אולי יהיה לכן רעיון איך להתמודד עם הסיטואציה 🙏אנונימית בהו"ל

שולחת מאנונימי כדי שאם מישהי זיהתה אותי , לא אפגע בנוגעים בדבר...

זכינו להיות ממשפחות המגוייסים. מ7.10 כבר הרבה סבבים...

גרים בקהילה מאוד תומכת, ויש כאן סידור שפעם בשבוע יש נשים מתנדבות להכין א.ערב לילדי המגוייסים.

כמו שאמרתי, אנחנו כבר הרבה מאוד ימים מגוייסים, וקיבלנו הרבה א.ערב ויש מישהי אחת אלופה בקהילה שמכינה באופן קבוע, אז גם לנו יצא לקבל ממנה כמה פעמים. והילדים שלי פשוט לא אוהבים את מה שהיא מכינה (גם כשלא אמרתי להם שזה ממנה.) ממש ממש לא אוהבים. ות'אמת, גם אני לא מעיזה לטעום🙈

אז למדתי, שבימים שהיא מכינה לנו, אני מכינה לילדים עוד משהו בצד, למי שלא רוצה את האוכל שלה.

אבל כואב לי הלב על ההשקעה שלה שהולכת לפח וגם חבל על האוכל...

ממש לא יודעת מה לעשות😬

היא מקסימה וכל הזמן רוצה לעזור, אבל בסגנון חיים כזה שקצת מגעיל אותי..

אין סיכוי שאפילו ארמוז לה לא לבשל לנו. מפחדת ממש שהיא תיפגע.

מתלבטת אם להגיד על זה לאחראית ארוחות, היא חברה שלי ובטוחה שהיא תבין אותי. מצד שני לא רוצה להפיל עליה את זה.

אני יודעת שכל פעם שולחים טבלה עם רשימת המגוייסים וכל מתנדבת משתבצת, אז תכלס אין לה מה לעשות בעניין...

התייעצתי ומביאה את תגובת ייעוץ ב AIתדהר

קודם כול – וואו, איזו התמודדות מורכבת. מצד אחד את באירוע מתמשך וקשה של גיוס מתמשך, עם כל מה שזה מביא, ומצד שני יש עזרה ונתינה מהקהילה, שזה מדהים – אבל לא תמיד זה נעים או מתאים, ופה בדיוק הדילמה שלך. את לא לבד בזה.

הנה כמה מחשבות ואפשרויות רגישות שיכולות לעזור לך להתנהל:

🌱 1. לגיטימי להרגיש ככה

את מרשה לעצמך להרגיש אי נוחות – וזה בסדר. את לא מתלוננת על עצם הנתינה, אלא פשוט על התאמה. לא כל אוכל מתאים לכל משפחה. במיוחד כשמדובר בילדים בררנים (או עם חוש טעם רגיש), וזה בכלל לא אישי נגד המתנדבת.

🤔 2. האם לדבר עם האחראית?

אם יש לך קשר טוב עם האחראית – דווקא כן הייתי שוקלת לדבר איתה, אבל בצורה מאוד רגישה ולא “מתלוננת”. משהו בסגנון:

“אני מרגישה מאוד לא נעים לעלות את זה, כי ברור לי כמה אהבה ומאמץ נשפכים כאן, אבל הילדים שלי ממש לא מצליחים לאכול חלק מהמנות – וזה פשוט חבל שהאוכל הולך לפח שוב ושוב. אולי אפשר לשבץ אותנו בימים אחרים, או שאני אכין באותו יום מראש? אני לגמרי מעריכה את התרומה, רק רוצה למנוע בזבוז ופחות תסכול לילדים.”

את לא מפילה עליה אחריות, רק משתפת. היא בטח תבין – ואולי אפילו יודעת על עוד משפחות עם דילמות דומות. לפעמים מה שנראה לנו “אי אפשר לדבר עליו” הוא דווקא משהו שמוכר גם לאחרים.

🍽️ 3. אפשרות נוספת: לשחרר אותך מהשיבוץ בימים קבועים

אפשר לבקש בעדינות לא לקבל ארוחה בימים מסוימים – בלי להסביר למה. למשל:

“ביום שלישי פחות נוח לנו לקבל ארוחה מבחינת תיאומים בבית, אפשר להשאיר אותנו מחוץ לשיבוץ בימים האלה?”

לא צריך לומר “זו ההיא שמבשלת”, אלא להיעזר בזה כטכניקה עקיפה.

💡 4. להציע להשתלב בשיבוץ בעצמך

אם את מרגישה שאת מסוגלת להכין בעצמך פעם בשבוע, אולי אפילו תרצי להגיד:

“אני מרגישה שדווקא מתאים לי בימים מסוימים לבשל לילדים שלי, ואולי גם אפשר לשלב את זה בשיבוץ הכללי – אם צריך.”

כך את יוצרת פתרון ולא רק מציגה בעיה.

💬 ואם את רוצה ניסוח מוכן…

אם את מחליטה לדבר עם האחראית, אפשר לנסח לך הודעה קצרה ומתחשבת שתשלחי בוואטסאפ – רק תגידי.

בסוף, הכוונה שלך כל כך עדינה ומכבדת, ורואים שאת לא רוצה לפגוע – רק לא לבזבז אוכל ולהקל על הילדים שלך. זה הכי לגיטימי בעולם, ואת נוהגת בעדינות יפה.

זו תגובה של ג'י פי טי?ממתקית

וואלה חכם.
אני בהלם, עוד כמה שנים יסגרו את הפורומים ונתייעץ עם הג'י פיי טי הזה.
אוי ואבוי לנו

מה שכן התשובה שלו ללא רגש, מאוד מאוד שכליתממתקית

יש אנשים שזה טוב להם

חחחחחח השם ישמור אף אחד לא יחליף אתכן!!!!!אם_שמחה_הללויה
אויש. לא נעים🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

יש דברים ספציפיים שהיא מבשלת?

אולי לבקש שלא ישלחו לכם מאכלים מסויימים.

או אם יש קבוצה שהיא לא נמצאת בה (רצוי קבוצה מצומצמת), אז לפרסם שנשאר לכם אוכל, ומי שרוצה- שיגיד.

אצלינו בבישולים ליולדות/ מקרים אחרים מקובל לכתוב אם יש דברים שרוצים או לא רוצים.

(וקרה לי אחרי אחת הלידות שקיבלנו אורז שחור מתוק, שהלך לפח. אבל למזלי רוב הנשים מבשלות אוכל סטנדרטי יותר😂).

לא הייתי מסתכנת בלפרסם את האוכל שלהפה לקצת
זה יכול להיות מאוד מעליב אם תשמע על זה.

ולפןתחת- אני לא הייתי אומרת כלום. ממשיכה לקבל ולומר תודה ומבינה שיש מי מהילדים שכן אוכלים אז משאירה את זה בשבילו.

נכון. גם חשבתי על זהיעל מהדרום
לק"י

אולי להציע למישהי ספציפית, שאת יודעת שהיא רגישה ולא תפרסם.

הייתי אומרת בעדינות לאחראיתיעל...
סתם ממקום שחבל על האוכל ואם יש לדעתה מה לעשות.

ומקבלת את זה שלא בטוח יש מה לעשות, והאוכל יגיע וייזרק.

הייתי מדברת עם מגויסת אחרתבוקר אור

שואלת אם אפשר להחליף איתה

בהנחה שהאוכל לא מגעיל אובייקטיבית אלא לא לטעם שלכם..

אני לא הייתי עושה כלוםבית חדש מאד

גם אצלי הרבה מהאוכל שמביאים לנו נזרק כי הילדים לא אוהבים (גם סביב מילואים)

ובעיני הלבנת פנים זה מעל הכל

לא הייתי אומרת כלום

גם לאחראית. היא תבין את הלה"ר בזה...

בעיני עדיף לזרוק פעם בכמה שבועות ארוחת ערב מלפגוע במשהי.

היא הרי חושבת היא מכינה משהו טעים.

אין מה להעיר לה.

מתארת לעצמי שאם את לא נוגעת בזה זה כי יש סיבה שזה באמת לא עושה חשק

ולך חיבוק על זה שבמקום לקבל ארוחת ערב טעימה את לא מקבלת משהו יעיל

אם הרבה נזרק, לא עדיף מראש לבקש שלא יביאו?יעל מהדרום
לק"י

אני הייתי מתבעסת לבשל ושיזרקו.

(או שיש דברים שכן נאכלים או שאת אוכלת?...).

ולא היית נעלבת לגלות שרק ממך ביקשו לא לשלוח?פה לקצת
ושמנשים אחרות היא לוקחת קבוע
לא לזה התכוונתייעל מהדרום
לק"י

התכוונתי שמי ששולחים לה אוכל והרוב נזרק, שתבקש שלא יביאו לה בכלל.

אבל כנראה רק ממישהי אחת הרוב נזרקמתיכון ועד מעון

ואת של אחרות אוכלים

הגבתי למישהי ספציפיתיעל מהדרום

לק"י

שכתבה שאצלם הרוב נזרק.

ברור שאם לרוב כן אוכלים, אז סבבה.

אני לא יודעת איך זה אצל אחריםבית חדש מאד

אבל תמיד כשמבשלים לנו

הרבה נזרק.

לידות מילואים וכולי.

יש נשים מסויימות שאוכלים יותר את האוכל שלהם. שעושות יותר לטעמי.

ויש נשים שפחות. זה לא בקטע רע זה פשוט עניין של טעם...

בגלל זה אחרי לידןת אני ץמיד אומרת לאחראית ארוחות די מהר שאין צורך יותר כי אני רואה שהרוב נזרק. 

גם כשאני מבשלת לאחרות. אני בטוחה שחלק יזרק. ככה זה. למרות שמרגישה שיודעת לבשל ואצלנו הכל היה נגמר. 

