הבדל ענק בין מלחמת הגנה למלחמת תקיפהhamedinai
תראו איזה הבדל אדיר בין מלחמת הגנה למלחמת תקיפה:

כשהגננו, וגם אפילו כשהתקפנו זה היה רק בתגובה, ספגנו אבדות נוראיות, היינו על סף חורבן מול מחבלים עם כפכפים, שגם מספרית היו רק שליש מאיתנו.

אבל כשהתקפנו ראשונים, הכרענו מדינה שהיא פי עשרה מאיתנו.

אין מה להשוות. חמאס הפתיע אותנו, איראן לאקעלעברימבאר

אבל אולי אתה צודק. רק אומר שי עוד נתונים לשקלל

מאז מלממת ששת הימים ישראל גזרה על עצמה שלא תתחילhamedinai

מלחמה, אלא אם כן תוקפים אותה, ובכך השאירה את היוזמה לאויב, ולעצמה להיות מופתעת.

זה נוגד לכלל 'הבא להורגך *השקם* להורגו', וב7/10 ראינו עד כמה זה מסוכן אפילו מול אירגון טרור עם רכבי טויוטה.

הרבה יותר מפי עשרהזיויק
איראן גדולה מישראל פי כ-75 מבחינת שטח. שטחה של איראן הוא כ-1,648,195 קמ"ר, בעוד שטחה של ישראל הוא כ-22,145 קמ"ר. חישוב: 1,648,195 ÷ 22,145 ≈ 74.5.
הולכים לפי אוכלוסיה לא לפי שטחקעלעברימבאראחרונה
עד מתי ????….סיעתא דשמייא
אי אפשר לנצח דת. 
את ראשיו צריך להרוג, שארקעלעברימבאר

האנשים רוצים לחיות. אם זה יהיה או למות או להכנע, הם יכנעו

אין לי ספק מה עדיף בעזהסביר11

כאיש ימין, לצערי הרב אם צריך לבחור בין חידוש/המשך  הלחימה,

לבין עסקה מסריחה ומושחתת שמחזקת את החמאס,

אני בוחר באפשרות השנייה,

כי האפשרות הראשונה פירושה לשלוח עוד חיילים נאיביים להתאבד או להיות נכים ולאמלל את משפחותיהם,

כי שר הביטחון הרמטכל ורוב הקצינים הנוכחיים בדרגת תא"ל ומעלה אולי חוץ מאורן סלומון - לא יודעים מה הצבא רוצה מעצמו ומה זה לנצח,

ומשום מה לא מבינים שאפשר לעשות כמעט הכל  מרחוק. בפצצות חודרות מטראמפ ובתותחים וטילים,

ובמצור ממושך עד שייצאו עם חטופים לקבל כוס מים.

ותושבי העוטף צריכים לפרסם,או לדרוש מח"כ שישתמש בחסינותו ויחשוף את העובדה שמשלמים להם דמי שתיקה ומאיימים עליהם, כדי שיחזרו לגור ליד מנהרות,

שידוע שרובן לא טופלו

ועוד פיגוע היוםשדמות בחולות

מה עוד צריך לקרות כדי שיעשו מעשה

וימגרו את האויבים שלנו?

זה מרגיש כמו עבודה של ילד לא גמורה שהגננת אומרת לו "לא נורא שלא סיימת, תמשיך ליצירה הבאה"...

2 מלחמות במקביל שמנוהלות ע"י גננת שלא מאמינה בעבודה מוגמרת.

