למה עדיין מתים חיילים בעזה??צמאה לאמת
כי מתנהלים בזהירות מופלגת - יש חטופים חייםפ.א.
רק טראנספר לא הורג חייליםאיתן גיל
כי במלחמה יש הרוגיםנקדימון
כי לצמרת הצבאית אכפת יותר" מחפים מפשע"כְּקֶדֶם
כי במלחמה תמיד יש הרוגים. אבלתועהבשדה
סליחה על הציניות, אבל למה לא?shaulreznik
בכל מלחמה מתים חיילים, גם אם היא מתנהלת על ידי מצביאים גאונים ונטולי פחד (מה שלא נכון במקרה של צה"ל). במלחמת היום הכיפורים שבה עדיין נגיף השלום לא התפשט בכל שדרות הפיקוד, נהרגו כ-3000 חיילים.
מלחמת יום הכיפורים היתהדורין השמיניאחרונה
הרבה יותר קשה מהמלחמה הנוכחית וזה לא אמור בכלל להיות באותו יחס
20 שנה לגירוש מגוש קטיף וצפון השומרוןזיויק
מה זה מעורר בכם?
איפה זה מחדד מבחינתכם את מה שקורה עכשיו?
זה לא ב ט באב היה הגירוש?קעלעברימבאר
אוטוטוזיויקאחרונה
סמוטריץ' כמו בנטבינייש פתוח
אין לכם חברים לשלוח להם את כל הודעות הביזוי האלה?נקדימוןאחרונה
במקום דיונים אמיתיים, אתם הופכים את הפורום לסדנת צעקות
פוליטיקאים ותקשורתפשוט אני..
למה פוליטיקאים חושבים שהם יודעים הכל וטובים בהכל?
להתראיין לתקשורת בינלאומית - זה משהו שלא כל אחד יכול!
קודם כל, אם האנגלית לא מצוינת, אתה כבר מתחיל גרוע. גם כי לא תבין טוב את המראיין, גם כי לא תוכל להביע את כל מה שאתה רוצה להגיד, וגם כי הטעויות שלך אוטומטית יגרמו לאנשים לזלזל בך ובתשובות שלך.
נניח שעברנו את מחסום השפה ואתה דובר אנגלית מעולה.
אתה יודע לדבר בצורה רהוטה? יודע לשים את הדגש על המקומות הנכונים? יודע איך לא ליפול בשאלות הקשות של המראיין?
מגיעים פוליטיקאים ישראליים, בטוחים שאם בישראל יש קונצנזוס רחב סביב המלחמה אז כך יהיה גם בראיון ב-BBC או ב-CNN, ובטוחים שאם רק יגידו "אבל הם התחילו" אז המראיין מיד יתחיל ללטף אותם מסביב לאוזן.
בקרב הפוליטיקאים - נתניהו, בנט ולפיד מעולים בהסברה לתקשורת הזרה (וכן - זה חשוב שדווקא אנשים מהאופוזיציה יתראיינו! שבעולם יבינו שזה לא עניין של נתניהו או של חצי מהעם אלא משהו שיש סביבו קונצנזוס).
מלבד פוליטיקאים יש גם אנשי מקצוע שעובדים בזה ועושים עבודה מעולה (למשל אילון לוי שלצערי פוטר).
פשוט כואב לי הלב לראות פוליטיקאים שמתראיינים ועושים בושות לעצמם ולמדינה.
דעת הקהל בעולם (ובמיוחד במעצמות) חשובה מאוד, אסור להפקיר אותה בידי מי שלא מבינים בזה.
צודקקעלעברימבאר
נכון ולא נכון.ים התכלת
יש פוליטיקאים (גם לא ישראלים) שאין להם אנגלית טובה אבל הם יודעים לומר את המילים הנכונות. ודווקא מתוך האנגלית הרצוצה שלהם הם יודעים להעביר את המסר העיקרי. לא חייב לדעת אנגלית כדי להיות פוליטיקאי טוב.
וכן יש כאלה גרועים שגם אם האנגלית שלהם הייתה טובה, היו עושים עבודה גרועה.
לא כתבתי ולא חשבתיפשוט אני..
