למי כבר יש תפריט לשבועות?רינת 35
אני התחלתי לחשוב על זהיעל מהדרום
לק"י
ליל החג- חלבי-פרווה:
אני סגורה על רביולי ברוטב שמנת פטריות ורביולי פרווה.
השאר פתוח: פיצות, פשטידה, סלט חלומי עם פטריות ובטטות, גבינת שמנת.
ליום אני מתכננת לבשל בשרי על הפלטה.
סביר להניח שזה יהיה אורז/ תפו"ח/ ירקות/ בשרי (תלוי מה נקנה).
סלטים:
סלט חצילים, גמבות ועגבניות צלויות
סלט חצילים
טחינה/ חומוס
סלט חי
ואולי עוד משהו
עוגות:
עוגת תפוזים (מההקפאה)
עוגת גבינה וביסקוויטים (ואם הפרווה לגן תצא מוצלחת, נעשה אולי גם לבית)
ואולי:
עוגיות חמאה עם ריבת חלב/ שוקולדים
עוגיות פרווה
עוגת גבינה אפויה
מצליחה לבשל בשרי על הפלטה?כי כל פה
כן. אני עושה את זה הרבהיעל מהדרום
איזה מגנייב!כי כל פה
למדתי מדודות שלי.יעל מהדרום
יש לי בגדול...שדמות בחולות
מכיוון שאנחנו מארחים משפחה עם הרבה ילדים, אז רוב האוכל יהיה יחסית פשוט.
ערב חג חלבי:
רביולי גבינות ברוטב שמנת (עבודת יד... כי אני לא סובלת קנוי)
לזניה לל"ג- לציליאקים
פלטת גבינות
סלט חסה עם פינוקים
סלט ירקות
וירקות חתוכים לילדים בררניים
קידוש בוקר:
מעדנים
כוסיות שמנת פירורים
צלחת פירות, תמרים ואגוזים
עוגת שמרים גבינה לל"ג
ארוחת צהריים:
לשון ברוטב בצלים
קציצות ברוטב
שניצלים
קציצות בנטאש
קוסקוס כרובית
אורז
תפו"א
שעועית
נשמע שווה
ילדה של אבא
לבצק של הפסטה והמילוי?שדמות בחולות
לבצק פסטה:
2 וחצי כוסות קמח (אפשר דורום, אפשר רגיל)
2 חלמונים+1 ביצה
כף שמן זית
כף מים
קורט מלח.
לשים לבצק קשה יחסית אך אחיד.
אם הבצק דביק- להוסיף קמח.
לעטוף בניילון ולשים במקרר ל20 דקות.
מילוי גבינה:
200 גרם גבינת טוב טעם/ ריקוטה
4 כפות גבינת גרנה פדנה
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
תודה!ילדה של אבא
ואז ממלאים כיסנים ומבשלים ברוטב? או קודם במים ואז ברוטב?
תשובה:שדמות בחולות
ממלאים כיסונים ומבשלים במים רותחים 5 דקות ואז ברוטב
איך הרביולי נשמרים לך עד הסעודה בלי להדבק?חילזון 123
2 אפשרויות:שדמות בחולות
1) מבשלים רק 4 דקות את הרביולי. מסננים ומשמנים עם שמן זית את הרביולי. וזה לא נדבק.
2) מבשלים 4 דקות את הרביולי ושמים ברוטב על הפלטה.
מה זה עוגת שמרים גבינה ללא גלוטן? אשמח למתכוןהרפיה
יש לי הרבה מחשבות וכיווניםטארקו
אבל עוד לא נסגרתי..
תכלס לא יודעת אם אסגר לפני מוצש🫢
דברים שאני יודעת:
2 הסעודות חלביות
חלק נכין על הפלטה(דגים למשל)
יהיה מפנק אבל גם הרבה ירקות שלא יהיה כבד
הבן שלי יכין עוגת גבינה אפויה בחושה ואני גבינה קרה ומשו מזונות
ובעלי ביקש סלט חסה עם סלמון באחת הסעודות
חוץ מזה אני עוד בשלב של לאסוף רעיונות שווים ולנסות לגבש מהם תפריט
יש לך כבר תפריט?פייגא
שואלת כי גם אני לא הצלחתי להיסגר על עצמי...
