מתי להרוס שידוך?פשוט אני..

מעשה שהיה כך היה:

חבר (נקרא לו משה) פנה אלי, וביקש ממני חוות דעת על בחור מסוים (נקרא לו דוד). "שמעתי שהוא עובד באותו המקום כמוך אז אולי אתם מכירים".

משה חשב לשדך את דוד לבת דודתו.

עכשיו, אני באמת מכיר את דוד. 

למרות שעבדנו במקום עם מאות עובדים, במקרה יצא שהוא ואני היינו ממש באותו הצוות, כך שהיכרנו היטב.

דוד היה בחור יר"ש, גבאי בית הכנסת של מקום העבודה, בוגר ישיבות טובות של הציונות הדתית, איש ספר, מבריק ושקדן בצורה יוצאת דופן. 

לא סתם הוא קודם במהירות ומחבר בצוות שלי, הוא הפך להיות מנהל הצוות. זה היה ברור וטבעי לכולם.

אלא שהייתה לדוד בעיה רצינית: כשהוא התעצבן, וזה היה יכול לקרות בשנייה, אף אחד לא רצה להיות באותו החדר כשזה קורה. המחזה היה פשוט מפחיד.

למשל בוקר אחד הוא הגיע לעבודה בשעה 10, ואני אמרתי לו בחיוך "בוקר טוב". הוא חשב שאני צוחק עליו שהוא מגיע בכזאת שעה, למרות שזאת בכלל לא הייתה כוונתי.

מיד, בלי שום אזהרה, עלה מ-0 ל-100. צרחות, איומים, השפלות. אנשים פשוט ברחו מהחדר.

מהר מאוד גם אני וגם אנשים נוספים הגשנו תלונות על ההתנהגות שלו, והעבירו אותו לנהל צוות אחר. ואז זה קרה שוב, ושוב, ושוב. 

מצד שני, לא רציתי לפסול כ"כ מהר את השידוך. אולי אני מגזים? הרי אין בן אדם שלא מתעצבן לפעמים. וגם לאנשים עצבניים מגיע להתחתן.

אמרתי למשה שלפני שאני עונה לו, אני רוצה להתייעץ עם עוד מישהו.

התקשרתי לאדם נוסף שעבד איתנו בעבר, וכבר לא נמצא איתנו היום בקשר. הוא גם לא היה באותו הצוות, אבל כן יצא לנו לעבוד ביחד וכמובן היינו נפגשים בכל יום במנחה.

תגיד, שאלתי אותו, מה דעתך על להציע שידוך לדוד?

ככה שאלתי. בלי לכוון לתשובה מסוימת, בלי לרמוז שיש בעיה ספציפית ממנה אני חושש.

תשובתה הייתה ברורה:

צריך לשדך לו מישהי שתדע להתמודד עם התקפי הזעם שלו, וזה לא יהיה פשוט.

חזרתי למשה, וסיפרתי לו שבגלל שגם צד ג' מסכים איתי, אני לא יכול להתעלם מהעובדה הזאת:

כשדוד כועס, כולם בורחים מהחדר. הוא צורח, יוצאים לו ורידים בראש, הוא מאבד את העשתונות. אי אפשר באותם רגעים לדבר אל ההיגיון שלו, ומילא אם זה היה קורה פעם בשנה - אבל במציאות זה קורה פעם בשבוע...

משה הודה לי על שסיפרתי לו, וכמובן לא המשיך עם השידוך הזה.

אז נשאלת השאלה...

האם גם אתם במצב הזה הייתם עונים כמוני? 

האם לדעתכם מותר וחובה להרוס שידוך כאשר יש פגם משמעותי במידות?

איפה עובר הגבול?

וכמובן כל דבר שבא לכם לכתוב

כןבחור עצוב
כמובן ממקום של לדאוג למשודכת ולא חלילה ממקום של כעס וכדו'. 
לציין גם את מועד ההכרותברוקולי

אם עבר זמן אנשים גם משתנים 

כל הכבוד!שוקולד לבן

זה בדיוק מקרה שבו חייבים לספר

היו יותר מדי מקרים שחברים לא סיפרו כי זה "לשון הרע" והאיש/ה עבר/ה מסכת ייסורים עד הגירושין

חשוב ומומלץ לפני זה ללמוד הלכות לשון הרע לתועלת ולספר בצורה הכי מדוייקת הלכתית (וזה בדיוק מהמקרים בהם קריטי לספר כי לא לספר זה 'לא תעמוד על דם רעך')

באמת כדאי גם להגיד את מועד ההכרות ושאולי הוא השתנה

עשית דבר נכוןזיויק
הלוואי ויש דרך להעביר מסר לאדם כזה שידע שהוא דופק את עצמו ושיתחיל לעשות עבודה עצמית
כדאי שילך לטיפול קודםBrowser
לפני שיתחתן
אני חושב שעשית את הדבר הנכוןמשה

והדבר היותר נכון זה אם יש דרך לתפוס את אותו בן אדם ולהגיד לו שיש לו עבודה רגשית לעשות. אם אי אפשר, אז אי אפשר. אבל אם אפשר זה מצווה גדולה. גם בשבילו וגם בשביל כל האומללים שצריכים לעבוד איתו.

