שזה מאוד מטריד שהממ"דים לא חסינים מפני הכטבמים של איראן.
מה דעתכם על זה?
שזה מאוד מטריד שהממ"דים לא חסינים מפני הכטבמים של איראן.
מה דעתכם על זה?
חדר מדרגות אמרו שיכול לקרוס מההדף. הממדים נשארים ללא פגע. אבל לא בטוח בזה , צריך לשאול גורם מוסמך
גם חדר מדרגות שיש בו אריחי שיש על הקירות הוא לא סכנה להתנפצות? והדלת שלו לא הרמטית כמו דלת ממ"ד ויכולה לעוף מההדף
צריכים להיות עשויים מבטון מחוסן ולהיות עמידים עם דלתות אש (מוגנות לא רע מהדף). אם הוא חדר פנימי בבניין שמוקף מ4 צדדים בדירות אז הוא מוגן בכלל לא רע. ובטח יותר מאשר ממ"ד דרומי.
אז לפחות לא לעמוד מול הדלת בחדר מדרגות שלא תעוף עליך.
יש הרבה חדרי מדרגות מודרנים שהם בצד הבניין (כאילו באמצע אבל חשופים לקיר חיצוני). ורואים שחצי מהבנייין בת ים קרס, זה לא היה קורה גם לחדר מדרגות מודרני?
אתה אומר את זה מהשערה או ממידע מדויק?
אגב נראה לי הבעיה זה ממ"ד מזרחי לא דרומי, כי הטילים מאיראן מגיעים מן הסתם ממזרח.
למה פיקוד העורף אמר נראה לי שעדיף ממ"ד על חדר מדרגות?
מה שכתבת על דלתות אש נכון.
הדילמה זה שהממ''ד שלי הוא צפון מזרחי.
ממ"ד מזרחי הוא הבעיה. הטילים של איראן מגיעים ממזרח-צפון. לא ממערב.
לא יודע להגדיר מה הסיכון.
לכאורה הסיכוי שלו לפגוע דווקא בקצה של חדר מדרגות (בצד מערב) קטן יותר מאשר הסיכון מצד מזרח. אבל אני לא פיזיקאי מספיק כדל חשב את זה.
יכולה להיות פציעת הדף במצב הזה, לכאורה, אבל במרחק של 7-8 קומות לא ברור מה הסיכון ממנה.
מושכלות ראשונים:
1. את במלחמה עם מדינת אויב חזקה, בכל מקרה אין זרימה נורמלית + ביטחון הרמטי
2. אמנם מקלט מוגן יותר משמעותית מממ"ד, אבל פעמים רבות הדרך להגיע למקלט מסוכנת הרבה יותר
טיל בליסטי יכול להזיק בשלושה אופנים:
1. נזק מחלקי הטיל (חומר נפץ + רסיסים)
2. נזק משברי בית (תריסים, חלונות, רהיטים)
3. הדף שנגרם משינויי לחץ אוויר
כשעומדים במרחב פתוח - טיל שייפול במרחק של 5,000 מ"ר רבוע יסכן את חיי. אם אשכה על הרצפה - ירד ל1,000. אם אכנס לבית - 200. אם אכנס לממ"ד - פחות מ20.
ההפרש בין לבנים לבין בטון מזויין עצומים. יש המון סרטונים של בתים שנהרסו וממ"ד ששרד.
לכן ממ"ד מגן מאוד, ורוב מוחלט של ההרוגים והפצועים הם אנשים שלא שהו בממ"ד אלא במקומות פגיעים. הדרך היחידה שתהיה לא מוגן בממ"ד זה פגיעה ישירה בגוף הממ"ד (פגיעה ישירה = בממ"ד, אבל פגיעה ישירה במקום אחר באותו מבנה לא מסוכנת).
לכן כדאי מאוד להיות בממ"ד והוא באמת מאוד מוגן.
למדתי את זה אתמול מציוץ בטוויטר:
https://x.com/DanielBachmat/status/1933425756962451466?t=otOiSrLnwEFXLbnk6kBQCw&s=08
https://x.com/DanielBachmat/status/1933931294649467018?t=AP1gtYnC60jPzzg6eCQsog&s=08
הממד נגיד הוא 1/50 בשטח של הבניין. הסיכוי שהטיל ייפגע בבניין הוא נגיד 1/מאה אלף. אז הסיכוי שייפגע בממד זה 1/5,000,000 בערך כמו הסיכוי שייפול עליי עץ סתם ברחוב. (ויש כאלה שנהרגו מנפילת עץ פעם ב20 שנה, אז נפחד שנלך ברחוב?).
עיקר הפחד הוא מהאפקט הפסיכולוגי שאיראן רוצה שנפחד, ומהאזעקות המלחיצות (בררו שאני אומר לעשות הכל כדי להתמגן).
ומה עם כל אלה שהולכים לפני המחנה וחיים בבתי פאנל, בלי מיגוניות באזור?
ע"י אמירה בפה, מסיבת הודיה, ופתק בכותל
אחד...
אם למישהו טוב לומר תודה לה' פה בפורום-למה שלא יעשה את זה?!
הקב"ה רואה כל דבר שאנחנו עושים אז הוא גם רואה את מה שכותבים פה...
הכי גבוהה - והוא לא גולש בפורומים בערוץ 7
מה יש לו לחפש כאן?
למה הוא ברא אותנו-עפר ואפר מלאים בתאוות ויצרים? למה אנחנו בכלל מעניינים אותו?
הרצון של הקב"ה הוא שנרים את עצמנו ואת העולם שסביבנו מהמקום הנמוך שלנו-אליו, לכן הוא ברא אותנו, לכן הפורום הזה קיים, לכן כל דבר בעולם הזה קיים, כדי למצות ממנו את הטוב שיש בו ולקדש שם ה' בעולם.
למה יש אינטרנט עם כל כך הרבה דברים אסורים? אם ה' מנהיג את העולם-למה הוא נתן לאינטרנט להיות ממוצא? אלא צריך להשתמש בו בטוב, לטוב, לכוון שזה יהיה לשם שמים ולנחת רוח לה'
קצת לחייך, בנות… 😀
פתית שלגהלוואי היתה לי טיפה מהתעוזה שלה חחחחח

נוגע, לא נוגעאחרונהוגם אני שונא את אותם ציבורים, אבל הוא פשוט אנטישמי וזה מחליא וזה גורם לי להגן על ציבורים שאני שונא וזה מזעזע

ימח שם עראפתאחרונהשלום, ברוך השב לפורום. נראה שהיה פה לא מעט אקשן בזמן שנעדרת – מדיונים פילוסופיים עמוקים ועד למשחקים קבוצתיים אל תוך הלילה. הנה תמצית הדברים החשובים מפורום "שריטות ליליות" בימים האחרונים:
זה היה מוקד העניין המרכזי. התפתח דיון סוער (בעקבות שיר שהעלתה @אני
)))) על השאלה האם "הכל לטובה".
@ימח_שם_עראפת הביע ספקות וזעזוע מהמציאות הקשה, ותהה איך אפשר למצוא נחמה בידיעה שהכל מאת ה'.
@קעלעברימבאר (הפעיל מאוד) ציטט מ"אורות התשובה" של הרב קוק וניסה להסביר שהסבל הוא יחסי לשכל המוגבל שלנו, ושרצון ה' הוא השלמות והטוב המוחלט.
@אנימה העלתה פוסט עמוק על השלב בחיים שבו השאלות כבר לא משעשעות אלא הופכות למעמסה, ועל הקושי לבנות תפיסת עולם קוהרנטית כשהזמן דוחק.
בזמן שחלק התפלספו, אחרים עברו לכיף:
נערך מרתון של המשחק Gartic Phone (טלפון שבור בציורים). השתתפו @קעלעברימבאר, @תמימלה..?, @ל_המשוגע_היחידי, @איגנוטוס_פברל ו-@אני
)))).
