כן עצוב שעדיין לא התחתנו. וכן חייב כבר.כְּקֶדֶם

אומר אתזה כי ראיתי תופעה כאן לאחרונה של "חאלס כבר עם הנשואים האלה שחושבים תעצמם ונותנים עצות / אין להם במה להרגיש עליונות הכל בסדר איתנו ואנחנו בטוב "

אז כן, ברור שזה מעצבן וכל זה. אבל בואו. המצב שלנו לא נורמלי, ורחוק מלהיות טוב והעובדה שיש היום הרבה רווקים ורווקות שעדיין לא התחתנו בגילאי 24+ לא הופך את זה לסביר. זה עצוב. ואין יותר צער השכינה מזה. בעיקר כשכולנו שומרים נגיעה והכל זה כזה עוצמתי וטרגי בו זמנית.

קיצר חאלס כבר ותתחתנו

ומוזמנים לסקול אותי עכשיו רק תעשו טובה תמצאו לי גם מישי(;

באמת חלאס כברהפי
זה שאת התפשרת והתחתנת עם הבחור היחיד שרצה אותך לא אומר שאת יכולה לתת לי עצות
היי.. מבינה מאוד.⁦ʕ⁠·⁠ᴥ⁠·⁠ʔ⁩
אבל בכל זאת.. לדעתי אין מקום לזלזל במי שהתחתן מוקדם!

נכון, זה לא אומר שהם מבינים יותר, אבל ח"ו גם לא אומר שהקשר שלהם פחות מקשר מעולה, או שהתובנות שלהם לא נכונות.

הקב"ה פשוט זימן להם את הקשר עם פחות מהמורות ממה שאחרים עוברים, והם אולי לא עברו תהליך נפשי של לימוד, נפילה וצמיחה כמו אחרים, אבל עדיין אין בזה כדי להוריד ממי שהם, ולא מעיד בכלל על התפשרות! 🙏🏽

אני התכוונתי על כמה ספציפיותהפי

מעייפות..

וכן הן התפשרו וזה בסדר יש גם צדדים כאלה ...את יכולה ליפות את זה כמה שבא לך

גם אני הייתי בקשר רציני התלבטתי אם להתחתן והחלטתי שלא ..

וזו בזכות מישהי נשואה .. שאמרה לי את האמת על ליבה.

שהיא התפשרה והיא מתבאסת על זה וזה עבודה שלא נגמרת ..

וזהו אני שמחה שאני לא במקום הזה .. צריך הרבה אומץ כדי להיות גלוי עם עצמך האם התחתנת .. כי יאללה הגיל דופק והבחור חמודי והוא כל-כך רוצה אותי , (אבל את רוצה אותו?)

או התחתנת כי בחרת בו מתוך תחושת ביטחון שלמות הערכה וטוב ונחת !!

וואי באמת קשה לשמוע תשובה אמיתית לשאלה הזאתכמאז
מאנשים נשואים. מי יגיד שהוא מתחרט והבחירה הייתה טעות?
הוא לא יגיד לך חלילה שהבחירה היתה טעותהפי

אלא שהתחתן ממקום של לחץ..ולא ממקום של שלמות .

ושיש לזה השלכות לא פשוטות בזוגיות הכללית .

לא תמיד משהו שרואים על פני השטח

השאלה היא מה באמת נקרא לא להתפשרהמקורית

ומה זה תחושה של שלמות

כי תמיד בפוטנציה מחכה לי משו טוב יותר מעבר לפינה

ולעניות דעתי, לרוב הנשואים/ נשואות עוברת מחשבה מתישהו של - יכלתי להשיג יותר/ התפשרתי. וזה נורמלי. כי זוגיות היא עבודה תמידית והשלמה עם חסרונותיו של האחר שלא תמיד נגלים לפנינו לפני החתונה. ויש התמודדויות בכל מיני תחומים.

ועוד מחשבה שעולה לי - יכול להיות שאותה בחורה שדיברה איתך הייתה בתקופה לא משו ושפכה את ליבה, אבל תכלס אם היית מדברת איתה בתקופה טובה יותר, זה לא מה שהיית שומעת.

אחותי את לא מכירה את הסטואציותהפי

ואוי ואבוי אם עבר לכל הנשואים והנשאות יכולתי להתחתן עם יותר טובה..

אני יודעת שזה לא תמיד נעים לבחורה נשואה לקרוא את מה שכתבתי אבל לפחות זה יכול לפתוח את העיניים למי שרווקה .

שתקשיב טוב טוב לתחושות שלה .. שתפעל מתוך מקום אחר ולא חלילה מתוך מקום של לחץ תפשרות .. וראיה של לא מגיע לי יותר.

ברגעי משבר קשים הרבה אנשים חושבים כךהמקורית

מצטערת לנפץ את האשליה, זה לא כזה ביג בומב. את יכולה לרפרף בשרשורים בנשואים טריים או בפורום הו"ל ותראי שזה לא מאוד נדיר מצד אחד, ומצד שני גם לא כצעקתה

לא סתם אחוז הגירושים מרקיע שחקים. ולאו דווקא כי התפשרו ברגע הראשון. אנשים לא פראיירים 

יש דברים שרואים מכאן ולא רואים משם, ולא בקטע מתנשא. זה פשוט ככה באמת. 

אגב, באותו רגע את לא לא חושבת שמגיע לך יותר, אלא מה שיש לך ביד לגמרי מספיק וטוב לך ואת שמחה. ואת לא לחוצה. את מרגישה בשלה להתקדם לשלב הבא בחיים עם האדם הספציפי הזה בזמן הזה. מה שקורה עם השנים, זה שאנחנו משתנים. ועם השינויים האלה מגיעות כל מיני תובנות. בין היתר תובנות בדיעבדיות על בחירות שעשינו אי אז בצעירותנו. והתובנות הללו לפעמים מושפעות ממצבים זמניים אפילו, כמו ריב עם הבעל. או משבר מסויים מתמשך. ואז אפשר לשמוע דברים כמו שחברה שלך אמרה לך. 