כן למרות שזה מפחידהרמוניה

פעם ביררתי אצל חברה על מישהו מהמשפחה שלה והיא אמרה שלא לוקחת אחריות והסבירה לי בדיוק כמובן... ממש הערכתי אותה על זה

עונה מנסיוןבינייש פתוח

אדם מהמשפחה (אבא, אמא אח אחות בעל) עם התקפי זעם, זה חלום בלהות ששני לשבי של החמאס.

אני גזרתי על עצמי לא לבקר לעולם בבית של אחותי, בגלל הגיס המפחיד.

מאוד חשוב שאנשים כאלה יזדקנו רווקים, או שיבינו שהם מפלצות בדמות אדם ויעברו טיפול עומק שיקח אותם מהקצה לקצה, ועם צריך אז כדאי לקחת תרופות, או להישלח למחלקה סגורה.

כמובן. מה ששנוא על אחותך אל תעשה לאחות חברךנוגע, לא נוגע
להגיד זה ברורמבולבלת מאדדדד
ואולי בלי קשר, כדאי לדבר עם החבר הזה, או עם מישהו שאתה יודע שיש לו השפעה עליו, ולהסביר לו שחשוב שיטפל בזה
אני חושב שגם אם אומריםמתוך סקרנות
עבר עריכה על ידי מתוך סקרנות בתאריך ט"ו באייר תשפ"ה 19:39

כדאי להיזהר לא לעשות את זה יותר גדול ממה שזה.

אם יש ספק כמה זה חמור- אז ללכת על הרף הנמוך.

בנוסף, במקרים אחרים שאינם מובהקים כמו מה שאתה מספר, יש אנשים שבעבודה הם לא תמיד נחמדים לגמרי (לדוגמה- לא אוהבים את העבודה, ונמצאים שם בלית ברירה) אבל זה לא אומר שגם בכל מקום זה הפרצוף שלהם.

לסיכום- אם מדובר במקרה לא מובהק,  כדאי להיזהר בלשוננו,  וגם אם מדובר במקרה מובהק, כדאי להיזהר לא לעשות את זה יותר ממה שזה.

בד"כ בעבודה משתדלים יותר לשמור על נימוסשוקולד לבן

אם אדם לא מצליח לשמור על דרך ארץ אפילו בעבודה, הוא בטוח נוהג גרוע יותר כשהוא בבית

בבית מרגישים בבית, ומתנהגים יותר בטבעיות, אדם שאפילו בחוץ מתפרץ ככה בבית בטח הרבה יותר גרוע

לאו דווקאבחור עצוב
מכיר אנשים שבחוץ קשים מאוד ובבית סופר רכים עם האישה והילדים.

כאמור - לא גורע מחובתו לספר על זה ולתת למשודכת להחליט. 

גם התפרצויות זעם?שוקולד לבן
או שמדובר באנשים קשוחים ואסרטיביים? כי יש הבדל גדול מאד בין התנהגות שנובעת מחוסר שליטה שבמקרה הזה בד"כ בבית קשה עוד יותר לשמור על שליטה, לבין התנהגות הפוכה שנובעת משליטה יתרה עד קשיחות ואז בבית משוחררים יותר
ברור שהיית צריך להגיד לואני:)))))
אבל לא בצורה הציורית שכתבת כאן,שיוצאים לו ורידים בראש וכולם בורחים וכו', בעיני היית צריך להגיד שיש לו בעיית כעס ושיקח את זה בחשבון, כל השאר אני חושבת שזה אולי כבר בגדר לשון הרע, הוא לא ביקש את הדוגמאות האלה. זה לא נראה שבאת להעביר את המידע באופן יבש כמו שביקשו אלא שניסית להוכיח לו כמה לא כדאי להשתדך איתו. 
לא ציורי, מציאותפשוט אני..
..ימח שם עראפת

אני לא עובד איתם. אני לא יודע מה מצב התקפי הזעם של דוד.

גם את לא עובדת איתם. אז אין לך שמץ של מושג אם זה תיאור ציורי או מציאות.

יצא לי לראות אנשים בהתקפי זעם, ויש כאלה שמתאימים לתאור. לא כולם מתעצבנים באופן שגורם לכולם לברוח מהחדר, אם זה המצב, זה לא "בעיית כעס" שייקח בחשבון, זו אכבר בעיית כעס, שהמשדך צריך להבין את חומרתה. כי "בעיית כעס" היא דבר שיש להרבה אנשים, אבל בעיית כעס שגורמת לאנשים לברוח מהחדר, זה משהו רציני יותר, ואם כך הם הדברים חשוב מאד להבהיר זאת.

זה ממש לא לשון הרע כיוון שזה לתועלת.

השאלה היא אםריבוזום
"בעית כעס" מובן כמו התפרצויות זעם? אני הייתי חושבת כועס מדי פעם... אולי קצת יותר מהממוצע. לא הייתי מבינה כמה זה משמעותי. האם נדרשים תיאורים מפורטים? לא יודעת, צריך שיהיה ברור במה מדובר.
..אני:)))))

אז הייתי אומרת שיש בעיית כעס שכדאי לבדוק את זה אבל בשאר הזמן הוא נחמד ומוצלח.

