באמת שזה היה מתיש. מאוד!!! לא יכולתי לעשות כלום בלי שהוא צמוד אלי.
הלכתי גם להדרכת הורים.
מה שעזר נראה לי בסופו של דבר זה:
להבין שזה צורך אמיתי שלו. הוא באמת זקוק להיצמדות הזאת.
לא לצפות לעשות דברים. להכיר שזה המצב.
(להכיר גם בתחושות שלי שזה שהוא צריך זה לא אומר שקל לי לספק את זה)
לתת לו את הצורך הזה ופשוט להיות איתו, לשבת לידו כשהוא אוכל, לשבת לידו על השטיח כשהוא משחק, להחזיק אותו על הילדים כשאני מכינה לו אוכל וכו.
לאט לאט לשחרר אבל לבקש ממנו רשות כביכול, או להסביר לו למה אני הולכת. ולעשות את זה בצעדים קטנים. כמו אני קמה מהשטיח להביא טישו וחוזרת אליך. בהמשך אני הולכת לחתוך לך תפוח (והוא רואה אותך), או בשינה- אני הולכת לדבר עם אבא ואחרי זה באה לראות איך אתה ישן יפה (בהתחלה הולכת לדקה או פחות, בהמשך ליותר זמן לפי מה שמסוגל).
הרבה מגע מחבק- לתת לו לשבת עלי, לחבק אותו, לתת לו להתרפק, לישון איתי כשצריך וכו.
אם רצה שאני אעמוד איתו ואחזיק אותו, אז להסכים לעמוד איתו אבל לפני זה להגיד שאני אעמוד איתך קצת ואז נשב כי קשה לאמא לעמוד איתך על הידיים.
אצלנו זה היה גם מחרדה. אז לתווך לו לפני מקומות או זמנים מועדים מה הולך לקרות- לאן נלך, יהיו הרבה אנשים, יבואו אלינו הרבה דודים וכו. מה נעשה איתם וכו.
ככה שהם חשים יותר ביטחון ממנו ומהסביבה, וככל שהצורך נענה, ככה יהיה להם יותר קל לשחרר.
היום המתוק שלי בן שנתיים וחצי, עברנו איתו ממש תהליך. ועדיין הוא אוהב להתרפק עלי (ואני למדתי להנות מזה, למרות שאני ממש לא אחת שאוהבת שנצמדים אליה). והוא גם מדבר מהמם אז הוא יודע להגיד לי מה הוא צריך עכשיו- אני צריך נשיקה וחיבוק. אני רוצה לשבת עליך. תעמדי ותחזיקי אותי. אני מחפד (הטעות במקור..), תחזרי אחרי העבודה לקחת אותי מהגן, תבואי אח"כ לראות שאני ישן וכו.