^%&)%$#

אם רק היה אפשר למגר אוייבים בשיטות של התנ"ך, אופ.א.
של העת העתיקה - להשמיד, להרוג ולא להשאיר כלום, בלי שום מגבלות של משפט בינלאומי ועוד מגבלות שכובלות את הצבא והממשלה 
בטח שאפשר.. מי שרושם את זה, לא אחראי לבצע…פ.א.אחרונה
ולשאת בתוצאות בהמשך 
טראמפ החדשאיתן גיל

וויטקוף: ממשל טראמפ לא יקבל תוכנית הדומה להצעת סמוטריץ'

י"ג בתמוז תשפ"ה / 9.07.25

השליח האמריקני המיוחד למזרח התיכון, סטיב וויטקוף אמר לשר לעניינים אסטרטגיים רון דרמר כי מפת נסיגה ש"נראית כמו תוכנית סמוטריץ'" - וכוללת נוכחות ישראלית רציפה בחלקים נרחבים ברצועת עזה - לא תזכה לתמיכת ממשל טראמפ. כך דיווח ברק רביד.

או במילים אחרות, מחרטטים אותנו.

מבזק ערוץ 7: ישראל הסכימה עקרונית להכניס סיוע לעזהאיתן גיל

כאשר לכולי עלמא השליט הבלבדי בעזה הוא נכון לעכשו- חמאס.

ואיך זה מתכתב עם הצהרות הרהב הסדרתיות למוטט את היכולות השלטוניות של חמאס?

חחחחחה.

עובדים עלינו בעיניים.

רק סיימנו עם היהודון בלינקן, וכבר קיבלנו את מחליפו היהודון וויטקוף.

טוב, בסדרנקדימון

אני כבר מתחיל לחשוב שאתה מקבל כסף על הפעילות הנואשת שלך כאן בפורום

כן, אני מקבל כסף, והכל מתחת לשלחן- שחור על מלא.איתן גיל

אם יש לך בעיה עם זה- קפוץ!

מישהו פה מתחיל לכעוס, אה?נקדימון
תירגע חמוד. תעשה נשימות.
כותבים לי שאתה מומחה לפיתות עירקיותאיתן גיל
עבר עריכה על ידי איתן גיל בתאריך י"ד בתמוז תשפ"ה 18:03

אז תתעסק במה שאתה מבין בו באמת, וסיג לחכמה שתיקה.

מיד אחריךנקדימון
הבעיה אינה עם טראמפ החדשהסטורי
אלא עם נתניהו הישן.

לנתניהו יש המון הישגים, באמת,אבל יש לו שיטת עבודה של התמרחות, של התמהמהות, של שלבים קטנים למען המטרה תוך הקרבת הרבה ערכים אחרים בדרך.

טראמפ הוא הפוך לגמרי, הוא איש של תאכלעס', הוא רוצה להשיג את המטרות ומהר. מבחינת טראמפ יכלנו לפתוח ביום כניסתו לתפקיד את שערי הגיהנום על עזה, אין מים, אין חשמל, אין גרגר קמח ותוך שבועות ספורים לסיים עם המלחמה הזאת.

זה היה מביא אותנו לניצחון המוחלט, כולל להחזרת כל החטופים מזמן, אבל בהחלט יתכן שחלקם שעדיין חי, היה חוזר בארון. נתניהו לא מסוגל להחליט על זה, לכן נתניהו צינן את טראמפ. נתניהו הסביר לטראמפ שאנחנו רוצים את העסקה שעל השולחן ממשל ביידן - אז טראמפ לחץ על כל הצדדים וקיבלנו אותה.

טראמפ בעד הגירת כל העזתים, רק שזה יקרה כבר. בישראל כבר חודשים נמרחים עם הקמת המנהלת - אז לטראמפ נמאס והוא מקדם את מה שנתניהו רוצה.

יכול להיות שיש וויכוחים על פרטים, כמו בשאלה מי אמור לתת את המכה האחרונה. או עד כמה זה חשוב, אבל סה"כ הם מתואמים לגמרי. אם לנתניהו היה אומץ לצפצף על היועמ"שית, הפצ"רית וכל שאר נציגי הס"א במערכת ולתת את ההוראה לצבא להלחם כדי לנצח ומהר - טראמפ היה מגבה אותו ב100%.

מרכבות גדעוןאיתן גיל

היתה החלטת ממשלה שירדה לביצוע, לכבוש את הרצועה כולה, ולנתב את האוייב אל מדרום לציר מורג בדרכו אל ארבע כנפות תבל.