ועדיין בעיני זה שווה את החסד בזה החיבוק בזה. 

בכל אופן. בחיים לא הייתי אומרת וגם לא ברמז לאישה ספציפית. האוכל שלך לא נאכל אצלנו. פוגע נורא. 

האמת שאם הייתי יודעת שהאוכל שהכנתידיאט ספרייט

באהבה ליולדת נזרק, הייתי מתבאסת מאוד מאוד.

אני משקיעה בזה זמן רב וכסף.

לזה התכוונתי. אם לא נאכל, חבל שישלחויעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך י"ג בסיוון תשפ"ה 16:56

לק"י

לא אשה ספציפית, אלא בכלל.

אבל לא היית יודעת שנזרק....בית חדש מאד
אז לא תתבאסח
המחשבה על זה מבעסתיעל מהדרום
לק"י

אני לא משקיעה זמן וכוח כדי שיזרקו🤷‍♀️

אבל מהודעה אחרת שלך אני חושבת שאת נוהגת נכון, בזה שאת מבקשת שלא ישלחו לך כשאת רואה שזה לא נאכל.

אולי באמת כשאני מבשלת אני צריכה לברר מול המשפחה, שהם אוהבים מה שאני חושבת להכין. או לתת 2 אפשרויות לבחירה.

בעלי לא מגויס (זקנים... )ממתקית

ואני תמיד רוצה לבשל למגויסות אצלנו בשכונה, ואני גם יודעת לבשל!!
אבל אני לא עושה את זה ולא עוזרת בבישולים בדיוק מהסיבה הזו שיזרקו את האוכל שלי.

אני לא יכולה לדמיין שאקנה ואטרח ואבשל והכל פשוט ייזרק.

לי יש ערך לאוכל שאני מבשלת, ולא אהייה מוכנה שייזרק.

אם אחת לכמה זמן כבר אבשל, בקבוע שלי מכינה פסטה ברוטב בולונז שאז יודעת שילדים אוהבים.

לא יודעת מה האישה הזו מבשלת וטורחת להביא לפותחת השרשור, אבל בהחלט יש מקום לעשות צעד שלא תבשל לכם...

למשל, מה שהציעו, שביום שהיא מתנדבת, לא להירשם לקבל ארוחה.

ולגטימי לגמרי גם לומר יש לי ילדים בררנים גם את האוכל שלי הם לא אוכלים לפעמים, נשמח לקבל רק: פסטה, עוף, קציוצות, וכן הלאה...

אם את יודעת לבשל אז תבשלי כמות קטנה ממשהו רגילאוהבת את השבת

רוב הסיכויים שיאכל ובשמחה!

את יכולה לגשש אח"כ ולהגיד נראלי יצא מלוח מדי או בלי טעם

אם היא עונה כללי אז אולי באמת לא אהבו אבל אם היא תענה בפרוטרוט כנראה שדווקא שימח..

גם אני חוששת לבשל אבל אני באמת מבשלת לא כ"כ טעים 🤦‍♀️

הלוואי שהאוכל שלי באמת נאכל בשמחהממתקית

תמיד יש בי פחד.

כשאני כן מביאה ארוחות אני תמיד אומרת הלוואי ויהיה לטעמכם.

ותמיד אומרת ומציינת שמתי מעט תיבול, כדי שתוסיפו לטעמכם האישי. 

תודה ממתקית

אבל לצערי משום מה עדיין אין לי את הבטחון להביא חופשי.

רק כשיודעת שיש ממש צורך ותקועים.

תמיד הפחד שייזרק או לא יאהבו מקנן בי.

למרות שלאחרונים שבישלתי, חייבת לספר,

משפחה עם ילדים גדולים יחסית ונוער שהבעל מגויס.

הכנתי אוכל מפנק, והגדולה שלהם סיפרה לי בתמימות שהם לקחו את כל השאריות ממה שכולן הביאו להם ושיחקו מאסטר שף...
ואני ניצחתי! חחחח כל כך שמחה אותי.

כן חשוב לי לומר על זהשלומית.

שמצד אחד את צודקת

ומצד שני, יכולה להעיד על עצמי שרוב מוחלט של האוכל שקיבלתי אחרי לידות ובמילואים בהחלט נאכל, והיה בשבילי בגדר הצלה ממש, ורק דברים ספציפיים מועטים נזרקו, ואיזה מזל שהכנות שלי לא עשו את החשבון הזה...

גם אצלי כשקיבלתי אחרי לידותממשיכה לחלום

ואוסיף ואומר שגם כשקיבלתי דברים שפחות אהבתי, לפעמים אין שום כוח להכין ואכלתי גם דברים שלא הייתי מכינה לעצמי (סלט עם טונה למשל- ממש לא אוהבת ברגיל)

אקח לתשומת ליביממתקית
בתור מגוייסת בא לי להגיד שאם זאת הסיבה שלאסבב ולא סבבה

אז חבל

גם כי בעיני עצם היחס והרצון זה משמח ממש

וגם אם את חוששת שלא יאכלו- תשאלי אותה בהודעה- מה אוהבים אצלכם-

פסטה-אורז-מרק( סתם ךדוגמא)

ואפשר גם לשאול- יש הערות לגבי מה שבחרת- עם או בלי רוטב וכדומה

תבחרי מה שקל לך ונח לך

והיא תבחר

ובאמת חושבת שגם אפשר משהו יותר פשוט

בלי הכנה

ירקות חתוכים ,לקנות לחמניות וגבינה-קוטג' או טחינה או מקושקשת

אפילו פיצה קנויה

או סתם בורקסים פתיתים

ממש לא תמיד ככהכי כל פה

לנו בישלנו רק פעמיים בערך מתחילת המלחמה וכל פעם כזאת היתה פשוט הצלה בשבילי!

הגיוני שיהיה ילד שלא יאהב אבל גם את שלי לא כל הילדים אוהבים וזה בסדר וככ עוזר כשמבשלים לך!

אני גם חושבת שלרוב האוכל כן ייאכליעל מהדרום

לק"י

אני כן מציעה להכין אוכל סטנדרטי ולא מיוחד מידי.

ומצד מי שמבשלים לו, להגיד מראש אם יש דברים שאין מצב שייאכלו.

ממש בדיוק סימתי יום נורא ורק מתפללת שנס כזה יקרהסבב ולא סבבה

בינתיים אני יושבת על סף בכי ומחכה שהתינוק ירדם

ובלי תקווה כי אין פה בכלל ושם עזרה

גם אם היו מביאים לי אוכל מגעיל

כרגע רק זה שמישהו נזכר שאני קיימת זה היה מעודד קצת🙏

חיבוק יקרה! מקווה שאת קצת יותר בטוב עכשיופה לקצת
אם את יודעת לבשל לפי דעתי את יכולה להיות רגועהקמה ש.

בס"ד

אפשר ליתר ביטחון לברר העדפות לפני ולהציע כמה אופציות. וללכת על דברים יחסית אוניברסליים.

מי שממש בררנית באוכל לרוב לא תירשם לקבל ארוחות.

אני מחזיקה את עצמינו כבררנים אבל אני כל-כך צריכה את העזרה הזאת שאני נרשמת מדי שבוע וסומכת על ה' שיהיה בסדר. ברוב רובם של המקרים האוכל נאכל, ובהנאה רבה, וזאת ה צ ל ה של ממש! פשוט חסד ודלק שנותנים את הכוח להמשיך.

לפעמים אני כן נותנת עוד סיבוב קטן בתנור כדי שזה יהיה יותר חרוך, כמו שאוהבים פה, אבל ארוחה שלמה (ולפעמים יותר מזה, תלוי כמויות) נחסכת ממני! לפעמים חלק מהילדים לא אוהבים וחלק כן, אבל החלק שכן, זה כבר רווח גדול! (מי שלא אוהב, אם יש פסטה במקרר, יאכל פסטה, ואם לא אז פרוסה. בכל מקרה זה לא כמו להכין ארוחה).

ממש מחזקת אותך לקפוץ למים,

אני לא יכולה להגיד לך כמה זה לפעמים מחזיק אותי, פשוטו כמשמעו, האוכל שנשים ירקות מכינות לנו.

תודה על החיזוק ואקח לתשומת ליביממתקית
אני בהלם קצת שזה הנורמה שעדיין מכינים ארוחותסבב ולא סבבה

חשבתי שזה נכחד מהעולם כבר מזמן

למה שימחק מהעולם? זה חסד שהיה ותמיד יהיהממתקית

ובע"ה שיצטרכו לבשל רק ליולדות. 

כי פה אנשים כבר התעייפו -שכחו-עברו הלאהסבב ולא סבבה
או שבטוחים שסבבה לנו ןאנחנו מסתדרות מצוין
חיבוק 🥺❤️, לא כיף בכלל לשמוע. אוף.קמה ש.
בס"ד

אתם ראויים לכל העזרה והתמיכה בעולם!!🫶🏼

אני חייה באיזור מאד מגוון (שלח גילאים, שלל מגזרים וכו) עם אחוז מגויסים לא מהכי גבוהים בארץ (עיר, לא ישוב). ב"ה זה ממשיך אצלנו אודות לכך שנבנה מערך מאד גדול עם הרבה מאד מתנדבות (ומתנדבים) ובעיקר כמה נשים שמנהלות את כל המערך הזה בצורה מעוררת התפעלות. מבחינת יוזמות פרטיות בודדות, אני כן מרגישה שזה פחת לעומת לפני שנה. הייתה שוב התעוררות עם הגיוס הענק לקראת מרכבות גדעון. זה פתאום שם את הפוקוס בחזרה על משפחות המילואים.