ככה לא הכתמתי לגמרי את השם של הבן אדם ומצד שני גם הזהרתי אותם על הכעס והוספתי המלצה לבדוק יותר.

יכול להיות שההתקפי כעס שלו הם בעקבות תקופה קשה שהוא עובר שהוא לא מצליח להתמודד איתה אז יוצא לו גרוע ממש, יכול להיות שזאת תקופה מסויימת והוא כבר השתנה ועובד על עצמו, אני לא חושבת שהוא חושב שההתנהגות שלו נורמלית, קיבלנו כאן רק הצצה קטנה למגרעה גדולה שלו, זה לא כל האדם,ויכול להיות שזה היה חד פעמי. לא יודעת.

נטלת שררה לעצמךעשו

אולי הוא רשע מרושע שמורידים ולא מעלים. מן פרעה כזה. ויפה ששאלת אדם נוסף.

ועדיין על מעשה מעין זה נענש יעקב, ונחטפה דינה.

מדרש תנחומא:

וירא אותה שכם בן חמור החוי נשיא הארץ (בראשית לד, ב). הרשעים רואים: "וירא המן" (אסתר ג, ה), "וירא עשו" (בראשית כח, ו), וירא אותה שכם בן חמור. אמר דוד: "תחשכנה עיניהם מראות" (תהלים סט, כד):

ויקח אותה וישכב אותה ויענה. ומאיזו חטייא בא עליה הערל? כתיב: "למס מרעהו חסד ויראת שדי יעזוב" (איוב ו, יד). אלא בשעה שהיה יעקב אבינו בא והשבטים עמו, היתה דינה עמו. כיון שבאו המלאכים ואמרו לו: "באנו אל אחיך אל עשו" (בראשית לב, ז), נטל יעקב דינה ונתנה בתיבה, שלא יראה אותה עשו ויטול אותה לאשה. אמר לו הקב״ה: חסכתה אותה ממנו? חייך, לאדם ערל היא מתוקנת, הוא דכתיב: "למס מרעהו חסד"; אילו היתה נישאת לעשו, שמא היתה מגיירת אותו. כשנטלה איוב, לא גיירה אותו? לפיכך חסכתה אותה, הרי בן מאירה בא כנגדה, וירא אותה שכם בן חמור:

ואולי בכלל אתה מגזים?

מאחר שאתה והוא רבתם פעם אחת ולא השלמתם, יש לך נגיעה בדבר לעולם.

ואין כמו להרוס שידוך כדי להכניס למישהו שצעק עליך פעם.

האם תעקוב אחרי כל ההצעות שלו כדי לוודא שכולן שומעות שעליו להזדקן רווק?

המצאת מציאות חלופיתפשוט אני..

רבנו ולא השלמנו?

לא רבנו, הוא צעק והשתולל ואני לא הגבתי. שעה אחרי זה כבר חזרנו לדבר ולהיות בקשר כאילו כלום לא קרה. גם אחרי שהוא עבר צוות, המשכנו להיות בקשר ידידות.

המטרה לא הייתה ''להכניס לו'', אין לי שום עניין שלא יהיה לו טוב. המטרה הייתה להגן על החבר ששאל עליו ועל בת דודתו.

@פשוט אני, תסכים איתי שהברנש דמגוג?ימח שם עראפת

מי אתה?! מה אתה יודע?! אתה בוחן כליות ולב, שהחלטת דרך המרקע מי הכותב, מה מניעיו, וכמה הוא תאב נקם??

לא די לך, שאתה מוציא מהקשר את המדרש, מדמה מילתא למילתא בדברים שאינם דומים, אתה גם מעז פנים להביע דעה על מה שאינך יודע ולדון לכף חובה אדם שאינך מכיר?!?!?!

לא די שהינך בור ועם הארץ, ואינך יודע שהמדרשים הנם משלים ולא דברים כפשוטם, אתה רוצה להוציא ממדרש זה שיש למסור בנותיו לאנשים רעים שמא יתקנו דרכיהם?!?!?! שמא כעת נניח לבנות ישראל להינשא לערבים שמא יגיירום?!?!?!?! הבה ונסגור את יד לאחים ולהבה, נניח ליהודיות האומללות לסבול בכפרים שמא יגיירו את בעליהן!!!!

וכי יש קשר בכלל?!?! וכי לא שמעת על נשים מוכות מימיך?!?! שמא כל אותן נשים לא הצליחו לתקן דרכי בעליהן, אבל זו תוכל?!?! ואם לא?!?! במה חטאה שהיא צריכה להינשא לאדם עם התקפי זעם?!?!?!

מי אתה שתאמר שהוא מגזים?!?!?! אתה היית שם?!?! אתה יודע במי מדובר?!?!?!

הם רבו?!?! מניין לך?!?!?! @פשוט אני לא כתב זאת בשום מקום!!! נטלת לעצמך מכוחותיו של האל, אתה צופה מקצה העולם ועד סופו?!?! מי אתה?!?!?! מה אתה יודע?!?!?!