מחפשת רעיון ללילה חג. חלבי.
בתכנון
מרק
סלט עשיר
וקינוח- עוגת גלידה ביתית.
חסר לי עיקרית, ולא הכי בא לי פסטה
דג אולי?המקורית
בתוספת ניוקי? (אם אתם אוכלים דג עם חלבי)
יש לך מתכון טוב לדג?פייגא
נניח למושטים.
הקצ' הוא שאני לא אוהבת שיש טעם דגי
תשרי אותם בחומץ/ לימוןהמקורית
זה מנטרל קצת את הטעם
אנחנו אוהבים אותם פשוטים: מכינה תערובת קצוצה של עשבי תיבול של כוסברה/ פטרוזיליה/ טימין עם שום מתבלת בשמן זית ומלח ומוסיפה כמה חתיכות לימון מתחת ובין הדגים.
תודה🌷פייגא
אפשר ניוקי פרווהחילזון 123
לחמניות שום (עם מרק זה ממש טעים)יעל מהדרום
לק"י
תפו"א בצורות שונות.
פשטידות
נסגרנו עכשיו🫣🫣טארקו
ממש לפני 5 דקות שלחתי לבעלי תפריט סופי סגור חח
לא היה קל להיסגר ויש מלא עבודה מחר אז בהצלחה לנו..
חלבי הכל. בבוקר נעשה קידוש מפנק ונאכל בערך ב12-13
לקראת צאת החג(סביבות 18:30) נעשה עוד סעודה כי צריך ארוחת ערב מסודרת לילדים ותכלס גם לנו..
ליל החג:
מרק ברוקולי מוקרם
סלט חסה סלמון, בורקס פטריות וגבינות(או תרד וגבינות, עוד לא החלטנו), כרוב צלוי
בוקר החג- קידוש עוגות וכו
צהריים חג:
חציל עם גבינות(יש לי כמה אופציות לא לגמרי סגורה איזה אעשה)
רביולי ברוטב רוזה, אמנון בירוקים שום ואגוזים, סלט שרי וצפתית.
ערב לקראת צאת החג:
בלינצסים עם מילויים בהרכבה עצמית- גבינות מתובלות/גבינה מתוקה/שוקולד/פירה/חביתה מקושקשת(על הפלטה)/ירקות..
מתוקים:
עוגת גבינה אפויה בחושה
עוגת גבינה קרה עם רוטב פירות יער
גלידה ביתית(הכנתי לשבת שעברה כמה טעמים😋)
עוגה/עוגיות מזונות, נראה איזה בדיוק מחר כבר
הגזמות שלום😆😆
בא לי להתארח אצליכם😂יעל מהדרום
עשית לי חשק לחציל עם גבינות.
וואי כנלהמקורית
החג הכי טעיםםםםחדשה,,
ערב מארחים:
פוקצ'ה בייתית
שום קונפי
טפנד זיתים
פלטת גבינות
סלט בוראטה
רוצהעוד סלט, אשמח לרעיונות
דגי דניס שלמים בתנור
פיצות בייתיות
ניוקי שמנת פטריות
ספגטי בשמן זית ועגבניות שרי
יום חג:
דגי דניס שלמים בתנור
שעועית ירוקה
סלט חסה
באגטים ביתיים
קינוחים:
עוגת מייפל
עוגת שוקולד
גלידוניות
פירות העונה
מה זה סלט בוראטה?יעל מהדרום
סלט בוראטהחדשה,,
עגבניות שרי תמר חצויות
חומץ בלסמי
מעט מלח גס
ובאמצע הבוראטה
אפשר להוסיף עלי בזיליקום טריים
מעדן!