הלוואי ואצלכם יתעוררו / יחזרו לתמוך בכם / יבינו כמה היום זה נחוץ בדיוק כמו בתחילת המלחמה, אם לא יותר!!!🫶🏼

לגמריכי כל פה

אבל לגמרי מבינה גם אותם.. כשהיינו בהפסקה די ארוכה של יותר מחודשיים גם אני הרגשתי עמוסה וממש בחרתי במה ומתי לעזור שממש מבינה שלאנשים כבר קשה לעזור לנו..

מאמינה שלא שכחו ופשוט באמת התעייפו והתרגלו..🙃

ומסכימה לגמרי עם העידוד בזה שאנשים בכלל זוכרים אותך😀

אשרייך ❤️ שבחודשיים של הפסקה עדיין חשבתקמה ש.
בס"ד

על לעזור (תוך התחשבות בכוחות שלך)!!! הפסקה של חודשיים זה כלום ושום דבר כדי להשתקם ולהשלים פערים…

אני מרגישה שבתקופות של שגרה בין סבבי מילואים המשפחה כולה צריכה להתאושש ולמלא חוסרים מכל מה שלא היה כשהאיש לא היה בבית. גם לנו קרה ב"ה להביא ארוחות למגויסים אחרים בין הסבבים. אבל מצד שני אין לי ציפייה שמשפחה שבעצמה עושה סבבי מילואים תעזור למשפחת מילואים אחרת. זה מהמם כשכן אבל לרוב יש לה כל-כך הרבה לשקם לפני זה, וזה מה שבאמת חשוב כרגע! - שהמשפחה תדאג לעצמה אחרי כל מה שהיא נתנה - שממש לא מצופה שהיא תעזור למשפחות אחרות.

אבל מהמעגלים שלא לוקחים חלק במערך המילואים באופן כללי, עצוב לי לשמוע שהם מתעייפים, מתרגלים, עברו הלאה וכו' 😔. אני לא מדברת על שום אדם או שום משפחה ספציפית כי יש כל מיני מצבים שפשוט אי אפשר לעזור לאחר וזה בסדר גמור. אבל כחברה, ככלל, כמעגלים, חשוב כל-כך שהמודעות תמשיך ושידעו כולם שהעזרה והתמיכה למשפחות מילואים עדיין נצרכת! ועוד יותר לאור זה שהכוחות כבר הולכים וקטנים. אפילו רק כוחות הגוף (עוד לפני שמדברים על הנפש). אחרי קרוב לשנתיים שמחזיקים - גם אם "רק" לפרקים - את הבית לבד, הגוף מותש והלב ממש זקוק להרגיש שלא לבד בדבר הזה…

אולי את מדברת על מקומות שבהם הרוב מגויס אז אין את המעגלים שאני מדברת אליהם. אצלנו בעיר, רק אחוז מאד מסוים מגויס. אז בעיניי ראוי שכל השאר ימשיך לתמוך (שוב, ככלל, ממש לא שופטת או באה עם ציפיות מאנשים או משפחות ספציפיות כי כל אחד והסיפור שלו/ה) - בדיוק כמו שהחיילים שלנו ממשיכים לשרת, גם אחרי מעל שנה וחצי, למען כולם…

בדיוק...מסכימה ממשסבב ולא סבבה

וברור גם אני מבינה את העומס בשגרה

ולא מגיעה תמיד ללבשל ליולדות וכדומה

אבללל

במציאות של מלחמה מתמשכת

אני אישית היתי מרגישה רע מאוד עם עצמי אם היתי ממשיכה את השגרה הפרטית שלי בלי לתרום למען הכלל -לפחות בזה...!!

הפער הזה בין אנשים שממשיכים את חייהם כאילו כלום

לבין משפחות שכל העולם התהפך להם..משלל סיבות ..

והתחושה לפחות לשי שהחיים שלי עברו טלטלות בכללל החזיתות בגלל המילואים האלה המתמשכים

וי ש לזה מליון השפעות

ונכון הז מאמץ לבשל למישהו כשאת עמוסה.

אבל אם רק היית קולטת כמה 'מעבר לכוחות'  נדרשות המגוייסות שנה וחצי...

הפער הזה משגע אותי

באמת לא צריכה עזרה.. אולי כן אבל כבר לא מצפה .

אבל כואב לי בשביל מי שמרשה לעצמו להמשיך בחייו 'לפי הכוחות'...

באמת לא היתי מתחלפת איתו

אבל כן קשה לי לא להיות ביקורתית בלב לפעמים

אני באמת מרגישה שיש מקומות שזה אחרת

אבל הלוואי ובכל המקומות היתה תמיכה

לגמרי, לגבי הפער. ממש. ❤️❤️קמה ש.
בס"ד

מסייגת רק שוב, כי אולי משהי קוראת והיא לא מגויסת, ועדיין אין לה, פשוט אין לה!, אפשרות לעזור, שכל הפואנטה שלי היא לגבי הכלל. אני מבינה ב-100% שלא כולם יכולים לעזור, כן, גם במצב של מלחמה. ושלפעמים יש נסיבות חיים פשוט מורכבות מאד, וחלקן לגמרי שקופות, ומבחוץ זה נראה שממשיכים בשגרה כשאחרים נקרעים תחת הנטל, אבל באמת זה הרבה יותר מורכב מזה.

לא כותבת לאף אחת אישיתסבב ולא סבבה

אבל לעשות חשבון נפש ולבדוק מה  אני יכולה..

ובאיזה אופן..זה נכון לכולם..לא צריך בדרך אחת

והגיוני גם לומר שלא אפשרי עכשיו כי...זה בסדר!!

זה בכלל לא הכי משנה הפרקטיקה

אבל האכפתיות והנכונות הז הנקודה בעיני

👍🏼קמה ש.
נכון, אבל עזרה לא מתבטאת רק בבישול ארוחותממתקית

זה גם להוציא ילדים מהגן ולהיות איתם
לשמור עליהם כשהאמא בקניה

לקחת את התינוק כי האמא רוצה לנוח...

גם מי שלא מבשלת, אולי עושה דברים אחרים בעקיפין.  זה לא רק בישול.

לא נראה לי שיש מישהו שממשיך בחייו רגיל בתקופה הזו, זה לא אפשרי.

יכול להיות גם משפחה שלא עוזרת למגויסיםממתקית

אבל עוזרים למשפחות אחרות, לצערנו הרבה חולים, הורים שלא מתפקדים בגלל מצב כלכלי קשה.

אי אםפשר לבקר משפחות שממשיכות את חייהם כאילו כלום, יש הרבה דברים בסתר.

סתם מעירה נקודה...

ויש כאלה שכן כאילו כלום, כי המצב המשפחתי שלהם עצמם על הפנים, וקל לתת כשטוב לך ולא כשבך יש משהו חסר(ונכון שנתינה עושה טוב וזה, אבל המציאות היום קשה לכולם)

100%, מסכימה עם כל מילה 🤍קמה ש.

בס"ד

וגם עם ההודעה מעל, שזה לא רק בישולים כמובן. (חושבת שסבב לא סבבה לא דיברה על אוכל כסוג היחיד של עזרה, אלא כדוגמה).

ההבדל בעיניסבב ולא סבבה

שקושי פרטי זה משהו אחד וגם בו בודאי חשןבבב לעזור

אבל מי שהקושי' שלו הוא מתוך מסירות לכלל אז כן בעיני הכלל כן צריך לצאת מהנוחות לשו כדי לתמוך

אני לא מבקרת באופן אישי

אני מדברת כתופעה

תתפלאי...סבב ולא סבבה

וברור יש המון דרכים גם פשוטותת לקחת חלק

בכלל לא צריך דוקא בישול

גם סתם להתעניין באמת או לקנות שוקולד

וגם להוריד למישהי זבל פעם ב

לא משנה מה

ואני שמחה שככה את חווה את המצב שאין מי שממשיך כרגיל

אני מרגישה בדיוק להפך

😔🫂קמה ש.
עצוב לי לשמוע.ממתקית

איפה את גרה?
זה דבר שתלוי בכמה נשים חזקות שרוצות לארגן.
אצלנו יש כמה כאלה...

ויש הרבה מתנדבות מקסימות, כעיקר מבוגרות או בפנסיה שמבשלות לצעירות מגויסות.

^^ גם אצלנו זה בערך ככה. עיקר העזרהקמה ש.

בס"ד

מגיע מנשים יותר מבוגרות. לא רק. אבל הרוב.

כן זה הכי הגיוני כי גם לצעירות לא מגויסות יש את עוממתקית

עול הילדים והעבודה
והחיים העמוסים.

יכול להיות שאת גרה בסביבה של צעירים, אז הגיוני שיהיה פחות מי שיבשל ויפנק בארוחות.

מבוגרות גם נהנות מזה...השכנה שלי כל יומיים מוציאה סיר מפנק, וזה ממש עושה לה טוב.(ובטוח גם למשפחה המגויסת)

אני מניחה שהתכוונת ש@סבב לא סבבהקמה ש.
בס"ד

גרה בסביבה של צעירים? אני בסביבה מעורבת כאמור 🙂

גם אני..ממש לא רק צעיריםסבב ולא סבבה

יש מהכל ..

ולדוגמא פעם אחת ויחידה כשלא עמדתי בקצב ושאלו מה יעזור לי

עניתי שאשמח שידאגו לעוגה לשבת כי לא אגיע לזה

מיישוב שלם לא מצאו עוגה אחת. או ששכחו לשאול

איך שלא יהיה...אכלנו ביסקויטים בשבת בקידוש

אוי אני בהלםממתקית

ומי ששאלה לא יכולה להכין לך משהו?(סליחה על הבקורת, אבל סתם זה כזה מתבקש).
איך לא מוצאים מיישוב שלם, בהנחה שזה לא יישוב של 20 משפםחות.