"אין כמו להרוס שידוך כדי להכניס למישהו שצעק עליך פעם"????????? אתה ילד בן שנתיים?!?!?!?!?! מי אתה שאתה דן אותו לכף חובה בלי שאתה מכיר אותו אפילו?!?!?! מי אתה בן אדם פסיכופוט ומשוגע, שבגלל שמישהו צעק עליך פעם אתה מתנקם בו והורס לו שידוך???????

הוא אמר שהוא יעקוב אחרי ההצעות שלו???? מה אתה מקשקש?!?!?! הוא אמר דבר כזה??? לא!!!!

בררו איתו לגבי מישהו, הוא ענה מה שהוא יודע עליו. למה אתה ממציא ומשקר בעזות??? מי אתה?!?!?!

..שפלות רוח

לדעתי הגזמת עם תיאור הבעיה..בוא נגיד גם אם בפועל הבעיה הרבה יותר חמורה ממה שתיארת ועשית עם דוד "חסד" שלא סיפרת הכל זה עדיין מוגזם וצריך לבדוק אם זה בגדר לשון הרע כי ממה שידוע לי, אם אפשר להגיד לאדם שמברר, משהו קטן שיגרום לו לוותר (ובצדק - היינו משהו אמיתי, ולא סתם לחרטט), אומרים אותו ולא את כל המסביב כי זה בגדר לשון הרע, והתיאור שהבאת פה "כולם בורחים מהחדר" "אי אפשר לדבר אל ההיגיון" "יוצאים לו וורידים מהראש" (?) מרגיש לי מוגזם, מספיק אם היית אומר "יש לו בעיית כעס וקח את זה בחשבון" בלי להיכנס לפרטים.

גם משום מה, מרגיש לי שעשית את השיחה עם צד ג' רק כדי לקבל אישור להיכנס בדוד "בחסות ההלכה" , כי כאמור מספיק היה להודיע שהוא עם בעיית כעס וזהו, חראם על דוד אח.

ובכןפשוט אני..

א. לא התקשרתי לאף אחד בשביל "לקבל אישור בחסות ההלכה", פשוט כי באותם רגעים חשבתי על טובת הצדדים ולא על ההלכה.

רציתי לבדוק האם אני מגזים בשיפוטיות שלי כלפי העצבים שלו, ולכן התקשרתי למישהו נוסף. כאשר הוא העלה מעצמו את הנושא בלי שאני בכלל רמזתי לכך, הבנתי שאני לא מגזים בחששות שלי.

ממש לא חיפשתי "היתר הלכתי".

ב. להרבה מאוד אנשים בעולם יש בעיית כעס. המוני אנשים. אבל בדבר כזה באמת שעוד לא נתקלתי בחיי האישיים: אדם מאוד מאוד נחמד, באמת בחור שיכול להיות חבר של כל מי שנמצא בסביבתו, שברגע אחד הופך פשוט לאדם אחר. לאדם מפחיד. לאדם שלא רוצים להיות לידו.

אולי אם הייתי אומר רק "לפעמים הוא כועס" זה לא היה מבהיר את חומרת הבעיה. אוקיי, כולם לפעמים כועסים, מה מיוחד כאן? על מה אני מזהיר בעצם? על זה שהוא אנושי?

לכן היה לי חשוב להגיד את שאר הדברים.

הדברים האלה הם לא הגזמות, הם איך שאני חוויתי את הדברים. 

יכול להיות שהייתי משיג את אותה התוצאה גם עם פחות תיאורים, נכון, אבל בוודאי שאם הייתי אומר רק "בעיית כעס" אז המסר לא היה עובר כשורה.

ג. אין לי בעיה אישית איתו, נשארתי חבר שלו גם אחרי כל המקרים של הצעקות, הכל טוב. פשוט לא הייתי רוצה שאחותי תתחתן איתו, ולא הייתי רוצה להיות שותף שלו בדירה. 

לא חיפשתי להזיק לו ולא להיכנס בו ולא לגרום לו לצער.

..שפלות רוח
הכל בסדר דוד שאלת אם פעלת נכון, לדעתי לא וגם הצגתי למה וכו'
לדעתי אתה טועהימח שם עראפת
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ט"ז באייר תשפ"ה 20:19

עבר עריכה על ידי ארץ השוקולד בתאריך ט"ז באייר תשפ"ה 19:22

לשון הרע לתועלת צריך להאמר.

אתה לא היית שם, אתה לא יודע כלום. אתה לא יכול להביע דעה שהוא הגזים כשאתה לא יודע על מי מדובר בכלל.

המוח שלך כל כך מעוות שאתה ממציא שאפשר לשקר בשביל לגרום לוותר. צריך לומר את האמת, אם האישה תרצה תתחתן איתו, אם לא לא.

זהו לשון הרע לתועלת, המותר וצריך להאמר.

יש הרבה סוגי בעיות כעס, מעטים האנשים שאי אפשר להיות בחדר איתם כשהם מתחרפנים, ואם תגיד בעיית כעס זה לא יבהיר את הנקודה. אתה לא היית שם, אתה לא יודע במי מדובר, ואין לך זכות לקבוע שזו הגזמה. בעיית כעס זה תיאור עלוב לבעייה חמורה, שיש לאומרה ולא לשקר כנהוג בקהילת הרשע ברלנד.