מה זה בוראטה?🤔יעל מהדרום
עיגול גדול של גבינת מוצרלהחדשה,,
נשמע מענייןיעל מהדרום
את חייבת לנסות
חדשה,,
מכינים את זה בבית?יעל מהדרום
אצלינן בבית אולי בעלי ואני נאכל מזה. וגם זה רק אולי.
לא לא, קוניםחדשה,,
תודהיעל מהדרום
אשכרה מוכרים בוראטה? אף פעם לא ראיתיהמקורית
לחברת גד יש. תחפשי בגוגלחילזון 123
יש לך מתכון טוב לפוקאצה?תוהה לעצמי
של חן במטבח, קישור בפניםחדשה,,
אולי סלט חסה?מאוהבת בילדי
עדשים שחורות?
בטטה בצ'ילי?
אלך על חסה באמת. תודה ❤️חדשה,,
אצלנואבןישראל
השנה לא כך כך יהיה חלבי
בערב סלטים ותבשיל תוניסאי פקיילה עם קוסקוס( תבשיל תרד עם בשר ושעועית לבנה)
בבוקר נעשה קידוש חלבי אז יהיו עוגת לוטוס ודברים חלביים שעדיין לא נסגרנו עליהם
ואז בצהרים מנגל
לי בערךהמקורית
בלילה בשרי תבשיל לשון עם פטריות וסלטים
רוצה להוסיף סושי חזה עוף עם רוטב גרונות. או כיסונים. נראה
קינוחים פרווה. צריכה רעיונות. אשמח 
בבוקר קידוש חלבי
עוגת גבינה קנויה
עוגת קרמבו לוטוס
כנראה פיצה קנויה על הפלאטה, רביולי וסלטים רעננים שלא ניחנק מהגבינה 
צהריים יותר מאוחר אצל חמתי
קינוחים פרווהאשר ברא
עוגת פתי בר (שאני משדרגת עם מלא קפה! לא להתקמצן ובכל שכבה מוסיפה אוכמניות קפואות שהפשרתי ומעכתי)
יוצא ממש טעים.
עוגיות גם בא בחשבון?
זורם עוגיותהמקורית
...אשר ברא
עוגיות בראוניז עם מלח-
עוגיות בראוניז שוקולד ללא גלוטן - עוגיו.נט
הערה שלי:
כשאת רוצה להכין את הכדורים תשימי את הבצק בשקית זילוף ותזלפי (הרבה הרבה יותר נוח).
לגבי העוגת פתי בר, כן זה עם ריץ'-
עשיתי בשבוע שעבר עם קצפת צמחית של השף הלבן ושמתי 2 כפות פודינג וניל ולא הקצפתי עד לקצפת ממש יציבה (קצת נשאר נוזלי) וזה לא הורגש כ"כ..
גם האוכמניות והקפה מעלימות את הטעם החזק.
ועוגת לוטוס (בחושה) ממש טעימה וגם קלה להכנה-
הערה שלי:
כשמוציאים את השיפוד שהוא יהיה קצת לח ולא ממש יבש.. וגם להכין מי סוכר ולשים עליה אחרי האפייה (כי היא מאוד טורט וצריכה בעיניי נוזלים).
ולענ"ד אפשר להוריד קצת בכמויות של הסוכר חח
תודה!המקורית
בסוף עשיתי קינוחי שאריות
חיתוכיות כדורי שוקולד (הכנתי סושי כדורי שוקולד וקצםת)
ועוגיות שקדים (שאריות בצק מעוגת מספר)
מה זה סושי כדורי שוקולד?מאוהבת בילדי
מכינים את העיסה ומשטחים על נייר אפייההמקורית
מזלפים לבפנים קצפת ומגלגלים. זה נראה כמו סושי עם המילוי.
הוספתי לאלה עם הקצפת וניל קוקוס מלמעלה, בכלל נראה סושי
חלק אחר עשיתי עם קצפת נוגט
יא איזה מגניבמאוהבת בילדי
אני צריכה לנסות
נשמע מגניבכי כל פה
הסושי חזה עוף!
