עבדתי בתור מלצר בקייטרינג של אחד מהקהילה שלנו. יום אחד הוא התקשר אלי ושאל אם אני רוצה לעבוד חד פעמי באולם אירועים מסוים שנמצא 20 דקות נסיעה מהבית שלי, אירוע שלא קשור אליו אבל בעל האולם התקשר אליו ואמר שיש לו מחסור במלצרים. הוא גם הבטיח לי שבסוף אקבל מונית הביתה (מלצרים מסיימים לעבוד הרבה הרבה אחרי שהאורחים הולכים, ככה שכבר אין תחבורה ציבורית).
הסכמתי.
זאת הייתה חתונה של שני אתיופים חילוניים, ממש נהניתי מהאווירה ומהכל, למרות שזאת הייתה הפעם הראשונה בחיים שהייתי בחתונה חילונית. הם גם השאירו לי טיפ יפה מאוד.
בסוף האירוע, בעל האולם אמר שחבל לתת לי מונית, אחת העובדות במטבח (אשה מבוגרת כבת 50) גרה בעיר שלי אז היא תתן לי טרמפ.
הסכמתי, כי מה אכפת לי איך אני אגיע הביתה, העיקר שאגיע.
בקיצור אני נכנס לרכב שלה, השעה 2 בלילה או משהו כזה, ומיד בתחילת הנסיעה אמרתי לה איפה אני גר. היא אמרה שזה בסדר.
כשהגענו לעיר, היא פתאום אמרה לי לרדת בכביש הראשי. אמרתי לה שזה ממש רחוק מהבית שלי, היא אמרה שהיא לא יורדת מהכביש הראשי לתוך השכונות ושאני צריך לרדת כאן או להמשיך איתה עד הבית שלה שנמצא עוד יותר רחוק.
בקיצור בשעה 2 בלילה, כשאין לי שום יכולת להתווכח או למצוא פתרון חלופי, היא פשוט זרקה אותי במרחק 3 ק''מ מהבית, כשאני תשוש אחרי לילה של מלצרות.
אפילו טלפון לא היה לי.
התחלתי ללכת ופתאום עברה ניידת משטרה, סימנתי לה לעצור, השוטר עצר לי וסיפרתי לו מה קרה. הוא אמר שאסור לו לקחת אותי בניידת אבל הוא כן נתן לי להתקשר להורים שלי, אז אחרי כמה דקות אמא שלי הגיעה לקחת אותי.
ובבית גיליתי שהטיפ נפל לי מהכיס ונשאר ברכב של הזקנה המרשעת...