מרגיש לך?!?! מי אתה?!?! מה אתה יודע?!?! שאלו אותו על דוד לגבי שידוך. בררו עליו פרטים. הוא ענה פרטים קריטיים. "מספיק היה להודיע שהוא עם בעיות כעס וזהו"?!?! מי אתה שתחליט שזה מספיק?!?! מה אתה יודע עליו בכלל?!?! 

לא הבנתיאני:)))))
אסור להביע דעה אחרת ממך? ומי שמעז אתה יוצא עליו?
מי שמביע דעה בדבר שלא ידוע לו הוא טיפש, בתור התחלהימח שם עראפת
וחצוף, כשזו דעה הדנה לכף חובה אדם שאינך מכיר, על דבר שאינך יודע, על סמך השערות ותחושות בטן
אתה עושה את זה כל הזמןאני:)))))
וחוץ מזה הפותח שאל לדעתנו וכל אחד ענה כדעתו, המשיבים לא ביקשו את דעתך על דעתם.
טוב, אז כנראה שאני עושה את זה בצדק.ימח שם עראפת

הפותח שאל מה הייתם עושים, הוא לא ביקש שתביעו דעה על אדם שאינכם מכירים.

אתם בחרתם להחליט שזה היה מוגזם ושהוא בכלל לא כזה בלי שהכרתם אותו, את היית עדינה, השניים האחרים היו חצופים ממש והגבתי להם בהתאם.

הערת מנהל (תופים)ארץ השוקולד
עבר עריכה על ידי ארץ השוקולד בתאריך ט"ז באייר תשפ"ה 20:19

דבריך חריפים מדי ולא ראויים,

כתיבה כזו בעיקר מראה על גיל הכותב שהוא עדיין נחרץ.

מעבר למה שזה מראה זה פוגע באווירה כאן ולכן אני מצפה ממך ומאחרים כאן להיות זהירים ונעימים יותר בשיח,

תודה רבה

התופים😂🙈🙈מבולבלת מאדדדד

(סליחה שזה מה שהתייחסתי אליו כאן. פשוט אהבתי את זה😂🙈)

ארץ השוקולד

הכל טוב, אני חושב שיש משהו כזה, פשוט לא זוכר איך עושים את זה.

וסביר שהייתי מגיב ככה גם

כןכן יש פה תופיםמבולבלת מאדדדד

משום מה הם לא עובדים ( @משה )

ובלי קשר, כל הכבוד ותודה שאתה משתדל שיהיה פה נעים בפורום🙏🙌

מממשה

(תופים)

נדמה לי שבגלל הגובה אי אפשר בכותרת.

לא. יש בעיה אחרתמשה
תודה על האכפתיות וההשקעה תמידארץ השוקולד
תודה רבהארץ השוקולד
נו זה בגלל ספירת העומרנוגע, לא נוגע
תראי עוד כמה שעות זה יעבוד כבר
דבריי חריפים במידה שבחרתי לנכון.ימח שם עראפת

אם הנך חושב שהם חריפים מדיי אתה יכול לומר דברים אחרים בתגובתך.

אם כמנהל אתה רוצה לעדכן שזה לא מוצא חן בעיניך- אתה דיקטטור המקום ויכול לשנות כפי שכבר עשית.

אני אכן אחד מדיקטטורי המקום לפי הכלליםארץ השוקולד

שניתנים לקריאה.

ואכן, יש דברים ששיניתי ומחקתי פה.

אבל אני חושב שהפחתת נחרצות תיתן תחושה נעימה יותר, אם כי לא בהכרח חורג מהכללים ולכן לא מחקתי ושיניתי יותר מדי

אעתיק שוב את הכללים:ארץ השוקולד

ברוכים הבאים לפורום שלנ"ו!

כאן מדברים על כל מה שקשור

לרווקים

לדייטים‎

לנישואין

ולכל השאר גם

מוזמנים לשרשר את עצמכם לשירשור הכירות הנעוץ פה למטה

(בכל שירשור- נא לנסות לענות על החידה: "והקשר לפורום הוא...???" )

מי שידע- יקבל נקודה!

נא לדבר בלשון נקיה, לכבד את האווירה הדתית של הפורום,

ולכבד אנשים בכללי.

כל נושא משרה ציבורית יתואר בתאריו הראויים לו. רבנים- בתואר רב- גם אם לא מסכימים לדבריהם, מי שיבזה ת"ח יחסם לאלתר, ללא שום אזהרה.

-------------

חל איסור מוחלט לכתוב הודעות בעלות תוכן פרסומי שיווקי. הודעות פרסום ייערכו או ימחקו.

כל המעוניינים לפרסם באתר   -   /More/ActivePage.aspx/Info

הוראות יעילות לזהירות בהכרויות ברשת-

היי, חדשה כאן! | ערוץ 7

אפשר לפנות בבקשות לבירורים שדכניים על כינויים בעיקר אצל @ברוקולי, אבל מוזמנים לפנות גם אלי אם תרגישו יותר בנח.

דבריך מוציאים לעז על הגילאים הצעירים. גם בגילאים צעירים צריך ויודעים להראות מכובדות.