ויכול להיות גם שזו התחושה האובייקטיבית שלה, בלי קשר למשבר זמני. אבל ברוב הנישואין יש עליות ומורדות ותחושות קשות מושפעות מכל מיני דברים מעבר

ואני שוב אומרת, תמיד יכול להיות טוב יותר פוטנציאלי. את יכולה לקרוא על תופעת הFOMO. (יש מי שקורא לה בררנות. וואטאבר) אם הייתי נשאבת לתוכה, סביר להניח שלא הייתי מתחתנת בגיל 24 עם סטודנט שגר מחוץ לעיר מגוריי. הייתי ממשיכה לחפש משו יותר מדויק, יותר קרוב, מבוסס תעסוקתית למשל. או מישהו שיגרום לי להרגיש יותר "פרפרים" בתור התחלה. או מישהו שיותר קרוב לאופי שלי ולהתנהלות שלי ביום יום ואז זה כביכול יותר קל בהתנהלות היומיומית. 

היית ממליצההפי

לבחורה להתחתן עם בחור סטודנט? או שאת הרגשת את ההשלכות של החיסכון על עצמך?

מה מנעת מעצמך?

להתחתן עם בחור שהיא לא מרגישה פרפרים ? אלא סתם חמוד?

מה את הרגשת איתו?

אני מרוצה מהבחירה שלי בסוףהמקורית

וזה מה שמשנה.

לי בסוף זה התאים, שבעלי מכר את הטלפון שלו כדי לקנות לי טבעת יפה.  והייתי מוכנה לגור ביחידת דיור של 17 מטר שנתיים (גם עם תינוק) ולקחת את כל הציוד לתינוקות שלי יד 2 כדי שבעלי יסיים את הלימודים ונוכל לחסוך לדירה והיום אחיה ב"ה בטוב וברווחה כלכלית 

והרגשתי שהוא מוצא חן בעיניי, שהוא אישיות מיוחדת, ושהוא מתאים לי. 

להרבה בחורות זה לא מתאים והיו רוצות מישהו שכבר מצא את עצמו בשוק התעסוקה למשל ויכול לאפשר להן חיים ברמה יותר גבוהה כבר מההתחלה, במיוחד אם הוא יותר גדול מהן .

הדוגמאות שנתתי הן רק דוגמאות לדברים שנחשבים "פשרות"

ואני חושבת שהתמימות הזו, שחושבים שהבחירה צריכה להרגיש הכי וודאית בעולם כל החיים, גורמת לזעזוע עמוק אצל זוגות צעירים שפתאום עולה להם בהם התחושה שאולי בחרו לא נכון. ואולי למי שעוד בתהליך, לבלבל עוד יותר. כי כביכול צריך לדייק יותר ויותר את החיפוש, עד שכבר נורא קשה למצוא. (לא אומרת שזה המקרה שלך, אלא באופן כללי) 

אז אני פה, מצטערת לנפץ את המיתוס, אבל זה יכול לקרות שנרגיש שהתפשרנו בדברים מסוימים. גם במציאת הזוגיות. כי בסוף, ספויילר - אף אחד לא מושלם. וזה יכול להיות גם הפוך לגברים כלפי נשים, כן?

וגם אם היום את פוגשת את הבחור שהוא ב"ה הכי טוב עבורך מבחינתך, יכול להיות שזמן מה אחרי החתונה  יהיה לו יום רע/ תקופה לא טובה/ יהיו לכם חילוקי דעות מהותיים בעניין מסוים/ התגובה שלו על נושא מסוים תהיה לא מדויקת לך/ לא תהיי מרוצה מההתנהלות שלו במשו מסוים - ואת יכולה להרגיש שבחרת לא נכון.  כנל לגבי שינויים שאת עוברת - במהלך החיים הזוגיים יש תקופות טובות יותר ומאתגרות ורגישות יותר כאישה. מניעה הורמונלית/ דכאון אחרי לידה חלילה/ "סתם" תקופה של אחרי לידה/ ציפייה להריון/ קשיים עם הילדים/ אפילו "סתם" עומס מבורך של החיים.

ברגע שתהיה לאישה תחושה מתמשכת של חוסר הבנה והכלה שלה מצד בעלה, היא יכולה להרגיש שעשתה בחירה שגויה. 

וזה אפילו בדברים יותר חיוביים כביכול - אישה השתדרגה בערך העצמי שלה, עלתה קומה, והוא כביכול נשאר מאחור - היא יכולה להרגיש שעשתה בחירה שגויה והתפשרה וזה כבר לא מתאים והיא סובלת (זה חלק מהפמיניזם המקולקל שמייתר את הגבר בחיי האישה כי היא מסוגלת להכל ויש לזה הרבה השפעות על חיים זוגיים ברגע שאישה עושה שינוי מבורך, אבל לא מתאימה אותו למציאות הזוגית הקיימת )

ואני לא מדברת על נקודות אדומות שבחורות מתעלמות מהן וחושבות שייעלמו. לא. אני מדברת על בחור שמבחינתך הוא בול יושב במקום שהכנת לו בלב. ואף מרחיב לך אותו. אבל החיים הם דינמיים.

ולכן, קודם כל, לא הייתי משליכה מנסיון של אישה מסוימת על החלטות שלך. לכל אחת יש את מה שחשוב לה ואת מה שמרגיש לה מול האיש שמולה

דבר שני, לא כל אישה שתגיד לך שהיא התפשרה והיא סובלת, זה אומר שזה נכון. ז"א, אני מאמינה לה שקשה לה. ברור. אבל לפעמים הקושי הזה יושב לא על הפשרה כביכול שהיא עשתה, אלא הפשרה מצטרפת למשהו מהותי אחר שהיא לא מקבלת בזוגיות וחסר לה 

כן בסוף זה כל אישה בליבה יודעתהפי
יפה 
וואו מסכים ממש וריגשת ממש על מה ששיתפת אשריכם !!כְּקֶדֶם
לא מפריע לי העצות, מפריעה לי ההתנשאות שבאה איתםתמיד בבטחה

כאילו בגלל שה' זימן להם מוקדם הם יותר מוצלחים וחכמים ומושלמים ואנחנו פשוט לא מבינים כלום ומטומטמים. אני מקבלת הרבה עצות מאנשים שהתחתנו מוקדם, ואני מקבלת אותם בכיף ובשמחה, אבל רק מאלה שמכירים בזה שזה פשוט עניין של מזל וסיעתא דשמיא ולא מתנשאים עלי, ובעיקר לא מבטלים כל דעה נגדית שיש לי כי "את לא נשואה אז את לא יודעת על מה את מדברת"