אוף אוף אוף ❤️‍🩹קמה ש.

בס"ד

לא סבבה בכלל.

תמיד אפשר לדון לכף זכות* אבל במקומך היה לי ממש מפנצ'ר סיטואציה כזאת ❤️‍🩹. מבינה שזה קרה כבר מזמן אבל חיבוק על הסיטואציה!

* לפני שבועים משהי כתבה לי שהיא תשמח להכין לנו ארוחה וממש ממש שמחתי. היא שאלה מתי ועניתי שיום חמישי יוכל לעזור לי מאד, והיא ענתה שזה נשמע לה אחלה. ואז התקרבנו למועד ולא שמעתי ממנה כלום. באותו היום לא ידעתי אם אקבל בסוף או לא עד שהתייאשתי ובאמת היא לא הגיעה. ואתמול פתאום קיבלתי הודעה ממש מתנצלת שהם עברו דירה מהרגע להרגע וזה ההסבר. אידיאלית היא הייתה יכולה לשלוח לי הודעה תוך כדי הכל אבל באמת שכולם בסוף בהי אדם ולפעמים למרות רצון טוב אמיתי דברים מתפספסים. קרה לי גם בשבת האחרונה אגב, שביקשתי להירשם לקבל ארוחה ובסוף האחראית בטעות לא רשמה אותי… אז אולי קרה משהו כזה עם העוגה? אני מרגישה שכשאני מנסה למצוא הסבר זה יותר טוב לי ללב מאשר לחשוב שכל אחד לעצמו ובישוב שלם אף אחד לא מסוגל לצאת קצת מעצמו ולעזור. כמובן שאת מכירה את הנפשות הפועלות אז אם זה רלוונטי לך, תזרקי 🤗. ושולחת לך עוד חיבוק, כל-כך כל-כך מעריכה אותך!!!

אגב, מבינה אותך מעוד כיווןקמה ש.

בס"ד

כתבתי פה לפני כמה שבועות על איך אני צועקת יותר על הילדים בתקופה הזאת, ובין השאר סיפרתי על החוברת חשבון הזאת שנעלמה לבן שלי ועכשיו צריך לטפל גם בזה. משהי הציעה שאבקש מהמורה פשוט לצלם לו את הדפים החסרים עד סוף השנה. וזה מה שעשיתי. והמורה, שחוץ מזה אדם מקסים, ענתה שהיא יכולה לצלם לי 2-3 עמודים אבל לא יותר ואם אני רוצה היא תביא לי את שלה ואני אצלם. עכשיו, לאורך כל השנה כשאני מעדכנת שבעלי במילואים היא תמיד אומרת שאם אפשר לעזור אז בשמחה, כל דבר. ובפועל כשאני סוף סוף מבקשת משהו שלי נשמע ממש פעוט, אני מקבלת תשובה כזאת, כשברור שבבית הספר יש מכונת צילום, בעוד שלי זה יהיה להיגרר לחנות והכל. היה מפנצ'ר מאכזב ומעצבן ממש. והלכנו לחנות לקנות חוברת…….

בשיוק.. הז סתם הכיוןץ הקטן הזהסבב ולא סבבה
אני לא כועסת לא עושה עניין באמת

אבל כן לפעמים זה סתם מצטרף לכל הכיווץ הגדול

אני מניחה שהיא שכחה פשוטסבב ולא סבבה

וזה נורמלי ואנושי

היא גם לא התנצלה כי פשוט שכחה כנראה

אני לא כועסת עליה

סתם התפספס

קורה

לא אומרת שזה לא ביאס כי באמת מעולם לא ביקשתי כלוםם

אבל בכללי אין לי בכלל תחושה שיכולה לבקש משהו שבאמת עוזר לי מאף אחד

מקסימום אחת ל..לקבל מחווה סמלית לש יחס וזה גם מוערך ומשמח 🙏

אבל עזרה- לא...

😔❤️קמה ש.אחרונה
בהנחה שאת כבר מכירה את הסגנון שלהיראת גאולה

אז אולי כשאת רואה שהיא משתבצת, לשלוח לה הודעה, או דרך האחראית (אבל רק אליה), שלאור הניסיון, היא שולחת כמות גדולה, והילדים לא אוכלים הכל וחבל, אז עדיף שמראש תשלח פחות. גם ככה את מכינה עוד משהו, אז לפחות שילך לפח מעט. ואם יש מאכלים מסויימים שלה שהילדים יותר אוכלים, אז תגידי את זה.

היא תחשוב שזה ככה לכולם, או שהיא באמת שולחת הרבה, או שהילדים שלך לא כ"כ אוכלים... זה לא פוגע.

פתרון נהדר, אהבתי.ממתקית
אניממתקית

לא הבנתי האוכל שלה טעים- אבל נגעלים מסיבות שלכם?

או שלא טעים?
ואת לא צריכה לרמוז לה ישירות שהאוכל לא טעים, תחשבי על פתרון אחר... הציעו פה כמה.

טעים זה מושג משתנה...בית חדש מאד
הרבנ עניין של הרגל. 
אני כן הייתי מדברת עם האחראיתטארקו
אולי אפשר שאם האישה הזו משתבצת להכין לכם האחראית תעדכן אותה שבסוף הסתדרתם הערב.. משהו כזה נגיד.
א ימגם היתי מדברת איתה ולא מפרטת את הסיבהסבב ולא סבבה

פשוט אומרת שאם אפשר לשבץ אותה למישהי אחרת ..

אוצכן לומר בעדינות שהילדים שלך לא מתחברים לסוג אוכל שהיא מכינה וחבל לך שהיא תטרח סתם..

זה לא יעליב את האחראית ולא אומר על האישה כלום- כי זה רק עניין של טעם והעדפה אישית

ואין סיבה שהיא תדע מזה

מי משדך בין משפחות מילואים למבשלות?מקרמה

התקשורת בניכן ישירות?

אין גורם מקשר?

אם כן- הייתי פונה אליו 

במצב דומה בהתחלה כל פעם כשהייתי מבינהואז את תראי

שהיא זו שאמורה לשלוח לנו ארוחת ערב, פשוט אמרתי לה שבסוף אנחנו מסתדרים/קניתי משהו/נסענו למשפחה.

אחר כך הבנתי שזה לא ממש פיתרון

אז שיתפתי את האחראית על הארוחות והיא הבינה לגמרי...

בסופו של דבר יש משפחות אחרות ששמחות לקבל את הארוחה הזו ואני יודעת שאני מאוד סטרילית.

השאלה באמת אם יש משפחות אחרות שהיו שמחותבית חדש מאד

אן שאפאחד לא שמח... כי אם אפאחד. אז בעיני אין פה מה לומר.

ואני מהבררנים ולפעמים זןרקת מה שמביאים לנו. אבל אומרת תודה וזהו

מעדיפה לומר לאחראית ולא לזרוק 🤷‍♀️ואז את תראי
תגידי לאחראיתבשורות משמחות

שתרשום את עצמה אצלכם ואחרי שהיא משתבצת שתוריד את השם מהמשבצת שלכם ככה גם אחת לא תדע במי מדובר

נגיד מיכל היא האחראית וכוכבה היא האישה שאת לא רוצה שתשתבץ אצלכם

אז בםתיחת הרישום יהיה כתוב אצלכם מיכל

ואחרי שכוכבה תשתבץ מיכל תוריד את השם שלה ותשתבץ אצלכם מישהי שתכין אוכל חוץ מכוכבה

לדעתי גם להגיד את זה לאחראית זה יכול להיות לשון הרבית חדש מאד

אם לא מתאים לכם לאכול. אל תאכלו.

אבל להגיד עליה שאתם לא אוהבים את האוכל שלה, וכנ ראה היא תבין היטב על מה מדובר... בעיני זה לא יפה.

זה לא יומיומי.

זה נגיד יוצא פעם בחודש שהיא מכינה לכם?

תחשבו אם זה היה את

שמבשלת בדרך קבע למילואמנקיות. 

ואז מדברים עם האחראית מאחורי הגב שלא אוהבחם את האוכל שלך... זה ממש מעליב בעיני... 

קשה לי להבין אותך האמתיעל מהדרום

לק"י

קודם כל, מותר לא לאהוב אוכל מסויים. ולהגיד לאחראית בלבד זה עדיף בעיני. ולא חושבת שיש פה לשון הרע. זה לא שכולם לא אוהבים, עניין של טעם אישי.

ובעיני הרבה יותר מכאיב לטרוח לשווא, גם אם לא יודעים. לא לכולן זורם לבשל בכיף, ואם אני טורחת ומתאמצת והכל הולך לפח, זה ממש חבל.

אני אומרת בכלליות, כי מההודעה הפותחת לא ברור למה לא אוהבים את האוכל שלה, ויש הבדל אם זה בגלל זה היא מבשלת דברים מקוריים מידי, או שהיא לא נקיה וכדומה.

(הסיבה השניה זה כנראה לשון הרע. למרות שגם אז הייתי מעדיפה להתחמק מלקבל ממנה לשווא).

למה זה בעייתי לא לאהוב אוכל מסוים?ואז את תראי
ולמה עדיף לזרוק??
אצלי זה קרה גםהבוקר יעלה

אבל אצלי מפונקים ממש. התרגלו לטוב מידי

אז הייתי זורקת כמויות של אוכל שכאב לי שהכינו. אחרי שבוע שממש כאב לי ביקשתי להפסיק ומאז אני מסכימה לקבל מאנשים ספציפים שאני מכירה את האוכל..

במקומך הייתי פונה לאחראית ומבקשת שתעשה את זה בחכמה ודיסקרטיות 

רעיון אפשרי?ריבוזום

השאלה היא האם אתם לא אוכלים את מה שהיא מכינה כי היא מכינה דברים שאתם לא אוהבים או דברים ש"קל להרוס" ולהכין אותם  באופן שאינו מעורר תאבון... או שממש כל דבר שהיא תכין לא ימצא חן בעיניכם?