מנה אחרונה: סופלה, עוגת גלידה/ גלידות מכל הסוגים, כוסיות מוס או פשוט יותר פיצפוצי אורז/ קרונפלקס עם שוקולד/ כדורי שוקולד..
נכון אבל עשיתי ניסוי ולא הלך טוב:/ עם דפי אורזהמקורית
אצלנו בע"המאוהבת בילדי
ערב חלבי-
פסטה אדומה לילדים
פסטה מוקרמת לנו
לחמניות שום
פיצות לילדים
מעדנים
סלט חסה ועגבניות עם בולגרית
גבינות מתובלות
בוקר אחרי התפילה-
מה שנשאר מאתמול
פילו גבינות
אולי פשטידה חלבית לבעלי
וקינוחים
בהריים-
בשר ביין עם אורז
חוץ מזה יש סלטים שהכנתי בכמות כפולה לשבת
וקינוחים-
עוגת גבינה אפויה
עוגת גבינה פרורים
גליליות ממולאות קצפת
קרמבו קטן לכל ילד- בקישוט של הר סיני 
עוגת שכבות ועוגת טורט מההקפאה
גלידה
חטיפים ופירות.
מעניין אותי כמה ישאר מכל הבחלבי הזה... בד"כ אנחנו מתלהבים ואני מכינה מלא סוגים, בסוף לא אוכלים אפילו חצי....
לנו סוף סוףבוקר אור
ערב
מרק בצל עם גבינה צהובה
פסטה ברוטב שמנת פטריות
סלט גדול עם צ'יפס בטטה בולגרית
פשטידת בטטה חלבית
עוגת שמרים גבינה שקיבלנו
גלידת תות שמנת
בוקר נראה לי שיהיה עוף ברוטב, קוסקוס, מקלות גזר
אננס לקינוח
סלט ירקות וסלט אבוקדו
חלות צריך לקנות..
חצי בלי קשר- מה את שמה בסלט עם הבטטה והבולגרית?שיישאר חסוי
בטח חסה... ועוד משהו?
ובמה מתבלת?
זה סלט שאני מנסה הרבה לשדרג ולהעשיר אז אדמח לרעיונות
האמת שממש לא חחבוקר אור
שונאת חסה
שמה רק ירקות רגילים של סלט ומתבלת כמו סלט רגיל במלח ושמן זית
אבל תכלס מי שאוהב אפשר להוסיף חסה
בהכחשה..כי כל פה
מעייף אותי לחשוב על זה ונשמע מגרה כל החלבי של כולם אבל אין סיכוי שיעבור כאן..
ערב:
מרק עוף+ קניידלך
בשר בקר בריבת בצל
תפוא מכובסים
תפוא עם בטטה בצילי
אורז
עוף
מנה אחרונה עוגת גלידה
קידוש:
גבינה פירורים
פחזניות
עוגת שוקולד
בלינצסכים
אלפחורס
צהרים:
סלומון
טורטיות במילוי בשר טחון
בשר בקר
עוף
אורז
תפוא משני הסוגים
אורז
מנה אחרונה סופלה וקרונפלקסים..
גם אצלינו במשפחה לא אוכלים כמעט חלבייעל מהדרום
לק"י
טוסטים, פיצות, מעדנים וכדומה, כן אוכלים.
וגם בשבועות אוכלים בשרי. מקסימום עושים עוגת גבינה לקידוש.
התפריט הכי מסובך פה.פלספנית
בעזהית
הנתונים:
3 ילדים שאוהבים ובכן אוכל של ילדים, ומאוד מחכים לחלבי שיש פה רק בשבועות
צליאקית אחת שאוהבת ובכן אוכל של ילדים מאוד נקי
אבא אחד שנגעל מחלבי ולא נוגע בכלל, וגם על דגים לא מת
אמא אחת קיטוגנית שאת כל האוכל של הילדים לא אוכלת בגדול..