בסדר ברור לך שזו הצגה אחת גדולה..הפי
פשוט אל תקחי חלק בה
לא כולם ככהרקאני

מרגיש כאילו אתם תוקפים את הנשואים

אני כשחברה התייעצה איתי אמרתי לה דוגרי

גם אם התחתנתי כבר- לך יש יותר ניסיון ממני

נפגשת עם יותר בחורים, אין לי איך לעזור ספציפית בזה

ובטח שאני לא נותנת עצות סתם

אבל גם מאמינה שכן יש לי מה לתרום וחברות שמתייעצות ואני מרגישה שיש לי ניסיון- אני עוזרת ומייעצת

מקווה שהיא לא אמרה אחרי זה וואי הנשואה המתנשאת הזאת

כי וואלה כשאני נותנת עצות זה מהלב

ולא ממקום שאני מבינה יותר

אלא כי חוויתי אז יש דברים שאני יכולה לתרום מהניסיון שלי

נכון מאוד, וגם כתבתי בתגובה שליתמיד בבטחה

שלא מפריע לי לקבל עצות, כשזה נעשה בצורה נחמדה ולא מתנשאת

נכון מאודנוגע, לא נוגע

(השורה האחרונה זו דוג' למסירות נפש אמיתית כדי להתחתן..)

הגישה הנפוצה אצל נשואים, ובפרט מבוגרים, היא ש"האדם לא באמת מתחיל לחיות את החיים האמיתיים לפני שהוא מתחתן". ומשם הרבה פעמים מגיעות האמירות שלא כיף לנו לשמוע.

כמובן שצריך לדעת להנגיש את זה יפה כדי שהדברים יתקבלו, אבל עם כל הקושי לשמוע את זה, במיוחד כשאתה תוך כדי מסלול ארוך ומפרך לשם, זה נכון.

חמוד (:כל קול קן כן

בעזרת ה' תרשום כאן

בקרוב מאוד שהתחתנת.

שהתחתנת ושאתה מרגיש נחת! זה מה שחשובהפי
לפעמים הנחת זה בחירהאני:)))))
ומי שאמר שהוא התפשר ומצטער על זה לא בטוח שבחירה אחרת הייתה מועילה לו,כי אף אחד לא מושלם ועם כל אחד יהיו אתגרים, והנחת זה בחירה, אפשר לבכות גם עם מישהו שהוא הבחירה האולטימטיבית בשבילנו.
אם ככה חבל שהגבתי מלכתחילההפי
בסדר אם כל החיים הגישה היאהפי

לא מגיע לי נחת .. לא מגיע לי שלמות פנימית ..

אז נראה לאן נגיע 

מי אמר שלא מגיעה לך נחת?רקאני

להיפך, מגיעה ועוד איך

גם כשיש חסרונות (ותמיד יש) עדיין מגיעה לך נחת

בטח מגיעהפי
מי אמר את זה?אני:)))))

הנחת זה בחירה שלך, את תחליטי אם מגיע לך או לא, אם הנחת שלך תלוי בגורמים חיצוניים או שהוא תלוי בך וברצון שלך בלבד.

זאת גישה שלוקחת אחריות על החיים, על המציאות, לדעתי זאת גישה בריאה.

כשתלויים כל הזמן באחרים או בשינויים מצד המציאות זה מצב שאי אפשר להגיע רחוק איתו, הנחת תמיד יהיה רחוק וחמקמק, חושבים שהנה יהיה x ואהיה בנחת ככה כל הזמן וזה לא נגמר והנחת- לא מושגת,ויותר מזה היא לא יכולה להיות מושגת ככה.

תראיהפיאחרונה

שאת בזוגיות ואת בוחרת בן זוג בסוף בסוף אתם ביחד .

אני מסכימה איתך לחלוטין שלא צריך להיות תלוי ..

אבל יש תלוי ויש מושפע .. ואם הוא משפיע אנרגיה שגוזלת ממך .

זה לא תקין

אמן תודה גם אתםכְּקֶדֶם
מצד שני אם אדם בן 25 ולא התחתן אז שלא יילחץ מזה.קעלעברימבאר

ושלא ייקבל החלטות שגויות. לחץ זה אף פעם לא טוב, וגם אם אדם רווק בן 25 הכל בסדר ושיקדם בכל הכוח את הלמצוא את האחת/אחד שלו/שלה. אין מה להלחץ

לא אמרתי להילחץ. רק אמרתי לא לחיות בסרט שהכל טובכְּקֶדֶם
ואולי באמת הכל טוב? מה לעשות?קפיץ
כואב לך שטוב לאנשים?
לא טוב היות האדם לבדוכְּקֶדֶם
דווקא ממש סבבה לי קפיץ
כי את מכירה אותי😌😉מבולבלת מאדדדד
וכי שניכן מכירות את עידן רייכלכְּקֶדֶם
למה צריך לומר את זה?advfb

אתה מכיר משהו אחד שאומר בכנות שכיף לו בלי זוגיות?

כי מה שכתבתי בהודעה של השירשורכְּקֶדֶם
האמירה "הכל בסדר" אין הכוונה שבאמת הכל בסדרadvfb

אלא מתכוונים לומר "אל תעשו אותי מסכן, אני לא מסכן". וזה נכון במאתיים אחוז.

אני אגידך מה כואב ליכְּקֶדֶם

אני מכיר כל כךךך הרבההה רווקים מדהימים יפיופים צדיקים מה שאתה לא רוצה ובאמת נראה שהכל טוב איתם 

אבל עצוב לי שהם עדיין לא התחתנו . לא חבל? איזה נשמות טהורות כמה נשמות באבואה טהורות יכלו לצאת מהם אם היו מתחתנים כבר ??

אני פוחד מהאשליה הזאת שמתרקמת שלבנאדם פשוט טוב ונוח עם עצמו ובאמת מצליח בחיים לבד. והשנים חולפות ונעלמות להן ושפשוט חבל כל כך

כל שידוך זה נסadvfb

אתה מכיר משהו שככה מפספס את השידוך שלו? אני אישית לא מכיר.