שצריך אנגלית בשביל להיות פוליטיקאי,
ושידיעת אנגלית לבדה מספיקה בשביל להתראיין.
לגבי המשפטים התכלת
"קודם כל, אם האנגלית לא מצוינת, אתה כבר מתחיל גרוע. גם כי לא תבין טוב את המראיין, גם כי לא תוכל להביע את כל מה שאתה רוצה להגיד, וגם כי הטעויות שלך אוטומטית יגרמו לאנשים לזלזל בך ובתשובות שלך."
אני לא מסכים, כי יש פוליטיקאים (זרים בעיקר) עם אנגלית גרועה שעושים את העבודה עם מעט האנגלית שיש להם ומכבדים אותם וייתכן שדווקא בגלל אנגליתם הרצוצה אבל כוונתם הרצויה
אולי זה תלוי מאיפה הםפשוט אני..
פוליטיקאי ממדינת עולם שלישי,
אולי זה נסלח אם האנגלית שלו שבורה. גזענות של ציפיות נמוכות וכו'.
אבל פוליטקאי ממדינה מתקדמת, יש האומרים סטארטאפ ניישן, שלא יודע אנגלית - שיתראיין לתקשורת המקומית.
אז אפשר למנות מתורגמן או משהוים התכלת
גם מנשיא גרמניה לא הייתי מצפה לאנגלית מדהימה מצדי שיתרגמו אותו
מנשיא גרמניהפשוט אני..
כל השאר זה בונוס.
שוין נו אז שיהיה נשיא צרפתים התכלתאחרונה
בעקבות פרישת יהדות התורה מהקואליציהאיתן גיל
הקואליציה נשענת עדיין על רוב תיאורתי של 61 ח"כים, אבל מתוכם לא מעט ח"כים "עצמאיים", כמו: אדלשטיין, ביתן, דלל, דנינו, ועוד כהנה וכהנה.
ברקע יושבת ש"ס על הגדר, כאשר מצד אחד היא מחוייבת פוליטית לאחותה יהדות התורה, ומצד שני מוטב לה לנקוט בשב ואל תעשה, ולסמוך על נתניהו שיוביל לבחירות מוקדמות, ולכאורה בצדק, ואכן מזה זמן נאלצת הקואליציה להסיר את הצעות החוק הממשלתיות בזו אחר זו.
מצד שלישי יהדות התורה לא היתה היתה מרחיקת לכת ופורשת, ללא תיאום מוקדם עם האופוזיציה בדבר חקיקת חוק גיוס כלבבה תחת ממשלת שמאל קפלן.
גם לפי סקרי פילבר המחמיאים הרי שבלי יהדות התורה אין התכנות לממשלת ימין נוספת, ורק פתי יאמין שמי שנכווה ברותחין ילך שוב עם מי שהשיקים שלו חוזרים.
בין לבין, אני חוזר על הערכתי שנתניהו יפרוש מהפוליטיקה בתום קדנציה זו. מוטב מבחינתו אם הקואליציה הנוכחית תמלא את ימיה, ובתוך הזמן יורחבו הסכמי אברהם, ותושג הכרעה בעזה, שיצטרפו לגיליון ההישגים המפואר שלו. אבל מתאבד שיעי הוא לא.
אם מדובר באמת בלומדי תורההסטורי
אל תתווכח על אדלשטיין, הסכמתי שההתנהלות שלו לא חכמה ולא הגונה, אבל דחילאק, אל תנסה לשקר על כולנו בדברים ידועים לעיני כל ישראל!
האם הם כבר ביקשו סליחה על שותפותם בהתנתקות?גבר יהודי
לקראת 20 שנה לאחד הפשעים הגדולים בתולדותינו,
האם מועצת-פשע (זה היה הכינוי שלהם בתקופה ההיא!) ביקשו סליחה על זה שהם עזרו להתנתקות לקרות?
האם צעירי חב"ד ביקשו סליחה על זה שהם (מנהלי בתי חב"ד בארץ) יצאו לנופש בימים של ההתנתקות עצמה? והשתדלו כמיטב יכולתם לא לעזור להפגנות הגדולות וכו'!
(רק ה"משיחיסטים" באו להפגין, ולדוגמא הרב שלום וולפא, שלימים הקים את מוזיאון גוש-קטיף)
בוא אלחש לך סודפשוט אני..