בקיצור
כרגע מתוכנן
לערב:
פסטה רוזה (לבחירתן של 2 הגדולות)- מוכן
פסטה שמנת ללא גלוטן (לבחירת הצליאקית)-מוכן
תפו"א מוקרמים (הידד!! אוכל שכל הילדים אוכלים!)-מוכן
תרד מוקרם לאמא-מוכן
תפוחי אדמה אפויים מתובלים פרווה לאבא-מוכן
סלמון כלשהו לאמא ולמי שאוהב דג (אבא פחות. שלושת הילדים סבבה. הצליאקית בקושי..)
לחמניות שום (לאבא ולגדולות), לצליאקית יש לחמניות קפואות והיא גם ככה בקושי אוכלת מהן.
ופשטידת ברוקולי כרובית גבינות לאמא
סלטים חיים בנוהל
עוגת גבינה ביסקוויטים לשלושת הילדים, עוגת גבינה ביסקוויטים לל"ג לצליאקית, עוגת גבינה קיטוגנית לאמא, עוגת לא-גבינה כלשהי לאבא..
ולבוקר תכף נחשוב. בטח אורז לבן (כי כל הילדים אוהבים וגם אבא ולא נמאס להם לעולם), בקר כלשהו עם רוטב וזהו..
סתם רעיון לפעם אחרת...חילזון 123
הזכרת לי שהבת שלי אהבה סלט פסטה עם טונה!יעל מהדרום
לק"י
מקווה שזה לא עבר לה😂
ושזה ישמח את ליבה במקום הרביולי הפרווה שאיננו...
הן רצו באמת ניוקי במקום התפו"א,פלספנית
בעזהית
אבל הן רוצות שמנת מוקרם..
הן מאוד אוהבות אבל בגלל שבעלי לא נוגע ונגעל, יש פה סטטוס קוו: פסטות ומוקרמים רק בשבועות וכשהוא במילואים.
אז בגדול הן ממש מחכות לזה..
קיטוגני זה בלי פחמימות? (בגדול...)יעל מהדרום
ויפה שמצאת לכל אחד משהו.
(אצלינו במשפחה באמת לא אוכלים סעודה חלבית בשבועות. בבית שלנו כן. רק למרבה הבעסה דוקא עכשיו אין טורטליני פטריות פרווה, ויש לנו ילדה אלרגית לחלב, והיא אוהבת אותו ככה בלי רוטב. אז קניתי גם פסטה רגילה, ואני מתלבטת אם להכין לה רוטב דמוי חלבי, כי יש לה נטיה לאהוב ולא לאהוב דברים לסירוגין. אולי אשאל אותה מחר מה היא מעדיפה).
הפתעה!המקורית
חמי וחמתי באים לחג 
אני באמת שמחה מזה. אוהבת לארח.
אז הוספתי מנה ראשונה סיגר דגים. אגיש עם טחינה חמוצה, חציל קלוי בטחינה, מטבל בטטה אפויה בטחינה, וסלט חמוץ חריף של עגבניות עם כרפס
ואוסיף איזה משו לקינוח.אולי עוגיות שלג שוקולד, או עוגיות שקדים מתפוצצות או שניהם
איזה אוכל שווה ומגניבכי כל פה
את מוזמנת באהבה כחברה או אחות ❤️המקורית
אני גם מתלבטת אם להכין עוד עוגיות פרווהיעל מהדרום
מה כבר הכנת/ בתכנון? אני כבר לא עוקבתהמקורית
בגזרת השטויותיעל מהדרום
לק"י
עוגת תפוזים
עוגת ביסקוויטים פרווה
עוכת ביסקוויטים וגבינה
עוגיות חמאה- חלק עם שוקולד וחלק עם ריבת חלב
וקנוי יש- עוגת ביסקוויטים גבינה וריבת חלב וכדורי שוקולד חלביים.
נשמע מספיק בת'כלס.
בעיניי לגמרי מספיקהמקורית
תכננתי לקנות עוגת גבינה אפויהיעל מהדרום
לק"י
בסוף בעלי הלך וקנה משהו אחר.
אז מתלבטת אם להכין. או להשאיר את זה לשבת אחרת...