אני מכיר אנשים גיבורים שמתמודדים עם קשים ומרגישים ח-ו-ס-ר ענק!

שיהיה חלקי בגבורתן, אפילו במקצת.

כנראה שאני אלרגי למונח שידוךכְּקֶדֶם
נו, שוייןadvfb

אף רווק לא צריך שירחמו עליו

וואלה לי לא כואב שהם התחתנוהפי

כי אם הם לא התחתנו .. כנראה שלא הגיע עדיין זמנם..

ואני לעומת הגישות פה חושבת שזה שמישהי התחתנה לא אומר שהיא מאושרת. .

גם אני יכולתי להתחתן כמה פעמים וידעתי בסוף שזה לא שלי .. זה אומר שהייתי מאושרת , תכלס אמיתי בפנים? לא

חתונה בסןף זה רק אירוע

צריך גם אומץ להבין מה קורה בנבחי הלב

להבין מתי זה זה ומתי לא.. גם שלא רוצים לתת להרגשה של הלא להוביל.

את מדברת על תיאורטי הפי . גמאני יכולתי להתחתן כברכְּקֶדֶם

כמה פעמים. האם הייתי מאושר אם הייתי הולך על זה? כנראה שלא, אולי כן, לא בטוח.

אבל מה שכן בטוח זה שאדם שעדיין לא התחתן הוא בוודאות לא מאושר. וזה לא אני אומר זה התורה. ומי שאומר שהוא כן סתם חיי בסרט/לא מודע לעצמו/משקר כדי לא להרגיש לא נעים.

אני ממש לא מסכימה איתךהפי

לצורך העניין בחור ממש רצה שנתחתן ואני התלבטתי .. ובסוף החלטתי שלא

אין יום שאני לא מברכת על זה .

באמת כל-כך מודה לה' שנתן לי את הבינה לפתוח את העיניים ולהבין שזה לא מה שנכון לי .

אני חושבת שאתה טיפוס ממש מרצה .. כל הזמן חושב איך לתת לבחורה שיש בזה מן הגבריות ..

אבל הגיע הזמן לעצור רגע קדם 

ולחשוב.. לא איך אני מתחתן 

אלא מה מתאים לי? איזה בחורה תהיה הכי נכונה לי.

אתה לא אמור לחכות מה שהבחורה מרגישה.. כי ככה אתה סתם במרדף ולאו דווקא אחרי הבחורה אלא אחרי הרעיון של הרדיפה.

תעצור רגע תאהב את עצמך תחשוב מה הכי נכון לך ומה באמת מתאים לך ואז תצא

בהצלחה 

כן יש בי קטע כזה קצת אבלללכְּקֶדֶם

אם הייתי כזה במצב לא מאוזן של מרצה הייתי מתחתן כבר עם 3 בחורות (כל אחת בנפרד מנהסתם חח) רק בישביל לעשות לה טוב. כי הן רצו. ועובדה שלא עשיתי את זה והייתי קשוב לעצמי. 

אני מסכים איתך שברור שחייבים לברך על זה וזה סייעתא דשמיא וגם המון קשוב לקשב לעצמך שזה מצויין שיש לך. אבל לא על זה אני מדבר

- אני מדבר על המצב הפשוט שכל עוד בנאדם רווק הוא לא בטוב "לא טוב היות האדם לבדו" פעם שמעתי מהרב שרקי נראה לי שלא טוב זה אפילו גרוע מרע 

כי יכול להיות שברע שיש קצת טוב, אבל כשהשם אומר שזה לא טוב זה אומר שאין בזה שום טוב !

וכע ברור אנשים שהתחתנו ובקושי יצאו ומייעצים ומטיפים הם מציקים. אבל להסתכל בעין טובה גם שהם באמת רוצים שנהיה בטוב וזה אומר שנתחתן ועל זה אני אגחך עליהם מצד אחד ומצד שני אעריך תכוונה שלהם.

לגבי מה שכתבת בסוף - אני בנאדם שמאד בקשב לעצמו וממש בטוב אתי ואני יודע בדיוק מה אני מחפש ב"ה. רק עושה הפרדה חשובה העובדה שאני בטוב עם עצמי וחולה על החיים שלי לא אומר בהכרח שאני מאושר. אני דיי מאמין שכל עוד אדם לא התחתן הוא לא באמת התחיל עדיין תחיים שלו והוא רק בהקדמה. זה גישה אולי טיפה קיצונית אבל יש לה מלא מקורות בתורה

....תות"ח!

*נבכי....

תודההפי
👋🏻קפיץ
ולמען האמת, אני מכירה הרבה אנשים שאומרים שהם רוצים זוגיות, אבל יותר טוב ונוח להם בלי זה, ולא באמת רוצים להתחתן
אמירה שיפוטית למדיadvfb
נכון. קורה.קפיץ

לא כתבתי על אף אחד מסוים

אני רק טוענת שזה קיים.

זה לא "הם לא רוצים להתחתן" אלא "נוח להם מה שעכשיו"

ואם תאהב את זה או לא, זה קיים. זה לפחות מה שאני רואה

"זה קיים"advfb

זה שגם בוחרים להגיד דווקא דברים שיפוטיים ולא דברים אמפתיים זה גם קיים.

נכון גם זה קורההפי
אף אחד לא ילד בגןהפי

וחושב שכל החיים הכל טוב ..

אבל שזה נוגע לבת זוג או לבחורה לבן זוג..

לפעמים מרוב שיש אנשים שנותנים ומרצים.. הם עלולים להיתקע בשרק ירצו איתי ואני מתחתן..

אז לא ..

יש לכם עבודה משותפת .. מה אתה רוצה? מה היא רוצה?

את בסוף בוחנת אותו , את רוצה אותו? באמת?

זהו זה תורה שלמה

|מכינה את האבנים|קפיץ
אין לי מוח כרגע, אז מחר.
האמירה "אני במצב לא נורמלי" יכולה להיות מסוכנתadvfb

ולא מדוייקת. 

הרבה פעמים דווקא אני חושב שהצורך הוא לנרמל את האירוע.