גם אם עוד חבדניקים היו באים להפגנות, זה לא היה משנה בכלום את תוכנית ההתנתקות.
מה שכן, אם פחות חבר'ה היו באים להפגנות ויותר היו מגיעים בשביל לעזור לאנשים לארוז (אני למשל עזרתי לחקלאי להעביר את הציוד שלו לשדה החדש שהוא קיבל) - אז אמנם זה לא היה עוצר את ההתנתקות אבל לפחות עושה אותה קצת פחות מרה עבור המפונים.
אני לא נכנס לזה,קעלעברימבאראחרונה
נא לקרוא ולהפנים…סיעתא דשמייא
תתעסק בממשלת אוסטרליה בבקשההסטורי
תתמודד עם הטענות בבקשהסיעתא דשמייא
תציג טענות...הסטורי
כותב המאמר אינו פסיכייאטר, כך שאינו מוסמך להביע עמדות בנושא שפיות. לגופם של דברים, הוא ממחזר את הטענות הרל"ביסטיות הישנות ולועס אותן תוך שטוען פיסקה אחרי פיסקה ש'לא שפוי' לעשות את מה שלא מתאים לדעותיו הפוליטיות.
נו, שויין...
זה מותר רק למלך צארלס ירום הודוקעלעברימבאר
רון בן ישי אינו שפוי והמוסד המתאים ביותר לאישפוזואיתן גיל
הוא ווינט.
בין השיטין אכן ישנה בעיה בשדרת הפיקוד הקפלניסטית שלנו שמטעמים פוליטיים מובנים עוצרת קידום קצינים מוכשרים מהצד הימני של המפה פרט לבודדים שמקודמים גבוה יותר- למראית עין.
תפסיקו לרמות את עצמכם. המצב לא טוב.סיעתא דשמייא1
תפסיק לזרוע דה-מורליזציה!הסטורי
לך לצבאסיעתא דשמייא1
ברור שהמצב לא טוב אם הנסיבות מחייבות אותךאיתן גיל
להיות מחוץ לגבולות המדינה.
ותרשה לי להפנות אליך שאלה פתוחה: למה אתה לא פה. האם ברחת בגלל צו מעצר שתלוי נגדך?
שואל בשביל ידיד מקפלן.
ב 1992 עזבתי בגלל אוזלת היד…סיעתא דשמייא1
… של שמיר לטפל בטילים של סדאם חוסין.
אחרי האכזבה מבגין שהחזיר את סיני והבוץ בלבנון חשבתי ששמיר
אולי ישנה כוון.
כנראה שצדקתי מאז אנחנו בירידה תמידית.
עלית הליכוד היא האסון של המדינה.
המסלול של שנינו די דומהאיתן גיל
לפני כ- 4000 שנים עזבתי את מצרים בגלל אוזלת ידו של פרעה הרשע.
ומאז בכל דור ודור קמים עלינו לכלותנו, ויורשה לי להתלות בענין זה באמירה של המאור הגדול של השמאל האסוני: נפולת של נמושות
אז בניגוד לנפולת של נמושות כמוךהסטורי
כמו שלא עוזבים אמא, לא עוזבים את ארצינו בגלל אכזבה מהתנהלות שלטונית כזו או אחרת.
מי שחלש, מי שלא מסוגל ונאלץ לרדת, שלפחות ישב וישתוק ולא ימס את לבב אחיו כלבבו.
אתם נשמעים מתוסכליםסיעתא דשמייא1
מי שמלא תסכול ומשפריץ אותו לכל עברהסטורי
לך לצבא במקום לקשקש בפורום הזה.סיעתא דשמייא1אחרונה
בטח למה לא להשאר ולהנות מזכויות על חשבון…סיעתא דשמייא1
עד מתי ????….סיעתא דשמייא
אמא שלי ע"האישה רגישה
תמיד היתה מדברת על זה ואומרת שצריך לשנות את השם של הצבא...
שזה מחדל לקרוא לצבא 'צבא הגנה'
היא גם דיברה כבר לפני 50 שנה על זה שצריך להוציא מפה את הערבים.......
ובטח שלא להעסיק אותם