אבל זה לא פרווה, לא?המקורית
ואיזה באסהשהם משנים תכניות😑 מקווה שהביא לפחות משו טעים
אני שברתי את הראש על קינוח קל ונזכרתי שיש פה כריות
אז אעשה חיתוכיות כריות ושוקולד. אין לי כח לעוגיות אחת אחת
בנוסף מכינה עוגת שקדים תפוז כנראה.
זה חלבי. אבל התחשק לי😅יעל מהדרום
עברתי מדבר לדבר...
מה זה חיתוכיות שוקולד וכריות?יעל מהדרום
ממיסה שוקולד מריר עם קצת חלב סויההמקורית
או ריצ', מוסיפה טיפה קקאו שלא נמות מהסוכר, ומוזגת את זה על שברי כריות
להקפאה, ולחתוך
מקווה שייצא טוב, בחיים לא הכנתי. זה הברקה של הרגע האחרון
מעדכנת. לא וואו. אבל אעשה גנאש בנוסףהמקורית
ואולי אפילו אטחן הכל דק לפני. הכריות קצת יבשות.. למרות שזה חדש ונפתח רק היום
שוקולד עם נוגט ועוד שוקולד בטח יעבור איכשהו 
😅יעל מהדרוםאחרונה
איך מארחים?דיאט ספרייט
אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.
חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?
ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום
לק"י
מרקים
שקשוקה וסלט עם לחם
קוסקוס ומרק
פסטה ושניצל
תודהדיאט ספרייט
זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה
מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-
פשטידות, מאפים
יכול להיות פיצות
אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות
לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)
תודהדיאט ספרייט
חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט
כי בשרי זה על האש.
מנסה לגוון חוץ מזה
יכול להיות פרווה או חלבי
אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*
קישים/פשטידות
מאפינס
מרקים
תפו"א אפויים
פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)
סלטים
ממרחים/מטבלים
פוקאצ'ות
דגיםרוני 1234אחרונה
מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה
מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..
צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.
מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
תודה♥️סטודנטית אלופה
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום
לק"י
אם לא אכפת שיהיה טחון גס.
אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
הכי קל והכי דלופל לימון
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅
אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק קובה סלקמאוהבת בילדי
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרקיםסטודנטית אלופה
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
מרק לחשו*אשתו של בעלי*
מרקים זה וואו!מרגול
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
וואו הכל טעיםבוקר אור
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט
הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.
מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר
מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף
מרק עגבניות
מרק אפונה
כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת
היום למשל..*אשתו של בעלי*
אני מכינה מרק דלעת וחומוס.
בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט
אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
בשמחה!*אשתו של בעלי*אחרונה
מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.
בנתיים חותכים דלעת לקוביות.
מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.
מכבים כשהכל מתרכך.
טוחנים.
אצלנו אוהביםעלמא22
מרק ירקות עם או בלי גריסים
מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)
מרק בצל חלבי
מרק פטריות וגריסים
מרק עגבניות
מרק עוף
המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
אז מה יש לנו השבת?יעל מהדרום
לק"י
אני התחלתי עם עוגות, עוגיות וסלטים.
כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.
מה בתפריט
אין לי מושג עדיין
חלות יש מההקפאה
היום בע"ה שייתן לי כח
סלט עגבניות
חילבה
טחינה?
עוגיות
עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)
נוסעיםאבןישראל
אז ככהבוקר אור
אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי
ערב
מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות
קוסקוס
בוקר
חלןת וסלטים
סדש
חמין פרוֹה
אנטיפסטי
שניצלים של סבתא מהמקפיא
חלןת
שמרים שוקולד מהבצק של החלות
פירות
חצילים בתנור
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו אם יבשיל
סלט זיתים מהמקפיא
יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן
)טארקו
יהיה מרק, כנראה כתום
ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...
אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית
אצלנו כנראה
דג ברוטב וקציצות לערב
באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה
ולשבת עצמה יהיה חמין
בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח
ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה
לחם כרגיל קונה
לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד
בתקווה אכין חלות רגילות,
מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.