זה עובדה, שיח כה נחרץ עובר עם הגילארץ השוקולד

זה לא בהכרח רע

אלא סיבה לקחת את הדברים באופן פחות נחרץ

יש נחרצות בגילאים יותר מוקדמים אבל עדיין במסגרת של כבוד, לא מטיחים מילים לא יפות איש על רעהו ולא משנה כמה הדיון סוער, לדעתי צורת דיון שהיא לא מכבדת ופוגעת זה תלוי יותר באופי האדם ולא בגילו.

זה לדעתי.

יש מצב שאת צודקתארץ השוקולד
ברור שאתה צודקריבוזום
שצריך ליידע!

גם לספר את זה באופן מדויק, שזה התפרצויות זעם ולא סתם כעס. גם לספר את המעלות. להסביר ממתי ההיכרות. וזהו, הם יחליטו אם לברר הלאה אם הוא טיפל בעצמו וזה השתנה או פשוט לעזוב את הרעיון.

אני חושב שעשית בסדר. אם כי אולי...מבקש אמונה

לפי מה שכתוב כאן בעניין הזה (תנאי 4)  לשון הרע בשידוכים – מה מותר ומה אסור? 5 תנאים לפני שאתם מעדכנים אחרים 

שאם אפשר לגרום את אותה תועלת בלי להגיד את כל המגרעת של המשודך - זה עדיף

הייתי שוקל לומר את המשפט שהחבר לשעבר אמר עליו.  נראה לי שזה מספיק כדי להבריח את השידוך 

אגב, לי אישית קרה פעם דבר מצער בעניין הזה ועדיין מתלבט מה הייתי צריך לעשות

שחבר בירר אצלי על בחורה שעבדה איתי פעם והיה לה אופי נוראי של אגואיסטיות ולהפיל אשמה על אחרים

וחשבתי שלא להגיד כי אולי היא השתנתה מאז וזה יהיה לשון הרע וחבל להרוס שידוך.  בסוף זה התפוצץ ולצערי הסתבר שטעיתי והיא ממש פגעה בו. 

פעם היפלתי שידוך כשבכלל רציתי להגיד דבר טובפשוט אני..

שאלו אותי על חבר טוב.

עניתי שהוא אדם מאוד ערכי, תמיד הראשון לעזור, דואג לזולת, ואפילו בחר להתגייס לצבא למרות שהיה לו פטור.

לזכותי ייאמר שהייתי בן 20 בערך, וזאת הייתה הפעם הראשונה ששאלו אותי על חבר לעניין שידוכים.

מפה לשם, הבחורה התחילה לברר למה הוא בכלל קיבל פטור מהצבא, ומשגלתה שיש לו בעיה ב-ריאות (בעיה זניחה שלא משפיעה בכלל על חיי היום-יום שלו), היא החליטה לא לפגוש אותו.

זה הדברים שמפחידים אותי 😑מבקש אמונה
גם בלעדיך היא הייתה מגלה את זהאני:)))))
השאלה היא מתיפשוט אני..

לא סתם יש דברים שלא מספרים מיד בהתחלה (ובטח שלא לפני ההתחלה)

תתייעץ עם רבמחפשת111
זו לא הייתה שאלה הלכתיתפשוט אני..
החפץ חיים מדבר בדיוק על סיטואציות כאלהרק אומר
ממה שאני זוכר, מותר ואף רצוי לספר במצב כזה, כל עוד אתה מתאר את הסיטואציות בלי להגזים..

אבל כדאי לוודא ולראות את ההלכות ישר מהספר.. 

זה לא נקרא להרוס שידוך!מתייעצת גירושין

הצלת את הבחורה!

חבל שאנשים אחרים שומרים בלב שלהם מידע מפליל כזה

ואחר כך בנות צריכות להתמודד בבית עם אלימות.

מי אמורה לדעת להתמודד עם התקפי זעם?

באיזה שיעור לימדו אותה את זה?

למה שאישה רגילה לחלוטין תתמודד עם הבעיה הזו?

ואם הוא יפגע בה כשהיא בהריון מרב זעם או אפילו לא הריון?

זה להתחתן עם שור זועם מה שרשמת.,,,

וכן מומלץ לבדוק בהלכות שמירת הלשון 

מתייעצת שימי לבאדם פרו+אחרונה

יש כנראה משהו בדברייך,  יחד עם זאת,  היות וכתבת על "בנות" באופן כללי.

חשוב לדעת כי על פי כל המחקרים בנושא, אלימות בין בני זוג היא בעיקרה סימטרית.

יש על כך המון חומר למי שמתעניין,  

למי שרוצה להעמיק קצת יותר,  מומלץ לקרוא ספר שיצא לאחרונה בשם "הצד השני של הכאב".

וכאן עוד סרטון בנושא 

הצלת נפשותאשר ברא
מקווה שהייתי מספר לה גםארץ השוקולד

חשוב לציין שני דברים:

1. לתאר דברים כהוויתם ולא לתת כותרת שהיא לא בטוח תבין במה מדובר.

2. לתארך (לפני חודש/שנה/חמש שנים) כדי שתחשוב אם יתכן והשתנה.