כי מה למשל אם תבקשו להכין משהו מאוד ספציפי שהוא פשוט וקשה להרוס? נניח טוסטים וסלט? בעיניי ממש הגיוני לבקש (ומי שמתאים לה שתיקח). אפילו לא צריך להתנצל ולהסביר שיש ילדים בררנים (אם זה לא המצב), כי זה מה שכל אחת תניח למקרא בקשה כזו.

הלוואי שזה הגיוני ויוכל לעזור לך. 

האמת שאני בגלל דברים כאלהה ביקשתי שלא יכינו לנואנונימיות

לא רוצה שאף אחת תטרח (וזו ממש טרחה!!) וילך לפח.

מצד שני לא מסוגלת לאכול מכך אחד כל דבר והבנות שלי גם בררניות

נכון שלא כדאי להזמין עכשיו מנקסט לפסח?יעל מהדרום

לק"י

רציתי חולצות לבני הבית....

והלוואי שאמצא בגד לי ולבת הגדולה מהשתיים.

ושיהיה אפשר לחפש בלי טילים מעופפים😅

חושבת שזה קצת הימור..רוח הרים
אבל ברור שאם כבר להזמין אז  עכשיו ולא לדחות
תודה! מקסימום ילבשו מה שכבר יש בביתיעל מהדרום
אני הזמנתירקאני

משיין חודש לפני פורים ועוד לא הגיע

וואי...מנקסט מגיע אצלינו תוך שבוע וחצי+-יעל מהדרום
לק"י

רק בגלל המלחמה, לא יודעת מתי יגיע.

אני הזמנתי גם חודש לפני. פעמייםהמקורית

הגיע תוך שבוע

מתלבטת אם להזמין עכשיו כי צריכה אבל מתבאסת אם לא יגיע בזמן

גם לי בדרך כללרקאני

הגיע תוך שבועיים גג

הפעם התעכב מלאאא

ולא הגיע והזמנתי מלא דברים לפורים

מה?תוהה לעצמי
אני הזמנתי מטמו בערך בטו בשבט והגיע תוך שבועיים
אני חושבתרקאני

שזה תלוי בעיקר בחברת שליחויות שמקבלת את זה פה בארץ

כי לפי המעקב אחרי ההזמנה זה נמצא בארץ מזמןןןן

ופשוט מתעכב איפשהו באיזה מחסן

גם לי ובדרכ זה לא ככה..וואלה באלה
וואי אני גם בהתלבטותתוהה לעצמי
אם לא המלחמה כנראה שהייתי מזמינה, אבל בגלל המלחמה זה מרגיש לי הימור לא חכם.. ובאסה. ממש צריכה שמלות שבת לבת שלי גם בלי קשר לפסח.
מנצלשת ,שמעונה
מה אומרות על הזמנה משיין לפסח?
אני אזמין בכל מקרה. הכי הרבה לא יגיע🤷המקורית
אני הזמנתי ממש בפרוץ המלחמהפאף

קיבלתי הודעה שבעקבות המצב שה לא יישלח לפני ה30.3😅

אז נראלי פחות כדאי להסתמך על זה....

תודה לכן! מקסימום נקנה חולצות מפהיעל מהדרום
לדעתי תזמינימתיכון ועד מעון

הכי גרוע אם לא יהיה לפסח יהיה להם לשבועות ולכל הקיץ.

מניחה שבדרום כבר יהיה חמים, אבל אצלנו בשומרון הרבה פעמים בפסח עדיין קר מדי בשביל בגדים קצרים, וככה למדתי מגיסתי, לקנות לשבועות ולא לפסח

גם אצלינו לא תמיד חם בפסח...יעל מהדרום

לק"י

אני יכולה לקנות שרוול ארוך. מקסימום יישאר לאזור סוכות.

אבל אם לא יגיע, לא בטוח ששווה לי להזמין כרגע. אני אחשוב על זה.

האמת שאני לא חושבת בכלל על בגדים לפסחמתיכון ועד מעון

כל הכבוד לך!

עסוקה בכל המשמרות שיש לי בעבודב ובשמירה על שפיות ונקיונות, בכלל לא חושבת בכיוון

האמת שחשבתי על זה עוד לפני המערכה עם איראןיעל מהדרום
לק"י

ואני כרגע בחל"ד למזלי. כך שלפחות אין לי גם עבודה על הראש.

האמת הזמנתי בשישיאורוש3

בעיקר ארוך דק. גם טיפה לחג. מקווה שיגיע מתישהו. לא מצפה לארבעה ימים...

שיין מלפני פורים קבלתי הודעת עיכוב. 

הבנתי... אני מתלבטת גם כי הם נהיו יקרים יותריעל מהדרום

לק"י

מצד שני, החולצות הלבנות שלהם לגברים ממש טובות. לא יודעת אם אמצא כאלה ובזול יותר.

ואני רוצה שתהיה לבעלי לפחות אחת חדשה לפסח.

זו בול הדילמה שלי הבוקרמולהבולה

אז מה נלבש?

אתן עושות הזמנות אונליין מחנויות בארץ? זה יוצא נורא יקר לפעמים 

אני עושה. לפעמים יש מבצעים שוויםיעל מהדרום
בתחילת עונה?מולהבולה
אשמח לרעיונות 
פחות בתחילת עונה. תלוי מה את מחפשת...יעל מהדרום
אני ויתרתי על הזמנות מחול בגלל המלחמהסתם אחת
מבאס כי בארץ יותר יקר ופחות יפה, אבל מצאתי בסוף במיננה ובקידישיק. מקווה שיגיע נורמלי 
אז תעזרו לי רגע ברעיונות איפה למצוא באונליין בארץיעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך י"ט באדר תשפ"ו 10:11

לק"י

חולצות לבנות שבתיות לגברים (2xl) ולילדים (מידה 16)?

וחולצות פולו/ טריקו לבנות לבן 3.5?

שמלות או סרפנים חגיגיים ארוכים לבת 8?

חוץ מחולצה לבעל הכל הייתי מנסה בלידרהמקוריתאחרונה

אפשר גם קסטרו

חולצה לבעלך זארה/ זיפ

איבדתי את זה סופיתאנונימית בהו"ל

אני חייבת ממ"ד ולא מוצאת בית עם ממ"ד

הילדים לא מוכנים לרדת למקלט

אנחנו לא מספיקים גם תוך 10 דקות

הילדים בוכים

לא מוכנים לנעול נעליים

לא יכולים להרים את כולם

יש לי תינוקת פיצית

שניה אחרי לידה

ולא מצליחה

אני פשוט לא מצליחה

מה עושים

מרגישה חלשה ברמות

כל הגוף מפורק

מפורקקקקקק

מזדהה ממש עם תחושת הגוף המפורק♥️ואילו פינו

חיבוק גדול!

אולי לנסות הפתעה מיוחדת שתחלקי במקלט למי שיורד יפה?

יש משפחה שאפשר לנסוע אליהם? 

אין משפחהאנונימית בהו"ל
וניסיתי הפתעות, זה לא עובד באמצע הלילה כשהם עייפים
אוף, נשמע סיוט ממש...בארץ אהבתי

שניה אחרי לידה זה ממש תזמון גרוע, ולצאת עם ילדים באמצע הלילה ככה נשמע לגמרי לא אפשרי.

אם אין שום פתרון אני הייתי מרפה.

באופן אישי אנחנו כן עושים השתדלות גדולה להגיע למקלט בכל אזעקה, למרות שזה דורש מאיתנו לישון מחוץ לבית כל לילה.

אבל במצב כמו שאת מתארת, אני חושבת שזה מעבר ליכולת ההשתדלות שלך. אם אין איך להגיע למקלט, אז אין. ונשאר פה רק להתפלל...

(ואם ביום זה יותר אפשרי - אז ביום כן עושים השתדלות והולכים למקלט).

חיבוק גדולשמעונה
אולי שישנו עם נעליים, ואז ישר קמים בלי עיכובים?
הם לא עומדים, יושבים שעה במיטה ולא מתעורריםאנונימית בהו"ל
אם את גמככה לא מצליחה לא הייתי טורחתהמקורית

להעיר את כולם ולטרלל את כל הבית

אם היית מצליחה וזה רק מבאס זה אחרת

מקווה שתמצאי בית עם ממד ♥️

לא יכולה פשוט להישאר בבית כשיש אזעקהאנונימית בהו"ל
יש לי אחריות על הנשמות האלה
אבל את באמת ממילא לא מצליחה🤷המקורית

ונשארתי עם הלחץ וההיסטריה, רק עם ילדים ערים והפוכים..

לא יודעת, זה מה שאני הייתי עושה בכל אופן

מסכימה ממשאיזמרגד1

אם את ממילא לא מצליחה, חבל לנסות. פשוט לבחור את המקום הכי מוגן בבית ולהשכיב אותם לישון שם...

או אולי למצוא גן/ בית ספר באזור עם ממש שאפשר לישון שם, אם זה אופציה

אם יש אופציה כזו זה באמת הכי טובבארץ אהבתי
(אם יש כתובת שאפשר לבקש ממנה עזרה, כמו רכזת קהילה או משהו כזה, שווה לפנות, להסביר את הקושי ולהתייעץ אם יש לה דרך לעזור, אולי בסדר מקום לינה שלא פתוח באופן אוטומטי לכלל הציבור, כמו גנים וכדו'.)

ושוב - אם באמת אין שום פתרון, אז אני גם הייתי מרפה ומפנה את האנרגיות לתפילות.