בסוף אנשים מוצאים את עצמם גם עם הקושי וגם עם תחושה שהם במצב לא נורמלי. 

ומה שאתה כותב בסוף "תסקלו אותי", אני אהיה קצת כבד כהרגלי - מותר לי לחלוק על האמירה שלך, נכון? לא חייב להיות להזדהות וזה עדיין לגיטימי, נכון?

מה שאתה אומר בהחלט מעורר טריגרadvfb

אתה מנסה לומר שאני צריך להיות עצוב?

זה ממש לא רצון ה'!

אני לא רוצה להיות עצוב. 

אני רוצה לדאוג, 

לדאוג ביחס לחוסר הזוגי שלי ולחוסר הזוגי של אחרים.

אם תחליף את המילים "עצוב" ו"לא נורמלי" סביר להניח שאני יסכים איתך ונגיע לעמק השווה.

נראהכל קול קן כן

שבשרשור הזה יש התאמה 

אולי כדאי לכם לנסות...

הדבר הכי קשה בעולםהפי

סתם הגזמתי, זה לא הדבר הכי קשה בעולם... אבל כן יש בזה מן התסכול

לסיים קשר רציני עם בחור שהוא באמת זהב טהור, ואז למצוא את עצמך שוב בעולם של הרווקים והרווקות... איך עושים את זה בכלל??

פתאום מרגיש לי שכל הגברים לא ברמה שלו.

לא באופי לא בנראות לא באצילות

יש בזה משהו שקצת מלחיץ אותי.

לא יודעת אם זה תקין, אבל יש בי קצת געגוע אליו, למרות שבתוך הלב אני כבר מרגישה שזה היה או חתונה או ביי וטוב שזה ביי

וזה הופך את זה ליותר מסובך שהוא עדיין רוצה

באמת שלא סתם צחקו אשכרה קריעת ים סוף

דמט אני לא בנויה לשטויות האלה

כאילו מציעים לי ובראש שלי עובר.. למה לנסות בכלל

מבין אותך לגמריחצלה

עברתי אותו הדבר לפני כמה חודשים.

עד שאתה מוצא משהו שעונה על הדרישות שלך, שאיפות משותפות, כימיה זרימה.. אבל בסוף זה לא זה. אתה פשוט יודע שזה לא זה. וזה לא חלילה שהצד השני בעייתית או משהו, היא בהחלט זהב טהור..אבל יש דברים קצת יותר מורכבים.

והחזרה ל'שוק' לא כיפית בהחלט.

אז אני יכול להגיד לך רק מהניסיון הדל שלי שאני למדתי מהפרידה הזאת המון, על עצמי ועל זוגיות. והביטחון שלי בקב"ה התהדק עוד יותר. ואני בטוח שהטוב שלי יגיע, כי גם אני טוב, ואני בטוח שגם את טובה.

אז מה שאמרתי לעצמי זה - תתאפס על עצמך, תמשיך בכל הכח כי עוד שנייה תכיר את אישתך בע"ה, ואותו דבר אגיד לך (רק הפוך תעופי על החיים ורוצי לחפש את החצי השני שלך כי הוא יגיע בע"ה.

בהצלחה

בירור בצניעותחצלה

היי אשמח ממש לשמוע מנסיונכם מה הייתם עושים.

ביררתי הצעה ממש מעולה, נשמע שבחורה תורנית מבית תורני, החברה בטלפון אמרה לי כן היא דוסה, צנועה וכו וכו.

אני מגיע לדייט וקולט שהיא עם שרוול מעל המרפק, לא קצר קיצוני אבל מעל. לא שופט ולא שום דבר, מדבר רק מהנקודה שלי.

חשוב לי שאישתי תהיה צנועה עפ ההלכה, בזה אני בטוח. ואני לא יודע כל כך מה לעשות עם המצב עכשיו. לדבר איתה על זה ולהגיד שזה מפריע לי ? נראלי יכול לפגוע בה.לפסול על זה בלי להבין מה עומד מאחורי זה? נראלי חבל.

מה אתם הייתם עושים?

בנות - זה בסדר שידברו איתכן על זה? ואם כן, איך?

אין סיבה לפסול על הסף.shindov

אם הקשר יהיה רציני. אז יש נושא לשיחה. אפשר עוד לפני שהקשר יהיה רציני. על הסף אין סיבה לפסול.

רווקות אם יכולתן לקבל דבר אחד בתקופה הזאת מה היה?ראומה1

בתקופת חיפוש הזוגיות.

קריזה לא?בנות רבות עלי

פניתי לרווקותראומה1

אהה חח... כן... סליחה. לא התכוונתי להפריע. כמובן.בנות רבות עלי

מקפיצה♡♥︎♡♥︎ראומה1

תשובת הצ'אט - רווקבחור עצוב

• שיהיה גבוה, אבל לא שחצן.

• חתיך, אבל שלא יידע שהוא חתיך.

• חכם, אבל שלא יתקן אותי.

• עשיר, אבל שיהיה עניו.

• תורני, אבל שלא יהיה "כבד".

• קליל, אבל רציני.

• מצחיק, אבל שידע מתי להפסיק.

• רגיש, אבל גברי.

• גברי, אבל מחובר לרגשות.

• ספונטני, אבל מתכנן הכול מראש.

• כריזמטי, אבל צנוע.

• מנהיג, אבל שייתן לי להוביל.

• אוהב לטייל, אבל גם אוהב להישאר בבית.

• ספורטאי, אבל שלא יהיה מכור לחדר כושר.

• בשל רגשית, אבל עם נשמה של ילד.

• חברותי, אבל שלא יהיו לו יותר מדי חברות.

• שיהיה לו תואר.

• רצוי שניים.

• ועדיף שגם יעשה מילואים בלי להתלונן.

• שיהיה לו עסק מצליח או עבודה בהייטק.

• אבל שיסיים לעבוד בארבע כדי להיות עם הילדים.

• שיאהב ילדים.

• אבל שלא ייתן להם מסכים.

• שידע לבשל.

• ושלא יעשה מזה עניין.

• שיקום מוקדם לתפילה.

• אבל גם יישאר ער לדייט עד חצות.