מבחינת פחמימות:
נכין אורז ופתיתים
הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד
2 סוגים סלומון
סלט תפו"א
ירקות מוחמצים
סלט סלרי/ או עגבניות שרי
מרק עוף + איטריות
עוף
פרגיות
רולדה אולי
אורז
ברוקולי
פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס
לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים
קרקרים ודגים מעושנים
צ'ונט
שניצלונים
סלט חסה
סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר
כיף לכתוב פה! שבת שלום💐
התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט
הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'
חצילים מטוגנים וטחינה.
עוד מעט יהיה בע"ה
צלי בשר
פרגיות
כפיתות
ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה
נמשיך משם הלאה
אצלנומאוהבת בילדי
אורז
בשר בערמונים
עוף בתנור
דג לסד"ש
עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)
סלטים מהמקפיא
חלות מהמקפיא
טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו
גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...
חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש
)
סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות
פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים
ליל שבת
מרק כתום
עוף ברוטב מתוק
אורז
בוקר שבת
חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים
תפוא קריספיים כלשהם
סדש
בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)
מיני רוגעלך מהמקפיא
עוגה קנויה אם נצטרך
מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון
חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים
ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.
יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.
קינוחים:
עוגת קינמון
בראוניז
חיתוכיות שיבולת שועל
אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח
ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.
לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.
זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.
זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.
זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.
מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.
הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.
מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.
ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.
תודהשדמות בחולות
בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים
ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).
נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.
ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.
בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח
ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.
חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.
לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
הנהבינייש פתוח
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום
לא... מתארחיםמאוהבת בילדי
הכנתי עוגה וזהו...
להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו
דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו
שזה נדיר מאודדד..
הלך לנו המיקסר
הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...
אז חלות קנויות
סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)
ליל שבת
מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)
תבשיל הודו ובטטות מתוק
אורז
בוקר שבת
לזניה
סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)
סדש
שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה
עוגיות לימון מושלגות
אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣
ברור שכןהמקורית
אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח
דג ברוטב וקציצות דגים
עוף עם תפוח אדמה ואורז
חלה קנויה
עוגה קנויה
סלטים חיים
וקצת פיצוחים ושטויות
עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
בטחאבןישראל
פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום
ערב שבת
דגים ברגיל מושט וטונה בסיר
ומרק גרונות
בוקר שבת
מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה
כנפיים
שניצלים ואורז
סלטים
טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה
חלות שהכנתי
עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.
היה טעים
העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום
לק"י
עוגת שוקולד
עוגת תפוזים
קוראסונים קנויים
חציל בפירורי לחם
חציל עם עגבניות וכוסברה
טחינה
סלט חי
ליל שבת:
תבשיל שהיה אמור להיות פקילה
קוסקוס
מרק שעועית וירקות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף וירקות מוקפצים
שניצלים
סד"ש:
בורקסים קנויים
וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)
וסלטים תוצ"ב:
ז'עלוק
סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)
חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן
חילבה (האורחת הביאה)
טחינה (כנ"ל)
סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת
דג בירקות
אורז
קוגל ת"א תוצרת בית
ביצים
רצועות טונה מטוגנות
מרציפן תוצ"ב
עוגה תוצרת בית .
נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38
אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה
אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.
ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק
מה שממילא נותן לו אווריריות.
וגם-
א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך
(בלי ביצה ושומשום)
ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.
ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.
מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.
ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה
מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .
ערכתי
נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון
לבצק
2 קילו קמח
4 כפות שמרים יבשים
1/2 1 כוסות שמן
1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )
כוס סוכר
2 כפות מלח
אופן הכנה:
שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.
מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).
מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח.
כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה
כ- 15 דקות
מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר)
אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.
גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות
תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי
את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה
מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה
החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

