום שימשי רגיל אצלכם. עוד שבוע. אבל סביבכם עשרות אלפי משפחות שהלב שלהם נפל קלות או קשות, כשקיבלו בימים האחרונים הודעה ששוב שגרת החיים המבורכת נפסקת והם נקראים בצו 8 לשרת שוב. בקודש.
המלחמה הזאת היא הארוכה שידענו. כבר מתקרבים לשנתים. היא מלחמת קיום ומלחמת אין ברירה. לוחמי המילואים נקראים שוב ושוב , חלקם בפעם השביעית בשנה וחצי. מי שלא בתוך האירוע הזה לא תמיד מבין מה ההשלכות של כל קריאה כזאת. אני שומעת חברות שלי שמקבלות תגובות של "שווה לכם ים של כסף בטח אתם עושים שם", או "יאלה מנוחה מהעבודה, שבוע שבוע עכשיו בטח לא?"
אז חשוב לי להבהיר כאן באופן מאד מאד ברור. אני מוקפת במשפחות מילואים. לא מכירה מי שנהנה מזה בשלב הזה של המלחמה. לא מכירה. זה שאתה בסבב שביעי והפסקת לספור אחרי 200 או 300 ימי מילואים לא הופך את זה להיות קל. אני חוזרת על זה שוב-
זה בשום פנים ואופן לא נהיה יותר קל.
השחיקה בשמים. הזוגיות עייפה. הילדים איבדו את זה לגמרי. לא נשארו הרבה כוחות. זה לא מגניב (עבר זמן מהשביעי באוקטובר), וגם המוטיבציה עייפה (בטח שאתה מבין שהרבה אנשים סביבך כבר לא מוכני לשלם את המחיר הזה.זה קשוח. קשוח קשוח קשוח.
אני רואה סביבי כל כך הרבה חברות שפשוט מתפרקות.
זה לא פוסט על גיוס חרדים, הפסקתי להתעסק בזה כי זה רק מחליש אותי. אבל זה פוסט לכולנו, כי אין כאן מישהו שקורא את זה ואין סביבו משפחה שגוייסה (ומי שאין לו דברו איתי אתן לכם כמה לאימוץ
המלחמה הזאת היא על הכתפיים שלנו.
נכון שהמילואימניקים בחזית, אבל כמו שברור שמאחורי כל מילואימניק גיבור צריך שתעמוד אישה גיבורה ולביאה שתחזיק את הכל, אני מבקשת לצעוק כאן-מאחורי כל לביאה גיבורה חייב, אבל חייב קהילה ומעטפת תומכת, כי הלביאה המתוקה והגיבורה הזאת כבר מותשת וגמורה ואם היא תקרוס אז גם האיש שלה לא יוכל להילחם.
הריני להכריז כאן, הנשים קורסות. הקושי עולה מסבב לסבב בסדרה הנדסית. והן גיבורות. הן שולחות שוב את האיש שלהן, כי אין ברירה, כי אין מישו אחר. והן מבינות ש"אל תדמי בנפשך להימלט בית המלך מכל היהודים, ואם החרש תחרישי בעת הזאת....". קיצור הבנתם.
אבל הן חייבות אתכם. אני ממש מתחננת. החשיבות של התמיכה החברתית והקהילתית הן כרגע קריטיות להצלחת המערכה הזאת, לא פחות מהחייל שיושב על הטנק בעזה. תשאלו כל מילואימניק והוא יגיד לכם את זה, שהידיעה שאשתו עטופה נותנת לו באופן ישיר כוח, מוטיבציה ורוח שמאפשרת לו לעשות את העבודה שלו.
ועכשיו לחלק הפרקטי, מה אפשר לעשות? למילואימניקיות מאד מאד קשה לבקש עזרה. כשמישהי באה אלי כשהיתי חודש אחרי לידה עם 2 צוציקים בבית בקול מלא רחמים ואמרה לי "יואו איזה גיבורה, איך אפשר לעזור לך?", אני לא באמת יכולתי לענות על השאלה הזאת ולהגיד שבין 3 בלילה ל6 בבוקר אשמח לישון קצת.
אז מה כן עוזר?
1. לקבוע עובדות.
אני באה אליך בצהרים לקחת לך תילדים, בסדר?