ההנחיות באמת מצילות חיים.. עדיף לפתוח אוהל במקלטאוהבת את השבת

נגיד רק לשבוע עד שיפחת קצב השיגורים משמעותית בע"ה ..

ואז את יכולה לישון לילה שלם בע"ה בלי לנסות להעיר ובלי דריכות.

בתדירות גבוהה לא הייתי נשארת בבית וגם לא מעירה ויורדת שעות כל פעם..

וחיבוק ענק ענק!!!!

גם ככה אחרי לידה הכל ככ ככ קשוח!!

בע"ה שהקבה ישלח לך הרבה הרבה כוחות בגוף ובנפש!!

@ואילו פינו גם לך אהובה!!!

יש מרחב בבית שהוא יחסית בטוח?מתיכון ועד מעון

פעם בזמנו בצוק איתן גרנו בבית בלי ממ"ד ולא היה ממ"ד באיזור. בזמן האזעקה היינו עומדים במסדרון בחלק הכי פנימי בבית. זה יכול להיות מספיק בטיחותי? אולי להזוז לשם שולחן ולשבת מתחת?

מסכימה עם קודמותיאפונה

ללכת עם כולם לא רלוונטי

אם הם ישנים חזק והמקלט קרוב את יכולה לרדת רק עם הקטנה.

זה מעבר ליכולותיך, פשוט תניחי לזה

הסיכוי להפגע מטיל נמוך מהסיכוי להפגע בתאונת דרכים ובכל זאת אנשים נוסעים בכיף, גם למקומות לא חיוניים.

ואם כוכש רלוונטי לך מוזמנת לממ"ד שלנו באהבה!

אחותי קודם 🫂מולהבולה
מה עם להשאיר אותם עם גרביים ופשוט לרדת כך?
זה מקלט רחוק, אי אפשר ללכת ברחוב בלי נעלייםאנונימית בהו"ל
למה צריך נעלים?פה משתמש/ת

אני חושבת שאם לך זה הכרחי נפשית לרדת למקלט

אז אני בניגוד למה שכולם כתבו פה-

היתי בלי קשר אוספת את כולם מסבירה להם שכשאמא אומרת שצריך לרדת למקלט  אז חובה לרדת איתה וזה לא נתון לדיון מסבירה להם שלהיות בבית כשיש אזעקה זה סכנת חיים ואפשר להפצע מאוד קשה וכואב. ולכן את לא מוכנה יותר להתוכח עם אף אחד.

בעיני קצת להפחיד אותם במובן של להבין שזה לא בדיחה ושמדובר פה במצב סכנה זה הכרחי.

ולא ברור לי כל כך מה ההתרחשות בסיטואציה-אבל בעיני לא צריך להתארגן בכלל ..רק לרדת . ככה עם פיג'מה ובלי נעליים..למה צריך נעליים?🫣

וכדי לא להתעסק רק בלשכנע היתי פשוט קונה תיבת הפתעות מיוחדות שיורדת איתך למקלט והילדים יודעים שמי שיורד יפה מקבל. אפשר גם משחק מיוחד שמחכה שם

סליחה עכשיו קוראת את התגובות ורואה שהבעיהפה משתמש/ת

שלא קמים בלילה?

זה אחרת באמת

כמה ילדים ובני כמה?

בעלך לא בבית?

היתי מבקשת משכן שיכל להכנס ולרדת איתך

בלילה זו הבעיה ולהפחיד זה הדבר האחרון שיעזור...אנונימית בהו"לאחרונה
אין שכנים שיכולים לעזור, מבוגרים או שעברו למשפחה עם ממ"ד לתקופה הקרובה
נמאססס דייירקאני

איראנים נמאסתםםם

חלאס

שימותו כבר כולם שם

דייי

נראה ליoo
אבדת את הסבלנות מוקדם מדי 🩷הסוף לא נראה באופק 
נכון אוףףרקאני

עכשיו חזרו לי המבחנים ואין גן לילדה

איך אפשר ללמוד ככה

קשוח בהצלחה!oo
קשוח...איך עושים מבחנים ככה?יעל מהדרום
באמת לא יודעתרקאני
התכוונתי פרונטאלי או בזום?יעל מהדרום
פרונטאלירקאני

לא יודעת מה עושים אם יש אזעקה

איזה מוזר. (לא נגמרה תקופת המבחנים?)יעל מהדרום

לק"י

בעלי אמור לחזור השבוע ללמוד בזום.

לא חושבת שזה יהיה לו כזה קל, אבל זה מה יש (הוא לומד לימודי ערב+שישי).

המלחמה התחילהרקאני

באמצע מועדי ב'

שבוע הבא משלימים את כל המבחנים שנדחו

והסמסטר עצמו שהיה אמור להתחיל שבוע הבא נדחה לאחרי פסח והתקצר

הבנתי. בהצלחה!!יעל מהדרום
יצא לי כבר להיות במבחןמאמינה-בטוב

שאחרי שחילקו את הבחינות ורגע לפני שהתחיל היתה אזעקה וכל הסטודנטים שכבו על הרצפה עם ידיים על הראש כי לא היינו במקום מוגן בכלל.

נתנו לנו 15 דק לעדכן שהכל בסדר והתחלנו את המבחן

וואי וואירקאני

אין מצב אני נשכבת על הרצפה חחחח

אבל בטוח יש שם מרחב מוגן

רק לא בכיתות עצמן

אולי באמת יעבירו את המבחנים לשם פשוט

אני צריכה לברר

עושים בזום🤦‍♀️מתואמת

צריך שתי מצלמות, אחת לאזור הפנים ואחת לאזור הידיים (משהו כזה) כדי לוודא שאין העתקות.

לפחות ככה בעלי עשה כשלמד לתואר בתקופת הקורונה...

אצלנו לארקאני

בקורונה כן היה

אבל עכשיו הודיעו שיהיה כרגיל

מלחיץ ממש! את רחוקה ממקום הלימודים?מתואמת
רחוקהרקאני

אבל זה לא מה שמלחיץ אותי

אני גם ככה פה בלי מרחב מוגן

אבל יותר מדאיג אותי מה יגידו לנו שעושים עם המבחן במקרה של אזעקה באמצע

אני רוצה להאמין שתעברו למרחב מוגןיעל מהדרום

לק"י

או שמראש המבחן יהיה שם.

כנראה נעבוררקאני

אבל רק שלא יפסלו את הבחינה🤦‍♀️

כי הרי אפשר לדבר במקלט ולהעביר מידע עקרונית...

לא נעים לי שזה מה שמלחיץ אותי חח

אפשר להבין אותךיעל מהדרום
לק"י

גם ללמוד סתם, גם לנסוע רחוק בשביל סתם.

הייתי מבררת מראש מה הנוהל.

איזה מוזר זה...יעל מהדרום
וואי בולמאמינה-בטוב

המצב שלי...

גם כשיש לי פה ושם טיפה זמן אין ראש לשבת ללמוד

אני איתך... נמאס, רוצה את החופשת לידה שלי חזרהואילו פינו

קשוח לבד עם הילדים בבית..

חיבוק גדול ♥️♥️

הכי מבאס....❤️❤️❤️שיפור
כולנו באמת על הקצהמתואמת

אני מאוד מקווה שכשתבוא הגאולה תהיה גם רפואה מיידית לנפש, כי אחרת אנשים מעורערים בנפש יעלו לרגל לבית המקדש...

ופרקטית - מה עם בעלך? הוא בבית?

אני ביום חמישי הסתגרתי בחדר לשעתיים ועבדתי קצת (לראשונה מאז תחילת המלחמה הנוכחית). בעלי שמר על הילדים בזמן הזה. זה היה טוב גם מבחינת תחושת השפיות... (נכון שהייתה התרעה באמצע כשהייתי שם, אבל עדיין זה קצת עזר)

ממש צריך קצת זמן לעצמך בשקטיעל מהדרום
בעלי צריך לעבוד בעיקרוןרקאני

אבל אם אין ברירה הוא יהיה בבית

הקושי הוא ללמוד כשהיא בסביבה

גם כשהוא שומר עליה

היא כל הזמן רוצה אותי

אוי, זה ממש קשה❤️מתואמת
אולי יש מקום באזור שאת יכולה ללכת ללמוד שם?דיאן ד.

לא יודעת אם יש מקומות פתוחים עכשיו בעקבות המלחמה

אבל אם היא כל הזמן רוצה אותך אז הכי טוב לצאת מהבית

בשגרה הייתי מציעה לך ללכת לספריה, עכשיו בטח סגור.

אולי אמא שלך גרה קרוב ואת יכולה ללכת ללמוד אצלה?

באמת זה מה שעשיתירקאניאחרונה

לפני המתקפה

אבל לא יודעת מה פתוח עכשיו ומה לא

ואמא שלי לא רלוונטי

הלוואי שזה יגיע אלייך, אחותיאנונימית בהו"ל

אחותי היקרה והאהובה,

זה שחגגת יום נישואין ראשון בתור אימא לתינוק בן חודש, לא אומר שאצל כולם זה ככה. וגם זוגות שלא מונעים הריון בהתחלה, לא תמיד ההריון יגיע כל כך מהר.

ועכשיו, כשהאחיין שלנו התארס, וכל המשפחה שמחה ומתרגשת, באמת שאין צורך להזכיר כל רגע ש"עוד מעט יהיו לו ילדים", כי אולי זה באמת יקרה, ואולי לא, וזה לא ענייננו. אבל בכל פעם שאת כותבת משהו כזה בוואצאפ, כמו כשהאימא של החתן מסרה איזה משהו של תינוקות, ואת הגבת "תשמרי לנכדים", או שאת מברכת שבעוד שנה יהיו לאבא ואימא נינים, בכל פעם, זה מזכיר את מה שאין לי וצובט לי בלב. בבקשה תניחי לעניין הזה, תני לזוג לחיות את חייו, ותני לי להתמודד עם הקשיים שלי בשקט, בלי תזכורות כאלה.