• שילמד דף יומי.

• וגם שיספיק לקרוא ספרי פסיכולוגיה.

• שיהיה מחובר לרב.

• אבל שיחשוב בעצמו.

• שידע לרקוד.

• אבל לא יותר טוב ממני.

• שיאהב מוזיקה.

• אבל שלא ישמיע טראנסים באוטו.

• שיהיה כריש במשא ומתן.

• אבל עדין איתי.

• שיזכור כל תאריך חשוב.

• בלי שאני אזכיר.

• שידע להחליף גלגל.

• לתקן ברז.

• להרכיב איקאה.

• להבין במשכנתאות.

• להשקיע בבורסה.

• ולהוציא את הזבל בלי לבקש.

• שיהיה עמוק.

• אבל גם זורם.

• שידע להכיל.

• אבל גם להציב גבולות.

• שיכבד את ההורים שלי.

• ויאהב את האחים שלי.

• ויצחק מהבדיחות של אבא שלי.

• שיהיה בן 29.

• עם ניסיון החיים של בן 45.

• והאנרגיות של בן 23.

• בלי מטענים.

• בלי אקסיות.

• בלי דרמות.

• ועם אינטליגנציה רגשית של מטפל זוגי.

• וכמובן... כימיה. כי אם אין כימיה — כל השאר לא משנה.

עכשיו אותו דבר לגבריםחושבת בקופסא
עבר עריכה על ידי חושבת בקופסא בתאריך י"ד באב תשפ"ו 20:19

כמובן ג'נרטתי את המקבילה לגברים (חלק חמודים, חלק קצת פספס והייתי עורכת יותר)

שתהיה צנועה, אבל נראית כמו דוגמנית.

תורנית ומשכילה, אבל שאין לה ידע הלכתי יותר ממני.

חכמה ושנונה, אבל שלא תנצח אותי בוויכוח.

זורמת וקלילה, אבל שתקפיד על קלה כבחמורה.

שתפרגן לי מול החברים, אבל שלא תגרום לזה להיראות כאילו היא מחנכת אותי.

נשית וענוגה, אבל שתדע להרים ספות כשמנקים לפסח.

דעתנית ומבינה, אבל שתיתן לי להרגיש הראש בבית.

עצמאית, אבל שתחכה להחלטה שלי.

שתרצה לפרנס את לימוד התורה שלי, וחס וחלילה לא שתפתח קריירה.

שתעשה תואר פרקטי.

עדיף בהוראה או חינוך מיוחד.

אבל שתרוויח כמו בהייטק כדי לשלם שכר לימוד לישיבות.

שתעבוד חצי משרה.

כדי שתהיה בבית כשאני חוזר מסדר ערב.

שתאהב ילדים.

שתגדל שבט של שמונה ילדים.

אבל שלא תיראה עייפה לעולם.

שתדע לבשל כמו אמא שלי.

ושלא תשתמש באבקת מרק.

שתכין חלות כמו במאפייה.

ותלמד את כל הסגולות להפרשת חלה.

שתאהב אורחים בשבת.

ותארח 15 חברים מהישיבה בהתראה של שעה.

ותשמח לשטוף את כל הכלים במוצאי שבת בלי להזעיק אותי.

שתהיה מחוברת לרבנית שלה לתמיכה רגשית.

אבל שתסכים עם הרב שלי בכל נושא.

שיהיו לה אידאלים לתמוך בחצי שנה רצוף מילואים.

אבל שלא תדרוש ממני לגור בגבעה.

שתדע לשיר זמירות שבת.

אבל שלא תשמיע קול ליד חברים שלי.

שתאהב מוזיקה יהודית עמוקה.

אבל שלא תביא לי שירי קרליבך של שלוש שעות.

שתעשה ספורט ותשמור על כושר.

אבל בצניעות ובלי לעשות מזה עניין.

שתדע לנהוג בצורה בטוחה.

אבל שתיתן לי לנהוג תמיד.

שתדע לקפל את הציצית היטב בלי שהפתילים יסתבכו בכביסה.

ותגהץ לי את החולצות הלבנות בלי קמט אחד.

שתהיה עמוקה מחשבתית.

אבל שתסתפק בוורטים פשוטים על הפרשה.

שתדע להכיל את הספקות שלי.

אבל שתהיה יציבה כמו סלע אמוני.

שתכבד את ההורים שלי.

ותאהב את השטויות של אחים שלי.

ותצחק מהווארטים הנאמרים בשולחן שבת של אבא שלי.

שתהיה בת 21.

עם בגרות נפשית של בת 50.

והמראה הרענן של בת 16.

בלי היסטוריה של דייטים.

בלי חפירות של 'לאן הקשר הולך' - שפשוט תזרום עד האירוסים.

ועם יכולת הקשבה של פסיכולוגית קלינית אחרי יום עבודה.

וכמובן... שיהיה ענווה ופשטות. כי אם אין פשטות — איפה כל התורניות?

חחח שיתחתן עם עצמו או עם עץראומה1

ארץ השוקולד

יש שיר כזה

שיתקצר(:אני:)))))

אמונההפי

אגב זו תשובה לכל אתגר

חחחחחהפי

חתן מתוק מדבש*

היי אני עדיין צעירימח שם עראפת

כולנו צעיריםאביעד מילוא

אני חושב שכולנו רוצים לבנות בית ורק מחכים לזה

לא אתה זקןימח שם עראפת

שיעור ד' זה לא צעיר

אם אני זקןאביעד מילוא

לא צריך לקחת אותי כפרוייקט כדי לשדך לי?

לכאורה כןימח שם עראפתאחרונה

אבל אני כופר וצעיר מכדי להכיר בחורות שיתאימו לך

אני נאלץ לבשר משהו לא כ"כ טוב ( בקטע קליל כן ?)מוקי_2020

אם עכשיו קשה לכם והמון סימני שאלה וכל האונליין והוואצאפ והרשתות החברתיות

אז קחו בחשבון שעוד 30 שנה, לכל אחד יהיה חבר רובוט עם בינה מלאכותית, ששום בן או בת זוג בעולם יוכלו לנהל שיחה אפילו קצת קרובה לרמה שלו.

