אני מתנצל מראש אם הנושא לא ממש רלוונטי לפורום.
הפצת תורה, היא מטרה שכולנו מאמינים בה ומנסים להגדיל ולהרחיב אותה. האינטרנט משמש כבר עשרות שנים ככלי להפצת תורה, אבל בדרך כלל מדובר באחת משלושת האפשרויות: או בעולם דת"לי, ועד השנים האחרונות גם במגזר הזה היה מדובר בהלכות או טקסטים קאנוניים, או בכתיבה עכשווית ופשטנית (למעט אולי ישיבת הגוש וגרורותיה); או בכתיבה חרדית של "קירוב", כלומר הבלים שנועדו לקרב אנשים לחרדיות; או בטקסטים וספרים שנועדו לסייע לחוקרים ולרבנים "מודרניים" (כמו היברו בוקס).
בשנים האחרונות, בשל הלגיטימציה הרבה שנהייתה לשימוש באינטרנט בכל שכבות האוכלוסייה (גם אם לא כשימוש יומיומי), וכן בשל האפשרויות הכמעט בלתי מוגבלות שקיימות באינטרנט לעיון ופרסום, בקלות ובזול, הפך האינטרנט לכלי הרבה יותר משמעותי בשיח התורני. לדוגמה, לפני עשור חיפשתי את האתר של מרכז הרב. היה מדובר באתר דל שלא משקף כמעט כלום מהנעשה והנלמד בישיבה המרכזית העולמית. כיום, האתר יפה יותר ובכלל יש הרבה יותר אתרים של ישיבות שיש בהם מאמרים מעניינים ולימוד פורה ומבורך.
מי שהתנזר לכאורה, כל הזמן מהשיח הזה, הוא המגזר החרדי. במגזר החרדי כבר מזמן יש רבים שנגישים לאינטרנט (אולי לא על בסיס יומי, ואצל רבים זה לא באמצעות סמרטפונים), לכן גם הם נהנים מהטקסטים התורניים הרבים שמכיל האינטרנט. עם זאת, בשל ההסתייגות הכללית מהאינטרנט, לא זכור לי שום רב מהמיינסטרים החרדי מפרסם באופן רשמי רק באינטרנט, ובוודאי שלא שמענו על שום ישיבה חרדית שמתחזקת אתר אינטרנט. עד ש -
ובכן, עלה לי בגוגל האתר של ישיבת עטרת שלמה. עטרת שלמה הוא מותג חרדי שכולל עשרות רבות של כוללי אברכים, מספר ישיבות קטנות וישיבה גדולה אחת, שאך לאחרונה פיארה את בית מדרשה בארון קודש יפייפה ואדיר מימדים. אני מניח שבשל יחסי הציבור של הישיבה עם המגזרים האמידים, אך כנראה לא רק, הישיבה מתחזקת אתר מלא בתכנים תורניים איכותיים (במושגים חרדיים) וברמה גבוהה (המושגים כנ"ל).
להפתעתי, אין מדובר באתר "לצאת ידי חובה", ולמרות שניתן לשפר הרבה בגרפיקה של האתר, מדובר באתר מלא וגדוש בתכנים תורניים ובסרטי שיעורים בכל מקצועות התורה (שהמוח החרדי מסוגל להכיל). כך שמעבר להפצת התורה שלהם ופריצת הדרך בהנגשה לאינטרנט, הרי שמדובר בחומרים רבים שלאורך השנים המגזר החרדי לא הפיץ לרבים (ובתחילת המלחמה האחרונה, הבנו היטב מדוע).
אני מצרף כאן לינק לאתר, ואשמח לשמוע מה דעת החברים בנושא: