עבר עריכה על ידי נעמי28 בתאריך כ"ט באלול תשפ"ו 11:47
על המניע ולא על התוצאות.
התוצאות לא מעניינות אותי,
השאיפה של כולם במילה פשוטה היא - אושר אמיתי.
אפשר להשיג אותו בהמון דרכים שנראות חיצוניות כמו קריירה, זוגיות, כסף, משפחה, ילדים.
אבל האמת היא שהפרמטר היחיד שהכרחי שיהיה בנו כדי שנגיע לאושר הוא יחסים בריאים עם עצמנו, חשיבה חיובית, שבירת דפוסי חשיבה הישרדותיים (שהם תמיד שליליים).
אנשים יכולים להגיע לפסגה עם דפוסי חשיבה הישרדותיים שגורמים להם להשיג עוד ועוד כסף, עוד מעמד, עוד כבוד, והאושר רק הולך ומתרחק מהם.
לכן הצלחה חיצונית בטח בכסף היא אף פעם לא מדד לאושר ולא לכמה האדם עבר התפתחות .
מניע שלילי יכול להביא לתוצאה חיובית רק כלפי חוץ
לא כלפי עצמך
זה הזכיר לי את הפודקאסט של טל בשן
הוא מלווה מנהלים בכירים
ומדבר על דפוסי ילדות וכמה הם מנהלים אותנו, יש כאלה שיתדרדרו לזנות ויש כאלה שיהיו המנהלים הכי טובים.
ברור שעדיף את האופציה השניה אבל גם הוא וגם הוא לא באמת שולטים ובוחרים משהו בחיים שלהם, הם מנוהלים מדפוס ילדי ועד שלא יצליחו להעלות מעל הדפוס הם לא בשליטה על החיים שלהם, לא מאושרים ולא בהתפתחות.
אגב אחד הסימנים שהוא נותן על התפתחות מתוך הישרדות זה - שאיפה לכסף ומעמד שלא נגמרים, אף פעם אין שובע, אתה תרגיש ביטחון רק כשתכבוש עוד פסגה, כשתרוויח עוד כסף, אבל בכל פעם אתה מרחיק את היעד יותר ויותר.
לפי מה שכתבת זה בעינייך נתפס כהתפתחות מטאורית, שגשוג כלכלי, שגשוג בקריירה, שאיפות בלתי נגמרות, אבל כל עוד זה מגיע ממקום של דפוס הישרדות שלילי אין לו רגע נחת.
תקשיבי לפודקאסט שלו "סליחה, זה לא מה שהזמנתי" ממש ממליצה.
אני לא נגד כסף וקריירה, מזמנת לי בשפע (;
ובהחלט יש אנשים מעוררי השראה שעשו עבודה פנימית נכונה כדי להגיע לשם
זה פשוט מדד מאוד חיצוני שלא בהכרח משקף משהו נכון פנימה.