תחשבו על השיחה המושלמת. הכל מדוייק, גם האי דיוק יהיה מדוייק.

לדבר הזה יהיו השלכות עצומות על התא המשפחתי..

איך למה וכמה ? אין לי מושג.

אבל העוצמה תהיה גבוהה מאוד. השינוי יהיה גדול מאוד.

אני לא בטוח שאנשים מפנימים את השינויים שבדרך.

לכן....אההמ אההמ...

אני מבקש מכולם, להזדרז ולהקים תאים משפחתיים כמה שיותר מהר,

אני פונה בעיקר לנודניקים שיכולים להקים את זה כבר מחר בבוקר ואין להם שום מגבלות אמיתיות. כלום. הכל בראש אצלם.

מאלה אני הכי מאוכזב. לא רוצה להלחיץ אבל זה על גבול חיל_ _ ה _ _ . זה לא בסדר.

בכל מקרה ברגע שגברים (שהם למעשה ילדים) יתקלו ברובוטיות של 2035, המצב יהיה הרבה הרבה יותר מורכב.

תקימו כבר השבוע תא משפחתי. תגמרו עם זה וזהו. די. מספיק.

אני מבקש שתקחו את ההתראה ברצינות,

כמו התראה על טיל בליסטי איראני שבדרך אליכם ואתם באמצע שום מקום ואין לכם מה לעשות,אז אתה ממשיכים ללכת ולהאזין למוסיקה באייפון

כי אתם יודעים שהשם איתכם והוא ורק הוא מחליט מתי הסרט מסתיים וזה לא הגיוני שזה יהיה בגלל טיל בליסטי,

בטח כאשר אתם נותנים מעשר כל חודש לנזקקים באמת ולא מחליפים מעשרות בין חברים כדי לסמן וי.

תודה על תשומת הלב, למרות שאני מודה שהייתי עוצר כבר בכותרת ולא נכנס לתוכן,

אבל אתם עשיתם את זה. כל הכבוד.

לדעתי ברור שאדם עדיף על רובוטארץ השוקולד

לא הייתי חושש מזה לשניה

לא מטריד אותי,חתול זמני

מהסיבה הפשוטה שאיני אוהב לנהל שיחות.

פלוטרכוסנקדימוןאחרונה

הרימו כוס לחייו ואמרו: "ומה עלינו לספר למלך על אודותיך, זנון?".

"לא כלום", השיב להם, "מלבד שישנו איש זקן באתונה שיכול לשתוק בשעת משתה".

"על הפטפטנות", פלוטרכוס.

כוחה של מילה טובהמוקי_2020

(מיועד לכל המינים, רשום מנקודת מבט זיכרית, כי אני זכר )

מה תעדיפו יותר מתוך 2 אפשרויות.

אפשרות 1 :

בת זוג שתעגל פינות כשהיא תביע את דעתה בחיוך ונועם לגבי דברים שהיא מספרת לך, כדי לא תפגע, לא תכעס או לא תתעצבן

( גם דברים שלא קשורים אלייך אלא גם אליה או לאחרים)

אפשרות 2 :

בת זוג שתגיד הכל דוגרי, אמת טהורה, בצורה הכי ישירה. בלי לעגל. בלי לטאטא. כשאתה הולך לישון אתה יודע בדיוק מה היא חושבת באמת.אין משחקים. אין הפתעות.

עכשיו אני כבר מכיר את המגיב בתגובה השלישית שירצה מישהי שהיא גם וגם

והיא תדע מתי להיות ככה ומתי להיות ככה כאילו היא AI מהלך עם הוראות הפעלה.

אז זהו שבשאלה הזו אין כזה פטנט.

לכן, צריך לבחור מבין 2 האפשרויות כדי להבין מה תעדיפו יותר 1 או 2 .

תדמיינו שתקבלו 100% כזו לכל החיים ואז תענו.

גן עדן רוחני עוד בחייכם, לעונים

לא הבנתי למה אי אפשר גם וגםהפי

ברור שאפשרות 1חושבת בקופסא

טאקט ויכולת להתאים את עצמך לסיטואציה שאתה נמצא בה היא נכללת בכישורי חברה בסיסיים.

ברור שיש מקרים שעדיף לוותר על הנימוסים ולדבר ישירות, אבל הרבה יותר מעצבן בן אדם שלא יודע להתאים את עצמו לסיטואציה.

לכל דבר יש מחיר והשלכות (עונה לאלפי המגיבים)מוקי_2020אחרונה

אוקי,

למשל אם בן אדם "מתאים את עצמו לסיטואציה" ולמעשה נרצה או לא, צבוע כלפי הצד השני,

איך נדע שהוא לא עושה את זה איתנו ?

כי אצל הבן אדם הישיר, עם כולם, נדע שמה שהוא אומר, זה מה שהוא חושב

ואם הוא רוצה "להתאים את עצמו לסיטואציה", הוא לא מחרטט הוא פשוט שותק.

ואם הוא אוהב את הצד השני הוא מחייך לו ואם הוא לא אוהב הוא לא מחייך. הכל ברור. בלי לעגל פינות. בלי צביעות.

אחרי ההבהרה הזו,

איזה אופי תעדיפו יותר ?

גם אני מעדיף בחורה יפה וגם שמאוד אוהבת את המטבח וגם אוהבת מאוד לגדל ולחנך ילדים (ממש אוהבת, נהנית מזה)

אבל מה אני מעדיף יותר ? שתאהב לגדל ולחנך ילדים.

אין לי בעיה שהיא לא תהיה יפה ושלא תאהב את המטבח, למרות שגם אלה דברים חשובים, אבל אם צריך לבחור, בחרתי. ויתרתי.

רואה ? עניתי על התשובה.

עכשיו תורכם (פנייה לנשים וגברים)

מה חשוב לכם יותר ? ישיר כלפי כולם (סותם במקרה שלא רוצה לפגוע אבל לא מחייך ולא מספר סיפורי סבתא)

או...מעגל פינות ? זורם ? ונרצה או לא מחרטט קלות. או זה או זה.

זו השאלה.

שאלה שיש לה תשובה ברורה מאוד וניתן לענות עליה בצורה החלטית,

גם אם זה פחות נח, אבל זה פורום אנונימי, אז אני מאמין שזה אפשרי.