ביצועה טרם הסתיים, ובינתיים שילמנו ועוד משלמים במיטב בנינו. תוך כך נסגרת "עסקה" מאחורי גבנו שתחזיר הביתה, לכאורה, פחות ממחצית ממספר החטופים שעדיין בידי חמאס ושלוחיו, ופחות ממספר הנופלים במרכבות גדעון.

טראמפ התבטא בעד הגירת כל העזתים, ואם יחזור בו, הוא ישלם מחיר תקשורתי ויוקרתי. לכן הוא מצפה מנתניהו שיוציא לו את הערמונים מן האש, ויסכים למתווה שמייתר בפועל את תכנית ההגירה.

נראה שנתניהו, שנעטף בבית הלבן בליטופים, מספק את הסחורה, וכחלופה לסילוק האוייב העזתי הוא יקבל חידוש יחסים עם מאוריטניה. 

לפני זה שמענו גם שמענו את חברי הקבינט כל אחד בסגנונו, שהפעם לא מתקפלים לאחור, ו"שטח משוחרר לא יוחזר", בלה בלה בלה... אך בפועל ההחלטה לסגת כבר התקבלה, ועכשו שוקדים על ניסוחים אחרונים כדי למכור לבייס הימני את הקישקושים האלה באריזת צלופן. 

זה אולי מאחורי גבי וגבךהסטורי
אבל לא מאחורי גבו של נתניהו.

אם נתניהו באמת התכוון לעמוד במטרות של מרכבות גדעון (כמו שהבטיחו למילואמניקים שגוייסו שוב , שהפעם זה באמת, עד הנצחון ועוד כל מיני קלישאות - למה הוא ונציגיו כל הזמן חזרו בפומבי על העובדה שמוכנים למתווה ויטקופ?! שהיה אומר בקולו שהפעם אין מו"מ, שגם לא היה מנהל מו"מ.

נחמד לדון בזה בפורום וירטואליאיתן גיל

לצד זה סביר להניח שהשאלה עלתה מתי שהוא בדיוני הקבינט, ונתניהו סיפק או לא סיפק תשובות...

נראה שנחה דעתם של כל חברי הקבינט, ואפ"ה זה עדיין נמצא בצריך עיון גדול. כך לעניות דעתי הקלושה.

נתניהו: אם אחרי 60 יום לא יהיה פירוז נחזור להלחםאיתן גיל
ולמה לא- עד 60 יום?
או שסיפק או שלא סיפקהסטורי
או שנחה דעתם או שלא נחה.

יש כאלו שלא מנהלים את השיח האמיתי באמצעות הדלפות לתקשורת...

לדעתי ברק רביד זה לא אמיןזיויקאחרונה
שמאל קיצון
כמה יירוטים ראיתם?סביר11

האם ראיתם אי פעם בעיניים שלכם יירוט אמיתי של רקטה או טיל שעף בצורה אופיינית, וכיפת ברזל שמגיעה אליו ואכן פוגעת בו באמת? לא.

ו אם ראיתם בסרטון- אתם יכולים לכתוב ל מומחה האלקטרו אופטיקה, חתן פרס ביטחון ישראל על פיתוח טילים ,ו בעל פטנטים רשומים ומוכרים, והוא, אם הוא לא עמוס בפניות, יוכל להראות לכם שזה סרט מפוברק בסגנון פוטושופ ע"י תוכנה מסויימת שמשאירה הוכחות לזיוף.

ב. טילי תמוז ,גיל ,וכל טיל מכובד מראה צלב שהטיל מצלם בעצמו כיצד הוא מתקרב למטרה עד שהמסך שחור כשהוא מפוצץ אותה.

האם ראיתם אי פעם סרטון כזה מכיפת ברזל?

כנראה שלא, ואם כן, הוא כנ"ל יוכל להראות לכם שזה סרט מפוברק .

ג. יש פיתרון ש יעבוד, ולכן חשוב לפעול.