כל הכבוד

לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש

ממגדלי השנהב

מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב

מהארמונות המפוארים והמתנשאים

אשר שייכים רק לנשואים

טיפים לנו הם מחלקים

שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים

"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים

על המדרגות המפותלות מנסה לטפס

דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס

הלב המסכן שאף פעם לא מוותר

כבר טיפה מתחיל להישבר

"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"

אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה

"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים

את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים

תזכרי אני לוחשת לעצמי

"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"

את תשימי מעלית על האדמה

תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!

את רוצה תשובה מה אומרים על הדבר הזה?אריק מהדרום

או ששאלת שאלה רטורית?

מעניין אותי אם מזדהים עם התחושותארץזיתשמןודבש
בכותרת שאלת נשואים מה הם אומריםאריק מהדרום
או שאת שואלת דווקא רווקים ולכן הפרסום בלנ"ו?
"לנשואים ששכחו" זה שם השירארץזיתשמןודבש

אבל אולי באמת אשים ציטוט שיהיה יותר מובן

עריכה: אי אפשר לערוך, אבל תזרום 

אני שואל שובאריק מהדרום
את רוצה לדעת מה אני חושב על השיר שלך כנשוי?
כן, גם מענייןארץזיתשמןודבש
באת לומר שהנשואים מתנשאים כאילו?זיויק
ח"ו מתנשאיםארץזיתשמןודבש
זה מבטא את ההרגשה שלי שלפעמים מרגישה (ולפעמים גם החברה גורמת להרגיש) פחות מוצלחת ממישהו שכביכול הצליח והתחתן
ח"וזיויק
אני מקווה שאת מספיק בעלת ביטחון עצמי שלא תלוי בשדרים כאלה
מותר גם להיות חסר בטחון, זה אנושיadvfb
מותר גם לפחד ולהכשל ולבכותזיויק
ולא מומלץ
מומלץ מאודadvfb

חיבור לרגשות זה דבר חשוב.

מי שלא בוכה גם לא יצחק וירקוד.

עת לכל חפץ

ע"ע פירושו של הרב קוק בעין אי"ה שמדברים על "הנעלבים ואינם עולבים" ומדייק שהם אנשים רגישים שנעלבים ועצם זה יש להם אפשרות להעלב ולהתגבר על כך זאת המעלה שלהם - 

"לא אמר מי שמעליבים אותם ואינם עולבים, כי אז היה אפשר להכניס בכלל גם את אותן שהושפלה נפשם עד למדרגת ההמתה הרוחנית, באופן שהחוש המרגיש את רגשי ההנאה של הכבוד ורגשי הצער של העלבון נ(ת)טמטם אצלם, ובאמת לא זוהי דרכה של תורה, כ"א שהנשמה תהיה חזקה, כח החיים יהיה במילואו, הרגש של הרגשת הכבוד ומכאוב העלבון הטבעי יהיה במלא בנינו הנפשי, במדה הראויה לאדם מצד צלם אלוקים אשר לו, המופיעה על מעלת נשמתו שהיא כבודו, אבל בכל המעמק של ההרגשה הברורה בצער העלבון, עד שהם נעלבים, בכ"ז רגש המוסר ואהבת הבריות, גם אותם שהעוו את דרכם והעבירו את הדרך עליהם, הוא חזק כל כך עד שהם אינם עולבים, דוקא עם אותו המכאוב הגדול שנפשם מציירת בעלבונם הם משתמשים בו לעצור ברוחם, שלא להיות הם מזיקים ומכאיבים את אחרים אע"פ שהם הם עולביהם עצמם. זאת היא גבורת הקודש של החיים"

עין איה על שבת ט פג – ויקיטקסט

לכן צריך לבכות, ואז אח"כ לקום. אבל לא לבכות בכלל זה טמטום הלב, בטח שזה לא יתרון.

ידוע ומפורסםזיויק
יש הבדל בין הכלת רגש לבין מעשה או הנהגה, ככה אני מבין את זה
את ציינת שהארמונות מתנשאיםאריק מהדרום
זה גורם לחשוב שאנחנו גם כן מתנשאים.
דיברה על אלה שמחלקים טיפים ושיפוטייםadvfb

זה נראה לי ברור

אוקי היה חשוב לי לשאולאריק מהדרום
כי השיר כשלעצמו לא מזמין נשואים להגיב כל כך כי הןא מתאר אותנו כמתנשאים ומנותקים ומעצבנים.

אז קודם כל זו פוזיציה בעייתית כי כביכול את שואפת להפוך למשהו מאוד מאוד שלילי על פי השיר, את שואפת להיות נשואה וכאמור השיר הזה לא מאיר נשואים באור חיובי.

דבר שני זה שרווקים לפעמים רואים את הנשואים בצורה כזו ששכחנו את איך זה להיות רווק ואנחנו רוצים שרווקים יפסיקו להיות בררנים זה לפעמים מתוך רצון לעזור, אנחנו לא היינו בררנים אף פעם, ולא מבינים כל כך את הצורך ברשימת המכולת של החברים שנשארו רווקים וכשמציעים הצעה והיא נפסלת או סתם מנסים לשוחח על העניין, אנחנו מואשמים בניתוק ובחוסר רגישות וטאקט וששכחנו איך זה להיות רווקים, לא, לא ממש שכחנו, פשוט אף פעם לא היתה לנו ממש רשימת מכולת, אף פעם לא היה לנו מחסומים רגשיים בעניין, אנחנו רוצים לעזור לאלה שנשארו רווקים אבל אנחנו מואשמים בהתנשאות אז מוטב אולי שנעזוב אתכם בשקט כדי לא להפריע.