זכיה ב 20 מיליון שקל בשנה הקרובה , לעונים.

אני בחור. זה חשבון של אמא שלי. הצעות שהיו תפוסות -יעל11

האם שייך לגבי הצעות שאמרו לי שלא פנויות כרגע, או שבדיוק קיבלו הצעה אחרת, לשאול לאחר זמן מה את המשדך מה קורה ואם פנויה? או שלא שייך?

לענ"ד שייךאשר ברא

גם לדעתי שייךגב'

לברר אף פעם לא מזיקאביעד מילוא

אם אמרו שלא פנויות או קיבלו הצעה אחרתארץ השוקולדאחרונה

שייך,

סביר מאוד שאפילו לא קיבלו את הפרטים שלך בגלל זה.

החברה של אחותי, הפספוס שלי, והלב שעדיין צובטיאיר45

הי, לא יודע אם מתאים לשתף כאן אבל בכל זאת...

אני גר בישוב מאוד קטן אי שם... היתה לאחותי חברה טובה שגדלה אצלנו ממש, ותמיד הדיבור היה היא לי ואני לה... [גם ממנה גם ממני]

בסופו של דבר כל אחד פנה לדרכו... ובאמת שכחתי ממנה עד שגענו לגיל היא לא הייתה הראשונה, אבל אני כן אגיד שלפני שנה ניסינו להציע אבל היא הייתה בוף תקופת מבחנים, מיד אח"F יצאה עם מישהו והתחתנה..

וואלה עבר לי יצאתי עם עוד, עדיין לא מצאתי...

אבל פתאום זה חזר לי בברומנג, לא יודע כל פעם שאני רואה אותה עם בעלה (נולד להם בן)... זה כן עושה משהו בלב...

ובשבוע האחרון פתאום יוצא לי לחושב עליה, ואני בלחץ מזה... מה הקשר שאני חושבב, זה כבר עבר לי.

וגם אני כאילו אומר מה אני ימצא...

בקיצור אני אוכל תסביכים...

אני חושבת שמה שאתה מרגיש הוא די אנושיהפי

לפעמים דווקא כשהאדם כבר לא רלוונטי עבורנו הדמיון מתחיל להשלים את כל מה שלא באמת קרה. הוא בונה בראש מה היה יכול להיות ובקלות מצייר תמונה מושלמת ( מידי) שלא בטוח שהייתה קיימת במציאות.

כשאתה רואה אותה עם בעל וילד אתה לא באמת רואה את החיים שהיו יכולים להיות לכם. אתה רואה תוצאה מוגמרת והמוח באופן טבעי משלים את החסר..

אל תשכח שגם אם הייתם נפגשים אף אחד לא יודע אם באמת הייתם מתאימים. יש הבדל גדול בין פוטנציאל שדמיינו במשך שנים לבין זוגיות אמיתית שנבנת יום יום .

ובעיניי, המשפט שכתבת מה אני אמצא? הוא כנראה הדבר שבאמת יושב מתחת לכל זה. מתי שלי תגיע

אל תיתן למחשבות האלה לשכנע אותך שפספסת את האחת. יכול להיות שהן פשוט מזכירות לך כמה אתה רוצה כבר להקים בית משלך. וגם זה, בעזרת ה' יגיע.

ועם כל מה שכתבתי לי יש כלל ישר שקופץ לי לא להשוות לאחרים תתרכז בעצמך זה באמת הרבה יותר כיף

ואוו נכון מאודיאיר45

זה באמת מה שחשתבי בהתחלה... מי אמר שאנחנו בכלל מתאימים. וזהעבד טוב

רק שבחודש האחרון לא יודע פתאום נכנס למח

בהצלחה(:הפיאחרונה

אישית, אני מעדיף קסם אישי על יופי.בנות רבות עלי

יש בנות שהן לא יפות, הן פשוט לא. אבל מהדרך שהן מתבטאות, וזה כולל את כל הדרכים האפשרויות (כן, התנא שנה דרך, מצחיק) במיוחד אלו שבטוחות בעצמן. או שאני בכלל מנסה להגדיר משהו שאני נמשך אליו ספציפית ולא יודע להגדיר אותו זו גם אפשרות. אולי, נראות צעירות לגילן אבל מתנהגות כבוגרות? אולי. למעשה אני די נוטה לחשוב שזה אכן זה.

נתקלתי במישהי כזו אתמול והיא עדין תקועה לי במחשבה וזה מוזר. אז בקיצור אם היית אתמול בפתח תקווה בהיפר מור תכתבי לי. סתם.

יפה. התבגרת, החכמת,למדת להסתכל לעומק ולא בחיצוניתפ.א.

ואי לגמרי אחי.בנות רבות עלי

עכשיו מה הקטע?בנות רבות עלי

עכשיו הגעתי לבית אז אני יותר מיושב. שניה רגע עוצר כי נשרף לי האוכל.

אוקי שומעים? אז בקיצור, עכשיו אני פתאום קולט את הפספוס. היא היתה עם האח שלה (בנינו זה הבן שלה אבל אני מעדיף לחשוב שהיא לא נשואה)

קיצר זרקה לו פירגונים בקול .. "מלך מלך!" אני סתם הסתובבתי. נראה לי היא חצי התפדחה למרות שהיא לא מהמתפדחות. אולי מהמפדחות זה כן. בקיצור....

מה רציתי להגיד, חשבו על הסיטואציה שאני מסתובב ואומר לה "יותר ממני?..." מה לדעתכם היתה התגובה שלה? אני אומר הייתה מבקשת את המספר לא שאני משוויץ עכשיו או משהו.

סתם טוב אני רואה שאני שוב מדרדר לכן נעצור כאן. יש למישהו משהו להוסיף?

אתם אומריםבנות רבות עלי

זה בסדר אתה גם ככה מדבר לעצמך אין מה להוסיף . אוקי... הבנתי.

אני הולך.

🤣🤣🤣

תלוי בהומור שלהארץ השוקולד

חד משמעיתהפי

יש מי שיתפסו דבר כזה כהטרדה, או בתחום האפורנקדימוןאחרונה

קשה לדעת.

אולי יעניין אותך