ד. ההוכחות של חתן פרס ביטחון ישראל על פיתוח

טילים -ביוטיוב: סיכום תמציתי.

וגם:

הסכנה העיקרית מהטילים, והיא רוב הטילים- היא כיפות ברזל, שיורים אותם לחינם כדי לתת פרנסה לבכירים ולאלפי משפחות שעוסקות בייצור ופיתוח שלהם. אלה רוב רובם של הבומים שאתם שומעים .

מאות רבותנפשי תערוג

כבר בעמוד ענן הייתי רואה את ירוטים.

אבל השיא הגיע עכשיו במלחמה מול איראן זה פשוט היה מטורף לראות את כל הירוטים. ממש מופע אור קולי מהחלון בסלון. בלילה הרבה יותר יפה

אציין לטובת הספקנים.

לא סיכנתי את חיי ואת חיי משפחתי.

הסתכלנו על הירוטים רק כאלה שלא הופעלה אזעקה באיזורנו אלא באיזור רחוק מאיתנו.

ואני ראיתיהעני ממעש

במהלך מילואים שנשארים בעמדה סטטית יירוטים רצופים

אבל אני לא זוכר אם שילמו לי לרשום את זה ואני לא יודע איך לעשות פרצופון תמה

אני ראיתי ענן זוהר כמה דקות אחרי היירוט, ומסתברקעלעברימבאר
שזו תופעה פיסיקלית כשהטיל מיורט באטמוספרה הגבוהה ובגלל החום של החלקיקים של הטיל שמתפזר באוויר
ואירן זורמת עם זה? או שגם חמינאי זהקעלעברימבאר
אשליה אופטית, ואולי כל אירן ופרס ואחשוורוש וכורש היו אשליה אופטית?
🤫הסטורי
אל תגלה, בסוף אולי נגלה שכולנו אשליה.
אני לא חבדניקקעלעברימבאר
👍הסטוריאחרונה
ברור שכולנו אשליהנקדימון

מה אנחנו אם לא רסיס אלוהי שהתמצק? קיום עצמאי? חחחח... אין לנו כזה

מי שיראה את המומחה שבפוסט, ישתכנע ויפסיק ללעוגסביר11
לא לעגתי אל תעלב🙂 רק הבעתי ביקורת.קעלעברימבאר
מצטער אם זה העליב
הוא שקרן כנראהנפשי תערוג

הוא מישהו שמשלמים לו טוב טוב.

אחרת לא מבין למה הוא משקר.

הוא יודע שהוא טועה.

מליוני ישראלים רואים את הירוטים בעיניים בלי מכשור אופטי.

הפעם גם ראו את הירוטים גם מקפריסין.

להגיד שכולם טועים ורואים לא טוב טיל קטן מתנגש בטיל גדול ואז יש פיצוץ?

לא סרט. לא סרטון.

מרימים את העיניים ורואים.

תביא מומחה שיוכיח שהשמש מסתובבת סביב כדור הארץאריק מהדרום

לא משנה כמה תארים וכמה פרסים יש לו הוא יהיה מושא ללעג.

כל כך הרבה עדויות וסרטונים וסתם אנשים שהרימו עיניים וראו.

לשאלתך, ראיתי יירוט בעבודה בזמן "עם כלביא".

חבל על הזמן שלך ושלו.

מומחים שירצו לטעון טענה הפוכה שדווקא כן היו ירוטים לא יתבקשו לטעון את זה כי רוב העם לא מקשיב למומחים מוזרים כמוהו.

גם פרופסור מכובד שהיה מנכל משרד הבריאות בעבר והכחיש קורונה בזמן המגפה הפך לנלעג ונקלה ודמות בארץ נהדרת הגם שניסה להציל את כבודו האבוד בכל פעם עם תרשימים וגרפים ושטויות, לפעמים טמטום ואגו מביכים את האדם עד מוות.

אבל באמת השמש לא מסתובבת סביב כדו"אנקדימון

השמש בכלל לא קיימת. מה שאתה רואה כשאתה מסתכל למעלה (נראה לך שזה למעלה, אבל ז=גם זה לא נכון)

זה פשוט הקרנה סופר משכנעת על מסך עם טכנולוגיה חייזרית.