ואז אנחנו מואשמים שאנחנו לא עוזרים מספיק.

ודבר אחרון, נישואין זה לא ארמונות מפוארים לרוב, יש הרבה מאוד התעסקויות שיש כנשואים ואין לרווקים, הרבה פעמים דווקא ההפך, הרווקות היא זו שהופכת אותך לפריווילג בלי צרות פרנסה, עצמאות, גידול ילדים ועוד.

טוב לפעמים יש טיפה התנשאותארץזיתשמןודבש
אבל זה לא המסר שרציתי להעביר כאן! זה יותר בא להעלות למודעות את הכאב של הרווקים ואת ההרגשה שהם פחות טובים אם הם לא נשואים. כמובן שזה עבודה עצמית שבן אדם צריך לעבוד עליה, אבל באמת זה עניין מאוד רגיש ולפעמים הסביבה לא מספיק מודעת ורגישה לזה ותמיד טוב לעלות למודעות את הרגישות הזאת.

וגם באמת צריך להבין את החשיבות בלהתעסק בשידוכים, כן יש כאלה שיש להם קושי בלמצוא, אבל באמת חושבת שכחלק מתיקון העולם והמוסר האנושי שידוכים זה צריך להיות נחלת הכלל.

אתה מתעסק בטפל בעיניadvfb

השיר עוסק בכאב ותסכול

שוכחים את התחושה עשר שניות אחרי שמתארסיםבחור עצוב
לא מזדהה.יעל מהדרום
יד על הלבבחור עצוב
מתי בפעם האחרונה פינית זמן וניסית לחשוב על מישהו מתאים לחברה שלך? 
זה לא קשוריעל מהדרום

לק"י

אני באמת לא מתעסקת בכלל בשידוכים.

אבל אני לא מחלקת עיצות לנישואים, לא מתנסה על רווקים, לא חושבת שתמיד הם "אשמים" ברווקותם, לא חושבת שהכל טוב ונפלא בנישואים.

אם הכותבת התכוונה בעיקר לחלק של לעזור לחברים למצוא חתן/ כלה, אז פספסתי את זה.

אז השיר לא נועד אליך advfb

וברור שכל הכללה פה היא מתוך עמדה מסויימת שאפשר מאוד לגלות הבנה כלפיה.

לא הבנתי למה. היא שאלה אם מזדהים...יעל מהדרום
וואוadvfb

אמממ תאמת שפעם רווק שהציע לי הצעה אמר לי תוך שנייה, אחרי שהסברתי לו למה זה לא בדיוק מה שאני מחפש ירה לעברי - "אין את מה שאתה מחפש". שאלתי את עצמי, איך האבצע שלו קלה על ההדק לירות כזאת טענה בלי שהוא מכיר אותי בכלל, וגיליתי שלצערי השיפוטיות כלפי רווקים יכולה להעשות גם על ידי הרווקים עצמם אחד כלפי השני.

אני יכול להגיד שבאמת בנאדם שהוא נשוי הוא נמצא בעמדה שונה.

בע"ה כשאתחתן אז אני אשתדל לזכור שאני לא מבין מאה אחוז את הכאב של הבדידות, למרות שברור לי שהייתי בו לא מעט. עצם הפוזיציה היא פוזיציה אחרת. המודעות לפוזיציה היא מה שעושה את ההבדל.

יפה מאוד שאתם שואליםשלג דאשתקדאחרונה

השאלה המשעשעת הזו כאילו הכריחה אותי לענות בשאלה...

האם באמת נראה לכם, רווקים יקרים, שהנישואין הם איזה פעולה קטנה של מתן טבעת ופתאום הכל נהיה פשוט יותר?

(לא רוצה להיות שיפוטי, אבל לפעמים אני חושב שחלק מהבעיה של רווקים/ות שאני מכיר וגם של כמה חברים כאן, נובעת בדיוק מחוסר ההבנה של הבעיה שהעליתי. וזו גם הסיבה העיקרית שאני משתדל לא להגיב כאן).

בכל מקרה שתהיה לכולנו המון הצלחה!

התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

חייב פה סיום AIזיויק
😁
טוב חיפשתי מלא זמן והתייאשתי חחחלא יודעתת
שלחו פה פעם מספר של הרב חיים קורץ..מישהו יכול בבקשה לשלוח שוב?
שלחתי בפרטי קיבלת?קעלעברימבאר
כן תודה רבה!!לא יודעתת
מומלץזיויק
מה דעתך אפשר בפרטיהמצפה לישועה
אתה ממליץ? היו לך הצעות קשורות?
שמעתי על הצלחות שלוזיויקאחרונה
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

בסוף יצא שאני אכתוב דברים שהיו פשוטים לכולם 😅intuscrepidam
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

שלא לדבר על הפרס הגדול!כינור יהודי

התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה

אולי יעניין אותך