באהבה, אחותך הקטנה, שתכף חוגגת יום נישואין רביעי, ועדיין מצפה להריון.

ואשמח לשמוע את דעתכןאנונימית בהו"ל
האם לנסות להעביר לה את המסר הזה איכשהו?
חיבוק קודם כל ❤️והיתי מעבירה מסרפה משתמש/ת
אבל אולי דרך האמא מבלי שתדע שאת ביקשת..לא חייב דווקא לה אישית אבל ךכל האחים 
אפשר לענותאמאשוני

על הודעה שלה משהו בסגנון:

הלוואי מהפה שלך לבורא עולם, בע"ה שיהיה להם בקלות ממש, כל תינוק הוא נס, מפתח ילודה וכו'.

אם זה זתם ריחוף, הודעה כזאת יכולה לקרקע אותה.

אם היא רואה הודעה כזאת ממך ולא מבינה, אז לא חושבת שהייתי מנסה לדבר איתה.

יש אנשים טיפוסים..

חיבוק גדול אהובה!!!! אני כן הייתי חושבת איך להעביראמהלה

את המסר. חבל שזה מעכיר על הקשר במשפחה

ולפעמים רק צריך שמישהו יפתח את העיניים.

אני שמה לב במשפחה שלי שהרבה מגיע מניתוק/חוסר מחשבה

לא מרוע, ולכן לפעמים משפט קטן יכול לעשות שינוי גדול

חיבוק נוסף יקרה

בשורות טובות

נשמע כואב... חיבוק גדול גדולאמונה :)

בע"ה שיגיע בקרוב ממש!
והייתי מנסה להעביר את המסר. חבל שימשיך להציק לך...

נכנסת לי ללבנועה לה
הלוואי שאנשים יהיו רגישים יותר ויבינו שלא הכל מובן מאליו
אאוצ'... וואו חוסר רגישות לכתוב ככה כשאת בלי ילדיםבאתי מפעם

מניחה שהיא מתלהבת ומתרגשת אבל זה באמת אאוצ'..

אם יש לך קשר טוב איתה אפשר לכתוב לה משהו 

אני חושבת שכדאי לך לשלוח את המסר הזה לאחותךנפש חיה.
חיבוק גדול🫂 ❤️סטודנטית אלופה

לצערי מכירה את התחושה מקרוב וכמה שזה צובט..😢

חושבת שכן כדאי להעביר לה את המסר בצורה עקיפה (אולי ע"י אמא או אחד האחים).

ולך מאחלת בשורות טובות בקרוב😘😘

ממש כואביעל...

אולי היא מנסה לפצות את עצמה על זה שהיה לה קשה מאד להתחתן, ואת- אחותה הקטנה, התחתנת הרבה לפניה..

נשמע כואב מאד.. חיבוק..

תודהאנונימית בהו"ל

רעיון מעניין, אבל ממש לא הסיפור.

היא התחתנה כשאני הייתי ביסודי. היא נשואה באושר כבר כמעט 20 שנה עם הרבה ילדים ב"ה. פשוט הראשונים שלה הגיעו מאוד מהר, ומשם נובעת התחושה שלי שהיא אף פעם לא תבין אותי.

וגם אחר כך, התחתנתי בגיל יותר מבוגראנונימית בהו"ל
מהגיל שבו היא התחתנה.
עם פער גילאים כזהחושבת בקופסאאחרונה

זה באמת משנה קצת את התמונה.

אולי היא באמת פשוט לא באמת בשלב הזה, יכול כשהיא הייתה בגיל הזה היא הייתה יותר רגישה, ועם הזמן שעבר והעובדה שהיא לא חוותה קושי כזה בעצמה זה גרם לה לאבד את הרגישות.

ממה שאת מתארת היא בגיל שהיא כבר בטח מחכה לנכדים (במיוחד אם היא היא חושבת שהם מגיעים בדיוק 9 חודשים אחרי החתונה). אתן לא באותו שלב בחיים, ולכן לא כדאי לך לתפוס את הטענות שלה לא כמישהי באותה רמה או בתחרות איתך, אלא כגורם חיצוני יותר. זה לא כמו חברה טובה בגילך שלכאורה "עקפה" אותך.

יום נישואין בבית....מולהבולה

אז אחרי שכל התכנונים בוטלו,נאלץ לחגוג בבית

המגבלות הן:

ילדים גדולים שהולכים לישון מאוד מאוחר

כולם בבית כל היום מבוקר עד לילה

בארוחת בוקר שכמעט הוזמנה לבוקר הזה,בעלי גילה על זה דרך מייל שהשארתי פתוח בטעות וזה ביאס אותי ממש אז ביטלתי

אולי לדחות וזהו?

השנה במיוחד חשוב לי לחגוג כי יש סיבה מיוחדת לכך

חבל שביטלת…רוני 1234
ההפתעה פחות משנה, העיקר לחגוג ביחד
איך אפשר לאכול ארוחת בוקר זוגית עםמולהבולה

כל הילדים 😁

זו הייתה המחשבה בדיעבד

זה יישמע קצת מופרך ואולי מורכבחגהבגה

אבל אני הייתי שומרת את הדייט לזמן שכולם כבר ישנים.
אולי לישון קצת לפני ולקום בשביל זה.
כל מה שתכננת.
משחק זוגי שווה (לקנות במאות שקלים דברים מומלצים- עושה את ההבדל, מקפיץ ומשדרג ממש!)
ואולי לא אוכל ממש אבל כן נשנושים שווים ואם אתם אוהבים יין או שמפניה או סתם פירות מפנקים..
במיוחד אם יש סיבה מיוחדת לחגוג.
וברור שמכתב מרגש מרגש

המון מזל טוב!

ואי אהבתי ממש!מולהבולה

אוהבת את התכנים שלך בלי קשר

הפסקת להעלות נכון?

ביוטיוב כן.חגהבגהאחרונה

פעילה קצת באינסטגרם אבל לא באותה רמה...
תודה אהובה💕

היום יומולדת לנו/שיתוף הודיהאנונימית בהו"ל

היום יומולדת לנו

אתה ואני

אתה חוגג שנתיים בעולם, בעליצות וחיות שמאפיינות אותך, שובבון שלי

אני חוגגת שנתיים נוספות, שקבלתי במתנה

היום יומולדת לנו

תודה לך ד'

שנתיים בדיוק ליום הזה 

בו קיבלנו חיים במתנה

את שלך, ושלי.

היום יומולדת לנו

והיום יש להןדות

על כל הניסים שמלווים אותך

על כל התפילות

איך אמרתי לאבא שלך כשהיית מחובר לחמצן בפגיה

'אפגר 2 זה ילד עם פיגור, שתדע'

ואתה חוגג שנתיים

ואנחנו כבר יודעים להגיד

שאתה חכם כל כך

מתפתח מהר מהצפוי

מגיע לכל מקום בזריזות

והראש שלך (והפה..) עובד שעות נוספות

היום יומולדת לנו,

איזה נס שנזכרתי בכלל בבלגן הזה

נכין לך עוגה, אתה תתעקש על לחלק צ'יטוס לכל ילדי הבנין,

ושנרים אותך עוד פעם אחת.

פעם אחרונה ודי.

תודה לך השם

וואו כמה מרגששש הרבה נחת ושמחה ממנודיאן ד.
מרגש ממשכורסא ירוקה
מזל טוב לכם 🧡
וואו מדהים!תוהה לעצמי
מרגש כ"כדיאט ספרייט
רק בריאות ונחת ממנו בע"ה 
מרגשששש. ב''ה!! מזל טוב והרבה נחת.אורוש3
מזל טוב ! שימשיך ככהפילה
עד 120
מרגשת!מולהבולהאחרונה

מזדהה מאוד

סיפור קצת שונה אצלנו מאוד דרמטי ..אבל איזה ניסים יש בעולם!

מה עדיף?אנונימית בהו"ל

לישון במקלט צפוף עם תינוק קטן ואנשים משתעלים מסביב

או לישון בבית ולרדת איתו כל פעם מרחק של 5 דקות הליכה בערך

בשיא הקור?

איך אפשר בכלל לישון כמה משפחות?יעל מהדרום
לק"י

איזה התלבטויות קשות....

אז לשים במנשא, לעטוף טוב וללכת למקלטיעל מהדרום
לק"י

יש לכם הרבה התרעות?

אני לא מסוגלת לישון במקלטהמקורית

אז מבחינתי ברור שלא הייתי הולכת

לא לבד, ובטח שלא עם עוד משפחות

אבל זו אני 

לישון בבית וללכת למקום הכי מוגן בביתoo
אין מקום מוגןאנונימית בהו"ל
אולי לפתוח אוהל?מוריה
או משהו כזה.

יש לכם אזעקות בתדירות גבוהה?

אז אולי לפתוח אוהל.מוריה
או משהו בסגנון.
כמה יש לכם בלילה?אוהבת את השבת

אםזה 2 כזה אז הייתי ישנה בבית.. ועוטפת טוב טוב בהתראה. לבוש חם, כובע, מנשא, שמיכה 

אם יותר אז אולי עדיף לישון במקלט באוהל..

לישון בביתרקאני

בשבוע האחרון היו לילות עם פחות אזעקות

חלק לילות היה רק בתחילת הלילה ומוקדם בבוקר

אני חושבת שעדיף לישון בבית עם מעילים ושמיכות מוכנים ליציאה

מה עדיף למי?אמאשוניאחרונה

לתינוק כנראה עדיף לישון בבית.

ביציאות אפשר לשים אותו במנשא וללבוש מעיל גדול שיעטוף גם אותו.

או לעטוף את המנשא עם שמיכה.