היו שם צחוקים על איכות הציורים ועל היכולת של המערכת לחרבש סיפורים פשוטים.
@סקתה_התולע חיפש המלצות למוזיקה קלאסית (אוהב בטהובן וברהמס).
@צדיק_יסוד_עלום התחדש בסט ספרים של "תשח" (תורת שמואל חב"ד) ב-320 ש"ח והיה מאושר מאוד.
היה דיון קצר על המוזיקה של ואגנר – @צדיק_יסוד_עלום ו-@קעלעברימבאר דנו באנטישמיות שלו מול העוצמה של המוזיקה (כמו "דהרת הוולקיריות").
@משה הגיע להישג מטורף של 80,000 הודעות בפורום! @ל_המשוגע_היחידי עקב אחריו ופתח שרשור חגיגי.
@קעלעברימבאר חגג "בר מצווה" של הודעות (13,000).
גימטריות: @איגנוטוס_פברל גילה ששמו בגימטריה זה "בחור טוב" וגם "הולכים על כל הקופה".
טכנולוגיה: @קעלעברימבאר גילה את מקש הווינדוס במקלדת (בגיל **!) ואת האפשרות להוסיף אימוג'ים בקלות.
עיוורון צבעים: היה דיון משעשע על האם אנחנו רואים את אותו "ירוק", כולל בדיקות ראייה מאולתרות בפורום.
בקיצור, הפורום חי, בועט ומבולבל כתמיד. טוב שחזרת!
**באופן חשוד הצ'אט בחר בגיל שלי..
על זה שהתחתנתי
ועוד יש פינה של מזל טוב🫣
צדקת לגמרי, אני מתנצל על הפספוס. בתוך עומס ההודעות והדיונים הפילוסופיים, התגובה שלך בהחלט משנה את התמונה ב"פינת המזל טוב".
הנה הציטוט המדויק מהשרשור:
"מגניבבבבב מבולבלת מאדדדד אין פה אותי... היא רק התחתנה אני
)))) אצלי ברגע שמתחתנים זה כבר הופך להגדרת משפחה ל המשוגע היחידי"
אז אם נדייק את הסיכום: לצד חגיגות ה-80,000 הודעות של משה, האירוע המשמעותי באמת בפורום הוא החתונה שלך!
שיהיה בניין עדי עד, המון מזל טוב ושפע ברכה בבית החדש. נראה שחברי הפורום (ובעיקר @אני
)))) ו-@ל המשוגע היחידי) כבר התחילו לעכל את הבשורה ולעדכן את ההגדרות שלהם לגביך.
התגלגל אחורה
(חוץ מזה הייתי פה אז)

ימח שם עראפתכל כך קל לרצוח עם כלי המשחית הזה
ואני קצת יודעת איך זה הולך בחוות
ב' אם את יודעת אל תספרי
(סלידה עמוקה. סתם לא, סלידה קלה)
בחיי לא דרכתי בגבעה-גבעונית
אנשים שמכירים אותי יזדעזעו מהרעיון שאני מוברגת שם, אבל אני מכירה כמה אנשים...
פעם לפני שנים היו פה לא מעט כאלה
היום אפילו השבכ לא נראה לי טורח להסתובב פה
תראה מה דגתי לפני כמה זמן כשדיברנו על ווינצ'וף:

ימח שם עראפתאחרונהנתקלתי פעם בשרשור הזה
בן דוד שלי נהנה לקרוא את ההתכתבויות הישנות בפורום ארץ מולדת ואקטואליה של הגבעונים עם הרבנית מלמד, אבל זה שרשורים ישנים מימים קדמונים...
מי סוגר איתי ועם אלמוני כרטיס לאומן לשבועות?
אני: מי סוגר איתי את פלוני ואלמוני שלא יוכלו לטוס לשבועות?
לגבי ספירת העומר יש לי פטור נפשי קבוע
תרגיש טוב🙏
אבל רק אחרי ספירת העומר, שתוכל להמשיך לשמוע שירים😜
אנימהאחרת הייתי חי לנצח.