אתה רץ חושב שראית, ורק חושב שזה יירוט, ורק נראה לך שזו עבודה, והזמן זה בכלל עוד פיקציה. רקאומר

למה אתה כ"כ אובססיבי על הנושא?ברגוע
איזה... חיידקים לא ראיתי, אז יירוטים?נקדימון

הכל שקרים אני אומר לך, הכל שקרים. אנחנו חיים בכלל במטריקס.

אין שום מלחמה. אתה ראית במו עיניך שתקפו באיראן? משקרים לנו בעיניים, נו

אני ראיתירקאני
כשאני שומע כל מיני תדרוכים והדלפות על "טראמפ לוחץ"הסטורי
"פערים בין נתניהו לטראמפ על..." וכד', אני לא נלחץ מזה שטראמפ נטש, אכזב וכו', אלא בעיקר מסוקרן, מה התרגיל הפוך על הפוך שהם עושים הפעם...
אני מחלקאיתן גיל

בין תדרוכים מגמתיים שתכליתם להרדים את האוייב, ובין זגזגנות פוליטית שמטרתה לרצות שני צדדים בעלי אינטרסים מנוגדים.

אני בעד תחכום ותחבולה והערמה, כמו נגד האירנים, אך מנגד חוששני שבוושינגטון עובדים עלינו בעיניים.

כך למשל, כשטראמפ מצהיר בריש גלי שהוא בעד הפסקת המלחמה בעזה, ההסתברות שהוא ימנע את חידושה בתום 60 יום- גבוהה ביותר.

זה מביא אותי לחשוב שבנקודת זמן זו צריך לשנות את הפרדיגמה ולהניח על השלחן תנאים להפסקת המלחמה מעמדת מנצחים, ולכרוך בה את החזרת כל החטופים בבת אחת.

נקודת הפתיחה חייבת להיות שעל מתקפת שמחת תורה ישלם האוייב באדמה, כולה או רובה, ושליטה צבאית על המעט שיוותר אצלו אם בכלל.

זו הנחה קצת משונההסטורי
בהתחשב בכך שבימים שבאופן מתואם לחלוטין התארגנו לתקוף באירן עם חימוש אמריקאי שהגיע במיוחד לשם כך ותוך שימוש רצוף במרחב האווירי העירקי שבשליטתם - טראמפ אמר בפומבי שוב ושוב שרוצה דיפלומטיה ולא תקיפה.
הוא שאמרתי, מול אוייב אירני בתחבולות תעשה לך מלחמהאיתן גיל
בדיעבד התברר שטראמפ תכנן מלכתחילה להיות המכה בפטיש נגד אירן כדי לגזור קופון של נצחון, ולראיה- אחרי שהמפציצים האמריקאים סיימו את פעילותם המבצעית הוא הכתיב ל- 52 מטוסי קרב ישראלים שהיו בדרך לתקיפה נוספת באירן, לחזור על עקבותיהם 
אבל אתה לא יכול להכחישברגוע
שהוא לחץ עלינו להגיע להפסקת אש הקודמת בתנאים לא הכי טובים
לא אני, מזכיר הממשלה אמר בקולו שזאת העיסקה שרצינוהסטורי
ממאי, כלומר - עוד ממשל ביידן. כל ה'לחץ של טראמפ' היה הצגה לבייס. ככה כל מיני יינון מגלים וגדי טאובים ודומיהם שמתנגדים לעיסקה אבל מגנים בכל מחיר על ראש הממשלה מצאו תירוץ.

טראמפ אם כניסתו לתפקיד הציע לפתוח על עזה את שערי הגיהנום. אם זה מה שהיו עושים, אין מים, אין חשמל, אין גרגר קמח רק אש ללא הפסקה - תוך מקסימום חודשיים היה הניצחון המוחלט. גם כל החטופים כבר היו חוזרים, רק אין לדעת כמה בחיים. מדינת ישראל ביקשה ממנו ללחוץ על עיסקה, זה מה שקיבלנו.