מבחינתכם כנראה עדיף לישון במקלט כדי לא להתרוצץ כל הלילה.

אם אתם מצליחים לישון במקלט כנראה שהייתי בוחרת באפשרות הזו.

אני צריכה עידוד...אנונימית בהו"ל

מרגישה שאני עובדת מאוד קשה כל תקופה מחדש לבחור שוב בבעלי, לראות בו את הטוב לראות את ההתאמה ביננו, וכל פעם מחדש מקבלת 'נכשל' . הוא מעריך אוהב אותי אני יודעת גם אם הוא לא ככ מבטא אתזה, אצלו זה כאילו ברור.

ואצלי ככ לא, התחתנתי איתו ומהרגע שנהייתי כלה פחדתי שעשיתי טעות ולא הצלחתי באמת להתחבר, זה ממש הולך איתי.

רשימת הפערים ביננו ארוכה אבל הכי מציק לי הפער השכלי והמודעות הרגשית, זה מתיש אותי ולפעמים אין לי כח לא יודעת אם יש לזה באמת תקווה.

ככ הייתי רוצה לשמוע מנשים שבעבר הרגישו כמוני שזה אפשרי, שאפשר לבחור ובאמת לאהוב מחדש. זה יתן לי עוד דחיפה להתאמץ עלזה כמה שצריך .

יש לי איזה הנחה שגויה שזה אפשרי רק כשבאמת יש תשתית והבחירה והנישואין היו באמת מתוך חיבור ואהבה מורגשת.

בקיצור תעודדו אותי פליז, התעייפתי

ככ הייתי רוצה שיצמח ביננו משהו טוב ושבאיזשהו שלב זה לא יעלה בכל כך הרבה מאמץ ומלחמה פנימית מול ההתאמה ביננו. 

ניסית ללכת לטיפול סביב זה?כורסא ירוקה

להבין מה בציפיות שלך לא מתקיים? מה חסר לך? כמה מהקשיים הם אובייקטיביים וכמה נובעים מהנחות מוקדמות לגבי מה צריך להיות או סתם חוסר תקשורת? מה גרם לך לבחור להתחתן איתו מלכתחילה? זו היתה החלטה שלך? היא נבעה מרצון או מפחד/תחושת אין ברירה?

אם חסר לך ריגוש ופרפרים בבטן - אם זה לא קרה בתקןפת ההיכרות שלכם ולא במהלך הנישואין רוב הסיכויים שזה כנראה כבר לא יקרה

אם חסרה לך תחושת יציבות וביטחון איתו - זה יכול להשתנות עם עבודה

בין כל שני בני זוג יש פערים ברמה כזאת או אחרת, השאלה היא ממה נובעת המועקה סביב זה והאם אפשר לעבוד על הפערים כדי להפחית אותה.

נישואין וזוגיות זה הרבה פעמים עבודה. יש כאלה שהעבודה אצלם קלה יותר ויש כאלה שהעבודה אצלם קשה יותר. ההבדלים יכולים לנבוע מהרבה סיבות (כימיה ראשונית, משיכה, פתיחות, קבלת האחר, אופי, מוכנות לקבל, מוכנות להשתנות ועוד ועוד ועוד)

לא כתבת כמה זמן אתם נשואים אבל להרבה כלות ונשים בתחילת הנישואין יש  את החשש שעשו טעות, זה בעיקר נובע מההבנה של המשמעות של ההחלטה להתחתן והתחושה שזה קצת בלתי הפיך. זה נורמלי ואפילו בריא. מי שמתחתן בשאננות ובלי דאגות הוא זה שצריך לשאול עליו שאלות. תקןפה מסוימת אחרי הנישואים זה מובן להמשיך להרגיש ככה אבל אחרי שעובר עוד זמן אם זה לא משתנה אז שווה ללכת לטיפול סביב הנושא וללבן את זה מול עצמך 

הי אחות יקרהמה שלומך אחות

פתחתי ניק כדי לענות לך.

אתחיל מהסף. ב"ה נשואים באושר ואהבה 15 שנים. בטוב ממש  

ה5 קנים הראשונות, היו סיוט במחינתי. מיחה במילה מה שכתבת. תחושה על פערים ביננו שליוו אותי מאז הארוסין, ולא הרפו.

הייתי בלופ של פחד שאיננו מתאימים וואולי לא היינו צריכים להתחתן, אל מול נסיון לעבודה בזוגיות, כרגיל, כמו שכל זוג צריך.

הללכתי  לטיפול על זה. לא קצר. הספקוצ אכלו אותי מבפנים. ואם טעיתי.. ופספסתי את זיווגי.

במהלך הטיפןל ב"ה הגעתי להבנה פנימית, שגם אפ שגיתי בקבלת ההחלטה ככלה,,כרגע אני מקבלת החל

אגיד לך בכנותשוקולד פרה.

שגם אני עוברת מסע בזוגיות,

וגם אצלי היו הרבה פעמים מחשבות של די, זה גדול עליי. אולי עם מישהו אחר היה יותר קל.

התחתנו מאהבה מאוד גדולה, דווקא בגלל החיבור המנטלי שעליו את מדברת.

בהתחלה, חשבתי שזה בגלל התנאים הקשים שלתוכם התחלנו. היה קושי כלכלי מאוד רציני בעקבות המזונות, וחמשת הילדים שלו שבאו לבית הקטן שלנו, היו חמודים מאוד, אבל זה היה מתח רציני בכל פעם.

ומי שחושבת שכסף בא וכסף הולך, או שכסף הןא צדדי לזוגיות- זו טעות.

כסף זה קיומי.

ועכשיו כשכל התנאים השתנו לטובת הזוגיות,

עדיין יש פעמים שקשה לי מאוד. כי יש דברים בי ובו שצריכים תיקון.

ואני מגלה שזוגיות זו בחירה לראות את הטוב.

בחירה שהיא נטו שלי. מאמץ.

כי הכי קל זה ליפול בזה שהוא מובן מאליו.

זה הכי אנושי שיש. אבל מה קורה? אנחנו חיות בחוסר שביעות רצון תמידית.

זאת עבודה של שינוי תודעה.

מתודעה של- מה חסר לי, כמה קשה לי שאין לי את זה, כמה מילוי החיסרון הזה היה מיטיב איתי

לתודעה של- מה יש לי, כמה זה לא מובן מאליו מה שיש לי. כמה טוב לי כבר עכשיו

אני חושבת שאחרי אימון תודעתי, תוכלי להבין עם עצמך האם החיסרון של בעלך הוא אקוטי ברמה כזאת שאת באמת לא יכולה לחיות ככה.

שהוא לא עונה לך על צורך רגשי בסיסי, ושהוא בקושי מכיר את העולם שלך, כי אין לו כלים להבין אותך

אם את באמת חיה בתודעה של טוב ולא בתודעה של חוסר,

ועדיין מרגישה החמצה מטורפת של יכולת לאהוב באמת,אז שווה באמת לשים סימן שאלה- האם לא כדאי לך לחפש אהבה?

אני מכירה מישהי מהציבור הדתי החזק, שמתגרשת עכשיו אחרי הרבה שנים של נישואין, כי מרגישה שלא יכולה עוד עם הפער הזה.

שהיא חייבת מישהו שיכיג אותה מבפנים.

להגיד לך שבעיניי היא לא עושה טעות?

היא לוקחת סיכון ענק, אבל אני יכול גם להבין אותה.

היא הבינה שלשנות את בעלה היא לא תוכל, והבינה שלחיות ככה זה אומר לא לחיות.

וזה לא שבעלה לא טוב, לא דואג או לא מפרנס. הפוך.

אבל העולם שלו רחוק ממנה מאוד מאוד מאוד, ואחרי הרבה מאמצים הבינה שזה לא עתיד להשתנות הרבה.

זו בחירה שהיא לקחה. והיא משלמת עליה בלבד, בירידה ברמת החיים, במשבר לילדים, במשבר מול הקהילה

בסוף, החתונה והשנים הראשונות של החתונה, הן לא משנות להווה.

מה שמשנה להווה שלך זו התודעה שבה את חיה, והבחירה שאותה את לוקחת.

זו עבודה, וזו עבודה לפעמים מאומצת, אבל היא משתלמת.

העיקר שאת תרגישי שאת בשליטה על החיים שלך, ושאת לא קורבן של נסיבות.

אם את ככ נלחמתהמקוריתאחרונה

לדעתי זה אומר שמשו בדרך שלך לא ככ נכון

זוגיות זו עבודה, נכון, השאלה באיזה כיוון

קודם כל הייתי ממליצה על טיפול אישי

אבל עד אז הייתי שואלת את עצמי - מה אני רואה כזוגיות טובה?

מה הצורך שלי הרגשי כאישה בתוך מערכת יחסים הזו? זה פן רגשי שלך

מה אני מקבלת מבעלי שהוא מגדיר כאהבה? זה פן שכלי שלך

אחרי שאת עונה לעצמך, אפשר להעביר את הכדור הלאה ולדבר את זה מול בעלך. יכול להיות  (סביר להניח) ששפות האהבה שלכם שונות

במקרה כזה, צריך וכדאי להביא את זה למודעות שלו, שיש פער בין מה שאת מרגישה כאהבה לבין מה שהוא מביע כאהבה. זה לא אמור שהשינוי יהיה רק שלו, אבל הוא גם לא יכול להיות רק שלך

בעיניי זה בסדר להגיד שחסר לך, שאת מורעבת רגשית, שאת רוצה שיתאמץ עבורך במה שחשוב לך. וגם את תתאמצי מהצד שלך לקבל מה שהוא יודע לתת בדיפולט

יש פה עבודה של שניכם, אבל האחריות על הרמת הדגל היא שלך

אולי יעניין אותך