מחר אני מכניסה לך ארוחת צהרים, אתם אוהבים עוף?
בשבוע הקרוב אני מכינה לבן שלך שעם הבן שלי בגן את הקופסאת אועל. מה הוא אוהב?
פשוט לקחת ממשימות החיים מה שאפשר. כביסות. בישולים. ילדים. כבר הכנת סיר , תכיני קצת יותר ותפנקי את השכנה שלך.
2. וולט זה החיים.
ביום עייף במיוחד כשחשבתי לתלוש את שערות ראשי מתסכול נשמעו דפיקות בדלת, ועמד שם שליח וולט עם שקית נייר שהיה בה מנת המבורגר וצ'יפס. לקח לי כמה רגעים להבין מה האירוע, כשהסתכלתי על הקבלה היה כתוב שם" אהובה שלנו שולחים לך כוחות וחיבוקים, רחלי וניב. רחל וניב בר-אב ויצמן החברים שלנו מרמת הגולן (!!!!!) מצאו דרך להגיע עד באר שבע!!! וואי כמה טעים ומנחם זה היה עד היום אני מרגישה את זה בלשון. עכשיו תבינו, זה גם האוכל שמזכיר לך שהשעה שתים ולא אכלת מהבוקר, אבל זה בעיקר הלב והתחושה שאתה לא לבד . זה ככ ככ ככ משמעותי...
חברה שלכן גרה בחור??? קודם כל תנחומי שאין לה וולט , זה אחלה דבר, אבל בטח יש פיצה, או טיפול רפלקסולוגיה שמישי בישוב עושה... תיהיו יצירתיות
3. חמצן זה מוצר צריכה בסיסי.
נגיד שהסתדרתי עם כביסות כי הבאתי מנקה, והכנתי חביתה בבוקר אז אני גם לא רעבה.
אני רוצה לספר לכם על היום שהבנתי מה הכי קשה לי.
יום אחד אילה המעלפת, ראתה אותי עם שקים מתחת לעיניים ואמרה לי , נוי, אני מגיעה אליך ביום חמישי בין תשע לעשר וחצי, ואת הולכת לשתות קפה ולהתרענן.
עכשיו שמעו, אני הייתי במצב כ''כ הישרדותי שלא יכולתי אפילו לחשוב על אופציה כזאת. אבל היא פשוט קלטה שאני זקוקה ל...אוויר. רגע להיזכר מי אני. זה קריטי הרבה הרבה יותר מאוכל וכביסה, וזה היה מתנה עצומה, שנתנה לי ימבה כוח.
4. אפשר גם פשוט לשאול, לשלוח הודעה, חיבוק, חושבת עליך. בימים שבהם מילואימניקיות מספרות שהן מקבלות על בסיס יומי נזיפות בעבודה ומהמורה שהילד לא הגיע בזמן, נשאר רק להיות עם עינים טובות וחיבוק להזכיר להן שיש פה עם שלם מאחוריהם, ושהן לא נשארו לבד בחזית.
5. שבתות
אני זכיתי במשפחה שנעים לי לברוח אליה בשבתות, אבל בקבוצה של נשות הגדוד לפני כל שבת היה התרחשות. שבת לבד זה דבר מאד קשוח למשפחה. תפקחו עין ושימו לב. לפעמים החברה תעדיף שתבואו אתם אליה כי היא לא רוצה לטלטל את כולם, אז בואו עם אוכל ופינוקים, ותגידו לה אנחנו איתך. לפעמים ארוחה, לקחת תילדים לתפילה, כל אחת והצרכים שלה. אבל פקחו עין ולב.
אפשר לכתוב עוד הרבה אבל ניראלי הבנתן תעיקרון. ואחיותי למילואים, אני אוהבת ומעריצה אתכן. אין לי מילים. לכן אני אומרת כאן- תבקשו עזרה!! תתפנקו!! קחו מנקה!! תגידו מה אתן צריכות!!
עם ישראל חי ושכולם יחזרו הביתה כבר כשעטרת ניצחון על ראשם.
@חוזרת1 אלופה, נראה לי שזה ממש ממחיש כמה עם ישראל זקוק לאנשים כמוכם שתומכים פשוטו כמשמעו במאמץ המלחמה. אם וכאשר ננצח בע״ה, תדעו שזה היה גם בזכותכם.