אוליברגוע
אבל בכ"מ אפשר לראות שלא תמיד יש תרגיל הפוך על הפוך. או שיש, אבל הוא לא הכרח לטובה..
הוא לא לטובה לדעתך (ולדעתי)הסטוריאחרונה
אבל הוא מתואם עם נתניהו לחלוטין
גם אנינקדימון

הם הוכיחו את עצמם כמנהיגים בסדר גודל מבריק. טעויות שהיו תוקנו. חששות שהיו קיבלו אומץ.

אנחנו בעידן אחר, ועם סיעתא דשמייא גדולה, אנחנו נוכל לראות עוד יותר ישועות. הלוואי ונהיה ראויים.

39 חיילים נפלו מאז תום עסקת החטופים האחרונה.קעלעברימבאר
תזכירו לי כמה חטופים שוחררו בעסקה?
מה אתה בא לומר כאן?ברגוע

לא נלחמים רק בשביל שחרור חטופים, נלחמים בעיקר כדי להפיל את שלטון חמאס

נלחמים למען קיבוצי עוטף עזהhamedinai

השאלה אם לא היתה עסקה אם כל ההרוגים האלה היוקעלעברימבאר
כי עקב העסקה חמאס התחמש מחדש
אין ספק שנכון לעכשו יש לעדכן את מטרות המלחמהאיתן גיל

בעזה מוחזקים 20 נחשון וקסמנים חיים.

טוען אייל זמיר שאי אפשר לנצח את המלחמה וגם להחזיר אותם חיים. לא באותן מילים הוא אמר, אבל באותה משמעות.

גם לגופו של עניין, אתה לא דן עם האוייב על עסקאות, אלא בנסיבות מסויימות אפשר להמתיק לו את תנאי הכניעה.

המלחמה בלבנון ובאירן הסתיימו כי לא היו בידיהם חטופים לסחור בהם.

אם בעזה לא יהיו חטופים חיים, כניעת חמאס ללא תנאי תושג בתוך 48 שעות.

נכון שזה לא פוליטיקלי קורקט לדבר על זה כמו שפעם לא דיברו על טרנספר.

אהה הבנתיברגוע

אי אפשר לדעת

כנראה שהיו פחות הרוגים

מי אמר שזה קשור לעסקה?נפשי תערוג
גם לפני העסקה נהרגו חיילים
האם לא היו הסכמים עם החמאס בעסקה שסייעו לו להתחזק?קעלעברימבאר
אחרת, למה חמאס כל כך רצה את העסקה ולא שמר את החטופים לזמן אחר יותר מתאים?
חד משמעית שהעסקה חיזקה את חמאסנפשי תערוג

אבל לא בטוח שאם לא היתה עסקה לא היו הרוגים

אתה לא עושה עסקאות עם מי שאתה רוצה להשמיד אותואיתן גיל

בעסקה המוצעת מחלץ חמאס 60 ימי הפסקת אש, לא בלי שישארו אצלו 15 חטופים לפחות.

עד עכשו זה שיחק לנו וחזרנו להלחם מלחמת סרק לכאורה, כי מתוך השטח שאנחנו מחזיקים בו לא מתוכנן לספח שום דבר לישראל.

לכן הגיע הזמן להחליט מה רוצים, חטופים או נצחון. שניהם ככל הנראה לא יכולים לחיות יחד. 

אבל היו בוודאות פחות הרוגים, וזו רק ההתחלה לצערינוקעלעברימבאר
אם לא נגרש את העזתיםקעלעברימבאראחרונה
כל מי שטוען שכל החיילים שנופלים בקרבבינייש פתוח
זה למען שלמות הממשלה, הוא מנוול שיודע שאם תעצר הלחימה, גם אם נוכל לקבל בחזרה את כל החטופים, 7 באוקטובר הבא יקרה בעוד כמה שבועות.

אולי יעניין אותך